Forlæng levetiden af din Gamer-PC med brugt og billigt grej fra DBA
Tech

Forlæng levetiden af din Gamer-PC med brugt og billigt grej fra DBA

Peter Hoffmann
Peter Hoffmann

Når gamere køber nyt, sælger de oftest det gamle. Det kan du nyde godt af på DBA, som har masser af brugt gamer-grej, som stadig fungerer fint til de flestes behov.

En ægte PC-gamer kender frustrationen ved, at computeren ikke længere kan følge med i de nyeste spil. Noget må gøres! I gamle dage, da jeg var dreng, var det nok at smide en ekstra RAM-blok ind i kabinettet. Dengang var spillene ikke så afhængige af 3D-ydelsen. Sådan er det desværre ikke længere.
I dag er det absolut vigtigste element i en gamer-PC grafikkortet, da stort set alle spil benytter hardware-accelereret 3D-grafik i større eller mindre grad. Dernæst kommer CPU og sidst Ram-blokkene. Det hele skal helst passe sammen i hastighed og ydelse, så der ikke opstår flaskehalse i processen. En topmoderne og lynhurtigt grafikkort kan eksempelvis ikke yde optimalt, hvis du parrer det med en processor med mange år på bagen.

PC-hardware er dyrt. Det ved gamere alt om. Men ægte gamere har det også med løbende at udskifte og opgradere deres hardware. De brugte stumper havner på DBA, hvor DU kan gøre et kup! Et af sidste års bedste grafikkort kan pludselig findes til den halve pris, eller du kan måske endda være heldig at finde en hel maskine med specifikationer, der er gode nok til at trække de nyeste spil.

Så lad os komme i gang og se lidt på, hvad du har af muligheder, når du vil opgradere din gamer-PC. Sammen kigger vi nu DBA igennem for brugte stumper, der er oplagte at opgradere gamer-PC’en med.

Inden vi går i gang, vil jeg dog give dig ét godt og eviggyldigt tip! Hold altid nyprisen op imod den brugte. Hardware taber ligesom biler hurtigt værdi, så du kan ofte forhandle dig frem til en rigtig god pris.

Grafikkort salg på DBA lige nu:

 1. 2080 super Asus, 8 GB RAM, Perfekt, Asus 2080 Super

Virker som det skal, perfekt til competitive fp

  2080 super Asus, 8 GB RAM, Perfekt, Asus 2080 Super Virker som det skal, perfekt til competitive fps spil. Opbevaret i røgfrit omgivelser

  2.899,00 kr.01-10-2023
 2. Nvidia RTX 3080 Asus Tuf Gaming 10gb, 10 GB RAM, Perfekt, Jeg sælger min RTX 3080 På grund af at jeg

  Nvidia RTX 3080 Asus Tuf Gaming 10gb, 10 GB RAM, Perfekt, Jeg sælger min RTX 3080 På grund af at jeg snart opgraderer til en RTX 3090... Mit kort omkring 2 år gammelt og har stadig æsken, den er ikke

  4.450,00 kr.01-10-2023
 3. GeForce RTX 3060 Ti Nvidia, 8 GB GB RAM, Perfekt, Sælger det her fantastiske GeForce RTX 3060Ti foun

  GeForce RTX 3060 Ti Nvidia, 8 GB GB RAM, Perfekt, Sælger det her fantastiske GeForce RTX 3060Ti founders edition fra nvidia. Founders edition kortene er et lidt sjældnere, specielt her i Danmark. Kø

  2.200,00 kr.01-10-2023
 4. RTX 3060ti Gigabyte, 8 GB RAM, God, Kortet fungerer perfekt, og der er stadig lidt af de 2 års garan

  RTX 3060ti Gigabyte, 8 GB RAM, God, Kortet fungerer perfekt, og der er stadig lidt af de 2 års garanti tilbage, hvilket kan ses på sidste billede. Ny pris: 7000kr.- Kan sendes

  2.300,00 kr.01-10-2023
 5. GeForce 2060 Super Ventus GP OC MSI, 6 GB RAM, Perfekt, MSI GeForce RTX 2060 VENTUS GP
Processorfrek

  GeForce 2060 Super Ventus GP OC MSI, 6 GB RAM, Perfekt, MSI GeForce RTX 2060 VENTUS GP Processorfrekvens: 1710 Mhz. Diskret grafikadapterhukommelse: 6 GB, Hukommelsestype for grafikadapter: GDDR6, Hu

  1.500,00 kr.01-10-2023
 6. RX 5700 XT Red Devil, AMD

RX 5700 XT Red Devil

Sælger mit fantastiske grafikkort da jeg søger en n

  RX 5700 XT Red Devil, AMD RX 5700 XT Red Devil Sælger mit fantastiske grafikkort da jeg søger en nvidia grafikkort Har original boks og kvittering Modtager bud, men byd realitisk

  1.400,00 kr.01-10-2023

Lige nu er der mere end 358 grafikkort til salg på DBA, og mere end 130 af dem koster under 200 kroner.
  

