På skattejagt: Se, om vi finder guld i Pias kælder!
Video

På skattejagt: Se, om vi finder guld i Pias kælder!

DBA Guide
DBA Guide

Dyrt mærketøj, lækre lædertasker og en ting, du HELT sikkert aldrig har set før. Vi garanterer sjove genbrugsfund i dette afsnit af ’Guld i gemmerne’, hvor genbrugsekspert Louise Trillingsgaard og redaktør for DBA Guide Julie Schoen, er taget hjem i kælderen hos Pia i Lyngby.

5.612 kroner kan du lige nu tjene på at sælge de ting, du ikke bruger! Ja, det lyder meget specifikt, og hvorfra ved redaktionen på DBA Guide det?

Det ved vi, fordi vi har undersøgt sagen: I en større undersøgelse har DBA nemlig fastlagt, hvor mange ting danskerne bare har liggende derhjemme. Ting, man ikke bruger. Disse ting har danskerne selv vurderet, og i alt ville danskerne altså gennemsnitligt kunne tjene 5.612 kroner på at sælge deres ting videre.

En af dem, der har hjemmet fyldt med ting, som bare ligger og samler støv, er Pia i Lyngby. Pia har en hel kælder fyldt med ting, som hun ikke kan overskue at få sat til salg. Men det lavede DBA Guide om på.

Vi sendte vores redaktør, Julie Schoen, og genbrugseksperten Louise Trillingsgaard ud for at grave i Pias ting, prissætte dem og få sat dem til salg. I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan det gik for sig. Sidst i videoen kan du se, hvem der i dag har købt en af Pias ting, og hvilken ny værdi tingen – som ellers bare skulle ligge og samle støv i kælderen – bringer til den nye ejer.

Find det på DBA

 1. Festkjole, Monsoon, str. S, Sort med mønster , Bomuld/ viscose/ elastan, Næsten som ny, Denne vel

  Festkjole, Monsoon, str. S, Sort med mønster , Bomuld/ viscose/ elastan, Næsten som ny, Denne velourkjole fra Monsoon er lavet af det blødeste og mest behagelige stof, som i øvrigt ikke krøller. De

  400,00 kr.07-12-2023
 2. Gallakjole, Håndsyet unikum, str. S, Buddharød med sort, Thaisilke , Næsten som ny, Denne vidunde

  Gallakjole, Håndsyet unikum, str. S, Buddharød med sort, Thaisilke , Næsten som ny, Denne vidunderlige fest og gallakjole er håndsyet og designet af Renée Zonnevylle efter en model af Dior fra 50-

  1.500,00 kr.07-12-2023
 3. Festkjole, Anna Sui, str. XS, Gennemsigtig ikonisk look, Blanding, Næsten som ny, Ekstremt stilet

  Festkjole, Anna Sui, str. XS, Gennemsigtig ikonisk look, Blanding, Næsten som ny, Ekstremt stilet kjole af den verdensberømte designer Anna Sui, mærket er klippet ud, da kjolen er gennemsigtig chi

  1.800,00 kr.07-12-2023
 4. Tunika, Walina, str. One size, turkis brun, jersey stretch, Ubrugt, Turkis elegant kjole / tunika

  Tunika, Walina, str. One size, turkis brun, jersey stretch, Ubrugt, Turkis elegant kjole / tunika med brunt/turkis mønstret blonde i bund og ærmer, samt nougatbrunt pyntebånd og marmor knapper. Jer

  449,00 kr.06-12-2023
 5. Gallakjole, Lucca Design, str. L, Rosa, Næsten som ny, Trænger til rens, men ellers i rigtig god s

  Gallakjole, Lucca Design, str. L, Rosa, Næsten som ny, Trænger til rens, men ellers i rigtig god stand. Mangler ingen palietter el lignende. Brugt en aften. Eller hængt i ikke-ryger hjem.

  500,00 kr.05-12-2023
 6. Festkjole, Jørgen Bender, str. S, Coral, Silketaft, Næsten som ny, Super elegant lang gallakjole,

  Festkjole, Jørgen Bender, str. S, Coral, Silketaft, Næsten som ny, Super elegant lang gallakjole, designet og syet af Jørgen Bender i 1991. Kjolen er håndsyet og har nogle super flotte detaljer

  1.000,00 kr.05-12-2023

I skrivende stund er der 184.702 annoncer med dametøj og sko til salg på DBA.

DBA Guide kender godt Pia i forvejen. Selvom hun er rigtig ”slem” til ikke at få sine ting solgt videre, er hun en rigtig flittig DBA-bruger. Hun køber nemlig rigtig mange brugte ting, så hendes hjem kan i dag kvalificere sig til at være et ægte genbrugselsker-hjem. Se selv, her.

Pia betegner sin stil som meget ”James Bond”-præget, og hun elsker også specielle lamper. Men ikke alle lamper får lov at stå og gøre gavn oppe i stuen. En af dem fandt vi i Pias kælder, og i videoen øverst i artiklen, kan du se, hvordan lampen ser ud, og hvor meget Louise Trillingsgaard vurderede den til at koste.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren, Pia

Hvis du vil se, hvilke skatte vi fandt i Pias kælder, så kig med i videoen, som du finder øverst i artiklen
Hvis du vil se, hvilke skatte vi fandt i Pias kælder, så kig med i videoen, som du finder øverst i artiklen

Hvorfor købe en gammel radio, der ikke virker?

