På besøg hos genbrugselskeren, Maria
Bolig

På besøg hos genbrugselskeren, Maria

Julie Schoen
Julie Schoen

Marias hjem er bestemt ikke som alle andres: Her har hun blandt andet en hårtørre som lampe, og en stillet som juledekoration. Maria elsker genbrug og kan ikke få nok af vintagekjoler og selskabstasker. Og nå ja – så går hun så meget op i sin vintage-stil, at det somme tider også må koste lidt kærlighed.

’Hvor har du dog alle de ting fra’?

Det er den reaktion, som Maria ofte får fra de folk, hun inviterer ind i sit hjem. Et hjem, der langt fra er som alle andres.

Her er væggene lyserøde, alle knager er fyldt med farverige tasker, og en gammel frisørhårtørrer lyser op over spisebordet.

Man kan sætte mange ord på Maria Magdalene Olterbechs hjem, men et af dem, der omfavner hendes bolig bedst, er, at det er et genbrugshjem.

- Folk synes altid, det er spændende at komme på besøg, og mine søskende siger ’Det er ligesom at komme hjem til mor og far’. Folk plejer også at sige ’Det er næsten ikke til at komme herfra, for du har så mange ting’, fortæller Maria, som kommer fra Tjørring nær Herning.

Men tro det eller ej. Den genbrugselskende 51-årige Maria er faktisk ret god til at få solgt sine ting videre på DBA og blandt andet har hun solgt 100 selskabstasker til den samme køber.

Under disse DBA-annoncer bliver du blandt andet klogere på, hvilken genbrugsting der er hendes favorit, og du kan også læse om, hvordan Marias forkærlighed for alle sine mange ting satte en stopper for romantikken.

Selskabstasker til salg på DBA:

 1. Crossbody, Glitter, læderlook, Elegant hvid crossbody med hank fra glitter. 
Ny og aldrig brugt.
Str

  Crossbody, Glitter, læderlook, Elegant hvid crossbody med hank fra glitter. Ny og aldrig brugt. Str: Medium Kan afhentes i Aalborg. Kan også sendes via Postnord eller andre selskaber på købers regni

  200,00 kr.10-06-2024
 2. Festtaske, Dixie, slangeskind, Slangeskinds look selskabs taske

  Festtaske, Dixie, slangeskind, Slangeskinds look selskabs taske

  200,00 kr.07-06-2024
 3. Crossbody, Adax, kalveskind, Flotte Afax tasker

Billede:
*1 sort lille selskab el. kun mobil, pung

  Crossbody, Adax, kalveskind, Flotte Afax tasker Billede: *1 sort lille selskab el. kun mobil, pung mm kr 50 *2 bordeofarvet den lille rygsæk el. Arm/skulder taske kr 150 *3 Beige crossover el. Skul

  1,00 kr.06-06-2024
 4. Festtaske, andet mærke, læderlook, Selskabs taske, sort. Mærke: "EMOZIONE"
B: 19 cm x h: 17 cm x bun

  Festtaske, andet mærke, læderlook, Selskabs taske, sort. Mærke: "EMOZIONE" B: 19 cm x h: 17 cm x bund: 7 cm. 2 små rum indi tasken 1 rum udenpå.

  40,00 kr.05-06-2024
 5. Festtaske, andet mærke, læderlook, Selskabs taske, sort. 
Mål: b 16 cm x h 14 cm x bund 6 cm.

  Festtaske, andet mærke, læderlook, Selskabs taske, sort. Mål: b 16 cm x h 14 cm x bund 6 cm.

  40,00 kr.05-06-2024
 6. Festtaske, Adax, skind, Fiks lille sort skuldertaske til selskab og en tur på dansegulvet. Praktisk

  Festtaske, Adax, skind, Fiks lille sort skuldertaske til selskab og en tur på dansegulvet. Praktisk med flad bund, så den også kan stå. Super flot og kraftig sort skindkvalitet og enkle flotte detalje

  399,00 kr.03-06-2024

Lige nu er der 75 selskabstasker til salg på DBA, og her kan du se dem, der er i læder, mens du også finder en del i satin.

Maria vandt en konkurrence for at have den mest specielle lampe

Det er ting fra 1950’erne og 1960’erne, som inspirerer Maria mest. Hun elsker især vintagekjoler og pynteting fra den tid. Men hun er også god til at give de gamle ting en ny funktion.

