Good gaming: Hvilket gaming-tastatur skal du vælge? cadiaN guider dig
Video

Good gaming: Hvilket gaming-tastatur skal du vælge? cadiaN guider dig

DBA Guide
DBA Guide

Hvad er værd at kigge efter, når du skal vælge keyboard til dit gaming-setup? Det fortæller pro CS:GO-gameren cadiaN i denne tredje video fra vores Good gaming-serie. Hør hvad hans præferencer er, samt hvad, du skal være opmærksom på, når du køber gaming-tastatur.

I denne videoserie Good gaming har vi teamet op med Casper ’cadiaN’ Møller, der er spiller og in-game leader for CS:GO-holdet 'Heroic'. Når ikke han giver dig gaming-tips her på DBA, kommenterer han også de vildeste CS:GO-kampe på TV2 Zulu (når han altså ikke selv spiller).

I de to foregående videoer i serien har cadiaN givet dig fifs til, når du skal vælge gamer computer, ligesom han også har fortalt, hvad der er vigtigt, når du skal finde den rette skærm at game på.

Denne gang bliver det noget mindre teknisk. Nu er turen nemlig kommet til tastaturet, og her er det mere spilfølelse og præferencer, der er afgørende, end det er tekniske specifikationer.

Præcist hvad det er for nogle præferencer, og hvad du skal kigge efter, når du vælger gaming-tastatur, forklarer cadiaN i videoen herover, ligesom vi går i dybden med hans guide i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Tastatur, Hyperx , Origins 60 , Perfekt, Selling this beautiful and compact keyboard 
New price is 9

  Tastatur, Hyperx , Origins 60 , Perfekt, Selling this beautiful and compact keyboard New price is 900kr selling for 700kr none negotiable

  700,00 kr.28-11-2023
 2. Tastatur, Asus, ROG Claymore, God, Første generation Claymore med Cherry MX Red taster og dansk tast

  Tastatur, Asus, ROG Claymore, God, Første generation Claymore med Cherry MX Red taster og dansk tastatur layout. Prisen er inkl fragt og det sendes i original kasse. Numpad kan medfølge for 100 kr e

  600,00 kr.28-11-2023
 3. Tastatur, Razer, BlackWidow v4 Pro, Perfekt, Nyeste topmodel fra Razer. BlackWidow v4 Pro er det ult

  Tastatur, Razer, BlackWidow v4 Pro, Perfekt, Nyeste topmodel fra Razer. BlackWidow v4 Pro er det ultimative, mekaniske gaming-tastatur med hele otte makrotaster, RGB-belysning selv i armrest-platforme

  1.500,00 kr.28-11-2023
 4. Tastatur, Apple , Perfekt, Flot Apple tastatur ikke brugt særlig meget vi kan mødes i waves eller ci

  Tastatur, Apple , Perfekt, Flot Apple tastatur ikke brugt særlig meget vi kan mødes i waves eller city2 eller Rødovre Centrum efter aftale synes 650 er en passende pris men du må meget gerne skrive al

  650,00 kr.28-11-2023
 5. Tastatur, Apple , Perfekt, Flot Apple tastatur ikke brugt særlig meget vi kan mødes i waves eller ci

  Tastatur, Apple , Perfekt, Flot Apple tastatur ikke brugt særlig meget vi kan mødes i waves eller city2 eller Rødovre Centrum efter aftale synes 650 er en passende pris men du må meget gerne skrive al

  650,00 kr.28-11-2023
 6. Tastatur, Apple , Perfekt, Flot Apple tastatur ikke brugt særlig meget vi kan mødes i waves eller ci

  Tastatur, Apple , Perfekt, Flot Apple tastatur ikke brugt særlig meget vi kan mødes i waves eller city2 eller Rødovre Centrum efter aftale synes 650 er en passende pris men du må meget gerne skrive al

  650,00 kr.28-11-2023

Du finder 1.355 gaming-tastaturer til salg på DBA lige nu.

Mekanisk- vs. membrantastatur

Spørger du de fleste gamere om, hvilket type tastatur, de bruger, vil en overvejende del af dem svare mekanisk, selvom et membrantastatur er nyere i sin teknologi og typisk også billigere.

Et membrantastatur er populært blandt ikke-gamere til hverdags- og kontorbrug. Ikke alene på grund af prisen, men også fordi de er støjsvage. Et membrantastatur består nemlig af en printplade med en gummimembran ovenpå. Når du trykker på en tast, rammer gummimembranen printpladen, som via elektriske baner sender ’beskeden’ videre fra tastatur til computer.

Udfordringen med membrantastaturer er, at de sjældent er lige så holdbare som mekaniske tastaturer, mens der heller ikke er ligeså god feedback, når man trykker på tasterne.

Af den grund er et mekanisk tastatur at foretrække, hvis du er gamer. Her kan du ganske enkelt bedre fornemme, hvornår tasten er trykket ned, når du spiller. Det er klart, at du ikke vil være i tvivl, om tasten er trykket ned, når du står midt i at defuse!

