DBAs dyreste Pokémon
Video

DBAs dyreste Pokémon

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

’Jeg vælger dig’, Ash Ketchum og Pikachu. Pokémon er et helt univers for sig selv, og åbenbart også et helt prisleje for sig. Mark har netop sat sin uåbnede 1st edition Booster-boks til salg på DBA til ”kun” 115.000 kroner. I videoen kan du høre, hvorfor 26-årige Mark fra Århus mener, det faktisk er en ganske fornuftig pris.
Obs! Vi har ikke snydt i videoen. Hvad Mark finder i den uåbnede Pokémon-pakke er rent held.

’Mor, jeg vil gerne begynde at spille Counterstrike. Derfor ønsker jeg mig en gamercomputer og gamerudstyr’.

Som forældre frygter du nok, at dit barn pludselig får øjnene op for computerspil, der kræver, at du skal ud og investere i en gamercomputer. De kan nemlig koste langt mere end 10.000 kroner.

Men den hobby, du i virkeligheden rent økonomisk bør frygte, at dit barn vil dyrke, er Pokémon. I hvert fald hvis det handler om at indsamle de gamle Pokémon-samlerkort. Deres pris er nemlig så høj blandt samlere, at de kan ruinere selv en veludrustet pengepung.

Det er 26-årige Marks samling et glimrende eksempel på. Mark Kristiansens samling tæller nemlig Pokémon-kort, der er så dyre, at du i nogle tilfælde skal punge ud med hele 36.000 kroner for blot ét enkelt kort.

Men du kan selvfølgelig også købe dig til ”merrabat” hos Mark fra Århus, for hvis du køber en hel boks, bestående af 36 små pakker med Pokémon-kort i, skal du ”kun” af med 115.000 kroner. Et køb, du lige nu kan gøre dig hos samleren, for han har nemlig netop sat den 115.000 kroner dyre Pokémon-boks til salg på DBA. Dermed er det DBAs dyreste Pokémon-annonce.

I videoen herover kan du møde Mark og se mere til den eksklusive boks. I videoen åbner Mark desuden en pakke, hvis indhold nærmest får ham til at græde. I artiklen herunder kan du læse mere om Marks Pokémon-parløb og om alt det, han har i sin samling.

Ps. Er du draget af Pokémons, så tjek også vores nyeste video med 'DBAs dyreste Pokémon-KORT' ud, her.

’Samlekort, Pokémon Sealed 1st edition Neo Discovery Booster B’ skriver Mark I titlen på sin DBA-annonce’
’Samlekort, Pokémon Sealed 1st edition Neo Discovery Booster B’ skriver Mark I titlen på sin DBA-annonce’

115.000 kroner for Pokémons, du kun kan gætte dig til

Når du køber noget dyrt, ved du i det mindste, hvad du får. Men sådan er det ikke, hvis du køber Marks dyre Pokémon-boks. Her ved du, hvad du muligvis kan være heldig at få. Og så er resten op til sandsynlighedsregning og held.

Boksen er nemlig fabriksforseglet, hvilket betyder, at den aldrig har været åbnet. I pakken gemmer der sig 36 uåbnede pakker, som hver indeholder 10 Pokémon-kort. Men hvilke, kort der gemmer sig i pakkerne, ved man ikke. Ikke engang Mark ved det.

Og det var jo en del af spændingen dengang, man købte Pokémon-pakker i folkeskolen. Måske indeholdt pakken alene kort, du allerede havde i din samling, og sådan kunne købet ende med at være forgæves.

Mange piger især vil nok genkende samme princip fra dengang, man samlede på Spice Girls-kort. I dag genkender flere nok de blinde investeringer fra det amerikanske program ’Storage Wars’, hvor krejlere byder på indholdet i gamle opbevaringsgarager uden at vide sig sikre på, hvad der står inde i dem. Samme princip blev brugt i det gamle TV 2-program ’Deal no deal’ med Casper Christensen som vært. I dag kendes fænomenet også i form af ’Mystery Bokse’, hvor du kan købe dig en boks uden at kende dens indhold.