- Jeg havde længe ville have en af de der lamper, hvor lampeskærmen er lavet af en Nilfisk-støvsuger. Men de er så dyre, så jeg fandt i stedet en gammel hårtørre fra en frisør og fik min daværende elektrikerkæreste til at sætte en fatning og ledning på, fortæller Maria.

Frisørhårtørren kostede 40 kroner på brugtmarkedet, så i alt har lampen maksimum kostet Maria 80 kroner. Og med den kunne Maria så vinde en præmie på en værdi af 4.000 kroner:

Jeg deltog lidt efter i en konkurrence, hvor et firma udloddede en lampe til en værdi af 4.000 kroner til den, der havde den mest cool og fedeste lampe. Jeg sendte et billede af min frisørlampe ind og vandt
griner Maria.

Frisørhårtørreren er ikke den eneste ting, som Maria har skænket en ny funktion. For eksempel pryder en sølvglimmer-stillet hvert år til jul midt på Marias spisebord, hvor den her gør gavn som juledekoration (se stilletten på et billede længere nede i artiklen).

LÆS OGSÅ: 
Alle vil købe Nybygger-Christines farmors gamle, slidte træningstøj

Her kan du se Marias fine spisebordslampe, som er helt unik
Her kan du se Marias fine spisebordslampe, som er helt unik

Nilfiskstøvsugere som loftlamper til salg på DBA:

 1. Anden loftslampe, Nilfisk, Flot renoveret, sprøjtemalet, nye fatninger og ledninger. Sælges samlet i

  Anden loftslampe, Nilfisk, Flot renoveret, sprøjtemalet, nye fatninger og ledninger. Sælges samlet incl. loft el-skinne

  1.400,00 kr.08-06-2024
Maria har ikke kun en forkærlighed for vintagekjoler. Hun elsker også Elvis Presley. Hendes mor var stor fan, og det har Maria så at sige arvet. To af Marias yndlingsgenbrugsfund er derfor to Elvis-fotografier, som Elvis-museet har bekræftet er ægte fotografier
Maria har ikke kun en forkærlighed for vintagekjoler. Hun elsker også Elvis Presley. Hendes mor var stor fan, og det har Maria så at sige arvet. To af Marias yndlingsgenbrugsfund er derfor to Elvis-fotografier, som Elvis-museet har bekræftet er ægte fotografier

Vintage frem for kærlighed

Marias mange ting betyder ikke kun, at hun har meget at gøre rent. De kan også være lidt af en ulempe på anden vis:

Jeg har prøvet at leve i et forhold, hvor min kæreste var meget minimalistisk, og derfor kunne jeg ikke bo lige så gennemført som nu. Og det var noget af en udfordring, at skulle mødes på midten
fortæller Maria.

Hende og kæresten har siden brudt (ikke kun gå grund af Marias vintageforelskelse), og i dag er hendes vintage-hjem noget, som en fremtidig kæreste skal kunne acceptere.

- Det er en stor livsstil for mig, og det fylder meget i min hverdag, fortæller hun.

Maria fortæller, at cirka 80 procent af tingene i hendes hjem er genbrugsting
Maria fortæller, at cirka 80 procent af tingene i hendes hjem er genbrugsting
Maria bor i en toværelseslejlighed. Der er ikke plads til så meget, så derfor har Maria også rykket sin vintage-interesse ud på badeværelset. Billedet til venstre er fra hendes badeværelse
Maria bor i en toværelseslejlighed. Der er ikke plads til så meget, så derfor har Maria også rykket sin vintage-interesse ud på badeværelset. Billedet til venstre er fra hendes badeværelse

Sådan begyndte Marias interesse for 50’er/60’er-vintage

Maria er født og opvokset med et fokus på genbrug. Hendes far var nemlig en krejler og en handelsmand, og der var altid mange ting i hjemmet, som familien samlede på. Når familien ikke havde råd til en bestemt ting, gik Marias far ind til naboen med nogle ting fra deres samling. Naboen havde nemlig en forretning, hvor han opkøbte brugte ting. Sådan skaffede familien penge til de ting, de ikke havde råd til.

