Good gaming: Hvilket gaming-tastatur skal du vælge? cadiaN guider dig
Video

Good gaming: Hvilket gaming-tastatur skal du vælge? cadiaN guider dig

DBA Guide
DBA Guide

Hvad er værd at kigge efter, når du skal vælge keyboard til dit gaming-setup? Det fortæller pro CS:GO-gameren cadiaN i denne tredje video fra vores Good gaming-serie. Hør hvad hans præferencer er, samt hvad, du skal være opmærksom på, når du køber gaming-tastatur.

I denne videoserie Good gaming har vi teamet op med Casper ’cadiaN’ Møller, der er spiller og in-game leader for CS:GO-holdet 'Heroic'. Når ikke han giver dig gaming-tips her på DBA, kommenterer han også de vildeste CS:GO-kampe på TV2 Zulu (når han altså ikke selv spiller).

I de to foregående videoer i serien har cadiaN givet dig fifs til, når du skal vælge gamer computer, ligesom han også har fortalt, hvad der er vigtigt, når du skal finde den rette skærm at game på.

Denne gang bliver det noget mindre teknisk. Nu er turen nemlig kommet til tastaturet, og her er det mere spilfølelse og præferencer, der er afgørende, end det er tekniske specifikationer.

Præcist hvad det er for nogle præferencer, og hvad du skal kigge efter, når du vælger gaming-tastatur, forklarer cadiaN i videoen herover, ligesom vi går i dybden med hans guide i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Tastatur, Ducky one 2 mini, Cherry mx switches, Perfekt, 1 uge gammelt Ducky one 2 mini, mx cherry s

  Tastatur, Ducky one 2 mini, Cherry mx switches, Perfekt, 1 uge gammelt Ducky one 2 mini, mx cherry switches. Sælger for jeg fik det forkerte og ikke kunne sende tilbage.

  550,00 kr.28-01-2023
 2. Tastatur, Steelseries, Steelseries Apex Pro, Perfekt, Da min søn ikke bruger det mere sælger min søn

  Tastatur, Steelseries, Steelseries Apex Pro, Perfekt, Da min søn ikke bruger det mere sælger min søn det.

  775,00 kr.28-01-2023
 3. Tastatur, Keychron, K4, Perfekt, "Keychron K4 Optical RGB Backlight Aluminium Red Switch" sælges, da

  Tastatur, Keychron, K4, Perfekt, "Keychron K4 Optical RGB Backlight Aluminium Red Switch" sælges, da jeg ikke bruger det. Tastaturet er i perfekt stand - jeg fik aldrig taget det i brug da jeg synes

  500,00 kr.28-01-2023
 4. Tastatur, trådløs, Logitech G, G915 TKL, Perfekt, Sælger mit trådløse RGB gaming tastatur. 
God stan

  Tastatur, trådløs, Logitech G, G915 TKL, Perfekt, Sælger mit trådløse RGB gaming tastatur. God stand, fejler intet. Tastaturet er meget let, kompakt og ikke meget tykkere end en pakke tyggegummi Ny

  1.000,00 kr.28-01-2023
 5. Razer BlackWidow Tournament edition, mekanisk

  Razer BlackWidow Tournament edition, mekanisk

  Gaming, Razer, BlackWidow Tournament edition Chroma v2., God, Fantastisk gaming tastatur. Razers gule switche gør nemlig, at tastetryk er næsten lydløse, og derudover er de utroligt sensitive takket v

  675,00 kr.28-01-2023
 6. Tastatur, Steelseries, Apex 5, Perfekt, Super godt gameing tastatur i perfekt stand. Mere info: htt

  Tastatur, Steelseries, Apex 5, Perfekt, Super godt gameing tastatur i perfekt stand. Mere info: https://da.steelseries.com/gaming-keyboards/apex-5

  700,00 kr.28-01-2023

Du finder 1.355 gaming-tastaturer til salg på DBA lige nu.

Mekanisk- vs. membrantastatur

Spørger du de fleste gamere om, hvilket type tastatur, de bruger, vil en overvejende del af dem svare mekanisk, selvom et membrantastatur er nyere i sin teknologi og typisk også billigere.

Et membrantastatur er populært blandt ikke-gamere til hverdags- og kontorbrug. Ikke alene på grund af prisen, men også fordi de er støjsvage. Et membrantastatur består nemlig af en printplade med en gummimembran ovenpå. Når du trykker på en tast, rammer gummimembranen printpladen, som via elektriske baner sender ’beskeden’ videre fra tastatur til computer.

Udfordringen med membrantastaturer er, at de sjældent er lige så holdbare som mekaniske tastaturer, mens der heller ikke er ligeså god feedback, når man trykker på tasterne.

Af den grund er et mekanisk tastatur at foretrække, hvis du er gamer. Her kan du ganske enkelt bedre fornemme, hvornår tasten er trykket ned, når du spiller. Det er klart, at du ikke vil være i tvivl, om tasten er trykket ned, når du står midt i at defuse!

