Sebastian genbruger efterladte telte på Roskilde Festival
Udeliv

Sebastian genbruger efterladte telte på Roskilde Festival

Julie Schoen
Julie Schoen

150 telte. Så mange samler 27-årige Sebastian nogle år sammen, når Roskilde Festival slukker og lukker. Efterladte pop-up telte, som han redder fra ”telt-døden” for i stedet at vaske dem og sælge dem på DBA. Det tjener han rigtig mange penge på, men det er langt fra pengene, der driver ham.

Hvor mange penge tror du, du ville kunne tjene, hvis du tog rundt på Roskilde Festivals sidste dag og hentede nogle af de efterladte telte med hjem?

Det er netop det, 27-årige Sebastian Trostmann gør, og det har han tjent i omegnen af 25.000 kroner på det år, han indsamlede flest telte.

Sebastian samler hvert år mellem 40-150 pop-up telte sammen om søndagen på Roskilde Festival. Han renser dem, sætter dem til salg på DBA, og hvert år får han udsolgt alle sine genbrugs-telte, inden festivalsæsonen begynder igen.

Sebastian er en ægte ildsjæl – og betænksom businessmand.

Retro campingudstyr på DBA:

 1. Madkasse, Så bliver det ikke nemmere eller mere RETRO med den skønne madkasse/pakke til skovturen, a

  Madkasse, Så bliver det ikke nemmere eller mere RETRO med den skønne madkasse/pakke til skovturen, arbejdet eller you name it. Har aftagelige flytbare bakker som kan gå i opvaskemaskinen samt har pla

  300,00 kr.12-06-2024
 2. Retro læsejl, Retro læsejl i datidens flotte orange.
Meget lidt brugt.

  Retro læsejl, Retro læsejl i datidens flotte orange. Meget lidt brugt.

  350,00 kr.11-06-2024
 3. Retro Villatelt, Velholdt villatelt fra start 70'erne.
Mål ca. 3,80 x 3,80 m.
I fin og hel stand - i

  Retro Villatelt, Velholdt villatelt fra start 70'erne. Mål ca. 3,80 x 3,80 m. I fin og hel stand - ikke falmet. 1 sovekabine samt garderobestang. Opbevaringslommer.

  1.500,00 kr.11-06-2024
 4. Rosti tallerkner og krus, Fede Rosti tallerkner de små med låg i fed retro farve. Til fire personer/

  Rosti tallerkner og krus, Fede Rosti tallerkner de små med låg i fed retro farve. Til fire personer/ dog er der 10 styk af de store rumdelte tallerkner. Fra ikke ryger hjem

  650,00 kr.11-06-2024
 5. Campingspejle Hagus, De fedeste retro campingspejle til din klassiske bil/campingvogn. De er fra 60-

  Campingspejle Hagus, De fedeste retro campingspejle til din klassiske bil/campingvogn. De er fra 60-70’erne og intakte med originale æsker Mærke: Hagus (tysk)

  600,00 kr.11-06-2024
 6. Kogeplade - Retro med 2 kogeplader, Kører på CGI gasflaske - Gasflasken følger ikke med - Tag den me

  Kogeplade - Retro med 2 kogeplader, Kører på CGI gasflaske - Gasflasken følger ikke med - Tag den med på veteran camping, eller i udekøkkenet.

  400,00 kr.11-06-2024

193 forskellige muligheder har du for at campere med udstyr, der vækker nostalgi! Det er nemlig det antal af annoncer, som lige nu matcher ordet ’retro’ i kategorien: ’Campingudstyr’.

25.000 kroner lyder af meget, men..

Sebastian har samlet pop-up telte på Roskilde Festivals sidste dag i 10 år. På søndag er det hans 11 gang. Det første år samlede han 2 til sig selv. Han fandt ud af, at hans venner var interesseret i Sebastian ekstra-telt, så året efter samlede Sebastian 6-8 til kammeraterne, og solgte teltene for en vennepris til 100 kroner.

