Good gaming: Hvilket gaming-tastatur skal du vælge? cadiaN guider dig
Video

Good gaming: Hvilket gaming-tastatur skal du vælge? cadiaN guider dig

DBA Guide
DBA Guide

Hvad er værd at kigge efter, når du skal vælge keyboard til dit gaming-setup? Det fortæller pro CS:GO-gameren cadiaN i denne tredje video fra vores Good gaming-serie. Hør hvad hans præferencer er, samt hvad, du skal være opmærksom på, når du køber gaming-tastatur.

I denne videoserie Good gaming har vi teamet op med Casper ’cadiaN’ Møller, der er spiller og in-game leader for CS:GO-holdet 'Heroic'. Når ikke han giver dig gaming-tips her på DBA, kommenterer han også de vildeste CS:GO-kampe på TV2 Zulu (når han altså ikke selv spiller).

I de to foregående videoer i serien har cadiaN givet dig fifs til, når du skal vælge gamer computer, ligesom han også har fortalt, hvad der er vigtigt, når du skal finde den rette skærm at game på.

Denne gang bliver det noget mindre teknisk. Nu er turen nemlig kommet til tastaturet, og her er det mere spilfølelse og præferencer, der er afgørende, end det er tekniske specifikationer.

Præcist hvad det er for nogle præferencer, og hvad du skal kigge efter, når du vælger gaming-tastatur, forklarer cadiaN i videoen herover, ligesom vi går i dybden med hans guide i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Tastatur, trådløs, Keychcron, K8 PRO, God, Sælger min Keychron K8 Pro tastatur, da den ikke bliver b

  Tastatur, trådløs, Keychcron, K8 PRO, God, Sælger min Keychron K8 Pro tastatur, da den ikke bliver brugt så meget mere. • Tilsluttes med enten Bluetooth eller USB-C-kabel • Kan parres med op til tr

  1.000,00 kr.17-06-2024
 2. Tastatur, Razer, Huntsman V2 Analog, God, Sælger Razer Huntsman V2 Analog tasrstur. Den er brugt men

  Tastatur, Razer, Huntsman V2 Analog, God, Sælger Razer Huntsman V2 Analog tasrstur. Den er brugt men fungerer uden peoblemer, jeg har opgraderet til en bedre model og vil gerne have at en anden en bli

  599,00 kr.17-06-2024
 3. Gaming, Corsair K100 RGB - OPX - Gaming Tastatur - Nordisk, Corsair K100 RGB - OPX - Gaming Tastatur

  Gaming, Corsair K100 RGB - OPX - Gaming Tastatur - Nordisk, Corsair K100 RGB - OPX - Gaming Tastatur - Nordisk, God, Corsair K100 RGB - OPX - Gaming Tastatur - Nordisk - Sort 2 knap falder ud vis du v

  1.056,00 kr.17-06-2024
 4. Gaming, Wooting, Wooting 60HE, Perfekt, Perfekt Wooting 60HE gaming tastatur næsten ikke brugt og ka

  Gaming, Wooting, Wooting 60HE, Perfekt, Perfekt Wooting 60HE gaming tastatur næsten ikke brugt og kasse og alt orginale følger med Med armlæn

  750,00 kr.17-06-2024
 5. Tastatur, trådløs, Iqunix, F96, Perfekt, Hej

Jeg sælger mit Iqunix F96 Coral Sea med Cherry Red tas

  Tastatur, trådløs, Iqunix, F96, Perfekt, Hej Jeg sælger mit Iqunix F96 Coral Sea med Cherry Red taster og RGB belysning. Tastaturet er i perfekt stand og er virkelig lækkert at bruge. Det sendes i or

  1.000,00 kr.17-06-2024
 6. Gaming, Perfekt, Hej DBA.

Jeg sælger hermed dette mikrofon setup fra FiFine.

