Sådan hjalp Caspers købmandslejr en festival-gæst med at score
Video

Sådan hjalp Caspers købmandslejr en festival-gæst med at score

Morten Parsner
Morten Parsner

Genbrug er gæsterne på Roskilde Festival slet ikke for fine til. Det er Caspers lejr et godt eksempel på. Her kan du nemlig bytte dig til andres brugte ting. I videoen ovenover kan du høre om de sjoveste handler, som indtil videre er blevet indgået på festivalen.

Engangsbestik, billige telte og campingstole, der nemt går i stykker. På mange danske festivaller bliver der produceret en masse skrald, men særligt én festivallejer på Roskilde Festival forsøger at modarbejde den tendens. Her er genbrug i højsædet, for i 'Camp Kluddermor' kan du nemlig bytte dig til andres aflagte ting.

I videoen herover kan du høre hvilke byttehandler, der indtil videre har gjort størst indtryk på 31-årige Casper Bundvad fra 'Camp Kluddermor'. En af dem indbefatter blandt andet en pige, der ville gøre indtryk på sin date.

Find det på DBA

 1. Havebord, Retro Campingbord/havebord
68,5 x 48,5 cm

  Havebord, Retro Campingbord/havebord 68,5 x 48,5 cm

  250,00 kr.05-06-2023
 2. Klap ud camping stol, 4 stk retro campingstole man kan klappe ud. De fylder minimalt når man klapper

  Klap ud camping stol, 4 stk retro campingstole man kan klappe ud. De fylder minimalt når man klapper dem sammen. Prisen er for dem alle.

  250,00 kr.05-06-2023
 3. Retro telt, 1-2 trio model maxi telt sælges, meget lidt og velholdt retro telt, nej jeg fik ikke tag

  Retro telt, 1-2 trio model maxi telt sælges, meget lidt og velholdt retro telt, nej jeg fik ikke taget målene da den blev stillet løseligt op for foto

  1.500,00 kr.04-06-2023
 4. Campingbord retro, sammenklappelig til kuffert og med 4 stole.

  Campingbord retro, sammenklappelig til kuffert og med 4 stole.

  400,00 kr.01-06-2023
 5. BP Gas Campingbord, Retro camping-gasbord med 2 blus og side-rist. Er blevet passet godt på.

  BP Gas Campingbord, Retro camping-gasbord med 2 blus og side-rist. Er blevet passet godt på.

  400,00 kr.31-05-2023
 6. Retro køletaske 70’erne, 
Fed retro køletaske fra 70’erne
Duftneutral
Lynlås i orden
Med indsats i t

  Retro køletaske 70’erne, Fed retro køletaske fra 70’erne Duftneutral Lynlås i orden Med indsats i toppen til kølelegeme Mål 18Dx30Bx36H Kan sendes for kr 42

  300,00 kr.29-05-2023

193 forskellige muligheder har du for at campere med udstyr, der vækker nostalgi! Det er nemlig det antal af annoncer, som lige nu matcher ordet ’retro’ i kategorien: ’Campingudstyr’.

En pige i bytte for en blyant

Det er ikke kun gamle spil, lidt slik og en halvtom kondompakke, som der bliver handlet med i Camp Kluddermor. Casper fortæller også, at nogle meget opfindsomme festivalgæster havde tapet deres veninde fast til en trækvogn, for derefter at køre hende ind i købmandsteltet. I bytte fik de en blyant.

Men den byttede veninde vandt også på den lange bane. Hun slog sig nemlig ned i købmandsbutikken til en lang sludder, og sådan endte den handel med at være en win-win for alle parter.

Og det er ikke kun festivalgæsterne, der nyder godt at lejrens bytteservice. Medlemmerne i Camp Kluddermor har også høstet frugterne af deres bæredygtige koncept. Onsdag vandt de nemlig Roskilde Festivals pris for at være den lejr, der har størst fokus på bæredygtighed!

LÆS OGSÅ: Udsolgt festival? Her er et effektivt trick til at finde udsolgte billetter til bl.a. Smukfest på DBA

Postbuddet fra postlejren overfor var da også lige forbi lejren for at høre, om han kunne bytte sin post til noget i Caspers bytte-butik. Og det kunne han. Han fik 10 frimærker i byt
Postbuddet fra postlejren overfor var da også lige forbi lejren for at høre, om han kunne bytte sin post til noget i Caspers bytte-butik. Og det kunne han. Han fik 10 frimærker i byt

Her er den mest kostbare ting, der har været i Caspers byttebutik

Lejren fortæller, at der er stor prisforskel på de ting, der bliver byttet med i købmandslejren. Men det er sjældent, at det er prisen, gæsterne går op i. Ofte står de nemlig og mangler én specifik ting, og så går man ikke så meget op i at bytte lige over.

