Good gaming: Hvilken gamer-mus passer til dig? Vi spørger cadiaN
Video

Good gaming: Hvilken gamer-mus passer til dig? Vi spørger cadiaN

DBA Guide
DBA Guide

Turen er kommet til gamer-mus i vores videoserie Good gaming, hvor pro CS:GO-gameren cadiaN fortæller om sine egne præferencer og guider dig i, hvad du skal kigge og mærke efter, når du vælger mus til gaming. Få alle de gode tips i videoen herover.

Hvis du har fulgt med i vores videoserie Good gaming, har du nu styr på, hvad du skal kigge efter, når du køber gamer-computeren, hvilken type skærm der er bedst til gaming, samt hvad et godt gamer-tastatur indebærer.

Til at fortælle dig om alt dette og give dig gode tips til dit gaming-setup, har vi selvfølgelig vores gaming-guide Casper ’cadiaN’ Møller, der spiller og leder det professionelle CS:GO-hold Heroic.

I denne video ser cadiaN nærmere på, hvilken type gamer-mus du skal gå efter, hvis du vil spille CS:GO med de allerbedste. Ligesom med gamer-tastaturet handler en gamer-mus meget om, hvordan den ligger i hånden og hvilken spilfølelse, den giver dig. Hvordan du finder ud af, hvad der passer til dig, fortæller cadiaN blandt andet lidt om i videoen.

Han fortæller også om, hvorvidt de trådløse gamer-mus er hurtige nok til en pro CS:GO-gamer som ham. Få det hele med i videoen herover eller læs detaljerne i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Mus, trådløs, Apple, A1657, Perfekt, Sælger Apple Magic Mouse 2
Jeg har 2 styk, prisen er pr styk.

  Mus, trådløs, Apple, A1657, Perfekt, Sælger Apple Magic Mouse 2 Jeg har 2 styk, prisen er pr styk. Det er kun mus uden tilbehør.

  300,00 kr.24-02-2024
 2. Mus, Razer, Deathhadder v2, God, Hej. Jeg sælger denne razer deathhadder v2 mus. Den ligger perfekt

  Mus, Razer, Deathhadder v2, God, Hej. Jeg sælger denne razer deathhadder v2 mus. Den ligger perfekt i hånden og er bare generelt en virklig god gamer mus.

  300,00 kr.24-02-2024
 3. Mus, Xtrfy, Xtrfy M42 rgb, God, Fantastisk gaming mus

  Mus, Xtrfy, Xtrfy M42 rgb, God, Fantastisk gaming mus

  150,00 kr.24-02-2024
 4. Mus, trådløs, Razer, Cobra pro, Perfekt, Razer cobra pro mus + dock

  Mus, trådløs, Razer, Cobra pro, Perfekt, Razer cobra pro mus + dock

  1.000,00 kr.24-02-2024
 5. Mus, trådløs, Apple, Magic Mouse 2, Perfekt, Uåbnet, Apple Magic Mouse 2, Sort,

Jeg fik denne mus s

  Mus, trådløs, Apple, Magic Mouse 2, Perfekt, Uåbnet, Apple Magic Mouse 2, Sort, Jeg fik denne mus som julegave af min tidligere arbejdsplads. Jeg hælder dog mere til min Logitech mus, og derfor sælge

  749,00 kr.24-02-2024
 6. Mus, Razer, God, Razer Basilisk gamer mus. 
Fejler Intet.
Afhentes Odense SØ, sendes ikke

  Mus, Razer, God, Razer Basilisk gamer mus. Fejler Intet. Afhentes Odense SØ, sendes ikke

  175,00 kr.24-02-2024

Der er 732 mus til salg på DBA lige nu, og 176 af dem er trådløse.

Kan en pro-gamer spille med trådløs mus?

Et af de helt store spørgsmål, der ofte stilles, når det kommer til gamer-mus, er, om man kan spille trådløst på højt plan. Det er længe været et emne til diskussion, om en trådløs mus kan hamle op med den respons, som en mus med kabel tilbyder.

Spørger du cadiaN, er der dog ikke længere nogen tvivl. Han er nemlig allerede skiftet til at spille med trådløs mus:

Tidligere har teknologien måske ikke kunne understøtte at have en mus, der er lige så responsiv, som dem der er kablede. Men det kan teknologien nu, og jeg er selv begyndt at spille med dem
siger cadiaN

Det er klart, at kablede mus har været at foretrække blandt pro-gamere, fordi den direkte forbindelse til computeren har givet den bedst mulige respons uden forsinkelse. Men som så meget andet hardware, udvikler teknologien i mus sig konstant, og i dag er trådløse mus lige så hurtige som de kablede.

Eller i hvert fald hurtige nok til, at en professionel som cadiaN kan spille med trådløs mus, uden det hæmmer hans spil.

Det kan også sagtens være, at du fortsat hælder til at spille med kablet mus, fordi det er det, du er vant til, eller fordi du gerne vil undgå at rode med batterier. Hvis du vil spille med kablet mus, foreslår cadiaN, at du anskaffer dig en såkaldt 'mouse bungee'.

