Har gamle batterier ødelagt dit tech? Sådan får du det til at virke igen
Video

Har gamle batterier ødelagt dit tech? Sådan får du det til at virke igen

John G
John G

Irrede batterier har taget livet af syngebamsen og den fjernstyrede bil. Se hvordan du igen kommer ud at køre, og får bamsen til at synge - i videoen herover får du svaret.

Ungerne har gravet noget gammelt legetøj frem, der ikke længere virker. Et batteriskift er ikke nok, for batteriterminalerne er irrede på grund af gamle batterier. Heldigvis kan du i de fleste tilfælde løse problemet ret nemt.

Så snart et irret batteri konstateres, skal de fjernes, så der ikke sker yderligere skade. Herefter afrenses terminalerne i batterikassen, så der igen kan skabes elektrisk forbindelse.

Tag en flad skruetrækker og skrab irret af. Du kan også have glæde af en stålbørste. Denne er især god til fjenderne. Du behøver altså ikke finde en masse værktøj frem.

Herefter fjerner du det afskrabede ir og sætter friske batterier i.

Denne fremgangsmåde benyttes, hvis der er tale om tør ir. Har batteriet derimod lækket væske, er det en anden metode, du skal benytte. Se med i videoen herover, hvor jeg viser dig, hvordan du gør.

HUSK: Hvis legetøj lægges væk, uden at blive brugt i lang tid, er det en god ide at tage batterierne ud.

Find det på DBA

 1. BB Junior Ferrari min første fjernstyrede bil

  BB Junior Ferrari min første fjernstyrede bil

  BB Junior Ferrari min første fjernstyrede bil, bb junior, * Fra 24 mdr. * Bilens længde er 21 cm * Bilen bruger 3 x AA batterier (ikke inkluderet) * Fjernkontrollen bruger 3 x AAA (inkluderet)

  339,00 kr.05-12-2022
 2. Flexitracks, fjernstyret, 3 generationer af flexi Tracks sælges

Det er til 3 broer, omkørsler og kr

  Flexitracks, fjernstyret, 3 generationer af flexi Tracks sælges Det er til 3 broer, omkørsler og kryds Ca 12 m bane og 8 biler Der også lidt selvlysende bane Sælges samlet Giv et bud

  495,00 kr.04-12-2022
 3. 2 fjernstyrede biler, fjernstyret, Destroyer og Ravage, Købt hos morfars. dk. Kører fint og hurtigt!

  2 fjernstyrede biler, fjernstyret, Destroyer og Ravage, Købt hos morfars. dk. Kører fint og hurtigt! Anbefalet til børn og barnlige sjæle med alder 14+. Med 1 lader og 2 batterier. Samlet pris 1200 kr

  1.200,00 kr.04-12-2022
 4. Fjernstyret Nitro bil, fjernstyret, HPI Racing, Til den der kan lide at nørde med sådan noget. Der m

  Fjernstyret Nitro bil, fjernstyret, HPI Racing, Til den der kan lide at nørde med sådan noget. Der medfølger en del tilbehør

  2.000,00 kr.04-12-2022
 5. Fjernstyret bil, fjernstyret, Ranger, Købt ved morfars hvor der også kan købes reservedele. Kører fi

  Fjernstyret bil, fjernstyret, Ranger, Købt ved morfars hvor der også kan købes reservedele. Kører fint

  350,00 kr.04-12-2022
 6. Flexi-trackbane og 5 fjernstyrede biler, fjernstyret, Flexi-track, En stor Flexi-trackbane med en ma

  Flexi-trackbane og 5 fjernstyrede biler, fjernstyret, Flexi-track, En stor Flexi-trackbane med en masse devises samt 5 fjernstyrede biler. Fra ikke-rygerhjem. Sælges for 400 kr.

  400,00 kr.04-12-2022

Fjernstyrede biler er altid underholdende, og de findes i mange prisklasser. Her er et udvalg for de voksne drengerøve.

Hvad med flydende læk fra batterier?

