Forlæng levetiden af din Gamer-PC med brugt og billigt grej fra DBA
Tech

Forlæng levetiden af din Gamer-PC med brugt og billigt grej fra DBA

Peter Hoffmann
Peter Hoffmann

Når gamere køber nyt, sælger de oftest det gamle. Det kan du nyde godt af på DBA, som har masser af brugt gamer-grej, som stadig fungerer fint til de flestes behov.

En ægte PC-gamer kender frustrationen ved, at computeren ikke længere kan følge med i de nyeste spil. Noget må gøres! I gamle dage, da jeg var dreng, var det nok at smide en ekstra RAM-blok ind i kabinettet. Dengang var spillene ikke så afhængige af 3D-ydelsen. Sådan er det desværre ikke længere.
I dag er det absolut vigtigste element i en gamer-PC grafikkortet, da stort set alle spil benytter hardware-accelereret 3D-grafik i større eller mindre grad. Dernæst kommer CPU og sidst Ram-blokkene. Det hele skal helst passe sammen i hastighed og ydelse, så der ikke opstår flaskehalse i processen. En topmoderne og lynhurtigt grafikkort kan eksempelvis ikke yde optimalt, hvis du parrer det med en processor med mange år på bagen.

PC-hardware er dyrt. Det ved gamere alt om. Men ægte gamere har det også med løbende at udskifte og opgradere deres hardware. De brugte stumper havner på DBA, hvor DU kan gøre et kup! Et af sidste års bedste grafikkort kan pludselig findes til den halve pris, eller du kan måske endda være heldig at finde en hel maskine med specifikationer, der er gode nok til at trække de nyeste spil.

Så lad os komme i gang og se lidt på, hvad du har af muligheder, når du vil opgradere din gamer-PC. Sammen kigger vi nu DBA igennem for brugte stumper, der er oplagte at opgradere gamer-PC’en med.

Inden vi går i gang, vil jeg dog give dig ét godt og eviggyldigt tip! Hold altid nyprisen op imod den brugte. Hardware taber ligesom biler hurtigt værdi, så du kan ofte forhandle dig frem til en rigtig god pris.

Grafikkort salg på DBA lige nu:

 1. AMD Radeon R9 290 AMD, 4 GB RAM, God, Radeon R9 290 sælges 

Specs: 

4GB GDDR5 memory
Clock speed:

  AMD Radeon R9 290 AMD, 4 GB RAM, God, Radeon R9 290 sælges Specs: 4GB GDDR5 memory Clock speed: 947MHz Slot Widht: Dual slot Direct X 12 OpenGL 4.6 OpenCL 2.1 Vulkan 1.2.170 Shader model: 6.5

  500,00 kr.17-06-2024
 2. Gtx 1050 Nvidia, 4 GB RAM, Perfekt, Virker som de skal pris pr stk 350

  Gtx 1050 Nvidia, 4 GB RAM, Perfekt, Virker som de skal pris pr stk 350

  350,00 kr.17-06-2024
 3. Msi RTX 3070, Da jeg ikke spiller så meget mere har jeg ikke brug for så stort et kort og ønsker at

  Msi RTX 3070, Da jeg ikke spiller så meget mere har jeg ikke brug for så stort et kort og ønsker at nedgradere lidt. Derfor sælges mit msi Rtx 3070 suprim grafikkort. Det fungere perfekt og sidder pt

  2.500,00 kr.17-06-2024
 4. Palit RTX 3070 Gaming Pro, Velfungerende RTX 3070 sælges,
Orig emballage haves,samt kvittering.
Godt

  Palit RTX 3070 Gaming Pro, Velfungerende RTX 3070 sælges, Orig emballage haves,samt kvittering. Godt bygget kort som det kan ses her: https://appuals.com/palit-gaming-pro-geforce-rtx-3070-review/ Fast

  2.000,00 kr.17-06-2024
 5. ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT 20GB OC grafikkort

  ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT 20GB OC grafikkort

  Asus, GB RAM 20, Som ny - I originalindpakning, Udnyt dit fulde potentiale med ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT 20GB OC grafikkortet. GPU en anvender AMD RDNA 3-arkitektur med højtydende hardware ray

  7.688,00 kr.21-05-2024
 6. Asus PSI-Ex GeForce GTX 660 2gb Asus, 2 GB RAM, God

  Asus PSI-Ex GeForce GTX 660 2gb Asus, 2 GB RAM, God

  200,00 kr.17-06-2024

Lige nu er der mere end 358 grafikkort til salg på DBA, og mere end 130 af dem koster under 200 kroner.
  

