Good gaming: Hvilket gaming-tastatur skal du vælge? cadiaN guider dig
Video

Good gaming: Hvilket gaming-tastatur skal du vælge? cadiaN guider dig

DBA Guide
DBA Guide

Hvad er værd at kigge efter, når du skal vælge keyboard til dit gaming-setup? Det fortæller pro CS:GO-gameren cadiaN i denne tredje video fra vores Good gaming-serie. Hør hvad hans præferencer er, samt hvad, du skal være opmærksom på, når du køber gaming-tastatur.

I denne videoserie Good gaming har vi teamet op med Casper ’cadiaN’ Møller, der er spiller og in-game leader for CS:GO-holdet 'Heroic'. Når ikke han giver dig gaming-tips her på DBA, kommenterer han også de vildeste CS:GO-kampe på TV2 Zulu (når han altså ikke selv spiller).

I de to foregående videoer i serien har cadiaN givet dig fifs til, når du skal vælge gamer computer, ligesom han også har fortalt, hvad der er vigtigt, når du skal finde den rette skærm at game på.

Denne gang bliver det noget mindre teknisk. Nu er turen nemlig kommet til tastaturet, og her er det mere spilfølelse og præferencer, der er afgørende, end det er tekniske specifikationer.

Præcist hvad det er for nogle præferencer, og hvad du skal kigge efter, når du vælger gaming-tastatur, forklarer cadiaN i videoen herover, ligesom vi går i dybden med hans guide i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Tastatur, trådløs, Logitech, MX Keys for Mac og MX Master 2s, Perfekt, Sælger dette fantastiske Logi

  Tastatur, trådløs, Logitech, MX Keys for Mac og MX Master 2s, Perfekt, Sælger dette fantastiske Logitech tastatur og mus sæt. Det er et Logitech MX Keys for Mac og en MX Master 2s. De virker selvføl

  900,00 kr.24-02-2024
 2. Tastatur, trådløs, Apple, A2520, Perfekt, Sælger dette Apple Magic Keyboard med numpad og Touch ID.

  Tastatur, trådløs, Apple, A2520, Perfekt, Sælger dette Apple Magic Keyboard med numpad og Touch ID. Det er kun tastaturet uden tilbehør. Er også til salg i en annonce med en Mac Pro.

  699,00 kr.24-02-2024
 3. Tastatur, trådløs, Apple, Magic Keyboard , Perfekt, Magic Keyboard med Touch ID og numeriske taster,

  Tastatur, trådløs, Apple, Magic Keyboard , Perfekt, Magic Keyboard med Touch ID og numeriske taster, købt hos apple i september, med kvittering og kasse. Har bl.a. også Trackpad, og andet tilbehør f

  1.200,00 kr.24-02-2024
 4. Tastatur, Steelseries, Apex pro, God, Steelseries apex pro tastatur. Med oled skærm der kan vise gam

  Tastatur, Steelseries, Apex pro, God, Steelseries apex pro tastatur. Med oled skærm der kan vise gamertag, gif og pc statS

  700,00 kr.24-02-2024
 5. Tastatur, trådløs, Logitech, MX Keys for Business, Perfekt, Logitech MX Keys for Business - Tastatur

  Tastatur, trådløs, Logitech, MX Keys for Business, Perfekt, Logitech MX Keys for Business - Tastatur - Nordisk - Sort Tastatur, tynd profil med lave taster, trådløs - Bluetooth & 2.4 GHz med op til 1

  600,00 kr.24-02-2024
 6. Tastatur, Steelseries Alex Pro TKL, Perfekt, Steelseries gaming tastatur. Som nyt. Best gaming keybo

  Tastatur, Steelseries Alex Pro TKL, Perfekt, Steelseries gaming tastatur. Som nyt. Best gaming keyboard (wired). Sælges da jeg har fået andre interesser. Købt december 2023, kun lidt brugt. Kvittering

  1.200,00 kr.24-02-2024

Du finder 1.355 gaming-tastaturer til salg på DBA lige nu.

Mekanisk- vs. membrantastatur

Spørger du de fleste gamere om, hvilket type tastatur, de bruger, vil en overvejende del af dem svare mekanisk, selvom et membrantastatur er nyere i sin teknologi og typisk også billigere.

Et membrantastatur er populært blandt ikke-gamere til hverdags- og kontorbrug. Ikke alene på grund af prisen, men også fordi de er støjsvage. Et membrantastatur består nemlig af en printplade med en gummimembran ovenpå. Når du trykker på en tast, rammer gummimembranen printpladen, som via elektriske baner sender ’beskeden’ videre fra tastatur til computer.

Udfordringen med membrantastaturer er, at de sjældent er lige så holdbare som mekaniske tastaturer, mens der heller ikke er ligeså god feedback, når man trykker på tasterne.

Af den grund er et mekanisk tastatur at foretrække, hvis du er gamer. Her kan du ganske enkelt bedre fornemme, hvornår tasten er trykket ned, når du spiller. Det er klart, at du ikke vil være i tvivl, om tasten er trykket ned, når du står midt i at defuse!

