DBAs dyreste Pokémon
Video

DBAs dyreste Pokémon

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

’Jeg vælger dig’, Ash Ketchum og Pikachu. Pokémon er et helt univers for sig selv, og åbenbart også et helt prisleje for sig. Mark har netop sat sin uåbnede 1st edition Booster-boks til salg på DBA til ”kun” 115.000 kroner. I videoen kan du høre, hvorfor 26-årige Mark fra Århus mener, det faktisk er en ganske fornuftig pris.
Obs! Vi har ikke snydt i videoen. Hvad Mark finder i den uåbnede Pokémon-pakke er rent held.

Opdatering: Siden denne artikel er blevet skrevet, er Pokémon-boksen blevet solgt

’Mor, jeg vil gerne begynde at spille Counterstrike. Derfor ønsker jeg mig en gamercomputer og gamerudstyr’.

Som forældre frygter du nok, at dit barn pludselig får øjnene op for computerspil, der kræver, at du skal ud og investere i en gamercomputer. De kan nemlig koste langt mere end 10.000 kroner.

Men den hobby, du i virkeligheden rent økonomisk bør frygte, at dit barn vil dyrke, er Pokémon. I hvert fald hvis det handler om at indsamle de gamle Pokémon-samlerkort. Deres pris er nemlig så høj blandt samlere, at de kan ruinere selv en veludrustet pengepung.

Det er 26-årige Marks samling et glimrende eksempel på. Mark Kristiansens samling tæller nemlig Pokémon-kort, der er så dyre, at du i nogle tilfælde skal punge ud med hele 36.000 kroner for blot ét enkelt kort.

Men du kan selvfølgelig også købe dig til ”merrabat” hos Mark fra Århus, for hvis du køber en hel boks, bestående af 36 små pakker med Pokémon-kort i, skal du ”kun” af med 115.000 kroner. Et køb, du lige nu kan gøre dig hos samleren, for han har nemlig netop sat den 115.000 kroner dyre Pokémon-boks til salg på DBA. Dermed er det DBAs dyreste Pokémon-annonce.

I videoen herover kan du møde Mark og se mere til den eksklusive boks. I videoen åbner Mark desuden en pakke, hvis indhold nærmest får ham til at græde. I artiklen herunder kan du læse mere om Marks Pokémon-parløb og om alt det, han har i sin samling.

Ps. Er du draget af Pokémons, så tjek også vores nyeste video med 'DBAs dyreste Pokémon-KORT' ud, her.

’Samlekort, Pokémon Sealed 1st edition Neo Discovery Booster B’ skriver Mark I titlen på sin DBA-annonce’
’Samlekort, Pokémon Sealed 1st edition Neo Discovery Booster B’ skriver Mark I titlen på sin DBA-annonce’

115.000 kroner for Pokémons, du kun kan gætte dig til

Når du køber noget dyrt, ved du i det mindste, hvad du får. Men sådan er det ikke, hvis du køber Marks dyre Pokémon-boks. Her ved du, hvad du muligvis kan være heldig at få. Og så er resten op til sandsynlighedsregning og held.

Boksen er nemlig fabriksforseglet, hvilket betyder, at den aldrig har været åbnet. I pakken gemmer der sig 36 uåbnede pakker, som hver indeholder 10 Pokémon-kort. Men hvilke, kort der gemmer sig i pakkerne, ved man ikke. Ikke engang Mark ved det.

Og det var jo en del af spændingen dengang, man købte Pokémon-pakker i folkeskolen. Måske indeholdt pakken alene kort, du allerede havde i din samling, og sådan kunne købet ende med at være forgæves.

Mange piger især vil nok genkende samme princip fra dengang, man samlede på Spice Girls-kort. I dag genkender flere nok de blinde investeringer fra det amerikanske program ’Storage Wars’, hvor krejlere byder på indholdet i gamle opbevaringsgarager uden at vide sig sikre på, hvad der står inde i dem. Samme princip blev brugt i det gamle TV 2-program ’Deal no deal’ med Casper Christensen som vært. I dag kendes fænomenet også i form af ’Mystery Bokse’, hvor du kan købe dig en boks uden at kende dens indhold.

