På skattejagt: Se, om vi finder guld i Pias kælder!
Video

På skattejagt: Se, om vi finder guld i Pias kælder!

DBA Guide
DBA Guide

Dyrt mærketøj, lækre lædertasker og en ting, du HELT sikkert aldrig har set før. Vi garanterer sjove genbrugsfund i dette afsnit af ’Guld i gemmerne’, hvor genbrugsekspert Louise Trillingsgaard og redaktør for DBA Guide Julie Schoen, er taget hjem i kælderen hos Pia i Lyngby.

5.612 kroner kan du lige nu tjene på at sælge de ting, du ikke bruger! Ja, det lyder meget specifikt, og hvorfra ved redaktionen på DBA Guide det?

Det ved vi, fordi vi har undersøgt sagen: I en større undersøgelse har DBA nemlig fastlagt, hvor mange ting danskerne bare har liggende derhjemme. Ting, man ikke bruger. Disse ting har danskerne selv vurderet, og i alt ville danskerne altså gennemsnitligt kunne tjene 5.612 kroner på at sælge deres ting videre.

En af dem, der har hjemmet fyldt med ting, som bare ligger og samler støv, er Pia i Lyngby. Pia har en hel kælder fyldt med ting, som hun ikke kan overskue at få sat til salg. Men det lavede DBA Guide om på.

Vi sendte vores redaktør, Julie Schoen, og genbrugseksperten Louise Trillingsgaard ud for at grave i Pias ting, prissætte dem og få sat dem til salg. I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan det gik for sig. Sidst i videoen kan du se, hvem der i dag har købt en af Pias ting, og hvilken ny værdi tingen – som ellers bare skulle ligge og samle støv i kælderen – bringer til den nye ejer.

Find det på DBA

 1. Givenchy Kjole

  Givenchy Kjole

  -, str. -, Women's Clothing, Rygløs blonde- og taftkjole - Runway SS20 Designer Clare Waight Keller Skulderbredde: 29 cm Længde: 1,57 cm Om Catawiki Catawiki er en hollandsk-baseret online auktionspl

  14.900,00 kr.30-09-2023
 2. Anden kjole, Mania Copenhagen - model Stella, str. XL, Bordeaux - Multifarvet, 85 % bomuld, 15 % p

  Anden kjole, Mania Copenhagen - model Stella, str. XL, Bordeaux - Multifarvet, 85 % bomuld, 15 % polyester, God men brugt, Kjole fra MANIA Copenhagen. Dansk håndlavet design. Modellen hedder Stel

  450,00 kr.29-09-2023
 3. Versace - Kjole

  Versace - Kjole

  -, str. -, Women's Clothing, Smuk kjole fra Versace med et forbløffende design og et unikt print. Så god som ny. Størrelse IT46 (synes at være en L) Dimensioner = Længde: 89 cm Bredde fra armhule-armh

  3.353,00 kr.29-09-2023
 4. Giambattista Valli Kjole

  Giambattista Valli Kjole

  -, str. -, Women's Clothing, Denne Giambattista Valli kjole kombinerer klassisk stil med moderne sofistikering. Denne kjole er lavet af 100 % uld og har et ærmeløst design med bådhals, en sort og hvid

  3.725,00 kr.29-09-2023
 5. Festkjole, Madam Dunk, str. M, Bordeaux, Viscose, Næsten som ny, Mærke: Madam Dunk. Made In Italy

  Festkjole, Madam Dunk, str. M, Bordeaux, Viscose, Næsten som ny, Mærke: Madam Dunk. Made In Italy Størrelse: M. Der står ikke størrelse, så brug mine mål Farve: Bordeaux Stand: Brugt to gange. til

  775,00 kr.28-09-2023
 6. Brudekjole, Rikke Gudnitz, str. M, Hvid, Silke og blonder, God men brugt, Dejlig brudekjole i hav

  Brudekjole, Rikke Gudnitz, str. M, Hvid, Silke og blonder, God men brugt, Dejlig brudekjole i havfrueform, str. 38/40 Sælger denne designer Rikke Gudnitz kjole, som jeg elskede at blive gift i. De

  1.999,00 kr.28-09-2023

I skrivende stund er der 184.702 annoncer med dametøj og sko til salg på DBA.

DBA Guide kender godt Pia i forvejen. Selvom hun er rigtig ”slem” til ikke at få sine ting solgt videre, er hun en rigtig flittig DBA-bruger. Hun køber nemlig rigtig mange brugte ting, så hendes hjem kan i dag kvalificere sig til at være et ægte genbrugselsker-hjem. Se selv, her.

