DIY Tech Edition: Martin har bygget sit eget gaming-setup af brugte dele
VideoBørn

DIY Tech Edition: Martin har bygget sit eget gaming-setup af brugte dele

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

33-årige Martin har bygget sin gamer computer selv. Fordi det var meget billigere sådan, men også fordi, han på den måde sikrede sig at få en computer, der kunne spille lige præcist så ”smooth”, som han drømte om.

’Koooom nu mor. Det er mit største ønske’?!

Rigtig mange børn plager deres forældre om at få en gamer computer. Og vi ved alle sammen, at man som forældre vil gøre rigtig meget for at skabe glæde hos sine børn. Så hvorfor får alle børnene ikke deres ønske opfyldt?

En gamer computer er virkelig dyr. For at sige det mildt. Et ønske, der er så dyrt, at du nok ikke engang kan få det i gave, om så din mor, far og søskende gik sammen om den.

Men nu er løsninger her. Du kan bygge din egen. Det har 33-årige Martin fra Holbæk gjort. Han har nemlig sparet rigtig mange penge ved at bygge sit eget setup. Sådan kan han nu spille løs og dyrke sin hobby:

- Grunden til, at jeg sidder og gamer, er, at jeg møder nye mennesker fra hele verden, fortæller han.

I videoen herover guider Martin Nielsen dig til, hvordan du selv kan gøre. Du kan også læse dig klogere, i artiklen herunder, på hvilken anden – meget stor – fordel der er ved at bygge computeren selv.

En PC falder typisk 20-30 procent i værdi i løbet af det første år. Derfor kan du spare rigtig mange penge ved at købe den brugt.
En PC falder typisk 20-30 procent i værdi i løbet af det første år. Derfor kan du spare rigtig mange penge ved at købe den brugt.

Ikke kun på grund af pengene: Derfor bør du bygge gamer PC’en selv

- Nej, ellers tak.

Sådan lyder konklusionen fra Martin, når man spørger ham, om han ikke bare kunne have købt sin gamer computer fra ny. Og årsagen er ikke kun pengebesparelsen. Ved at bygge gamer PC’en selv, har også mulighed for at designe computeren, ligesom han syntes, den burde være.

- Der er altid én ting, du ender med at skifte, hvis du køber en færdiglavet computer. Og så skal du alligevel bruge flere penge, fortæller Martin.

Du kan klikke her og se de gamercomputere, du kan finde på DBA.
  

Disse ”ingredienser” skal du bruge til din gamer PC

Martin tegner og fortæller i videoen, hvad du skal bruge, hvis du vil lave din egen gamer computer. Men du kan også læse det her:

 • Ram. Her anbefaler Martin dig at putte minimum 16 gigabyte ram ind i computeren.
 • Grafikkort.Du skal bruge et grafikkort med seks GB hukommelse og helst mindst en 1060-model. Han oplyser, at sådan et kan købes for 1.200 kroner på brugtmarkedet.

Derudover skal din computer bruge en processer, også kaldet for ’CPU’ (Central Processing Unit”), headset, bundkort og en harddisk. Harddisken anvendes til at lægge ting på.

- Skal du have en god gamer computer, skal du også have en gamer-skærm. Du kan få gamer-skærme fra 60 hertz og deropad, fortæller Martin.

Han anvender selv en gamer-skærm med 144 hertz. Men han garanterer, at du også kan spille fint med 60. 

Din computer har også brug for en strømforsyning.

- Strømforsyningen skal leverer strøm til resten af computerens dele. Forsyningen skal være kraftig nok til at kunne forsyne alle dele med strøm, påpeger Martin.

Sidst men ikke mindst på din indkøbsliste skal du sikre dig følgende:

- Delene skal være konvertible med hinanden, fortæller Martin.

LÆS OGSÅ: Guide: Køb din gamer PC brugt og spar mange penge

Teknologien udvikler sig med lynets hast, og derfor kan det være svært at vide, hvad du skal bruge til det perfekte gaming-setup. Lad Martin guide dig i videoen, som du finder øverst i artiklen.
Teknologien udvikler sig med lynets hast, og derfor kan det være svært at vide, hvad du skal bruge til det perfekte gaming-setup. Lad Martin guide dig i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Sådan bygger du computeren

Når vi tænker på en computer i dag, ser mange skærmen for sig. Men hjernen bag computeren sidder i det, der kaldes for computer-kabinettet. Det er den høje dims, der lyser, bliker og af og til siger lyde. Mest af alt, når computeren tænker ekstra meget.

