DBAs dyreste Pokémon
Video

DBAs dyreste Pokémon

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

’Jeg vælger dig’, Ash Ketchum og Pikachu. Pokémon er et helt univers for sig selv, og åbenbart også et helt prisleje for sig. Mark har netop sat sin uåbnede 1st edition Booster-boks til salg på DBA til ”kun” 115.000 kroner. I videoen kan du høre, hvorfor 26-årige Mark fra Århus mener, det faktisk er en ganske fornuftig pris.
Obs! Vi har ikke snydt i videoen. Hvad Mark finder i den uåbnede Pokémon-pakke er rent held.

’Mor, jeg vil gerne begynde at spille Counterstrike. Derfor ønsker jeg mig en gamercomputer og gamerudstyr’.

Som forældre frygter du nok, at dit barn pludselig får øjnene op for computerspil, der kræver, at du skal ud og investere i en gamercomputer. De kan nemlig koste langt mere end 10.000 kroner.

Men den hobby, du i virkeligheden rent økonomisk bør frygte, at dit barn vil dyrke, er Pokémon. I hvert fald hvis det handler om at indsamle de gamle Pokémon-samlerkort. Deres pris er nemlig så høj blandt samlere, at de kan ruinere selv en veludrustet pengepung.

Det er 26-årige Marks samling et glimrende eksempel på. Mark Kristiansens samling tæller nemlig Pokémon-kort, der er så dyre, at du i nogle tilfælde skal punge ud med hele 36.000 kroner for blot ét enkelt kort.

Men du kan selvfølgelig også købe dig til ”merrabat” hos Mark fra Århus, for hvis du køber en hel boks, bestående af 36 små pakker med Pokémon-kort i, skal du ”kun” af med 115.000 kroner. Et køb, du lige nu kan gøre dig hos samleren, for han har nemlig netop sat den 115.000 kroner dyre Pokémon-boks til salg på DBA. Dermed er det DBAs dyreste Pokémon-annonce.

I videoen herover kan du møde Mark og se mere til den eksklusive boks. I videoen åbner Mark desuden en pakke, hvis indhold nærmest får ham til at græde. I artiklen herunder kan du læse mere om Marks Pokémon-parløb og om alt det, han har i sin samling.

Ps. Er du draget af Pokémons, så tjek også vores nyeste video med 'DBAs dyreste Pokémon-KORT' ud, her.

’Samlekort, Pokémon Sealed 1st edition Neo Discovery Booster B’ skriver Mark I titlen på sin DBA-annonce’
’Samlekort, Pokémon Sealed 1st edition Neo Discovery Booster B’ skriver Mark I titlen på sin DBA-annonce’

115.000 kroner for Pokémons, du kun kan gætte dig til

Når du køber noget dyrt, ved du i det mindste, hvad du får. Men sådan er det ikke, hvis du køber Marks dyre Pokémon-boks. Her ved du, hvad du muligvis kan være heldig at få. Og så er resten op til sandsynlighedsregning og held.

Boksen er nemlig fabriksforseglet, hvilket betyder, at den aldrig har været åbnet. I pakken gemmer der sig 36 uåbnede pakker, som hver indeholder 10 Pokémon-kort. Men hvilke, kort der gemmer sig i pakkerne, ved man ikke. Ikke engang Mark ved det.

Og det var jo en del af spændingen dengang, man købte Pokémon-pakker i folkeskolen. Måske indeholdt pakken alene kort, du allerede havde i din samling, og sådan kunne købet ende med at være forgæves.

Mange piger især vil nok genkende samme princip fra dengang, man samlede på Spice Girls-kort. I dag genkender flere nok de blinde investeringer fra det amerikanske program ’Storage Wars’, hvor krejlere byder på indholdet i gamle opbevaringsgarager uden at vide sig sikre på, hvad der står inde i dem. Samme princip blev brugt i det gamle TV 2-program ’Deal no deal’ med Casper Christensen som vært. I dag kendes fænomenet også i form af ’Mystery Bokse’, hvor du kan købe dig en boks uden at kende dens indhold.

