Roskildes genbrugs-lejr holder!
Udeliv

Roskildes genbrugs-lejr holder!

Julie Schoen
Julie Schoen

Når alle andre pavilloner fejler, står Camp 'Take on me''s stadig stærkt og solidt. Hemmeligheden bag er, at den er genbrug. Læs her, hvilke initiativer Roskilde Festivals mest bæredygtige festivallejr tager.

Køb og smid væk.
Danske festivaller er især beslægtet med den kultur. Desværre.

Men sådan behøver det ikke altid at være.
Langt fra.

På Roskilde Festival kan du finde en hel del festivallejre, der gør en dyd ud af at genbruge. De fleste af dem kan du finde i området 'Clean Out Loud', hvor alle lejre i området skal rydde op efter sig, inden de forlader festivalen. Prisen for at ligge i området er desuden, at man gerne skal have et genbrugsinitiativ.

Vi har på DBA Guide opstøvet det, vi mener, er Roskilde Festivals mest bæredygtige lejr: Camp 'Take on Me'.

Hvorfor lejren er så bæredygtig, kan du læse under disse DBA-annoncer. 

Campingborde til salg på DBA:

 1. Picnic bord og stole fra 60'erne, Så bliver det ikke mere retro/vintage :>)
Picnic bord og 4 stole m

  Picnic bord og stole fra 60'erne, Så bliver det ikke mere retro/vintage :>) Picnic bord og 4 stole med ryglæn tilbage fra de glade 1960'er. Bord kan klappes sammen med stole indeni Bord og stole er i

  600,00 kr.14-04-2024
 2. Retro picnic bord og stole

  Retro picnic bord og stole

  picnic sæt, Vintage fransk eller italiensk picnic / camping sæt af rød malet jern, bestående af foldbar bord, samt 4 taburetter / stole. Med lidt mindre overflade rust / pletter her og der, samt et pa

  350,00 kr.16-03-2024

Klik her for at se de campingborde, der lige nu er til salg på DBA.

Sejren er i land

I 2017 vandt Camp 'Take on me' DBA Guides genbrugskonkurrence, som gik ud på at være den mest genbrugs-fokuserede festivallejr. Lejren vandt, fordi alt fra deres telte, pavillon til deres anlæg var købt brugt eller lavet af genbrugsmaterialer. Endda lejrens interne konkurrencer.

I år er lejren for første gang flyttet over i det område, som Roskilde Festival kalder for 'Clean Out Loud'. Her bor de mest bæredygtige lejre, og deriblandt camp 'Take on me'.

DBA Guide var forbi for at høre lejren, hvordan alt deres genbrugsfestivals-udstyr klarer sig. Holder det, eller kunne det ikke betale sig at købe det brugt?

Få svarer under billedet.

LÆS OGSÅ: Udsolgt festival? Her er et effektivt trick til at finde udsolgte billetter til bl.a. Smukfest på DBA

Mens alle andre pavillon må lide døden på dette års Roskilde Festival har Camp 'Take on me' fundet opskriften på at få en pavillon, der står imod regn og blæst
Mens alle andre pavillon må lide døden på dette års Roskilde Festival har Camp 'Take on me' fundet opskriften på at få en pavillon, der står imod regn og blæst

Lejrmedlem: Festivalen "forbød" os i år

Det er tredje år i træk, at Camp 'Take on me' er på Roskilde Festival med det festivaludstyr, som de "arvede" fra DBA, og alt fra telte og anlæg synes at holde:

- Vi købte pavillonen dengang på DBA for omkring 3.000 kroner, og den har aldrig været tæt på at dratte om, siger 27-årige Anton Girottii, mens han spejder ud på alle de mange, mange hundrede af klassiske pavillon, der særligt i år ligger henholdsvist halvt- og helt kvæstet på grund af vinden.

I år har der været nærmest storm på festivallen, men det mærker lejren ikke særlig meget til. Deres pavillon er nemlig særlig solid, og har desuden "læ-sider" på, som kan tages af og på, som det passer med vejret.