Find det på DBA

 1. Pokemon spil, Nintendo DS, Blandet Pokemon spil til Nintendo DS og 3DS

Pokemon Y Version solgt
Poke

  Pokemon spil, Nintendo DS, Blandet Pokemon spil til Nintendo DS og 3DS Pokemon Y Version solgt Pokemon Alpha Sapphire Version 400kr Pokemon Platinum Version 500kr Pokemon Black 2 Version 600kr Pokém

  400,00 kr.16-06-2024
 2. Pokémon, Nintendo Switch, adventure, 2 spil til Nintendo switch. 

Er brugt i 2 uger. 

Er fuldstænd

  Pokémon, Nintendo Switch, adventure, 2 spil til Nintendo switch. Er brugt i 2 uger. Er fuldstændig som nye. Pris pr. spil 300,-

  600,00 kr.14-06-2024
 3. Pokémon Ultra Sun, Nintendo 3DS, Pokémon Ultra Sun til Nintendo 3ds

Virker som det skal

Kan sendes

  Pokémon Ultra Sun, Nintendo 3DS, Pokémon Ultra Sun til Nintendo 3ds Virker som det skal Kan sendes

  225,00 kr.13-06-2024
 4. Pokémon Shield, Nintendo Switch, Pokémon Shield til Nintendo Switch

Virker som det skal

Kan sendes

  Pokémon Shield, Nintendo Switch, Pokémon Shield til Nintendo Switch Virker som det skal Kan sendes

  175,00 kr.13-06-2024
 5. Pokemon Let’s Go Eevee + Pokemon Shield + Pokémon , Nintendo Switch, Pokemon Let’s Go Eevee + Pokemo

  Pokemon Let’s Go Eevee + Pokemon Shield + Pokémon , Nintendo Switch, Pokemon Let’s Go Eevee + Pokemon Shield + Pokémon Shining Pearl sælges samlet for 899 kr

  899,00 kr.09-06-2024
 6. Pokémon Scarlet, Nintendo Switch, adventure

  Pokémon Scarlet, Nintendo Switch, adventure

  250,00 kr.07-06-2024

176 Pokémon-spil til Nintendo kan du lige nu købe på DBA. Nogle er til Gameboy, andre til Nintendo 3DS og nogle til Gameboy Advance.
  

Mark: Derfor er Booster-pakken 115.000 kroner værd

Selvom du køber i blinde, hvis du erhverver dig Marks Booster-pakke, er der alligevel nogle forhold, du kan være sikker på:

Pakken indeholder i alt 360 Pokémon-kort, og de er alle 1st edition. Boksen er nemlig fra 00’erne, og sådan er du altså sikret indhold med de helt gamle Pokémon-kort, som mange nok husker fra deres barndom.
Dermed kan du være heldig at finde kort med Tyranita, Umbreon og Espeon som 1st edition-kort. Hvis en af dine pakker eksempelvis gemmer på Pokémonen ’Charizard’, har du allerede tjent de første 26.000 kroner hjem. Det er nemlig hvad 1st edition Blame’s af Charizard i PSA 10 er værd.

- Når PSA-gradingen har 10, betyder det, at kortet er i så god stand, som det kan være, fortæller Mark.

Og en høj PSA-grading er du naturligvis som køber garanteret, hvis du køber en fabriksforsejlet Pokémon-pakke.

- I hver tredje pakke er der et holografisk kort, fortæller Mark, der understreger, at de holografiske kort i dag repræsenterer en høj værdi.

Med 36 pakker i Marks 115.000 kroner dyre boks, er du altså sikret 12 holografiske kort, eller ’Holo-kort’, som Mark kalder dem.

