Paulines genbrugshobby blev hendes erhverv
Video

Paulines genbrugshobby blev hendes erhverv

Astrid
Astrid

Pauline bruger mere tid på at jage genbrugsfund end det fleste. For ikke mindst er hvert et hjørne af Paulines hjem fyldt med de smukkeste genbrugsfund – også hendes arbejde er centreret om at finde og sælge brugte skatte.

Du kender det formeligt godt. Arbejde har det ofte med at snige sig med hjem. For Pauline Kvorning er det dog stort set umuligt at holde de to adskilt. Hun driver nemlig sin forretning - Pauline K - med tilhørende showroom fra sit hjem i Vejle.

Her sælger hun udvalgte lamper og keramik – samt finurlige fund såsom vintage champagnekølere og farverige vægtæpper. Salget foregår blandt andet på DBA Boost, DBAs webshopprodukt udviklet til virksomheder.

I artiklen her kan du blive klogere på, hvordan Pauline gjorde sin interesse for genbrug til sin levevej, og høre hvad hendes familie synes om de mange genbrugsfund, der med tiden er flyttet ind i deres hjem.

Se Paulines DBA Boost-shop, her

Find det på DBA

 1. Lampe, 
Sælger denne fine IN VITRO Bordlampe.
Der er ingen tydelige brugsspor at se på den.
Den er b

  Lampe, Sælger denne fine IN VITRO Bordlampe. Der er ingen tydelige brugsspor at se på den. Den er batteridreven, så den kan bruger over alt. Den passer til USB-C. En fuld opladning giver op til 6 tim

  1.899,00 kr.09-02-2023
 2. Lampe, SØHOLM RETRO BORDLAMPE, BORDLAMPE UDEN SKÆRN FRA SØHOLM
NR 3078-1 MÆRKET "FUNA" OG STEMPLET

  Lampe, SØHOLM RETRO BORDLAMPE, BORDLAMPE UDEN SKÆRN FRA SØHOLM NR 3078-1 MÆRKET "FUNA" OG STEMPLET SØHOLM DENMARK OG BORNHOLMSK STENTØJ. MEGET FIN UDEN NOGENFORMER FOR AFSLAG ELLER RIDSER. ORIGINAL

  200,00 kr.09-02-2023
 3. Lampeskærm, Le klint., 2stk vanvittigt smukke loftlamper LE KLINT Ø 65

MODEL 26 er designet af Tage

  Lampeskærm, Le klint., 2stk vanvittigt smukke loftlamper LE KLINT Ø 65 MODEL 26 er designet af Tage Klint i 1945. Han var den kreative iværksætter, der i 1943 gjorde Klint-familiens folderi til en fo

  2.800,00 kr.09-02-2023
 4. Pendel, ., Stor fin loftlampe I hvid, stor Ø 50
Lampen giver et godt lys og virker perfekt 

Fra røg

  Pendel, ., Stor fin loftlampe I hvid, stor Ø 50 Lampen giver et godt lys og virker perfekt Fra røgfri og dyrefrit hjem Nedsat fra 400 til 200kr Sender med bring til 48kr

  200,00 kr.09-02-2023
 5. Pendel, ., 2 fine retro metal lampe I metal, de trænger til at blive shinet lidt op med evt. Metal.

  Pendel, ., 2 fine retro metal lampe I metal, de trænger til at blive shinet lidt op med evt. Metal. Mål: Højde 23 Ø 27 Fra røgfri hjem Bruge 2 for 299 Prisen forhandles ik.

  299,00 kr.09-02-2023
 6. Pendel, Normann Copenhagen, Bell pendel fra Normann Copenhagen str Large i grå. 
Sort ledning ca. 12

  Pendel, Normann Copenhagen, Bell pendel fra Normann Copenhagen str Large i grå. Sort ledning ca. 125 cm. Lampen måler ca 55 cm i omkreds og er ca 60 cm høj. Den fejler intet. En virkelig flot lampe!

  500,00 kr.09-02-2023

I skrivende stund er der 41.915 lamper til salg på DBA. Ta’ et nærmere kig på udvalget, her.

“Mor roder for meget”

Ikke alle i familien Kvorning er lige begejstrede for de mange, brugte lamper og keramikfund, der er flyttet ind på hjemmeadressen. 

– De synes nogle gange mor roder for meget. Jeg kommer hjem med for mange ting, men de accepterer det jo, fortæller Pauline grinende.

Nok fylder de mange finurlige genbrugsfund en anelse, men fundene har fået deres helt egen afdeling i forlængelse familiens orangeri. Her har Paulines mand tilmed installeret en pakkestation, så Pauline nemt kan klargøre pakkerne til forsendelse.

Vidste du, at du kan købe fragt direkte på DBA? Læs mere om DBA-fragt, her

LÆS OGSÅ: 26-årige Nicklas blev selvstændig med hjælp fra DBA

Vil du se varerne i Paulines butik? Følg linket øverst i artiklen.
Vil du se varerne i Paulines butik? Følg linket øverst i artiklen.

Fra hobby til erhverv

Det var med afsæt i Paulines personlige interesse for genbrugsfund, at fundamentet for hendes virksomhed blev lagt. Det var så at sige ikke planlagt, at Pauline ville gå fuldtid med sin virksomhed Pauline K, da hun begyndte at sælge ud af sine mange vintagefund.