Disse grafikkort til Gamer-PC’en skal du kigge efter på DBA

Den vigtigste komponent i enhver gamer-PC er grafikkortet, og heldigvis er det også det stykke hardware, som er nemmest at skifte selv. Et grafikkort sidder som et udskifteligt indstikskort i computerens bundkort. Det kræver blot, at du frakobler et kabel eller to, samt løsner en skrue. Det kunne ikke være nemmere.

Køb helst et kort, der ikke er alt for gammelt, hvis du vil kunne trække de nyeste spil. Der er flere mærker at vælge imellem (Asus, MSI, Zotac, Gigabite og så videre) men reelt er der kun to producenter af chips til de samme mærker: Nvidia og Ati.

Ati har sin Radeon-serie, hvoraf den nyeste hedder Radeon VII, imens Nvidias hedder Geforce, hvoraf den nyeste er RTX-serien. Fordi en grafikkortgeneration som regel holder længe, skal du hoppe en eller to generationer tilbage, når du køber brugt på DBA, hvis du vil gøre et rigtig kup.

Hos Ati kan du derfor med fordel kigge efter Radeon RX-serien, imens den hos Nvidia hedder Geforce GTX.

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du ved at købe en brugt gamer-PC på DBA

Et eksempel på et godt køb kunne være dette Geforce GTX 970, som du kan få på DBA til 750 kroner hos Stefan i Karlslunde
Et eksempel på et godt køb kunne være dette Geforce GTX 970, som du kan få på DBA til 750 kroner hos Stefan i Karlslunde

De to næstvigtigste ting, du kan opgradere din Gamer-PC med

Som jeg startede med at skrive, er de to næst vigtigste komponenter i en gamer-PC, efter grafikkortet, CPU og RAM. Der kommer løbende hurtigere modeller af disse to komponenter, hvilket betyder, at folk løbende skifter dem ud og sætter de brugte dele til salg på DBA. De er desuden begge fastmonteret på bundkortet.
Bundkort, CPU og RAM hænger derfor uløseligt sammen, og det er bundkortet, der dikterer, hvilken CPU og RAM du kan bruge. Hvis du ikke er 100 procent sikker på hvad du køber, kan du ende med en CPU eller RAM-klodser, der ikke passer til soklerne på bundkortet.

Heldigvis behøver du ikke bruge tid på at finde delene enkeltvis, idet mange forsøger at sælge de tre dele samlet. Det gode ved denne løsning er, at du ved, at de passer og fungerer sammen. Det svarer desuden til de opgraderingskits, som sælges i diverse netbutikker. Det kan måske være overvældende at kaste sig ud i en udskiftning af bundkort, RAM og CPU, men har du rodet med hjemmebyg før, kan du her gøre en rigtig god handel.

Det kan være svært at sige præcis hvilken CPU, som du skal kigge efter. Ligesom med grafikkort er der to spillere. AMD og Intel. Intel har i flere år været førende inden for gamer hardware, da deres processorer er hurtigere. AMD har dog indhentet dem og slår dem desuden på prisen. Hvis du er på team Intel, kan du overveje en Core i5-processor. Hos AMD hedder det AMD Ryzen 5.

Hvad angår RAM, så udnytter de færreste spil mere end 8GB. Vil du også kunne lave andet med din computer end at spille, som eksempelvis videoredigering, kan du med fordel gå efter 16 eller 32GB.

LÆS OGSÅ: Se DBAs store udvalg af techudstyr

Elias i Aarup sælger på DBA sit gamle bundkort, RAM og CPU. Nypris 3.000 kroner. Han forlanger 2.150 kroner
Elias i Aarup sælger på DBA sit gamle bundkort, RAM og CPU. Nypris 3.000 kroner. Han forlanger 2.150 kroner

Man kan godt være selvbygger, selvom man ikke bygger selv

Er du ikke den store gør-det-selv-type eller tekniknørd, kan du med fordel overtage en andens hårde arbejde. Mange selvbyggere sælger deres kreationer på DBA, når de kaster sig over et nyt projekt. Priserne svinger naturligvis, men det er faktisk muligt at gøre et fornuftigt køb, hvis du sætter dig lidt ind i, hvad du køber.
Vær igen opmærksom på de tre vigtigste komponenter: Grafikkort, CPU og RAM.

