Jakobs Warhammer-samling er vokset ud af huset
Video

Jakobs Warhammer-samling er vokset ud af huset

Stine Hansen / Skribent
Stine Hansen / Skribent

Det er ikke kun en lille hobby, at Jakob samler på Warhammer. Han har dedikeret alt sin tid til de små, hjemmemalede figurer. Faktisk har samlingen vokset sig så stor, at der ikke længere er plads til den i samlerværelset. Jakob og hans kone har derfor flyttet Warhammer-hærene ud i en tilbygning, de har lavet kun til hans samling. Se samlingen i videoen ovenfor.

Har du også siddet og malet små Warhammer-figurer og leget krig med dine venner eller stillet dem op i imponerende hære, da du var yngre? Måske er du stadig passioneret og drømmer om, at have et helt værelse fyldt med mange rækker af både dværge, Skaven, Lizardmen eller Bretonnia.

Sådan et rum har 41-årige Jakob Dahl Poulsen i sit hjem. Dog har han gennem de seneste 12 år samlet Warhammer-figurer. Jakob vil dog ikke af med sine soldater. Han har nemlig tidligere kæmpet med stress, nu kæmper han mere med, at de er ved at vokse ud af værelset dedikeret til dem. Samlingen er gennem årene blevet mange penge værd. Han vurderer, at Warhammer-hærenes værdi er på 500.000 kroner.

Du kan møde Jakob fra Holte og se, hvor meget hans forskellige Warhammer-figurer er værd i videoen øverst i artiklen. Du kan også læse med her og blive klogere på, hvilke figurer Jakob har en særlig passion for, og hvad hans kone egentlig synes om samlingen.

Find det på DBA

 1. Warhammer, Ligger inde med 2 opbevaringskasser til warhammer.
Pris pr. Stk er 600 kr.
Tag begge for

  Warhammer, Ligger inde med 2 opbevaringskasser til warhammer. Pris pr. Stk er 600 kr. Tag begge for 1000 kr.

  1.000,00 kr.28-01-2023
 2. Warhammer, Age og Sigma Slaves to darkness, Helt nyt og uåbnet regel bog samt warscroll cards.
Stadi

  Warhammer, Age og Sigma Slaves to darkness, Helt nyt og uåbnet regel bog samt warscroll cards. Stadig indpakket i folie

  250,00 kr.28-01-2023
 3. Warhammer, Lidt overskydende plastik skal videre
Det hele samlet / påbegyndt samlet. Alt er desuden

  Warhammer, Lidt overskydende plastik skal videre Det hele samlet / påbegyndt samlet. Alt er desuden umalet. Vampire Counts og Skaven Sælges med faste priser Læs beskrivelserne og se også billeder

  123,00 kr.28-01-2023
 4. Warhammer, Warhammer 40k Tyranid - Dimachaeron, skala True scale, Dimachaeron proxy til tyranids. Ri

  Warhammer, Warhammer 40k Tyranid - Dimachaeron, skala True scale, Dimachaeron proxy til tyranids. Rigtig skala til 40k, pågyndt malet med tynde lag maling, 3d print.

  450,00 kr.28-01-2023
 5. Warhammer, Tau, Over 20 firewarriors og 4 karakter plus masser af droner. Manual følger med. Sendes

  Warhammer, Tau, Over 20 firewarriors og 4 karakter plus masser af droner. Manual følger med. Sendes gerne eller hentes i Århus

  450,00 kr.27-01-2023
 6. Warhammer, Leagues of votann Codex, Sælges samlet. I perfekt stand. Sendes gerne eller hentes i Århu

  Warhammer, Leagues of votann Codex, Sælges samlet. I perfekt stand. Sendes gerne eller hentes i Århus.

  200,00 kr.27-01-2023

Du kan finde alle annoncer med Warhammer på DBA, her.

Warhammer-figurerne fik Jakob igennem denne livskrise

Selvom Jakob kun er 41 år, har han været ramt af en livsomvæltende krise. Han var for nogle år siden sygemeldt med stress i en længere periode. I den tid fandt han dog noget at bruge tiden på og slappe af med. Warhammer. Ved at male og ordne figurerne kom han ud på den anden side:

- Jeg fandt faktisk rigtig stor glæde i at bruge tid på de her små figurer, fordi man bare kobler hovedet helt af. Jeg kunne mærke helt personligt, at det gav mig en ro, og det gav mig en glæde. Det var den bedste form for terapi, jeg kunne have ønsket mig, fortæller Jakob.