Du sidder nok lige nu og tænker, at det er en rigtig god forretning for Sebastian, men det er han ikke selv helt enig i. Den ”pop-up”-glade fyr gør det langt fra for pengenes skyld:

- Timelønsmæssigt er det noget lort. Jeg bruger 4-5 timer på festivallen på at samle, og så bruger jeg 3-4 dage nonstop på at vaske teltene. Hvis teltene ikke er blevet rene, starter jeg forfra på at vaske teltet igen – nu med en fugtig klud.

Når teltene er rene skal de sættes til salg og sælges. Det tager også en del tid, erkender Sebastian.

Jeg gør det fordi, jeg godt kan lide det. I starten gjorde jeg det på grund af pengene. Det var nemmere at arbejde sådan for at få råd til festivallen end at arbejde for festivallen. Og med min metode fik jeg så også ”råd til” lommepenge. Nu er det bare blevet til en hobby.
siger Sebastian.

Sebastian sælger teltene for halv pris, når han sætter dem til salg igen på DBA. I år har folk dog derudover fået 50 kroner i rabat, hvis de likede hans Facebook-side.

- Jeg sælger teltene for alt mellem 100 kroner og 750 kroner. I år har rabatten dog gjort, at nogle kun er solgt for 50 kroner. Jeg har dog også givet flere telte gratis væk, siger han og siger:

- Jeg kunne snildt tage mere for dem, men egentlig ville jeg gerne tage mindre for dem. Det kan jeg dog kun, hvis det hele bliver sat lidt mere i system.

SE OGSÅ: Video: Frank tryller teltpløkker om til skrald

Sebastian sover selv i et pop-up-telt til 1.500 kroner. ’Det tog jeg engang på festivallen, selvom der var meget bræk på, og nu er det 5. år i streg, jeg sover i det på festivallen. Så det har minimum været 6 år på Roskilde Festival, men det er også ved at dø nu’, siger han, der i år tilbød teltet gratis til en ven. Sebastians telt er det beige i baggrunden på billedet. Det grønne og det orange telt er også pop-up telte i Sebastians lejr
Sebastian sover selv i et pop-up-telt til 1.500 kroner. ’Det tog jeg engang på festivallen, selvom der var meget bræk på, og nu er det 5. år i streg, jeg sover i det på festivallen. Så det har minimum været 6 år på Roskilde Festival, men det er også ved at dø nu’, siger han, der i år tilbød teltet gratis til en ven. Sebastians telt er det beige i baggrunden på billedet. Det grønne og det orange telt er også pop-up telte i Sebastians lejr

Sådan gør han teltene rene

Sebastian slæber kun pop-up telte med hjem, og netop pop-up telte er han ekspert i. Han kender alle de mærker, der produceres pop-up telte i, og han ved, hvilke han vil have og ikke have:

Hvis teltet er em billig model, og der er meget opkast på, så tager jeg det ikke. Men hvis det er en dyr model fra 1.000 kroner og op, så tager jeg det med og vasker det grundigt.
Længere nede i artiklen kan du læse, hvad Sebastian engang fandt af klamme sager i et telt.

- Jeg kan ikke vaske maling af teltene. Så jeg tager kun nogle af de pop-up telte, der er malet på. Er der malet meget på dem, lader jeg dem stå.

Sebastian vasker teltene med spulevand og sæbe. Er der klistermærker på, kan det fås af med rensebenzin. Lugter teltene meget, kan Rodalon klare det.

- Jeg har overvejet at udvide med en sprøjte. En skumsprøjte. Nogle af de forrige år har jeg lånt mig til en.

De dyre pop-up telte koster fra 1.200 kroner fra ny og op efter. De dyreste koster 5.000 kroner. Sidstnævnte har Sebastian aldrig fundet på Roskilde Festival. Men de dyre til omkring 1.200-3.000, som kan rumme fire mennesker, finder han ofte efterladt på pladsen.

Telte på DBA:

 1. Telt, 4-6 personers telt fra Smuk fest.
Der er to kabiner og en mellem gang. 

Er komplet telt sæt.

  Telt, 4-6 personers telt fra Smuk fest. Der er to kabiner og en mellem gang. Er komplet telt sæt. Dog mangler opbevarings posen.