Disse grafikkort til Gamer-PC’en skal du kigge efter på DBA

Den vigtigste komponent i enhver gamer-PC er grafikkortet, og heldigvis er det også det stykke hardware, som er nemmest at skifte selv. Et grafikkort sidder som et udskifteligt indstikskort i computerens bundkort. Det kræver blot, at du frakobler et kabel eller to, samt løsner en skrue. Det kunne ikke være nemmere.

Køb helst et kort, der ikke er alt for gammelt, hvis du vil kunne trække de nyeste spil. Der er flere mærker at vælge imellem (Asus, MSI, Zotac, Gigabite og så videre) men reelt er der kun to producenter af chips til de samme mærker: Nvidia og Ati.

Ati har sin Radeon-serie, hvoraf den nyeste hedder Radeon VII, imens Nvidias hedder Geforce, hvoraf den nyeste er RTX-serien. Fordi en grafikkortgeneration som regel holder længe, skal du hoppe en eller to generationer tilbage, når du køber brugt på DBA, hvis du vil gøre et rigtig kup.

Hos Ati kan du derfor med fordel kigge efter Radeon RX-serien, imens den hos Nvidia hedder Geforce GTX.

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du ved at købe en brugt gamer-PC på DBA

Et eksempel på et godt køb kunne være dette Geforce GTX 970, som du kan få på DBA til 750 kroner hos Stefan i Karlslunde
Et eksempel på et godt køb kunne være dette Geforce GTX 970, som du kan få på DBA til 750 kroner hos Stefan i Karlslunde

De to næstvigtigste ting, du kan opgradere din Gamer-PC med

Som jeg startede med at skrive, er de to næst vigtigste komponenter i en gamer-PC, efter grafikkortet, CPU og RAM. Der kommer løbende hurtigere modeller af disse to komponenter, hvilket betyder, at folk løbende skifter dem ud og sætter de brugte dele til salg på DBA. De er desuden begge fastmonteret på bundkortet.
Bundkort, CPU og RAM hænger derfor uløseligt sammen, og det er bundkortet, der dikterer, hvilken CPU og RAM du kan bruge. Hvis du ikke er 100 procent sikker på hvad du køber, kan du ende med en CPU eller RAM-klodser, der ikke passer til soklerne på bundkortet.

Heldigvis behøver du ikke bruge tid på at finde delene enkeltvis, idet mange forsøger at sælge de tre dele samlet. Det gode ved denne løsning er, at du ved, at de passer og fungerer sammen. Det svarer desuden til de opgraderingskits, som sælges i diverse netbutikker. Det kan måske være overvældende at kaste sig ud i en udskiftning af bundkort, RAM og CPU, men har du rodet med hjemmebyg før, kan du her gøre en rigtig god handel.

Det kan være svært at sige præcis hvilken CPU, som du skal kigge efter. Ligesom med grafikkort er der to spillere. AMD og Intel. Intel har i flere år været førende inden for gamer hardware, da deres processorer er hurtigere. AMD har dog indhentet dem og slår dem desuden på prisen. Hvis du er på team Intel, kan du overveje en Core i5-processor. Hos AMD hedder det AMD Ryzen 5.

Hvad angår RAM, så udnytter de færreste spil mere end 8GB. Vil du også kunne lave andet med din computer end at spille, som eksempelvis videoredigering, kan du med fordel gå efter 16 eller 32GB.

LÆS OGSÅ: Se DBAs store udvalg af techudstyr

Elias i Aarup sælger på DBA sit gamle bundkort, RAM og CPU. Nypris 3.000 kroner. Han forlanger 2.150 kroner
Elias i Aarup sælger på DBA sit gamle bundkort, RAM og CPU. Nypris 3.000 kroner. Han forlanger 2.150 kroner

Man kan godt være selvbygger, selvom man ikke bygger selv

Er du ikke den store gør-det-selv-type eller tekniknørd, kan du med fordel overtage en andens hårde arbejde. Mange selvbyggere sælger deres kreationer på DBA, når de kaster sig over et nyt projekt. Priserne svinger naturligvis, men det er faktisk muligt at gøre et fornuftigt køb, hvis du sætter dig lidt ind i, hvad du køber.
Vær igen opmærksom på de tre vigtigste komponenter: Grafikkort, CPU og RAM.

I sidste ende er det din pengepung, der afgør, hvad du skal købe, men du kan med fordel holde dig til hardware, som maksimalt har 4-5 år på bagen. Priserne på DBA svinger meget. Du kan finde maskiner til 35.000 kroner, men du kan også finde maskiner til 5.000 kroner.