I sidste ende er det din pengepung, der afgør, hvad du skal købe, men du kan med fordel holde dig til hardware, som maksimalt har 4-5 år på bagen. Priserne på DBA svinger meget. Du kan finde maskiner til 35.000 kroner, men du kan også finde maskiner til 5.000 kroner.

De fleste gamere kan heller ikke leve uden denne ting til deres Gamer-PC

Moderne computerspil fylder vanvittigt meget og skal, fordi CD/DVD-drevene er udfaset, installeres på computerens indbyggede lagerplads. Det er både godt og skidt. Godt, fordi det er langt hurtigere og mere stabilt at indlæse fra en harddisk, og skidt, fordi det kræver langt flere ledige GB.

Et moderne computerspil fylder et sted mellem 30-50 GB på din harddisk. Har du kun en model på eksempelvis 500GB, hvoraf styresystemet allerede æder en god del, er der ikke meget plads tilbage til spil.

Heldigvis er det nemt og billigt at få mere plads:
På DBA er der lige nu mere end 695 brugte harddiske til salg. Hold øje med hastigheden, opgivet som RPM, og størrelsen, angivet som GB.

Kan du leve med en lidt ældre og langsommere harddisk, kommer du langt for bare 100 kroner på DBA. Vær dog her opmærksom på, at du ikke får meget mere end cirka 300GB. Jeg vil derfor hellere anbefale dig at kigge på harddiske med minimum 1000GB lagerplads. Her starter priserne cirka på 3-400 kroner.

De bedste modeller af SSD-typen koster mere, men er til gengæld også meget hurtigere end de gamle Sata-drev. Den primære forskel på de billigste og dyreste drev består i, at de gamle harddiske er opbygget af roterende magnetiske skiver. Det betyder bevægelse og slid, ligesom de fylder mere. De nye SSD-drev er bygget på statisk hukommelse, som vi kender det fra RAM-klodser eller hukommelseskort til mobilen.

Harddiske til salg på DBA:

 1. IRONWOLF PRO, 16 GB, Perfekt, Har aldrig brugt dem og ligge i kassen. Jeg har 7 stk. Prisen er pr st

  IRONWOLF PRO, 16 GB, Perfekt, Har aldrig brugt dem og ligge i kassen. Jeg har 7 stk. Prisen er pr stk.

  1.900,00 kr.17-06-2024
 2. Kingston, 120 GB, Perfekt, Virker som den skal

  Kingston, 120 GB, Perfekt, Virker som den skal

  200,00 kr.17-06-2024
 3. Samsung T7 Shield Black, ekstern, 4000 GB, Perfekt, Super hurtig ekstern SSD...Usb C...Er som ny...H

  Samsung T7 Shield Black, ekstern, 4000 GB, Perfekt, Super hurtig ekstern SSD...Usb C...Er som ny...Har kørt få timer... Kvittering m. Garantii medfølger... prisen er fast... Personlig afhentning eller

  1.500,00 kr.17-06-2024
 4. LaCie Rugged USB-C 2 TB bærbar harddisk

  LaCie Rugged USB-C 2 TB bærbar harddisk

  Lacie, GB 2000, Som ny - I originalindpakning, Den hårdføre LaCie Rugged USB-C bærbare harddisk har et regn, chok- og trykresistent kabinet, der passer i lommen. Det tilbyder 2 TB kapacitet og lynhur

  751,00 kr.15-11-2023
 5. Samsung 990 EVO, 2000 GB, Perfekt, Sælger denne i ny og ubrudt emballage, da min søn ikke fik brug f

  Samsung 990 EVO, 2000 GB, Perfekt, Sælger denne i ny og ubrudt emballage, da min søn ikke fik brug for den. https://www.dustinhome.dk/product/5011370916/990-evo-2tb-ssd Kan sendes evt.

  800,00 kr.17-06-2024
 6. Verbatim, 1000 GB, God, Lille kompakt bærbar 2.5 tommer harddisk.
1 TB plads.

USB 3.0 forbindelse.

  Verbatim, 1000 GB, God, Lille kompakt bærbar 2.5 tommer harddisk. 1 TB plads. USB 3.0 forbindelse. Kabel medfølger. Brugt ganske lidt, da den bare har ligget som ekstra disk i en skuffe. Kan sendes

  275,00 kr.17-06-2024

Lige nu er der mere end 695 harddiske til salg på DBA. Og mere end 316 af dem koster under 200 kroner.
  

Du skal også have en god skærm!