  750,00 kr.12-06-2024
 2. Campingskab, campingskab med 3 hylder og praktisk topplade / bordplade i god arbejdshøjde, skabet ha

  Campingskab, campingskab med 3 hylder og praktisk topplade / bordplade i god arbejdshøjde, skabet har udvendig lomme på siden og kroge til viskestykker eller andet. Perfekt skab til opbevaring af ting

  375,00 kr.12-06-2024
 3. Isabella Commodore Insignia, Isabella Commodore Insignia fortelt sælges. 
3 meter dybt med stålstæng

  Isabella Commodore Insignia, Isabella Commodore Insignia fortelt sælges. 3 meter dybt med stålstænger. Der medfølger ekstra stænger til sikring af teltet samt strop til stormsikring. A-mål 1062 cm.

  8.500,00 kr.12-06-2024
 4. Pop-up telt, Pop-up telt til stranden eller andet sælges. Teltet har ikke været brugt.
Sendes ikke.

  Pop-up telt, Pop-up telt til stranden eller andet sælges. Teltet har ikke været brugt. Sendes ikke. Har mange ting til salg, se evt. mine andre annoncer.

  100,00 kr.12-06-2024
 5. Teltpløk, Storm teltpløk til stormsikring af telt, campingvogn, fortelt, trampolin. 
4 stk. stormplø

  Teltpløk, Storm teltpløk til stormsikring af telt, campingvogn, fortelt, trampolin. 4 stk. stormpløk

  150,00 kr.12-06-2024
 6. Teltpløk, Storm teltpløk til stormsikring , 4 stk. stormpløk til telt , campingvogn, fortelt, tram

  Teltpløk, Storm teltpløk til stormsikring , 4 stk. stormpløk til telt , campingvogn, fortelt, trampolin.

  150,00 kr.12-06-2024

Lige nu er der 613 telte til salg på DBA, og 130 af dem koster 200 kroner eller derunder. 237 af dem koster 500 kroner eller derunder.

Er Sebastian ikke blot en tyv?

Roskilde Festival slutter deres musikprogram natten til søndag, og derfor vælger mange – de fleste – at tage direkte hjem efter den sidste koncert natten til søndag.

Klokken 14 søndag smider Roskilde Festival deres gæster på porten, hvis de ikke har forladt festivallen endnu, og herefter begynder så oprydningsarbejdet.

Ifølge Sebastian går nærmest samtlige telte på festivallen dog fløjten, hvis de ikke er blevet taget med hjem inden søndag klokken 14.

Hvis jeg først kommer ind på festivallen klokken 14 for at samle dem ind, er de alle skåret op og lagt helt flade. Det gør Roskilde Festival for at være sikker på, at der ikke er nogle mennesker inde i teltene, inden bulldozeren kører teltene helt-helt flade
siger Sebastian og fortsætter:

- Men hvis jeg først kommer, når teltene er skåret op, kan det jo være lige meget. Jeg kan ikke sidde og reparere 300 telte.

Han har flere gange spurgt, om han måtte blive på festivalen efter lukketid for at kunne samle teltene sammen og tage dem med hjem i 100 procent vished om, at de rent faktisk VAR efterladte, men det er indtil videre ikke lykkes. Sebastian har også spurgt, om festivallen kunne vente med at skære teltene op i et aftalt område af pladsen, så Sebastian havde tid til at samle endnu flere telte sammen, før de blev skåret i stykker. Men Roskilde Festival har ifølge Sebastian svaret ham, at det var for snævret et projekt.

Derfor må Sebastian rundt på pladsen fra søndag morgen og inden uret siger klokken 14 for at samle sine udvalgte telte. På den tid har han desværre vanskeligt ved at nå at få bakset alle teltene med hjem, og samtidig er det op til ham selv at sikre sig, at han ikke stjæler telte, som folk ville komme og hente inden klokken 14.

- Hvis der ligger en madras og en dyne inde i teltet, tager jeg de to ting ud og slår teltet ned. Men alt mere end det, gør, at jeg lader teltet stå.

Sebastian har også oplevet at stå lige ved siden af politiet og slå teltene sammen. Politiet sagde intet, og Sebastian har aldrig nogensinde oplevet, at få klager.

