Paulines genbrugshobby blev hendes erhverv
Video

Paulines genbrugshobby blev hendes erhverv

Astrid
Astrid

Pauline bruger mere tid på at jage genbrugsfund end det fleste. For ikke mindst er hvert et hjørne af Paulines hjem fyldt med de smukkeste genbrugsfund – også hendes arbejde er centreret om at finde og sælge brugte skatte.

Du kender det formeligt godt. Arbejde har det ofte med at snige sig med hjem. For Pauline Kvorning er det dog stort set umuligt at holde de to adskilt. Hun driver nemlig sin forretning - Pauline K - med tilhørende showroom fra sit hjem i Vejle.

Her sælger hun udvalgte lamper og keramik – samt finurlige fund såsom vintage champagnekølere og farverige vægtæpper. Salget foregår blandt andet på DBA Boost, DBAs webshopprodukt udviklet til virksomheder.

I artiklen her kan du blive klogere på, hvordan Pauline gjorde sin interesse for genbrug til sin levevej, og høre hvad hendes familie synes om de mange genbrugsfund, der med tiden er flyttet ind i deres hjem.

Se Paulines DBA Boost-shop, her

Find det på DBA

 1. Pendel, Voss, Voss lampe fra 50'erne/60'erne. 
Teak, glas og metal. H 27, dia 40 cm.
Flot brugt stan

  Pendel, Voss, Voss lampe fra 50'erne/60'erne. Teak, glas og metal. H 27, dia 40 cm. Flot brugt stand. Kan sendes for kr 50 Se mine andre annoncer.

  645,00 kr.10-12-2023
 2. Anden bordlampe, Mushroom lampe, SÅ flot mushroom lampe, i pæn stand. Ingen skår! Med fineste detalj

  Anden bordlampe, Mushroom lampe, SÅ flot mushroom lampe, i pæn stand. Ingen skår! Med fineste detaljer ?? måler 34 cm i højden. Koster 400,- #mushroomlamp #svampelampe #retroshop #retroshopbrande

  400,00 kr.10-12-2023
 3. Gulvlampe, Messing standerlampe fra 60-70’erne, Flot messing standerlampe / gulvlampe ca. 145 cm. Ju

  Gulvlampe, Messing standerlampe fra 60-70’erne, Flot messing standerlampe / gulvlampe ca. 145 cm. Justerbar og med skærm. Fra røgfrit hjem. Virker perfekt. Give hygge og godt lys. Retro / vintage Nb!

  300,00 kr.10-12-2023
 4. Anden loftslampe, Ikea, Hej jeg har en fin kugle lampe i dia meter er den 35 cm i hvid og kobber fin

  Anden loftslampe, Ikea, Hej jeg har en fin kugle lampe i dia meter er den 35 cm i hvid og kobber fin stand 500 hurtig handel skal sælges nu sidste gang den bliver sat ned 275kr

  350,00 kr.01-12-2023
 5. Væglampe, Copylight af Gerhard Trautmann / Casa Shop, Væglampen ‘Copylight’ designet i 1999 af Gerha

  Væglampe, Copylight af Gerhard Trautmann / Casa Shop, Væglampen ‘Copylight’ designet i 1999 af Gerhard Trautmann. Du indsætter selv foto og får din egen personlige lampe. Mål: Width 30 cm Depth 9 cm

  950,00 kr.10-12-2023
 6. Pendel, Herstal, 2 hvide lyse Herstal lamper med omformer. Lamper og pærer i fin og intakt stand. Ly

  Pendel, Herstal, 2 hvide lyse Herstal lamper med omformer. Lamper og pærer i fin og intakt stand. Lys kan dæmpes ved at tage på lamperne. Glaskupler helt fine og god stand - diameter ca. 13,5 cm. Omfo

  200,00 kr.10-12-2023

I skrivende stund er der 41.915 lamper til salg på DBA. Ta’ et nærmere kig på udvalget, her.

“Mor roder for meget”

Ikke alle i familien Kvorning er lige begejstrede for de mange, brugte lamper og keramikfund, der er flyttet ind på hjemmeadressen. 

– De synes nogle gange mor roder for meget. Jeg kommer hjem med for mange ting, men de accepterer det jo, fortæller Pauline grinende.

Nok fylder de mange finurlige genbrugsfund en anelse, men fundene har fået deres helt egen afdeling i forlængelse familiens orangeri. Her har Paulines mand tilmed installeret en pakkestation, så Pauline nemt kan klargøre pakkerne til forsendelse.

Vidste du, at du kan købe fragt direkte på DBA? Læs mere om DBA-fragt, her

LÆS OGSÅ: 26-årige Nicklas blev selvstændig med hjælp fra DBA

Vil du se varerne i Paulines butik? Følg linket øverst i artiklen.
Vil du se varerne i Paulines butik? Følg linket øverst i artiklen.

