Mød en samler: Jens Ove elsker reklamer
Video

Mød en samler: Jens Ove elsker reklamer

Astrid
Astrid

Jens Ove ELSKER reklamer. Faktisk har han brugt usædvanlig mange penge på gamle reklameskilte- og figurer. Kom med inden for i hans reklamespækkede hjem, som du kan se i videoen herover.

Kunne du finde på at hænge reklameskilte og -figurer op i dit hjem? For 55-årige Jens Ove Hansen er reklamerne rene kunstværker.

Når du træder over dørtærsklen til Jens Oves hjem i Gentofte, er du ikke et sekund i tvivl om, at han er særligt begejstret for reklameobjekter. Væggene er tilklistret med gamle emaljeskilte, og hylderne er fyldt til bristepunktet med finurlige reklamefigurer.

Samlingen gemmer på alt fra SAS-miniaturefly til farverige emaljeskilte fra 20’erne. Kom med indenfor, når samleren, Jens Ove, slår dørene op til sit hjem. I videoen ovenfor kan du finde svar på, hvorfor Jens Ove samler på reklamer, samt hvilke objekter der er guld værd i dag.

Find det på DBA

 1. Skilte, Emaljeskilt, ?? mBrødets Bånd Emaljeskilt. Skiltet måler 39x50 cm og er hvælvet. Fin glans p

  Skilte, Emaljeskilt, ?? mBrødets Bånd Emaljeskilt. Skiltet måler 39x50 cm og er hvælvet. Fin glans på emaljen. Sender gerne ??

  1.300,00 kr.12-04-2024
 2. Skilte, Emaljeskilt, Gl. hvælvet emaljeskilt med reklame for margarine. Skadet i det sorte, men med

  Skilte, Emaljeskilt, Gl. hvælvet emaljeskilt med reklame for margarine. Skadet i det sorte, men med fint motiv.

  4.500,00 kr.12-04-2024
 3. Skilte, Emaljeskilt, Anders and. Skiltet er som nyt overalt

  Skilte, Emaljeskilt, Anders and. Skiltet er som nyt overalt

  3.500,00 kr.12-04-2024
 4. Skilte, GULF emaljeskilt, Ægte GULF emaljeskilt Ø: 50 cm. Af nyere dato. Skal afhentes i Odense NØ.

  Skilte, GULF emaljeskilt, Ægte GULF emaljeskilt Ø: 50 cm. Af nyere dato. Skal afhentes i Odense NØ. Der kan ikke skrives mail besked på mine annoncer men sms for spørgsmål mm.

  1.300,00 kr.12-04-2024
 5. Skilte, Nissan Lysskilt, Sælges flot Nissan lysskilt fra den gang de skiftede navn fra Datsun til Ni

  Skilte, Nissan Lysskilt, Sælges flot Nissan lysskilt fra den gang de skiftede navn fra Datsun til Nissan først i 80’erne Den røde cirkel symbolisere solen og den blå midterstribe himmelen. Rustfristål

  3.500,00 kr.12-04-2024
 6. Skilte, Barber shop emaljeskilt, barber shop emaljeskilt fra 1980erne det er 59 cm højt og 23 ½ cm b

  Skilte, Barber shop emaljeskilt, barber shop emaljeskilt fra 1980erne det er 59 cm højt og 23 ½ cm bredt og i flot stand se billederne som er en del af beskrivelsen pris 1075 kr Befinder sig i 4291 ru

  1.075,00 kr.11-04-2024

Lige nu er der 400 emlajeskilte til salg på DBA – find dem her.

Dette skilt er guld værd

Samlingen af reklameskilte og figurer gemmer på mange værdifulde objekter. Det objekt, der dog er steget mest i værdi, er tilmed det allerførst skilt, Jens Ove anskaffede sig.

Emaljeskiltet er en reklame for cigaretmærket, Adamas. Selvom cigaretmærket ophørte i 1942, er den karakteristiske figur, Mr. Adamas, stadig et hit. I hvert fald, hvis man ser på værdien af de gamle reklameskilte.

Jens Ove anskaffede sig i tidernes morgen skiltet for en plovmand – altså 500 kroner. I dag er skiltet dog noget mere værd. Et lignende skilt er nemlig netop blevet solgt for 75.000 kroner på auktion.

LÆS OGSÅ: Disse Disney-film er steget i værdi

Skiltet har boet hos Jens Ove i mere end 40 år.
Skiltet har boet hos Jens Ove i mere end 40 år.

Sådan startede interessen for reklameobjekterne

Jens Oves betagelse af reklamer begyndte fra barnsben. Han gode kammerats far arbejdede nemlig som reklamedirektør.

