Mai udvider sin barnlige samling via DBA
Livsstil

Mai udvider sin barnlige samling via DBA

DBA Guide
DBA Guide

De er dyre, de er stemningsskabende, og så gør de Mai i godt humør. Mai samler på særlige nisser, og her kan du høre, hvordan det hele startede, hvor mange Mai har af slagsen, og hvor hun opbevarer sin kæmpe samling.


Frimærker, mønter, figurer fra Afrika eller brevpapir. Man kan samle på alle verdens ting, og fælles for de fleste samlerobjekter er, at de kan stå fremme og pryde i hjemmet alle årets dage. Men sådan hænger det desværre ikke sammen for 47-årige Mai Hansen.

Hun samler nemlig på Gnomes, som er en helt særlig nisse-art. De får kun lov at komme frem til jul, og i mellemtiden skal alle de mange, mange nisser opbevares ugeneret for andre.

I podcasten GODT BRUGT, som du finder herover, kan du høre, hvor Mai fra Højbjerg opbevarer sin samling, og hvor meget den fylder. Den vokser nemlig stødt, for Mai bruger DBA til at udvide sin samling.

Gnomes-nisser på DBA:

 1. Nisser Gnomes Klokke, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA
3 stk Blandet Julepynt (NB:

  Nisser Gnomes Klokke, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA 3 stk Blandet Julepynt (NB: Sælger pt. alt mit julepynt herinde) 1 stk Julenisse, Jern-Henrik, Pobra lign. poly-resinplast 1 stk

  75,00 kr.08-06-2024
 2. Gnome Nisse Julemand Julenisse, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA
1 stk Stor Altmodi

  Gnome Nisse Julemand Julenisse, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA 1 stk Stor Altmodisch Charmerende hyggelig lidt større håndmalet nissefigur på træstub m. patina, risengrød m. smørkla

  300,00 kr.17-05-2024
 3. Vintage julekugler. Røde og pink

  Vintage julekugler. Røde og pink

  Vintage julekugler. Røde og pink, Fine, mellemstore julekugler i pink og rød. Og to grønne gnomer eller hvad de nu er :-) Dem med stor metaltop er nok fra tresserne og de andre er ældre. Pris pr stk:

  50,00 kr.14-02-2024
 4. BODA Lysestage Julenisse Gnome, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA
1 stk Graciøs glas

  BODA Lysestage Julenisse Gnome, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA 1 stk Graciøs glaspuster brevpresse krystalskulptur. Tyk tung fed lækker vintage figur. Mål: H14 hjerte form hul til l

  400,00 kr.19-04-2024
 5. Mini nisser - Buddha nisser, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA
Miniaturenisser 4 stk

  Mini nisser - Buddha nisser, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA Miniaturenisser 4 stk Charmerende vintage julemænd julenisser. Mål: H3-3.5 Har været anvendt som ophæng på træet og ståen

  50,00 kr.14-04-2024
 6. Tomte Svensk Trænisse, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA
1 stk Kvalitets nisse. Høj-

  Tomte Svensk Trænisse, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA 1 stk Kvalitets nisse. Høj-hue Harmonikanisse. (Sælger pt alt mit mærkevare julepynt herinde) Mål: H13-18 m/ hue & u/ huetop Pr

  100,00 kr.14-04-2024

I skrivende stund er der 71 Gnomes-nisser til salg på DBA.

Mais kæreste er ikke så nisseglad for hende

Mai bor ikke alene sammen med alle nisserne. Hun lever sammen med sin kæreste, der desværre ikke er helt lige så begejstret for nisserne, som hun selv er:

- Min kæreste, synes det er hyggeligt. Det er mere pladsen, jeg optager (som han ikke er så glad for, læd.). Men han kan godt se, det er hyggeligt til jul, fortæller Mai.

Heldigvis for kæresten er Mai nu også begyndt at sælge nogle af sine nisser på DBA.