LÆS OGSÅ: Udsolgt festival? Her er et effektivt trick til at finde udsolgte billetter til bl.a. Smukfest på DBA

Sebastian har kørt kampagner på de sociale medier for at huske folk på at tage deres ting med hjem. Selv bor han i Roskilde Festivals ’Leave No Trace’-område, hvor man SKAL have sine ting med hjem. Det lader dermed til, at genbrugstanken er vigtigere for Sebastian end selve dét at tjene penge på vores andres skrald
Sebastian har kørt kampagner på de sociale medier for at huske folk på at tage deres ting med hjem. Selv bor han i Roskilde Festivals ’Leave No Trace’-område, hvor man SKAL have sine ting med hjem. Det lader dermed til, at genbrugstanken er vigtigere for Sebastian end selve dét at tjene penge på vores andres skrald

Fået sat det en smule mere i system

Sebastian har ”udvidet” forretningen ved, at han nu fast har en hjælper, der hjælper ham om søndagen med at indsamle telte. Det får hun næste års festivalbillet for.

Men det er ikke hvem som helst, der kan være Sebastians hjælper. Det kræver, at du kan finde ud af at slå pop-up teltene ned. Og det er en svær disciplin:

- Det kan være svært. Jeg har bandet og svovlet, de første gange, jeg skulle slå teltene ned. Det kræver, du har gjort det 200 gange i træk nærmest, før den sidder der. De første år, jeg gjorde det, glemte jeg det hver gang, så der måtte jeg slå teknikken op på YouTube, siger Sebastian.

Han gad godt forære flere festivalbilletter væk, hvis han kunne finde flere, der ville hjælpe ham med at samle ind om søndagen, såfremt de er ”professionelle” til at slå teltene ned.

Men når man først har fat i de to typiske måder, et pop-up telt kan slås sammen på, tager det kun 10 sekunder at slå det sammen, siger Sebastian.

I år kan han slå teltene op i hans venindes farmors have, hvor fra han kan vaske dem. Der kan cirka stå 10 telte ad gangen, og de kræver som regel omkring en halv time at tørre, før næste omgang telte kan komme ”i bad”.

Men Sebastian lægger ikke skjul på, at det er sælge-arbejdet, der kræver de fleste af hans timer. Han har dog forsøgt også at sætte det i ”system” for at lette dét arbejde:

- Næste år tænker jeg, at jeg siger, at jeg står ved vest- og øst-indgangen (læs: til Roskilde Festivallen) lige inden festivallen begynder, så folk kan hente deres telte dér.

Men Sebastian store arbejdsindsats bærer dog også frugt. Hvert år kommer han af med alle sine telte, inden festivalsæsonen begynder.

Campingborde til salg på DBA:

 1. Campingmøbelsæt, Campingstole 4 stk. samt campingbord. Brugt men god kvalitet i mærket Christo og m

  Campingmøbelsæt, Campingstole 4 stk. samt campingbord. Brugt men god kvalitet i mærket Christo og meget velholdt og god stand.

  700,00 kr.12-06-2024
 2. Campingbord., 70cmx70cm bord.
Fylder meget lidt når klappet sammen i en pose. Se billede.

  Campingbord., 70cmx70cm bord. Fylder meget lidt når klappet sammen i en pose. Se billede.

  100,00 kr.11-06-2024
 3. Campingbord, Stort flot, gråt, vedligeholdelsesfrit bord i polyrattan og aluminium. 

Str. 100x160x6

  Campingbord, Stort flot, gråt, vedligeholdelsesfrit bord i polyrattan og aluminium. Str. 100x160x68/75 Bordet har altid stået i et fortelt

  850,00 kr.11-06-2024
 4. Campingbord, Praktisk bord der kan klappes sammen, fylder ikke meget. Med hul til parasol

  Campingbord, Praktisk bord der kan klappes sammen, fylder ikke meget. Med hul til parasol

  150,00 kr.10-06-2024
 5. Campingbord, Sammenklappelig til 6 personer 
B: 70cm
L: 115 cm
H: 70 cm ca. justerbar 
Praktisk til

  Campingbord, Sammenklappelig til 6 personer B: 70cm L: 115 cm H: 70 cm ca. justerbar Praktisk til camping eller til en lille altan.

