Good gaming: Hvilken gamer-mus passer til dig? Vi spørger cadiaN
Video

Good gaming: Hvilken gamer-mus passer til dig? Vi spørger cadiaN

DBA Guide
DBA Guide

Turen er kommet til gamer-mus i vores videoserie Good gaming, hvor pro CS:GO-gameren cadiaN fortæller om sine egne præferencer og guider dig i, hvad du skal kigge og mærke efter, når du vælger mus til gaming. Få alle de gode tips i videoen herover.

Hvis du har fulgt med i vores videoserie Good gaming, har du nu styr på, hvad du skal kigge efter, når du køber gamer-computeren, hvilken type skærm der er bedst til gaming, samt hvad et godt gamer-tastatur indebærer.

Til at fortælle dig om alt dette og give dig gode tips til dit gaming-setup, har vi selvfølgelig vores gaming-guide Casper ’cadiaN’ Møller, der spiller og leder det professionelle CS:GO-hold Heroic.

I denne video ser cadiaN nærmere på, hvilken type gamer-mus du skal gå efter, hvis du vil spille CS:GO med de allerbedste. Ligesom med gamer-tastaturet handler en gamer-mus meget om, hvordan den ligger i hånden og hvilken spilfølelse, den giver dig. Hvordan du finder ud af, hvad der passer til dig, fortæller cadiaN blandt andet lidt om i videoen.

Han fortæller også om, hvorvidt de trådløse gamer-mus er hurtige nok til en pro CS:GO-gamer som ham. Få det hele med i videoen herover eller læs detaljerne i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Mus, trådløs, Apple, Magic Mouse A1657, Perfekt, Jeg fik denne herlige mus i fødselsdagsgave for et

  Mus, trådløs, Apple, Magic Mouse A1657, Perfekt, Jeg fik denne herlige mus i fødselsdagsgave for et lille årstid siden. Den føles dog alt for lille til min hånd, hvorfor jeg aldrig kommer til at bruge

  600,00 kr.28-02-2024
 2. Mus, Corsair, Scimiar RGB Elite, Perfekt, MMO mus fra Corsair med 1-12 knapper på siden og RBG lys.

  Mus, Corsair, Scimiar RGB Elite, Perfekt, MMO mus fra Corsair med 1-12 knapper på siden og RBG lys. God vægt og solidt bygget. Købt i 2022 - kvittering haves. Link til mere info: https://www.corsa

  350,00 kr.28-02-2024
 3. Mus, Razer, Naga X MMO mus, Perfekt, MMO mus med 1-12 knapper på siden og RBG lys. 

Nypris: Ca. 400

  Mus, Razer, Naga X MMO mus, Perfekt, MMO mus med 1-12 knapper på siden og RBG lys. Nypris: Ca. 400 kr. Link til mere info: https://www.razer.com/eu-en/gaming-mice/razer-naga-x

  200,00 kr.28-02-2024
 4. Mus, Mousetrapper, Advance, Rimelig, Mousetrapper Advance. Fungere som den skal, men med brugstegn.

  Mus, Mousetrapper, Advance, Rimelig, Mousetrapper Advance. Fungere som den skal, men med brugstegn.

  200,00 kr.28-02-2024
 5. Mus, trådløs, Apple, Magic Mouse A1296, God

  Mus, trådløs, Apple, Magic Mouse A1296, God

  150,00 kr.28-02-2024
 6. Mus, trådløs, Perfekt

  Mus, trådløs, Perfekt

  125,00 kr.28-02-2024

Der er 732 mus til salg på DBA lige nu, og 176 af dem er trådløse.

Kan en pro-gamer spille med trådløs mus?

Et af de helt store spørgsmål, der ofte stilles, når det kommer til gamer-mus, er, om man kan spille trådløst på højt plan. Det er længe været et emne til diskussion, om en trådløs mus kan hamle op med den respons, som en mus med kabel tilbyder.

Spørger du cadiaN, er der dog ikke længere nogen tvivl. Han er nemlig allerede skiftet til at spille med trådløs mus:

Tidligere har teknologien måske ikke kunne understøtte at have en mus, der er lige så responsiv, som dem der er kablede. Men det kan teknologien nu, og jeg er selv begyndt at spille med dem
siger cadiaN

Det er klart, at kablede mus har været at foretrække blandt pro-gamere, fordi den direkte forbindelse til computeren har givet den bedst mulige respons uden forsinkelse. Men som så meget andet hardware, udvikler teknologien i mus sig konstant, og i dag er trådløse mus lige så hurtige som de kablede.

Eller i hvert fald hurtige nok til, at en professionel som cadiaN kan spille med trådløs mus, uden det hæmmer hans spil.

Det kan også sagtens være, at du fortsat hælder til at spille med kablet mus, fordi det er det, du er vant til, eller fordi du gerne vil undgå at rode med batterier. Hvis du vil spille med kablet mus, foreslår cadiaN, at du anskaffer dig en såkaldt 'mouse bungee'.