De fleste gamere kan heller ikke leve uden denne ting til deres Gamer-PC

Moderne computerspil fylder vanvittigt meget og skal, fordi CD/DVD-drevene er udfaset, installeres på computerens indbyggede lagerplads. Det er både godt og skidt. Godt, fordi det er langt hurtigere og mere stabilt at indlæse fra en harddisk, og skidt, fordi det kræver langt flere ledige GB.

Et moderne computerspil fylder et sted mellem 30-50 GB på din harddisk. Har du kun en model på eksempelvis 500GB, hvoraf styresystemet allerede æder en god del, er der ikke meget plads tilbage til spil.

Heldigvis er det nemt og billigt at få mere plads:
På DBA er der lige nu mere end 695 brugte harddiske til salg. Hold øje med hastigheden, opgivet som RPM, og størrelsen, angivet som GB.

Kan du leve med en lidt ældre og langsommere harddisk, kommer du langt for bare 100 kroner på DBA. Vær dog her opmærksom på, at du ikke får meget mere end cirka 300GB. Jeg vil derfor hellere anbefale dig at kigge på harddiske med minimum 1000GB lagerplads. Her starter priserne cirka på 3-400 kroner.

De bedste modeller af SSD-typen koster mere, men er til gengæld også meget hurtigere end de gamle Sata-drev. Den primære forskel på de billigste og dyreste drev består i, at de gamle harddiske er opbygget af roterende magnetiske skiver. Det betyder bevægelse og slid, ligesom de fylder mere. De nye SSD-drev er bygget på statisk hukommelse, som vi kender det fra RAM-klodser eller hukommelseskort til mobilen.

Harddiske til salg på DBA:

 1. Seagate Slim, ekstern, 1000 GB, God, Billige backup diske! 
Kan bl.a. bruges til TV optagelse ved ti

  Seagate Slim, ekstern, 1000 GB, God, Billige backup diske! Kan bl.a. bruges til TV optagelse ved tilslutning til på nyere fjernsyn. Sort kabinet, med USB kabel. Diskene sælges KUN samlet! 3 eller 1

  166,00 kr.01-10-2023
 2. Seagate, ekstern, 1000 GB, God, Backup disk, også til TV optagelse på nyere TV.. Smart lille harddis

  Seagate, ekstern, 1000 GB, God, Backup disk, også til TV optagelse på nyere TV.. Smart lille harddisk i farvet kabinet. Vælg mellem sølvgrå, kongeblå og bodeaux-rød. Usb3 for hurtig overførsel. Kræver

  200,00 kr.01-10-2023
 3. Toshiba, Seagate, Western Digital, ekstern, 1000 GB, God, Billige backup diske! også til TV optagels

  Toshiba, Seagate, Western Digital, ekstern, 1000 GB, God, Billige backup diske! også til TV optagelse på nyere TV.. Bemærk: Fast pris, bud bliver ikke besvaret. Du har tre valgmuligheder: 1. Inten

  133,00 kr.01-10-2023
 4. WD My Passport Ultra USB-C bærbar harddisk 2 TB (sølv)

  WD My Passport Ultra USB-C bærbar harddisk 2 TB (sølv)

  Western Digital, GB 2000, Som ny - I originalindpakning, WD My Passport Ultra bærbar harddisk med 2 TB kapacitet med elegant ydre, der kombinerer metal og en mat finish. Tag backup og få nem adgang ti

  656,00 kr.01-05-2023
 5. WD My Passport Ultra USB-C bærbar harddisk 4 TB (sølv)

  WD My Passport Ultra USB-C bærbar harddisk 4 TB (sølv)

  Western Digital, GB 4000, Som ny - I originalindpakning, WD My Passport Ultra bærbar harddisk med 4 TB kapacitet med elegant ydre, der kombinerer metal og en mat finish. Tag backup og få nem adgang ti

  1.124,00 kr.01-05-2023
 6. Kioxia EXCERIA PLUS G2 M.2 500 GB PCI Express 3.1a BiCS FLASH TLC NVMe

  Kioxia EXCERIA PLUS G2 M.2 500 GB PCI Express 3.1a BiCS FLASH TLC NVMe

  KIOXIA, GB 500, Som ny - I originalindpakning, Kioxia EXCERIA PLUS G2, 500 GB, M.2, 3400 MB/s Stand: Som ny - I originalindpakning

  439,00 kr.01-05-2023

Lige nu er der mere end 695 harddiske til salg på DBA. Og mere end 316 af dem koster under 200 kroner.
  

Du skal også have en god skærm!

