Good gaming: Hvilken gamer-mus passer til dig? Vi spørger cadiaN
Video

Good gaming: Hvilken gamer-mus passer til dig? Vi spørger cadiaN

DBA Guide
DBA Guide

Turen er kommet til gamer-mus i vores videoserie Good gaming, hvor pro CS:GO-gameren cadiaN fortæller om sine egne præferencer og guider dig i, hvad du skal kigge og mærke efter, når du vælger mus til gaming. Få alle de gode tips i videoen herover.

Hvis du har fulgt med i vores videoserie Good gaming, har du nu styr på, hvad du skal kigge efter, når du køber gamer-computeren, hvilken type skærm der er bedst til gaming, samt hvad et godt gamer-tastatur indebærer.

Til at fortælle dig om alt dette og give dig gode tips til dit gaming-setup, har vi selvfølgelig vores gaming-guide Casper ’cadiaN’ Møller, der spiller og leder det professionelle CS:GO-hold Heroic.

I denne video ser cadiaN nærmere på, hvilken type gamer-mus du skal gå efter, hvis du vil spille CS:GO med de allerbedste. Ligesom med gamer-tastaturet handler en gamer-mus meget om, hvordan den ligger i hånden og hvilken spilfølelse, den giver dig. Hvordan du finder ud af, hvad der passer til dig, fortæller cadiaN blandt andet lidt om i videoen.

Han fortæller også om, hvorvidt de trådløse gamer-mus er hurtige nok til en pro CS:GO-gamer som ham. Få det hele med i videoen herover eller læs detaljerne i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Mus, Logitech, MX Master 3S, Perfekt, a brand new mouse, I used it for a day and prefer mac trackpad

  Mus, Logitech, MX Master 3S, Perfekt, a brand new mouse, I used it for a day and prefer mac trackpad. It was bought from amazon.de. Perfect condiiton. Original box and usb transmitter are included.

  550,00 kr.22-09-2023
 2. Mus, trådløs, Logitech , G Pro Superlight, God, Sælger min Logitech Gpro superlight da jeg har fået

  Mus, trådløs, Logitech , G Pro Superlight, God, Sælger min Logitech Gpro superlight da jeg har fået en anden mus. Fantastisk trådløs mus.

  300,00 kr.22-09-2023
 3. Mus, trådløs, Logitech, M705, Perfekt, Helt ny og uåbnet Logitech M705 Mus.

Sendes gerne ved forudb

  Mus, trådløs, Logitech, M705, Perfekt, Helt ny og uåbnet Logitech M705 Mus. Sendes gerne ved forudbetaling Logitech M705 Marathon Mouse - Black - Mus - Laser - 6 knapper - Sort Mus, laser sensor, 6

  99,00 kr.22-09-2023
 4. Mus, trådløs mus på plade. kræver ikke batteri.

Kontant Afhent

  Mus, trådløs mus på plade. kræver ikke batteri. Kontant Afhent

  20,00 kr.21-09-2023
 5. Mus, MadCatz R.A.T. Pro X Gaming Mouse , MadCatz R.A.T. Pro X Gaming Mouse , God, Super fed gamer mu

  Mus, MadCatz R.A.T. Pro X Gaming Mouse , MadCatz R.A.T. Pro X Gaming Mouse , God, Super fed gamer mus. Rigtig god stand, fejler intet. Koster 1500.- for ny. Sælger den fordi jeg ikke gamer mere

  799,00 kr.21-09-2023
 6. Mus, trådløs, Logitech, G903, Perfekt, Perfekt gamer mus, som ny
Med kabel, da USB modtager mangler.

  Mus, trådløs, Logitech, G903, Perfekt, Perfekt gamer mus, som ny Med kabel, da USB modtager mangler. Brugt meget lidt, derfor som ny. Sat op til venstre hånd, har ikke dele til at skifte den til højr

  150,00 kr.21-09-2023

Der er 732 mus til salg på DBA lige nu, og 176 af dem er trådløse.

Kan en pro-gamer spille med trådløs mus?

Et af de helt store spørgsmål, der ofte stilles, når det kommer til gamer-mus, er, om man kan spille trådløst på højt plan. Det er længe været et emne til diskussion, om en trådløs mus kan hamle op med den respons, som en mus med kabel tilbyder.

Spørger du cadiaN, er der dog ikke længere nogen tvivl. Han er nemlig allerede skiftet til at spille med trådløs mus:

Tidligere har teknologien måske ikke kunne understøtte at have en mus, der er lige så responsiv, som dem der er kablede. Men det kan teknologien nu, og jeg er selv begyndt at spille med dem
siger cadiaN

Det er klart, at kablede mus har været at foretrække blandt pro-gamere, fordi den direkte forbindelse til computeren har givet den bedst mulige respons uden forsinkelse. Men som så meget andet hardware, udvikler teknologien i mus sig konstant, og i dag er trådløse mus lige så hurtige som de kablede.

Eller i hvert fald hurtige nok til, at en professionel som cadiaN kan spille med trådløs mus, uden det hæmmer hans spil.

