Mød en samler: Jans hjem er invaderet af nisser i tusindvis
Video

Mød en samler: Jans hjem er invaderet af nisser i tusindvis

Astrid
Astrid

Når kalenderen siger oktober, kan Jan ikke længere dy sig. Det kribler i ham for at finde julepynten frem – og med et fingerknips er hele hytten forvandlet til et nisselandskab.

Nu det jul igen. Og nu det jul igen. Og julen varer lige til påske... Den gamle julesang passer perfekt på Jan Millan Thøgersens jule-glæde.

I Gørding, tæt på Esbjerg, går julen ikke ubemærket hen – for allerede i oktober er 62-åriges Jans hus oplyst af julelys og blinkende rensdyr, så det ikke er til at overse.

Det er ikke kun udendørs, Jans jule-entusiasme har sat sine spor. Indenfor vrimler det med nisser i tusindvis, der sidder på spring i hvert et rum – selv ude på badeværelset. Er du ikke i julestemning endnu, kommer du det garanteret, når du har set videoen ovenfor. 

Find det på DBA

 1. Nisser, Klarborg Bette Kurt lysestage 

Ny i æske 

Fragt 57kr

  Nisser, Klarborg Bette Kurt lysestage Ny i æske Fragt 57kr

  800,00 kr.07-12-2023
 2. Jubilæums nisse par, Joachim & Amanda , udgået.
Uden kasse.

  Jubilæums nisse par, Joachim & Amanda , udgået. Uden kasse.

  1.000,00 kr.07-12-2023
 3. 6 forskellige nisser, 25 kr samlet eller
Filtnisse 33 cm høj 10 kr
2 strikkede nisser 34 og 35 cm in

  6 forskellige nisser, 25 kr samlet eller Filtnisse 33 cm høj 10 kr 2 strikkede nisser 34 og 35 cm incl nissehuer. 15 kr 3 bordnisser. Porcelæns bordnisse 9,5 cm høj 5 kr Nisse i skorsten 8 cm høj. 5 k

  25,00 kr.07-12-2023
 4. Nisse, 3D printet nisse i hvid plast , 27 cm høj.
Man kan evt male den. Vejer næsten ingenting.

  Nisse, 3D printet nisse i hvid plast , 27 cm høj. Man kan evt male den. Vejer næsten ingenting.

  125,00 kr.07-12-2023
 5. Nisse, Klarborg nor 

Ny

Fragt 42kr

  Nisse, Klarborg nor Ny Fragt 42kr

  250,00 kr.07-12-2023
 6. Små bamse nisser, Samlet 50kr

  Små bamse nisser, Samlet 50kr

  50,00 kr.07-12-2023

Der er lige nu 4.731 nisser til salg på DBA – find dem her.

Jans kone blev noget overrasket, da…

Med den store samling af julepynt Jan har erhvervet, skulle man tro, at han havde samlet i en evighed – men det har han ikke. Faktisk kom Jans glæde for nisser en smule bag på hans kone, Maria.

- Mange siger, at jeg burde have vidst, at han ville gå over gevind, men det startede først, efter vi blev gift, fortæller Maria smilende.

Da Jan og Maria blev gift i 2004, modtog de to turtelduer en granguirlande, der blev starten på julepynts-samlingen. Siden har hjemmet i Gørding givet husly til alle nisser i miles omkreds.

LÆS OGSÅ: Disse ting køber danskerne brugt til jul

Jan har udsmykket væggene med korsstingsbroderede ophæng – og flere af dem er steget gevaldigt i værdi. Se hvor meget i videoen øverst i artiklen.
Jan har udsmykket væggene med korsstingsbroderede ophæng – og flere af dem er steget gevaldigt i værdi. Se hvor meget i videoen øverst i artiklen.

Der er drillenisser – og så er der de frække nisser

Der er julepynt for hver en smag i Jans samling. Til at underholde de mindste har Jan et helt kor af syngende bamser. Jan har dog også syngende julepynt til det lidt ældre publikum.

