Good gaming: Hvilket gaming-tastatur skal du vælge? cadiaN guider dig
Video

Good gaming: Hvilket gaming-tastatur skal du vælge? cadiaN guider dig

DBA Guide
DBA Guide

Hvad er værd at kigge efter, når du skal vælge keyboard til dit gaming-setup? Det fortæller pro CS:GO-gameren cadiaN i denne tredje video fra vores Good gaming-serie. Hør hvad hans præferencer er, samt hvad, du skal være opmærksom på, når du køber gaming-tastatur.

I denne videoserie Good gaming har vi teamet op med Casper ’cadiaN’ Møller, der er spiller og in-game leader for CS:GO-holdet 'Heroic'. Når ikke han giver dig gaming-tips her på DBA, kommenterer han også de vildeste CS:GO-kampe på TV2 Zulu (når han altså ikke selv spiller).

I de to foregående videoer i serien har cadiaN givet dig fifs til, når du skal vælge gamer computer, ligesom han også har fortalt, hvad der er vigtigt, når du skal finde den rette skærm at game på.

Denne gang bliver det noget mindre teknisk. Nu er turen nemlig kommet til tastaturet, og her er det mere spilfølelse og præferencer, der er afgørende, end det er tekniske specifikationer.

Præcist hvad det er for nogle præferencer, og hvad du skal kigge efter, når du vælger gaming-tastatur, forklarer cadiaN i videoen herover, ligesom vi går i dybden med hans guide i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Tastatur, trådløs, Apple, Nyeste Med Touch ID, Perfekt, Det nyeste tastatur fra Apple med TOUCH ID.

  Tastatur, trådløs, Apple, Nyeste Med Touch ID, Perfekt, Det nyeste tastatur fra Apple med TOUCH ID. Dette tastatur er det bedste og nyeste Apple har at byde på. Det oplades via det klassen Lightning S

  1.000,00 kr.01-04-2023
 2. Tastatur, trådløs, Apple Premium Tastatur, Batteri drevet Bluetooth, Perfekt, Luksus tastatur fra Ap

  Tastatur, trådløs, Apple Premium Tastatur, Batteri drevet Bluetooth, Perfekt, Luksus tastatur fra Apple. Kører på batterier så man ikke behøver bøvle med kabler. Er vinkler mod dig så det rart og nemt

  500,00 kr.01-04-2023
 3. Gaming, AOC, AG274UXP, AGK700, AGM600, AMM700 og GH300, Perfekt, Jeg har fået alt i en gave, og har

  Gaming, AOC, AG274UXP, AGK700, AGM600, AMM700 og GH300, Perfekt, Jeg har fået alt i en gave, og har derfor ikke kvittering på det. Intet har været åbnet endnu, alt er helt nyt. AOC AG274UXP, 4K 144hz

  5.500,00 kr.01-04-2023
 4. Gaming, GT OMEGA, PRO SERIES, Stolen har jeg fået i en gave, og har dermed ikke kvittering på den.
P

  Gaming, GT OMEGA, PRO SERIES, Stolen har jeg fået i en gave, og har dermed ikke kvittering på den. Pakken har aldrig været åbnet, så stolen er helt ny. Nypris på stolen er omkring 1.600. Afhentning f

  900,00 kr.01-04-2023
 5. Tastatur, trådløs, Apple, Dansk. Med mus, Perfekt, Hej køber
Dette tastatur og denne mus kommer i en

  Tastatur, trådløs, Apple, Dansk. Med mus, Perfekt, Hej køber Dette tastatur og denne mus kommer i en samlet pakke. Begge produkter er i nydelig stand. Musen kører på batterier så man behøver ikke bøvl

  800,00 kr.01-04-2023
 6. Gaming, Corsair, Rimelig, Gaming tastatur, mus, headset og mussemåtte K70 LUX RGB Tastatur
DARKE CO

  Gaming, Corsair, Rimelig, Gaming tastatur, mus, headset og mussemåtte K70 LUX RGB Tastatur DARKE CORE RGB trådløs mus Headset som er lidt slidt ved earpads, men virker fint trådløs. Samt en DONE GAMI

  1.000,00 kr.01-04-2023

Du finder 1.355 gaming-tastaturer til salg på DBA lige nu.

Mekanisk- vs. membrantastatur

Spørger du de fleste gamere om, hvilket type tastatur, de bruger, vil en overvejende del af dem svare mekanisk, selvom et membrantastatur er nyere i sin teknologi og typisk også billigere.

Et membrantastatur er populært blandt ikke-gamere til hverdags- og kontorbrug. Ikke alene på grund af prisen, men også fordi de er støjsvage. Et membrantastatur består nemlig af en printplade med en gummimembran ovenpå. Når du trykker på en tast, rammer gummimembranen printpladen, som via elektriske baner sender ’beskeden’ videre fra tastatur til computer.

Udfordringen med membrantastaturer er, at de sjældent er lige så holdbare som mekaniske tastaturer, mens der heller ikke er ligeså god feedback, når man trykker på tasterne.