En 'mouse bungee' holder kablet fra din mus hævet over skrivebordet, hvilket mindsker friktionen, når du rykker musen rundt. Det er vigtigt, at du ikke bliver distraheret af musens kabel, som kan komme i vejen, når du har travlt i de_dust2.

cadiaN viser en håndfuld forskellige gamer-mus frem. Den, han peger på her, er den trådløse Logitech, han spiller med lige for tiden
cadiaN viser en håndfuld forskellige gamer-mus frem. Den, han peger på her, er den trådløse Logitech, han spiller med lige for tiden

Ergonomisk eller ambidextrous mus?

Næst efter spørgsmålet om, hvorvidt en pro kan spille med trådløs mus, kommer spørgsmålet, om man skal spille med ergonomisk eller ambidextrous mus.

En ergonomisk mus er udviklet til den hånd, du spiller med. Derfor er det vigtigt, du køber en ergonomisk mus til venstre hånd, hvis du er venstrehåndet og vice versa, hvis du er højrehåndet.

En ambidextrous er udviklet til begge hænder. Her er ingen forskel på, om du smider den i højre eller venstre hånd, når du spiller. Mus til almindeligt hverdags- og kontorbrug er typisk ambidextrous, fordi det her sjældent spiller en stor rolle.

Står det til cadiaN, bør du klart gå med en ergonomisk mus. De er bedre tilpasset til hånden, du spiller med, og ligger derfor bedre deri. Derfor er der også en klar overvægt i pro CS:GO-spillere, som bruger ergonomiske mus frem for ambidextrous.

cadiaN påpeger også musens vægt som en vigtig faktor. Den må gerne være let at navigere rundt med på musemåtten, uden at være så let, at en let brise får den til at rykke sig.

Find det på DBA

 1. Gaming, Razer, Wildcat Xbox controller, Perfekt, Professionel e-sports Razer Wildcat Xbox gaming con

  Gaming, Razer, Wildcat Xbox controller, Perfekt, Professionel e-sports Razer Wildcat Xbox gaming controller. Satisfying og smooth klik kvalitet. 4 extra customisable knapper bag på kontrollerne som

  800,00 kr.24-02-2024
 2. Gaming, trådløs, Logitech, G502xpuls, Perfekt, Ikke brugt eller åbnet butikpris 900

  Gaming, trådløs, Logitech, G502xpuls, Perfekt, Ikke brugt eller åbnet butikpris 900

  500,00 kr.24-02-2024
 3. Gaming, Rezer cynosa chroma, Rz23–226, Perfekt, Gaming tastur er næsten ny sælges da min søn har køb

  Gaming, Rezer cynosa chroma, Rz23–226, Perfekt, Gaming tastur er næsten ny sælges da min søn har købt en anden model.

  500,00 kr.24-02-2024
 4. Gaming, Asus, Chakram/Delta S/Falchion, God, Hejsa
Da junior gerne vil prøve lidt nyt, sælges hans v

  Gaming, Asus, Chakram/Delta S/Falchion, God, Hejsa Da junior gerne vil prøve lidt nyt, sælges hans velholdte Asus grej. Der er kvitteringer på undtagen på tastaturet, jeg kan denondenlyneme ikke huske

  1.200,00 kr.24-02-2024
 5. Gaming, Gaming G Series msi, God, Ved ikke så meget om den, skriv for flere billeder og mere info så

  Gaming, Gaming G Series msi, God, Ved ikke så meget om den, skriv for flere billeder og mere info så aftaler vi en pris

  1.234,00 kr.23-02-2024
 6. Gaming, Logitech, G923, Perfekt, Passer til PC, Xbox Series X, Series S & Xbox One.
TrueForce G923 r

  Gaming, Logitech, G923, Perfekt, Passer til PC, Xbox Series X, Series S & Xbox One. TrueForce G923 racing rat og 3 pedaler Passende Logitech Driving Force Shifter (for G923/G920/G29) kan tilkøbes fo

  1.500,00 kr.23-02-2024

Du finder 1.395 gaming-tastaturer til salg på DBA lige nu.

Føl dig frem

Det vigtigste, du skal tage stilling til, når du vælger gamer-mus, er dog ikke hverken, om den er ergonomisk, ambidextrous, trådløs eller kablet. Det allervigtigste er, om musen føles godt i din hånd — for det er jo dig, der skal spille med den!

Det er utrolig vigtigt, at DU finder ud af, hvilken mus der ligger godt i din hånd. Bare fordi der er andre, der bruger netop denne her, betyder det ikke, det er den bedste for dig
fastslår cadiaN.

Du skal med andre ord ikke være så opmærksom på, hvad vennerne eller dit CS:GO-idol spiller med. Du skal sørge for at føle dig frem og mærke, hvad der føles godt i din hånd.

Der er ingen, der har præcist lige store hænder. Musen, der er bedst til din kammerats hånd, behøver ikke være bedst til din, fordi din hånd enten er lidt større eller lidt mindre. Det samme gælder, om musen skal være trådløs eller ej: Det er det, du bedst kan lide, du skal gå med.