  275,00 kr.10-06-2024
 6. Retro campingbord + 4 skamler

  Retro campingbord + 4 skamler

  500,00 kr.10-06-2024

Klik her for at se de campingborde, der lige nu er til salg på DBA.

Genbruger andet end telte

Sebastian er en mand, der har fundet ud af at gøre vores andres skrald til en forretning. Og det er ikke kun telteskraldet, han får genbrugt.

- Teltene, jeg finder, slår jeg sammen og lægger op i en trækvogn. Dem står der køer af ude foran festivallens indgange, når folk har forladt festivallen, siger Sebastian.

Og så er det ikke altid kun telte, han kommer hjem med fra festivallen:

Et år fandt jeg nogle solceller. Det var nice. De her briller, jeg har på lige nu, er også blevet fundet i et telt engang. Jeg finder også mange powerbanks. Et år fandt jeg også en boomblaster. Den spændte vi fast på trækvognen, så vi kunne høre musik, mens vi samlede telte.

Sebastian går dog uden om mad og det meste andet ”tingel-tangel”. Det er primært teltene, han samler op. Og andre værdigenstande bliver da også samlet op af en anden:

- De seneste 2 år har jeg mødt en fyr, der hedder Anders. Han er fra Odense og samler mad, øl og sodavand på Roskilde Festivals sidste dag.

Men det er desværre ikke kun ting, der er klar til at tage direkte med hjem, som Sebastian finder. Ofte kan det jo være lidt af en svinesti på Roskilde Festival, og Sebastian har da også fundet telte, hvor der er efterladt tis og lort i:

- Jeg fandt engang et pop-up telt, der var slået forkert sammen. Det var et af de gode telte, så jeg tænkte, jeg ville slå det op. Jeg slog det op, og så fløj der bare små stykker lort ud over det hele, da teltet foldede sig ud. Jeg åbnede teltet, og var der bare lort over det hele, fortæller Sebastian og laver opkastbevægelser for at understøtte sin fortælling.

Det telt tog Sebastian ikke med hjem.

SE OGSÅ: Video: Kan du spotte brugt festivaludstyr?

Sebastian har i år fået lavet t-shirts og bannere med sit logo på. Og han har fået sin kammerat til at lave ham et logo, som han vil spraye i bunden af sine pop-up-telte. Sådan kan han se, om de efterlades igen og igen på Roskilde Festival. Sebastian har også oprettet en Facebook-hjemmeside
Sebastian har i år fået lavet t-shirts og bannere med sit logo på. Og han har fået sin kammerat til at lave ham et logo, som han vil spraye i bunden af sine pop-up-telte. Sådan kan han se, om de efterlades igen og igen på Roskilde Festival. Sebastian har også oprettet en Facebook-hjemmeside

Dobbelt genbrug

Sebastian tjener ikke kun penge på sin lille forretning. Han får også grøn samvittighed. Og endda til tider dobbelt op. For han har allerede op til flere gange oplevet at sælge det samme telt to gange.

- Der var et år, hvor vi puttede lilla negellak et sted på teltet, så vi kunne genkende, hvilke vi havde solgt. Så fandt vi nogle af dem igen på festivallen året efter.

Og fra nu af vil Sebastian markere teltene med sit logo, som han sparymaler på, så han endnu nemmere kan følge teltenes måske-rejse tilbage til ham igen.

Men ofte ved businessmanden dog nærmest på forhånd hvilte af hans telte, der står tilbage til ham endnu engang, når festivallen er slut:

- Det gør de telte, hvor køberne har virket temmelig ligeglade med teltet, da de skulle købe det. Der er andre, der spørger mere ind til teltets mål, og hvad det kan holde til. De købere ved man, vil passe på det. De andre lader det typisk bare stå.

Men generelt er det ikke så let for Sebastian at sige, hvilke typer der lader teltet stå, og hvem han opfatter passer bedre på sine ting. Han kan dog sige, at han får svære og svære ved at finde telte i Roskilde festivals vest-område, for her er en stor del af området et Clean Out Loud-område. Det betyder, at folk skal tage deres ting med hjem og rydde op efter sig selv. Hvert år bliver Clean Out Loud-området udvidet i vest, så Sebastian må nu også til øst-siden for at finde efterladte pop-up telte. Han har ellers de seneste tre år ikke nået over til øst, fordi der var så mange efterladte pop-up telte, at han ikke nåede flere, inden festivallen lukkede. 

