Wow: Louise har 2 planter per kvadratmeter i sin lejlighed
Video

Wow: Louise har 2 planter per kvadratmeter i sin lejlighed

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Louise arbejder til dagligt i en plantebutik, men også, når hun har fri fra arbejde, har hun planter på hjernen. Der er i hvert fald grønt vokseværk i hendes hjem, for 111 planter er ind til videre flyttet ind i Louises og kærestens lejlighed. Men det er nu ikke de grønne beboere, Louises kæreste har ”et problem” med. I videoen herover kan du se, hvilke af Louises indretningsvalg, kæresten er ’lidt træt af’.

Kunne du finde på at putte skvadderkål i en vase, eller have skadedyr udstillet i hjemmet? Nej vel?

De naturelementer, danskerne hvert år bruger uendelige timer på at trimmet haven for, er nok de sidste ting, man tænker skal have en plads i sit hjem. Men hjemme hos 31-årige Louise får selv de uslebne diamanter lov til at skinne. Hun har nemlig proppet kugler af mos ned i en glasvase og ”udstillet” den på en hylde midt i stuen.

Vasen er et grønt bevis på, at Louise elsker at give ’shine’ til de ting, andre ikke regner for noget. Det skinner også igennem andre steder i hendes indretning, for Louise Olofsson bor omringet af en masse genbrugsfund i sin og kærestens lejlighed på Østerbro.

Selv vurderer hun, at lejligheden nok består af 80 procent genbrugsfund. Alligevel lykkedes det os at finde nogle af de få ting, der ikke var købt brugte. I videoen kan du se, hvordan vi på uheldigvis lige præcis får revet den eneste ikke-brugte ting ned fra en nipsebesat hylde.

I artiklen kan du få svar på, hvilket genbrugsfund der har været billigst for Louise at købe, og du kan også blive klogere på, hvad hendes kæreste siger til alle de mange planter i hjemmet.

Om vinteren tager Louise andre virkemidler i brug for at holde liv i planterne. Nogle af dem får et vækstlys, så de kan holde motivationen vinteren igennem
Om vinteren tager Louise andre virkemidler i brug for at holde liv i planterne. Nogle af dem får et vækstlys, så de kan holde motivationen vinteren igennem

Louise: Hvis jeg kunne få lov til det, ville jeg have mere af det her i hjemmet

Det er tydeligt for enhver, at Louise er ”besat” af planter – eller planterne har i hvert fald ”besat” hendes hjem. Men de grønne skikkelser lever i fin harmoni med deres ejere. Begge deres ejere. Louises lejlighed på Østerbro huser nemlig også hendes kæreste, og planterne har han det ifølge Louise helt fint med.

Der, hvor Louise og kæresten kan have lidt forskellig indretningstil, er når det gælder nipsgenstande:

Hvis jeg kunne få lov til det, havde jeg nips over det hele. Jeg holder mig lidt i selen
griner Louise.

Det er dog svært at få øje på vandrette flader, der ligefrem mangler nogle pynteting. De fleste hylder og bordflader er allerede optaget af enten stearinlys, krystaller eller andre former for nips. Men ifølge Louise kunne det altså blive ”meget værre”.

At Louise og kærestens 55 kvadratmeter store lejlighed ikke er omringet af nips skyldes måske også, at hjemmet ting og sager er nøje udvalgte. Det er de fordi, Louise mestendels finder tingene til hjemmet brugt. Og her leder hun gerne længe efter det rigtige:

- Jeg kan godt lide at handle brugt, fordi jeg kan finde nogle unikke ting, som andre ikke har. Men jeg er så også villig til at søge i flere måneder efter de helt rigtige ting, fortæller hun.

Find det på DBA

 1. Andet, Krukke, Krystal, Antik krystal krukke. I smukkeste farve og form. Utallige anvendes mulighede

  Andet, Krukke, Krystal, Antik krystal krukke. I smukkeste farve og form. Utallige anvendes muligheder. Oldemor bryllupsgave. Sjælden antikvitet.

