På skattejagt: Se, om vi finder guld i Pias kælder!
Video

På skattejagt: Se, om vi finder guld i Pias kælder!

DBA Guide
DBA Guide

Dyrt mærketøj, lækre lædertasker og en ting, du HELT sikkert aldrig har set før. Vi garanterer sjove genbrugsfund i dette afsnit af ’Guld i gemmerne’, hvor genbrugsekspert Louise Trillingsgaard og redaktør for DBA Guide Julie Schoen, er taget hjem i kælderen hos Pia i Lyngby.

5.612 kroner kan du lige nu tjene på at sælge de ting, du ikke bruger! Ja, det lyder meget specifikt, og hvorfra ved redaktionen på DBA Guide det?

Det ved vi, fordi vi har undersøgt sagen: I en større undersøgelse har DBA nemlig fastlagt, hvor mange ting danskerne bare har liggende derhjemme. Ting, man ikke bruger. Disse ting har danskerne selv vurderet, og i alt ville danskerne altså gennemsnitligt kunne tjene 5.612 kroner på at sælge deres ting videre.

En af dem, der har hjemmet fyldt med ting, som bare ligger og samler støv, er Pia i Lyngby. Pia har en hel kælder fyldt med ting, som hun ikke kan overskue at få sat til salg. Men det lavede DBA Guide om på.

Vi sendte vores redaktør, Julie Schoen, og genbrugseksperten Louise Trillingsgaard ud for at grave i Pias ting, prissætte dem og få sat dem til salg. I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan det gik for sig. Sidst i videoen kan du se, hvem der i dag har købt en af Pias ting, og hvilken ny værdi tingen – som ellers bare skulle ligge og samle støv i kælderen – bringer til den nye ejer.

Find det på DBA

 1. Sommerkjole, E Avantgarde, str. XL, brun-hvid, viscose, Ubrugt, Dansk design med trekvarte ærmer,

  Sommerkjole, E Avantgarde, str. XL, brun-hvid, viscose, Ubrugt, Dansk design med trekvarte ærmer, slids i sider. Måler 2x64cm over bryst og længden er 108cm. Med tags og nyprisen er 1498kr. Kan sen

  400,00 kr.16-06-2024
 2. Festkjole, H&M *Madonna kollektionen , str. findes i flere str., Silke , Næsten som ny, Super smuk

  Festkjole, H&M *Madonna kollektionen , str. findes i flere str., Silke , Næsten som ny, Super smuk feminin silkekjole fra H&M*Madonna kollektionen. Str. 40. 100% silke. Kun haft på kort en gang. Des

  450,00 kr.16-06-2024
 3. Gallakjole, Sebnem Sönmez Istanbul, str. S, Bordeauxrød, Næsten som ny, Smukkeste & elegante hånds

  Gallakjole, Sebnem Sönmez Istanbul, str. S, Bordeauxrød, Næsten som ny, Smukkeste & elegante håndsyet gallakjole/hennakjole med perler og sten lavet af den dygtige designer Sebnem Sönmez Istanbul.

  4.999,00 kr.16-06-2024
 4. Festkjole, Design by Lærke, str. M, Pink, Rayon, Ubrugt, Toppen er str m og nederdelen str s (36/

  Festkjole, Design by Lærke, str. M, Pink, Rayon, Ubrugt, Toppen er str m og nederdelen str s (36/38) Nederdel sælges for kr 1000 Nypris nederdel 1599 og top 999

  1.300,00 kr.15-06-2024
 5. Anden kjole, S Du milde, str. S, Se foto, Se foto, Næsten som ny, Flot designer kjole med 3/4 lan

  Anden kjole, S Du milde, str. S, Se foto, Se foto, Næsten som ny, Flot designer kjole med 3/4 lange ærmer fra Du Milde i str. S. Flot design. Mønster i flotte farver. Mange smarte detaljer. Falder

  450,00 kr.15-06-2024
 6. Gallakjole, Pavillon design, str. M, Blå/turkis, Næsten som ny, Mangler du kjolen til sommerens br

  Gallakjole, Pavillon design, str. M, Blå/turkis, Næsten som ny, Mangler du kjolen til sommerens bryllupsfest, eller skal du til galla? Flot kjole i str. 38.

  400,00 kr.15-06-2024

I skrivende stund er der 184.702 annoncer med dametøj og sko til salg på DBA.

DBA Guide kender godt Pia i forvejen. Selvom hun er rigtig ”slem” til ikke at få sine ting solgt videre, er hun en rigtig flittig DBA-bruger. Hun køber nemlig rigtig mange brugte ting, så hendes hjem kan i dag kvalificere sig til at være et ægte genbrugselsker-hjem. Se selv, her.

Pia betegner sin stil som meget ”James Bond”-præget, og hun elsker også specielle lamper. Men ikke alle lamper får lov at stå og gøre gavn oppe i stuen. En af dem fandt vi i Pias kælder, og i videoen øverst i artiklen, kan du se, hvordan lampen ser ud, og hvor meget Louise Trillingsgaard vurderede den til at koste.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren, Pia

Hvis du vil se, hvilke skatte vi fandt i Pias kælder, så kig med i videoen, som du finder øverst i artiklen
Hvis du vil se, hvilke skatte vi fandt i Pias kælder, så kig med i videoen, som du finder øverst i artiklen

Hvorfor købe en gammel radio, der ikke virker?