Det er  først når du står med musen i hånden, du finder ud af, hvilken vægt der passer dig bedst. Nogle mus er tungere end andre — så føl dig frem!

Denne Steelseries Rival 300 Hyper Beast hjalp cadiaN til Major i 2018 og har derfor en speciel plads i hans hjerte.
Denne Steelseries Rival 300 Hyper Beast hjalp cadiaN til Major i 2018 og har derfor en speciel plads i hans hjerte.

De modne mærker

Som vi også har gjort det i de andre Good gaming-artikler, slutter vi af med de mærker, som cadiaN personligt foretrækker. Og her er der et par mærker, der går igen, da de også producerer blandt andet gaming-tastaturer.

Den trådløse mus, som cadiaN selv at begynde at spille med, er fra Logitech. Nærmere bestemt er det en Logitech G Pro Wireless, som er blevet hans kabelløse følgesvend, når han skal spille turneringer.

Derudover peger cadiaN på mærker som Zowie og Steelseries. Særligt sidstnævnte har været cadiaNs hjertebarn, da det var en Steelseries Rival 300 Hyper Beast, som han kvalificerede sig til Major med i 2018.

De forskellige mus fra mærket Zowie er let at kende på navnene, da de er opkaldt efter legendariske CS-spillere. Med i studiet har cadiaN en Zowie FK1 opkaldt efter polakken Filip 'Neo' Kubski, samt en EC2, opkaldt efter svenskeren Emil 'HeatoN' Christensen.

Find det på DBA

 1. MSI GP76 Leopard bærbar 11UH 17,3" gaming computer i7/16/1024/3080/17-300

  MSI GP76 Leopard bærbar 11UH 17,3" gaming computer i7/16/1024/3080/17-300

  MSI MSI 9S7-17K322-839, GHz Intel® Core i7-11800H processor, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Nyd dine yndlingsspil med høj framerate med denne bærbare MSI GP76 Leopard 11UH 17,3" gaming comput

  10.872,00 kr.01-05-2023
 2. Asus TUF Gaming A15 R9-7/16/512/4070 15,6" bærbar gaming computer

  Asus TUF Gaming A15 R9-7/16/512/4070 15,6" bærbar gaming computer

  Asus Asus FA507XI-LE013W, GHz AMD Ryzen 9 7940HS-processor, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Denne Asus TUF Gaming A15 15,6" bærbar gaming computer lader dig spille dine favorit spil overalt, u

  11.499,00 kr.15-01-2024
 3. HP Omen 25L i5-13/16/1000/4060Ti stationær gaming computer

  HP Omen 25L i5-13/16/1000/4060Ti stationær gaming computer

  HP, OMEN by HP 25L Gaming Desktop GT14-1840no PC, Ghz Intel® Core i5-13400F processor, Som ny - originalindpakning mangler, Denne HP Omen 25L stationære gaming computer giver en fremragende gaming-opl

  9.499,00 kr.09-11-2023
 4. HP VICTUS 15L i5-12/8/512/1660S stationær gaming computer

  HP VICTUS 15L i5-12/8/512/1660S stationær gaming computer

  HP, Victus by HP 15L Gaming Desktop TG02-0853no PC, Ghz Intel® Core i5-12400F-processor, Som ny - originalindpakning mangler, Brug den kraftfulde HP Victus 15L stationære gaming computer til at vinde

  3.773,00 kr.15-01-2024
 5. Andet mærke, I5-9600K Ghz, 16 GB ram, 510 GB harddisk, God, Gamer PC. Den kan kører alt uden problem

  Andet mærke, I5-9600K Ghz, 16 GB ram, 510 GB harddisk, God, Gamer PC. Den kan kører alt uden problemer. Jeg sælger min PC + Skærm + Tastatur , da jeg har fået et barn og ikke længere har tid til at g

  7.500,00 kr.24-02-2024
 6. Lenovo, Legion, 2.50 Ghz, 16 GB ram, 1tb GB harddisk, Perfekt, Hejsa

(Kommer fra et ikke ryger hjem

  Lenovo, Legion, 2.50 Ghz, 16 GB ram, 1tb GB harddisk, Perfekt, Hejsa (Kommer fra et ikke ryger hjem) Jeg vil gerne sælge min kraftfulde Lenovo Legion gaming stationær, da jeg har skrabet flere penge

  10.000,00 kr.24-02-2024

Søger du på 'gaming' på DBA er der 353 stationære computere til salg og 121 bærbare computere til salg.

Er det ikke på tide, du får købt dig din egen gamer-computer, her efter cadiaN har øset ud af sin viden? På DBA kan du spare mange penge, hvis du vælger at købe dit gaming-udstyr brugt.

Hvis du ikke er interesseret i at spare, men hellere vil være lidt af en feinschmecker, når det kommer til gaming, kan det være, du skal købe DBAs vildeste gamerstol. Vi besøgte sælgeren Brian og tog selvfølgelig et kamera med, så du kan se med herunder:

Relaterede artikler