  1.200,00 kr.29-03-2023
 2. Glas, fad, Royal Copenhagen, 32 cm Ø i krystal

  Glas, fad, Royal Copenhagen, 32 cm Ø i krystal

  125,00 kr.29-03-2023
 3. Glas, Glas portvin, Bern krystal, 5 stk Bern krystal glas til portvin, snaps el lign.
Fin stand. H 1

  Glas, Glas portvin, Bern krystal, 5 stk Bern krystal glas til portvin, snaps el lign. Fin stand. H 12 cm. Prisen er pr stk. Kan sendes for 50 kr. Se mine andre annoncer.

  29,00 kr.29-03-2023
 4. Glas, Champagne glas, Krystal, 8 stk krystal champagne skåle. Som nye.
H 15 cm.
Prisen er pr stk.
Se

  Glas, Champagne glas, Krystal, 8 stk krystal champagne skåle. Som nye. H 15 cm. Prisen er pr stk. Sendes helst ikke. Se mine andre annoncer.

  75,00 kr.29-03-2023
 5. Glas, Vinglas, Monica stjerne, 2 stk Monica stjerne hvidvinsglas i krystal.
Fin stand. H 15 cm.
Pris

  Glas, Vinglas, Monica stjerne, 2 stk Monica stjerne hvidvinsglas i krystal. Fin stand. H 15 cm. Prisen er pr stk. Kan sendes for kr 48. Se mine andre annoncer.

  95,00 kr.29-03-2023
 6. Glas, Sød lille Bonbonier, Flot gammel vintage krystal / glas bonbonier som kan bruges til slik - bo

  Glas, Sød lille Bonbonier, Flot gammel vintage krystal / glas bonbonier som kan bruges til slik - bolcher , smykker, - f.eks. hårelastikker etc. Bonbonnier / glasskål fremstår i perfekt stand uden af

  300,00 kr.29-03-2023

3.580 krystaller er lige nu til salg.
  

Det begyndte med en ’øv’-oplevelse

Det handler ikke om, hvorvidt du fejler eller ej, men om hvordan du rejser dig igen. Sådan lyder et kendt ordsprog - nogenlunde. Og det ordsprog passer til Louise og planternes ”kærlighedshistorie”. ”Datingprocessen” gik nemlig slet ikke, som forventet.

- Min første plante i lejligheden var et appelsintræ, jeg fik fra min far for syv år siden. Det satte gang i min interesse for planter. Desværre lever det ikke den dag i dag.

Men den episode slog hende ikke ud. Tværtimod. Det gav hende lyst til at få en anden plante og energi til at sætte sig ind i, hvad der skal til for at værne om de grønne rødder.

I dag arbejder Louise i en plantebutik, og også privat, når hun ikke engang er i sit hjem, har hun også blade på hjernen. Louises instagramprofil har nemlig planter som omdrejningspunkt, og derfor kan du på det sociale medie følge hende under instagram-navnet: @thelittlebotanist

Selvom mange af planterne i Louises hjem er købt fra ny, er der en god fidus i at anskaffe sig dem på brugtmarkedet:

- Hvis du ikke har grønne fingre, kan det være fint at købe planterne brugte, for så kan du som regel allerede købe dem store og uden at give særlig meget for det, fortæller Louise.

LÆS OGSÅ: Gretes grønne oase: Denne ting blev prikken over i’et 

Siden Louises første appelsintræ gik bort, har hun anskaffet sig et nyt. Det lever i bedste velgående.
Siden Louises første appelsintræ gik bort, har hun anskaffet sig et nyt. Det lever i bedste velgående.

Kan god karma købes brugt?

Blandt Louises nips støder man også på krystaller, og ligesom med meget af det andet nips, er disse også købt brugte. Ja selv saltlampen, der ligner en krystal, tilsat lys, er købt på brugtmarkedet. 150 kroner måtte Louise slippe for den.