Find det på DBA

 1. Div. Pokémon titler

  Div. Pokémon titler

  Div. Titler, Nintendo Switch, anden genre, *betaling kan vente til den 1/4* Alle spil fremstår uåbnet. Pokémon: lets’go Pikachu = 300kr Pokémon: Sword = 300kr Pokémon: Shield = 300kr Pokémon: Le

  300,00 kr.25-03-2023
 2. 7 pokémon spil lot, Gameboy Color, anden genre, 7 pokémon spil sælges samlet, Bemærk de er alle den

  7 pokémon spil lot, Gameboy Color, anden genre, 7 pokémon spil sælges samlet, Bemærk de er alle den franske udgave af spillene. Jeg har skrevet ok batteri ved de spil man kan forsætte fra safe, men de

  995,00 kr.25-03-2023
 3. Pokémon Emerald, Gameboy Advance, Originalt i nydelig stand. 
Testet og 100% i orden. 

Kan gemme, m

  Pokémon Emerald, Gameboy Advance, Originalt i nydelig stand. Testet og 100% i orden. Kan gemme, men skal have nyt batteri for clock based events. Kan sendes med DAO for 41,- OBS: Konsol for demo

  1.495,00 kr.25-03-2023
 4. Pokémon ultra moon, Nintendo 3DS, anden genre, 200 kr,-
Kan ikke sendes skal hentes

  Pokémon ultra moon, Nintendo 3DS, anden genre, 200 kr,- Kan ikke sendes skal hentes

  200,00 kr.24-03-2023
 5. Nintendo switch spil, Nintendo Switch, action, Forskellige priser
helt nye i folie

chaos 275kr

Sup

  Nintendo switch spil, Nintendo Switch, action, Forskellige priser helt nye i folie chaos 275kr SuperEpic: The Entertainment War - Badge Edition 100kr rad rodgers 90kr riot 100kr holy potato 100kr

  1.234,00 kr.24-03-2023
 6. Pokémon blue & yellow, Gameboy, rollespil, Testet og gemmer som de skal. Kan sende med gls eller hen

  Pokémon blue & yellow, Gameboy, rollespil, Testet og gemmer som de skal. Kan sende med gls eller hentes på Amager

  450,00 kr.23-03-2023

176 Pokémon-spil til Nintendo kan du lige nu købe på DBA. Nogle er til Gameboy, andre til Nintendo 3DS og nogle til Gameboy Advance.
  

Mark: Derfor er Booster-pakken 115.000 kroner værd

Selvom du køber i blinde, hvis du erhverver dig Marks Booster-pakke, er der alligevel nogle forhold, du kan være sikker på:

Pakken indeholder i alt 360 Pokémon-kort, og de er alle 1st edition. Boksen er nemlig fra 00’erne, og sådan er du altså sikret indhold med de helt gamle Pokémon-kort, som mange nok husker fra deres barndom.
Dermed kan du være heldig at finde kort med Tyranita, Umbreon og Espeon som 1st edition-kort. Hvis en af dine pakker eksempelvis gemmer på Pokémonen ’Charizard’, har du allerede tjent de første 26.000 kroner hjem. Det er nemlig hvad 1st edition Blame’s af Charizard i PSA 10 er værd.

- Når PSA-gradingen har 10, betyder det, at kortet er i så god stand, som det kan være, fortæller Mark.

Og en høj PSA-grading er du naturligvis som køber garanteret, hvis du køber en fabriksforsejlet Pokémon-pakke.

- I hver tredje pakke er der et holografisk kort, fortæller Mark, der understreger, at de holografiske kort i dag repræsenterer en høj værdi.

Med 36 pakker i Marks 115.000 kroner dyre boks, er du altså sikret 12 holografiske kort, eller ’Holo-kort’, som Mark kalder dem.

Hvis du samler på Booster-bokse og Booster-pakker, og godt kunne tænke dig at åbne kort fra nogle af de mest legendariske, gamle pakker fra WOTC-tiden, har du nu muligheden
fortæller Mark.
Der er en 1:3 ratio for holografiske kort
Der er en 1:3 ratio for holografiske kort

Dette kostede Marks boks fra ny

Du skulle bare have samlet på Pokémon dengang i 00’erne, for så ville du i dag have gjort dig nogle gode investeringer.

Marks Booster-boks er produceret i 2001, og dengang kostede én pakke 35 kroner. I Marks boks er der som skrevet 36 pakker, hvilket vil sige, at boksen egentlig kun har kostet Mark 1.260 kroner, såfremt han selv havde anskaffet sig den for 20 år siden.

