Sådan hjalp Caspers købmandslejr en festival-gæst med at score
Video

Sådan hjalp Caspers købmandslejr en festival-gæst med at score

Morten Parsner
Morten Parsner

Genbrug er gæsterne på Roskilde Festival slet ikke for fine til. Det er Caspers lejr et godt eksempel på. Her kan du nemlig bytte dig til andres brugte ting. I videoen ovenover kan du høre om de sjoveste handler, som indtil videre er blevet indgået på festivalen.

Engangsbestik, billige telte og campingstole, der nemt går i stykker. På mange danske festivaller bliver der produceret en masse skrald, men særligt én festivallejer på Roskilde Festival forsøger at modarbejde den tendens. Her er genbrug i højsædet, for i 'Camp Kluddermor' kan du nemlig bytte dig til andres aflagte ting.

I videoen herover kan du høre hvilke byttehandler, der indtil videre har gjort størst indtryk på 31-årige Casper Bundvad fra 'Camp Kluddermor'. En af dem indbefatter blandt andet en pige, der ville gøre indtryk på sin date.

Find det på DBA

 1. 3 klapstole, 2 brune og 1 rød klapstol rigtig retro stole

  3 klapstole, 2 brune og 1 rød klapstol rigtig retro stole

  400,00 kr.20-02-2024
 2. Elektronik grill, Super smart retro grill. Fast pris

  Elektronik grill, Super smart retro grill. Fast pris

  200,00 kr.19-02-2024
 3. Campingbord, Retro campingbord med plade I formica. L110 D40 H72 cm. Benene kan klappes sammen.

  Campingbord, Retro campingbord med plade I formica. L110 D40 H72 cm. Benene kan klappes sammen.

  300,00 kr.18-02-2024
 4. Campingbord, retro, 67 x 100 cm. Sammenklappelig og med justerbare ben. God stand.

  Campingbord, retro, 67 x 100 cm. Sammenklappelig og med justerbare ben. God stand.

  400,00 kr.14-02-2024
 5. Campingbord, Retro i aluminium og kunsttræ. Vejer næsten ikke noget og kan klappers samen. 60x80x62

  Campingbord, Retro i aluminium og kunsttræ. Vejer næsten ikke noget og kan klappers samen. 60x80x62 cm.

  200,00 kr.14-02-2024
 6. Campingbord, Retro kuffert klapbord med 4 klapstole sælges
Håndtag desværre knækket i den ene side

  Campingbord, Retro kuffert klapbord med 4 klapstole sælges Håndtag desværre knækket i den ene side

  350,00 kr.14-02-2024

193 forskellige muligheder har du for at campere med udstyr, der vækker nostalgi! Det er nemlig det antal af annoncer, som lige nu matcher ordet ’retro’ i kategorien: ’Campingudstyr’.

En pige i bytte for en blyant

Det er ikke kun gamle spil, lidt slik og en halvtom kondompakke, som der bliver handlet med i Camp Kluddermor. Casper fortæller også, at nogle meget opfindsomme festivalgæster havde tapet deres veninde fast til en trækvogn, for derefter at køre hende ind i købmandsteltet. I bytte fik de en blyant.

Men den byttede veninde vandt også på den lange bane. Hun slog sig nemlig ned i købmandsbutikken til en lang sludder, og sådan endte den handel med at være en win-win for alle parter.

Og det er ikke kun festivalgæsterne, der nyder godt at lejrens bytteservice. Medlemmerne i Camp Kluddermor har også høstet frugterne af deres bæredygtige koncept. Onsdag vandt de nemlig Roskilde Festivals pris for at være den lejr, der har størst fokus på bæredygtighed!

LÆS OGSÅ: Udsolgt festival? Her er et effektivt trick til at finde udsolgte billetter til bl.a. Smukfest på DBA

Postbuddet fra postlejren overfor var da også lige forbi lejren for at høre, om han kunne bytte sin post til noget i Caspers bytte-butik. Og det kunne han. Han fik 10 frimærker i byt
Postbuddet fra postlejren overfor var da også lige forbi lejren for at høre, om han kunne bytte sin post til noget i Caspers bytte-butik. Og det kunne han. Han fik 10 frimærker i byt

Her er den mest kostbare ting, der har været i Caspers byttebutik

Lejren fortæller, at der er stor prisforskel på de ting, der bliver byttet med i købmandslejren. Men det er sjældent, at det er prisen, gæsterne går op i. Ofte står de nemlig og mangler én specifik ting, og så går man ikke så meget op i at bytte lige over.