Du kan også bo i campingvogn lidt uden for Roskilde Festival:

 1. 2024 - Hobby Excellent Edition 540 UL  Super lækker hobby med rundsiddegrupp...

  2024 - Hobby Excellent Edition 540 UL Super lækker hobby med rundsiddegrupp...

  Hobby Excellent Edition 540 UL, 2024, kg egenvægt 1322, kg totalvægt 1800, sengepladser 4, enkeltseng, Super lækker hobby med rundsiddegruppe og enkelsenge fra Hinshøj Caravan. Installationer og tilb

  267.947,00 kr.13-06-2024
 2. 2024 - Hobby Excellent 460 SL  12 års Tæthedstryghed -- 243.947 kr

  2024 - Hobby Excellent 460 SL 12 års Tæthedstryghed -- 243.947 kr

  Hobby Excellent 460 SL, 2024, kg egenvægt 1223, kg totalvægt 1500, sengepladser 3, enkeltseng, 12 års Tæthedstryghed Installationer og tilbehør: ,, Enkeltsenge, Lameludtræk, Hæve/sænkebord, Sidesidd

  243.947,00 kr.21-09-2023
 3. 2024 - Hobby On Tour 390 SF  12 års Tæthedstryghed -- 190.248 kr

  2024 - Hobby On Tour 390 SF 12 års Tæthedstryghed -- 190.248 kr

  Hobby On Tour 390 SF, 2024, kg egenvægt 1019, kg totalvægt 1500, sengepladser 4, dobbeltseng, 12 års Tæthedstryghed Installationer og tilbehør: Lækker lille rejsevogn med sidesiddegruppe og toilet i

  190.248,00 kr.21-09-2023
 4. 2017 - Hobby Prestige 660 WFC  -- 239.900 kr

  2017 - Hobby Prestige 660 WFC -- 239.900 kr

  Hobby Prestige 660 WFC, 2017, kg egenvægt 1591, kg totalvægt 2000, 2017 - Hobby Prestige 660 WFC -- 239.900 kr . . Flot og rummelig Hobby med toilet og brus i bag, fransk seng, ekstra stor rundsid

  239.900,00 kr.13-06-2024
 5. 2019 - Hobby De Luxe Edition 495 UL  Prisen er inkl. klargøring, gastest, fu...

  2019 - Hobby De Luxe Edition 495 UL Prisen er inkl. klargøring, gastest, fu...

  Hobby De Luxe Edition 495 UL, 2019, kg egenvægt 1240, kg totalvægt 1800, Prisen er inkl. klargøring, gastest, fugttest, syn og nummerplade. 2,5 meter dyb Ventura fortelt + Enduro mover + sengeudvidels

  194.900,00 kr.16-02-2024
 6. 2023 - Hobby De Luxe 560 KMFe  Fremtræder som ny, MASSER AF UDSTYR, FAMILIEV...

  2023 - Hobby De Luxe 560 KMFe Fremtræder som ny, MASSER AF UDSTYR, FAMILIEV...

  Hobby De Luxe 560 KMFe, 2023, kg egenvægt 1393, kg totalvægt 1800, sengepladser 6, Fremtræder som ny, MASSER AF UDSTYR, FAMILIEVOGN m/6 sovepladser. FRA kr. 2013,- pr. mdr.SUPERTILBUD HER ! Denne fant

  214.800,00 kr.14-05-2024

3.311 campingvogne er lige nu til salg på DBA. Den billigste koster 4.000 kroner.

Glæder sig hvert år

En masse mennesker, øl, musik, liv og glade dage. Det er de ord, mange forbinder med festival, så man kunne jo snildt tro, at det lagde en dæmper på stemningen at blive til søndag og gå rundt alene i en stor plørevælling af skrald fra en uges kæmpe-fest.

Men for Sebastian er det en fest i sig selv. Det er nærmest først her, festen begynder for ham. Med nærmest julelys i øjnene fortæller Sebastian:

- Det er næsten søndagen, jeg ser mest frem til. Til at få samlet teltene. Det er ikke Roskilde før, jeg har samlet de telte. Jeg bliver som et barn, der er lukket ind i en slikbutik, når jeg skal til at samle teltene igen, til at sælge dem og lave en annonce.

