Good gaming: Hvilket gaming-tastatur skal du vælge? cadiaN guider dig
Video

Good gaming: Hvilket gaming-tastatur skal du vælge? cadiaN guider dig

DBA Guide
DBA Guide

Hvad er værd at kigge efter, når du skal vælge keyboard til dit gaming-setup? Det fortæller pro CS:GO-gameren cadiaN i denne tredje video fra vores Good gaming-serie. Hør hvad hans præferencer er, samt hvad, du skal være opmærksom på, når du køber gaming-tastatur.

I denne videoserie Good gaming har vi teamet op med Casper ’cadiaN’ Møller, der er spiller og in-game leader for CS:GO-holdet 'Heroic'. Når ikke han giver dig gaming-tips her på DBA, kommenterer han også de vildeste CS:GO-kampe på TV2 Zulu (når han altså ikke selv spiller).

I de to foregående videoer i serien har cadiaN givet dig fifs til, når du skal vælge gamer computer, ligesom han også har fortalt, hvad der er vigtigt, når du skal finde den rette skærm at game på.

Denne gang bliver det noget mindre teknisk. Nu er turen nemlig kommet til tastaturet, og her er det mere spilfølelse og præferencer, der er afgørende, end det er tekniske specifikationer.

Præcist hvad det er for nogle præferencer, og hvad du skal kigge efter, når du vælger gaming-tastatur, forklarer cadiaN i videoen herover, ligesom vi går i dybden med hans guide i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Gaming, ASUS, ROG Delta RGB Quad-DAC, Perfekt, Produkterne er kun åbent, aldrig brugt så fremstår so

  Gaming, ASUS, ROG Delta RGB Quad-DAC, Perfekt, Produkterne er kun åbent, aldrig brugt så fremstår som helt nye. Har det i overskud, så derfor sælges det. Taske passer til en 17" bærbar

  700,00 kr.29-03-2023
 2. Tastatur, trådløs, Apple , Magic Keyboard, Perfekt, Sælger dette Magic Keyboard A1843, da jeg ikke l

  Tastatur, trådløs, Apple , Magic Keyboard, Perfekt, Sælger dette Magic Keyboard A1843, da jeg ikke længere bruger det. Fejler intet, er købt for ca. et år siden.

  700,00 kr.29-03-2023
 3. Gaming, trådløs, Logitech, G915 TLK, Perfekt, Næsten ubrugt gaming tastatur fra Logitech med GL Tact

  Gaming, trådløs, Logitech, G915 TLK, Perfekt, Næsten ubrugt gaming tastatur fra Logitech med GL Tactile, Lightspeed receiver & Lightsync. Det har nordisk (dansk) keyboard layout. Tastaturet har kun v

  850,00 kr.28-03-2023
 4. Tastatur, trådløs, Apple, Perfekt, Apple trådløs Magic Keyboard med numeriske taster – dansk.

Sælge

  Tastatur, trådløs, Apple, Perfekt, Apple trådløs Magic Keyboard med numeriske taster – dansk. Sælges grundet flytning.

  700,00 kr.28-03-2023
 5. Tastatur, GEEKD, Reflex 60%, God, RGB gaming keyboard 60 % med 61 taster. Red switches, 4,0 mm dista

  Tastatur, GEEKD, Reflex 60%, God, RGB gaming keyboard 60 % med 61 taster. Red switches, 4,0 mm distance. Original emballage.

  600,00 kr.28-03-2023
 6. Tastatur, trådløs, Apple, Magic Keyboard & Magic Mouse 2, God, Apple Magic Keyboard & Apple Magic Mo

  Tastatur, trådløs, Apple, Magic Keyboard & Magic Mouse 2, God, Apple Magic Keyboard & Apple Magic Mouse 2 (inkl. laderkabel) Brugt minimalt og er passet godt på, så fremstår i god stand og fungerer so

  900,00 kr.28-03-2023

Du finder 1.355 gaming-tastaturer til salg på DBA lige nu.

