Shop genbrugsguld fra sommerhuset uden at løfte en finger
Udeliv

Shop genbrugsguld fra sommerhuset uden at løfte en finger

Louise Guldager
Louise Guldager

Ok, du kommer nok ikke uden om at løfte fingeren. Men faktisk kræver det ikke mere end få klik med musen at scanne dit lokalområde for genbrugsguld på DBA, mens du drikker kaffe på terrassen i sommerhuset. Og der er tilmed penge at spare. Det kræver egentlig bare, at du benytter dig af lokalitetsfunktionen på DBA, og her viser jeg dig, hvor nemt det er.

Uanset om familiens mindste mangler nyt legetøj, om det er stuen, der skal have en ny sovesofa til overnattende sommergæster, eller om det er årets bryllup, der udfordrer din garderobe, så kan din sommerhusferie godt gå hen og vise sig at blive din bedste redning.

Ofte findes det ægte genbrugsguld nemlig ude i afkrogene af det danske land, hvor man ikke er hoppet med på storbyernes hypede vintagebølge og stadig sætter brugt til salg for lidt håndører og en kold øl. På DBA og på DBA´s app, som du downloader til telefonen, er det blot at slå radius-funktionen til, og vupti: så åbner der sig et helt nyt shoppe-mekka for øjnene af dig.

Radius funktionen sikrer, at du altid kun ser annoncer, der ligger i nærheden af, hvor du befinder dig, så du nemt og hurtigt kan aftale afhentning.

Se billedet herunder, hvor jeg viser dig, hvor du finder DBA's radiusfunktion:

Sådan gør du

I venstre margen klikker du blot af, i hvor stor en radius du ønsker, at søgningen skal finde sted. Gå til ’Hvor er Varen’ og udfyld selv, hvor stor en radius fra dit eget postnummer, du ønsker, søgningen skal foretages i. Du behøver altså ikke blot nøjes med at udfylde, at søgningen skal holdes til Sjælland eller Fyn – du kan lave søgningen meget specifik.

En anden version er, at du blot indtaster det postnummer, du gerne vil søge varer i, så foretager radiusfunktionen automatisk en sortering, så du kun ser salgsannoncer fra det specifikke postnummer. Denne model går du til ved at udfylde postnummeret i det nederste postnummerfelt, som du ser på billedet ovenover.

På DBA kan du indtaste det postnummer, du vil shoppe fra, og du kan også indtaste, hvor langt væk fra dét postnummer, DBA-varerne må være og vupti, så får du et søgeresultat frem
På DBA kan du indtaste det postnummer, du vil shoppe fra, og du kan også indtaste, hvor langt væk fra dét postnummer, DBA-varerne må være og vupti, så får du et søgeresultat frem

Eksempler på specifikke lokalsøgninger

I stedet for at lede efter en rigtig patinerede havebænk på Indre Nørrebro sammen med alle de andre hipstere, eller at skulle opkøbe teaktræs-møbler i storbyerne til vilde overpriser, så kan du altså prøve lokaleområdet af ved dit sommerhus. Her står ofte ægte guld og venter på nye ejere. Og til en brøkdel af prisen, fordi det netop er udkants-shopping. Her er nogle eksempler:

- Her har jeg lavet en søgning, hvor jeg søger på teaktræs-møbler 20 kilometer fra Sjællands Odde.

- Her har jeg søgt på treaktræs-møbler 7 kilometer fra Hornbæk.

- Hvis du er interesseret i en havebænk, og har sommerhus i Rørvig, så er denne søgning noget for dig. Her er de havebænke, der dukker op, når jeg sætter radiussen 30 kilometer fra Rørvig.

- Her kan du se de havebænke, du kan købe, hvis du er i sommerhus i Kerteminde og kun er interesseret i at bevæge dig 16 kilometer væk.

Teak træs-møbler til salg på DBA

 1. Indskudsbord, teaktræ, b: 37 l: 52 h: 45, 2 fineindskudsborde i teak. Bordene er i rigtig fin stand

  Indskudsbord, teaktræ, b: 37 l: 52 h: 45, 2 fineindskudsborde i teak. Bordene er i rigtig fin stand - dog med et micro finer-afslag på det mindste bord. Det lille bord har målene 46,5 x 35 x42. Afhent

  800,00 kr.26-03-2023
 2. Indskudsbord, Dansk hånværk, teaktræ, super stand.

  Indskudsbord, Dansk hånværk, teaktræ, super stand.