- Min mor arbejdede med brugt tøj i Kirkens Korshær, så jeg føler bare altid, jeg har levet med genbrug, fortæller Maria.

Men interessen for perioden 50’erne og 60’erne blev vakt for kun fire år siden.

- På min datters arbejde var der pludselig en flot kjole til salg. Den lignede én fra en gammel, dansk film. Den var oprindelig syet til at blive danset med til en 80’er-fest, men den var klart i 50-60’er-stil. Jeg købte kjolen, og det blev starten på min samling af ting fra den tid, fortæller Maria. 

Vintage-kjoler til salg på DBA:

 1. Festkjole, Swing, str. XXL, Ubrugt, Str 46. Ny og ubrugt.

  Festkjole, Swing, str. XXL, Ubrugt, Str 46. Ny og ubrugt.

  500,00 kr.17-06-2024
 2. Festkjole, Swing, str. XL, Grøn, Ubrugt, Str 48 ny og ubrugt

  Festkjole, Swing, str. XL, Grøn, Ubrugt, Str 48 ny og ubrugt

  550,00 kr.17-06-2024
 3. Festkjole, Swing, str. L, Ubrugt, Str 42 ny og ubrugt

  Festkjole, Swing, str. L, Ubrugt, Str 42 ny og ubrugt

  350,00 kr.17-06-2024
 4. Konfirmationskjole, Swing, str. XL, Ubrugt, Ste 42 ny ubrugt

  Konfirmationskjole, Swing, str. XL, Ubrugt, Ste 42 ny ubrugt

  350,00 kr.17-06-2024
 5. Festkjole, Tiger, str. M, Sort, Næsten som ny, Flot sort selskabskjole
Tror det er duches silke ag

  Festkjole, Tiger, str. M, Sort, Næsten som ny, Flot sort selskabskjole Tror det er duches silke agtig Nederdelen swinger ud Lang Bindebånd i nakken

  199,00 kr.16-06-2024
 6. Festkjole, Swing, str. XL, Sort, Næsten som ny, Så flot festkjole fra Swing i sort blonde, str. 4

  Festkjole, Swing, str. XL, Sort, Næsten som ny, Så flot festkjole fra Swing i sort blonde, str. 42 Brugt 2 gange nypris 1200kr (er vist på model i blå) Materiale: 97% polyester, 3% elastan Materi

  400,00 kr.12-06-2024
En af de ting, Maria ikke vil købe brugt, er hendes seng. Hun døjer nemlig lidt med helbredet og synes derfor, at det er vigtigt, at hendes seng passer lige netop til hendes behov
En af de ting, Maria ikke vil købe brugt, er hendes seng. Hun døjer nemlig lidt med helbredet og synes derfor, at det er vigtigt, at hendes seng passer lige netop til hendes behov

Dette salg fortrød Maria.. for så at fortryde om igen

Maria er ikke kun en flittig køber af vintagekjoler. Hun kan også sagtens finde på at sælge dem igen. Men det er ikke altid lige let at skille sig af med det nostalgiske og fine tøj:

- Der var engang, hvor jeg solgte en kjole, hvor jeg straks bagefter tænkte: ’Ahh.. Skulle jeg have beholdt den?’ Men når så folk skriver, at de er blevet glade for kjolen, så opvejer det jo det hele, og så er jeg ikke længere i tvivl, fortæller Maria.

LÆS OGSÅ: Mød supersælgeren Karina, der har 519 ting til salg på DBA

Hun går også meget op i at skrive til sine sælgere, når hun har købt noget på DBA for at takke dem og fortælle, hvor glad hun er blevet for købet.

- Jeg møder nærmest kun søde mennesker. Folk plejer også altid at blive så glade og overrasket, når de modtager pakker fra mig, for tingene er altid pakket ind i fint silkepapir med silkebånd. Begge dele er genbrug, griner Maria.

Festkjoler til salg på DBA:

 1. Festkjole, NLY TREND, str. L, Sort, God men brugt, Sort pallietkjole fra NLY trend. Str. 40.
Med e

  Festkjole, NLY TREND, str. L, Sort, God men brugt, Sort pallietkjole fra NLY trend. Str. 40. Med elastisk i livet. Brugt et par gange.