Af den grund er et mekanisk tastatur at foretrække, hvis du er gamer. Her kan du ganske enkelt bedre fornemme, hvornår tasten er trykket ned, når du spiller. Det er klart, at du ikke vil være i tvivl, om tasten er trykket ned, når du står midt i at defuse!

Et mekanisk tastatur er faktisk en ældre teknologi end membrantastaturet, og kræver den mekaniske bevægelse af en knap eller en 'switch', som det kaldes, der skubber til fjeder i metal. Det er dyrere, men er også mere holdbart og giver langt bedre feedback, når du spiller.

Keyboards til gaming er i dag typisk meget flotte og farverige. Dette fra Steelseries står skarpt i regnbuens farver!
Keyboards til gaming er i dag typisk meget flotte og farverige. Dette fra Steelseries står skarpt i regnbuens farver!

Gør din mor glad

Bare fordi du vil game, og derfor gerne vil spille med mekanisk tastatur, behøver du ikke holde alle i huset vågne med dine kliklyde. Du kan nemlig vælge keyboards med mange forskellige typer switches.

Der skelnes typisk mellem tre typer af switches: Linear, tactile og clicky. En Linear switch giver følelsen af en blød og lineær bevægelse fra top til bund, når du trykker den ned. En Tactile switch har et lille bump midtvejs fra top til bund, mens en Clicky switch også har et bump samt en dertilhørende kliklyd, når den trykkes ned.

Det er klart, at hvis du skal game hele natten, og bor sammen med enten dine forældre, din kæreste eller en ikke-gamer kammerat, er det smart at undgå et keyboard med Clicky switches.

Min mor, hun var utroligt meget efter mig i tidernes morgen, fordi at mit keyboard larmede rigtig meget
griner cadiaN.

Derfor kan det være en god idé at have lillemor i baghovedet, når der skal købes keyboard.

Find det på DBA

 1. Kontorstol, Gaming Stol TR360, Jeg sælger denne TR360 Gaming Stol med puder samt fold-ud benstøtte.

  Kontorstol, Gaming Stol TR360, Jeg sælger denne TR360 Gaming Stol med puder samt fold-ud benstøtte. Virker helt som den skal, både gaspatroner og vippefunktion. Nypris har været 1500,- Sælges grun

  450,00 kr.01-04-2023
 2. Kontorstol, Leet gaming

  Kontorstol, Leet gaming

  650,00 kr.01-04-2023
 3. Andet, Leet, Gaming stol. Lidt slidt på sæde og armlæn.

  Andet, Leet, Gaming stol. Lidt slidt på sæde og armlæn.

  300,00 kr.01-04-2023
 4. Andet, Piranha Bite gaming stol (sort), billig gamerstol. næsten ikke brugt men den knirker hvorfor

  Andet, Piranha Bite gaming stol (sort), billig gamerstol. næsten ikke brugt men den knirker hvorfor den er endt i opbevaring, der er trykmærker i sædet efter der har været opbevaring ovenpå den ;) Der

  50,00 kr.01-04-2023
 5. Andet, Nordic Gaming, Gaming stol - fejler intet

  Andet, Nordic Gaming, Gaming stol - fejler intet

  250,00 kr.31-03-2023
 6. Kontorstol, DACOTA, Næsten ny.

Stilfuld gamingstol med komfort til din gaming
Gamingstol
PU-læder
J

  Kontorstol, DACOTA, Næsten ny. Stilfuld gamingstol med komfort til din gaming Gamingstol PU-læder Justerbar sædehøjde (48 – 57 cm) Solid metalramme 60 mm hjul NYE Pris 499kr https://www.power.dk/gam

  300,00 kr.30-03-2023

Vælg mellem 75 gamerstole på DBA, når du skal købe ind til dit gaming-setup.

Små switches, stor betydning

Det er også switches, der betyder meget for cadiaN, når han skal vælge keyboard. Derfor har han et par parametre, du skal vurdere, når du vælger:

- Hvor meget larmer de? Hvor meget trykkraft skal der til, før den reagerer på det, du har gang i? Siger cadiaN og tilføjer:

- Det ligger meget i følelsen, det ligger i størrelsen og i farverne.

Keyboards og deres switches er forskellige i, hvor mange gram kraft, du skal ligge på knappen med fingeren, før den reagerer. Der også er forskel på, hvor langt knappen vandrer fra top til bund, og selvom der sjældent er mere end 5 millimeters forskel, kan det have betydning for, hvordan du oplever det i en spilsituation.

Det er derfor vigtigt, at du får trykket godt på knapperne, inden du køber. Mærk, hvordan keyboardets switches føles og lyt efter, om lyden er for høj til, at dine forældre eller din kæreste kan holde ud at høre på det.

Når det kommer til de mange lysende farver, som gamer keyboards i dag har, slår cadiaN fast, at det bare er lir, som de fleste producenter laver i dag. Det er altså som udgangspunkt ikke noget, du skal vælge det ud fra, men kan godt være et plus for dit køb.

