Mød en samler: Kaspers Pokémon-samling er vurderet til 1,3 millioner kroner
Video

Mød en samler: Kaspers Pokémon-samling er vurderet til 1,3 millioner kroner

Stine Hansen / Skribent
Stine Hansen / Skribent

27-årige Kaspers samling af Pokémonkort begyndte som mange andres i skolegården, men i dag er den større end de flestes. Meget større. Og den er mange penge værd.

Hvis du er ægte Pokémonfan, rækker dit kendskab til Pokémon også udover blot at kende til Pikachu, så kender du også Bulbasaur, Snorlax, Jigglypuff og Alakazam fra første generation af Pokémon fra 1996. Sidenhen er der kommet syv generationer til, og hele karakterkollektionen er nu på 898 Pokémon.

En af de største trends indenfor samlingens verden lige nu er Pokémon. Den bølge ridder 27-årige Kasper Pihl Bába fra København på. Hans samling består både Pokémonkort og uåbnede Booster Bokse. Samlingen havde sin spæde begyndelse på asfalten i skolegården, hvor han byttede sig til de flotteste og sejeste Pokémonkort. Måske du har gjort det samme? Kaspers samling fylder måske bare lidt mere, end den mappe med Pokémonkort du har liggende på loftet. Hans samling fylder hele hans hjem. I videoen ovenfor kan du se hele samlingen.

Læs med her, hvis du er interesseret i at vide, hvor mange penge, der egentlig er i at have den interesse. Kasper fortæller både om, hvilken boks han netop har købt til svimlende mange penge, og hvad hans kone egentlig siger til den store og meget dyre samling.

Find det på DBA

 1. The Pokémon Company - Byttekort

  The Pokémon Company - Byttekort

  Pokémon Cards, Pokémon Cards, Jeg sælger samlerbare Pokemon-kort, sjældne stykker, enkeltvis eller i sæt. Om Catawiki Catawiki er en hollandsk-baseret online auktionsplatform, der blev grundlagt i 20

  2.459,00 kr.29-09-2023
 2. The Pokémon Company - Pokémon - Byttekort Cartes Pokemon à collectionner + Bo...

  The Pokémon Company - Pokémon - Byttekort Cartes Pokemon à collectionner + Bo...

  Pokémon Cards, Pokémon Cards, - 289 kort - Fransk og lidt engelsk - Frankrig - Mulighed for levering. Alle kort er fra 1999 og 2000. I partiet med særlige kort: Mew (sprog: ?) Fremragende stand Leviat

  1.118,00 kr.29-09-2023
 3. The Pokémon Company - Pokémon - Byttekort Pokémon Vintage mix Set Base, Team ...

  The Pokémon Company - Pokémon - Byttekort Pokémon Vintage mix Set Base, Team ...

  Pokémon Cards, Pokémon Cards, Jeg tilbyder til auktion et sæt med 65 Vintage Pokemon-kort, tilhørende forskellige sæt fra 2000 (Team Rocket, Fossil, Gym Heroes, Neo Genesis, Jungle, Base Set), både på

  820,00 kr.29-09-2023
 4. Samlekort, Pokemon,v-kort, pokemon-kort, pokemon kort., Samlekort, Pokemon,v-kort, pokemon-kort, po

  Samlekort, Pokemon,v-kort, pokemon-kort, pokemon kort., Samlekort, Pokemon,v-kort, pokemon-kort, pokemon kort., pokemon Pokemon kort - V kort Jeg sælger en hel masse v-kort Jeg sælger dem 10 ad ga

  250,00 kr.29-09-2023
 5. Samlekort, Pokemon, pokemon-kort, pokemon kort., Pokemon kort - 100 styks.

Der er garanti for minds

  Samlekort, Pokemon, pokemon-kort, pokemon kort., Pokemon kort - 100 styks. Der er garanti for mindst 10 sjældne og glimmerkort i alle bunker!(En bunke består af 100 kort) Jeg sælger bunker af 100 po

  110,00 kr.29-09-2023
 6. Samlekort, Pokemonkort, Et godt start sæt til nye pokemonsamlere! Her får du ca 200 pokemonkort. De

  Samlekort, Pokemonkort, Et godt start sæt til nye pokemonsamlere! Her får du ca 200 pokemonkort. De er godt blandet, men der er en del af kortene, som der er flere af, så man eventuelt kan bytte med a

  80,00 kr.29-09-2023

Find alle Pokémonkort til salg på DBA, her.