Find det på DBA

 1. 👾 KLASSISKE NINTENDO 64 SPIL - SPAR OP TIL 30% PÅ UDVALGTE TITLER

  👾 KLASSISKE NINTENDO 64 SPIL - SPAR OP TIL 30% PÅ UDVALGTE TITLER

  👾 KLASSISKE NINTENDO 64 SPIL, N64, 👾 KLASSISKE NINTENDO 64 SPIL - SPAR OP TIL 30% PÅ UDVALGTE TITLER 🏷️ Priserne på spillene starter fra 49 kr. 💰 Klik på "GÅ TIL VAREN" for at købe nu 👀 Se al

  49,00 kr.06-11-2023
 2. Æske til Pokemon stadium, N64, Æsken til pokémon stadium. 
Der er kun hvad du ser på billedet.

  Æske til Pokemon stadium, N64, Æsken til pokémon stadium. Der er kun hvad du ser på billedet.

  400,00 kr.02-12-2023
 3. 5x N64 spil: Pokemon Stadium, Zelda og Mario m.m, N64, anden genre, N64 spil, alle virker perfekt.

  5x N64 spil: Pokemon Stadium, Zelda og Mario m.m, N64, anden genre, N64 spil, alle virker perfekt. Ønsker hurtigt salg! Nogle spil har slidte labels, se billeder. Pokémon Stadium (1): 140 kr. Zelda

  700,00 kr.01-12-2023
 4. POKÉMON, Gameboy, rollespil, SENDER NATURLIGVIS GERNE

  POKÉMON, Gameboy, rollespil, SENDER NATURLIGVIS GERNE

  200,00 kr.30-11-2023
 5. Forskellige Nintendo spil, anden nintendo, Pokémon Gold (skal have nyt batteri): 175,-
Super Mario G

  Forskellige Nintendo spil, anden nintendo, Pokémon Gold (skal have nyt batteri): 175,- Super Mario Galaxy 2: 175,- Lugie’s Mansion 2: 125,- Fire Emblem Awakening (uåbnet): 340,- Marvel Avengers: 50,-

  50,00 kr.30-11-2023
 6. Pokémon Brilliant Diamond (Switch)

  Pokémon Brilliant Diamond (Switch)

  Pokémon Brilliant Diamond (Switch), Nintendo Switch, Pokémon Brilliant Diamond finder sted i den velkendte Sinnoh-region. Du vil skulle udforske mange forskellige steder i regionen samtidig med, at du

  359,00 kr.25-09-2023

176 Pokémon-spil til Nintendo kan du lige nu købe på DBA. Nogle er til Gameboy, andre til Nintendo 3DS og nogle til Gameboy Advance.
  

Mark: Derfor er Booster-pakken 115.000 kroner værd

Selvom du køber i blinde, hvis du erhverver dig Marks Booster-pakke, er der alligevel nogle forhold, du kan være sikker på:

Pakken indeholder i alt 360 Pokémon-kort, og de er alle 1st edition. Boksen er nemlig fra 00’erne, og sådan er du altså sikret indhold med de helt gamle Pokémon-kort, som mange nok husker fra deres barndom.
Dermed kan du være heldig at finde kort med Tyranita, Umbreon og Espeon som 1st edition-kort. Hvis en af dine pakker eksempelvis gemmer på Pokémonen ’Charizard’, har du allerede tjent de første 26.000 kroner hjem. Det er nemlig hvad 1st edition Blame’s af Charizard i PSA 10 er værd.

- Når PSA-gradingen har 10, betyder det, at kortet er i så god stand, som det kan være, fortæller Mark.

Og en høj PSA-grading er du naturligvis som køber garanteret, hvis du køber en fabriksforsejlet Pokémon-pakke.

- I hver tredje pakke er der et holografisk kort, fortæller Mark, der understreger, at de holografiske kort i dag repræsenterer en høj værdi.

Med 36 pakker i Marks 115.000 kroner dyre boks, er du altså sikret 12 holografiske kort, eller ’Holo-kort’, som Mark kalder dem.

Hvis du samler på Booster-bokse og Booster-pakker, og godt kunne tænke dig at åbne kort fra nogle af de mest legendariske, gamle pakker fra WOTC-tiden, har du nu muligheden
fortæller Mark.
Der er en 1:3 ratio for holografiske kort
Der er en 1:3 ratio for holografiske kort

Dette kostede Marks boks fra ny

Du skulle bare have samlet på Pokémon dengang i 00’erne, for så ville du i dag have gjort dig nogle gode investeringer.