Dit nyindkøbte grej er ikke meget værd, hvis du ikke har en ordentlig skærm at slutte til maskinen. Også her er DBA en sand guldgrubbe af gode køb. En god gamer-skærm handler om to ting: Størrelsen og billedhastigheden.
Jo større skærm, jo højere er opløsningen som oftest også. 27 tommer er det foretrukne valg for de fleste gamere. Dem kan du lige nu finde 97 af på DBA.
Det er fornuftigt at gå en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels. Billedhastigheden bør ligge over de 100Hz. 144Hz er meget normalt inden for gaming-skærme. Dem kan du lige nu finde 9 af på DBA. På DBA starter priserne på 2.000 kroner, mens du i netbutikkerne skal betale 4.000 kroner eller mere.

LÆS OGSÅ: Få et overblik over al elektronikken på DBA

Jeanette fra Ruds Vedby sælger dette komplette setup med vandkølet computer proppet med LED-lys og kraftig hardware. Pris 8.500 kroner, men hun tager også imod bud
Jeanette fra Ruds Vedby sælger dette komplette setup med vandkølet computer proppet med LED-lys og kraftig hardware. Pris 8.500 kroner, men hun tager også imod bud

Du kan også overveje denne slags gamer-PC

Hvis du slet ikke gider rode med stationære computere eller hardware, kan du som sidste udvej også overveje en alt-i-et-løsning i form af en bærbar gamer-PC. Dem kan du naturligvis også finde på DBA, men priserne er høje, og du får slet ikke lige så meget for pengene, som du ville i en stationær. Denne løsning er derfor god til den magelige gamer med en stor pengepung.

Computerskærme til salg på DBA lige nu:

 1. HP, 27er, 27 tommer, God, Meget flot monitor i næsten perfekt stand. Det skal siges at der ikke er l

  HP, 27er, 27 tommer, God, Meget flot monitor i næsten perfekt stand. Det skal siges at der ikke er lyd i denne monitor.

  600,00 kr.01-10-2023
 2. Dell UltraSharp, U2412M, 24 tommer, God, * 16:10 panel
* 1920x1200 60 Hz
* IPS; DVI-D, VGA, DisplayP

  Dell UltraSharp, U2412M, 24 tommer, God, * 16:10 panel * 1920x1200 60 Hz * IPS; DVI-D, VGA, DisplayPort * 4 x USB 2.0 downstream (Type A), DisplayPort, DVI-D (dobbelt link), USB 2.0 upstream (Type B),

  900,00 kr.01-10-2023
 3. Asus, fladskærm, PA238Q, Perfekt, 6år gammel skærm

Diagonal størrelse: 23 "
Medfødt opløsning: 1920

  Asus, fladskærm, PA238Q, Perfekt, 6år gammel skærm Diagonal størrelse: 23 " Medfødt opløsning: 1920 x 1080 Billedformat: 16:9 DisplayPort, DVI, HDMI, VGA (HD-15) Drejbar, Højde, Pivot (rotering), T

  800,00 kr.01-10-2023
 4. Sony Inzone M3 27" gaming skærm

  Sony Inzone M3 27" gaming skærm

  Sony, Sony SDMF27M30AEP, Som ny - I originalindpakning, Sony Inzone M3 27" gaming skærmen leverer god bevægelseshåndtering med en vanvittig 240 Hz opdateringshastighed og god HDR med høj 400 nit lysst

  3.879,00 kr.12-09-2023
 5. Samsung Odyssey C27G55 27" buet gaming skærm

  Samsung Odyssey C27G55 27" buet gaming skærm

  Samsung, Samsung LC27G55TQWUXEN, Som ny - I originalindpakning, Denne buede Samsung Odyssey C27G55 27" gaming skærm leverer en fremragende gaming oplevelse med høj kontrast og skarpe detaljer takket v

  1.745,00 kr.06-09-2023
 6. Dell, U2412, 24 tommer, Dell U2412M6 24tm LED - 1920x1200/60HZ - IPS, 8ms Afhentes på Osterbro. Bord

  Dell, U2412, 24 tommer, Dell U2412M6 24tm LED - 1920x1200/60HZ - IPS, 8ms Afhentes på Osterbro. Bord også til salg - se mine andre annoncer. Ultrasharp

  299,00 kr.01-10-2023

Lige nu er der 1181 computerskærme til salg på DBA, og 221 af dem koster under 800 kroner.

Måske gamer du mest på konsol? I så fald gør du klogt i at købe spillene brugt. På DBA er der masser af brugte spil til salg, og priserne ligger langt under nyprisen, som oftest er på den gale side af 450-550 kroner. Læs mere i artiklen, her.

Har du allerede computeren og skal bare indrette gamer-hulen, kan du med fordel også kigge på DBA. Læs vores guide, hvor vi viser dig, hvordan du køber det komplette gamer-sæt til den halve pris.

Se den vildeste gamerstol i videoen herunder:

 
Du kan læse mere om Brian og hans gamerstol i artiklen, her.

Relaterede artikler