SE OGSÅ: Dette lykkes det os at bytte os til på Roskilde Festival for en kold cola

Her ses 4 pop-up telte, der er til salg lige nu på DBA. 299 kroner koster det grå telt oppe i venstre hjørne. Det har Maybrott fra Stege til salg. Det "tatoverede" telt har Elham fra Brabrand til salg for 450 kroner. Der kan også være hele 4 personer i teltet. Er du mere til det grå og grønne, skal du af med 350 kroner, for det er den pris, Joakim fra København S håber at få for sit telt. Det sorte og farvede telt koster 200 kroner, og det er Poul fra Brabrand, der har det til salg
Her ses 4 pop-up telte, der er til salg lige nu på DBA. 299 kroner koster det grå telt oppe i venstre hjørne. Det har Maybrott fra Stege til salg. Det "tatoverede" telt har Elham fra Brabrand til salg for 450 kroner. Der kan også være hele 4 personer i teltet. Er du mere til det grå og grønne, skal du af med 350 kroner, for det er den pris, Joakim fra København S håber at få for sit telt. Det sorte og farvede telt koster 200 kroner, og det er Poul fra Brabrand, der har det til salg

Dette mangler Sebastian for at kunne redde endnu flere telte

Sebastian er ikke nervøs for at stå frem og fortælle om hans smarte forretning. For han siger, at der er rigeligt med telte at tage af. Sebastian stopper nemlig ikke sin telteindsamling, fordi der ikke er flere pop-up telte tilbage på festivallen. Gør stopper, når han ved, der ikke er plads til flere i loftrummet. Eller når han ikke kan nå flere, inden festivallen lukker.

- Jeg har haft fat i Roskilde Festival om, hvorvidt de ville skaffe mig et sted, jeg kunne vaske teltene og opbevare dem. Så skulle jeg nok klare resten selv. For så kunne jeg jo tage mange flere. Der er jo begrænsning på, hvor mange telte jeg kan have i mit kælderrum. Men det ville Roskilde Festival ikke, siger Sebastian, der kalder sin lille business for ’T’s Telt Service’.

De forrige år har han kunne indsamle flere telte, fordi hans mor engang boede i hus, og der kunne han få lov at have teltene stående. De har også engang været opbevaret på Sebastians kammerats gård. Men nu er disse to muligheder ikke længere mulige.

Sebastian drømmer ellers om at kunne indsamle flere telte. Redde flere telte fra ”telte-døden”. Også dem, der ikke er pop-up:

- Nogle af de store seks-mands-telte, gad jeg også godt have. Men der er ikke så mange af dem, der er efterladte. Der er mange ok-store, men i en billig udgave, og jeg er i tvivl om, hvor godt de holder. Men det er primært pop-up telte, jeg samler ind og sælger, for de er nemmest at slå ned, og de er nemmest at omsætte, siger Sebastian.

Kender du andre, der har taget lignende initiativer som Sebastian, vil DBA Guide-redaktionen gerne høre fra dig. Skriv til os på jschoen@ebay.com

Fortelte til salg på DBA:

 1. Rejsefortelt - StarCamp Magnum 390

  Rejsefortelt - StarCamp Magnum 390

  Fortelt, StarCamp Magnum 390, Nærmest nyt - har kun været pakket ud og sat op én gang og taget ned igen. Smart og nemt rejsefortelt. Hurtigt at sætte op og tage ned igen Minimal vægt på i alt 18 kg Gl

  3.889,00 kr.04-09-2023
 2. Dometic Dometic Grande AIR All-Season EXT R/H S 4999.00 kr

  Dometic Dometic Grande AIR All-Season EXT R/H S 4999.00 kr

  Fortelt, Dometic Dometic Grande AIR All-Season EXT R/H, Denne EXT passer på Dometic modeller fra 2020 og frem. Du kan nemt montere udvidelser på en eller begge sider af forteltet. Du skal bare ly