Da DBA Guides redaktør, Julie, spørger Louise, om hun nogensinde har overvejet, om brugte krystaller giver lige så god karma som nye krystaller - eller endda bedre karma, svarer Louise:

- Det har jeg aldrig tænkt over, faktisk. Det tænker jeg da, de kan. Jeg har i hvert fald ikke selv oplevet, at de gav dårlig energi, så lidt forsigtig kan jeg herfra sige, at man sagtens også kan købe sådanne ting brugte, griner hun.

Find det på DBA

 1. Stikling, Epipremnum njoy, Stikling uden rødder af Epipremnum Njoy 20kr stk

(Billederne er moderpl

  Stikling, Epipremnum njoy, Stikling uden rødder af Epipremnum Njoy 20kr stk (Billederne er moderplanten, hvorfra stiklingerne klippes). Fra røgfrit, dyrefrit og parfumefrit hjem. Se iøvrigt mine a

  20,00 kr.30-03-2023
 2. Stikling, Epipremnum global green, Stikling uden rødder af Epipremnum global green.
20kr stk

(Bill

  Stikling, Epipremnum global green, Stikling uden rødder af Epipremnum global green. 20kr stk (Billederne er moderplanten, hvorfra stiklingerne klippes). Fra røgfrit, dyrefrit og parfumefrit hjem.

  20,00 kr.30-03-2023
 3. Grøn plante, Aloe vera, Flot symmetrisk mellem stor aloeveraplante i sort plastic urtepotte.

Pris:

  Grøn plante, Aloe vera, Flot symmetrisk mellem stor aloeveraplante i sort plastic urtepotte. Pris: Plante i sort plastic urtepotte: 150 kr. Plante i sort plastic urtepotte inkl. hvid keramik skjuler:

  150,00 kr.30-03-2023
 4. Grøn plante, Sukkulent, Grøn sukkulent i grå plastic urtepotte.

Pris:
1 stk plante i grå plastic ur

  Grøn plante, Sukkulent, Grøn sukkulent i grå plastic urtepotte. Pris: 1 stk plante i grå plastic urtepotte: 30 kr. (Prisen er uden den hvide urtepotteskjuler) Stiklinger/babyer/mini planter (se sids

  30,00 kr.30-03-2023
 5. Kaktus, Hej sælger denne flotte Mickey-mouse kaktus med potte. 3 skud i alt. 

Kan afhentes på Amage

  Kaktus, Hej sælger denne flotte Mickey-mouse kaktus med potte. 3 skud i alt. Kan afhentes på Amagerbro Pris 150

  150,00 kr.29-03-2023
 6. Monstera, Hej sælger disse monstera stiklinger 15-18 blade, har slået rødder i potten. 

Pris med po

  Monstera, Hej sælger disse monstera stiklinger 15-18 blade, har slået rødder i potten. Pris med potte 400 Fast pris Afhentning på Amagerbrogade. Hvis du er interreseret, så skriv her eller på 511

  400,00 kr.29-03-2023

5.619 planter kan du lige nu finde på DBA, og de billigste kan du finde her.
  

Æstetik frem for praktik

Der er flere valg i Louises indretning, der tyder på, at Østerbro-pigen nogle gange vælger æstetik over praktik. Den fornemmelse får man, bare man træder ind i parrets køkken. Her står potter med grønt side om side med grydeskeer og køkkengrej. De grønne venner fylder nærmest lige så meget som køkkenudstyret:

- Det er virkelig en cadeau til min kæreste, at planterne får den plads herude, de har fået. Han elsker nemlig at lave mad, fortæller Louise.

I soveværelset demonstrerer en globus, hvordan man kan få plads til nips uden at ofre flere vandrette flader. Louise har nemlig hængt en gammel globus, købt brugt, i loftet. Den dingler heldigvis så højt, at den ikke optager noget praktisk plads, til gengæld hænger den også så tilpas højt, at Louise havde glemt alt om den.