En 'mouse bungee' holder kablet fra din mus hævet over skrivebordet, hvilket mindsker friktionen, når du rykker musen rundt. Det er vigtigt, at du ikke bliver distraheret af musens kabel, som kan komme i vejen, når du har travlt i de_dust2.

cadiaN viser en håndfuld forskellige gamer-mus frem. Den, han peger på her, er den trådløse Logitech, han spiller med lige for tiden
cadiaN viser en håndfuld forskellige gamer-mus frem. Den, han peger på her, er den trådløse Logitech, han spiller med lige for tiden

Ergonomisk eller ambidextrous mus?

Næst efter spørgsmålet om, hvorvidt en pro kan spille med trådløs mus, kommer spørgsmålet, om man skal spille med ergonomisk eller ambidextrous mus.

En ergonomisk mus er udviklet til den hånd, du spiller med. Derfor er det vigtigt, du køber en ergonomisk mus til venstre hånd, hvis du er venstrehåndet og vice versa, hvis du er højrehåndet.

En ambidextrous er udviklet til begge hænder. Her er ingen forskel på, om du smider den i højre eller venstre hånd, når du spiller. Mus til almindeligt hverdags- og kontorbrug er typisk ambidextrous, fordi det her sjældent spiller en stor rolle.

Står det til cadiaN, bør du klart gå med en ergonomisk mus. De er bedre tilpasset til hånden, du spiller med, og ligger derfor bedre deri. Derfor er der også en klar overvægt i pro CS:GO-spillere, som bruger ergonomiske mus frem for ambidextrous.

cadiaN påpeger også musens vægt som en vigtig faktor. Den må gerne være let at navigere rundt med på musemåtten, uden at være så let, at en let brise får den til at rykke sig.

Find det på DBA

 1. Gaming, Fourze, Perfekt, Hej jeg sælger mig mus og tastatur fra fourze. Mekanisk tastatur. Samlet 50

  Gaming, Fourze, Perfekt, Hej jeg sælger mig mus og tastatur fra fourze. Mekanisk tastatur. Samlet 500 kr eller kom med bud.

  500,00 kr.28-02-2024
 2. Du for mus og tastatur til 500kr

  Du for mus og tastatur til 500kr

  Gaming, Nos og Glorious, Perfekt, Der koster 500kr og du får mus og tastatur

  500,00 kr.28-02-2024
 3. Gaming, ADX, AFFFA0219, God, Virker perfekt 
Lys i tasterturet og musen 
Ikke trådløst

  Gaming, ADX, AFFFA0219, God, Virker perfekt Lys i tasterturet og musen Ikke trådløst

  500,00 kr.27-02-2024
 4. Gaming, Saitek, God, Sæt til at flyve i simulator Saitek og CH PRO flyvepedaler.

  Gaming, Saitek, God, Sæt til at flyve i simulator Saitek og CH PRO flyvepedaler.

  700,00 kr.27-02-2024
 5. Gaming, Razer, Blackwidow Tenkeyless, Perfekt, Blackwidow Gaming Keyboard sælges. 
Perfekt stand og

  Gaming, Razer, Blackwidow Tenkeyless, Perfekt, Blackwidow Gaming Keyboard sælges. Perfekt stand og købt for 2 mdr siden.

  650,00 kr.27-02-2024
 6. Splinter nyt og lækkert E-sports combo kit!

  Splinter nyt og lækkert E-sports combo kit!

  Gaming, CEPTER, E-SPORTS COMBO KIT, Perfekt, Hej, jeg sælger dette Cepter E-sports combo kit som indeholder mus, tastatur og en stor musemåtte, eftersom jeg fandt ud af at det ikke rigtigt var det rig

  600,00 kr.27-02-2024

Du finder 1.395 gaming-tastaturer til salg på DBA lige nu.

Føl dig frem

Det vigtigste, du skal tage stilling til, når du vælger gamer-mus, er dog ikke hverken, om den er ergonomisk, ambidextrous, trådløs eller kablet. Det allervigtigste er, om musen føles godt i din hånd — for det er jo dig, der skal spille med den!

Det er utrolig vigtigt, at DU finder ud af, hvilken mus der ligger godt i din hånd. Bare fordi der er andre, der bruger netop denne her, betyder det ikke, det er den bedste for dig
fastslår cadiaN.

Du skal med andre ord ikke være så opmærksom på, hvad vennerne eller dit CS:GO-idol spiller med. Du skal sørge for at føle dig frem og mærke, hvad der føles godt i din hånd.

Der er ingen, der har præcist lige store hænder. Musen, der er bedst til din kammerats hånd, behøver ikke være bedst til din, fordi din hånd enten er lidt større eller lidt mindre. Det samme gælder, om musen skal være trådløs eller ej: Det er det, du bedst kan lide, du skal gå med.

Det er  først når du står med musen i hånden, du finder ud af, hvilken vægt der passer dig bedst. Nogle mus er tungere end andre — så føl dig frem!