Et mekanisk tastatur er faktisk en ældre teknologi end membrantastaturet, og kræver den mekaniske bevægelse af en knap eller en 'switch', som det kaldes, der skubber til fjeder i metal. Det er dyrere, men er også mere holdbart og giver langt bedre feedback, når du spiller.

Keyboards til gaming er i dag typisk meget flotte og farverige. Dette fra Steelseries står skarpt i regnbuens farver!
Keyboards til gaming er i dag typisk meget flotte og farverige. Dette fra Steelseries står skarpt i regnbuens farver!

Gør din mor glad

Bare fordi du vil game, og derfor gerne vil spille med mekanisk tastatur, behøver du ikke holde alle i huset vågne med dine kliklyde. Du kan nemlig vælge keyboards med mange forskellige typer switches.

Der skelnes typisk mellem tre typer af switches: Linear, tactile og clicky. En Linear switch giver følelsen af en blød og lineær bevægelse fra top til bund, når du trykker den ned. En Tactile switch har et lille bump midtvejs fra top til bund, mens en Clicky switch også har et bump samt en dertilhørende kliklyd, når den trykkes ned.

Det er klart, at hvis du skal game hele natten, og bor sammen med enten dine forældre, din kæreste eller en ikke-gamer kammerat, er det smart at undgå et keyboard med Clicky switches.

Min mor, hun var utroligt meget efter mig i tidernes morgen, fordi at mit keyboard larmede rigtig meget
griner cadiaN.

Derfor kan det være en god idé at have lillemor i baghovedet, når der skal købes keyboard.

Find det på DBA

 1. Andet, Nordic Gaming Biografstol Blå Sort – 5711802801973.
Nordic Gaming gør det igen! De har lavet

  Andet, Nordic Gaming Biografstol Blå Sort – 5711802801973. Nordic Gaming gør det igen! De har lavet denne vildt lækre biografstol, som tager drømmen om en rigtig biograf oplevelse, helt hjem på værels

  1.000,00 kr.27-01-2023
 2. Still kontorstol i hvid og sort PU kunstlæder.

  Still kontorstol i hvid og sort PU kunstlæder.

  Still kontorstol i hvid og sort PU kunstlæder., Førpris: 1358 kr. Tilbudspris: 1019 kr. ∙ Gratis fragt og hurtig levering ∙ Personlig kundeservice ∙ Individuel leveringsaftale ∙ Læs mere - klik på "

  1.019,00 kr.07-02-2022
 3. Kontorstol, Mmvison, Jeg sælger min gaming stol da vi er flyttede til mindre og den passer ikke ind

  Kontorstol, Mmvison, Jeg sælger min gaming stol da vi er flyttede til mindre og den passer ikke ind længere. Den har 2 år på bagen men har passet godt på den vil jeg sige. Kan hentes I roskilde

  1.000,00 kr.25-01-2023
 4. Kontorstol, Paracon Jade, Gaming chair i fin stand. Har et enkelt brugsmærke og et armlæn der skal s

  Kontorstol, Paracon Jade, Gaming chair i fin stand. Har et enkelt brugsmærke og et armlæn der skal strammes. Ellers er den i fin stand. Kan afhentes

  500,00 kr.25-01-2023
 5. Kontorstol, Svive Hoba Gaming Hvilestol, Sælger denne her Hoba gaming hvilestol, da min søn ikke bru

  Kontorstol, Svive Hoba Gaming Hvilestol, Sælger denne her Hoba gaming hvilestol, da min søn ikke bruger den længere. En god stol til at game i. Ca 1 år gammel.

  1.200,00 kr.24-01-2023
 6. Andet, Pitstop, Fin gaming stol, slidt på sæde kan dækkes med et skind eller en hynde. Skum på armlæ

  Andet, Pitstop, Fin gaming stol, slidt på sæde kan dækkes med et skind eller en hynde. Skum på armlæn slidt kan skiftes pt sidder der beskyttelse på. selve stole og funktioner fejler ikke noget Nypri

  500,00 kr.23-01-2023

Vælg mellem 75 gamerstole på DBA, når du skal købe ind til dit gaming-setup.

Små switches, stor betydning

Det er også switches, der betyder meget for cadiaN, når han skal vælge keyboard. Derfor har han et par parametre, du skal vurdere, når du vælger:

- Hvor meget larmer de? Hvor meget trykkraft skal der til, før den reagerer på det, du har gang i? Siger cadiaN og tilføjer:

- Det ligger meget i følelsen, det ligger i størrelsen og i farverne.

Keyboards og deres switches er forskellige i, hvor mange gram kraft, du skal ligge på knappen med fingeren, før den reagerer. Der også er forskel på, hvor langt knappen vandrer fra top til bund, og selvom der sjældent er mere end 5 millimeters forskel, kan det have betydning for, hvordan du oplever det i en spilsituation.

Det er derfor vigtigt, at du får trykket godt på knapperne, inden du køber. Mærk, hvordan keyboardets switches føles og lyt efter, om lyden er for høj til, at dine forældre eller din kæreste kan holde ud at høre på det.

