Så mange penge kan du spare på at købe brugte covers til din iPhone og iPad
Tech

Så mange penge kan du spare på at købe brugte covers til din iPhone og iPad

Elektronista
Elektronista

Danskerne er designglade. Den danske designtradition i alt fra tøj over møbler til arkitektur sidder dybt i os, og det gælder også, når vi køber elektronik og tilbehør til dette. Men siden modehusene jo ikke ligefrem har speciale i at lave elektronikken, holder de sig i stedet til tilbehøret. Det kan være en dyr omgang at beklæde iPhone'en med Gucci, hvis du køber et cover fra ny. Men priserne falder ret kraftigt, når først dette modetilbehør rammer brugtmarkedet 

Selv om der gennem tiden har været lavet forsøg med forskellige slags tilbehør til forbrugerteknologi fra modehusene, er det primært covers, der kommer ud fra de store modebrands. Tilmed er det hovedsageligt covers til iPhone og iPad, du kan finde, så det fokuserer vi på i denne artikel. Det er heller ingen hemmelighed, at det primært er kvinder, disse covers er henvendt til. Nogle af dem er dog unisex, og der findes også en lille smule derude, der er rettet direkte til mænd. 

Du kan både finde sleeves og mappe-lignende covers til din iPad fra Mulberry på DBA. Priserne ligger fra omkring 900 kroner og opefter. 

Der er to ting, du skal holde øje med, når du kigger efter covers fra modebrands på DBA. For det første skal du naturligvis tjekke standen. Der er ingen grund til at købe et cover, der er så slidt, at det ikke beskytter din iPhone eller iPad, bare fordi, der står Marc Jacobs på det. For det andet er det vigtigt, at du holder øje med, om coveret rent faktisk passer til din iPhone eller iPad. I de senere år har Apple holdt sig til standardstørrelser, så der skulle være gode chancer for at finde noget, der passer.  For eksempel passer de fleste covers til iPhone 6, 6S, 7 og 8 nogenlunde til alle fire, ligesom de fleste iPad-modeller med 9,7-tommer skærm fra de sidste 4-5 år kan bruge de samme covers med lidt god vilje. 

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du ved at købe en brugt MacBook 

Det samme gælder for Plus-modellerne i disse serier, men der er dog langt færre mode-covers tilgængelige til disse. Uanset hvad, er det en rigtig god idé at tjekke på nettet, om størrelsen passer, inden du kontakter sælger. Og med mindre, du ligefrem stadig bruger en iPhone 4/4S eller 5/5S, skal du holde dig helt væk fra covers til disse, selvom der er en del af dem på DBA.  

Gucci-covers til iPad fås i mange forskellige former og farver
Gucci-covers til iPad fås i mange forskellige former og farver

Disse brands kan du blandt andet finde på DBA 

Rigtig mange modebrands i den dyre ende har lavet iPhone- og iPad-covers, og mange af dem kan du som nævnt findes på DBA, ofte til halv pris af nyprisen. Et af de mest populære mærker er britiske Mulberry, der i forvejen er kendte for at lave eksklusive accessories. Deres iPad-sleeves er populære, men nyprisen er som regel 1.800-2.000 kroner. På DBA kan de dog findes til omkring 850 kroner. Mulberry-covers til iPhone 6 og opefter kan typisk findes til 5-600 kroner og derover.  

Mulberry hører til blandt de allermest populære mærker, når det gælder covers til iPad
Mulberry hører til blandt de allermest populære mærker, når det gælder covers til iPad

Et andet populært mærke, når det gælder iPad-covers og -sleeves er Marc Jacobs. De er lidt billigere end dem fra Mulberry - både, når det gælder ny- og brugtprisen. Således kan du få en Marc by Marc Jacobs-sleeve til iPad for omkring 200 kroner på DBA. Blandt andre mærker fra Apples hjemland, USA, kan du finde covers til iPad og iPhone fra blandt andet Michael Kors og Kate Spade på DBA, men disse dukker lidt sjældnere op. 

LÆS OGSÅ: 5 spørgsmål du skal stille dig selv, før du køber et fitness-armbånd 

Det samme gælder de store, italienske modehuse. Du kan finde Gucci-covers til iPad og iPhone, ofte til halv pris, men det kan være en god idé at oprette en annonceagent. Det samme gælder mærker som Prada og Moschino. Af andre store mærker kan nævnes Louis Vuitton. Her er der ikke så mange iPad-covers at finde, men til gengæld er det relativt nemt at finde iPhone-covers fra det populære, franske mærke, der koster helt ned til 100 kroner. Her skal du dog især være opmærksom på, hvilken model, coveret passer til. 

Der er som regel spændende mønstre og masser af flot farverigdom på Marc Jacobs’ iPad-covers

Lækkert design kan også findes i gamle musikanlæg. Se for eksempel her, hvad du kan finde i brugtmarkedet. Hovedtelefoner er en anden gadget, der godt må se lidt godt ud. Her kan du læse, hvordan du sparer penge ved at købe dem på DBA. 

Relaterede artikler