Mekanisk- vs. membrantastatur

Spørger du de fleste gamere om, hvilket type tastatur, de bruger, vil en overvejende del af dem svare mekanisk, selvom et membrantastatur er nyere i sin teknologi og typisk også billigere.

Et membrantastatur er populært blandt ikke-gamere til hverdags- og kontorbrug. Ikke alene på grund af prisen, men også fordi de er støjsvage. Et membrantastatur består nemlig af en printplade med en gummimembran ovenpå. Når du trykker på en tast, rammer gummimembranen printpladen, som via elektriske baner sender ’beskeden’ videre fra tastatur til computer.

Udfordringen med membrantastaturer er, at de sjældent er lige så holdbare som mekaniske tastaturer, mens der heller ikke er ligeså god feedback, når man trykker på tasterne.

Af den grund er et mekanisk tastatur at foretrække, hvis du er gamer. Her kan du ganske enkelt bedre fornemme, hvornår tasten er trykket ned, når du spiller. Det er klart, at du ikke vil være i tvivl, om tasten er trykket ned, når du står midt i at defuse!

Et mekanisk tastatur er faktisk en ældre teknologi end membrantastaturet, og kræver den mekaniske bevægelse af en knap eller en 'switch', som det kaldes, der skubber til fjeder i metal. Det er dyrere, men er også mere holdbart og giver langt bedre feedback, når du spiller.

Keyboards til gaming er i dag typisk meget flotte og farverige. Dette fra Steelseries står skarpt i regnbuens farver!
Keyboards til gaming er i dag typisk meget flotte og farverige. Dette fra Steelseries står skarpt i regnbuens farver!

Gør din mor glad

Bare fordi du vil game, og derfor gerne vil spille med mekanisk tastatur, behøver du ikke holde alle i huset vågne med dine kliklyde. Du kan nemlig vælge keyboards med mange forskellige typer switches.

Der skelnes typisk mellem tre typer af switches: Linear, tactile og clicky. En Linear switch giver følelsen af en blød og lineær bevægelse fra top til bund, når du trykker den ned. En Tactile switch har et lille bump midtvejs fra top til bund, mens en Clicky switch også har et bump samt en dertilhørende kliklyd, når den trykkes ned.

Det er klart, at hvis du skal game hele natten, og bor sammen med enten dine forældre, din kæreste eller en ikke-gamer kammerat, er det smart at undgå et keyboard med Clicky switches.

Min mor, hun var utroligt meget efter mig i tidernes morgen, fordi at mit keyboard larmede rigtig meget
griner cadiaN.

Derfor kan det være en god idé at have lillemor i baghovedet, når der skal købes keyboard.

Find det på DBA

 1. vidaXL racerstol med fodstøtte kunstlæder sort og grå

  vidaXL racerstol med fodstøtte kunstlæder sort og grå

  vidaXL racerstol med fodstøtte kunstlæder sort og , Denne karakteristiske og luksuriøse gamerstol er betrukket med kunstlæder, som er let at rengøre, og den giver dig en yderst behagelig plads til at

  1.160,00 kr.27-03-2023
 2. vidaXL racerstol med fodstøtte kunstlæder sort og orange

  vidaXL racerstol med fodstøtte kunstlæder sort og orange

  vidaXL racerstol med fodstøtte kunstlæder sort og , Denne karakteristiske og luksuriøse gamerstol er betrukket med kunstlæder, som er let at rengøre, og den giver dig en yderst behagelig plads til at

  1.183,00 kr.27-03-2023
 3. vidaXL racerstol med fodstøtte kunstlæder sort og blå

  vidaXL racerstol med fodstøtte kunstlæder sort og blå

  vidaXL racerstol med fodstøtte kunstlæder sort og , Denne karakteristiske og luksuriøse gamerstol er betrukket med kunstlæder, som er let at rengøre, og den giver dig en yderst behagelig plads til at