Man kunne også få den tanke, at Louise kunne glemme sit TV, for i soveværelset er det i hvert fald gemt godt væk bag noget vægbeklædning. Sådan kan væggen i soveværelset emme af ro og rigtige stilvalg, når flimmerskærmen ikke skal underholde.

Det er dog ikke alle løsninger og ting, der fungerer lige så godt i lejligheden.

- Min kæreste er lidt træt af, at jeg køber ting, der ser godt ud, men som ikke helt fungerer så godt, griner Louise.

I videoen kan du se, hvilken ting Louise hiver frem som et eksempel på dette. Hvad du dog ikke kan se i videoen er, at Louise dog også er klar med et eksempel på en ting, kæresten er flyttet ind med, som Louise til gengæld mener fylder lige lovlig meget: En kæmpe blender.

LÆS OGSÅ: Sådan rydder du op med Marie Kondo

Louises køkken er også plastret til med planter. Kæresten har den største kærlighed til mad af Louise og ham, så hør hvad "kokken" siger til alle de planter
Louises køkken er også plastret til med planter. Kæresten har den største kærlighed til mad af Louise og ham, så hør hvad "kokken" siger til alle de planter
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Globussen er endnu et genbrugsfund i Louises lejlighed
Globussen er endnu et genbrugsfund i Louises lejlighed

Ikke alt er betalt

Det er ikke kun møbler, nips og planter, Louise kan finde på at købe brugt. Også meget af hendes farverige tøj er fundet på brugtmarkedet. I videoen hiver Louise sit seneste tøjkøb frem, som er en kjole med en ganske særlig historie.

Det er dog ikke alle Louises genbrugsfund, der er købt brugt. Nogle ting har hun frelst fra storskrald, og andre ting har hun arvet. Sofabordet er et eksempel på et møbel, Louise klunsede fra storskrald, mens den store, charmerende kuffert, der nu agerer sminkebord og spejl-holder, er et arvestykke fra hendes morfar. Det gamle mærkat på kufferten vidner om, at morfaren engang har rejst med kufferten fra Sverige til Amerika – dengang det foregik i båd. Louise kan anekdoten, der passer til mærkatet: Nemlig hvor lang tid rejsen tog dengang. Det kan du finde svar på i videoen.

Find det på DBA

 1. Urtepotteskjulere, Påske urtepotteskjulere formet som æggeskaller (se mål på billeder). Farve: råhvi

  Urtepotteskjulere, Påske urtepotteskjulere formet som æggeskaller (se mål på billeder). Farve: råhvid. Prisen er for begge.

  60,00 kr.30-03-2023
 2. vidaXL kunstig kallalilje med potte 85 cm hvid

  vidaXL kunstig kallalilje med potte 85 cm hvid

  vidaXL kunstig kallalilje med potte 85 cm hvid, Giv dit hjem et strejf af grønt med denne kunstige men livagtige kalla. Kallaliljen er 85 cm høj og vil passe perfekt til dig hjem eller kontor. Planten

  349,00 kr.28-02-2023
 3. Urtepotteskjuler af tin og kobber, Vintage / retro, Smuk gammel kobberbelagt tin-urtepotteskjuler, t

  Urtepotteskjuler af tin og kobber, Vintage / retro, Smuk gammel kobberbelagt tin-urtepotteskjuler, tror jeg det er. Fremstår med masser af brugsspor og skøn patina (tryk, slid af kobber, lidt anløbenh

  139,00 kr.29-03-2023
 4. Urtepotte/Urtepotteskjuler, Fine urtepotteskjulere:

1. Offwhite farvet, lavet af keramik. Har en li

  Urtepotte/Urtepotteskjuler, Fine urtepotteskjulere: 1. Offwhite farvet, lavet af keramik. Har en lille fejl (se billede nr 8) 30 kr Ø 13 cm øverst Ø 8 cm i bunden Højde 14,5 cm 2. Gråfarvet sæt med

  30,00 kr.29-03-2023
 5. West Germany urtepotteskjuler, Koboltblå keramik. Nummereret.
Højde: 10 cm
Diameter øverst: 12 cm
Fi