Det kan også sagtens være, at du fortsat hælder til at spille med kablet mus, fordi det er det, du er vant til, eller fordi du gerne vil undgå at rode med batterier. Hvis du vil spille med kablet mus, foreslår cadiaN, at du anskaffer dig en såkaldt 'mouse bungee'.

En 'mouse bungee' holder kablet fra din mus hævet over skrivebordet, hvilket mindsker friktionen, når du rykker musen rundt. Det er vigtigt, at du ikke bliver distraheret af musens kabel, som kan komme i vejen, når du har travlt i de_dust2.

cadiaN viser en håndfuld forskellige gamer-mus frem. Den, han peger på her, er den trådløse Logitech, han spiller med lige for tiden
cadiaN viser en håndfuld forskellige gamer-mus frem. Den, han peger på her, er den trådløse Logitech, han spiller med lige for tiden

Ergonomisk eller ambidextrous mus?

Næst efter spørgsmålet om, hvorvidt en pro kan spille med trådløs mus, kommer spørgsmålet, om man skal spille med ergonomisk eller ambidextrous mus.

En ergonomisk mus er udviklet til den hånd, du spiller med. Derfor er det vigtigt, du køber en ergonomisk mus til venstre hånd, hvis du er venstrehåndet og vice versa, hvis du er højrehåndet.

En ambidextrous er udviklet til begge hænder. Her er ingen forskel på, om du smider den i højre eller venstre hånd, når du spiller. Mus til almindeligt hverdags- og kontorbrug er typisk ambidextrous, fordi det her sjældent spiller en stor rolle.

Står det til cadiaN, bør du klart gå med en ergonomisk mus. De er bedre tilpasset til hånden, du spiller med, og ligger derfor bedre deri. Derfor er der også en klar overvægt i pro CS:GO-spillere, som bruger ergonomiske mus frem for ambidextrous.

cadiaN påpeger også musens vægt som en vigtig faktor. Den må gerne være let at navigere rundt med på musemåtten, uden at være så let, at en let brise får den til at rykke sig.

Find det på DBA

 1. Gaming, erazer, Medion, Perfekt, Hej sælger denne her perfekte pc da jeg har købt en Playstation 5 D

  Gaming, erazer, Medion, Perfekt, Hej sælger denne her perfekte pc da jeg har købt en Playstation 5 Den er næsten helt nyt er kun blevet brugt i 7-8 måneder og virker perfekt og ingen problemer !?? Du

  3.600,00 kr.21-09-2023
 2. Gaming, Corsair, K70 RGB PRO, Perfekt, Sælges i ny og ubrudt emballage. 

https://www.proshop.dk/Tas

  Gaming, Corsair, K70 RGB PRO, Perfekt, Sælges i ny og ubrudt emballage. https://www.proshop.dk/Tastatur/Corsair-K70-RGB-PRO-Cherry-MX-SPEED-Silver-Gaming-Tastatur-Nordisk-Sort/3024759

  900,00 kr.21-09-2023
 3. Gaming, Cepter, Legalt gaming , God

  Gaming, Cepter, Legalt gaming , God

  500,00 kr.20-09-2023
 4. Gaming, Razer, Huntsman mini, Perfekt

  Gaming, Razer, Huntsman mini, Perfekt

  700,00 kr.20-09-2023
 5. Gaming, Ducky, God, Ducky one 2 mini med custom keyboard 
alle originale keys følger med

  Gaming, Ducky, God, Ducky one 2 mini med custom keyboard alle originale keys følger med

  500,00 kr.20-09-2023
 6. Gaming, RAZER POWER UP BUNDLE, Perfekt, Gaming sæt med mus, tastatur og høretelefoner. 

Sættet inkl

  Gaming, RAZER POWER UP BUNDLE, Perfekt, Gaming sæt med mus, tastatur og høretelefoner. Sættet inkluderer: - Justerbart Razer Cynosa Lite tastatur - Razer Viper mus - Kraken X Lite headset Se evt. b

  599,00 kr.17-09-2023

Du finder 1.395 gaming-tastaturer til salg på DBA lige nu.

Føl dig frem

Det vigtigste, du skal tage stilling til, når du vælger gamer-mus, er dog ikke hverken, om den er ergonomisk, ambidextrous, trådløs eller kablet. Det allervigtigste er, om musen føles godt i din hånd — for det er jo dig, der skal spille med den!

Det er utrolig vigtigt, at DU finder ud af, hvilken mus der ligger godt i din hånd. Bare fordi der er andre, der bruger netop denne her, betyder det ikke, det er den bedste for dig
fastslår cadiaN.

Du skal med andre ord ikke være så opmærksom på, hvad vennerne eller dit CS:GO-idol spiller med. Du skal sørge for at føle dig frem og mærke, hvad der føles godt i din hånd.

Der er ingen, der har præcist lige store hænder. Musen, der er bedst til din kammerats hånd, behøver ikke være bedst til din, fordi din hånd enten er lidt større eller lidt mindre. Det samme gælder, om musen skal være trådløs eller ej: Det er det, du bedst kan lide, du skal gå med.

