Mød en samler: Jans hjem er invaderet af nisser i tusindvis
Video

Mød en samler: Jans hjem er invaderet af nisser i tusindvis

Astrid
Astrid

Når kalenderen siger oktober, kan Jan ikke længere dy sig. Det kribler i ham for at finde julepynten frem – og med et fingerknips er hele hytten forvandlet til et nisselandskab.

Nu det jul igen. Og nu det jul igen. Og julen varer lige til påske... Den gamle julesang passer perfekt på Jan Millan Thøgersens jule-glæde.

I Gørding, tæt på Esbjerg, går julen ikke ubemærket hen – for allerede i oktober er 62-åriges Jans hus oplyst af julelys og blinkende rensdyr, så det ikke er til at overse.

Det er ikke kun udendørs, Jans jule-entusiasme har sat sine spor. Indenfor vrimler det med nisser i tusindvis, der sidder på spring i hvert et rum – selv ude på badeværelset. Er du ikke i julestemning endnu, kommer du det garanteret, når du har set videoen ovenfor. 

Find det på DBA

 1. Nisser, 10 gamle piberensenisser
20 stk for 100kr

  Nisser, 10 gamle piberensenisser 20 stk for 100kr

  60,00 kr.01-06-2023
 2. Nisser, Klarborg Martin 

Ny

Fragt 42kr

  Nisser, Klarborg Martin Ny Fragt 42kr

  260,00 kr.01-06-2023
 3. Nisser, Klarborg nisser 

Som nye

Fragt 42kr

  Nisser, Klarborg nisser Som nye Fragt 42kr

  200,00 kr.01-06-2023
 4. Nisser, Klarborg nisse 

Ny

Fragt 42kr

  Nisser, Klarborg nisse Ny Fragt 42kr

  300,00 kr.01-06-2023
 5. Nisser, Klarborg Louise 

Ny

Fragt 42kr

  Nisser, Klarborg Louise Ny Fragt 42kr

  160,00 kr.01-06-2023
 6. Nisser, Klarborg lysestager 

Nye

Fragt 48kr

  Nisser, Klarborg lysestager Nye Fragt 48kr

  200,00 kr.01-06-2023

Der er lige nu 4.731 nisser til salg på DBA – find dem her.

Jans kone blev noget overrasket, da…

Med den store samling af julepynt Jan har erhvervet, skulle man tro, at han havde samlet i en evighed – men det har han ikke. Faktisk kom Jans glæde for nisser en smule bag på hans kone, Maria.

- Mange siger, at jeg burde have vidst, at han ville gå over gevind, men det startede først, efter vi blev gift, fortæller Maria smilende.

Da Jan og Maria blev gift i 2004, modtog de to turtelduer en granguirlande, der blev starten på julepynts-samlingen. Siden har hjemmet i Gørding givet husly til alle nisser i miles omkreds.

LÆS OGSÅ: Disse ting køber danskerne brugt til jul

Jan har udsmykket væggene med korsstingsbroderede ophæng – og flere af dem er steget gevaldigt i værdi. Se hvor meget i videoen øverst i artiklen.
Jan har udsmykket væggene med korsstingsbroderede ophæng – og flere af dem er steget gevaldigt i værdi. Se hvor meget i videoen øverst i artiklen.

Der er drillenisser – og så er der de frække nisser

Der er julepynt for hver en smag i Jans samling. Til at underholde de mindste har Jan et helt kor af syngende bamser. Jan har dog også syngende julepynt til det lidt ældre publikum.

Placeret på bagerste række på den øverste hylde står to letpåklædte nisser. De smider dog gerne endnu mere af tøjet. Trykker du på startknappen, bryder de ud i sang og afslutter nummeret både top- og bukseløse. Hvordan det ser ud, kan du blive klogere på i videoen øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren Liva

Flere af de værdifulde objekter i samlingen har Jan anskaffet på DBA
Flere af de værdifulde objekter i samlingen har Jan anskaffet på DBA
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Jan har inddelt sin nissesamling i særlige kategorier – se hvilke i videoen øverst i artiklen.
Jan har inddelt sin nissesamling i særlige kategorier – se hvilke i videoen øverst i artiklen.