Det flydende, du ser i batterikassen, er syre. Så på med handsker og sørg for udluftning. Et batterilæk indeholder kemikalier, der kan irritere huden, lungerne og øjne. Sikkerhedsbrillerne fra nytårsaften bør du også iføre dig.

Bagepulver kan bruges til at neutralisere syren fra nikkelkadmium batterier. Alkaline batterier indeholder en anden syretype. Her kan du dyppe en bomuldsklud i eddike eller citronsaft og på den måde neutralisere syren. En gammel tandbørste kan være nyttig.

Jeg vil ikke gå i yderligere detaljer omkring oprydning af kemi med kemi.

LÆS OGSÅ: Tips til køb og behandling af brugt LEGO

I videoen kan du se, hvordan du selv kan rense, så du får samme resultat
I videoen kan du se, hvordan du selv kan rense, så du får samme resultat

3 vedholdende myter om batterier

1. Batterierne holder længere, hvis de opbevares i køleskabet!
Nej! Batterier skal opbevares i originalemballagen til de skal bruges. Gerne ved cirka 18 grader, oplyser Batteriforeningen.

2. Jeg må gerne blande nye og gamle batterier!
Nej! Det skal du ikke gøre. Bruger du nye og gamle batterier sammen, risikerer du, at det ene aflader det andet. Desuden forøges risikoen for lækage.

3. Batterierne må gerne smides i skraldespanden!
Nej! Nej! Nej! Batterier er farligt affald og skal afleveres på genbrugspladsen. Nogle kommuner har en rød miljøboks til farligt affald. Andre tilbyder, at du kan lægge batterierne i en gennemsigtig plastikpose oven på skraldespanden. Så tager renovationsbilen dem med.

I 2015 kom ph.d. studerende Marianne Bigum i øvrigt frem til, at 39 procent af danskerne smider batterier i skraldespanden.

Find det på DBA

 1. Fisher-Price klassikere, Talende koala, 6 til 11 måneder, Sælger talende koala. Den kan tælle og syn

  Fisher-Price klassikere, Talende koala, 6 til 11 måneder, Sælger talende koala. Den kan tælle og synge. Skal hentes på Amager, tæt på Bella center st.

  100,00 kr.30-11-2022
 2. Aktivitetslegetøj, Dance & Play Puppy, En dansende hund:

Hunden opmuntrer barnet til at synge, dans

  Aktivitetslegetøj, Dance & Play Puppy, En dansende hund: Hunden opmuntrer barnet til at synge, danse og klappe med på korte søde børnesange. Fisher Price Dance & Play Puppy startes ved et tryk på fø

  250,00 kr.03-10-2022
 3. Aktivitetslegetøj, Fisher Price Laugh & Learn Say Please snacksæt
Fisher Price Laugh & Learn Say Ple

  Aktivitetslegetøj, Fisher Price Laugh & Learn Say Please snacksæt Fisher Price Laugh & Learn Say Please-snacksæt med Smart Stages-teknologi lærer dit barn om gode manerer, om at sammenligne, om at del

  175,00 kr.28-04-2020

Den syngende bamse fra Fisher Price er en klassiker. Bamsen synger børnesange, lærer barnet om bogstaver og meget andet. Her er ’must have’-bamsen til rimelige priser.

Når du køber nyt legetøj, indeholder det ofte batterier. For enden sidder en lille papir- eller plastiksnip, der skal afmonteres inden brug. Dette er indsat, så legetøjet ikke tømmer batterierne i forretningen. En papir- eller plastiksnip forhindrer ikke, at batterierne kan lække. Derfor skal du altid tage batterierne ud, inden legetøj lægges på eksempelvis loft eller i kælderen.

Lykkedes det ikke at få liv i det gamle legetøj, så skal du på jagt efter noget andet. Her er 8 brugte børneting, der kan inspirere dig. Hvis du er en smule handy, så kan du selv skabe eventyrlige boghylder

Relaterede artikler