Pia betegner sin stil som meget ”James Bond”-præget, og hun elsker også specielle lamper. Men ikke alle lamper får lov at stå og gøre gavn oppe i stuen. En af dem fandt vi i Pias kælder, og i videoen øverst i artiklen, kan du se, hvordan lampen ser ud, og hvor meget Louise Trillingsgaard vurderede den til at koste.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren, Pia

Hvis du vil se, hvilke skatte vi fandt i Pias kælder, så kig med i videoen, som du finder øverst i artiklen
Hvis du vil se, hvilke skatte vi fandt i Pias kælder, så kig med i videoen, som du finder øverst i artiklen

Hvorfor købe en gammel radio, der ikke virker?

Pia er langt fra den eneste, som har haft besøg af genbrugsekspert Louise Trillingsgaard og Julie Schoen. ’Guld i gemmerne’-teamet har også været forbi Jakob i Ansager, der stod med et helt loft fyldt med ting og sager, han ikke vidste, hvad han skulle stille op med. Jakob fik sat en stor del af sine ting til salg, og en af dem købte Christiane fra Østerbro i København. Se hvordan det hele gik for sig, i videoen her.

’Guld i gemmerne’ rykkede også til Ebeltoft, hvor genbrugselskeren Kristiane havde et haveskur, som var proppet til randen med diverse ting og sager. Her fandt vi blandt andet spændende sager fra Afrika, retrofund til køkkenet samt ting til badeværelset. Kristiane fik sat sine ting til salg, og en af køberne var Jens, der bor på Mols med sin hund. Jens er i gang med at sætte sit hus i stand, og en af Kristianes ting faldt lige i hans smag. Hvad der i dag gør gavn i Jens’ hus, kan du få svar på i videoen, her.

Vi har også været forbi og filme ’Guld i gemmerne’ hos Anne Sophies mor i Charlottenlund. Hun havde to, store kælderrum fyldt med malerier, pelse, arkitekttegnede lamper, og jeg skal komme efter dig. Camilla fra Struer var blandt andet en af køberne til Anne Sophies mors ting. Hun købte en smuk, gammel mørkegrøn radio, som desværre ikke længere virker. Hvad Camilla skal bruge den til, kan du få svar på i videoen, som du finder, her.

Find det på DBA

 1. Anden radio, Blaupunkt, Transistor, God, RETRO RETRO!!!!

Anden radio, Blaupunkt, DERBY Transistor.

  Anden radio, Blaupunkt, Transistor, God, RETRO RETRO!!!! Anden radio, Blaupunkt, DERBY Transistor. BLAUPUNKT - DERBY TRANSISTOR RADIO fra ca. 1970, se venligst billederne. Giv evt. et seriøst bud!!

  950,00 kr.27-09-2023
 2. Transistorradio, Grundig, Grundig Satellit 2000, God, Grundig Satellit 2000 verdensradio 1973, rigti

  Transistorradio, Grundig, Grundig Satellit 2000, God, Grundig Satellit 2000 verdensradio 1973, rigtig fin stand også antennen, til 220v og batterier, 46cm X 27cm X 12cm, vejer 7kg. Helst afhentet, kan

  1.300,00 kr.25-09-2023
 3. Anden radio, Aimor radio, i utrolig flot stand og helt intakt. Vil tro den er fra 80'erne. Virker up

  Anden radio, Aimor radio, i utrolig flot stand og helt intakt. Vil tro den er fra 80'erne. Virker upåklageligt og spiller godt. Pris ide 650 kr. Kom gerne med bud. Kan sendes på købers regning. S

  650,00 kr.20-09-2023
 4. AM/FM radio, Bang & Olufsen, Beomaster 900, Perfekt, Retro radio og forstærker fra b&o. I egetræ. vi

  AM/FM radio, Bang & Olufsen, Beomaster 900, Perfekt, Retro radio og forstærker fra b&o. I egetræ. virker perfekt. Stammer fra midt i 60'erne. Kom og kig . Skal ses.

  600,00 kr.19-09-2023
 5. Retro radio Beolit 600

  Retro radio Beolit 600

  AM/FM radio, Bang & Olufsen, Beolit 600, Perfekt, - købt og renoveret hos Bremdal-Radio - virker som den skal

  650,00 kr.18-09-2023
 6. Anden radio, Henry Kloss, THREE, God, Retro radio Model THREE Henry Kloss se fotos

  Anden radio, Henry Kloss, THREE, God, Retro radio Model THREE Henry Kloss se fotos

  600,00 kr.17-09-2023

Klik her og find gamle radioer til salg på DBA. Er du mere til moderne teknologi, kan du skam også købe nye radioer her.

Slå vejen forbi genbrugselskeren Trine, der nok er Danmarks største genbrugsnørd. I podcasten GODT BRUGT fortæller hun om, hvilke systemer hun har derhjemme for at kunne genbruge mest muligt.

Du kan også læse om hvilken dag, der er størst chance for, at du får solgt dine ting på DBA, her. Vi har nemlig dykket ned i statistikken og fundet ud af, hvilken dag på året der bliver foretaget flest køb på DBA.

Relaterede artikler