Hvis du samler på Booster-bokse og Booster-pakker, og godt kunne tænke dig at åbne kort fra nogle af de mest legendariske, gamle pakker fra WOTC-tiden, har du nu muligheden
fortæller Mark.
Der er en 1:3 ratio for holografiske kort
Der er en 1:3 ratio for holografiske kort

Dette kostede Marks boks fra ny

Du skulle bare have samlet på Pokémon dengang i 00’erne, for så ville du i dag have gjort dig nogle gode investeringer.

Marks Booster-boks er produceret i 2001, og dengang kostede én pakke 35 kroner. I Marks boks er der som skrevet 36 pakker, hvilket vil sige, at boksen egentlig kun har kostet Mark 1.260 kroner, såfremt han selv havde anskaffet sig den for 20 år siden.

Boksen er den første udgave af Neo Discovery-boksen, der er udkommet. Jeg har ikke fundet en eneste anden boks af den her variant til salg i verden
fortæller Mark og fortsætter:

- Boksen er yderst sjælden. Den er virkeligt noget af et samlerobjekt, du har muligheden for at erhverve dig her. På grund af fabriksforseglingen er du sikker på, at de 36 pakker er ægte.

Find det på DBA

 1. Samlekort, Pokémon kort

  Samlekort, Pokémon kort

  80,00 kr.16-06-2024
 2. Samlekort, Pokémon kort

  Samlekort, Pokémon kort

  80,00 kr.16-06-2024
 3. Samlekort, Pokémon kort

  Samlekort, Pokémon kort

  80,00 kr.16-06-2024
 4. Samlekort, Pokémon kort

  Samlekort, Pokémon kort

  80,00 kr.16-06-2024
 5. Samlekort, Pokémon kort

  Samlekort, Pokémon kort

  125,00 kr.16-06-2024
 6. Samlekort, Pokémon kort

  Samlekort, Pokémon kort

  175,00 kr.16-06-2024

Disse Pokémon samler Mark på

Det er sjældent, vi her på DBA hører om samlere, der samler for så at stoppe i flere år og sidenhen optage samlingen igen. Men det var hvad, Mark gjorde.

Som barn i folkeskolen, samlede han ligesom sine venner på Pokémon-kort. Men ligesom så mange andre, stoppede han i takt med, at alderen kaldte på andre interesser.

Men mange år efter kom Pokémon igen ind i Marks verden og samlerbog. En tur i et fjeld i Norge fik ham til at tænke tilbage på sine Pokémon-kort, og han blev helt nostalgisk og fik lyst til at samle igen.

- Husker du følelsen af at åbne en Pokémon-pakke? Chancen for at få et holokort – det bedste, så du kunne løbe hen i skolen og sige: ’Her har jeg den’, fortæller Mark.

Kort efter besøgte han DBA og købte en masse kort, der kunne sætte fut i samlingen igen.

Det er nu omkring en håndfuld år siden, og i dag er Marks samling stor.

- Jeg startede med at samle på løse kort, derefter begyndte jeg at samle på forseglede produkter, fortæller han.

SE OGSÅ: Unikt på DBA: Står du og mangler denne alien?

Clefairy, Pikachu, Togepi, Mewtwo og Snorlax er nogle af de Pokémons, du kan stifte bekendtskab med, hvis du dyrker det eventyrlige univers
Clefairy, Pikachu, Togepi, Mewtwo og Snorlax er nogle af de Pokémons, du kan stifte bekendtskab med, hvis du dyrker det eventyrlige univers
Skal vi filme din ting næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er DBAs dyreste i sin kategori? Eller har du en ting, du pønser på at sætte til salg på DBA, som vil blive den dyreste i sin kategori? Så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er din ting, den næste ’DBAs dyreste’-video omhandler.
'Pokémon du skal fange dem', lyder sangen blandt andet
'Pokémon du skal fange dem', lyder sangen blandt andet

Mark bryder forseglingen og finder sjældent kort til 36.000 kroner

Da vi besøger Mark og hans samling, er han med på at åbne en af sine nostalgiske Pokémon-pakker. Og ikke en hvilken som helst pakke. En pakke fra det første sæt, der er udgivet.