Dit nyindkøbte grej er ikke meget værd, hvis du ikke har en ordentlig skærm at slutte til maskinen. Også her er DBA en sand guldgrubbe af gode køb. En god gamer-skærm handler om to ting: Størrelsen og billedhastigheden.
Jo større skærm, jo højere er opløsningen som oftest også. 27 tommer er det foretrukne valg for de fleste gamere. Dem kan du lige nu finde 97 af på DBA.
Det er fornuftigt at gå en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels. Billedhastigheden bør ligge over de 100Hz. 144Hz er meget normalt inden for gaming-skærme. Dem kan du lige nu finde 9 af på DBA. På DBA starter priserne på 2.000 kroner, mens du i netbutikkerne skal betale 4.000 kroner eller mere.

LÆS OGSÅ: Få et overblik over al elektronikken på DBA

Jeanette fra Ruds Vedby sælger dette komplette setup med vandkølet computer proppet med LED-lys og kraftig hardware. Pris 8.500 kroner, men hun tager også imod bud
Jeanette fra Ruds Vedby sælger dette komplette setup med vandkølet computer proppet med LED-lys og kraftig hardware. Pris 8.500 kroner, men hun tager også imod bud

Du kan også overveje denne slags gamer-PC

Hvis du slet ikke gider rode med stationære computere eller hardware, kan du som sidste udvej også overveje en alt-i-et-løsning i form af en bærbar gamer-PC. Dem kan du naturligvis også finde på DBA, men priserne er høje, og du får slet ikke lige så meget for pengene, som du ville i en stationær. Denne løsning er derfor god til den magelige gamer med en stor pengepung.

Computerskærme til salg på DBA lige nu:

 1. Acer, XB273, 27 tommer, Perfekt, 27" Acer Predator XB273U - 2560x1440 - 240 Hz - AS-IPS - 1 ms - Skæ

  Acer, XB273, 27 tommer, Perfekt, 27" Acer Predator XB273U - 2560x1440 - 240 Hz - AS-IPS - 1 ms - Skærm* Fejler intet - sælges grundet opgradering, kan afprøves inden salg. Fortrækker afhetning.

  2.500,00 kr.17-06-2024
 2. Lenovo, Thinkvision L2440pwC, 24 tommer, God, Fin Lenovo 24 tommer skærm, ingen ridser, full HD (192

  Lenovo, Thinkvision L2440pwC, 24 tommer, God, Fin Lenovo 24 tommer skærm, ingen ridser, full HD (1920 x 1080). Med 3 USB porte indbygget i venstre side, og 1 USB og 1 LPT port på bagsiden. Der kan for

  250,00 kr.17-06-2024
 3. BENQ, 24 tommer, God, BENQ justerbar skærm.
24 tommer og 1920 x 1080 (Full HD)
Tilhørende stik medfø

  BENQ, 24 tommer, God, BENQ justerbar skærm. 24 tommer og 1920 x 1080 (Full HD) Tilhørende stik medfølger

  800,00 kr.17-06-2024
 4. Lenovo, God

  Lenovo, God

  100,00 kr.17-06-2024
 5. Lenovo Legion R45w-30 44,5" VA WLED-gamingskærm

  Lenovo Legion R45w-30 44,5" VA WLED-gamingskærm

  Lenovo, Lenovo 67B1GAC3EU, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Takket være Lenovo Legion R45w-30 44,5" VA WLED-gamingskærmen kan du afvæbne og ødelægge dine fjender i den enestående 5K/DQHD opløsn

  7.279,00 kr.25-04-2024
 6. Lenovo, God, Rigtig fin tilstand, bare lidt støvet

  Lenovo, God, Rigtig fin tilstand, bare lidt støvet

  350,00 kr.17-06-2024

Lige nu er der 1181 computerskærme til salg på DBA, og 221 af dem koster under 800 kroner.

Måske gamer du mest på konsol? I så fald gør du klogt i at købe spillene brugt. På DBA er der masser af brugte spil til salg, og priserne ligger langt under nyprisen, som oftest er på den gale side af 450-550 kroner. Læs mere i artiklen, her.

Har du allerede computeren og skal bare indrette gamer-hulen, kan du med fordel også kigge på DBA. Læs vores guide, hvor vi viser dig, hvordan du køber det komplette gamer-sæt til den halve pris.

Se den vildeste gamerstol i videoen herunder:

 
Du kan læse mere om Brian og hans gamerstol i artiklen, her.

Relaterede artikler