Sættet består af Fifi

  Gaming, Perfekt, Hej DBA. Jeg sælger hermed dette mikrofon setup fra FiFine. Sættet består af Fifine XLR mikrofon samt Fifine XLR lydkort, med rigtig mange fede muligheder f.eks. voicechancer. Begge

  800,00 kr.17-06-2024

Du finder 1.355 gaming-tastaturer til salg på DBA lige nu.

Mekanisk- vs. membrantastatur

Spørger du de fleste gamere om, hvilket type tastatur, de bruger, vil en overvejende del af dem svare mekanisk, selvom et membrantastatur er nyere i sin teknologi og typisk også billigere.

Et membrantastatur er populært blandt ikke-gamere til hverdags- og kontorbrug. Ikke alene på grund af prisen, men også fordi de er støjsvage. Et membrantastatur består nemlig af en printplade med en gummimembran ovenpå. Når du trykker på en tast, rammer gummimembranen printpladen, som via elektriske baner sender ’beskeden’ videre fra tastatur til computer.

Udfordringen med membrantastaturer er, at de sjældent er lige så holdbare som mekaniske tastaturer, mens der heller ikke er ligeså god feedback, når man trykker på tasterne.

Af den grund er et mekanisk tastatur at foretrække, hvis du er gamer. Her kan du ganske enkelt bedre fornemme, hvornår tasten er trykket ned, når du spiller. Det er klart, at du ikke vil være i tvivl, om tasten er trykket ned, når du står midt i at defuse!

Et mekanisk tastatur er faktisk en ældre teknologi end membrantastaturet, og kræver den mekaniske bevægelse af en knap eller en 'switch', som det kaldes, der skubber til fjeder i metal. Det er dyrere, men er også mere holdbart og giver langt bedre feedback, når du spiller.

Keyboards til gaming er i dag typisk meget flotte og farverige. Dette fra Steelseries står skarpt i regnbuens farver!
Keyboards til gaming er i dag typisk meget flotte og farverige. Dette fra Steelseries står skarpt i regnbuens farver!

Gør din mor glad

Bare fordi du vil game, og derfor gerne vil spille med mekanisk tastatur, behøver du ikke holde alle i huset vågne med dine kliklyde. Du kan nemlig vælge keyboards med mange forskellige typer switches.

Der skelnes typisk mellem tre typer af switches: Linear, tactile og clicky. En Linear switch giver følelsen af en blød og lineær bevægelse fra top til bund, når du trykker den ned. En Tactile switch har et lille bump midtvejs fra top til bund, mens en Clicky switch også har et bump samt en dertilhørende kliklyd, når den trykkes ned.

Det er klart, at hvis du skal game hele natten, og bor sammen med enten dine forældre, din kæreste eller en ikke-gamer kammerat, er det smart at undgå et keyboard med Clicky switches.

Min mor, hun var utroligt meget efter mig i tidernes morgen, fordi at mit keyboard larmede rigtig meget
griner cadiaN.

Derfor kan det være en god idé at have lillemor i baghovedet, når der skal købes keyboard.

Find det på DBA

 1. Kontorstol, Piranha Bite gaming stol, Piranha Bite gaming stol, sælges billigt, da den ikke bliver b

  Kontorstol, Piranha Bite gaming stol, Piranha Bite gaming stol, sælges billigt, da den ikke bliver brugt mere.

  250,00 kr.18-06-2024
 2. Kontorstol, Cepter Rogue Fabric gaming stol - grå & mørkeblå, Stand: Perfekt - helt som ny!
Flot gam

  Kontorstol, Cepter Rogue Fabric gaming stol - grå & mørkeblå, Stand: Perfekt - helt som ny! Flot gamerstol købt i Power ca. et år siden, og næsten ikke brugt! https://www.power.dk/gaming-og-underhol

  950,00 kr.17-06-2024
 3. Kontorstol, Kinnarps 5000 Mesh, Nypris 8000kr

Kinnarps 5000 RU-5282M

Kvalitetsstol fra svenske KIN

  Kontorstol, Kinnarps 5000 Mesh, Nypris 8000kr Kinnarps 5000 RU-5282M Kvalitetsstol fra svenske KINNARPS. Kontorstolen har god komfort og attraktivt design. Stolen har en komfortabel og fleksibel ryg

