Mød en samler: Jans hjem er invaderet af nisser i tusindvis
Video

Mød en samler: Jans hjem er invaderet af nisser i tusindvis

Astrid
Astrid

Når kalenderen siger oktober, kan Jan ikke længere dy sig. Det kribler i ham for at finde julepynten frem – og med et fingerknips er hele hytten forvandlet til et nisselandskab.

Nu det jul igen. Og nu det jul igen. Og julen varer lige til påske... Den gamle julesang passer perfekt på Jan Millan Thøgersens jule-glæde.

I Gørding, tæt på Esbjerg, går julen ikke ubemærket hen – for allerede i oktober er 62-åriges Jans hus oplyst af julelys og blinkende rensdyr, så det ikke er til at overse.

Det er ikke kun udendørs, Jans jule-entusiasme har sat sine spor. Indenfor vrimler det med nisser i tusindvis, der sidder på spring i hvert et rum – selv ude på badeværelset. Er du ikke i julestemning endnu, kommer du det garanteret, når du har set videoen ovenfor. 

Find det på DBA

 1. Perlesyet nissepar

  Perlesyet nissepar

  Perlesyet nissepar, 2 midnatsblå dråber med hver sin nisse, med 3D-effekt og hele pivtøjet 7 cm høje PRISEN ER FAST TRYK PÅ KNAPPEN ”GÅ TIL VAREN” FOR AT KØBE

  325,00 kr.26-09-2023
 2. Trip Trap Klarborg nisse, Tanya - i fin stand i original æske.

Kan sendes forsvarligt indpakket med

  Trip Trap Klarborg nisse, Tanya - i fin stand i original æske. Kan sendes forsvarligt indpakket med GLS for ekstra kr. 50 Se også mine andre annoncer med nisser

  75,00 kr.22-06-2024
 3. 4 metal nisser, Til at sætte fx mellem gran 
Måske 20 år gamle
Stand se Bill

  4 metal nisser, Til at sætte fx mellem gran Måske 20 år gamle Stand se Bill

  75,00 kr.22-06-2024
 4. Georg Jensen Christmas Classics Lyseholder - Nisser og Due 2008 VI SENDER

  Georg Jensen Christmas Classics Lyseholder - Nisser og Due 2008 VI SENDER

  Georg Jensen Christmas Classics Lyseholder - Nisse, Der er 1 varer på lager. Georg Jensen Christmas Classics Lyseholder - Nisser og Due 2008 2 i en pakke Design: Andreas Mikkelsen Denne vare kan af

  400,00 kr.22-06-2024
 5. nisser, Vintage nisser de 2 af træ er fra 70serne meget velholdte den 3.er fra 50serne pr stk 45 kr

  nisser, Vintage nisser de 2 af træ er fra 70serne meget velholdte den 3.er fra 50serne pr stk 45 kr

  45,00 kr.22-06-2024
 6. Nisser, Jule nisser. 
80kr pr billede.

  Nisser, Jule nisser. 80kr pr billede.

  80,00 kr.21-06-2024

Der er lige nu 4.731 nisser til salg på DBA – find dem her.

Jans kone blev noget overrasket, da…

Med den store samling af julepynt Jan har erhvervet, skulle man tro, at han havde samlet i en evighed – men det har han ikke. Faktisk kom Jans glæde for nisser en smule bag på hans kone, Maria.

- Mange siger, at jeg burde have vidst, at han ville gå over gevind, men det startede først, efter vi blev gift, fortæller Maria smilende.

Da Jan og Maria blev gift i 2004, modtog de to turtelduer en granguirlande, der blev starten på julepynts-samlingen. Siden har hjemmet i Gørding givet husly til alle nisser i miles omkreds.

LÆS OGSÅ: Disse ting køber danskerne brugt til jul

Jan har udsmykket væggene med korsstingsbroderede ophæng – og flere af dem er steget gevaldigt i værdi. Se hvor meget i videoen øverst i artiklen.
Jan har udsmykket væggene med korsstingsbroderede ophæng – og flere af dem er steget gevaldigt i værdi. Se hvor meget i videoen øverst i artiklen.

Der er drillenisser – og så er der de frække nisser

Der er julepynt for hver en smag i Jans samling. Til at underholde de mindste har Jan et helt kor af syngende bamser. Jan har dog også syngende julepynt til det lidt ældre publikum.