  800,00 kr.26-03-2023
 3. Sofabord, teaktræ, b: 56 l: 120 h: 52, Flot retro Sofabord. Fejler ingen ting, men kunne godt klare

  Sofabord, teaktræ, b: 56 l: 120 h: 52, Flot retro Sofabord. Fejler ingen ting, men kunne godt klare en slibning og oliering på overfladen. Kun afhentning

  750,00 kr.26-03-2023
 4. Sofabord, / TV-bord, teaktræ, b: 64 l: 120 h: 40, 

Med to udtrækningsskuffer

  Sofabord, / TV-bord, teaktræ, b: 64 l: 120 h: 40, Med to udtrækningsskuffer

  600,00 kr.26-03-2023
 5. Sofabord

  Sofabord

  Sofabord, Dansk Møbelproducent fra 60erne, teaktræ, b: 60 l: 90 h: 51, Mindre sofabord i teaktræ med hylde. Pæn stand. BEDRE BILLEDER KOMMNER SNAREST. Evt kan lev aftales.

  3.000,00 kr.10-11-2020
 6. vidaXL sofabord 120x50x30 cm massivt genbrugstræ og stål

  vidaXL sofabord 120x50x30 cm massivt genbrugstræ og stål

  vidaXL sofabord 120x50x30 cm massivt genbrugstræ o, Ikke angivet, Giv dit interiør et luksuriøst design, der er inspireret af møbler fra midten af århundredet, med vores stilfulde stuebord i massivt,

  1.947,00 kr.25-02-2023

Du behøver altså ikke bevæge dig ned på det lokale loppemarked ved havnen hver anden søndag gennem sommeren og gå i gåsegang sammen med alle de andre sommerhusgæster blandt overfyldte boder. Alt imens børnene leger i sandkassen, og grillen står og varmer, der kan du med ganske få klik scanne lokalområdet for gamle skjulte skatte.

Det gode ved at shoppe fra sommerhuset er også, at der er langt færre om at jagte byttet. Der er dermed større træfsikkerhed på de unikke køb. Så jeg kan for eksempel anbefale dig at gå på jagt efter originalt børnelegetøj og gamle, smukke karlekammerskabe, der har stået og pyntet siden, farfar var dreng. Især eksemplet med børnetøjet er meget aktuelt her til sommer, for DBAs tal viser, at der er otte procent flere annoncer med børneting på DBA i foråret og om sommeren. 

Legetøj til børn, sat til salg på DBA

 1. My Little Pony, Equestria dukker, Hasbro, Flotte Equestria Girls dukker, med lækkert blødt hår.
De f

  My Little Pony, Equestria dukker, Hasbro, Flotte Equestria Girls dukker, med lækkert blødt hår. De første 5 til venstre er med klik-på støvler (de har ikke fødder) De sidste 2, til højre har fødder un

  200,00 kr.26-03-2023
 2. Andet legetøj, Paw patrol, Diverse inkl udkigstårnet

  Andet legetøj, Paw patrol, Diverse inkl udkigstårnet

  200,00 kr.26-03-2023
 3. Andet legetøj, PYJAMASHELTENE, PJMASK De tre pyjamashelte Kattedrengen Uline og Gækko med deres bile

  Andet legetøj, PYJAMASHELTENE, PJMASK De tre pyjamashelte Kattedrengen Uline og Gækko med deres biler. Længde 19 cm Vejer 582 gram Bilerne er 19 cm lange. sendes gerne mod køber betaler forsendelse.

  170,00 kr.26-03-2023
 4. Stork, Stor storke bamse, der også kan hænge.
Ingen pletter eller huller.
Den har ridser på øjnene.

  Stork, Stor storke bamse, der også kan hænge. Ingen pletter eller huller. Den har ridser på øjnene. Fra røgfrit hjem.

  25,00 kr.26-03-2023
 5. Lancia Stratos, Mini GT, Lancia Stratos 1977 Rally Monte Carlo Winner 

1:64 

Ny

  Lancia Stratos, Mini GT, Lancia Stratos 1977 Rally Monte Carlo Winner 1:64 Ny

  175,00 kr.26-03-2023
 6. Blandet legetøj, købmand ca. 38 stk, plast, en kurv blandet legetøj mad-frugt figurer - butik. kan

  Blandet legetøj, købmand ca. 38 stk, plast, en kurv blandet legetøj mad-frugt figurer - butik. kan bruges inde eller ude - + porto.

  50,00 kr.26-03-2023

Relaterede artikler