Et mekanisk tastatur er faktisk en ældre teknologi end membrantastaturet, og kræver den mekaniske bevægelse af en knap eller en 'switch', som det kaldes, der skubber til fjeder i metal. Det er dyrere, men er også mere holdbart og giver langt bedre feedback, når du spiller.

Keyboards til gaming er i dag typisk meget flotte og farverige. Dette fra Steelseries står skarpt i regnbuens farver!
Keyboards til gaming er i dag typisk meget flotte og farverige. Dette fra Steelseries står skarpt i regnbuens farver!

Gør din mor glad

Bare fordi du vil game, og derfor gerne vil spille med mekanisk tastatur, behøver du ikke holde alle i huset vågne med dine kliklyde. Du kan nemlig vælge keyboards med mange forskellige typer switches.

Der skelnes typisk mellem tre typer af switches: Linear, tactile og clicky. En Linear switch giver følelsen af en blød og lineær bevægelse fra top til bund, når du trykker den ned. En Tactile switch har et lille bump midtvejs fra top til bund, mens en Clicky switch også har et bump samt en dertilhørende kliklyd, når den trykkes ned.

Det er klart, at hvis du skal game hele natten, og bor sammen med enten dine forældre, din kæreste eller en ikke-gamer kammerat, er det smart at undgå et keyboard med Clicky switches.

Min mor, hun var utroligt meget efter mig i tidernes morgen, fordi at mit keyboard larmede rigtig meget
griner cadiaN.

Derfor kan det være en god idé at have lillemor i baghovedet, når der skal købes keyboard.

Find det på DBA

 1. Kontorstol, Noble Gaming Chair - ICON, Noblechairs ICON Real Leather Cognac / Black

Få og små slidm

  Kontorstol, Noble Gaming Chair - ICON, Noblechairs ICON Real Leather Cognac / Black Få og små slidmærker Kan hentes på Frederiksberg (nær Domus Vista)

  1.000,00 kr.22-02-2024
 2. Kontorstol, Vision Gaming, Gamerstol fra Vision Gaming.

Sendes ikke.

  Kontorstol, Vision Gaming, Gamerstol fra Vision Gaming. Sendes ikke.

  250,00 kr.22-02-2024
 3. Gaming stol sort kunstlæder VICTORY

  Gaming stol sort kunstlæder VICTORY

  Gaming stol sort kunstlæder VICTORY, Beliani, Få 10% rabat på dit køb ved at benytte koden: DBA10DK (Giver 10% rabat). Koden kan ikke kombineres eller bruges sammen med andre rabatkoder. Roteres 360°.

  1.389,00 kr.22-02-2024
 4. Gaming stol grøn WARRIOR

  Gaming stol grøn WARRIOR

  Gaming stol grøn WARRIOR, Beliani, Få 10% rabat på dit køb ved at benytte koden: DBA10DK (Giver 10% rabat). Koden kan ikke kombineres eller bruges sammen med andre rabatkoder. Roteres 360°. nemt rulle

  1.289,00 kr.22-02-2024
 5. Andet, Gear4u, Rigtig fin junior gaming stol næsten som ny 
købt for 1500kr

  Andet, Gear4u, Rigtig fin junior gaming stol næsten som ny købt for 1500kr

  500,00 kr.20-02-2024
 6. Kontorstol, Deltaco Gaming, Hejsa. 
Sælger denne lækre læne/gamingstol. 
Den er blevet brugt i nået

  Kontorstol, Deltaco Gaming, Hejsa. Sælger denne lækre læne/gamingstol. Den er blevet brugt i nået tid og det er også lidt synligt som man kan se på billede 1 Den fungere perfekt og er mega lækker a

  1.200,00 kr.20-02-2024

Vælg mellem 75 gamerstole på DBA, når du skal købe ind til dit gaming-setup.

Små switches, stor betydning

Det er også switches, der betyder meget for cadiaN, når han skal vælge keyboard. Derfor har han et par parametre, du skal vurdere, når du vælger:

- Hvor meget larmer de? Hvor meget trykkraft skal der til, før den reagerer på det, du har gang i? Siger cadiaN og tilføjer:

- Det ligger meget i følelsen, det ligger i størrelsen og i farverne.

Keyboards og deres switches er forskellige i, hvor mange gram kraft, du skal ligge på knappen med fingeren, før den reagerer. Der også er forskel på, hvor langt knappen vandrer fra top til bund, og selvom der sjældent er mere end 5 millimeters forskel, kan det have betydning for, hvordan du oplever det i en spilsituation.

Det er derfor vigtigt, at du får trykket godt på knapperne, inden du køber. Mærk, hvordan keyboardets switches føles og lyt efter, om lyden er for høj til, at dine forældre eller din kæreste kan holde ud at høre på det.