  1.160,00 kr.27-03-2023
 4. vidaXL racerstol med fodstøtte kunstlæder sort og vinrød

  vidaXL racerstol med fodstøtte kunstlæder sort og vinrød

  vidaXL racerstol med fodstøtte kunstlæder sort og , Denne karakteristiske og luksuriøse gamerstol er betrukket med kunstlæder, som er let at rengøre, og den giver dig en yderst behagelig plads til at

  1.160,00 kr.27-03-2023
 5. vidaXL racerstol kunstlæder sort og grøn

  vidaXL racerstol kunstlæder sort og grøn

  vidaXL racerstol kunstlæder sort og grøn, Denne karakteristiske og luksuriøse gamerstol er betrukket med kunstlæder, som er let at rengøre, og den giver dig en yderst behagelig plads til at spille spi

  1.173,00 kr.27-03-2023
 6. vidaXL racerstol kunstlæder sort og guldfarvet

  vidaXL racerstol kunstlæder sort og guldfarvet

  vidaXL racerstol kunstlæder sort og guldfarvet, Denne karakteristiske og luksuriøse gamerstol er betrukket med kunstlæder, som er let at rengøre, og den giver dig en yderst behagelig plads til at spil

  1.199,00 kr.27-03-2023

Vælg mellem 75 gamerstole på DBA, når du skal købe ind til dit gaming-setup.

Små switches, stor betydning

Det er også switches, der betyder meget for cadiaN, når han skal vælge keyboard. Derfor har han et par parametre, du skal vurdere, når du vælger:

- Hvor meget larmer de? Hvor meget trykkraft skal der til, før den reagerer på det, du har gang i? Siger cadiaN og tilføjer:

- Det ligger meget i følelsen, det ligger i størrelsen og i farverne.

Keyboards og deres switches er forskellige i, hvor mange gram kraft, du skal ligge på knappen med fingeren, før den reagerer. Der også er forskel på, hvor langt knappen vandrer fra top til bund, og selvom der sjældent er mere end 5 millimeters forskel, kan det have betydning for, hvordan du oplever det i en spilsituation.

Det er derfor vigtigt, at du får trykket godt på knapperne, inden du køber. Mærk, hvordan keyboardets switches føles og lyt efter, om lyden er for høj til, at dine forældre eller din kæreste kan holde ud at høre på det.

Når det kommer til de mange lysende farver, som gamer keyboards i dag har, slår cadiaN fast, at det bare er lir, som de fleste producenter laver i dag. Det er altså som udgangspunkt ikke noget, du skal vælge det ud fra, men kan godt være et plus for dit køb.

Her viser cadiaN et 'Tournament Edition'-keyboard fra Logitech, hvor numpad i højre side mangler.
Her viser cadiaN et 'Tournament Edition'-keyboard fra Logitech, hvor numpad i højre side mangler.

Størrelsen og de tre gamle kendinge

Render du tit til LAN-party med dine kammerater, kan det være smart at gå med et keyboard i ’Tournament Edition’, som er dem, de fleste pro gamers spiller med. Her er intet unødvendigt numpad i højre side, men kun den mest essentielle side af knapperne, som du spiller med. Det er mere kompakt at tage med dig.

Derudover handler det for cadiaN mest om, hvordan det pågældende keyboard føles. Hvilke switches, hvilken lyd og hvilken trykkraft, der passer til dig, må du prøve dig frem med.

Alligevel pointerer han, at det kan være en god idé at holde sig til de gode, gamle og anerkendte keyboardproducenter, hvis du er ny på området, og der skal købes nyt udstyr.

Det er de tre gamle kendinge Logitech, Steelseries og Zowie, som cadiaN udpeger som gode, solide keyboardproducenter, der er værd at kigge efter. Herudover tåler mærkerne Razer og Corsair også en benævnelse, da de i den grad også er dygtige på området.