Boksen er den første udgave af Neo Discovery-boksen, der er udkommet. Jeg har ikke fundet en eneste anden boks af den her variant til salg i verden
fortæller Mark og fortsætter:

- Boksen er yderst sjælden. Den er virkeligt noget af et samlerobjekt, du har muligheden for at erhverve dig her. På grund af fabriksforseglingen er du sikker på, at de 36 pakker er ægte.

Find det på DBA

 1. Samlekort, 30 Base set kort, 30 Pokémon kort fra allerførste sæt. Blandt andet de 3 originale starte

  Samlekort, 30 Base set kort, 30 Pokémon kort fra allerførste sæt. Blandt andet de 3 originale starters - Bulbasaur, Charmander og Squirtle. Kortenes stand er hovedsageligt Heavily Played, enkelte bed

  200,00 kr.25-03-2023
 2. Samlekort, Pokémon kort, Blandet Pokémon kort sælges for min søn. Adskillige imellem der er ret sjæl

  Samlekort, Pokémon kort, Blandet Pokémon kort sælges for min søn. Adskillige imellem der er ret sjældne. Skriv for nærmere billeder eller enkelt kort. Blandet stand.

  550,00 kr.25-03-2023
 3. Samlekort, Pokémon Sobble Shiny SV025/SV122, Sælger denne shiny Sobble SV025/SV122 fra Shining Fat

  Samlekort, Pokémon Sobble Shiny SV025/SV122, Sælger denne shiny Sobble SV025/SV122 fra Shining Fates. Så vis du skal have et unikt til samlingen så er det nu du skal slå til Kort bliver opbevare

  20,00 kr.25-03-2023
 4. Andre samleobjekter, Pokemon Shooters Marbles Kugler, Pokémon Shooters
Pokemon kugler

  Andre samleobjekter, Pokemon Shooters Marbles Kugler, Pokémon Shooters Pokemon kugler

  750,00 kr.25-03-2023
 5. Samlekort, Pokémon Gen 1 & 2, Sælger min lille og beskedne samling af pokemon kort, jeg har haft sid

  Samlekort, Pokémon Gen 1 & 2, Sælger min lille og beskedne samling af pokemon kort, jeg har haft siden barndommen. Er ikke selv samler, så håber de kan nyde godt af at bliver showcased hos en mere er

  600,00 kr.24-03-2023
 6. Samlefigurer, Pokemon Figurer 48 stk. Nintendo og TOMY, Stor samling af Pokémon figurer

  Samlefigurer, Pokemon Figurer 48 stk. Nintendo og TOMY, Stor samling af Pokémon figurer

  700,00 kr.24-03-2023

Disse Pokémon samler Mark på

Det er sjældent, vi her på DBA hører om samlere, der samler for så at stoppe i flere år og sidenhen optage samlingen igen. Men det var hvad, Mark gjorde.

Som barn i folkeskolen, samlede han ligesom sine venner på Pokémon-kort. Men ligesom så mange andre, stoppede han i takt med, at alderen kaldte på andre interesser.

Men mange år efter kom Pokémon igen ind i Marks verden og samlerbog. En tur i et fjeld i Norge fik ham til at tænke tilbage på sine Pokémon-kort, og han blev helt nostalgisk og fik lyst til at samle igen.

- Husker du følelsen af at åbne en Pokémon-pakke? Chancen for at få et holokort – det bedste, så du kunne løbe hen i skolen og sige: ’Her har jeg den’, fortæller Mark.

Kort efter besøgte han DBA og købte en masse kort, der kunne sætte fut i samlingen igen.

Det er nu omkring en håndfuld år siden, og i dag er Marks samling stor.

- Jeg startede med at samle på løse kort, derefter begyndte jeg at samle på forseglede produkter, fortæller han.

SE OGSÅ: Unikt på DBA: Står du og mangler denne alien?

Clefairy, Pikachu, Togepi, Mewtwo og Snorlax er nogle af de Pokémons, du kan stifte bekendtskab med, hvis du dyrker det eventyrlige univers
Clefairy, Pikachu, Togepi, Mewtwo og Snorlax er nogle af de Pokémons, du kan stifte bekendtskab med, hvis du dyrker det eventyrlige univers
Skal vi filme din ting næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er DBAs dyreste i sin kategori? Eller har du en ting, du pønser på at sætte til salg på DBA, som vil blive den dyreste i sin kategori? Så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er din ting, den næste ’DBAs dyreste’-video omhandler.
'Pokémon du skal fange dem', lyder sangen blandt andet
'Pokémon du skal fange dem', lyder sangen blandt andet

Mark bryder forseglingen og finder sjældent kort til 36.000 kroner

Da vi besøger Mark og hans samling, er han med på at åbne en af sine nostalgiske Pokémon-pakker. Og ikke en hvilken som helst pakke. En pakke fra det første sæt, der er udgivet.

