Derfor bør du købe konsolspillene - brugte
Tech

Derfor bør du købe konsolspillene - brugte

Mikael
Mikael

Microsoft og Sony er på vej med nye, dyre spillekonsoller. Men det er slet ikke nødvendigt at opgradere, og du kan spare mange penge ved at holde fast i den nuværende generation. Konsoller og spil rasler ned i pris, særligt op til nye lanceringer, så tænk dig om og tjek DBA, før du styrter ud i butikkerne. Her kan du læse, hvor mange penge der er at spare.

At spille på konsol kan være en dyr fornøjelse. Du betaler hurtigt 1.500 - 2.000 kroner for selve maskinen og skal efterfølgende betale op mod 550 kroner per spil. En ny konsolgeneration er på vej, og både Microsoft og Sony lancerer sidst på året deres nyeste spillemonstre. Dette sker cirka hvert 7-10 år.

Men du behøver ikke hoppe med på vognen. Du kan spare meget ved at blive hængende lidt endnu.

Der er allerede meget at spare på den nuværende generation i butikkerne, Xbox One og PlayStation 4, imens du kan gøre endnu bedre handler på brugtmarkedet, da folk gerne vil af med deres gamle udstyr, inden det nye udkommer.
   

           

Forskellen på de forskellige konsoller – i store træk

Konsolmarkedet er knap så broget, som det engang har været, men der er stadig forskellige maskiner til forskellige målgrupper. Microsoft og Nintendo kæmper hårdt om de ældste og mest købestærke forbrugere, mens Nintendo har godt fat i den yngre målgruppe.

Hvor gammel er du, og køber du til dig selv eller til et barn? Svarene på disse spørgsmål kan afgøre, hvilken konsol du bør kigge efter.

Forrige konsolgeneration fokuserede meget på bevægelsesfølsom styring. Microsofts Xbox 360 havde sit Kinnect-kamera, Nintendo Wii sine Nunchuck-controllere og Sony sit kamera og Motion-controllere. Den slags bruges ikke i den nuværende generation, men kan stadig være et hit til eksempelvis yngre børn.
Den nuværende generation handler omvendt meget om maskinens grafiske formåen. Her taler man om opløsning og billedhastighed, hvor især Microsofts Xbox One X og PlayStation 4 Pro fører an i ræset.  

SE OGSÅ: DBAs dyreste ATV

Det er svært at fokusere, når Nintendo er med ved morgenbordet
Det er svært at fokusere, når Nintendo er med ved morgenbordet

Denne målgruppe henvender Nintendo sig til

Hvor Microsoft og Sony mest fokuserer på et ældre publikum, har Nintendo med sine børnevenlige spil og stil godt fat i et yngre publikum. Desværre afspejler det sig ikke i prisen. Både konsoller og spil til maskinerne er meget dyre, hvorfor du med fordel kan overveje at kigge efter brugte spil, som kan findes til halv pris eller mindre på DBA.

Nintendos nyeste konsol hedder Nintendo Switch. Den er blevet ufattelig populær og har taget spilverdenen med storm siden lanceringen i marts 2017. Nintendos produkter er kendt for at holde prisen ganske godt, hvorfor en ny Nintendo Switch i dag stadig koster cirka 2.500 kroner. Fordi maskinen stadig er så populær og ny, er det svært at finde de vilde tilbud på den. Priserne ligger på omkring 1.850 kroner og op på DBA.

I juli 2019 lancerede Nintendo en håndholdt udgave af deres Switch i form af Switch Lite. Denne håndholdte konsol har ikke helt de samme egenskaber som den originale udgave, hvoraf den primære er, at den ikke kan sættes til en fladskærm.
Prisen er til gengæld også lavere. I butikkerne koster Nintendo Switch Lite cirka 1.699 kroner. Selvom konsollen stadig er ganske ny, kan du på DBA finde maskiner til omkring 1.100 kroner

Mange forsøger at sælge konsollen sammen med spil, da disse i sig selv også koster 400-500 kroner i butikkerne. Det kan derfor være værd at overveje, hvad du får med udover selve konsollen og ikke fokuserer på prisen alene.

Nintendo Switch og tilbehør på DBA lige nu:

 1. Nintendo Switch, God, Sælger min 1st gen moddable switch. Tjek serial number.

  Nintendo Switch, God, Sælger min 1st gen moddable switch. Tjek serial number.

  1.250,00 kr.29-11-2023
 2. Nintendo Switch, Perfekt, Som ny! 

Sælges samlet. 

Afhentes fra Helsingør eller kan sendes mod bet

  Nintendo Switch, Perfekt, Som ny! Sælges samlet. Afhentes fra Helsingør eller kan sendes mod betaling.

