Good gaming: Hvilket gaming-tastatur skal du vælge? cadiaN guider dig
Video

Good gaming: Hvilket gaming-tastatur skal du vælge? cadiaN guider dig

DBA Guide
DBA Guide

Hvad er værd at kigge efter, når du skal vælge keyboard til dit gaming-setup? Det fortæller pro CS:GO-gameren cadiaN i denne tredje video fra vores Good gaming-serie. Hør hvad hans præferencer er, samt hvad, du skal være opmærksom på, når du køber gaming-tastatur.

I denne videoserie Good gaming har vi teamet op med Casper ’cadiaN’ Møller, der er spiller og in-game leader for CS:GO-holdet 'Heroic'. Når ikke han giver dig gaming-tips her på DBA, kommenterer han også de vildeste CS:GO-kampe på TV2 Zulu (når han altså ikke selv spiller).

I de to foregående videoer i serien har cadiaN givet dig fifs til, når du skal vælge gamer computer, ligesom han også har fortalt, hvad der er vigtigt, når du skal finde den rette skærm at game på.

Denne gang bliver det noget mindre teknisk. Nu er turen nemlig kommet til tastaturet, og her er det mere spilfølelse og præferencer, der er afgørende, end det er tekniske specifikationer.

Præcist hvad det er for nogle præferencer, og hvad du skal kigge efter, når du vælger gaming-tastatur, forklarer cadiaN i videoen herover, ligesom vi går i dybden med hans guide i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Tastatur, trådløs, Logitech, Craft, Perfekt, Tastaturet har Logitech Creative Input Dial hjul til br

  Tastatur, trådløs, Logitech, Craft, Perfekt, Tastaturet har Logitech Creative Input Dial hjul til brug i forskellige programmer som f.eks. Adobe programmer. Desuden er den trådløs og har et utroligt g

  600,00 kr.05-06-2023
 2. Tastatur, Steelseries, Apex pro TKL, God, Sælger mit Apex Pro TKL Keyboard til halv pris. 

Jeg har

  Tastatur, Steelseries, Apex pro TKL, God, Sælger mit Apex Pro TKL Keyboard til halv pris. Jeg har haft tastaturet i et lille år, men får ikke brugt det. Derfor er tastaturet også i god stand. Det

  670,00 kr.04-06-2023
 3. Gaming, Blandet , God, Forskellig gamer ting sælges

  Gaming, Blandet , God, Forskellig gamer ting sælges

  500,00 kr.04-06-2023
 4. Tastatur, Logitech, Logitech G Pro, Perfekt, Sælger dette logitech g Pro keyboard. Det er aldrig br

  Tastatur, Logitech, Logitech G Pro, Perfekt, Sælger dette logitech g Pro keyboard. Det er aldrig brugt, kun tager ud af æsken for at spille på det. Prisen er 600kr ellers skriv for eventuelle bud.

  600,00 kr.04-06-2023
 5. Tastatur, trådløs, Apple, Magic Keyboard + Magic TrackPad 2, God, Hej, jeg sælger min Magic Keyboard

  Tastatur, trådløs, Apple, Magic Keyboard + Magic TrackPad 2, God, Hej, jeg sælger min Magic Keyboard og Magic TrackPad 2. Trackpad er ikke blevet brugt så meget, og sælges da jeg kigger på alternative

  1.300,00 kr.04-06-2023
 6. Tastatur, Das Keyboard, 4C TKL - Cherry MX Brown - ND, God, Hej, jeg sælger dette Das Keyboard 4C TK

  Tastatur, Das Keyboard, 4C TKL - Cherry MX Brown - ND, God, Hej, jeg sælger dette Das Keyboard 4C TKL - Cherry MX Brown - ND - Tastatur - Nordisk - Sort. Det er blevet brugt et par gange, men jeg har

  800,00 kr.04-06-2023

Du finder 1.355 gaming-tastaturer til salg på DBA lige nu.

Mekanisk- vs. membrantastatur

Spørger du de fleste gamere om, hvilket type tastatur, de bruger, vil en overvejende del af dem svare mekanisk, selvom et membrantastatur er nyere i sin teknologi og typisk også billigere.

Et membrantastatur er populært blandt ikke-gamere til hverdags- og kontorbrug. Ikke alene på grund af prisen, men også fordi de er støjsvage. Et membrantastatur består nemlig af en printplade med en gummimembran ovenpå. Når du trykker på en tast, rammer gummimembranen printpladen, som via elektriske baner sender ’beskeden’ videre fra tastatur til computer.

Udfordringen med membrantastaturer er, at de sjældent er lige så holdbare som mekaniske tastaturer, mens der heller ikke er ligeså god feedback, når man trykker på tasterne.

Af den grund er et mekanisk tastatur at foretrække, hvis du er gamer. Her kan du ganske enkelt bedre fornemme, hvornår tasten er trykket ned, når du spiller. Det er klart, at du ikke vil være i tvivl, om tasten er trykket ned, når du står midt i at defuse!