Lejren, som mest af alt består af mænd, er meget glade for deres pavillon, som de dog var tæt på ikke at få med på festivallen. Festivallen forbød nemlig pavillon, som lejrens:

- Vi modtog en mail, hvor der stod, at det kun var tilladt at have pavillon med, som ikke var større end de klassiske, små hvide. Jeg gik straks til tasterne og spurgte, om Roskilde Festival støttede en brug-og-smid-væk-kultur, fortæller Anton, der virkelig gjorde alt for, at lejren igen i år kunne turnere festivalen med deres særlige, standhaftige pavillon.

Anton fik kort efter en mail fra festivalens sikkerhedschef, Morten, og i dag fester lejren atter under deres elskede genbrugs-pavillon.

Telte på DBA:

 1. Vandre telt, Helt ny telt fra Bergans vejer 820 gram. Aldrig brugt.

  Vandre telt, Helt ny telt fra Bergans vejer 820 gram. Aldrig brugt.

  2.800,00 kr.17-04-2024
 2. Ny: 3-4 Personers telt med god højde

  Ny: 3-4 Personers telt med god højde

  Ny: 3-4 Personers telt med god højde, Det er et godt og funktionelt telt med åbninger i to sider med myggenet, det giver et godt indeklima. Et robust og komfortabelt telt der giver en god beskyttelse

  599,00 kr.09-07-2023
 3. Glamping telt 5M, Glamping telt

Spritny Glamping telt / Tipi - GRATIS LEVERING
Vandtæt bomuldslærre

  Glamping telt 5M, Glamping telt Spritny Glamping telt / Tipi - GRATIS LEVERING Vandtæt bomuldslærred og vindtæt struktur. Bunden er PVC presenningsbund som kan lynes af hvis du vil have græs under fø

  5.300,00 kr.17-04-2024
 4. Glampingtelt TentZing®, 6x6m, 8 Personer, Sand

  Glampingtelt TentZing®, 6x6m, 8 Personer, Sand

  Glampingtelt TentZing®, 6x6m, 8 Personer, Sand, Glampingtelt TentZing®, 6x6m, 8 Personer, Sand Produktspecifikationer: Bredde: 6,00 m. Længde: 6,00 m. Sidehøjde: 0,60 m.

  9.644,00 kr.17-04-2024
 5. Glampingtelt TentZing®, 7x7m, 10 Personer, Sand

  Glampingtelt TentZing®, 7x7m, 10 Personer, Sand

  Glampingtelt TentZing®, 7x7m, 10 Personer, Sand, Glampingtelt TentZing®, 7x7m, 10 Personer, Sand Produktspecifikationer: Bredde: 7,00 m. Længde: 7,00 m. Sidehøjde: 0,75 m.

  13.044,00 kr.17-04-2024
 6. Glampingtelt TentZing®, 4x4m, 4 Personer, Sand

  Glampingtelt TentZing®, 4x4m, 4 Personer, Sand

  Glampingtelt TentZing®, 4x4m, 4 Personer, Sand, Glampingtelt TentZing®, 4x4m, 4 Personer, Sand Produktspecifikationer: Bredde: 4,00 m. Længde: 4,00 m. Sidehøjde: 0,60 m.

  4.848,00 kr.17-04-2024

Lige nu er der 613 telte til salg på DBA, og 130 af dem koster 200 kroner eller derunder. 237 af dem koster 500 kroner eller derunder.

Fremtiden

Camp 'Take on me' regner med, at pavillon kommer med på Roskilde Festival de næste 14 år, lejren har slået hånd på, at de skal afsted.

- Pavillon bliver kun bedre og bedre for hvert år. Det eneste, den ikke kan, er, at den ikke holder til, at folk hænger i den. Det har folk tit lyst til, når vi holder fest, men det duer ikke rigtig, siger Anton og erkender, at det jo heller ikke helt er dét, en pavillon skal kunne.