Marks Booster-boks er produceret i 2001, og dengang kostede én pakke 35 kroner. I Marks boks er der som skrevet 36 pakker, hvilket vil sige, at boksen egentlig kun har kostet Mark 1.260 kroner, såfremt han selv havde anskaffet sig den for 20 år siden.

Boksen er den første udgave af Neo Discovery-boksen, der er udkommet. Jeg har ikke fundet en eneste anden boks af den her variant til salg i verden
fortæller Mark og fortsætter:

- Boksen er yderst sjælden. Den er virkeligt noget af et samlerobjekt, du har muligheden for at erhverve dig her. På grund af fabriksforseglingen er du sikker på, at de 36 pakker er ægte.

Find det på DBA

 1. Samlekort, Pokemon kort, Hej jeg sælger mine Pokemon kort da jeg ikke for dem brugt mere. De er alle

  Samlekort, Pokemon kort, Hej jeg sælger mine Pokemon kort da jeg ikke for dem brugt mere. De er alle i fin stand og kan sendes på købers regning. V 10kr pr stk. V full art 25kr pr stk. Vmax 25kr pr

  1.234,00 kr.02-12-2023
 2. Andre samleobjekter, Mappe til Pokémon kort, Mappe til Pokémon kort sælges til 100kr har ikke været

  Andre samleobjekter, Mappe til Pokémon kort, Mappe til Pokémon kort sælges til 100kr har ikke været åbnet

  100,00 kr.02-12-2023
 3. Spil, Pokémon kort, Pokémon kort sælges til 150kr for en mappe og der er kort i

  Spil, Pokémon kort, Pokémon kort sælges til 150kr for en mappe og der er kort i

  150,00 kr.02-12-2023
 4. Spil, Pokémon kort, Pokémon kort sælges til 200kr

  Spil, Pokémon kort, Pokémon kort sælges til 200kr

  200,00 kr.02-12-2023
 5. Spil, Pokémon kort, Pokémon kort sælges 200kr

  Spil, Pokémon kort, Pokémon kort sælges 200kr

  200,00 kr.02-12-2023
 6. Spil, Pokémon kort, Pokémon kort sælges Radiant Charizard 160 sælges til 500 kr. og den anden koster

  Spil, Pokémon kort, Pokémon kort sælges Radiant Charizard 160 sælges til 500 kr. og den anden koster 300 kr

  500,00 kr.02-12-2023

Disse Pokémon samler Mark på

Det er sjældent, vi her på DBA hører om samlere, der samler for så at stoppe i flere år og sidenhen optage samlingen igen. Men det var hvad, Mark gjorde.

Som barn i folkeskolen, samlede han ligesom sine venner på Pokémon-kort. Men ligesom så mange andre, stoppede han i takt med, at alderen kaldte på andre interesser.

Men mange år efter kom Pokémon igen ind i Marks verden og samlerbog. En tur i et fjeld i Norge fik ham til at tænke tilbage på sine Pokémon-kort, og han blev helt nostalgisk og fik lyst til at samle igen.

- Husker du følelsen af at åbne en Pokémon-pakke? Chancen for at få et holokort – det bedste, så du kunne løbe hen i skolen og sige: ’Her har jeg den’, fortæller Mark.

Kort efter besøgte han DBA og købte en masse kort, der kunne sætte fut i samlingen igen.

Det er nu omkring en håndfuld år siden, og i dag er Marks samling stor.

- Jeg startede med at samle på løse kort, derefter begyndte jeg at samle på forseglede produkter, fortæller han.

SE OGSÅ: Unikt på DBA: Står du og mangler denne alien?

Clefairy, Pikachu, Togepi, Mewtwo og Snorlax er nogle af de Pokémons, du kan stifte bekendtskab med, hvis du dyrker det eventyrlige univers
Clefairy, Pikachu, Togepi, Mewtwo og Snorlax er nogle af de Pokémons, du kan stifte bekendtskab med, hvis du dyrker det eventyrlige univers
Skal vi filme din ting næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er DBAs dyreste i sin kategori? Eller har du en ting, du pønser på at sætte til salg på DBA, som vil blive den dyreste i sin kategori? Så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er din ting, den næste ’DBAs dyreste’-video omhandler.
'Pokémon du skal fange dem', lyder sangen blandt andet
'Pokémon du skal fange dem', lyder sangen blandt andet

Mark bryder forseglingen og finder sjældent kort til 36.000 kroner

Da vi besøger Mark og hans samling, er han med på at åbne en af sine nostalgiske Pokémon-pakker. Og ikke en hvilken som helst pakke. En pakke fra det første sæt, der er udgivet.

