Har gamle batterier ødelagt dit tech? Sådan får du det til at virke igen
Video

Har gamle batterier ødelagt dit tech? Sådan får du det til at virke igen

John G
John G

Irrede batterier har taget livet af syngebamsen og den fjernstyrede bil. Se hvordan du igen kommer ud at køre, og får bamsen til at synge - i videoen herover får du svaret.

Ungerne har gravet noget gammelt legetøj frem, der ikke længere virker. Et batteriskift er ikke nok, for batteriterminalerne er irrede på grund af gamle batterier. Heldigvis kan du i de fleste tilfælde løse problemet ret nemt.

Så snart et irret batteri konstateres, skal de fjernes, så der ikke sker yderligere skade. Herefter afrenses terminalerne i batterikassen, så der igen kan skabes elektrisk forbindelse.

Tag en flad skruetrækker og skrab irret af. Du kan også have glæde af en stålbørste. Denne er især god til fjenderne. Du behøver altså ikke finde en masse værktøj frem.

Herefter fjerner du det afskrabede ir og sætter friske batterier i.

Denne fremgangsmåde benyttes, hvis der er tale om tør ir. Har batteriet derimod lækket væske, er det en anden metode, du skal benytte. Se med i videoen herover, hvor jeg viser dig, hvordan du gør.

HUSK: Hvis legetøj lægges væk, uden at blive brugt i lang tid, er det en god ide at tage batterierne ud.

Find det på DBA

 1. Flexi trax, fjernstyret, Flexi trax, Stor samling sælges med biler, hængebro og skifter

  Flexi trax, fjernstyret, Flexi trax, Stor samling sælges med biler, hængebro og skifter

  250,00 kr.06-06-2023
 2. FG RASING, fjernstyret, Sælges for højest bydene denne benzin drevet raser bil der er meget udstyr m

  FG RASING, fjernstyret, Sælges for højest bydene denne benzin drevet raser bil der er meget udstyr med incl resevedele, jeg har fået den for betaling af en anden vare jeg ved den virker selv, andet fo

  1.000,00 kr.06-06-2023
 3. Fjernstyret bil, fjernstyret, Nikko, Vintage Nikko backfire mini. Virker og ser næsten ud som ny.

  Fjernstyret bil, fjernstyret, Nikko, Vintage Nikko backfire mini. Virker og ser næsten ud som ny.

  350,00 kr.06-06-2023
 4. Audi R8 Spyder - elektrisk bil til børn, fjernstyret, Audi, Den ekslusive Audi er lavet på licens af

  Audi R8 Spyder - elektrisk bil til børn, fjernstyret, Audi, Den ekslusive Audi er lavet på licens af Audi, fantastisk flot udført med sans for detaljer. Nypris kr. 1499,- Elektrisk bil til børn - 1

  900,00 kr.05-06-2023
 5. El bil , fjernstyret, 4x4, Fejler intet men er Selvfølgelig brugt af mine børn.. 

Nyt batter er Mon

  El bil , fjernstyret, 4x4, Fejler intet men er Selvfølgelig brugt af mine børn.. Nyt batter er Monteret.. Lader og Fjernbetjening medfølger.. Pris 2800

  2.800,00 kr.05-06-2023
 6. Fjernstyret bil, fjernstyret, Fra morfars.dk, Super god monster truck fra “morfars”
2 reservedele sa

  Fjernstyret bil, fjernstyret, Fra morfars.dk, Super god monster truck fra “morfars” 2 reservedele samt 2 batterier med oplader medfølger. Den er 4 hjulstrækket. den kan køre ca25 km i timen. Den har f

  550,00 kr.05-06-2023

Fjernstyrede biler er altid underholdende, og de findes i mange prisklasser. Her er et udvalg for de voksne drengerøve.

Hvad med flydende læk fra batterier?

Det flydende, du ser i batterikassen, er syre. Så på med handsker og sørg for udluftning. Et batterilæk indeholder kemikalier, der kan irritere huden, lungerne og øjne. Sikkerhedsbrillerne fra nytårsaften bør du også iføre dig.

Bagepulver kan bruges til at neutralisere syren fra nikkelkadmium batterier. Alkaline batterier indeholder en anden syretype. Her kan du dyppe en bomuldsklud i eddike eller citronsaft og på den måde neutralisere syren. En gammel tandbørste kan være nyttig.

Jeg vil ikke gå i yderligere detaljer omkring oprydning af kemi med kemi.

LÆS OGSÅ: Tips til køb og behandling af brugt LEGO

I videoen kan du se, hvordan du selv kan rense, så du får samme resultat
I videoen kan du se, hvordan du selv kan rense, så du får samme resultat

3 vedholdende myter om batterier

1. Batterierne holder længere, hvis de opbevares i køleskabet!
Nej! Batterier skal opbevares i originalemballagen til de skal bruges. Gerne ved cirka 18 grader, oplyser Batteriforeningen.

2. Jeg må gerne blande nye og gamle batterier!
Nej! Det skal du ikke gøre. Bruger du nye og gamle batterier sammen, risikerer du, at det ene aflader det andet. Desuden forøges risikoen for lækage.

3. Batterierne må gerne smides i skraldespanden!
Nej! Nej! Nej! Batterier er farligt affald og skal afleveres på genbrugspladsen. Nogle kommuner har en rød miljøboks til farligt affald. Andre tilbyder, at du kan lægge batterierne i en gennemsigtig plastikpose oven på skraldespanden. Så tager renovationsbilen dem med.

I 2015 kom ph.d. studerende Marianne Bigum i øvrigt frem til, at 39 procent af danskerne smider batterier i skraldespanden.

Den syngende bamse fra Fisher Price er en klassiker. Bamsen synger børnesange, lærer barnet om bogstaver og meget andet. Her er ’must have’-bamsen til rimelige priser.

Når du køber nyt legetøj, indeholder det ofte batterier. For enden sidder en lille papir- eller plastiksnip, der skal afmonteres inden brug. Dette er indsat, så legetøjet ikke tømmer batterierne i forretningen. En papir- eller plastiksnip forhindrer ikke, at batterierne kan lække. Derfor skal du altid tage batterierne ud, inden legetøj lægges på eksempelvis loft eller i kælderen.

Lykkedes det ikke at få liv i det gamle legetøj, så skal du på jagt efter noget andet. Her er 8 brugte børneting, der kan inspirere dig. Hvis du er en smule handy, så kan du selv skabe eventyrlige boghylder

Relaterede artikler