Det er  først når du står med musen i hånden, du finder ud af, hvilken vægt der passer dig bedst. Nogle mus er tungere end andre — så føl dig frem!

Denne Steelseries Rival 300 Hyper Beast hjalp cadiaN til Major i 2018 og har derfor en speciel plads i hans hjerte.
Denne Steelseries Rival 300 Hyper Beast hjalp cadiaN til Major i 2018 og har derfor en speciel plads i hans hjerte.

De modne mærker

Som vi også har gjort det i de andre Good gaming-artikler, slutter vi af med de mærker, som cadiaN personligt foretrækker. Og her er der et par mærker, der går igen, da de også producerer blandt andet gaming-tastaturer.

Den trådløse mus, som cadiaN selv at begynde at spille med, er fra Logitech. Nærmere bestemt er det en Logitech G Pro Wireless, som er blevet hans kabelløse følgesvend, når han skal spille turneringer.

Derudover peger cadiaN på mærker som Zowie og Steelseries. Særligt sidstnævnte har været cadiaNs hjertebarn, da det var en Steelseries Rival 300 Hyper Beast, som han kvalificerede sig til Major med i 2018.

De forskellige mus fra mærket Zowie er let at kende på navnene, da de er opkaldt efter legendariske CS-spillere. Med i studiet har cadiaN en Zowie FK1 opkaldt efter polakken Filip 'Neo' Kubski, samt en EC2, opkaldt efter svenskeren Emil 'HeatoN' Christensen.

Find det på DBA

 1. Selvbyg, 4090, 7950x3d gamer bæst, 5 Ghz, 32 GB ram, 5000 GB harddisk, Ganske fin gamer PC er bygget

  Selvbyg, 4090, 7950x3d gamer bæst, 5 Ghz, 32 GB ram, 5000 GB harddisk, Ganske fin gamer PC er bygget med øje for high-performance og eyecandy, dvs. Du kan både spille minecraft, LoL eller Valorant/CS2

  25.499,00 kr.22-09-2023
 2. Selvbyg, Perfekt, Gamer Intel i7-6700k / GTX 1660 Super 6 gb Gaming X

Cpu: Intel® Core™ i7-6700k Pr

  Selvbyg, Perfekt, Gamer Intel i7-6700k / GTX 1660 Super 6 gb Gaming X Cpu: Intel® Core™ i7-6700k Processor 8M Cache, up to 4.20 GHz, 4 kerner 8 tråde Bundkort: Asus Maximus VIII Ranger Cpukøler: Be

  3.200,00 kr.22-09-2023
 3. Asus TUF Gaming R5-4/8/512/1650/144Hz A15 FA506 bærbar gaming computer

  Asus TUF Gaming R5-4/8/512/1650/144Hz A15 FA506 bærbar gaming computer

  Asus Asus TUF Gaming 15 FA506, GHz AMD Ryzen 5 4600H-processor, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Asus Gaming TUF FA506 15,6" leverer en fantastisk ydeevne når der er fart på din gaming, takket

  4.147,00 kr.20-07-2023
 4. Selvbyg, Gamer, GTX 1060, i5-4570 Ghz, 16 GB ram, 240 GB SSD + 500 GB harddisk, God, Sælger denne f

  Selvbyg, Gamer, GTX 1060, i5-4570 Ghz, 16 GB ram, 240 GB SSD + 500 GB harddisk, God, Sælger denne fine gamer computer i et lydisoleret kabinet. Computeren kører perfekt og er testet igennem uden fejl

  2.000,00 kr.22-09-2023
 5. HP Pavilion TG01 R5-5/16/1000/1660S stationær gaming computer

  HP Pavilion TG01 R5-5/16/1000/1660S stationær gaming computer

  HP, HP Pavilion TG01-2824no, Ghz AMD Ryzen 5 5600G processor, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Med denne stationære HP Pavilion TG01-2824no gaming computer kan du spille dine yndlingsspil uden

  6.087,00 kr.01-05-2023
 6. PCSpecialist Vortex STS stationær gaming computer

  PCSpecialist Vortex STS stationær gaming computer

  PCSpecialist, PCSpecialist 5055893698532, Ghz Intel® Core i7-11700 processor, Brugt - tydelig tegn på brug, Få glæde af hardcore gaming og streaming med denne stationære PCSpecialist Vortex SFS gaming

  13.197,00 kr.01-05-2023

Søger du på 'gaming' på DBA er der 353 stationære computere til salg og 121 bærbare computere til salg.

Er det ikke på tide, du får købt dig din egen gamer-computer, her efter cadiaN har øset ud af sin viden? På DBA kan du spare mange penge, hvis du vælger at købe dit gaming-udstyr brugt.

Hvis du ikke er interesseret i at spare, men hellere vil være lidt af en feinschmecker, når det kommer til gaming, kan det være, du skal købe DBAs vildeste gamerstol. Vi besøgte sælgeren Brian og tog selvfølgelig et kamera med, så du kan se med herunder:

Relaterede artikler