Fra hobby til erhverv

Det var med afsæt i Paulines personlige interesse for genbrugsfund, at fundamentet for hendes virksomhed blev lagt. Det var så at sige ikke planlagt, at Pauline ville gå fuldtid med sin virksomhed Pauline K, da hun begyndte at sælge ud af sine mange vintagefund.

– Det startede faktisk med keramik. Så blev det også lamper. Så var det, at det der startede med at være en hobby endte ud med at blive erhverv, fortæller Pauline.

Paulines sans for at udvælge skønne varer er naturligvis en stor del af forklaringen på, hvorfor virksomheden kører derudaf. En anden del af forklaringen er, at Pauline når ud til og kommer i kontakt med interesserede købere. Det gør hun blandt andet gennem DBA Boost

Hvorfor Pauline har valgt at bruge DBA Boost, kan du læs mere om efter billedet. 

LÆS OGSÅ: Jane har ikke købt tøj i 7 år

Vil du se Paulines mange fine varer i virkeligheden, kan du besøge hendes showroom i Vejle.
Vil du se Paulines mange fine varer i virkeligheden, kan du besøge hendes showroom i Vejle.

Det handler ikke kun om varerne

Som forhandler af brugte varer er det essentielt for Pauline, at genbrugsglade danskere er bekendte med hendes virksomhed.

Med DBA Boost når Paulines produkter ud til mere end 1,5 millioner potentielle købere i hele landet. Som DBA Boost-kunde har Pauline nemlig sit eget butiksvindue på DBA, hvorfra hun kan sælge og annoncere sine varer.

– De brugere, der er på DBA, er faktisk min målgruppe. De tager et bevidst valg om at købe noget, der er second hand, fortæller Pauline.

Det faktum, at Pauline når direkte ud til genbrugsglade købere, betaler sig. Omkring 40 procent af Paulines salg sker nemlig på henvendelser fra DBA Boost.

Er du selv erhvervsdrivende? Læs om DBA Boost og start din 30 dage gratis prøveperiode, her

Find det på DBA

 1. Keramik, Opbevaring, Orla Kiely, Retro design. Passer i højden til lange spagetti'er. Perfekt stand.

  Keramik, Opbevaring, Orla Kiely, Retro design. Passer i højden til lange spagetti'er. Perfekt stand.

  300,00 kr.10-12-2023
 2. Keramik, Krukke / potte, Elefant, Helt ny krukke eller potte formet som en elefant. Aldrig brugt. Ka

  Keramik, Krukke / potte, Elefant, Helt ny krukke eller potte formet som en elefant. Aldrig brugt. Kan afhentes på Frederiksberg, ellers betaler køber for porto.

  200,00 kr.10-12-2023
 3. Keramik, Kopper, Ukendt, 12 stk kaffekopper i pæn stand.
Sælges samlet.

  Keramik, Kopper, Ukendt, 12 stk kaffekopper i pæn stand. Sælges samlet.

  50,00 kr.10-12-2023
 4. Keramik, Lerkrukker. Grå. Ældre, 2 ældre grå keramikkrukker eller lerkrukker med blå tegning.
Til f.

  Keramik, Lerkrukker. Grå. Ældre, 2 ældre grå keramikkrukker eller lerkrukker med blå tegning. Til f.eks. dekoration eller blomster. Nr. 1 Grå krukke med blå tegning og mrk. 3/4. Mål ca. Hø. 10 cm. di

  125,00 kr.10-12-2023
 5. Keramik, 4 stilige keramik lysestager, i matchende farver fra Kähler Keramik. Perfekt stand.
Samlet

  Keramik, 4 stilige keramik lysestager, i matchende farver fra Kähler Keramik. Perfekt stand. Samlet pris 160. Keramikfigurer / Keramiksæt / Keramiktræer / julepynt / juletræer / træer / figurer / gr

  160,00 kr.10-12-2023
 6. Keramik, Krus, Mads Stage, 

Flot og sjældent krus fra Mads Stage med motiv fra OVERGADEN NEDEN VAND

  Keramik, Krus, Mads Stage, Flot og sjældent krus fra Mads Stage med motiv fra OVERGADEN NEDEN VANDET. Gr. 25 / 65

  65,00 kr.10-12-2023

Pauline er ikke ene om at drive en virksomhed baseret på genbrugsfund. For 25-årige Marie er aflagte smykker det pureste (genbrugs)guld. Hun har nemlig med udgangspunkt i genbrug og genanvendelse startet sin egen smykkevirksomhed. Læs mere om Marie og hendes hjemmelavede smykker, her.

Er du fix med hænderne og vild med upcycling? Så bør du se med nedenfor, hvor Camilla forvandler en slidt træskuffe til et charmerende natbord.

Se hele Camillas guide, her

Relaterede artikler