  West Germany urtepotteskjuler, Koboltblå keramik. Nummereret. Højde: 10 cm Diameter øverst: 12 cm Fin stand uden skår. BEMÆRK, sælger kun ved afhentning, ikke forsendelse. Også til salg: Paradistr

  60,00 kr.29-03-2023
 6. 3 stk. urtepotter, Urtepotter i støvet blå i keramik - højde 6,5 cm, 9 cm og 13 cm. Helt nye. Sender

  3 stk. urtepotter, Urtepotter i støvet blå i keramik - højde 6,5 cm, 9 cm og 13 cm. Helt nye. Sender ikke. Samlet pris

  200,00 kr.29-03-2023

2.096 plantekrukker er lige nu til salg, og de billigste kan du finde, her.
   

Loises næste genbrugskøb

Parrets hjem råber ikke ligefrem på flere genbrugsfund, men Louise er ikke bleg for at lede videre efter flere ting. Lige nu er hun på udkig efter et nyt sofabord på DBA. Men selvom hun har sagt jagten ind, er det ikke ensbetydende med, at Louise bruger timevis på DBA, inden det rigtige fund bliver fundet.

- Jeg benytter mig at jeres annonceagent-funktion, afslører Louise.

Til dig, der ikke ved, hvad en annonceagent er, kan vi sige, at det er en søgning, du laver på DBA, og så kan du bede DBA om at sende dig en sms eller e-mail, hvis du gerne vil have beskeder om, når flere ting sættes til salg, der matcher de aktuelle søgekriterier.

LÆS OGSÅ: Maj og Jonathan har nærmest købt hele haven på DBA

Sofabordet er fundet i storskrald, og nu ønsker Louise sig et nyt
Sofabordet er fundet i storskrald, og nu ønsker Louise sig et nyt

Brugtpriserne i Louises hjem

Har du i videoen set dig varm på nogle ting i Louises hjem, du savnede prisen på, kan du måske finde tingen og prisen i vores ”opslagsværk” herunder:

Stue:
Sofaen - 1.500 kr. 
Sofabord - Fundet i storskraldsrummet
Spisebordsstole - 400 kr. per styk
Spisebordet - 1.200 ny. 
Bambus-opsats ved siden af TV - Storskrald 
Bambusmøblet - Gratis men kostede 300 kr. at få transporteret
Potte ved siden af lampen i reolen - 20 kr.
Lampen i reolen - 30 kr. 
Muslingeæsken i reol (hun har to) - 10 kr. per styk
Lp-bord ved sofaen - Storskrald 
Sølvrammerne på væggen bag sofaen – 10 kr. per styk
Æsken på radiator - Storskrald 
Messing lysestage på radiator – 30 kr.

Køkken:
Metal trappestige, Awab (hedder designet) - 100 kr. (koster omkring 1.200 kr. på DBA ellers). 
Plante-opsat – den der var til dumplings - 15 kr.
Krukke - den blå, jeg tog frem på optagelsen - 30 kr. 
Bambusbakke på hylden, der aldrig bliver brugt - 15 kr.
Den der ”slow brewer” – 15 kr.
Bambusbakke, lille rund på hvidt bord, ”smuglet ind” - 20 kr. 
Hvidt bord - Storskrald 
Knagerækken på døren - 25 kr.
Geo Jensen-uret over døren - 100 kr. 
Bordskåner/varmebriks – 20 kr.
Krukke - den gule på væggen – som hænger lige over broderi-dimsen i hvid - Storskrald
Potterne på hylden generel pris - 20-30 kr.