  1.999,00 kr.17-06-2024
 4. Kontorstol, X rocker, X rocker gaming stol. I meget god stand. Med indbygget lyd. Mangler aux kabel

  Kontorstol, X rocker, X rocker gaming stol. I meget god stand. Med indbygget lyd. Mangler aux kabel til controler tilslutning. Mere info se link. https://www.elgiganten.dk/product/gaming/gamingborde-

  300,00 kr.15-06-2024
 5. Kontorstol, DX Racer Formula, DXRacer FORMULA Gaming Chair 
Eveyrthing works great, just need a litt

  Kontorstol, DX Racer Formula, DXRacer FORMULA Gaming Chair Eveyrthing works great, just need a little cleaning. New price - 1890 dkk

  200,00 kr.14-06-2024
 6. Kontorstol, Gaming stol sælges.

Der medfølger også nakkestøtte (billede kommer snart)

Har brugt st

  Kontorstol, Gaming stol sælges. Der medfølger også nakkestøtte (billede kommer snart) Har brugt stolen med en pude/hynde, da sædet er ved at krakelere lidt. Armlæn og stolens højde kan justeres.

  500,00 kr.14-06-2024

Vælg mellem 75 gamerstole på DBA, når du skal købe ind til dit gaming-setup.

Små switches, stor betydning

Det er også switches, der betyder meget for cadiaN, når han skal vælge keyboard. Derfor har han et par parametre, du skal vurdere, når du vælger:

- Hvor meget larmer de? Hvor meget trykkraft skal der til, før den reagerer på det, du har gang i? Siger cadiaN og tilføjer:

- Det ligger meget i følelsen, det ligger i størrelsen og i farverne.

Keyboards og deres switches er forskellige i, hvor mange gram kraft, du skal ligge på knappen med fingeren, før den reagerer. Der også er forskel på, hvor langt knappen vandrer fra top til bund, og selvom der sjældent er mere end 5 millimeters forskel, kan det have betydning for, hvordan du oplever det i en spilsituation.

Det er derfor vigtigt, at du får trykket godt på knapperne, inden du køber. Mærk, hvordan keyboardets switches føles og lyt efter, om lyden er for høj til, at dine forældre eller din kæreste kan holde ud at høre på det.

Når det kommer til de mange lysende farver, som gamer keyboards i dag har, slår cadiaN fast, at det bare er lir, som de fleste producenter laver i dag. Det er altså som udgangspunkt ikke noget, du skal vælge det ud fra, men kan godt være et plus for dit køb.

Her viser cadiaN et 'Tournament Edition'-keyboard fra Logitech, hvor numpad i højre side mangler.
Her viser cadiaN et 'Tournament Edition'-keyboard fra Logitech, hvor numpad i højre side mangler.

Størrelsen og de tre gamle kendinge

Render du tit til LAN-party med dine kammerater, kan det være smart at gå med et keyboard i ’Tournament Edition’, som er dem, de fleste pro gamers spiller med. Her er intet unødvendigt numpad i højre side, men kun den mest essentielle side af knapperne, som du spiller med. Det er mere kompakt at tage med dig.

Derudover handler det for cadiaN mest om, hvordan det pågældende keyboard føles. Hvilke switches, hvilken lyd og hvilken trykkraft, der passer til dig, må du prøve dig frem med.

Alligevel pointerer han, at det kan være en god idé at holde sig til de gode, gamle og anerkendte keyboardproducenter, hvis du er ny på området, og der skal købes nyt udstyr.

Det er de tre gamle kendinge Logitech, Steelseries og Zowie, som cadiaN udpeger som gode, solide keyboardproducenter, der er værd at kigge efter. Herudover tåler mærkerne Razer og Corsair også en benævnelse, da de i den grad også er dygtige på området.