Når det kommer til de mange lysende farver, som gamer keyboards i dag har, slår cadiaN fast, at det bare er lir, som de fleste producenter laver i dag. Det er altså som udgangspunkt ikke noget, du skal vælge det ud fra, men kan godt være et plus for dit køb.

Her viser cadiaN et 'Tournament Edition'-keyboard fra Logitech, hvor numpad i højre side mangler.
Her viser cadiaN et 'Tournament Edition'-keyboard fra Logitech, hvor numpad i højre side mangler.

Størrelsen og de tre gamle kendinge

Render du tit til LAN-party med dine kammerater, kan det være smart at gå med et keyboard i ’Tournament Edition’, som er dem, de fleste pro gamers spiller med. Her er intet unødvendigt numpad i højre side, men kun den mest essentielle side af knapperne, som du spiller med. Det er mere kompakt at tage med dig.

Derudover handler det for cadiaN mest om, hvordan det pågældende keyboard føles. Hvilke switches, hvilken lyd og hvilken trykkraft, der passer til dig, må du prøve dig frem med.

Alligevel pointerer han, at det kan være en god idé at holde sig til de gode, gamle og anerkendte keyboardproducenter, hvis du er ny på området, og der skal købes nyt udstyr.

Det er de tre gamle kendinge Logitech, Steelseries og Zowie, som cadiaN udpeger som gode, solide keyboardproducenter, der er værd at kigge efter. Herudover tåler mærkerne Razer og Corsair også en benævnelse, da de i den grad også er dygtige på området.

Find det på DBA

 1. Andet mærke, MM-Vision Monster Gaming, i7-11700KF Ghz, 32 GB ram, 1000 GB harddisk, Perfekt, Sælger

  Andet mærke, MM-Vision Monster Gaming, i7-11700KF Ghz, 32 GB ram, 1000 GB harddisk, Perfekt, Sælger et monster af en computer: Asus Z590-P Prime Intel® CoreTM i7-11700KF Thermalright Macho Direct Ki

  10.000,00 kr.28-01-2023
 2. Selvbyg, 3.4 Ghz Ghz, 16 GB ram, 2000 GB harddisk, God, Mangler du eller en du kender en solid mid k

  Selvbyg, 3.4 Ghz Ghz, 16 GB ram, 2000 GB harddisk, God, Mangler du eller en du kender en solid mid klasse gaming pc til en meget god pris, som kan trække det meste i 100-144fps har jeg den helt rigtig

  4.500,00 kr.28-01-2023
 3. HP, Desktop-t9277g5 Ghz, 8,00GB GB ram, Ved det faktisk ik GB harddisk, God, Hp-pavillion Gaming des

  HP, Desktop-t9277g5 Ghz, 8,00GB GB ram, Ved det faktisk ik GB harddisk, God, Hp-pavillion Gaming desktop 690-08xx En rigtig fin Gaming computer, hvis du ville spille nogle få spil, uden problemer.

  1.700,00 kr.28-01-2023
 4. Andet mærke, MM Vision Monster fra 2019, intel corei7-9700k Ghz, 16 gb Dimm ram GB ram, 1500gb plads

  Andet mærke, MM Vision Monster fra 2019, intel corei7-9700k Ghz, 16 gb Dimm ram GB ram, 1500gb plads GB harddisk, God, God gaming pc med 2070 grafikkort, psu fra 2022. fungerer godt, kan køre alle spi

  5.300,00 kr.28-01-2023
 5. Intel, Gamer PC Sæt GTX Fortnite CSGO, Perfekt, FED Gamer PC inkl. ALT - Perfekt til spil som CSGO,

  Intel, Gamer PC Sæt GTX Fortnite CSGO, Perfekt, FED Gamer PC inkl. ALT - Perfekt til spil som CSGO, FORTNITE, Roblox, Minecraft, Rocket League, LoL, WoW, Sims og lignende. Computeren kører stabilt og

  3.499,00 kr.28-01-2023
 6. MM-Vision Asus TUF Gaming A17 FA706ICB 17,3 bærbar

  MM-Vision Asus TUF Gaming A17 FA706ICB 17,3 bærbar

  Asus A17 FA706ICB, AMD® Ryzen™ R7-4800H GHz, 16GB RAM GB ram, 1TB M.2 NVMe SSD (Solid State Disk) GB harddisk, Perfekt, Splinterny gamer bærbar fra det populære firma MM-vision Kun brugt få gange. K

  7.500,00 kr.19-01-2023

Leder du efter computer til gaming, er der 359 stationære og 109 bærbare til salg på DBA lige nu.

Hvis du efter cadiaNs gode guide har fået blod på tanden for at købe dit eget gaming-setup, bør du kigge med her. På DBA kan du nemlig købe det komplette gamer-sæt til halv pris.

Skal du bruge lidt flere af cadiaNs vise ord, før du køber? I den seneste video fra vores serie 'Good gaming', fortalte cadiaN om hvilke faktorer, der er de vigtigste, når du skal vælge skærm til dit gaming-setup. Se videoen herunder:

Relaterede artikler