Find det på DBA

 1. Selvbyg, GAMER RGB 28” SETUP FORTNITE CSGO, Perfekt, FED Gamer PC inkl. ALT - Perfekt til spil som C

  Selvbyg, GAMER RGB 28” SETUP FORTNITE CSGO, Perfekt, FED Gamer PC inkl. ALT - Perfekt til spil som CSGO, FORTNITE, GTA, Valorant, Roblox, Minecraft, Rocket League, LoL, WoW, Sims og lignende. Computer

  3.599,00 kr.29-03-2023
 2. Andet mærke, 3.5 Ghz, 16 GB ram, 220 GB harddisk, Perfekt, Bundkort: Gigabyte Z87-HD3
Processor: Int

  Andet mærke, 3.5 Ghz, 16 GB ram, 220 GB harddisk, Perfekt, Bundkort: Gigabyte Z87-HD3 Processor: Intel i5-4690K Grafikkort: Nvidia Geforce 1060 GTX 6 GB Ram: Corsair Vengeance 16Gb dual DDR3 ram Corsa

  1.997,00 kr.29-03-2023
 3. Andet mærke, RTX 3070 gaming best, I7 10700 Ghz, 32 GB DDR4 GB ram, 1512GB (512 GB M2) GB harddisk,

  Andet mærke, RTX 3070 gaming best, I7 10700 Ghz, 32 GB DDR4 GB ram, 1512GB (512 GB M2) GB harddisk, Perfekt, Denne stærke stationær computer er lige noget for dig som gerne vil have en computer som ba

  7.500,00 kr.29-03-2023
 4. Andet mærke, BLUE SHARK GAMER PC, Perfekt, BLUE SHARK GAMER PC

4 GHZ(TM) INTEL HEXA-CORE I5-8400 CP

  Andet mærke, BLUE SHARK GAMER PC, Perfekt, BLUE SHARK GAMER PC 4 GHZ(TM) INTEL HEXA-CORE I5-8400 CPU ASUS PRIME H310M-K BUNDKORT NOCTUA 7XX LOW CPU KØLER 16 GB G-SKILL AEGIS DDR4 RAM 240 GB KINGS

  4.400,00 kr.29-03-2023
 5. Andet mærke, NZXT 1080 GAMER PC, Perfekt, NZXT 1080 GAMER PC


3.9 GHZ(TM) INTEL QUAD-CORE I5-6600K

  Andet mærke, NZXT 1080 GAMER PC, Perfekt, NZXT 1080 GAMER PC 3.9 GHZ(TM) INTEL QUAD-CORE I5-6600K CPU ASUS Z170 PRO GAMING BUNDKORT CORSAIR H100I VANDKØLING 16 GB CORSAIR VENGEANCE 3000 DDR4 RAM

  4.500,00 kr.29-03-2023
 6. Andet mærke, PHANTEKS GAMER PC, Perfekt, PHANTEKS GAMER PC

4.1 GHZ(TM) INTEL QUAD-CORE I5-7600 CPU

  Andet mærke, PHANTEKS GAMER PC, Perfekt, PHANTEKS GAMER PC 4.1 GHZ(TM) INTEL QUAD-CORE I5-7600 CPU MSI B250 KRAIT GAMING BUNDKORT INTEL STOCK CPU KØLER 16 GB CORSAIR VENGEANCE DDR4 RAM 240 GB CRU

  4.200,00 kr.29-03-2023

Leder du efter computer til gaming, er der 359 stationære og 109 bærbare til salg på DBA lige nu.

Hvis du efter cadiaNs gode guide har fået blod på tanden for at købe dit eget gaming-setup, bør du kigge med her. På DBA kan du nemlig købe det komplette gamer-sæt til halv pris.

Skal du bruge lidt flere af cadiaNs vise ord, før du køber? I den seneste video fra vores serie 'Good gaming', fortalte cadiaN om hvilke faktorer, der er de vigtigste, når du skal vælge skærm til dit gaming-setup. Se videoen herunder:

Relaterede artikler