- Det er ikke for sjov, når vi åbner denne her pakke. Den er 2.000 kroner værd. Jeg håber jo på, der er en Charizard i den, fortæller Mark.

Da han åbner pakken med de 10 kort i, får han sig noget af en overraskelse. Mark finder nemlig et kort til en værdi af 36.000 kroner. Et kort, der kun var 2 procent chance for lå i pakken. Hvilket kort, der er tale om, kan du se i videoen, som er at finde øverst i artiklen.

Situationen er et godt eksempel på, at Mark nok kun ville kunne have solgt sin pakke for 2.000 kroner, men ved at åbne den, og være et heldigt asen, kan han nu sælge det ene kort i pakken for hele 36.000 kroner.

Det er dermed knald eller fald i handlen med de forsejlede og uåbnede Pokémon-pakker og -bokse.

Jeg tør jo ikke at røre ved den
siger Mark om det sjældne kort og fortsætter:

- Den er næsten ’perfect centered’. Den har ikke én ’print line’.

Du kan se, hvilket kort Mark er på toppen over at have fået i sin Pokémon-pakke, i videoen, som er at finde øverst i denne artikel.

Find det på DBA

 1. Samlekort, Pokemon kort, Hej jeg sælger mine Pokemon kort da jeg ikke for dem brugt mere. De er alle

  Samlekort, Pokemon kort, Hej jeg sælger mine Pokemon kort da jeg ikke for dem brugt mere. De er alle i fin stand og kan sendes på købers regning. V 10kr pr stk. V full art 25kr pr stk. Vmax 25kr pr

  1.234,00 kr.02-12-2023
 2. Spil, Pokémon kort, Pokémon kort sælges Radiant Charizard 160 sælges til 500 kr. og den anden koster

  Spil, Pokémon kort, Pokémon kort sælges Radiant Charizard 160 sælges til 500 kr. og den anden koster 300 kr

  500,00 kr.02-12-2023
 3. Samlekort, Akryl + Celebrations Ultimate Premium Collection, Jeg sælger her denne eftertragtede Poké

  Samlekort, Akryl + Celebrations Ultimate Premium Collection, Jeg sælger her denne eftertragtede Pokémon Celebrations Ultimate Premium Collection fra 25 års jubilæet. (25th Anniversary). Her medfølger

  3.599,00 kr.01-12-2023
 4. Samlekort, Pokemon Arceus VSTAR Ultra-Premium Collection, 
Jeg sælger denne uåbnet Arceus UPC. Kasse

  Samlekort, Pokemon Arceus VSTAR Ultra-Premium Collection, Jeg sælger denne uåbnet Arceus UPC. Kassen er i rigtig god stand og stadig forsejlet. Kassen indeholder: Hele 15 Pokémon TCG booster packs!

  1.300,00 kr.27-11-2023
 5. Samlekort, Pokémon Paldea Evolved secret rare Iono Kort, Helt nyt secret rare Iono kort I Paldea Evo

  Samlekort, Pokémon Paldea Evolved secret rare Iono Kort, Helt nyt secret rare Iono kort I Paldea Evolved sleeve I perfekt stand. 12kr for porto

  1.000,00 kr.26-11-2023
 6. Samlekort, 2x Charizard Base Set Unlimited, 	?	Pokémon TCG - Charizard 4/102 - Holo Rare - Base Set

  Samlekort, 2x Charizard Base Set Unlimited, ? Pokémon TCG - Charizard 4/102 - Holo Rare - Base Set Unlimited Played - 1250 kr ? Pokémon TCG - Charizard 4/102 - Holo Rare - Base Set Unlimited [Heavi

  2.250,00 kr.22-11-2023

Disse bokse finder du også i Marks Pokémon-samling

Marks samling af Pokémon indeholder mestendels forseglede Booster-bokse.

Han ejer blandt andet 2 Booster-bokse, som er fra de første udgivelser af ’Wizards of the coast’.
Mange af de udgivelser, som du finder i Marks samling, er de første udgivelser eller særlige udgivelser. Som for eksempel den ’Jungle’-boks, som Mark ejer i 1st edition-udgaven og unlimited-udgave.