Det troede jeg ellers aldrig, jeg ville gøre
fortæller Mai.

Der er en særlig grund til, at nisse-ejeren netop er begyndt at sælge ud af nisserne. Det er ikke på grund af pladsmangel.

Du kan høre hvorfor i podcasten, som du finder øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren Carina Vester Olsen 

Mai har været DBA-bruger siden 2011
Mai har været DBA-bruger siden 2011

Sådan begynde passionen for de røde huer

Nisserne kom ind i Mais liv, da hun ved et tilfælde opdagede dem i en butik. Hun havde forinden set nogle film med gnomes-nisserne og blev overrasket og begejstret, da hun opdagede, at de kunne købes som figurer:

Jeg havde virkelig svært ved at vælge
fortæller Mai om dengang, hun skulle udvælge sin første nisse. Allerede dengang havde hun svært ved kun at få én af de små mennesker med de røde huer med sig hjem, men hun havde som teenager kun råd til én.

LÆS OGSÅ: DIY: Fjern larmen i din lejlighed med genbrug

Jeg husker ikke præcist, hvad jeg gav for den. Mellem 180-250 kroner, fortæller Mai, der i dag kan fortælle, at nisserne er blevet meget dyrere.

Mai begyndte dog først for alvor at samle på nisserne, da hun fik sig en positiv overraskelse. Hvad det var, der for alvor satte gang i nisse-samlergenet, kan du lytte dig frem til i podcasten GODT BRUGT, som du kan afspille øverst i artiklen.

Andre nisser på DBA:

 1. Nisse tog, Nisse tog 50kr.

  Nisse tog, Nisse tog 50kr.

  50,00 kr.24-06-2024
 2. Nisser, Nissepar. Nissemor og Nissefar. Nissepige. Nissedreng. Store hæklede nisser. Højde 40 cm. Ni

  Nisser, Nissepar. Nissemor og Nissefar. Nissepige. Nissedreng. Store hæklede nisser. Højde 40 cm. Nissemor er "foret" med pladevat. "Nissefar´s ben er der toiletruller og pladevat i. Sælges samlet. Fr

  100,00 kr.24-06-2024
 3. Figur, Hej har disse tre ældre Nisser tro det er gips køb tre af min ting og den billigste er gratis

  Figur, Hej har disse tre ældre Nisser tro det er gips køb tre af min ting og den billigste er gratis og det gælder alle mine ting

  100,00 kr.24-06-2024
 4. Martin med hjerte, 30 års jubilæums nisse fra Klarborg

Som ny i æske

Se også mine andre annoncer

  Martin med hjerte, 30 års jubilæums nisse fra Klarborg Som ny i æske Se også mine andre annoncer

  300,00 kr.24-06-2024
 5. Jacob nisse, Klarborg/Trip Trap
Som ny

Se også mine andre annoncer

  Jacob nisse, Klarborg/Trip Trap Som ny Se også mine andre annoncer

  100,00 kr.24-06-2024
 6. Milas nisse, Klarborg/Trip Trap
Som ny

Se også mine andre annoncer

  Milas nisse, Klarborg/Trip Trap Som ny Se også mine andre annoncer

  65,00 kr.24-06-2024

I skrivende stund er der 1.159 nisser til salg på DBA i kategorien 'Jul og nytår'.

Denne nisse drømmer Mai om at finde en dag på DBA

Nisserne er i dag udgået, så de kan kun erhverves på brugtmarkedet. Og det er ikke altid helt nemt at finde liiige dem, som Mai ønsker sig:

- Nogle er nemmere at købe end andre (…) Jeg mangler en lille Gnomes-pige, der giver sutteflaske til en kaninunge. Den har jeg altid ønsket mig, men jeg har kun set den én gang, fortæller Mai.