Pia er langt fra den eneste, som har haft besøg af genbrugsekspert Louise Trillingsgaard og Julie Schoen. ’Guld i gemmerne’-teamet har også været forbi Jakob i Ansager, der stod med et helt loft fyldt med ting og sager, han ikke vidste, hvad han skulle stille op med. Jakob fik sat en stor del af sine ting til salg, og en af dem købte Christiane fra Østerbro i København. Se hvordan det hele gik for sig, i videoen her.

’Guld i gemmerne’ rykkede også til Ebeltoft, hvor genbrugselskeren Kristiane havde et haveskur, som var proppet til randen med diverse ting og sager. Her fandt vi blandt andet spændende sager fra Afrika, retrofund til køkkenet samt ting til badeværelset. Kristiane fik sat sine ting til salg, og en af køberne var Jens, der bor på Mols med sin hund. Jens er i gang med at sætte sit hus i stand, og en af Kristianes ting faldt lige i hans smag. Hvad der i dag gør gavn i Jens’ hus, kan du få svar på i videoen, her.

Vi har også været forbi og filme ’Guld i gemmerne’ hos Anne Sophies mor i Charlottenlund. Hun havde to, store kælderrum fyldt med malerier, pelse, arkitekttegnede lamper, og jeg skal komme efter dig. Camilla fra Struer var blandt andet en af køberne til Anne Sophies mors ting. Hun købte en smuk, gammel mørkegrøn radio, som desværre ikke længere virker. Hvad Camilla skal bruge den til, kan du få svar på i videoen, som du finder, her.

Find det på DBA

 1. Pioneer TX-9800 – High End Vintage FM Stereo Tuner – Refurbished/Istandsat!

  Pioneer TX-9800 – High End Vintage FM Stereo Tuner – Refurbished/Istandsat!

  Tuner, Flot og velholdt High End vintage tuner fra Pioneer model TX-9800 i høj kvalitet. Årgang 1979 – produceret maj måned. Topmodel fra Pioneer. Kosmetisk i rigtig pæn og velholdt stand – kun enkelt

  6.795,00 kr.21-11-2023
 2. AM/FM radio, Bang & Olufsen, Beomaster 1100, God, Bang og Olufsen stereoradio FM. Palisander (defekt

  AM/FM radio, Bang & Olufsen, Beomaster 1100, God, Bang og Olufsen stereoradio FM. Palisander (defekt i begge ender). Medfølger Scan-Dyna højttaler samt retro Panasonic kassette båndoptager. Sendes g

  600,00 kr.08-06-2024
 3. DAB-radio, Blaupunkt, Bluetooth DAB+ Internet Radio retro look.
Stereo 2x10 Watt.
Kun afhentning.

  DAB-radio, Blaupunkt, Bluetooth DAB+ Internet Radio retro look. Stereo 2x10 Watt. Kun afhentning.

  600,00 kr.08-06-2024
 4. Transistorradio, Grundig, Grundig Satellit 2000, God, Gaveide : Grundig Satellit 2000 verdensradio 1

  Transistorradio, Grundig, Grundig Satellit 2000, God, Gaveide : Grundig Satellit 2000 verdensradio 1973, rigtig fin stand også antennen, til 220v og batterier, 46cm X 27cm X 12cm, vejer 7kg. Helst afh

  1.300,00 kr.27-05-2024
 5. Sansui TU-666 vintage tuner – Meget flot og original – NYSERVICERET!

  Sansui TU-666 vintage tuner – Meget flot og original – NYSERVICERET!

  Tuner, Sansui TU-666 vintage tuner. Sjælden og i yderst fin stand – næsten som ny. Original stand og inkl. alle originale dokumenter. Sansui TU-666 er nyserviceret af fagkyndig, hvor tuneren blandt an

  3.549,00 kr.24-09-2023
 6. NAD 4300 – Vintage tuner i høj kvalitet – NYSERVICERET!

  NAD 4300 – Vintage tuner i høj kvalitet – NYSERVICERET!

  Tuner, Meget velspillende vintage tuner i høj kvalitet fra NAD model 4300. Kosmetisk i pæn og velholdt stand – kun enkelte brugsspor. Topmodel fra NAD årgang 1988. Meget flot lyd og mulighed for at ge

  2.195,00 kr.22-11-2023

Klik her og find gamle radioer til salg på DBA. Er du mere til moderne teknologi, kan du skam også købe nye radioer her.

Slå vejen forbi genbrugselskeren Trine, der nok er Danmarks største genbrugsnørd. I podcasten GODT BRUGT fortæller hun om, hvilke systemer hun har derhjemme for at kunne genbruge mest muligt.

Du kan også læse om hvilken dag, der er størst chance for, at du får solgt dine ting på DBA, her. Vi har nemlig dykket ned i statistikken og fundet ud af, hvilken dag på året der bliver foretaget flest køb på DBA.

Relaterede artikler