- Det er ikke for sjov, når vi åbner denne her pakke. Den er 2.000 kroner værd. Jeg håber jo på, der er en Charizard i den, fortæller Mark.

Da han åbner pakken med de 10 kort i, får han sig noget af en overraskelse. Mark finder nemlig et kort til en værdi af 36.000 kroner. Et kort, der kun var 2 procent chance for lå i pakken. Hvilket kort, der er tale om, kan du se i videoen, som er at finde øverst i artiklen.

Situationen er et godt eksempel på, at Mark nok kun ville kunne have solgt sin pakke for 2.000 kroner, men ved at åbne den, og være et heldigt asen, kan han nu sælge det ene kort i pakken for hele 36.000 kroner.

Det er dermed knald eller fald i handlen med de forsejlede og uåbnede Pokémon-pakker og -bokse.

Jeg tør jo ikke at røre ved den
siger Mark om det sjældne kort og fortsætter:

- Den er næsten ’perfect centered’. Den har ikke én ’print line’.

Du kan se, hvilket kort Mark er på toppen over at have fået i sin Pokémon-pakke, i videoen, som er at finde øverst i denne artikel.

Find det på DBA

 1. Samlekort, Pokémon kort, Blandet Pokémon kort sælges for min søn. Adskillige imellem der er ret sjæl

  Samlekort, Pokémon kort, Blandet Pokémon kort sælges for min søn. Adskillige imellem der er ret sjældne. Skriv for nærmere billeder eller enkelt kort. Blandet stand.

  550,00 kr.25-03-2023
 2. Andre samleobjekter, Pokemon Shooters Marbles Kugler, Pokémon Shooters
Pokemon kugler

  Andre samleobjekter, Pokemon Shooters Marbles Kugler, Pokémon Shooters Pokemon kugler

  750,00 kr.25-03-2023
 3. Samlekort, Pokémon Gen 1 & 2, Sælger min lille og beskedne samling af pokemon kort, jeg har haft sid

  Samlekort, Pokémon Gen 1 & 2, Sælger min lille og beskedne samling af pokemon kort, jeg har haft siden barndommen. Er ikke selv samler, så håber de kan nyde godt af at bliver showcased hos en mere er

  600,00 kr.24-03-2023
 4. Samlefigurer, Pokemon Figurer 48 stk. Nintendo og TOMY, Stor samling af Pokémon figurer

  Samlefigurer, Pokemon Figurer 48 stk. Nintendo og TOMY, Stor samling af Pokémon figurer

  700,00 kr.24-03-2023
 5. Samlekort, Cynthia PSA 10 Pokemon kort
Japansk Pokémon kort

Sidst solgte på eBay gik til ~5800 dans

  Samlekort, Cynthia PSA 10 Pokemon kort Japansk Pokémon kort Sidst solgte på eBay gik til ~5800 danske kr

  5.000,00 kr.23-03-2023
 6. Samlekort, Pokémon Rumble, Pokemon rumble fuldt sæt 16/16 kort fra 2009
Alle kort er ex/nm 
Nærbille

  Samlekort, Pokémon Rumble, Pokemon rumble fuldt sæt 16/16 kort fra 2009 Alle kort er ex/nm Nærbilleder af de tre holo kort Pikachu,Venusaur og Mewtwo Resten af kortenes stand er ligesom dem på billed

  2.700,00 kr.23-03-2023

Disse bokse finder du også i Marks Pokémon-samling

Marks samling af Pokémon indeholder mestendels forseglede Booster-bokse.

Han ejer blandt andet 2 Booster-bokse, som er fra de første udgivelser af ’Wizards of the coast’.
Mange af de udgivelser, som du finder i Marks samling, er de første udgivelser eller særlige udgivelser. Som for eksempel den ’Jungle’-boks, som Mark ejer i 1st edition-udgaven og unlimited-udgave.