Og festivalgæsterne har samtidig ikke det mindste imod, at de ting, de får byttet sig til, er brugte ting. Tværtimiod oplyser Casper. Festivalens gæster er vist kun glade for at få et afbræk fra en festival, hvor mange bare bruger og smider væk.

Der er dog nogle ting i byttebutikken, som Casper og lejren ikke bare lige sådan bytter med. For eksempel kom lejren i besiddelse af en indgraveret lommelærke i guld. Det var ifølge lejren den ting, der har været mest kostbar, og derfor var lejren lidt skrappe med, hvad den ting skulle byttes for

Find det på DBA

 1. Tagtelt, Thule tagtelt til to personer udlejes.

Teltet kan bruges på langt de fleste biler, og er k

  Tagtelt, Thule tagtelt til to personer udlejes. Teltet kan bruges på langt de fleste biler, og er klar til brug på få minutter. Tagteltet måler: Åben: B: 214 x L: 122 x H: 99 cm Pakket: B: 107 x L

  1.000,00 kr.23-02-2024
 2. Pop up telt, Smart pop up telt - kun brugt nogle gange

  Pop up telt, Smart pop up telt - kun brugt nogle gange

  300,00 kr.23-02-2024
 3. Memphis plus, 4 Pers. telt. Alt medfølger.

  Memphis plus, 4 Pers. telt. Alt medfølger.

  150,00 kr.23-02-2024
 4. Tæpper til 5m TentZing® glampingtelt, 2 stk., Blå/Hvid

  Tæpper til 5m TentZing® glampingtelt, 2 stk., Blå/Hvid

  Tæpper til 5m TentZing® glampingtelt, 2 stk., Blå/, Tæpper til 5m TentZing® glampingtelt, 2 stk., Blå/Hvid Produktspecifikationer: Bredde: 2,50 m. Længde: 5,00 m. Materiale: P

  1.663,00 kr.15-03-2022
 5. Saunatelt UDLEJES, SAUNATELT UDLEJES - 8-10 personer

Stort flot North Shore Dome Saunatelt udlejes.

  Saunatelt UDLEJES, SAUNATELT UDLEJES - 8-10 personer Stort flot North Shore Dome Saunatelt udlejes. Der er plads til 8-10 personer i teltet Der medfølger: - to bænke (flat-packed ved afhentning) - t

  1.500,00 kr.23-02-2024
 6. Telt, KÆMPE TELT SÆLGES!

Det er med stor sorg, at vi må sælge vores skønne telt. Vi har brugt det t

  Telt, KÆMPE TELT SÆLGES! Det er med stor sorg, at vi må sælge vores skønne telt. Vi har brugt det to gange af en uges varighed. Teltet er fantastisk og der er plads til den helt store opsætning. Vi

  5.000,00 kr.22-02-2024

Lige nu er der 613 telte til salg på DBA, og 130 af dem koster 200 kroner eller derunder. 237 af dem koster 500 kroner eller derunder.

Denne ting har MINDST værdi

Casper forklarer, at der også bliver handlet og byttet med ting, som har meget lidt værdi. For eksempel kom nogle festivalgæster ind med en sten, de havde fundet på festivallen. Den talte de selv ned, men flere fra Caspers lejr tog imod stenen med kyshånd og fortalte, at den jo er en del af festivalens historie – så pigerne, der kom med stenen, fik byttet sig til to øl for den lille sten.

Andre er knap så opfindsomme. De ender med at tage alt deres tøj af, når de ser noget i butikken, de gerne vil have fingre i. Så kan de nemlig give deres tøj i bytte.

Går det helt galt er det dog også tilladt at reservere ting, indtil man har fundet nogle af sine egne ting, man gerne vil bytte med.

Her er nogle af de ting, du kan bytte dig til i Caspers lejrs byttebutik
Her er nogle af de ting, du kan bytte dig til i Caspers lejrs byttebutik

Relaterede artikler