Et mekanisk tastatur er faktisk en ældre teknologi end membrantastaturet, og kræver den mekaniske bevægelse af en knap eller en 'switch', som det kaldes, der skubber til fjeder i metal. Det er dyrere, men er også mere holdbart og giver langt bedre feedback, når du spiller.

Keyboards til gaming er i dag typisk meget flotte og farverige. Dette fra Steelseries står skarpt i regnbuens farver!
Keyboards til gaming er i dag typisk meget flotte og farverige. Dette fra Steelseries står skarpt i regnbuens farver!

Gør din mor glad

Bare fordi du vil game, og derfor gerne vil spille med mekanisk tastatur, behøver du ikke holde alle i huset vågne med dine kliklyde. Du kan nemlig vælge keyboards med mange forskellige typer switches.

Der skelnes typisk mellem tre typer af switches: Linear, tactile og clicky. En Linear switch giver følelsen af en blød og lineær bevægelse fra top til bund, når du trykker den ned. En Tactile switch har et lille bump midtvejs fra top til bund, mens en Clicky switch også har et bump samt en dertilhørende kliklyd, når den trykkes ned.

Det er klart, at hvis du skal game hele natten, og bor sammen med enten dine forældre, din kæreste eller en ikke-gamer kammerat, er det smart at undgå et keyboard med Clicky switches.

Min mor, hun var utroligt meget efter mig i tidernes morgen, fordi at mit keyboard larmede rigtig meget
griner cadiaN.

Derfor kan det være en god idé at have lillemor i baghovedet, når der skal købes keyboard.

Find det på DBA

 1. Skrivebordsstol, Razer Tarok Pro gaming stol

  Skrivebordsstol, Razer Tarok Pro gaming stol

  800,00 kr.28-11-2023
 2. Kontorstol, Razer, Razer gaming stol. Helt fantastisk stol sælges da hele setuppet er solgt. 

Puder

  Kontorstol, Razer, Razer gaming stol. Helt fantastisk stol sælges da hele setuppet er solgt. Puder der medfølger til modellen, medfølger også her. Razer Tarok Pro.

  1.000,00 kr.27-11-2023
 3. Andet, Piranha, Gaming stol med lys - som ny. Ingen røg eller dyr hos os.

Som ny.
Gaming er bare ik

  Andet, Piranha, Gaming stol med lys - som ny. Ingen røg eller dyr hos os. Som ny. Gaming er bare ikke interessen mere. Piranha Attack V2 RGB gaming stol Gamerstol

  750,00 kr.27-11-2023
 4. Skrivebordsstol, Svive, Sælger denne, da jeg ikke længere har plads. Den fremstår i super fin stand

  Skrivebordsstol, Svive, Sælger denne, da jeg ikke længere har plads. Den fremstår i super fin stand og er noget bedre end de billige gaming stole man finder i elgiganten, power osv til 1000 kr. Så vi

  700,00 kr.27-11-2023
 5. Skrivebordsstol, Arozzi, Arozzi inizio gaming stol - 14dage gammel. 

Næsten ikke brugt, som ny, 

D

  Skrivebordsstol, Arozzi, Arozzi inizio gaming stol - 14dage gammel. Næsten ikke brugt, som ny, Den passer mig ikke da jeg er en større person, og det er ingen kvittering. Helt perfekt ellers.

  1.400,00 kr.27-11-2023
 6. Andet, Gaver, piranha, Hej jeg sælger disse to gaming stole, da vi er igang med at flytte og skal kø

  Andet, Gaver, piranha, Hej jeg sælger disse to gaming stole, da vi er igang med at flytte og skal købe ny. De fungere som de skal med ryglæn og 2 puder til lænden og nakken. Der kan justeres på højde

  400,00 kr.26-11-2023

Vælg mellem 75 gamerstole på DBA, når du skal købe ind til dit gaming-setup.

Små switches, stor betydning

Det er også switches, der betyder meget for cadiaN, når han skal vælge keyboard. Derfor har han et par parametre, du skal vurdere, når du vælger:

- Hvor meget larmer de? Hvor meget trykkraft skal der til, før den reagerer på det, du har gang i? Siger cadiaN og tilføjer:

- Det ligger meget i følelsen, det ligger i størrelsen og i farverne.

Keyboards og deres switches er forskellige i, hvor mange gram kraft, du skal ligge på knappen med fingeren, før den reagerer. Der også er forskel på, hvor langt knappen vandrer fra top til bund, og selvom der sjældent er mere end 5 millimeters forskel, kan det have betydning for, hvordan du oplever det i en spilsituation.

Det er derfor vigtigt, at du får trykket godt på knapperne, inden du køber. Mærk, hvordan keyboardets switches føles og lyt efter, om lyden er for høj til, at dine forældre eller din kæreste kan holde ud at høre på det.