Placeret på bagerste række på den øverste hylde står to letpåklædte nisser. De smider dog gerne endnu mere af tøjet. Trykker du på startknappen, bryder de ud i sang og afslutter nummeret både top- og bukseløse. Hvordan det ser ud, kan du blive klogere på i videoen øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren Liva

Flere af de værdifulde objekter i samlingen har Jan anskaffet på DBA
Flere af de værdifulde objekter i samlingen har Jan anskaffet på DBA
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Jan har inddelt sin nissesamling i særlige kategorier – se hvilke i videoen øverst i artiklen.
Jan har inddelt sin nissesamling i særlige kategorier – se hvilke i videoen øverst i artiklen.

Der er fest i gaden, når Jan pynter op

Julen starter tidligt hos Jan og Maria – når efterårsferien er overstået, er det nemlig blevet tid til at finde julepynten frem. Først skal ’normale’ nipssager dog fjernes fra hylder og vindueskarme, så der er plads til nisserne.

Selve oppyntning foregår altid på en helt bestemt måde. Et højhelligt ritual er at smække en jule-CD på anlægget og skure helt op. Så højt, at naboerne kan høre det.

- Det er til naboernes fornøjelse. I år stod datteren og moren og dansede, da jeg hørte Mariah Carey, fortæller Jan grinende.

Intet er tilfældigt, når nisserne placeres på deres velkendte plads. Jans kone deltager også i oppyntningen, men Jan styrer slagets gang med hård hånd.

- Hvis jeg stiller noget op, går han lige efter og retter lidt til, så det står på den helt rigtige måde, fortæller Maria smilende.

Find det på DBA

 1. Vintage julekugler, blomsterkurve, 4 stk samlet

  Vintage julekugler, blomsterkurve, 4 stk samlet

  Vintage julekugler, blomsterkurve, 4 stk samlet, 4 smukke kurve med blomster i flotte farver og med glimmer 5,5 cm høje PRISEN ER FAST TRYK PÅ KNAPPEN ”GÅ TIL VAREN” FOR AT KØBE

  265,00 kr.11-11-2023
 2. Vintage julekugler, hvide fisk m neon, 3 stk samlet

  Vintage julekugler, hvide fisk m neon, 3 stk samlet

  Vintage julekugler, hvide fisk m neon, 3 stk samle, 3 fine, vintage fisk i hvid og neon, til dit juletræ, din pyntegren eller på smukke bånd i vinduet Ca. 7 cm høje PRISEN ER FAST TRYK PÅ KNAPPEN ”G

  265,00 kr.11-11-2023
 3. Julekugler, Fine gamle julekugler 6 stk ialt

  Julekugler, Fine gamle julekugler 6 stk ialt

  50,00 kr.07-12-2023
 4. julekugler, julepynt, mm, Rigtig fine retro julekugler blandet med store og små, ca 30 i hver pose.

  julekugler, julepynt, mm, Rigtig fine retro julekugler blandet med store og små, ca 30 i hver pose. 1 pose 50kr ialt 250kr Køb alle 5 for 200kr En stor kasse med alt muligt retro julepynt, flere keram

  50,00 kr.07-12-2023
 5. Julekugler, 4 smukke mørkeblå med glimmerstreg af ældre dato

  Julekugler, 4 smukke mørkeblå med glimmerstreg af ældre dato

  150,00 kr.07-12-2023
 6. Stor julekugle, 2 store blanke julekugler, der kan bruges inde og ude.
35 cm høje
Lavet i plastik
Gu

  Stor julekugle, 2 store blanke julekugler, der kan bruges inde og ude. 35 cm høje Lavet i plastik Guldfarvet Sælges samlet Sender ikke, men kan afhentes i Nykøbing Falster eller Valby efter aftale

  60,00 kr.07-12-2023

Se alle julekugler på DBA, her

Jan er ikke ene om sin entusiasme for julepynt. Kom med indenfor i 27-årige Channes julehjem i Arden. Channe og resten af familien bor side om side med nisser året rundt og fletter gerne julehjerter om sommeren. I artiklen her kan du se hendes magiske hjem og høre om, hvad resten af familien synes om den overdådige julepynt.

Trænger du til lidt boliginspiration, kan du i videoen nedenfor møde Signe, der om nogen er en haj til at finde unikke og personlige genbrugsfund.


Læs mere om Signe og hendes genbrugshjem, her.

Relaterede artikler