Der er fest i gaden, når Jan pynter op

Julen starter tidligt hos Jan og Maria – når efterårsferien er overstået, er det nemlig blevet tid til at finde julepynten frem. Først skal ’normale’ nipssager dog fjernes fra hylder og vindueskarme, så der er plads til nisserne.

Selve oppyntning foregår altid på en helt bestemt måde. Et højhelligt ritual er at smække en jule-CD på anlægget og skure helt op. Så højt, at naboerne kan høre det.

- Det er til naboernes fornøjelse. I år stod datteren og moren og dansede, da jeg hørte Mariah Carey, fortæller Jan grinende.

Intet er tilfældigt, når nisserne placeres på deres velkendte plads. Jans kone deltager også i oppyntningen, men Jan styrer slagets gang med hård hånd.

- Hvis jeg stiller noget op, går han lige efter og retter lidt til, så det står på den helt rigtige måde, fortæller Maria smilende.

Find det på DBA

 1. Julekugler, 9 julekugler sælges samlet for 100 kr. Forskellige aldre. 

Kasse medfølger ikke.

Afhen

  Julekugler, 9 julekugler sælges samlet for 100 kr. Forskellige aldre. Kasse medfølger ikke. Afhentes i 6051 Almind - sendes ikke.

  100,00 kr.01-06-2023
 2. Kähler Omaggio julekugler, De har aldrig været brugt

DE KAN SENDES PÅ EGET ANSVAR

Dyr/røgfrit hjem

  Kähler Omaggio julekugler, De har aldrig været brugt DE KAN SENDES PÅ EGET ANSVAR Dyr/røgfrit hjem Kun SMS eller opkald på 21819629 besvares Se også alle mine andre annoncer

  75,00 kr.29-05-2023
 3. Plastik julekugler, 100% nye aldrig åbnet kasse
150kr
Plus porto

  Plastik julekugler, 100% nye aldrig åbnet kasse 150kr Plus porto

  150,00 kr.29-05-2023
 4. Glaskugler, Nye og flotte glaskugler fra Jotex.

Det er halvdelen af et sæt med to af hver frugt.

D

  Glaskugler, Nye og flotte glaskugler fra Jotex. Det er halvdelen af et sæt med to af hver frugt. Der er en skive gul vandmelon, en halv citron, en ananas, et grønt æble, en halv avokado og et rødt æ

  100,00 kr.29-05-2023
 5. Jule kugler, Sælger disse 7 flotte julekugler fra traditionsmærket Käthe Wohlfahrt. Nypris per styk:

  Jule kugler, Sælger disse 7 flotte julekugler fra traditionsmærket Käthe Wohlfahrt. Nypris per styk: 15€/115kr, sælger kun alle syv samlet til 100kr i alt.

  100,00 kr.26-05-2023
 6. holmegaard julekugle, Holmegaard Julekugle Ø8 cm, Grøn/guld
De flotte julekugler fra Holmegaard er d

  holmegaard julekugle, Holmegaard Julekugle Ø8 cm, Grøn/guld De flotte julekugler fra Holmegaard er designet af Meyer-Lavigne. De matte farver giver et afdæmpet og eksklusivt udtryk, samtidig med at ku

  200,00 kr.26-05-2023

Se alle julekugler på DBA, her

Jan er ikke ene om sin entusiasme for julepynt. Kom med indenfor i 27-årige Channes julehjem i Arden. Channe og resten af familien bor side om side med nisser året rundt og fletter gerne julehjerter om sommeren. I artiklen her kan du se hendes magiske hjem og høre om, hvad resten af familien synes om den overdådige julepynt.

Trænger du til lidt boliginspiration, kan du i videoen nedenfor møde Signe, der om nogen er en haj til at finde unikke og personlige genbrugsfund.


Læs mere om Signe og hendes genbrugshjem, her.

Relaterede artikler