Når det kommer til de mange lysende farver, som gamer keyboards i dag har, slår cadiaN fast, at det bare er lir, som de fleste producenter laver i dag. Det er altså som udgangspunkt ikke noget, du skal vælge det ud fra, men kan godt være et plus for dit køb.

Her viser cadiaN et 'Tournament Edition'-keyboard fra Logitech, hvor numpad i højre side mangler.
Her viser cadiaN et 'Tournament Edition'-keyboard fra Logitech, hvor numpad i højre side mangler.

Størrelsen og de tre gamle kendinge

Render du tit til LAN-party med dine kammerater, kan det være smart at gå med et keyboard i ’Tournament Edition’, som er dem, de fleste pro gamers spiller med. Her er intet unødvendigt numpad i højre side, men kun den mest essentielle side af knapperne, som du spiller med. Det er mere kompakt at tage med dig.

Derudover handler det for cadiaN mest om, hvordan det pågældende keyboard føles. Hvilke switches, hvilken lyd og hvilken trykkraft, der passer til dig, må du prøve dig frem med.

Alligevel pointerer han, at det kan være en god idé at holde sig til de gode, gamle og anerkendte keyboardproducenter, hvis du er ny på området, og der skal købes nyt udstyr.

Det er de tre gamle kendinge Logitech, Steelseries og Zowie, som cadiaN udpeger som gode, solide keyboardproducenter, der er værd at kigge efter. Herudover tåler mærkerne Razer og Corsair også en benævnelse, da de i den grad også er dygtige på området.

Find det på DBA

 1. PCSpecialist Prime 320 i7-13F/16/1.024/4060 Ti stationær gaming computer

  PCSpecialist Prime 320 i7-13F/16/1.024/4060 Ti stationær gaming computer

  PCSpecialist, PCSpecialist Prime 320, Ghz Intel® Core i7-13700F-processor, Som ny - I originalindpakning, PCSpecialist Prime 320 er en fantastisk måde at opdage en verden af pc-gaming på. Den er håndb

  10.349,00 kr.21-10-2023
 2. Acer Nitro N50 i5-12/8/256/1650 stationær gaming computer

  Acer Nitro N50 i5-12/8/256/1650 stationær gaming computer

  Acer, Acer Nitro N50, Ghz Intel® Core i5-12400F-processor, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Denne Acer Nitro N50 stationære gaming computer drives af en 12. Gen Intel®-processor og NVIDIA-grafi

  4.347,00 kr.24-06-2023
 3. Lenovo IdeaCentre Gaming 5 i5-12/8/512/1650 stationær gaming computer

  Lenovo IdeaCentre Gaming 5 i5-12/8/512/1650 stationær gaming computer

  Lenovo, Lenovo IdeaCentre Gaming 5, Ghz Intel® Core i5-12400F-processor, Som ny - originalindpakning mangler, Denne Lenovo IdeaCentra Gaming 5 stationære gaming computer har en 12. Gen Intel®-processo

  4.810,00 kr.22-05-2023
 4. Edge Genesis stationær gaming computer 1660 Super/Intel (sort)

  Edge Genesis stationær gaming computer 1660 Super/Intel (sort)

  Edge, Edge Genesis, Ghz Asus GeForce GTX 1660 Super Dual 8G, Som ny - originalindpakning mangler, Denne Edge e-Sport gaming computer leverer masser af kraft uden, at du skal kæmpe med at bygge den sel

  7.917,00 kr.29-08-2023
 5. Dell, 3630, I5-10500T Ghz, 16 GB ram, 2x256gb nvme ssd GB harddisk, God, - Processor: i5-10500T @ 2

  Dell, 3630, I5-10500T Ghz, 16 GB ram, 2x256gb nvme ssd GB harddisk, God, - Processor: i5-10500T @ 2,3 turbo 3,8GHz @ 6 core & 12 Threads - RAM: 16GB DDR4 2666 MHz. - Harddisk kapacitet: 2x 256 gb M

  1.599,00 kr.29-11-2023
 6. HP Omen 16-wf0876no i7-13HX/16/512/4070 16" bærbar gaming computer

  HP Omen 16-wf0876no i7-13HX/16/512/4070 16" bærbar gaming computer

  HP OMEN 16-wf0876no, GHz Intel® Core i7-13700HX processor, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Denne HP Omen 16-wf0876no 16" bærbare gaming computer med Intel Core i7-13700HX-processor og NVIDIA G

  10.004,00 kr.04-09-2023

Leder du efter computer til gaming, er der 359 stationære og 109 bærbare til salg på DBA lige nu.

Hvis du efter cadiaNs gode guide har fået blod på tanden for at købe dit eget gaming-setup, bør du kigge med her. På DBA kan du nemlig købe det komplette gamer-sæt til halv pris.

Skal du bruge lidt flere af cadiaNs vise ord, før du køber? I den seneste video fra vores serie 'Good gaming', fortalte cadiaN om hvilke faktorer, der er de vigtigste, når du skal vælge skærm til dit gaming-setup. Se videoen herunder:

Relaterede artikler