Et mekanisk tastatur er faktisk en ældre teknologi end membrantastaturet, og kræver den mekaniske bevægelse af en knap eller en 'switch', som det kaldes, der skubber til fjeder i metal. Det er dyrere, men er også mere holdbart og giver langt bedre feedback, når du spiller.

Keyboards til gaming er i dag typisk meget flotte og farverige. Dette fra Steelseries står skarpt i regnbuens farver!
Keyboards til gaming er i dag typisk meget flotte og farverige. Dette fra Steelseries står skarpt i regnbuens farver!

Gør din mor glad

Bare fordi du vil game, og derfor gerne vil spille med mekanisk tastatur, behøver du ikke holde alle i huset vågne med dine kliklyde. Du kan nemlig vælge keyboards med mange forskellige typer switches.

Der skelnes typisk mellem tre typer af switches: Linear, tactile og clicky. En Linear switch giver følelsen af en blød og lineær bevægelse fra top til bund, når du trykker den ned. En Tactile switch har et lille bump midtvejs fra top til bund, mens en Clicky switch også har et bump samt en dertilhørende kliklyd, når den trykkes ned.

Det er klart, at hvis du skal game hele natten, og bor sammen med enten dine forældre, din kæreste eller en ikke-gamer kammerat, er det smart at undgå et keyboard med Clicky switches.

Min mor, hun var utroligt meget efter mig i tidernes morgen, fordi at mit keyboard larmede rigtig meget
griner cadiaN.

Derfor kan det være en god idé at have lillemor i baghovedet, når der skal købes keyboard.

Find det på DBA

 1. Kontorstol, Nordic Gaming, Gamerstol/kontorstol sælges

  Kontorstol, Nordic Gaming, Gamerstol/kontorstol sælges

  400,00 kr.05-06-2023
 2. Kontorstol, Vision Gaming Kontorstol, Sælger denne gamerstol da jeg ikke har plads
Står som helt ny

  Kontorstol, Vision Gaming Kontorstol, Sælger denne gamerstol da jeg ikke har plads Står som helt ny - Ryglænet kan ligges som man ønsker - Puder i ryggen så det er behageligt

  1.000,00 kr.04-06-2023
 3. Skrivebordsstol, Noblechairs, noblechairs HERO Air Gaming Chair

Har fået ny base. Velholdt og brugt

  Skrivebordsstol, Noblechairs, noblechairs HERO Air Gaming Chair Har fået ny base. Velholdt og brugt som kontorstol. Lumbar support og headrest medfølger. Sælges hurtigt grundet flytning til udlandet.

  1.000,00 kr.04-06-2023
 4. Kontorstol, Nordic Gaming Racer Stol Grå, Sælger denne lækker Nordic gaming gamer stol da den bare s

  Kontorstol, Nordic Gaming Racer Stol Grå, Sælger denne lækker Nordic gaming gamer stol da den bare står og samlet støv. Den har stof betræk. - ingen pletter - komme fra røgfrit / dyrefrit lejlighed

  650,00 kr.29-05-2023
 5. Andet, Paracon, Sælger denne gaming stol fra Paracon
- Den er 2 år gammel 
- Justerbart armlæn
- Jus

  Andet, Paracon, Sælger denne gaming stol fra Paracon - Den er 2 år gammel - Justerbart armlæn - Justerbar højde - Der er ikke noget galt med den

  350,00 kr.02-06-2023
 6. Kontorstol, Piranha, Piranha gaming stol
1 år gammel
199 k
Ny pris omkring 700 kr

  Kontorstol, Piranha, Piranha gaming stol 1 år gammel 199 k Ny pris omkring 700 kr

  199,00 kr.02-06-2023

Vælg mellem 75 gamerstole på DBA, når du skal købe ind til dit gaming-setup.

Små switches, stor betydning

Det er også switches, der betyder meget for cadiaN, når han skal vælge keyboard. Derfor har han et par parametre, du skal vurdere, når du vælger:

- Hvor meget larmer de? Hvor meget trykkraft skal der til, før den reagerer på det, du har gang i? Siger cadiaN og tilføjer:

- Det ligger meget i følelsen, det ligger i størrelsen og i farverne.

Keyboards og deres switches er forskellige i, hvor mange gram kraft, du skal ligge på knappen med fingeren, før den reagerer. Der også er forskel på, hvor langt knappen vandrer fra top til bund, og selvom der sjældent er mere end 5 millimeters forskel, kan det have betydning for, hvordan du oplever det i en spilsituation.

Det er derfor vigtigt, at du får trykket godt på knapperne, inden du køber. Mærk, hvordan keyboardets switches føles og lyt efter, om lyden er for høj til, at dine forældre eller din kæreste kan holde ud at høre på det.

Når det kommer til de mange lysende farver, som gamer keyboards i dag har, slår cadiaN fast, at det bare er lir, som de fleste producenter laver i dag. Det er altså som udgangspunkt ikke noget, du skal vælge det ud fra, men kan godt være et plus for dit køb.