- Det er ikke for sjov, når vi åbner denne her pakke. Den er 2.000 kroner værd. Jeg håber jo på, der er en Charizard i den, fortæller Mark.

Da han åbner pakken med de 10 kort i, får han sig noget af en overraskelse. Mark finder nemlig et kort til en værdi af 36.000 kroner. Et kort, der kun var 2 procent chance for lå i pakken. Hvilket kort, der er tale om, kan du se i videoen, som er at finde øverst i artiklen.

Situationen er et godt eksempel på, at Mark nok kun ville kunne have solgt sin pakke for 2.000 kroner, men ved at åbne den, og være et heldigt asen, kan han nu sælge det ene kort i pakken for hele 36.000 kroner.

Det er dermed knald eller fald i handlen med de forsejlede og uåbnede Pokémon-pakker og -bokse.

Jeg tør jo ikke at røre ved den
siger Mark om det sjældne kort og fortsætter:

- Den er næsten ’perfect centered’. Den har ikke én ’print line’.

Du kan se, hvilket kort Mark er på toppen over at have fået i sin Pokémon-pakke, i videoen, som er at finde øverst i denne artikel.

Find det på DBA

 1. Samlekort, Pokémon: Full art trainer samling, Sælger samling af 238 forskellige full art trainers. K

  Samlekort, Pokémon: Full art trainer samling, Sælger samling af 238 forskellige full art trainers. Kan ikke uploade billeder af alle kortene herinde, så venligst bed mig om at sende dem over eks. mail

  13.000,00 kr.16-06-2024
 2. Samlekort, Pokémon, Charizard - topps series 1 - holo

  Samlekort, Pokémon, Charizard - topps series 1 - holo

  27.000,00 kr.16-06-2024
 3. Samlekort, Pokémon kort, Den er laved i 1995 og den er dark

  Samlekort, Pokémon kort, Den er laved i 1995 og den er dark

  5.000,00 kr.16-06-2024
 4. Samlekort, Pokémon kort, Den mega og krase

  Samlekort, Pokémon kort, Den mega og krase

  1.000,00 kr.16-06-2024
 5. Samlekort, Pokémon kort, Den skiner

  Samlekort, Pokémon kort, Den skiner

  500,00 kr.16-06-2024
 6. Samlekort, Pokémon kort, Den er laved i 1995 og skinner og har gode stats

  Samlekort, Pokémon kort, Den er laved i 1995 og skinner og har gode stats

  12.000,00 kr.16-06-2024

Disse bokse finder du også i Marks Pokémon-samling

Marks samling af Pokémon indeholder mestendels forseglede Booster-bokse.

Han ejer blandt andet 2 Booster-bokse, som er fra de første udgivelser af ’Wizards of the coast’.
Mange af de udgivelser, som du finder i Marks samling, er de første udgivelser eller særlige udgivelser. Som for eksempel den ’Jungle’-boks, som Mark ejer i 1st edition-udgaven og unlimited-udgave.

Samlingen indeholder også ’Fossil’ 1st edition og ’Base Set 2’-udgaven. ’Team Rocket’-boksen bor også hjemme hos Mark - også forsejlet og i en 1st edition, ligesom hans ’Neo Genesis’ også er i 1st edition og pakket ind i plastik.

Andre nedslagspunkter fra Marks samling:

- ’Gym Heros’

- Søstersættet til ’Gym Heros’, ’Gym Challange’

- ’Neo Discovery’-boksen, som er den, der er til salg

- ’Neo Revelation’

- ’Neo Destiny’

- ’Legendary Collection’

Om sidstnævnte siger Mark:

Det er i de her bokse, man kan få gode spilbare kort. Men det er vi samlere jo ikke så interesseret i
konstaterer han og smiler.