Hun fandt den engang på DBA, men fik ikke købt nissen. Hvorfor hun ikke endte med at blive nissens ejermand, kan du finde svaret på i podcasten GODT BRUGT, som er placeret øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Alle vil købe Nybygger-Christines farmors gamle, slidte træningstøj

Hollands bog udgivet i 1976 skrevet af Wil Huygen og illustratoren Rien Poortvliet, og den solgte mere end 1 million eksemplar og lå 56 uger på New York Times bestsellerliste
Hollands bog udgivet i 1976 skrevet af Wil Huygen og illustratoren Rien Poortvliet, og den solgte mere end 1 million eksemplar og lå 56 uger på New York Times bestsellerliste

Derfor er Mai vild med nisserne

De Gnomes-nisser, som Mai samler på, er 12 centimeter høje. De laves dog også i 30 centimeter og som 9 centimeter høje. Fælles for Gnomes-figurerne er, at de alle er gode mod dyr. De er tit omgivet af naturen og dyr.

- Gnomes hjælper naturen og dyrene, hvis de kommer til skade. De har glade budskaber, og de bringer glæde, fortæller Mai, som ikke kan vente til, at det bliver jul:

Jeg har aldrig glædet mig så meget til jul. Ikke engang, da jeg var barn. Det er godt nok noget at se frem til – også i den mørke tid.
Mai har været DBA-bruger siden 2011
Mai har været DBA-bruger siden 2011

Andre samleobjekter på DBA:

 1. Keramik, Michael Andersen, Flot og fejlfri Michael Andersen keramik fiskekande i flot retro orange f

  Keramik, Michael Andersen, Flot og fejlfri Michael Andersen keramik fiskekande i flot retro orange farve Højde fra hank 13 cm - længde 18 cm Sender med GLS

  750,00 kr.24-06-2024
 2. Samlekort, Pokemonkort, Virkelig mange sjældne kort i blandet stand - sælges samlet for 1000kr, men

  Samlekort, Pokemonkort, Virkelig mange sjældne kort i blandet stand - sælges samlet for 1000kr, men er os åben overfor at sælge enkeltvis ?? Her har du mulighed for, at købe en flot samling til en ska

  1.000,00 kr.24-06-2024
 3. Udstoppede dyr

  Udstoppede dyr

  1.500,00 kr.24-06-2024
 4. Samlekort, Fodbold, A Licens teoretisk materiale, DBU, Kursus materiale teori. Kursus koster 78.000

  Samlekort, Fodbold, A Licens teoretisk materiale, DBU, Kursus materiale teori. Kursus koster 78.000. Dette er materialet udleveret til A licens fodboldtræner uddannelse. Over 800 siders teoretisk vi

  2.500,00 kr.24-06-2024
 5. Andre samleobjekter, Vestas vindmølle, Komplet Vestas mølle 

Meget flot!

  Andre samleobjekter, Vestas vindmølle, Komplet Vestas mølle Meget flot!

  7.000,00 kr.24-06-2024
 6. Samlekort, 1999 Gyarados

  Samlekort, 1999 Gyarados

  800,00 kr.24-06-2024

Her kan du se alle de samleobjekter, som du lige nu kan købe på DBA.

Derfor er Mai vild med nisserne

De Gnomes-nisser, som Mai samler på, er 12 centimeter høje. De laves dog også i 30 centimeter og som 9 centimeter høje. Fælles for Gnomes-figurerne er, at de alle er gode mod dyr. De er tit omgivet af naturen og dyr.

- Gnomes hjælper naturen og dyrene, hvis de kommer til skade. De har glade budskaber, og de bringer glæde, fortæller Mai, som ikke kan vente til, at det bliver jul:

Jeg har aldrig glæder mig så meget til jul. Ikke engang, da jeg var barn. Det er godt nok noget at se frem til – også i den mørke tid.
Lige nu er de 7.996 annoncer med julepynt til salg på DBA
Lige nu er de 7.996 annoncer med julepynt til salg på DBA

Sådan kommer nisserne i år mere til deres ret

Mai har på DBA erhvervet sig en del nye nisser til samlingen, som hun glæder sig til at se i julehumør, så snart kalenderen siger juletid. Men for at nisserne kan få ekstra lang tid til at ”shine”, har Mai bestemt sig for – OG aftalt med sin bedre halvdel – at nisserne får lov til at pryde i hjemmet allerede fra 1. november i år.