Placeret på bagerste række på den øverste hylde står to letpåklædte nisser. De smider dog gerne endnu mere af tøjet. Trykker du på startknappen, bryder de ud i sang og afslutter nummeret både top- og bukseløse. Hvordan det ser ud, kan du blive klogere på i videoen øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren Liva

Flere af de værdifulde objekter i samlingen har Jan anskaffet på DBA
Flere af de værdifulde objekter i samlingen har Jan anskaffet på DBA
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Jan har inddelt sin nissesamling i særlige kategorier – se hvilke i videoen øverst i artiklen.
Jan har inddelt sin nissesamling i særlige kategorier – se hvilke i videoen øverst i artiklen.

Der er fest i gaden, når Jan pynter op

Julen starter tidligt hos Jan og Maria – når efterårsferien er overstået, er det nemlig blevet tid til at finde julepynten frem. Først skal ’normale’ nipssager dog fjernes fra hylder og vindueskarme, så der er plads til nisserne.

Selve oppyntning foregår altid på en helt bestemt måde. Et højhelligt ritual er at smække en jule-CD på anlægget og skure helt op. Så højt, at naboerne kan høre det.

- Det er til naboernes fornøjelse. I år stod datteren og moren og dansede, da jeg hørte Mariah Carey, fortæller Jan grinende.

Intet er tilfældigt, når nisserne placeres på deres velkendte plads. Jans kone deltager også i oppyntningen, men Jan styrer slagets gang med hård hånd.

- Hvis jeg stiller noget op, går han lige efter og retter lidt til, så det står på den helt rigtige måde, fortæller Maria smilende.

Find det på DBA

 1. Vintage julekugler, samling frugter, 6 stk samlet

  Vintage julekugler, samling frugter, 6 stk samlet

  Vintage julekugler, samling frugter, 6 stk samlet, 6 lige-til-at-spise frugter fra Sovjet, i alle mulige afskygninger. Lige til at hænge på træet4,5-6 cm høje PRISEN ER FAST TRYK PÅ KNAPPEN ”GÅ TIL V

  445,00 kr.24-10-2023
 2. Vintage julekugler, store pink ornamenter, 6 stk samlet

  Vintage julekugler, store pink ornamenter, 6 stk samlet

  Vintage julekugler, store pink ornamenter, 6 stk s, 6 pink, vintage julekugler fra Sovjet. Bemærk størrelsen.7,5 - 10 cm PRISEN ER FAST TRYK PÅ KNAPPEN ”GÅ TIL VAREN” FOR AT KØBE

  745,00 kr.24-10-2023
 3. Vintage julekugler, pink klokker, 6 stk samlet

  Vintage julekugler, pink klokker, 6 stk samlet

  Vintage julekugler, pink klokker, 6 stk samlet, 6 pink klokker i forskellige nuancer og fosfordekoration. 6,5-7 cm høje - spor af tidens tand PRISEN ER FAST TRYK PÅ KNAPPEN ”GÅ TIL VAREN” FOR AT KØB

  485,00 kr.24-10-2023
 4. Vintage julekugler, gyldne minilanterner, 7 stk samlet

  Vintage julekugler, gyldne minilanterner, 7 stk samlet

  Vintage julekugler, gyldne minilanterner, 7 stk sa, 7 gyldne minilanterner fra det gamle Sovjet4,5 cm høje PRISEN ER FAST TRYK PÅ KNAPPEN ”GÅ TIL VAREN” FOR AT KØBE

  325,00 kr.24-10-2023
 5. Vintage julekugler, minilanterne-mix, 8 stk samlet

  Vintage julekugler, minilanterne-mix, 8 stk samlet

  Vintage julekugler, minilanterne-mix, 8 stk samlet, 8 smukke minilanterner fra det gamle Sovjet4,5 cm høje PRISEN ER FAST TRYK PÅ KNAPPEN ”GÅ TIL VAREN” FOR AT KØBE

  375,00 kr.24-10-2023
 6. Vintage julekugler, pink hindbær, pr stk

  Vintage julekugler, pink hindbær, pr stk

  Vintage julekugler, pink hindbær, pr stk, Hindbær i varm, pink tone fra det gamle Sovjet5 cm høje - spor af tidens tand. PRISEN ER FAST TRYK PÅ KNAPPEN ”GÅ TIL VAREN” FOR AT KØBE

  55,00 kr.24-10-2023

Se alle julekugler på DBA, her

Jan er ikke ene om sin entusiasme for julepynt. Kom med indenfor i 27-årige Channes julehjem i Arden. Channe og resten af familien bor side om side med nisser året rundt og fletter gerne julehjerter om sommeren. I artiklen her kan du se hendes magiske hjem og høre om, hvad resten af familien synes om den overdådige julepynt.

Trænger du til lidt boliginspiration, kan du i videoen nedenfor møde Signe, der om nogen er en haj til at finde unikke og personlige genbrugsfund.


Læs mere om Signe og hendes genbrugshjem, her.

Relaterede artikler