Har gamle batterier ødelagt dit tech? Sådan får du det til at virke igen
Video

Har gamle batterier ødelagt dit tech? Sådan får du det til at virke igen

John G
John G

Irrede batterier har taget livet af syngebamsen og den fjernstyrede bil. Se hvordan du igen kommer ud at køre, og får bamsen til at synge - i videoen herover får du svaret.

Ungerne har gravet noget gammelt legetøj frem, der ikke længere virker. Et batteriskift er ikke nok, for batteriterminalerne er irrede på grund af gamle batterier. Heldigvis kan du i de fleste tilfælde løse problemet ret nemt.

Så snart et irret batteri konstateres, skal de fjernes, så der ikke sker yderligere skade. Herefter afrenses terminalerne i batterikassen, så der igen kan skabes elektrisk forbindelse.

Tag en flad skruetrækker og skrab irret af. Du kan også have glæde af en stålbørste. Denne er især god til fjenderne. Du behøver altså ikke finde en masse værktøj frem.

Herefter fjerner du det afskrabede ir og sætter friske batterier i.

Denne fremgangsmåde benyttes, hvis der er tale om tør ir. Har batteriet derimod lækket væske, er det en anden metode, du skal benytte. Se med i videoen herover, hvor jeg viser dig, hvordan du gør.

HUSK: Hvis legetøj lægges væk, uden at blive brugt i lang tid, er det en god ide at tage batterierne ud.

Find det på DBA

 1. El bil, fjernstyret, Mercedes, Elbil Mercedes til børn med højtaler til musik og fjernbetjening til

  El bil, fjernstyret, Mercedes, Elbil Mercedes til børn med højtaler til musik og fjernbetjening til forældre. Brugt 2 gange som ny 2 hastigheder og bakfunktion alt tilbehør haves. Købt juni 2022. S

  700,00 kr.30-03-2023
 2. El bil til børn som ny, fjernstyret, Mercedes AMG, Kun vært pakket ud og kørt med 3 gang kun ind for

  El bil til børn som ny, fjernstyret, Mercedes AMG, Kun vært pakket ud og kørt med 3 gang kun ind for ! Den står som ny og lader med følger til den .. Dette er en kvalitets bil Er åben for bud

  1.250,00 kr.29-03-2023
 3. Biler og bilbane, fjernstyret, VTech Toot Tott Drivers, Flere VTech Toot Tott Drivers bilbane-modell

  Biler og bilbane, fjernstyret, VTech Toot Tott Drivers, Flere VTech Toot Tott Drivers bilbane-modeller og biler. Brugt, men i flot stand. Fjernbetjeningen kræver nye batterier. Nypris: Omkring 1.600

  999,00 kr.29-03-2023
 4. Pawpatrol, Fjernstyret bil 125 kr
De store biler 250 kr
Bilerne er næsten ikke brugt

  Pawpatrol, Fjernstyret bil 125 kr De store biler 250 kr Bilerne er næsten ikke brugt

  250,00 kr.28-03-2023
 5. Genesis 46.

  Genesis 46.

  Fjernstyret bil , fjernstyret, Genesis 46, Sælger 2 stk Genesis nitro biler 3 gear 1 bakgear helt ny motor på den ene.Rotostart på begge biler. Skal lige siges at det ikke er for begyndere topfart 70/

  4.000,00 kr.27-03-2023
 6. Fjernstyret biler, fjernstyret, Nikko, 3 stk uden batterier

  Fjernstyret biler, fjernstyret, Nikko, 3 stk uden batterier

  500,00 kr.26-03-2023

Fjernstyrede biler er altid underholdende, og de findes i mange prisklasser. Her er et udvalg for de voksne drengerøve.

Hvad med flydende læk fra batterier?

Det flydende, du ser i batterikassen, er syre. Så på med handsker og sørg for udluftning. Et batterilæk indeholder kemikalier, der kan irritere huden, lungerne og øjne. Sikkerhedsbrillerne fra nytårsaften bør du også iføre dig.

Bagepulver kan bruges til at neutralisere syren fra nikkelkadmium batterier. Alkaline batterier indeholder en anden syretype. Her kan du dyppe en bomuldsklud i eddike eller citronsaft og på den måde neutralisere syren. En gammel tandbørste kan være nyttig.

Jeg vil ikke gå i yderligere detaljer omkring oprydning af kemi med kemi.

LÆS OGSÅ: Tips til køb og behandling af brugt LEGO

I videoen kan du se, hvordan du selv kan rense, så du får samme resultat
I videoen kan du se, hvordan du selv kan rense, så du får samme resultat

3 vedholdende myter om batterier

1. Batterierne holder længere, hvis de opbevares i køleskabet!
Nej! Batterier skal opbevares i originalemballagen til de skal bruges. Gerne ved cirka 18 grader, oplyser Batteriforeningen.

2. Jeg må gerne blande nye og gamle batterier!
Nej! Det skal du ikke gøre. Bruger du nye og gamle batterier sammen, risikerer du, at det ene aflader det andet. Desuden forøges risikoen for lækage.

3. Batterierne må gerne smides i skraldespanden!
Nej! Nej! Nej! Batterier er farligt affald og skal afleveres på genbrugspladsen. Nogle kommuner har en rød miljøboks til farligt affald. Andre tilbyder, at du kan lægge batterierne i en gennemsigtig plastikpose oven på skraldespanden. Så tager renovationsbilen dem med.

I 2015 kom ph.d. studerende Marianne Bigum i øvrigt frem til, at 39 procent af danskerne smider batterier i skraldespanden.

Find det på DBA

 1. Aktivitetslegetøj, Fisher Price Laugh & Learn Say Please snacksæt
Fisher Price Laugh & Learn Say Ple

  Aktivitetslegetøj, Fisher Price Laugh & Learn Say Please snacksæt Fisher Price Laugh & Learn Say Please-snacksæt med Smart Stages-teknologi lærer dit barn om gode manerer, om at sammenligne, om at del

  175,00 kr.28-04-2020

Den syngende bamse fra Fisher Price er en klassiker. Bamsen synger børnesange, lærer barnet om bogstaver og meget andet. Her er ’must have’-bamsen til rimelige priser.

Når du køber nyt legetøj, indeholder det ofte batterier. For enden sidder en lille papir- eller plastiksnip, der skal afmonteres inden brug. Dette er indsat, så legetøjet ikke tømmer batterierne i forretningen. En papir- eller plastiksnip forhindrer ikke, at batterierne kan lække. Derfor skal du altid tage batterierne ud, inden legetøj lægges på eksempelvis loft eller i kælderen.

Lykkedes det ikke at få liv i det gamle legetøj, så skal du på jagt efter noget andet. Her er 8 brugte børneting, der kan inspirere dig. Hvis du er en smule handy, så kan du selv skabe eventyrlige boghylder

Relaterede artikler