  100,00 kr.20-06-2024
 2. Festkjole, New collection, str. One size, Ubrugt, New collection.
Aldrig brugt.
Tror det er en one

  Festkjole, New collection, str. One size, Ubrugt, New collection. Aldrig brugt. Tror det er en one size. Men nok bedst i s/m/l

  200,00 kr.20-06-2024
 3. Festkjole, Y.A.S, str. L, Blå, rustrød,sort, Polyester, God men brugt, Flot kjole med underkjole.

  Festkjole, Y.A.S, str. L, Blå, rustrød,sort, Polyester, God men brugt, Flot kjole med underkjole. Fejlfri. Nypris 600 kr

  150,00 kr.20-06-2024
 4. Festkjole, Nelly, str. S, Sort, Næsten som ny, Virkelig fin kjole i sort. 

Mærke: Nelly. 

Har fi

  Festkjole, Nelly, str. S, Sort, Næsten som ny, Virkelig fin kjole i sort. Mærke: Nelly. Har fine detaljer med stropperne. Stropperne er guld kæder. Sidder fast med lås. Disse kan nemt åbnes og l

  150,00 kr.20-06-2024
 5. Festkjole, River Island, str. M, Sort, Ubrugt, Flot sort stropløs festkjole i str.8/36-38, aldrig

  Festkjole, River Island, str. M, Sort, Ubrugt, Flot sort stropløs festkjole i str.8/36-38, aldrig brugt.

  200,00 kr.20-06-2024
 6. Festkjole, Sisters Point, str. M, Blå / Lyseblå, Ubrugt, Flot lyseblå kjole fra Sisters Point. 

E

  Festkjole, Sisters Point, str. M, Blå / Lyseblå, Ubrugt, Flot lyseblå kjole fra Sisters Point. Er i farven lyseblå. Materialet er komfortabelt og lækkert. Har en shiny effekt. Har ingen form for

  100,00 kr.20-06-2024

Lige nu er der 8.337 festkjoler til salg på DBA. De fleste er i størrelse medium.

Denne ting leder Maria lige nu efter på DBA

Selvom Marias hjem ikke ser ud til at mangle noget, er der alligevel en ting, hun søger med lys og lygte efter.

- Jeg har besluttet mig for at blive fotograferet, og til det formål har jeg købt den fineste kjole. Og så har jeg også bestemt mig for at få mit barnebarn med på de professionelle billeder. Men for at hun skal matche mig, må jeg jo ud og finde en lille vintagekjole til hende, fortæller Maria.

Det er også en kjole, som Maria nævner, da hun bliver spurgt ind til hendes seneste DBA-køb:

- Det er en kjole, som netop nu er ved at blive sendt til mig. Den er fra 1960’erne, den er gul, og så er der tre store sløjfer midt på kjolen, foruden et lag med tyl og blomster.

Der var dog ikke en vintagekjole involveret i dét, som Maria betegner som hendes bedste handel. Det var en taske. Mange tasker. 100 tasker for at være helt præcist. Maria har nemlig samlet på små selskabstasker, men en dag besluttede hun sig for at rydde lidt op, og så lykkes det hende at få alle 100 solgt til en dame på Fyn. Taskerne fyldte 3 flyttekasser, som Maria fik sendt billigt til Fyn med GLS.

Med den tøjstil, som Maria har, kan man ikke forvente at gå i fred. Det har Maria indset. Hun er vant til at få blikke og smil – især fra ældre damer, der også kan finde på at stoppe hende op og udbryde ting som ’Eeeej, sådan en taske har jeg også. Det gav min mand mig i fødselsdagsgave i 1960’
Med den tøjstil, som Maria har, kan man ikke forvente at gå i fred. Det har Maria indset. Hun er vant til at få blikke og smil – især fra ældre damer, der også kan finde på at stoppe hende op og udbryde ting som ’Eeeej, sådan en taske har jeg også. Det gav min mand mig i fødselsdagsgave i 1960’
En alternativ juledekoration og en masse håndspejle. Alt er lidt som at være Alice i eventyrland, når du er hos Maria
En alternativ juledekoration og en masse håndspejle. Alt er lidt som at være Alice i eventyrland, når du er hos Maria

Når genbrugsstilen sætter sig – for evigt

Det kan godt være, det kun er 3-4 år siden, at Maria fandt ud af, at hun ville samle på vintagekjoler og ting fra 50-60’erne, men ikke desto mindre mener hun det seriøst. Hun har nemlig fået tatoveret sin passion på armen. En vintagekjole i selskab med en håndtaske og en parfume (se tatoveringen på billedet herunder).