En ekstremt dyr hobby

Pokémonkort og Pokémon Booster bokse er nogle yderst dyre samlerobjekter. De stiger i værdi, og folk er villige til at give rigtig mange penge for tingene. Især de mere sjældne Booster bokse, der hver indeholder 36 pakker kort, er værdifulde.

Kaspers samling af Booster bokse er i dag udelukkende bestående af forseglede bokse, som kun øger værdien på dem. Prisen på de forseglede bokse er så høj, at de går på auktioner, der livestreames, og hvor flere hundrede følger med, når samlere byder på bokse. 

For nyligt har Kasper selv deltaget ved en liveauktion, hvor en EX Holon Phantoms Booster boks blev budt på af inkarnerede Pokémonfans. Det var Kasper, der løb med højeste bud på auktionen:

- Vi vandt auktionen. Den endte på 152.000 kroner. Det var sindssygt fedt, fortæller Kasper.

Med den nye Booster boks i samlingen er det måske ikke så underligt, at hele Kaspers samling af Pokémon er vurderet til 1,3 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Fra DBA-annoncer til millionvirksomhed: Sådan blev dansk virksomhed en succes

Booster boksene indeholder 36 pakker med kort. Der er sjældne og værdifulde kort i hver tredje pakke.
Booster boksene indeholder 36 pakker med kort. Der er sjældne og værdifulde kort i hver tredje pakke.

Dette er Kaspers favoritkort

Kaspers yndlings Pokémonkort er Psyduck, som ligesom Pikachu og Charizard er fra første generation af Pokémon. Kaspers yndlingskort med Psyduck er dog en mere speciel udgave, end den du kender. På Kaspers Psyduck-kort er den velkendte gule ands positur ændret, så den ligner et kendt maleri. Baggrunden er også ændret.

Kortet er designet, så det forestiller det klassiske maleri The Scream af Edvard Munch.

- Jeg synes, det er et megafedt kort. Farverne er fede, og så er det bare fedt, det er baseret på skriget, siger Kasper

LÆS OGSÅ: Mange misser indtjening på deres aflagte ting

Der er siden, den første Pokémons fødsel i 1996 kommet 898 til.
Der er siden, den første Pokémons fødsel i 1996 kommet 898 til.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Kasper ved ikke, hvad der skal ske med samlingen i fremtiden, men én ting er sikkert, den skal blive stående hjemme hos ham i mange år endnu
Kasper ved ikke, hvad der skal ske med samlingen i fremtiden, men én ting er sikkert, den skal blive stående hjemme hos ham i mange år endnu

Sådan begyndte interessen efter flere års Pokémon-pause

Den samling, Kasper i dag har, er ikke kommet ud af det blå, den har han bygget op over mange år. Som de fleste andre begyndte Kaspers interesse for Pokémonkort i skolegården. Han begav sig ud på asfalten med sin mappe fyldt med kort under armen klar til at gøre sig en god byttehandel. Mappen var velorganiseret med kortene i lommer. Præcis som alle de andre drenge og piger, der også var klar til at lave en god byttehandel.

Kasper byttede med de andre, men var lidt mere tilbageholden med, hvad han byttede til. Kun hvis det, han fik i byttehandlen, var et pænt kort, ville han bytte.

Interessen for Pokémon havde en pause, da Kasper gik i gymnasiet. Da han en dag fandt den gamle mappe med Pokémonkort frem igen, genvandt han glæden, og han blev bidt af lysten til at samle på kortene igen.

- Jeg blev fanget af det igen på en eller anden måde. Da jeg så hullerne i mappen, hvor der manglede kort, var der noget i mig, der ikke kunne tåle det. Derfor gik jeg ud og købte de kort, der manglede, fortæller Kasper.

Derfor begyndte samlingen igen at få taget i Kasper, som i dag ikke kun har kort i samlingen, men også en masse Booster bokse.