Samlingen indeholder også ’Fossil’ 1st edition og ’Base Set 2’-udgaven. ’Team Rocket’-boksen bor også hjemme hos Mark - også forsejlet og i en 1st edition, ligesom hans ’Neo Genesis’ også er i 1st edition og pakket ind i plastik.

Andre nedslagspunkter fra Marks samling:

- ’Gym Heros’

- Søstersættet til ’Gym Heros’, ’Gym Challange’

- ’Neo Discovery’-boksen, som er den, der er til salg

- ’Neo Revelation’

- ’Neo Destiny’

- ’Legendary Collection’

Om sidstnævnte siger Mark:

Det er i de her bokse, man kan få gode spilbare kort. Men det er vi samlere jo ikke så interesseret i
konstaterer han og smiler.

Samlere er mere vilde efter bokse, hvor man kan finde Shining-kort i, og det kan du i flere af Marks.

Samlingen tæller også to styks bokse, som er fra England, og derfor er særlig sjældne. Hvilke det er, kan du se i videoen. Videoen finder du øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Netop solgt: Her er verdens dyreste sneakers

Her ses noget af Marks Pokémon-samling
Her ses noget af Marks Pokémon-samling

Sådan handler du sikkert med Pokémon

Mark skriver i sin DBA-annonce, at ved at købe forseglede bokse og pakker, er du mere sikker på at købe kort, som er ægte.

Men handler du med brugte kort og pakker, findes der også andre muligheder for at tjekke deres ægthed. Du kan nemlig bruge apps, der kan scanne bagsiden af kortet.

Alle kort i denne video og i Marks samling er naturligvis ægte

LÆS OGSÅ: Smart trick: Sådan finder du dit smykke i sandet 

Her er Marks DBA-annonce
Her er Marks DBA-annonce

Find det på DBA

 1. Andet legetøj, Pokemon Blastoise, Fin stand. ca 10 cm høj. 
Kan sendes

  Andet legetøj, Pokemon Blastoise, Fin stand. ca 10 cm høj. Kan sendes

  60,00 kr.02-12-2023
 2. Andet legetøj, Pokemon Salamence & Feraligatr, 2 stk sælges samlet. 
fin stand. 4-5 cm

  Andet legetøj, Pokemon Salamence & Feraligatr, 2 stk sælges samlet. fin stand. 4-5 cm

  60,00 kr.02-12-2023
 3. Andet legetøj, Pokemon Lucario , Tomy, Rigtig fin stand. Ca 6 cm høj.
Kan sendes

  Andet legetøj, Pokemon Lucario , Tomy, Rigtig fin stand. Ca 6 cm høj. Kan sendes

  70,00 kr.02-12-2023
 4. Andet legetøj, Pokemon garchomp, Med Knækket horn, medsendes og kan muligvis limes. 
Kan sendes

  Andet legetøj, Pokemon garchomp, Med Knækket horn, medsendes og kan muligvis limes. Kan sendes

  70,00 kr.02-12-2023
 5. Andet legetøj, Pokemon Scizor, Fin stand. Har stået fremme. 
Kan sendes

ca 11 cm høj

  Andet legetøj, Pokemon Scizor, Fin stand. Har stået fremme. Kan sendes ca 11 cm høj

  100,00 kr.02-12-2023
 6. Andet legetøj, Pokemon Lugia, Bandai, Fin stand. Har stået fremme. 

Model 2005

Kan sendes
ca 8 cm

  Andet legetøj, Pokemon Lugia, Bandai, Fin stand. Har stået fremme. Model 2005 Kan sendes ca 8 cm høj

  100,00 kr.02-12-2023

Hvis du er vild med det overnaturlige og det drenge-nostalgiske, kan du i denne video møde samleren Christian, der samler på sværd og superhelte. Se hans enorme samling.

Du kan også tage hjem forbi Jacob, der har dedikeret meget af sit hjem til Star Wars.

Er du helt vild med Pokémon, så se videoen herunder, hvor Morten viser dig sit mest kostbare kort, som han nu er villig til at sælge:

Læs mere om det helt ekstremt sjældne og dyre Pokémonkort, her.

Relaterede artikler