Maria holder også fast i sin vintagestil på trods af, at der er kommet småfolk i familien. Hun er nemlig blevet mormor, så det legetøj, som hendes barnebarn får at lege med hos Maria, er selvfølgelig retro-legetøj.

- Min datter synes, legetøjet er lidt kikset og grimt, og at det ser skummelt ud, så hun vil ikke have, jeg køber noget, der skal med hjem til dem. ’Så længe det bare bliver hos dig mor, er det i orden’, siger hun. Det forklarer Maria.

Retro-legetøj til salg på DBA:

 1. Dukkevogn, Fin ældre retro dukkevogn, den har et par små huller og er lidt falmet, det ikke noget ma

  Dukkevogn, Fin ældre retro dukkevogn, den har et par små huller og er lidt falmet, det ikke noget man ser så meget da det er rimelig ens artet. Den har ingen lugt.

  40,00 kr.19-06-2024
 2. Blandet legetøj, Robot . Transformer ., Actionfigur, Figurer . Legetøj . Skønne samlefigurer bl.

  Blandet legetøj, Robot . Transformer ., Actionfigur, Figurer . Legetøj . Skønne samlefigurer bl.a. robot , transformers, Gormity mv. Kr 10,- stk OBS Ringspil Transformer SOLGT. Se flere fotos og

  10,00 kr.19-06-2024
 3. Elektrisk bil, BMW elbil til børn. Kan køres manuelt eller styres med fjernbetjening. Oplader følger

  Elektrisk bil, BMW elbil til børn. Kan køres manuelt eller styres med fjernbetjening. Oplader følger med. Den er i god stand men har lidt skræmmer og virker som den skal Har også en Mercedes retro pe

  350,00 kr.18-06-2024
 4. Gyngehest, Retro, Skøn kvalitets gyngehest i vintagelook
Udformet i træ som en hest med stribet mank

  Gyngehest, Retro, Skøn kvalitets gyngehest i vintagelook Udformet i træ som en hest med stribet manke Med ryglæn Fremstår med almindelige alders- og brugsrelaterede spor Mål: Længde: 86 cm Højde: 43,

  175,00 kr.17-06-2024
 5. Andet legetøj, RETRO sjippetov fra 1980’erne, Ukendt, Dejligt RETRO sjippetov fra 1980’erne
Træhåndt

  Andet legetøj, RETRO sjippetov fra 1980’erne, Ukendt, Dejligt RETRO sjippetov fra 1980’erne Træhåndtag Selve håndtaget måler 11 cm Træhåndtag 16 1/2 cm Rebet/snoren måler 225 cm “Sjip i bue”

  30,00 kr.17-06-2024
 6. Gyngehest, Gyngeheste i forskellig art, får, panda, hest , Retro og STOKKE HEST
100 kr pr gyngehest

  Gyngehest, Gyngeheste i forskellig art, får, panda, hest , Retro og STOKKE HEST 100 kr pr gyngehest og 200 for STOKKE hest som er i formspændt bøg

  100,00 kr.17-06-2024
Her kan du se Marias tatovering
Her kan du se Marias tatovering

Kender du en genbrugselsker?

Hvis du elsker genbrug lige så højt som Maria, så er DBA Guide meget interesseret i at høre fra dig. Måske du er den næste genbrugselsker, vi aflægger et besøg.

Hvis du er interesseret i at åbne dørene til dit genbrugshjem for DBA Guide, så kontakt redaktionen på jschoen (@) ebay.com

Maria er langt fra den eneste, der holder af genbrug. Også kendiskvinderne foretrækker af og til genbrug. For eksempel fortæller Nikita Klæstrup i denne artikel, hvilken taske hun særligt var glad for at finde brugt.

Du kan også læse om radioværten Le Gammeltoft, der nærmest køber og sælger alt, hvad hun kan - brugt.

Eller hvad med at købe Tweerk Queen-Louises super seje – og ret vilde – guldstøvler?

Relaterede artikler