  3.300,00 kr.29-11-2023
 3. Nintendo Switch, Lite, Perfekt, Gul Switch Lite i perfekt stand(fra 13/4-2022), uden ridser etc. med

  Nintendo Switch, Lite, Perfekt, Gul Switch Lite i perfekt stand(fra 13/4-2022), uden ridser etc. med silikone skin og panser glas og lader, brugt minimalt. Original emballage samt kvittering haves. Er

  1.000,00 kr.28-11-2023
 4. Nintendo Switch, Perfekt, Nintendo switch i perfekt stand kun brugt en eller to gange, har skærmbesk

  Nintendo Switch, Perfekt, Nintendo switch i perfekt stand kun brugt en eller to gange, har skærmbeskytter og ekstra en med

  800,00 kr.28-11-2023
 5. Nintendo Switch, Neon Red & Neon Blue Joy-Con, Perfekt, Sælges da jeg ikke bruger den.

  Nintendo Switch, Neon Red & Neon Blue Joy-Con, Perfekt, Sælges da jeg ikke bruger den.

  1.600,00 kr.28-11-2023
 6. Nintendo Switch, Lite, God, Købt i 2020. Ikke brugt særlig meget. Assassins Creed og laderkabel medf

  Nintendo Switch, Lite, God, Købt i 2020. Ikke brugt særlig meget. Assassins Creed og laderkabel medfølger.

  800,00 kr.28-11-2023

Lige nu er der 180 Nintendo Switch-spil til salg på DBA, og mere end 71 af dem koster under 200 kroner.

Konkurrencemennesket får kamp til stregen og sved på panden med Xbox One
Konkurrencemennesket får kamp til stregen og sved på panden med Xbox One

Microsoft giver dig knoglebrækkende action-spil i 4K-opløsning

Microsoft er på vej med et nyt bæst af en spillemaskine, Xbox Series X, som spås at blive den kraftigste konsol til dato – denne titel besidder de for øvrigt allerede i form af deres Xbox One X. De henvender sig primært til et ældre publikum, hvilket den ikoniske Halo-serie og og den blodige Gears of War-serie er gode beviser på

Den oprindelige Xbox One udkom tilbage i november 2013 og har dermed snart 7 år på bagen.

Det er kutyme, at spillekonsoller i løbet af deres levetid relanceres i nye udgaver. Hardwaren er blevet billigere, hurtigere og lettere at masseproducere. Det nyder både producenten og forbrugerne godt af, og eksempelvis i forhold til Xbox One betød det, at man kunne introducere 4K-afspilning midt inde i konsolgenerationen, da Xbox One S kom på gaden.

Her kan være mange penge at spare, afhængig af om du har brug for 4K-afspilning eller ej. Vil du have den dyreste og nyeste Xbox One X, kan du finde dem på DBA ned til ca. 1.700 kroner. Det er en besparelse på omkring 1.100 kroner.

Du kan gøre en langt bedre handel på Xbox One S, som normalt koster cirka 1.499 kroner, men som du lige nu kan købe for blot 500 kroner på DBA. Begge konsoller kan afspille alle konsollens spil, så dit valg bør i sidste ende afhænge af dit TV - er det 4K eller ej - og af din pengepung.

Xbox One-spil til salg på DBA:

 1. Red Dead Redemption II (2), Xbox One, Med manualer. Har nogle prikker i plastikken på forsiden men e

  Red Dead Redemption II (2), Xbox One, Med manualer. Har nogle prikker i plastikken på forsiden men eller rigtig god stand. Sender med Post Nord, DAO og GLS.

  150,00 kr.29-11-2023
 2. Star Wars Jedi Fallen Order, Xbox One, Komplet med manual

Kan sendes med DAO/GLS til 42 kr.

  Star Wars Jedi Fallen Order, Xbox One, Komplet med manual Kan sendes med DAO/GLS til 42 kr.

  80,00 kr.28-11-2023
 3. Halo master chief collection, Xbox One

  Halo master chief collection, Xbox One

  150,00 kr.28-11-2023
 4. Kæmpe Skylanders Imaginators pakke, Xbox One, Kæmpe Skylanders Imaginators pakke til Xbox One! Der m

  Kæmpe Skylanders Imaginators pakke, Xbox One, Kæmpe Skylanders Imaginators pakke til Xbox One! Der medfølger en lang række figurer og portal of power, så det er lige til at komme i gang med. Alle figu

  800,00 kr.28-11-2023
 5. Monster Hunter World, Xbox One, Nyt og stadig i plast. Xbox one monster hunter world.

kun 50 kr - f

  Monster Hunter World, Xbox One, Nyt og stadig i plast. Xbox one monster hunter world. kun 50 kr - fast pris. Sender gerne med gls. Altid forudbetaling pr mobilepay eller bank. Bemærk jeg er nem-id v

  50,00 kr.28-11-2023
 6. MINECRAFT, Xbox One, Flot skive. Fragt 41kr GLS

Minecraft er større, bedre og smukkere end nogensin

  MINECRAFT, Xbox One, Flot skive. Fragt 41kr GLS Minecraft er større, bedre og smukkere end nogensinde før. Udforsk fantastiske community-made kort, spændende minispil og meget mere! Spille sammen med

  150,00 kr.27-11-2023

Lige nu er der 439 Xbox One-spil til salg på DBA, og mere end 93 af dem koster mindre end 50 kroner.