Du skal selvfølgelig bruge et kabinet, når du skal samle din PC. Hvordan du samler computeren i kabinettet, findes der en masse manualer til på nettet, forklarer Martin.

Find det på DBA

 1. HP, Elitedesk 800 G2 Sff, 3.40 Ghz, 16 GB ram, 128 GB harddisk, God, Mulighed for personlig levering

  HP, Elitedesk 800 G2 Sff, 3.40 Ghz, 16 GB ram, 128 GB harddisk, God, Mulighed for personlig levering eller den kan hentes i Ringsted eller den kan sendes Velfungerende hp med masser af plads til et g

  1.500,00 kr.07-02-2023
 2. Andet mærke, Msi, Hey Alle 

Jeg sælger min stationær computer, da jeg ikke får den brugt og den bar

  Andet mærke, Msi, Hey Alle Jeg sælger min stationær computer, da jeg ikke får den brugt og den bare står og samler støv. Jeg har spillet Fortnite og CS:GO på den og det virker rigtig godt! Der hør

  2.500,00 kr.07-02-2023
 3. Lenovo, AMD Ryzen 3600 Ghz, 16 GB ram, 500 GB harddisk, God, Sælger min stationær, da jeg ikke længe

  Lenovo, AMD Ryzen 3600 Ghz, 16 GB ram, 500 GB harddisk, God, Sælger min stationær, da jeg ikke længere gamer. Den kører langt de fleste spil på 110 fps +. Den står stadig flot, og har lige placeret de

  2.800,00 kr.07-02-2023
 4. Acer, TC 895, 2.9 Ghz, 16GB GB ram, 512Gb M2 GB harddisk, God, Lille god gamer pc til CS, quake, Rob

  Acer, TC 895, 2.9 Ghz, 16GB GB ram, 512Gb M2 GB harddisk, God, Lille god gamer pc til CS, quake, Roblox etc Se specifikationer på billederne

  1.900,00 kr.07-02-2023
 5. Selvbyg, 3.6 Ghz, 16 GB ram, 600 GB harddisk, Gamer PC inkl. skærm, tastatur, mus & headset. Perfekt

  Selvbyg, 3.6 Ghz, 16 GB ram, 600 GB harddisk, Gamer PC inkl. skærm, tastatur, mus & headset. Perfekt til ham ellers hende der vil prøve kræfter med gaming :-) Perfekt til spil som CSGO, Fortnite, Rob

  5.400,00 kr.07-02-2023
 6. Andet mærke, 3,4 Ghz, 8 GB ram, 220 GB harddisk, God, Jeg ønsker at sælge denne computer med tilhør

  Andet mærke, 3,4 Ghz, 8 GB ram, 220 GB harddisk, God, Jeg ønsker at sælge denne computer med tilhørende nyere logitech tastatur, Logitech mus og Samsung skærm. Jeg har haft den i et par år, men compu

  3.000,00 kr.07-02-2023

Klik her og find selvbyg-gamercomputere på DBA.
  

Derfor er Martins mikrofon særlig

Du har sikkert set det før. Gamere, der spiller, mens de taler med holdkammeraterne og et kamera, der lyser foran dem.

Men Martins setup er anderledes.
Han vil kunne køre kamera og mikrofon for sig, og derfor har han installeret en HyperX Quadcast-mikrofon.

- Jeg vil gerne have mikrofonen væk fra mig, når jeg sidder med headset på, fortæller Martin.

SE OGSÅ: VIDEO: Mød en samler: For Noel er det en leg at samle på spillekonsoller 

CPU står for ”Central Processing Unit”, og med dét menes computerens processor. Din processor være minimum 2.5 Ghz for at køre fuld HD. i7- og i5-processorer findes der mange af på brugtmarkedet.
CPU står for ”Central Processing Unit”, og med dét menes computerens processor. Din processor være minimum 2.5 Ghz for at køre fuld HD. i7- og i5-processorer findes der mange af på brugtmarkedet.

Martin er nummer ét i dette spil

Man skal virkelig være glad for at spise fisk og skaldyr, hvis man laver sin egen ruse, og det samme kan man tænke om Martin.

Han må have en særlig forkærlighed for gaming, siden han laver sit eget gamer-setup – ja endda computerbordet er designet og tilpasset af ham selv.

Men der er også noget om snakken. Martin spiller nemlig rigtig mange spil, og han er god tl det:

- Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint ligger jeg stadig nummer ét i, selvom det cirka er et års tid siden, jeg spillede det, siger en selvsikker Martin med et glimt i øjet.

For tiden spiller han det nye ’Call of duty: Black ops cold wars’-spil.