Og festivalgæsterne har samtidig ikke det mindste imod, at de ting, de får byttet sig til, er brugte ting. Tværtimiod oplyser Casper. Festivalens gæster er vist kun glade for at få et afbræk fra en festival, hvor mange bare bruger og smider væk.

Der er dog nogle ting i byttebutikken, som Casper og lejren ikke bare lige sådan bytter med. For eksempel kom lejren i besiddelse af en indgraveret lommelærke i guld. Det var ifølge lejren den ting, der har været mest kostbar, og derfor var lejren lidt skrappe med, hvad den ting skulle byttes for

Find det på DBA

 1. Telt, Jack Wolfskin Gossamer tunneltelt til én person.

Teltet har været slået op en enkelt gang, me

  Telt, Jack Wolfskin Gossamer tunneltelt til én person. Teltet har været slået op en enkelt gang, men aldrig overnattet i. Fremstår som nyt.

  800,00 kr.05-06-2023
 2. Tagtelt, Columbus Variant tagtelt i virkelig god kvalitet. Plads til 2. 
Med ekstra topmadras. 
Er s

  Tagtelt, Columbus Variant tagtelt i virkelig god kvalitet. Plads til 2. Med ekstra topmadras. Er slået op på 20 sekunder! Der er plads til dyner og puder, når teltet er lukket - så man er hurtigt k

  20.000,00 kr.05-06-2023
 3. 2-pers telt - Kathmandu, Sælger dette telt købt fra Kathmandu i New Zealand. 
Flot 2- pers til campi

  2-pers telt - Kathmandu, Sælger dette telt købt fra Kathmandu i New Zealand. Flot 2- pers til campingture eller festival. Vandtæt, god ventilation, højt til loftet og rummelig. 4,7 kg. Kommer fra e

  250,00 kr.05-06-2023
 4. Bommulds- glamping Telt, Der medfølger en brandeovn m/skorsten 2 indercabiner

  Bommulds- glamping Telt, Der medfølger en brandeovn m/skorsten 2 indercabiner

  10.000,00 kr.05-06-2023
 5. Telt, Kampa hayling P4 Air
Et kapitel er slut, og vores fantastiske telt kan glæde andre.
Brugt 3 sæ

  Telt, Kampa hayling P4 Air Et kapitel er slut, og vores fantastiske telt kan glæde andre. Brugt 3 sæsoner og det fungere super super godt. Det medfølger pumpe, samt plastgulv til overdækket, stropper.

  4.000,00 kr.05-06-2023
 6. vidaXL telttæppe 200x400 cm mørkegrøn

  vidaXL telttæppe 200x400 cm mørkegrøn

  vidaXL telttæppe 200x400 cm mørkegrøn, Gør din campingtur mere behagelig med dette telttæppe. Du kan lægge det i dit telt, i campingvognens fortelt eller på din terrasse. Telttæppet er lavet af polyet

  232,00 kr.09-03-2023

Lige nu er der 613 telte til salg på DBA, og 130 af dem koster 200 kroner eller derunder. 237 af dem koster 500 kroner eller derunder.

Denne ting har MINDST værdi

Casper forklarer, at der også bliver handlet og byttet med ting, som har meget lidt værdi. For eksempel kom nogle festivalgæster ind med en sten, de havde fundet på festivallen. Den talte de selv ned, men flere fra Caspers lejr tog imod stenen med kyshånd og fortalte, at den jo er en del af festivalens historie – så pigerne, der kom med stenen, fik byttet sig til to øl for den lille sten.

Andre er knap så opfindsomme. De ender med at tage alt deres tøj af, når de ser noget i butikken, de gerne vil have fingre i. Så kan de nemlig give deres tøj i bytte.

Går det helt galt er det dog også tilladt at reservere ting, indtil man har fundet nogle af sine egne ting, man gerne vil bytte med.

Her er nogle af de ting, du kan bytte dig til i Caspers lejrs byttebutik
Her er nogle af de ting, du kan bytte dig til i Caspers lejrs byttebutik

Relaterede artikler