Sony PlayStation samler hele familien foran fladskærme til dyst og eventyr
Sony PlayStation samler hele familien foran fladskærme til dyst og eventyr

På dette område er PlayStation stærk

Sonys PlayStation går langt tilbage. Den originale PlayStation udkom tilbage i december 1994. Du kan stadig finde dem på DBA, hvor de koster ned til 150 kroner. Den nyeste version af maskinen hedder PlayStation 4, og den kom på gaden i november 2013.

Ligesom Microsoft har Sony igennem årene forbedret hardwaren og sendt nye versioner af konsollen på gaden. Dette skete senest i 2016, hvor PlayStation 4 Slim og den kraftigere PlayStation 4 Pro kom på gaden. Sidstnævnte er særligt god, hvis du har et 4K-tv, men begge kan afspille præcis de samme spil. Sonys primære fokus og styrke ligger i de store, episke, historiedrevne fortællinger, som vi har set det i eksempelvis God of War og Uncharted-serien.

Ligesom Microsoft har Sony annonceret en ny konsolgeneration, blot kaldet PlayStation 5, som skal lande i butikkerne før udgangen af året. Af denne årsag kan du allerede nu spare en del på at købe brugt. Hvor en PlayStation 4 Pro koster cirka 2.600 i butikkerne, kan du på DBA finde den til omkring 1.500 kroner. Er du ligeglad med den højere opløsning i Pro-udgaven, kan du med fordel overveje en normal PlayStation 4. Nypriserne svinger meget, da producenterne har sampakket med ét eller flere spil, men regn med at en konsol koster cirka 2.000 kroner fra ny.

På DBA kan du finde til omkring 1.000 kroner – en besparelse på 50 procent.

OBS:
Vær opmærksom på hvilken generation af maskinen, du køber! Nogle maskiner har 1TB indbygget lagerplads, mens andre må nøjes med 500GB. Du kan udvide pladsen med en ekstern harddisk, men det er stadig klogest at have så meget indbygget lagerplads som muligt.

PlayStation 4-spil til salg på DBA:

 1. Skylanders Imaginators figurer, PS4, Skylanders Imaginators figurer.
Kan anvendes til alle platforme

  Skylanders Imaginators figurer, PS4, Skylanders Imaginators figurer. Kan anvendes til alle platforme Samlet pris 900 kr for de 7 figurer. Pris for de enkelte figurer er vist nedenfor. Golden Queen.

  900,00 kr.29-11-2023
 2. Red Dead Redemption II, PS4, Komplet med manual

Spillet er testet og virker uden problemer

Kan sen

  Red Dead Redemption II, PS4, Komplet med manual Spillet er testet og virker uden problemer Kan sendes med DAO/GLS til 42 kr.

  125,00 kr.29-11-2023
 3. FIFA PS3&4, PS4, sport, Sælger mine gamle FIFA spil til PS3&4: 20 KRONER pr. stk. Undtagen FIFA 23
F

  FIFA PS3&4, PS4, sport, Sælger mine gamle FIFA spil til PS3&4: 20 KRONER pr. stk. Undtagen FIFA 23 FIFA 08 (PS3) FIFA 09 (PS3) FIFA 10 (PS3) FIFA 11 (PS3) FIFA STREET (PS3) FIFA 13 (PS3) FIFA 14 * 2 (

  1.234,00 kr.29-11-2023
 4. Fifa, GTAV & Assassins Creed, PS4, action, Sælger disse fremragende spil til små priser:
Fifa 16: 20

  Fifa, GTAV & Assassins Creed, PS4, action, Sælger disse fremragende spil til små priser: Fifa 16: 20 kr. Fifa 17: 20 kr. Fifa 18: 20 kr. Fifa 19: 20 kr. Fifa 21: 25 kr. Fifa 23: 30 kr. Assassin's Cree

  1.234,00 kr.29-11-2023
 5. The Angry Birds Movie 2 - Under Pressure (VR) PS4 Ny vare

  The Angry Birds Movie 2 - Under Pressure (VR) PS4 Ny vare

  The Angry Birds Movie 2 - Under Pressure (VR) PS4 , PS4, The Angry Birds Movie 2 - Under Pressure (VR) PS4 Ny vare

  89,00 kr.06-06-2023
 6. Concrete Genie VR PS4 Ny vare

  Concrete Genie VR PS4 Ny vare

  Concrete Genie VR PS4 Ny vare, PS4, Concrete Genie VR PS4 Ny vare

  69,00 kr.06-06-2023

Lige nu er der 1871 PS4-spil til salg på DBA, og mere end 470 af dem koster mindre end 50 kroner.

Er du mere til ægte retro-spil, bør du måske hoppe mere end én konsolgeneration tilbage i tiden og overveje en Atari, som er 80’ernes svar på Fortnite.

Et andet populært fænomen fra 80’erne var de Gamle bip-bip spil, som er nostalgi for alle pengene. 

Har du svært ved at få overblik over alle de tech-produkter, du kan købe på DBA, så giver vi dig i artiklen her et inspirerende overblik.

Vil du game computerspil, uden at comptueren skal fylde en hel hylde, så kan du købe skrivebordet i videoen nedenfor. Her er computeren nemlig bygget som en del af bordet.

Du kan læse mere om Mads Alexanders helt unikke skrivebord, her.

Relaterede artikler