– Det startede faktisk med keramik. Så blev det også lamper. Så var det, at det der startede med at være en hobby endte ud med at blive erhverv, fortæller Pauline.

Paulines sans for at udvælge skønne varer er naturligvis en stor del af forklaringen på, hvorfor virksomheden kører derudaf. En anden del af forklaringen er, at Pauline når ud til og kommer i kontakt med interesserede købere. Det gør hun blandt andet gennem DBA Boost

Hvorfor Pauline har valgt at bruge DBA Boost, kan du læs mere om efter billedet. 

LÆS OGSÅ: Jane har ikke købt tøj i 7 år

Vil du se Paulines mange fine varer i virkeligheden, kan du besøge hendes showroom i Vejle.
Vil du se Paulines mange fine varer i virkeligheden, kan du besøge hendes showroom i Vejle.

Det handler ikke kun om varerne

Som forhandler af brugte varer er det essentielt for Pauline, at genbrugsglade danskere er bekendte med hendes virksomhed.

Med DBA Boost når Paulines produkter ud til mere end 1,5 millioner potentielle købere i hele landet. Som DBA Boost-kunde har Pauline nemlig sit eget butiksvindue på DBA, hvorfra hun kan sælge og annoncere sine varer.

– De brugere, der er på DBA, er faktisk min målgruppe. De tager et bevidst valg om at købe noget, der er second hand, fortæller Pauline.

Det faktum, at Pauline når direkte ud til genbrugsglade købere, betaler sig. Omkring 40 procent af Paulines salg sker nemlig på henvendelser fra DBA Boost.

Er du selv erhvervsdrivende? Læs om DBA Boost og start din 30 dage gratis prøveperiode, her

Find det på DBA

 1. Keramik, Fad skål askebæger, Søholm NR 8166, Søholm keramik fad, skål, måler 23cm x 4cm.
kan sendes

  Keramik, Fad skål askebæger, Søholm NR 8166, Søholm keramik fad, skål, måler 23cm x 4cm. kan sendes forsikret 47kr DAO eller 55kr GLS

  250,00 kr.09-02-2023
 2. Keramik, Vase - Krukke - Opsats, Pottedame Pottehoved PotteLotte, SAMLET 3 stk Trillinger. "Kært-bar

  Keramik, Vase - Krukke - Opsats, Pottedame Pottehoved PotteLotte, SAMLET 3 stk Trillinger. "Kært-barn-har-mange-navne" ;) *Samlerobjekt* White/Hvid serie. Minikeramik. Mål: H8.5 No. 2952C *Prisen er f

  225,00 kr.09-02-2023
 3. Keramik, Skål - krukke - potte - kar, AKSINI, 2 stk (NB: Sælger pt. hele min Aksini samling herinde)

  Keramik, Skål - krukke - potte - kar, AKSINI, 2 stk (NB: Sælger pt. hele min Aksini samling herinde). Mål: Ø10 m. ører H7.5 Lækker størrelse ca. dobbelt så stor som de mindste kar. Hyggelig Håndmalet

  150,00 kr.09-02-2023
 4. Keramik, Skål, Ivan weiss, Smuk og sjælden skål fra Royal Copenhagen udført af keramiker Ivan Weiss

  Keramik, Skål, Ivan weiss, Smuk og sjælden skål fra Royal Copenhagen udført af keramiker Ivan Weiss i smuk okseblods glasur. Diameter 15.5 cm Højde 9.5 cm Fremstår uden ridse eller skår. Kan send

  2.500,00 kr.09-02-2023
 5. Keramik, Lågkrukke, AKSINI, Tak for sidst...
Finurlig dobbelttydig tekst :) 1 stk. (Sælger pt. hele

  Keramik, Lågkrukke, AKSINI, Tak for sidst... Finurlig dobbelttydig tekst :) 1 stk. (Sælger pt. hele min Aksini samling herinde) Aksini Krukke Mål: H6,8 u.prop Ø7,5 (85,-) Gregers Krukke Mål: H11 u.pro

  85,00 kr.09-02-2023
 6. Keramik, Lågkrukke Lågskål, Holbæk Lervarefabrik GREGERS, 1 stk Nuttet stor buttet gedigen hyggelig

  Keramik, Lågkrukke Lågskål, Holbæk Lervarefabrik GREGERS, 1 stk Nuttet stor buttet gedigen hyggelig bredmavet vintage hånddrejet håndmalet kvalitets keramikkrukke, propkrukke med ører. Gregers Krukke

  100,00 kr.09-02-2023

Pauline er ikke ene om at drive en virksomhed baseret på genbrugsfund. For 25-årige Marie er aflagte smykker det pureste (genbrugs)guld. Hun har nemlig med udgangspunkt i genbrug og genanvendelse startet sin egen smykkevirksomhed. Læs mere om Marie og hendes hjemmelavede smykker, her.

Er du fix med hænderne og vild med upcycling? Så bør du se med nedenfor, hvor Camilla forvandler en slidt træskuffe til et charmerende natbord.

Se hele Camillas guide, her

Relaterede artikler