Her viser cadiaN et 'Tournament Edition'-keyboard fra Logitech, hvor numpad i højre side mangler.
Her viser cadiaN et 'Tournament Edition'-keyboard fra Logitech, hvor numpad i højre side mangler.

Størrelsen og de tre gamle kendinge

Render du tit til LAN-party med dine kammerater, kan det være smart at gå med et keyboard i ’Tournament Edition’, som er dem, de fleste pro gamers spiller med. Her er intet unødvendigt numpad i højre side, men kun den mest essentielle side af knapperne, som du spiller med. Det er mere kompakt at tage med dig.

Derudover handler det for cadiaN mest om, hvordan det pågældende keyboard føles. Hvilke switches, hvilken lyd og hvilken trykkraft, der passer til dig, må du prøve dig frem med.

Alligevel pointerer han, at det kan være en god idé at holde sig til de gode, gamle og anerkendte keyboardproducenter, hvis du er ny på området, og der skal købes nyt udstyr.

Det er de tre gamle kendinge Logitech, Steelseries og Zowie, som cadiaN udpeger som gode, solide keyboardproducenter, der er værd at kigge efter. Herudover tåler mærkerne Razer og Corsair også en benævnelse, da de i den grad også er dygtige på området.

Find det på DBA

 1. Acer, Nitro N50-620 stationær gaming i5/16/1024/1660s, i5-11400F @ 2.60GHz Ghz, 16 GB ram, SSD 1024

  Acer, Nitro N50-620 stationær gaming i5/16/1024/1660s, i5-11400F @ 2.60GHz Ghz, 16 GB ram, SSD 1024 GB harddisk, Perfekt, Perfekt gamer pc der dækker alle behov og kan håndtere de nyeste spil. Comput

  3.299,00 kr.23-05-2023
 2. Selvbyg, Perfekt, Stærk Gamer Intel i5-6600 / GTX 1660 super 6 GB

Cpu: Intel® Core™ i5-6600 Process

  Selvbyg, Perfekt, Stærk Gamer Intel i5-6600 / GTX 1660 super 6 GB Cpu: Intel® Core™ i5-6600 Processor 6M Cache, up to 3.90 GHz Bundkort: Asus Z170-A Cpukøler: Std. Intel køler Ram: 16 GB Kingston

  2.800,00 kr.05-06-2023
 3. Andet mærke, MM-VISION, 5,1 Ghz, 32 GB ram, 5 GB harddisk, Perfekt, MM-VISION Raptor gaming computer

  Andet mærke, MM-VISION, 5,1 Ghz, 32 GB ram, 5 GB harddisk, Perfekt, MM-VISION Raptor gaming computer Asus Z490-P Prime bundkort Intel Core I7-100KF 5,1GHZ 8-Core CPU 32 GB DDR4-3200 RaAM 1 TB SSD + 4

  8.000,00 kr.05-06-2023
 4. Asus G14, 3,2 GHz, 16 GB ram, 1000 GB harddisk, Perfekt, Som ny
Ingen ridser i skærm eller bærbar
Fr

  Asus G14, 3,2 GHz, 16 GB ram, 1000 GB harddisk, Perfekt, Som ny Ingen ridser i skærm eller bærbar Fra ikke ryger hjem Kraftig gaming bærbar Har stået fast som kontormaskine Original kasse medfølger Or

  6.999,00 kr.05-06-2023
 5. HP, Z4 Tower, i7-8700K - 4,6 GHz Ghz, 32 GB Ram GB ram, 240 GB SSD GB harddisk, God, Gamer PC sælge

  HP, Z4 Tower, i7-8700K - 4,6 GHz Ghz, 32 GB Ram GB ram, 240 GB SSD GB harddisk, God, Gamer PC sælges HP Tower Z4 CPU: Intel Core i7-8700K - 4.6 GHz Ram: 32 GB DDR4 MSI GeForce RTX 3060 - 12GB 240 G

  5.200,00 kr.05-06-2023
 6. Selvbyg, Topgaming RTX 2070 Super, Perfekt, Jeg sælger min gamer-pc, da jeg desværre ikke får den br

  Selvbyg, Topgaming RTX 2070 Super, Perfekt, Jeg sælger min gamer-pc, da jeg desværre ikke får den brugt længere. Den har stået stille i omkring et lille års tid 6400 samlet for det hele Information

  6.400,00 kr.05-06-2023

Leder du efter computer til gaming, er der 359 stationære og 109 bærbare til salg på DBA lige nu.

Hvis du efter cadiaNs gode guide har fået blod på tanden for at købe dit eget gaming-setup, bør du kigge med her. På DBA kan du nemlig købe det komplette gamer-sæt til halv pris.

Skal du bruge lidt flere af cadiaNs vise ord, før du køber? I den seneste video fra vores serie 'Good gaming', fortalte cadiaN om hvilke faktorer, der er de vigtigste, når du skal vælge skærm til dit gaming-setup. Se videoen herunder:

Relaterede artikler