Find det på DBA

 1. Andet mærke, DUTZO, 5.1 Ghz, 16 GB ram, 1000 GB harddisk, Perfekt, DUTZO Deluxe Beast, 5.1 Ghz, 16 G

  Andet mærke, DUTZO, 5.1 Ghz, 16 GB ram, 1000 GB harddisk, Perfekt, DUTZO Deluxe Beast, 5.1 Ghz, 16 GB ram, 1000 GB harddisk, Perfekt Perfekt gamer pc til alt! Gamer Pc meget lidt brug, er at betragt

  5.500,00 kr.18-06-2024
 2. Dell, Inspiron 5675, 3,4 Ghz, 32 GB ram, 500 GB harddisk, Rimelig, Dell RYZEN 1700X 3,4GHz 8core 16t

  Dell, Inspiron 5675, 3,4 Ghz, 32 GB ram, 500 GB harddisk, Rimelig, Dell RYZEN 1700X 3,4GHz 8core 16thread, vandkølet, 500 gb disc 32gb ram Nvidia 1070 8GB ram 28 tommer Dell skærm Keyboard og mus Ha

  3.995,00 kr.18-06-2024
 3. Selvbyg, Gaming PC - i7 7700- GTX 980 TI , 4.7 Ghz, 16 GB ram, 6120 GB harddisk, Perfekt, Specifikat

  Selvbyg, Gaming PC - i7 7700- GTX 980 TI , 4.7 Ghz, 16 GB ram, 6120 GB harddisk, Perfekt, Specifikationer: Processor: Intel i7 7700 med Cooler Master Luftkøler RAM: 16GB DDR4 Lagring: 500GB SSD 120GB

  3.000,00 kr.18-06-2024
 4. Dell, Inspiron 5675, 3,4 Ghz, 32 GB ram, 500 GB harddisk, God, Dell RYZEN 1700X 3,4GHz 8core 16threa

  Dell, Inspiron 5675, 3,4 Ghz, 32 GB ram, 500 GB harddisk, God, Dell RYZEN 1700X 3,4GHz 8core 16thread, vandkølet, 500 gb disc 32gb ram Nvidia 980 TI 6GB ram 28 tommer Dell skærm keyboard og mus Æl

  3.995,00 kr.18-06-2024
 5. Selvbyg, Kanon begynder gamer til CS2, Fortnite osv., 4.2 Ghz, DDR4 3200mhz RGB 16 GB ram, m.2 500 G

  Selvbyg, Kanon begynder gamer til CS2, Fortnite osv., 4.2 Ghz, DDR4 3200mhz RGB 16 GB ram, m.2 500 GB harddisk, Perfekt, Bytter gerne til en mindre computer og penge min vej. ------------------ Benchm

  3.995,00 kr.18-06-2024
 6. Selvbyg, Super gamer til nyere spil, 4.4 Ghz, DDR4 3200mhz RGB 16 GB ram, SSD 1000 GB harddisk, Perf

  Selvbyg, Super gamer til nyere spil, 4.4 Ghz, DDR4 3200mhz RGB 16 GB ram, SSD 1000 GB harddisk, Perfekt, Bytter gerne til en mindre computer og penge min vej. ------------------ Benchmarks -----------

  5.500,00 kr.18-06-2024

Leder du efter computer til gaming, er der 359 stationære og 109 bærbare til salg på DBA lige nu.

Hvis du efter cadiaNs gode guide har fået blod på tanden for at købe dit eget gaming-setup, bør du kigge med her. På DBA kan du nemlig købe det komplette gamer-sæt til halv pris.

Skal du bruge lidt flere af cadiaNs vise ord, før du køber? I den seneste video fra vores serie 'Good gaming', fortalte cadiaN om hvilke faktorer, der er de vigtigste, når du skal vælge skærm til dit gaming-setup. Se videoen herunder:

Relaterede artikler