Pia er langt fra den eneste, som har haft besøg af genbrugsekspert Louise Trillingsgaard og Julie Schoen. ’Guld i gemmerne’-teamet har også været forbi Jakob i Ansager, der stod med et helt loft fyldt med ting og sager, han ikke vidste, hvad han skulle stille op med. Jakob fik sat en stor del af sine ting til salg, og en af dem købte Christiane fra Østerbro i København. Se hvordan det hele gik for sig, i videoen her.

’Guld i gemmerne’ rykkede også til Ebeltoft, hvor genbrugselskeren Kristiane havde et haveskur, som var proppet til randen med diverse ting og sager. Her fandt vi blandt andet spændende sager fra Afrika, retrofund til køkkenet samt ting til badeværelset. Kristiane fik sat sine ting til salg, og en af køberne var Jens, der bor på Mols med sin hund. Jens er i gang med at sætte sit hus i stand, og en af Kristianes ting faldt lige i hans smag. Hvad der i dag gør gavn i Jens’ hus, kan du få svar på i videoen, her.

Vi har også været forbi og filme ’Guld i gemmerne’ hos Anne Sophies mor i Charlottenlund. Hun havde to, store kælderrum fyldt med malerier, pelse, arkitekttegnede lamper, og jeg skal komme efter dig. Camilla fra Struer var blandt andet en af køberne til Anne Sophies mors ting. Hun købte en smuk, gammel mørkegrøn radio, som desværre ikke længere virker. Hvad Camilla skal bruge den til, kan du få svar på i videoen, som du finder, her.

Find det på DBA

 1. Vintage Bang & Olufsen Standard U 40 radio

  Vintage Bang & Olufsen Standard U 40 radio

  AM/FM radio, Bang & Olufsen, B&O Standard U 40 radio i kasse af bakelit. Kasse i pæn stand. Ved påsætning af strøm lyser den op og summer, men der kommer ikke lyd. Omkring år 1940. H. 36. L. 46. D. 23

  1.500,00 kr.20-03-2021
 2. Transistorradio, Blaupunkt, Derby Transister, God, RETRO RETRO!!!!

Anden radio, Blaupunkt, DERBY Tr

  Transistorradio, Blaupunkt, Derby Transister, God, RETRO RETRO!!!! Anden radio, Blaupunkt, DERBY Transistor. BLAUPUNKT - DERBY TRANSISTOR RADIO fra ca. 1970, se venligst billederne. Giv evt. et ser

  950,00 kr.29-11-2023
 3. Receiver, Pioneer SX-626, nydelig Pioneer retro radio , alt fungerer ,er måske ved at trænge til lid

  Receiver, Pioneer SX-626, nydelig Pioneer retro radio , alt fungerer ,er måske ved at trænge til lidt service, da modtagelse af FM er blevet lidt dårligere med tiden. Model med amerikanske højtaler st

  1.500,00 kr.25-11-2023
 4. Transistorradio, Grundig, Grundig Satellit 2000, God, Grundig Satellit 2000 verdensradio 1973, rigti

  Transistorradio, Grundig, Grundig Satellit 2000, God, Grundig Satellit 2000 verdensradio 1973, rigtig fin stand også antennen, til 220v og batterier, 46cm X 27cm X 12cm, vejer 7kg. Helst afhentet, kan

  1.300,00 kr.23-11-2023
 5. DAB-radio, Bush, Tr82DAB, Rimelig, Sælger denne lækre retro radio fra Australien, den er af mærket B

  DAB-radio, Bush, Tr82DAB, Rimelig, Sælger denne lækre retro radio fra Australien, den er af mærket BUSHm og har som beset på billedet lidt brugspor, men virker upåklageligt. Byd gerne.

  649,00 kr.17-11-2023
 6. Linnet & Laursen Minerva 6407 – Flot original rørradio

  Linnet & Laursen Minerva 6407 – Flot original rørradio

  Rørradio, Meget flot og original rørradio i høj kvalitet fra Linnet & Laursen model Minerva 6407. En sjælden model. Pæn efter alder, dog med enkelte brugsspor (se billederne). Tænder og spiller, men t

  989,00 kr.12-07-2023

Klik her og find gamle radioer til salg på DBA. Er du mere til moderne teknologi, kan du skam også købe nye radioer her.

Slå vejen forbi genbrugselskeren Trine, der nok er Danmarks største genbrugsnørd. I podcasten GODT BRUGT fortæller hun om, hvilke systemer hun har derhjemme for at kunne genbruge mest muligt.

Du kan også læse om hvilken dag, der er størst chance for, at du får solgt dine ting på DBA, her. Vi har nemlig dykket ned i statistikken og fundet ud af, hvilken dag på året der bliver foretaget flest køb på DBA.

Relaterede artikler