Mød en samler: Jans hjem er invaderet af nisser i tusindvis
Video

Mød en samler: Jans hjem er invaderet af nisser i tusindvis

Astrid
Astrid

Når kalenderen siger oktober, kan Jan ikke længere dy sig. Det kribler i ham for at finde julepynten frem – og med et fingerknips er hele hytten forvandlet til et nisselandskab.

Nu det jul igen. Og nu det jul igen. Og julen varer lige til påske... Den gamle julesang passer perfekt på Jan Millan Thøgersens jule-glæde.

I Gørding, tæt på Esbjerg, går julen ikke ubemærket hen – for allerede i oktober er 62-åriges Jans hus oplyst af julelys og blinkende rensdyr, så det ikke er til at overse.

Det er ikke kun udendørs, Jans jule-entusiasme har sat sine spor. Indenfor vrimler det med nisser i tusindvis, der sidder på spring i hvert et rum – selv ude på badeværelset. Er du ikke i julestemning endnu, kommer du det garanteret, når du har set videoen ovenfor. 

Find det på DBA

 1. Jule Broderi dug Julepynt Jule Pynt Fyrfadsnisse, Gave ide
Ældre Samlinger Samleobjekter Julebroderi

  Jule Broderi dug Julepynt Jule Pynt Fyrfadsnisse, Gave ide Ældre Samlinger Samleobjekter Julebroderi Jule Indretning Jule Ting Jule Bordpynt Ældre Fin lille sæt Julepynt Hvid Jule Flakon Lille Dug med

  165,00 kr.27-01-2023
 2. Julemand, nisser, nissepige, nissepar, lot, rød, Julelot af ialt 5 dele i pæn stand og fra ikke ryge

  Julemand, nisser, nissepige, nissepar, lot, rød, Julelot af ialt 5 dele i pæn stand og fra ikke ryger hjem sælges samlet for 150 kr.

  150,00 kr.27-01-2023
 3. Sød, gammel siddende nisse. Til indendørs brug., Sød, gammel siddende nisse. Til indendørs brug.
Lav

  Sød, gammel siddende nisse. Til indendørs brug., Sød, gammel siddende nisse. Til indendørs brug. Lavet i ler. Hjemmelavet. Højde : 30 cm. Mindstepris : 400 kr. Jeg har mobilepay. Skal hentes.

  400,00 kr.27-01-2023
 4. Juleting, Læs gerne annoncen inden henvendelse 

Mange blandede juleting. Nissehue med lys i (til ba

  Juleting, Læs gerne annoncen inden henvendelse Mange blandede juleting. Nissehue med lys i (til batterier), julemand med lanterne, julemandsskåle, lanterner, julenisser, 1 stk gammeldags nisse fra

  950,00 kr.27-01-2023
 5. Familie Journalen Julen 1991, Karen K, klippeark, Skønne nisser af Karen K.
Der er nogle er arkene d

  Familie Journalen Julen 1991, Karen K, klippeark, Skønne nisser af Karen K. Der er nogle er arkene der er klippe over midt på så der kun er èn nisse. Ellers er der dobbelt ark med to nisser. Enkelt a

  40,00 kr.27-01-2023
 6. Nisse, Nisse / trold ca 23 cm fra sko til top af hue

  Nisse, Nisse / trold ca 23 cm fra sko til top af hue

  300,00 kr.27-01-2023

Der er lige nu 4.731 nisser til salg på DBA – find dem her.

Jans kone blev noget overrasket, da…

Med den store samling af julepynt Jan har erhvervet, skulle man tro, at han havde samlet i en evighed – men det har han ikke. Faktisk kom Jans glæde for nisser en smule bag på hans kone, Maria.

- Mange siger, at jeg burde have vidst, at han ville gå over gevind, men det startede først, efter vi blev gift, fortæller Maria smilende.

Da Jan og Maria blev gift i 2004, modtog de to turtelduer en granguirlande, der blev starten på julepynts-samlingen. Siden har hjemmet i Gørding givet husly til alle nisser i miles omkreds.

LÆS OGSÅ: Disse ting køber danskerne brugt til jul

Jan har udsmykket væggene med korsstingsbroderede ophæng – og flere af dem er steget gevaldigt i værdi. Se hvor meget i videoen øverst i artiklen.
Jan har udsmykket væggene med korsstingsbroderede ophæng – og flere af dem er steget gevaldigt i værdi. Se hvor meget i videoen øverst i artiklen.