Her viser cadiaN et 'Tournament Edition'-keyboard fra Logitech, hvor numpad i højre side mangler.
Her viser cadiaN et 'Tournament Edition'-keyboard fra Logitech, hvor numpad i højre side mangler.

Størrelsen og de tre gamle kendinge

Render du tit til LAN-party med dine kammerater, kan det være smart at gå med et keyboard i ’Tournament Edition’, som er dem, de fleste pro gamers spiller med. Her er intet unødvendigt numpad i højre side, men kun den mest essentielle side af knapperne, som du spiller med. Det er mere kompakt at tage med dig.

Derudover handler det for cadiaN mest om, hvordan det pågældende keyboard føles. Hvilke switches, hvilken lyd og hvilken trykkraft, der passer til dig, må du prøve dig frem med.

Alligevel pointerer han, at det kan være en god idé at holde sig til de gode, gamle og anerkendte keyboardproducenter, hvis du er ny på området, og der skal købes nyt udstyr.

Det er de tre gamle kendinge Logitech, Steelseries og Zowie, som cadiaN udpeger som gode, solide keyboardproducenter, der er værd at kigge efter. Herudover tåler mærkerne Razer og Corsair også en benævnelse, da de i den grad også er dygtige på området.

Find det på DBA

 1. Selvbyg, Begynder e-sportsgamer - Fortnite, CSGo, Roblox mm, 4 Ghz, 8 GB ram, 370 GB harddisk, God,

  Selvbyg, Begynder e-sportsgamer - Fortnite, CSGo, Roblox mm, 4 Ghz, 8 GB ram, 370 GB harddisk, God, Prisen er fast for pc'en! Ønskes 22" skærm og udstyr med er prisen 1495kr. Til begynderen som gerne

  1.195,00 kr.01-04-2023
 2. Andet mærke, Intel I7 9700K, RTX2080, 4,9 Ghz, 16 GB ram, 2250 GB harddisk, Perfekt, Sælger en rigti

  Andet mærke, Intel I7 9700K, RTX2080, 4,9 Ghz, 16 GB ram, 2250 GB harddisk, Perfekt, Sælger en rigtig fin gamercomputer med følgende komponenter. CPU: Intel i7 9700K med 8 cores @ 4,9 Ghz. CPU Køl: N

  6.000,00 kr.01-04-2023
 3. Selvbyg, Gaming sæt, Perfekt, 
En nybygget perfekt Gamer pc til alle de populære E-spil som Csgo, F

  Selvbyg, Gaming sæt, Perfekt, En nybygget perfekt Gamer pc til alle de populære E-spil som Csgo, Fortnite OSV. Den er stress-testet og alt virker som det skal. Jeg har installeret Fortnite, Csgo,

  3.799,00 kr.01-04-2023
 4. Selvbyg, Perfekt, Gamer i5-4590 / AMD Rx 580 8 gb

Cpu: Intel i5-4590 up to 3.70 GHz 6M Cache 4 kern

  Selvbyg, Perfekt, Gamer i5-4590 / AMD Rx 580 8 gb Cpu: Intel i5-4590 up to 3.70 GHz 6M Cache 4 kerner, 4 tråde Bundkort: Msi Z97 Gaming 5 Cpukøler: Std Intel køler Ram: 16 gb Corsair veangence 1600

  2.200,00 kr.01-04-2023
 5. Andet mærke, Fourze Gaming PC, i5-10400F Ghz, 8gb GB ram, 465gb Ledig Plads GB harddisk, God, Tager

  Andet mærke, Fourze Gaming PC, i5-10400F Ghz, 8gb GB ram, 465gb Ledig Plads GB harddisk, God, Tager imod bud GTX 1660 Super i5-10400f 8 gb ram kan trække næsten alle spil med 140-200 fps sælger d

  3.000,00 kr.01-04-2023
 6. Andet mærke, 2,9 Ghz, 16 GB ram, 500 GB harddisk, God, Hej jeg sælger en stationær pc for en ven for

  Andet mærke, 2,9 Ghz, 16 GB ram, 500 GB harddisk, God, Hej jeg sælger en stationær pc for en ven fordi han gerne vil af med den han bruger den ikke mere da han har købt en ny. Det er en mega god gamin

  4.000,00 kr.01-04-2023

Leder du efter computer til gaming, er der 359 stationære og 109 bærbare til salg på DBA lige nu.

Hvis du efter cadiaNs gode guide har fået blod på tanden for at købe dit eget gaming-setup, bør du kigge med her. På DBA kan du nemlig købe det komplette gamer-sæt til halv pris.

Skal du bruge lidt flere af cadiaNs vise ord, før du køber? I den seneste video fra vores serie 'Good gaming', fortalte cadiaN om hvilke faktorer, der er de vigtigste, når du skal vælge skærm til dit gaming-setup. Se videoen herunder:

Relaterede artikler