Samlingen indeholder også ’Fossil’ 1st edition og ’Base Set 2’-udgaven. ’Team Rocket’-boksen bor også hjemme hos Mark - også forsejlet og i en 1st edition, ligesom hans ’Neo Genesis’ også er i 1st edition og pakket ind i plastik.

Andre nedslagspunkter fra Marks samling:

- ’Gym Heros’

- Søstersættet til ’Gym Heros’, ’Gym Challange’

- ’Neo Discovery’-boksen, som er den, der er til salg

- ’Neo Revelation’

- ’Neo Destiny’

- ’Legendary Collection’

Om sidstnævnte siger Mark:

Det er i de her bokse, man kan få gode spilbare kort. Men det er vi samlere jo ikke så interesseret i
konstaterer han og smiler.

Samlere er mere vilde efter bokse, hvor man kan finde Shining-kort i, og det kan du i flere af Marks.

Samlingen tæller også to styks bokse, som er fra England, og derfor er særlig sjældne. Hvilke det er, kan du se i videoen. Videoen finder du øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Netop solgt: Her er verdens dyreste sneakers

Her ses noget af Marks Pokémon-samling
Her ses noget af Marks Pokémon-samling

Sådan handler du sikkert med Pokémon

Mark skriver i sin DBA-annonce, at ved at købe forseglede bokse og pakker, er du mere sikker på at købe kort, som er ægte.

Men handler du med brugte kort og pakker, findes der også andre muligheder for at tjekke deres ægthed. Du kan nemlig bruge apps, der kan scanne bagsiden af kortet.

Alle kort i denne video og i Marks samling er naturligvis ægte

LÆS OGSÅ: Smart trick: Sådan finder du dit smykke i sandet 

Her er Marks DBA-annonce
Her er Marks DBA-annonce

Find det på DBA

 1. Samlekort, Pokemon Klistermærker, Næsten komplet sæt fra nr. 01-150.
Pokemon sticker series 1 fra ni

  Samlekort, Pokemon Klistermærker, Næsten komplet sæt fra nr. 01-150. Pokemon sticker series 1 fra nintendo artbox 1998. De fejler intet og står som nye. I samlingen er 89 ud af første generations 150

  100,00 kr.25-03-2023
 2. Samlekort, Pokemon Klistermærker, Næsten komplet sæt fra nr. 01-150.
Pokemon sticker series 1 fra ni

  Samlekort, Pokemon Klistermærker, Næsten komplet sæt fra nr. 01-150. Pokemon sticker series 1 fra nintendo artbox 1998. De fejler intet og står som nye. I samlingen mangler kun 19 pokemons ud af 150.

  200,00 kr.25-03-2023
 3. Samlekort, Pokemon Klistermærker, Pokemon sticker series 1 fra nintendo artbox 1998.
Helt nyåbnet pa

  Samlekort, Pokemon Klistermærker, Pokemon sticker series 1 fra nintendo artbox 1998. Helt nyåbnet pakke, de fejler intet pakningen er blot åbnet. Sælger disse 10 sjældne sløv glimmer/prism klistermær

  40,00 kr.25-03-2023
 4. Blandet legetøj, Pokémon, Pokémon, Uåbnet pokémon pakker sælges.
Pris pr stk 290
Køb begge for 500

  Blandet legetøj, Pokémon, Pokémon, Uåbnet pokémon pakker sælges. Pris pr stk 290 Køb begge for 500 Pokemon yoyo 50 kr Følger gratis med ved køb af begge pakker. Kan sendes for 50 kr. Befinder sig i å

  290,00 kr.25-03-2023
 5. Figurer, 27 stk Pokemon figurer 

Kan sendes for 42kr

  Figurer, 27 stk Pokemon figurer Kan sendes for 42kr

  250,00 kr.25-03-2023
 6. Blandet legetøj, Pokemon bamse
150kr stk

  Blandet legetøj, Pokemon bamse 150kr stk

  150,00 kr.25-03-2023

Hvis du er vild med det overnaturlige og det drenge-nostalgiske, kan du i denne video møde samleren Christian, der samler på sværd og superhelte. Se hans enorme samling.

Du kan også tage hjem forbi Jacob, der har dedikeret meget af sit hjem til Star Wars.

Er du helt vild med Pokémon, så se videoen herunder, hvor Morten viser dig sit mest kostbare kort, som han nu er villig til at sælge:

Læs mere om det helt ekstremt sjældne og dyre Pokémonkort, her.

Relaterede artikler