Når det kommer til de mange lysende farver, som gamer keyboards i dag har, slår cadiaN fast, at det bare er lir, som de fleste producenter laver i dag. Det er altså som udgangspunkt ikke noget, du skal vælge det ud fra, men kan godt være et plus for dit køb.

Her viser cadiaN et 'Tournament Edition'-keyboard fra Logitech, hvor numpad i højre side mangler.
Her viser cadiaN et 'Tournament Edition'-keyboard fra Logitech, hvor numpad i højre side mangler.

Størrelsen og de tre gamle kendinge

Render du tit til LAN-party med dine kammerater, kan det være smart at gå med et keyboard i ’Tournament Edition’, som er dem, de fleste pro gamers spiller med. Her er intet unødvendigt numpad i højre side, men kun den mest essentielle side af knapperne, som du spiller med. Det er mere kompakt at tage med dig.

Derudover handler det for cadiaN mest om, hvordan det pågældende keyboard føles. Hvilke switches, hvilken lyd og hvilken trykkraft, der passer til dig, må du prøve dig frem med.

Alligevel pointerer han, at det kan være en god idé at holde sig til de gode, gamle og anerkendte keyboardproducenter, hvis du er ny på området, og der skal købes nyt udstyr.

Det er de tre gamle kendinge Logitech, Steelseries og Zowie, som cadiaN udpeger som gode, solide keyboardproducenter, der er værd at kigge efter. Herudover tåler mærkerne Razer og Corsair også en benævnelse, da de i den grad også er dygtige på området.

Find det på DBA

 1. Asus TUF Gaming A15 R9-7/16/512/4070 15,6" bærbar gaming computer

  Asus TUF Gaming A15 R9-7/16/512/4070 15,6" bærbar gaming computer

  Asus Asus FA507XI-LE013W, GHz AMD Ryzen 9 7940HS-processor, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Denne Asus TUF Gaming A15 15,6" bærbar gaming computer lader dig spille dine favorit spil overalt, u

  11.499,00 kr.15-01-2024
 2. HP Omen 25L i5-13/16/1000/4060Ti stationær gaming computer

  HP Omen 25L i5-13/16/1000/4060Ti stationær gaming computer

  HP, OMEN by HP 25L Gaming Desktop GT14-1840no PC, Ghz Intel® Core i5-13400F processor, Som ny - originalindpakning mangler, Denne HP Omen 25L stationære gaming computer giver en fremragende gaming-opl

  9.499,00 kr.09-11-2023
 3. HP VICTUS 15L i5-12/8/512/1660S stationær gaming computer

  HP VICTUS 15L i5-12/8/512/1660S stationær gaming computer

  HP, Victus by HP 15L Gaming Desktop TG02-0853no PC, Ghz Intel® Core i5-12400F-processor, Som ny - originalindpakning mangler, Brug den kraftfulde HP Victus 15L stationære gaming computer til at vinde

  3.773,00 kr.15-01-2024
 4. Andet mærke, I5-9600K Ghz, 16 GB ram, 510 GB harddisk, God, Gamer PC. Den kan kører alt uden problem

  Andet mærke, I5-9600K Ghz, 16 GB ram, 510 GB harddisk, God, Gamer PC. Den kan kører alt uden problemer. Jeg sælger min PC + Skærm + Tastatur , da jeg har fået et barn og ikke længere har tid til at g

  7.500,00 kr.24-02-2024
 5. Lenovo, Legion, 2.50 Ghz, 16 GB ram, 1tb GB harddisk, Perfekt, Hejsa

(Kommer fra et ikke ryger hjem

  Lenovo, Legion, 2.50 Ghz, 16 GB ram, 1tb GB harddisk, Perfekt, Hejsa (Kommer fra et ikke ryger hjem) Jeg vil gerne sælge min kraftfulde Lenovo Legion gaming stationær, da jeg har skrabet flere penge

  10.000,00 kr.24-02-2024
 6. Andet mærke, MSI Infinite 9SI-1060EU, I7- 9700 Ghz, 16 GB ram, 512 Gzb M.2 SSD GB ram, Perfekt, Kraf

  Andet mærke, MSI Infinite 9SI-1060EU, I7- 9700 Ghz, 16 GB ram, 512 Gzb M.2 SSD GB ram, Perfekt, Kraftig gaming computer nypris 7399 Du får også en skærm med i købet.

  5.400,00 kr.24-02-2024

Leder du efter computer til gaming, er der 359 stationære og 109 bærbare til salg på DBA lige nu.

Hvis du efter cadiaNs gode guide har fået blod på tanden for at købe dit eget gaming-setup, bør du kigge med her. På DBA kan du nemlig købe det komplette gamer-sæt til halv pris.

Skal du bruge lidt flere af cadiaNs vise ord, før du køber? I den seneste video fra vores serie 'Good gaming', fortalte cadiaN om hvilke faktorer, der er de vigtigste, når du skal vælge skærm til dit gaming-setup. Se videoen herunder:

Relaterede artikler