Soveværelse:
Gulvtæppe lavet af blind - 150 kr.
Globussen - 100 kr. 
Gardinstænger - 35 kr. for tre styk (Hun har kun brugt de to)
Rundstok - Storskrald 
Sengelamperne – 300 kr. i alt for begge 
Sengetæppe - Storskrald 
Gulvtæppe, sort - 45 kr. 
Hvidt sengebord - storskrald 
Smykker-holder på sengebord - 20 kr. 
Billede plakat fået i gave
Koral vand -gammel “øl”kasse - husker ikke 
20 kr. for krystallerne Per styk 
Kjolerne - 250 kr. for lysegrøn/blomster-kjole 
40-75 kr. for tøj normalt  

Find det på DBA

 1. Anden kjole, B Young , str. XL, Anden kjole, B Young , str. XL, Flere farver , Polyester , Næsten so

  Anden kjole, B Young , str. XL, Anden kjole, B Young , str. XL, Flere farver , Polyester , Næsten som ny Der er flot V-udskæring foran En rigtig smuk kjole fra B Young i smukke lyse farver. Det er en

  119,00 kr.30-03-2023
 2. Anden kjole, One Two Luzuz , str. L, Anden kjole, One Two Luzuz , str. L, Lilla, Næsten som ny

En f

  Anden kjole, One Two Luzuz , str. L, Anden kjole, One Two Luzuz , str. L, Lilla, Næsten som ny En flot lilla kjole med lommer og fine detaljer. Ærmerne er 3/4 i længden Brystmål ca. 94 cm - materia

  79,00 kr.30-03-2023
 3. Maxikjole, YAS, str. XL, Ubrugt, Tøj som er blevet for stor eller købt ved en fejl og er ikke brugt

  Maxikjole, YAS, str. XL, Ubrugt, Tøj som er blevet for stor eller købt ved en fejl og er ikke brugt Str, pris og mærke står på bilede

  250,00 kr.30-03-2023
 4. Skjortekjole, Soya consept, str. XL, Ubrugt, Sælger en masse godt og nyt tøj som er købt for stor e

  Skjortekjole, Soya consept, str. XL, Ubrugt, Sælger en masse godt og nyt tøj som er købt for stor eller blevet for stor Pris og mærke og str står på billede

  200,00 kr.30-03-2023
 5. Anden kjole, Margot Weinreich Mikkelsen, str. M, multi, Næsten som ny, Superflot mønstret og farve

  Anden kjole, Margot Weinreich Mikkelsen, str. M, multi, Næsten som ny, Superflot mønstret og farverig kjole :-) Materiale: 95% viscose, 5% elasthan Mål: Brystvidde: 102 cm Længde: 96 cm Talje: 82

  350,00 kr.30-03-2023
 6. Maxikjole, McVerdi, str. S, sort, Næsten som ny, Superelegant lang gennemknappet kjole

Materiale:

  Maxikjole, McVerdi, str. S, sort, Næsten som ny, Superelegant lang gennemknappet kjole Materiale: 100% hør Mål: Brystvidde: 98 cm Længde: 123 cm Længde fra ærmegab og ned: 102 cm Talje: 82 cm Hoft

  450,00 kr.30-03-2023

40.354 kjoler er lige nu til salg på DBA. Klik her for at se al herretøjet.

Er du lige så vild med grønt, som Louise? Måske du endda ejer en have, så du for alvor kan give den gas. Vi er i hvert fald klar med en række guides til dig, der vil købe grønt til dit hjem. Når du køber eksempelvis hækken på DBA, er det nemlig vigtigt at købe den på det rigtige tidspunkt, hvor den ikke tager skade af at blive gravet op.

Herunder finder du vores guides:
- Det skal du vide, når du vil sælge din hæk brugt.
- Det skal du vide, når du vil købe dit træ – brugt.
- Disse frugtbuske vil alle plante, men du kan ikke få dem på planteskolen.
- Køb din hæk på DBA.
- 6 råd til dig, der vil sælge eller købe et træ eller en busk på DBA.
- Det skal du vide, når du køber din hæk brugt.

En anden genbrugselsker, der har hjemmet fyldt med planter, er Isabella fra Odense. Men de mange grønne væsner er bestemt ikke det mest finurlige ved hendes hjem. I videoen herunder kan du selv se, hvordan hendes hjem er helt unikt:


Læs mere om Isabellas hjem, her.

Relaterede artikler