De små Warhammer-figurer er altså ikke bare en passion for Jakob, de har hjulpet ham gennem en krise i hans liv, som mange andre bruger lang tid på at komme over.

LÆS OGSÅ: Disse børnemøbler, legetøj og babyudstyr var der mest rift om på DBA i 2021

Bretonnia-hæren er kun én af mange, Jakob har stående på hylderne i samlerværelset. Han har i alt mere end 6.000 figurer.
Bretonnia-hæren er kun én af mange, Jakob har stående på hylderne i samlerværelset. Han har i alt mere end 6.000 figurer.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Jakob har ikke bare samlet på Warhammer-figurer. Han samler også på bøger og magasiner, og de fylder nærmest lige så meget som de tusindvis af figurer.
Jakob har ikke bare samlet på Warhammer-figurer. Han samler også på bøger og magasiner, og de fylder nærmest lige så meget som de tusindvis af figurer.

Så stor er samlingen

I Jakobs hus findes et værelse, hvor interessen for Warhammer har fået frit spil. I høje vitrineskabe står den enorme samling af hære, som Jakob har malet, sirligt udstillet, som hvis man kom ind på et museum. Der er så mange, at det ville tage mange timer at nærstudere alle de forskellige soldater.

- Jeg vil tro, jeg har mellem 6.000 til 10.000 figurer i metal. Og så har jeg væsentligt flere i plastik, fortæller Jakob.

Samlingen indeholder ikke bare figurer og hære. Jakob har også samlet stakkevis af bøger fra Warhammer-universet. Samlerværelset gemmer på komplette samlinger af både tredje og fjerde edition af Warhammer-bøgerne.

Jakobs små soldater er gennem årene blevet til så mange, at det ikke er nok med udstillingsværelset, hvor figurerne og bøgerne befinder sig i skabene. Derfor er Jakob og hans kone nu i gang med at få lavet en tilbygning til huset i Holte, hvor der er ekstra meget plads til de mange plastik- og metalfigurer. I tilbygningen skal samlingen ikke bare udstilles. I midten af rummet skal der stå et bord, som Jakob og hans venner kan spille Warhammer ved.

LÆS OGSÅ: Disse Heroclix-objekter er steget i værdi

Jakob har 30 kufferter fyldt med Warhammer-figurer i metal. Han vurderer, at hver kuffert er er mellem 5.000 og 10.000 kroner værd.
Jakob har 30 kufferter fyldt med Warhammer-figurer i metal. Han vurderer, at hver kuffert er er mellem 5.000 og 10.000 kroner værd.

Det synes Jakobs kone om samlingen

Jakobs kone, Elvira, har accepteret, at han samler på de små figurer. Det var faktisk hendes idé at lave tilbygningen på huset, hvor den enorme samling skal stå. Selvom bygningen ikke er færdig endnu, er størstedelen af samlingen allerede flyttet derud. 

Om samlingens størrelse siger Jakob:

- Det er…

- Helt skørt, afslutter Elvira grinende.

- Jeg synes faktisk, det er rigtig dejligt, at Jakob har en passion og noget han går op i, fortæller Elvira.

Det er ikke kun Jakobs kone, der har en holdning til samlingen. Også parrets datter ser med store øjne på de mange figurer i samler-værelset.

- Vi har også små pilfingre. Flere gange har jeg set min datter komme ind i samlerrummet og sige ”hvad er det”. Så har jeg svaret ”Det er fars dukker, og så skal vi ud herfra”, fortæller Jakob med et smil.

LÆS OGSÅ: Disse motorcykler var der mest rift om i 2021

Dværgene er dem, Jakob altid har været mest passioneret omkring. Derfor er det også dem, han fremhæver som nogle af dem, han synes bedst om i den enorme samling.
Dværgene er dem, Jakob altid har været mest passioneret omkring. Derfor er det også dem, han fremhæver som nogle af dem, han synes bedst om i den enorme samling.