  4.999,00 kr.28-03-2023
 3. Dometic Pro Windbreak 3 1299.00 kr

  Dometic Pro Windbreak 3 1299.00 kr

  Fortelt, Dometic Pro Windbreak 3 1299.00 , Pro Windbreak er den perfekte tilføjelse, som gør dit fortelt mere komfortabelt. Hurtig opsætning og med justerbare støttestænger. Aluminiu

  1.299,00 kr.28-03-2023
 4. Dometic Pro Windbreak 5 1999.00 kr

  Dometic Pro Windbreak 5 1999.00 kr

  Fortelt, Dometic Pro Windbreak 5 1999.00 kr, Pro Windbreak er den perfekte tilføjelse, som gør dit fortelt mere komfortabelt. Hurtig opsætning og med justerbare støttestænger. Aluminiumsr

  1.999,00 kr.28-03-2023
 5. Dometic AIR Break Pro 5 3499.00 kr

  Dometic AIR Break Pro 5 3499.00 kr

  Fortelt, Dometic AIR Break Pro 5 3499.00 k, Det har aldrig været nemmere at opsætte et læsejl. Du skal blot sætte det fast med pløkker og pumpe læsejlet op for at nyde AIR Breaks frit

  3.499,00 kr.28-03-2023
 6. Isabella Capri Lux 1000 2500.00 kr

  Isabella Capri Lux 1000 2500.00 kr

  Fortelt, Isabella Capri Lux 1000 2500.00 , Dette Capri Lux 1000 er brugt og sælges uden stænger og gardiner mm. Stand ok, men trænger til en vask. Kom gerne og se forteltet inden evt

  2.500,00 kr.28-03-2023

552 fortelte kan du lige nu købe på DBA.

Derfor satser festivallen ikke på Sebastians initiativ

Roskilde Festival svarer, at de rigtig nok har haft kontakt til Sebastian, og de understreger, at de synes, Sebastians initiativ er rigtig godt.

- Roskilde Festival vælger at satse på færre og skalérbare løsninger, hvor det er muligt at indsamle og genbruge større mængder campingudstyr. Et eksempel er partnerskabet med Utopia Camping Solutions om opsætning af genbrugstelte på tværs af flere europæiske festivaler, oplyser programleder for bæredygtighed på Roskilde Festival, Sanne Stephansen, i en mail til DBA Guide. 

- Her et døgn efter at pladsen lukkede, har festivalen endnu ikke overblikket over, hvor mange telte, der er indleveret af deltagere. Forventningen er, at Utopia tager cirka 1.000-2.000 telte med herfra, og derudover et større antal soveposer og luftmadrasser, tilføjer hun.

SE OGSÅ: Video: Sådan forvandles disse to gamle stole til et nyt møbel

Sebastian sætter teltene til salg på DBA midt i april – god tid inden, festivalsæsonen begynder, og så bliver han kimet ned de sidste to uger op til Roskilde Festival. ’Jeg får altid udsolgt teltene op til festivallen. Og det er lige meget, om jeg har samlet 40 eller 150. Og om vinteren køber folk ikke telte. Derfor begynder jeg først salget i april’
Sebastian sætter teltene til salg på DBA midt i april – god tid inden, festivalsæsonen begynder, og så bliver han kimet ned de sidste to uger op til Roskilde Festival. ’Jeg får altid udsolgt teltene op til festivallen. Og det er lige meget, om jeg har samlet 40 eller 150. Og om vinteren køber folk ikke telte. Derfor begynder jeg først salget i april’

Vil du se en af Roskilde Festivals mest engagerede genbrugscamp? Så kom med, da vi tog ud og besøgte camp 'Take On Me', som blandt andet fornyede deres anlæg med energi fra solseller, og de fleste telte var genbrugstelte.

Du kan også se og høre, hvor meget der egentlig bliver sviner på Smukfest. Vi tog nemlig temperaturen på, hvor store grissebasser festivalgæsterne er i denne video.

Hvordan laver man sit eget festivalanlæg? Og kan man gøre det lidt miljørigtigt? I videoen herunder får du svar på dette, og du kan læse mere om, hvordan drengene har båret sig ad i artiklen bag videoen, som du finder ved at klikke, her.

Relaterede artikler