- De havde det fedeste hjem på Strandvejen fyldt med skilte og plakater, og der var jeg solgt til stanglakrids, fortæller Jens Ove grinende.

En ild blev tændt i Jens Ove – og den brænder stadig den dag i dag. Det første skilt i samlingen anskaffede Jens Ove, da han rundede de 15 år.

LÆS OGSÅ: Til salg – Telefonboks fra 1930’erne

Jens Ove har reklamer fra store, velkendte brands. Blandt andet SAS, Shell og Tivoli.
Jens Ove har reklamer fra store, velkendte brands. Blandt andet SAS, Shell og Tivoli.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Samleobjekterne gemmer på megen historie. Figuren på billedet har eksempelvis stået på Verdensudstillingen i Paris.
Samleobjekterne gemmer på megen historie. Figuren på billedet har eksempelvis stået på Verdensudstillingen i Paris.

Det fascinerende ved reklamerne er...

Jens Over finder det helt utroligt, at emaljeskiltene har hængt ude i rusk og regn siden 20’erne og 30’erne og stadig er smukke at se på så mange år efter.

- Det er jo kunst for folket, og det kan jeg godt lide, fortæller Jens Ove beundringsværdigt.

Reklamerne rummer så mange historier og detaljer, at de altid vil være relevante og fascinerende, mener Jens Ove. Han ser det som en evig skattejagt at finde nye reklamer, og netop derfor stopper han nok aldrig med at samle.

Find det på DBA

 1. Vintage plakat, Stor og sjælden vintage reklame Coca Cola plakat fra 1983. Designet af Andre Detiaz

  Vintage plakat, Stor og sjælden vintage reklame Coca Cola plakat fra 1983. Designet af Andre Detiaz og Maurizio Manzini. Titel: Slurp Slurp Original og IKKE genoptryk. Pæn stand. Produceret hos hol

  300,00 kr.13-04-2024
 2. Litografi - popart, Petter Thoen, motiv: Marilyn Monroe, Petter Thoen - Farvelitografi - popart - me

  Litografi - popart, Petter Thoen, motiv: Marilyn Monroe, Petter Thoen - Farvelitografi - popart - med titlen: Marilyn Monroe - bladmål 46 x 32 - originalt signeret og nummereret E.A.. På 1960-talet te

  650,00 kr.13-04-2024
 3. Plakat , Serengeti Tours, motiv: Elefant - Reklame for guides tours i Serengeti , b: 57 h: 91, Elefa

  Plakat , Serengeti Tours, motiv: Elefant - Reklame for guides tours i Serengeti , b: 57 h: 91, Elefant plakat i flotte farver Reklame for guides tours i Serengeti

  280,00 kr.12-04-2024
 4. Plakat, motiv: Fransk paraply reklame , b: 61 h: 91, Poster over fransk reklame fir Revel Paraply.
R

  Plakat, motiv: Fransk paraply reklame , b: 61 h: 91, Poster over fransk reklame fir Revel Paraply. Reklamen er fra 1922, men plakaten er en reproduktion Flot farve og masser af bevægelse i motivet. S

  350,00 kr.12-04-2024
 5. SOLGT!!!Tryk på pap , Tegnet af Aage Lundvald, motiv: BIOGRAF- EN FILMAFTEN EN FESTAFTEN, b: 43 h: 6

  SOLGT!!!Tryk på pap , Tegnet af Aage Lundvald, motiv: BIOGRAF- EN FILMAFTEN EN FESTAFTEN, b: 43 h: 64, En gammel tryk på pap, lavet for dansk biografer for at opmuntre publikum at gå i biografen. Jeg

  395,00 kr.11-04-2024
 6. Plakater, Originale, motiv: Kinesiske reklamer, b: 50 h: 70, Vintage kinesiske plakater - nogle med

  Plakater, Originale, motiv: Kinesiske reklamer, b: 50 h: 70, Vintage kinesiske plakater - nogle med reklame for cigaretter. Med sort metalkant øverst og nederst. Jeg har sat nummer 1-5 på billederne i

  200,00 kr.10-04-2024

Jens Ove er ikke den eneste, der er fascineret af reklamer. Anders på 17 år har kastet sin kærlighed på Coca-Cola. Anders’ – eller Cola-Anders, som han bliver kaldt af sine venner – har fyldt sit teenageværelse med Coca-Cola-merchandises. Se Anders karakteristiske samling, her.

Vi bliver i sodavandens verden. I videoen neden for kan du møde, Jacob, som samler på etiketter fra øl og sodavand. Den dyreste etikette i samlingen har en værdi af 4.000 kroner!


Læs mere om Jacobs og hans samling, her.

Relaterede artikler