Søger du på ’Gaming’ i DBAs ’Computer’-kategori, vil du se, at en stor del af de brugte computere er kategoriseret som ”Selvbyg”.
Søger du på ’Gaming’ i DBAs ’Computer’-kategori, vil du se, at en stor del af de brugte computere er kategoriseret som ”Selvbyg”.

Martins setup er udvidet med denne geniale opfindelse

Det bedste er at kunne fordybe sig. Have al tid i verden og bare kunne bruge den på én ting, helt uforstyrret. Hvad enten det er at læse i en god bog eller spille gamer computer. Men de menneskelige behov er svære at sætte til side. På et tidspunkt bliver du nødt til at gå på toilettet for at tisse, og maven kalder også tørstigt efter noget tid.

Martin har dog fundet en løsning på det ene af disse to forstyrrelseselementer. Han har installeret et brugt køleskab som en del af gaming-setuppet, så han er fri for at gå hele vejen hen til køkkenet efter nye forsyninger.

Og det smarte ved hans køleskab er, at det nu har fået matchende LED-lys til resten af setuppet. 

Find det på DBA

 1. Andet mærke Gigabyte Aero 15 kc , God, Gamer bærbar 
Kan klare alle spil uden problemer


Specificat

  Andet mærke Gigabyte Aero 15 kc , God, Gamer bærbar Kan klare alle spil uden problemer Specifications Processor- I7-10870H GPU- Nvidia GDDR6 RTX 3060 6GB RAM- 16GB STORAGE- 512gb M.2 SSD DISPL

  6.500,00 kr.07-02-2023
 2. MSI GL62M 7EDX Core i5, Perfekt, Sælger denne gamer computer. Brugt meget få gange. Fremstår som ny.

  MSI GL62M 7EDX Core i5, Perfekt, Sælger denne gamer computer. Brugt meget få gange. Fremstår som ny. Købt medio ‘18. Kvittering haves. Nypris 5.628 kr for bare computeren Produktnavn: MSI GL62M core

  3.250,00 kr.07-02-2023
 3. Acer Acer Nitro 5 gamer pc -15,6”, God, Gamer

  Acer Acer Nitro 5 gamer pc -15,6”, God, Gamer

  5.100,00 kr.07-02-2023
 4. Acer Nitro AN515-54, 2.4 GHz, 8 GB ram, 250 GB harddisk, Perfekt, Jeg sælger min Acer Nitro gamer bæ

  Acer Nitro AN515-54, 2.4 GHz, 8 GB ram, 250 GB harddisk, Perfekt, Jeg sælger min Acer Nitro gamer bærbar. Har faktisk næsten aldrig brugt den, den har faktisk bare ligget gemt væk. Den fungerer hel

  3.750,00 kr.06-02-2023
 5. Dell Gamer Alienware, Perfekt, Alienware 17 R4. 17.3" fullHD skærm som kører 75 Hz. I7 7820HK som kø

  Dell Gamer Alienware, Perfekt, Alienware 17 R4. 17.3" fullHD skærm som kører 75 Hz. I7 7820HK som kører med 4.3 GHz på alle kerner under load. 16 GB ddr4 2666Mhz ram. GTX 1080 med 8 GB dedikeret ram s

  6.900,00 kr.06-02-2023
 6. Asus Gamer, God, Fin 15.6" Asus X550L bærbar med en i5 4210u cpu, 2x4gb ram dualchannel, 180 GB Inte

  Asus Gamer, God, Fin 15.6" Asus X550L bærbar med en i5 4210u cpu, 2x4gb ram dualchannel, 180 GB Intel ssd, nvidia gt 840m med 2 GB dedikeret ram. Skærmopløsning 1366x768. Den kan kører fortnite, roblo

  1.300,00 kr.06-02-2023

64 af de bærbare computere, der er til salg på DBA, matcher søgningen ’gamer’ på DBA.

25-årige Mads har også bygget sin egen computer, men den er ikke liiige til at se. For computeren har han bygget ind i selve skrivebordet. Ret fasinerende.. og svær at få øje på. Du kan se den i videoen, her.

Du kan blive klogere på, hvad CadiaN, der spiller CS:GO, mener, en gamer computer skal bestå af i denne video.

Brian har en gamer-stol, din nabo ikke har magen til. Ja, ingen på din vej har en magen til. Det kan vi garantere. Den er nemlig købt i Canada, og du kan se den ved selvsyn i videoen herunder:

Brians gamer-stol er stadig til salg, og du kan læse mere om den og finde linket til DBA-annoncen i artiklen, her.

Relaterede artikler