Denne figur har vundet Jakobs kærlighed gennem alle årene

Der er en helt særlig type figur, Jakob ikke kan få øjnene fra, når han træder ind i et rum med Warhammer. Det er en figur, han i en tidlig alder kastede sin kærlighed efter, og som han siden dengang har erhvervet sig mange, mange flere af.

Det er også den figur, han klædte sig ud som, da han for år tilbage spillede rollespil.

Det er dværgen, der får en stor del af pladsen i Jakobs Warhammer-værelse. De fylder en stor del, af de mange hære, der står i samlerværelset. Dog er skabene også fyldt med de mange andre hære, Jakob gennem årene har malet.

- Af en eller anden grund har det altid været dværgen, der har tiltalt mig, fortæller Jakob.

Passionen for dværge kommer fra filmen ’Willow’ fra 1988, som handler om drengen Willow Ufgood, som tager ud på et storslået eventyr for at besejre den onde dronning, der har herredømmet.

Jakob er dog ikke så glad for at udpege sine yndlings, så han springer hurtigt videre til også at fremhæve sine andre hære i samlerværelset til at være nogle, han synes godt om.

Find det på DBA

 1. Warhammer fantasy roleplay, anden bog, Flot udgave fra 2007. Små ubetydelige skrammer udenpå, mens s

  Warhammer fantasy roleplay, anden bog, Flot udgave fra 2007. Små ubetydelige skrammer udenpå, mens siderne er fuldstændig som nye.

  400,00 kr.28-01-2023
 2. Warhammer magasiner, ?, emne: anden kategori, 2 warhammer magasiner februar og marts 2017
Sælges sam

  Warhammer magasiner, ?, emne: anden kategori, 2 warhammer magasiner februar og marts 2017 Sælges samlet for 60 kr Kan hentes på Nørrebrogade Sender ikke

  60,00 kr.19-01-2023
 3. Warhammer, Richard wolfrik galland, anden bog, Den store warhammer guide til warhammer verdenen

  Warhammer, Richard wolfrik galland, anden bog, Den store warhammer guide til warhammer verdenen

  60,00 kr.17-01-2023
 4. Warhammer, Battletome, Kharadron, Tzeenth, anden bog, Warhammer Chaos Battletome - Disciples of Tzee

  Warhammer, Battletome, Kharadron, Tzeenth, anden bog, Warhammer Chaos Battletome - Disciples of Tzeenth og Warhammer order battletome - Kharadron Overlords sælges for 50 pr. stk. Begge i meget fin sta

  50,00 kr.14-01-2023
 5. Warhammer Visions, Games Workshop Limited, Magasin, 9 udgaver af magasinet Warhammer Visions.

Issue

  Warhammer Visions, Games Workshop Limited, Magasin, 9 udgaver af magasinet Warhammer Visions. Issue 16, 17, 19, 20, 21, 22, 23, 25 og 29. Fra 2015/2016. Samme som har udgivet White Dwarf magasinerne

  200,00 kr.14-01-2023
 6. Diverse fantasybøger, Forskellige, genre: fantasy, The Dance of Time, Eric Flint, 50 kr.
Fortune's S

  Diverse fantasybøger, Forskellige, genre: fantasy, The Dance of Time, Eric Flint, 50 kr. Fortune's Stroke, Eric Flint, 50 kr. Blood of the Fold, Terry Goodkind, 70 kr. Gardens of the Moon, Steven Erik

  50,00 kr.12-01-2023

Du kan finde alle Warhammer-bøger til salg på DBA, her.

Hvis du ikke har fået nok af figurer, hære og andre objekter indenfor det fantastiske univers, skal du måske læse med i artiklen og se videoen om Jacob, der samler på Star Wars-objekter. Der er altid mere fra Star Wars-universet at samle på, men han har allerede fået samlet omkring 4.000 lyssværd, rumskibe, figurer og masker sammen.

Det er populært som aldrig før at samle på kort fra barndommen. Både Pokémon- og Magic-kort boomer lige nu. Rigtig mange sælger ud af deres gamle Magic-kort på DBA, og det kommer 42-årige Pelle til gode. Han køber nemlig Magic-kort i stort antal. Samlingen er blevet så stor og så værdifuld, at den er blevet hans pensionsopsparing. Du kan se samlingen i videoen herunder.

 

Du kan læse mere om den enorme samling i artiklen, her.

Relaterede artikler