Denne Steelseries Rival 300 Hyper Beast hjalp cadiaN til Major i 2018 og har derfor en speciel plads i hans hjerte.
Denne Steelseries Rival 300 Hyper Beast hjalp cadiaN til Major i 2018 og har derfor en speciel plads i hans hjerte.

De modne mærker

Som vi også har gjort det i de andre Good gaming-artikler, slutter vi af med de mærker, som cadiaN personligt foretrækker. Og her er der et par mærker, der går igen, da de også producerer blandt andet gaming-tastaturer.

Den trådløse mus, som cadiaN selv at begynde at spille med, er fra Logitech. Nærmere bestemt er det en Logitech G Pro Wireless, som er blevet hans kabelløse følgesvend, når han skal spille turneringer.

Derudover peger cadiaN på mærker som Zowie og Steelseries. Særligt sidstnævnte har været cadiaNs hjertebarn, da det var en Steelseries Rival 300 Hyper Beast, som han kvalificerede sig til Major med i 2018.

De forskellige mus fra mærket Zowie er let at kende på navnene, da de er opkaldt efter legendariske CS-spillere. Med i studiet har cadiaN en Zowie FK1 opkaldt efter polakken Filip 'Neo' Kubski, samt en EC2, opkaldt efter svenskeren Emil 'HeatoN' Christensen.

Find det på DBA

 1. Andet mærke, 12 GB ram, 1tb harddisk GB harddisk, Perfekt, Jeg sælger min stationære pc fordi jeg ik

  Andet mærke, 12 GB ram, 1tb harddisk GB harddisk, Perfekt, Jeg sælger min stationære pc fordi jeg ikke bruger den. Den er fin til csgo Fortnite osv. Csgo 90-144fps (low settings) Fortnite 80-144fps (

  2.500,00 kr.28-02-2024
 2. Lenovo Legion Slim 5 R7-7/16/512/4070/165Hz 16" bærbar gaming computer

  Lenovo Legion Slim 5 R7-7/16/512/4070/165Hz 16" bærbar gaming computer

  Lenovo Lenovo Legion Slim 5 16APH8 82Y90047MX, GHz AMD Ryzen 7 7840HS-processor, Som ny - I originalindpakning, Denne Lenovo Legion Slim 5 16" bærbare gaming computer giver dig kraften til at besejre

  12.219,00 kr.06-09-2023
 3. Asus ROG Strix G16 (2023) G614 i7/16/512GB/4060 16" gaming laptop

  Asus ROG Strix G16 (2023) G614 i7/16/512GB/4060 16" gaming laptop

  Asus G614JV-N3084W, GHz Intel® Core i7 13650HX-processor, Som ny - I originalindpakning, Hvis et højt antal fps er dit mål, så er denne Asus ROG Strix G16 (2023) G614 gaming laptop den rette løsning.

  12.499,00 kr.22-05-2023
 4. Andet mærke, Shark Gaming Max Bite Ultimator , Intel score i5 - 10600KF Ghz, Patriot Viper Steel 2x

  Andet mærke, Shark Gaming Max Bite Ultimator , Intel score i5 - 10600KF Ghz, Patriot Viper Steel 2x16GB 3200Mhz GB ram, Perfekt, Sælger min Shark Gaming Max Bite Ultimator fra november 2021 da jeg ha

  8.000,00 kr.28-02-2024
 5. HP Omen 25L i7-11/16/1000/3070TI stationær gaming computer

  HP Omen 25L i7-11/16/1000/3070TI stationær gaming computer

  HP, HP OMEN 25L GT11-1878no, Ghz Intel® Core i7-11700 processor, Som ny - I originalindpakning, Den stationære HP Omen 25L GT11-1878no gaming computer giver dig en fremragende gaming oplevelse med den

  8.999,00 kr.04-01-2024
 6. Asus Zephyrus 16”, RTX 4090, 2.6 GHz, 32 GB ram, 2000 GB harddisk, Perfekt, Prisen er inklusiv moms

  Asus Zephyrus 16”, RTX 4090, 2.6 GHz, 32 GB ram, 2000 GB harddisk, Perfekt, Prisen er inklusiv moms og fragt. Købt til mit firma (arbejder med spil), men endte med ikke at være relevant for arbejdet.

  21.000,00 kr.28-02-2024

Søger du på 'gaming' på DBA er der 353 stationære computere til salg og 121 bærbare computere til salg.

Er det ikke på tide, du får købt dig din egen gamer-computer, her efter cadiaN har øset ud af sin viden? På DBA kan du spare mange penge, hvis du vælger at købe dit gaming-udstyr brugt.

Hvis du ikke er interesseret i at spare, men hellere vil være lidt af en feinschmecker, når det kommer til gaming, kan det være, du skal købe DBAs vildeste gamerstol. Vi besøgte sælgeren Brian og tog selvfølgelig et kamera med, så du kan se med herunder:

Relaterede artikler