Der er dog én nisse, som Mai lader stå fremme hele året. Hvilken én det er og hvorfor, kan du ”lytte svar på” i podcasten, hvor du også bliver klogere på, hvordan Mai forholder sig til alt andet julepynt. Vi kan løfte sløret for, at hun enten ikke ejer andet julepynt end sine nisser, eller også går hun amok i det røde stads. Svaret kan du hente i podcasten GODT BRUGT, som kan afspilles øverst i artiklen.

Julepynt på DBA:

 1. Juletræ i PE-plast, Populært juletræ fremstillet af PE-plastik. Grannålene af PE-plastik ligner den

  Juletræ i PE-plast, Populært juletræ fremstillet af PE-plastik. Grannålene af PE-plastik ligner den ægte vare og ser meget mere autentiske ud end grannåle af andre typer materiale. Træet er 190 cm høj

  1.100,00 kr.24-06-2024
 2. Kunstig juletræ, Flot, naturtro, kunstigt juletræ. 
Købt i Bauhaus for 2500 kr.
En lille gren er gåe

  Kunstig juletræ, Flot, naturtro, kunstigt juletræ. Købt i Bauhaus for 2500 kr. En lille gren er gået løs, ubetydeligt, nemt at sætte fast. Højde 180 cm. Sælge kun pga. flyt.

  1.200,00 kr.24-06-2024
 3. Maileg Noilly Noël, Noilly Noël No. 9 & 10 fra 2005 Begge i fineste orden, fejler intet.
Prisen er p

  Maileg Noilly Noël, Noilly Noël No. 9 & 10 fra 2005 Begge i fineste orden, fejler intet. Prisen er pr. Stk

  1.000,00 kr.24-06-2024
 4. Georg Jensen Topstjerne, Georg Jensens smukke topstjerne til juletræ i originalæske og med spiral t

  Georg Jensen Topstjerne, Georg Jensens smukke topstjerne til juletræ i originalæske og med spiral til træet. Flot stand.

  650,00 kr.24-06-2024
 5. Jule uro Georg Jensen, 1994 - Mistelten 
Jule uro fra Georg Jensen, med æske og bånd

  Jule uro Georg Jensen, 1994 - Mistelten Jule uro fra Georg Jensen, med æske og bånd

  495,00 kr.24-06-2024
 6. Maileg Noilly Noël, Noilly Noël No. 11&12 fra 2006 
Begge er i fin stand, de fejler intet. 
Prisen e

  Maileg Noilly Noël, Noilly Noël No. 11&12 fra 2006 Begge er i fin stand, de fejler intet. Prisen er pr. Stk.

  950,00 kr.24-06-2024

Klik her og se det julepynt, som lige nu er til salg på DBA.

Mai er ikke den eneste samler, som udvider sin samling via DBA. Hørte du, dengang Tom Kampman tog ud til Eigil i podcasten GODT BRUGT? Eigil samler på Jumbobøger og havde sat hele ”baduljen” til salg. Det var der en helt særlig årsag til, som du kan lytte dig til, her.

Du kan også læse om Jimmi, der samler på autografer – han har 700 af slagsen, og mange af dem, som han har autografer fra, ville du sikkert drømme om at møde.

Du kan også lytte til Paw, som samler på spillemaskiner. Han gider ikke at spille på dem, dog, og han regner ikke med at tjene penge på at sælge dem videre (hvilket han derfor heller ikke gør). Så hvad får ham til at samle på dem? Det kan du høre i podcasten GODT BRUGT, her.

Relaterede artikler