LÆS OGSÅ: Fra gammelt legetøj til guldmine

Kaspers Pokémonsamling er vurderet til hele 1,3 millioner kroner.
Kaspers Pokémonsamling er vurderet til hele 1,3 millioner kroner.

Det mener Kaspers kone om samlingen

Kaspers kone er også gået ind i samlingen og har også lavet sin første investering i en Booster boks. Boksen, som Kaspers kone købte, kostede hele 15.000 kroner. Så det må altså siges at være en kone, der virkelig bakker op og går op i sin mands interesse.

- Min kone er meget, meget sød, og så støtter og hjælper hun mig, fortæller Kasper.

Passionen er gået hen og blevet en fælles interesse. Faktisk bliver de kaldt "Hr. og Fru Pokémon" af deres venner.

Det er ikke kun Kaspers kone, der støtter ham. Også hans venner og familie bakker op – også selvom de mener, det er lige lovligt mange penge, Kasper lægger i sin hobby.

- Selvfølgelig synes de, jeg er lidt tosset, siger Kasper om sin families holdning til samlingen.

Find det på DBA

 1. Samlekort, Pokemon, 2 sealed booster bokse, 

Brilliant Stars & Chilling Reign.. 

Snup begge 2, for

  Samlekort, Pokemon, 2 sealed booster bokse, Brilliant Stars & Chilling Reign.. Snup begge 2, for 3000,- incl helt nye Akryl cases fra Ultra pro.. Har aldrig stået fremme, kun ligget godt beskytt

  3.000,00 kr.28-09-2023
 2. Samlekort, Pokemon Booster Pack, 1999 Wizards of the coast booster pakke, Venusaur Artwork. Ligger i

  Samlekort, Pokemon Booster Pack, 1999 Wizards of the coast booster pakke, Venusaur Artwork. Ligger i acryl box så pakken ikke skades. Acryl box medfølger. Kan sendes på købers regning. Prisen kan ikke

  3.600,00 kr.28-09-2023
 3. Andre samleobjekter, Pokemon kort, 2 uåbnede - Hidden Fates Elite Trainer Box - Pokemon

Indenholder

  Andre samleobjekter, Pokemon kort, 2 uåbnede - Hidden Fates Elite Trainer Box - Pokemon Indenholder følgende 10 Pokémon Hidden Fates booster packs 1 Moltres & Zapdos & Articuno GX foil promo-kort!

  2.000,00 kr.27-09-2023
 4. Samlekort, CHARIZARD PSA 10 XY PROMO 2014 JAPANSK, Jeg sælger min fine lille juvel, da det er en del

  Samlekort, CHARIZARD PSA 10 XY PROMO 2014 JAPANSK, Jeg sælger min fine lille juvel, da det er en del af min gamle samling, og den hører derfor ikke længere hjemme hos mig. Jeg er åben for at bytte til

  1.249,00 kr.25-09-2023
 5. Wizards of The Coast - 10 Box

  Wizards of The Coast - 10 Box

  Pokémon Cards, Pokémon Cards, Vil blive afsendt GARANTERET den 25/09/2023 Leveringstidspunkt er op til postselskaberne. Køber du flere varer hos mig, skal du kun betale fragt én gang. Sørg for at beta

  3.688,00 kr.25-09-2023
 6. Wizards of The Coast - 10 Box

  Wizards of The Coast - 10 Box

  Pokémon Cards, Pokémon Cards, Vil blive afsendt GARANTERET den 25/09/2023 Leveringstidspunkt er op til postselskaberne. Køber du flere varer hos mig, skal du kun betale fragt én gang. Sørg for at beta

  3.688,00 kr.25-09-2023

Find alle Pokémon Booster bokse til salg på DBA, her.

Vil du gerne vide mere om hele Pokémon-universet og måske finde ud af, hvordan Pokémon GO blev til, kan du læse med her, hvor DBA Guide tager dig med gennem spillets mange muligheder og funktioner.

Er du interesseret i at vide mere om, hvor dyre og eksklusive Pokémon Booster boksene er, kan du se videoen herunder, hvor samleren Mark åbner en pakke fra sin Booster boks og får sig noget af en overraskelse.

Du kan læse mere om Mark og DBAs dyreste Pokémon-boks i DBA Guide-artiklen, her.

Relaterede artikler