Samlere er mere vilde efter bokse, hvor man kan finde Shining-kort i, og det kan du i flere af Marks.

Samlingen tæller også to styks bokse, som er fra England, og derfor er særlig sjældne. Hvilke det er, kan du se i videoen. Videoen finder du øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Netop solgt: Her er verdens dyreste sneakers

Her ses noget af Marks Pokémon-samling
Her ses noget af Marks Pokémon-samling

Sådan handler du sikkert med Pokémon

Mark skriver i sin DBA-annonce, at ved at købe forseglede bokse og pakker, er du mere sikker på at købe kort, som er ægte.

Men handler du med brugte kort og pakker, findes der også andre muligheder for at tjekke deres ægthed. Du kan nemlig bruge apps, der kan scanne bagsiden af kortet.

Alle kort i denne video og i Marks samling er naturligvis ægte

LÆS OGSÅ: Smart trick: Sådan finder du dit smykke i sandet 

Her er Marks DBA-annonce
Her er Marks DBA-annonce

Find det på DBA

 1. Samlekort, Kort Pokemon, Har disse kort, se for og bag billeder.
Er fra ikkeryger hjem.
Fast Mindste

  Samlekort, Kort Pokemon, Har disse kort, se for og bag billeder. Er fra ikkeryger hjem. Fast Mindste Pris NU 100,- Afhentes...MobilePay eller kontant. El. Kan sendes Gls 44,- afhent i pakkeshop. Til

  100,00 kr.16-06-2024
 2. Samlekort, Pokemon, Pokemon, Sælger disse kort billigt da jeg ikke samler på dem mere

  Samlekort, Pokemon, Pokemon, Sælger disse kort billigt da jeg ikke samler på dem mere

  350,00 kr.16-06-2024
 3. Figurer, Pokemon bælter, Pokemon, 2 stk Pokemon bælter med Pokemon balls og figurer. Fra dyre og røg

  Figurer, Pokemon bælter, Pokemon, 2 stk Pokemon bælter med Pokemon balls og figurer. Fra dyre og røgfrit hjem. 70kr pr stk

  70,00 kr.16-06-2024
 4. Samlekort, Pokemon, 520 pokemon kort og 87 energikort inkluderet en flot samleæske til pokemonkort.

  Samlekort, Pokemon, 520 pokemon kort og 87 energikort inkluderet en flot samleæske til pokemonkort. Energikort: 5 grå 4 brune 7 mørkeblå 1 lyserød 2 lilla 24 røde 7 grønne 1 gul 26 blå Alt dette for

  200,00 kr.15-06-2024
 5. Samlekort, Pokemon, 178 pokemonkort, 3 plakater, 2 store samleæsker, 1 lille æske, spilleregler, 1 B

  Samlekort, Pokemon, 178 pokemonkort, 3 plakater, 2 store samleæsker, 1 lille æske, spilleregler, 1 Blastoise lomme, 1 ark med poletter/point for kun 150 kr

  150,00 kr.15-06-2024
 6. Andet legetøj, Pokemon, Pokemon figurer, Små pokemon figurer, ikke originale, men fine

  Andet legetøj, Pokemon, Pokemon figurer, Små pokemon figurer, ikke originale, men fine

  175,00 kr.15-06-2024

Hvis du er vild med det overnaturlige og det drenge-nostalgiske, kan du i denne video møde samleren Christian, der samler på sværd og superhelte. Se hans enorme samling.

Du kan også tage hjem forbi Jacob, der har dedikeret meget af sit hjem til Star Wars.

Er du helt vild med Pokémon, så se videoen herunder, hvor Morten viser dig sit mest kostbare kort, som han nu er villig til at sælge:

Læs mere om det helt ekstremt sjældne og dyre Pokémonkort, her.

Relaterede artikler