Der er drillenisser – og så er der de frække nisser

Der er julepynt for hver en smag i Jans samling. Til at underholde de mindste har Jan et helt kor af syngende bamser. Jan har dog også syngende julepynt til det lidt ældre publikum.

Placeret på bagerste række på den øverste hylde står to letpåklædte nisser. De smider dog gerne endnu mere af tøjet. Trykker du på startknappen, bryder de ud i sang og afslutter nummeret både top- og bukseløse. Hvordan det ser ud, kan du blive klogere på i videoen øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren Liva

Flere af de værdifulde objekter i samlingen har Jan anskaffet på DBA
Flere af de værdifulde objekter i samlingen har Jan anskaffet på DBA
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Jan har inddelt sin nissesamling i særlige kategorier – se hvilke i videoen øverst i artiklen.
Jan har inddelt sin nissesamling i særlige kategorier – se hvilke i videoen øverst i artiklen.

Der er fest i gaden, når Jan pynter op

Julen starter tidligt hos Jan og Maria – når efterårsferien er overstået, er det nemlig blevet tid til at finde julepynten frem. Først skal ’normale’ nipssager dog fjernes fra hylder og vindueskarme, så der er plads til nisserne.

Selve oppyntning foregår altid på en helt bestemt måde. Et højhelligt ritual er at smække en jule-CD på anlægget og skure helt op. Så højt, at naboerne kan høre det.

- Det er til naboernes fornøjelse. I år stod datteren og moren og dansede, da jeg hørte Mariah Carey, fortæller Jan grinende.

Intet er tilfældigt, når nisserne placeres på deres velkendte plads. Jans kone deltager også i oppyntningen, men Jan styrer slagets gang med hård hånd.

- Hvis jeg stiller noget op, går han lige efter og retter lidt til, så det står på den helt rigtige måde, fortæller Maria smilende.

Find det på DBA

 1. Julepynt julekugler retro, Glas. 6 cm.
Ubrugt stand.

Prisen er fast og for alle 5 stk.
SENDER GERNE

  Julepynt julekugler retro, Glas. 6 cm. Ubrugt stand. Prisen er fast og for alle 5 stk. SENDER GERNE. Se også alle mine andre juleannoncer.

  50,00 kr.27-01-2023
 2. Julepynt, Julekugler, guld
Mat Blank Mønster

Samlet pris. 

Kan sendes på købers regning og ansvar,

  Julepynt, Julekugler, guld Mat Blank Mønster Samlet pris. Kan sendes på købers regning og ansvar, købes dermed ubeset. Se gerne de andre annoncer vi har.

  80,00 kr.27-01-2023
 3. Julepynt, Julekugler med sne og snor til ophæng

Kan sendes på købers regning og ansvar, købes derme

  Julepynt, Julekugler med sne og snor til ophæng Kan sendes på købers regning og ansvar, købes dermed ubeset. Se gerne de andre annoncer vi har.

  55,00 kr.27-01-2023
 4. Julepynt, Julekugler i æske, den ene af kuglerne er ikke en af de oprindelige

Kan sendes på købers

  Julepynt, Julekugler i æske, den ene af kuglerne er ikke en af de oprindelige Kan sendes på købers regning og ansvar, købes dermed ubeset. Se gerne de andre annoncer vi har.

  65,00 kr.27-01-2023
 5. Julepynt, 6 julekugler og 1 topspir 
Samlet pris

Foretrækker afhentning, men kan sendes på købers r

  Julepynt, 6 julekugler og 1 topspir Samlet pris Foretrækker afhentning, men kan sendes på købers regning og ansvar, købes dermed ubeset. Se gerne de andre annoncer vi har.

  175,00 kr.27-01-2023
 6. Julepynt, Nye julekugler
Samlet pris

Kan sendes på købers regning og ansvar, købes dermed ubeset.

  Julepynt, Nye julekugler Samlet pris Kan sendes på købers regning og ansvar, købes dermed ubeset. Se gerne de andre annoncer vi har.

  100,00 kr.27-01-2023

Se alle julekugler på DBA, her

Jan er ikke ene om sin entusiasme for julepynt. Kom med indenfor i 27-årige Channes julehjem i Arden. Channe og resten af familien bor side om side med nisser året rundt og fletter gerne julehjerter om sommeren. I artiklen her kan du se hendes magiske hjem og høre om, hvad resten af familien synes om den overdådige julepynt.

Trænger du til lidt boliginspiration, kan du i videoen nedenfor møde Signe, der om nogen er en haj til at finde unikke og personlige genbrugsfund.


Læs mere om Signe og hendes genbrugshjem, her.

Relaterede artikler