Det eneste minus, drengene mener, der er ved deres pavillon, er, at den er lidt stor - altså også, når den er sammenfoldet:

- Men vi ligger den bare ovenpå vores anlæg - som også er købt på DBA - så det gør bestemt ikke noget, at det er et lidt stort telt. Så kan vi trille den på vores anlæg.

Drengenes genbrugstelte holder også, "selvom" de er købt brugte. Kun 1-2 af dem har måtte lide døden de seneste år, men størstedelen består. De fleste af dem er pop-up-telte.

LÆS OGSÅ: Video: De 5 vigtigste råd til dig, der vil lave det fedeste festivalanlæg

Der er smil og glade dage hos Camp 'Take on me', der nærmest ikke har nogen "fællesudgifter", fordi deres lejrudstyr er genbrugsudstyr og holder år efter år
Der er smil og glade dage hos Camp 'Take on me', der nærmest ikke har nogen "fællesudgifter", fordi deres lejrudstyr er genbrugsudstyr og holder år efter år

Campingstole til salg på DBA:

 1. Campingstole Wecamp, Campingstole WECAMP sælges 4 stk.
Stolene er lidt brugte, men med spor af alder

  Campingstole Wecamp, Campingstole WECAMP sælges 4 stk. Stolene er lidt brugte, men med spor af alder. stolene fejler ikke noget - ingen rifter, revner eller defekte snore mm.

  200,00 kr.17-04-2024
 2. WeCamp campingstole 4 stk, Sammenfoldelige stole i rigtig fin kvalitet. Ryglæn kan indstilles i fler

  WeCamp campingstole 4 stk, Sammenfoldelige stole i rigtig fin kvalitet. Ryglæn kan indstilles i flere positioner. Bæretaske medfølger til opbevaring. Betrækket på nogle af stolene er falmet og de ha

  500,00 kr.17-04-2024
 3. Klap sammenlig stol, Fin polstret campingstol, fejler intet, er dog lidt falmet på bagsiden( se bill

  Klap sammenlig stol, Fin polstret campingstol, fejler intet, er dog lidt falmet på bagsiden( se billede).

  150,00 kr.17-04-2024
 4. Camping stole, Westfield positions campingstole, lækre og pæne. De kan ligges helt ned så er muligt

  Camping stole, Westfield positions campingstole, lækre og pæne. De kan ligges helt ned så er muligt til solbadning. Der medfølger en fodskammel som kan monteres på stolen. Der medfølger hynder som er

  1.200,00 kr.17-04-2024
 5. Camping stole / Festival, 

2 letvægt stole, nemme og klap sammen og fylder ikke meget
75,- pr stk 2

  Camping stole / Festival, 2 letvægt stole, nemme og klap sammen og fylder ikke meget 75,- pr stk 2 for 100,- KAN SENDES, RING 50 20 57 56

  100,00 kr.16-04-2024
 6. Crespo, Gode positions stole 4 stk. med nakke puder, hvor den ene kræver en ny elastik.
4 skamler
Tr

  Crespo, Gode positions stole 4 stk. med nakke puder, hvor den ene kræver en ny elastik. 4 skamler Trænger til en klud, deraf pris

  500,00 kr.16-04-2024

I skrivende stund er der 366 campingstole til salg på DBA, og flere af dem koster KUN 50 kroner eller derunder.

Madrasser, telte og soveposer. Man hører tit om efterladt festivalgrej i massevis, når de danske festivaller stopper. Men er det nu også så galt? Hvor meget rydder de egentlig op efter sig selv på Smukfest? Vi har taget temperaturen på det mulige grisseri i denne video.

Vi har også mødt Frank på Roskilde Festival, der bestemt har bæredygtigheden for øje. Han er nemlig taget på festivalen for at vise festivalgængerne, hvordan man kan trylle skrald om til teltpløkker. I videoen her kan du se, hvordan han bærer sig ad.

Hvordan bygger man det fedeste festivalanlæg? Det kan du få svar på i videoen herunder, og i artiklen bag videoen, kan du læse "opskriften" mere detaljeret.

Relaterede artikler