Derfor bør du købe konsolspillene - brugte
Tech

Derfor bør du købe konsolspillene - brugte

Mikael
Mikael

Microsoft og Sony er på vej med nye, dyre spillekonsoller. Men det er slet ikke nødvendigt at opgradere, og du kan spare mange penge ved at holde fast i den nuværende generation. Konsoller og spil rasler ned i pris, særligt op til nye lanceringer, så tænk dig om og tjek DBA, før du styrter ud i butikkerne. Her kan du læse, hvor mange penge der er at spare.

At spille på konsol kan være en dyr fornøjelse. Du betaler hurtigt 1.500 - 2.000 kroner for selve maskinen og skal efterfølgende betale op mod 550 kroner per spil. En ny konsolgeneration er på vej, og både Microsoft og Sony lancerer sidst på året deres nyeste spillemonstre. Dette sker cirka hvert 7-10 år.

Men du behøver ikke hoppe med på vognen. Du kan spare meget ved at blive hængende lidt endnu.

Der er allerede meget at spare på den nuværende generation i butikkerne, Xbox One og PlayStation 4, imens du kan gøre endnu bedre handler på brugtmarkedet, da folk gerne vil af med deres gamle udstyr, inden det nye udkommer.
   

           

Forskellen på de forskellige konsoller – i store træk

Konsolmarkedet er knap så broget, som det engang har været, men der er stadig forskellige maskiner til forskellige målgrupper. Microsoft og Nintendo kæmper hårdt om de ældste og mest købestærke forbrugere, mens Nintendo har godt fat i den yngre målgruppe.

Hvor gammel er du, og køber du til dig selv eller til et barn? Svarene på disse spørgsmål kan afgøre, hvilken konsol du bør kigge efter.

Forrige konsolgeneration fokuserede meget på bevægelsesfølsom styring. Microsofts Xbox 360 havde sit Kinnect-kamera, Nintendo Wii sine Nunchuck-controllere og Sony sit kamera og Motion-controllere. Den slags bruges ikke i den nuværende generation, men kan stadig være et hit til eksempelvis yngre børn.
Den nuværende generation handler omvendt meget om maskinens grafiske formåen. Her taler man om opløsning og billedhastighed, hvor især Microsofts Xbox One X og PlayStation 4 Pro fører an i ræset.  

SE OGSÅ: DBAs dyreste ATV

Det er svært at fokusere, når Nintendo er med ved morgenbordet
Det er svært at fokusere, når Nintendo er med ved morgenbordet

Denne målgruppe henvender Nintendo sig til

Hvor Microsoft og Sony mest fokuserer på et ældre publikum, har Nintendo med sine børnevenlige spil og stil godt fat i et yngre publikum. Desværre afspejler det sig ikke i prisen. Både konsoller og spil til maskinerne er meget dyre, hvorfor du med fordel kan overveje at kigge efter brugte spil, som kan findes til halv pris eller mindre på DBA.

Nintendos nyeste konsol hedder Nintendo Switch. Den er blevet ufattelig populær og har taget spilverdenen med storm siden lanceringen i marts 2017. Nintendos produkter er kendt for at holde prisen ganske godt, hvorfor en ny Nintendo Switch i dag stadig koster cirka 2.500 kroner. Fordi maskinen stadig er så populær og ny, er det svært at finde de vilde tilbud på den. Priserne ligger på omkring 1.850 kroner og op på DBA.

I juli 2019 lancerede Nintendo en håndholdt udgave af deres Switch i form af Switch Lite. Denne håndholdte konsol har ikke helt de samme egenskaber som den originale udgave, hvoraf den primære er, at den ikke kan sættes til en fladskærm.
Prisen er til gengæld også lavere. I butikkerne koster Nintendo Switch Lite cirka 1.699 kroner. Selvom konsollen stadig er ganske ny, kan du på DBA finde maskiner til omkring 1.100 kroner

Mange forsøger at sælge konsollen sammen med spil, da disse i sig selv også koster 400-500 kroner i butikkerne. Det kan derfor være værd at overveje, hvad du får med udover selve konsollen og ikke fokuserer på prisen alene.

Nintendo Switch og tilbehør på DBA lige nu:

 1. Nintendo Switch, Nintendo Switch, Perfekt, A nintendo switch console with a charger in great conditi

  Nintendo Switch, Nintendo Switch, Perfekt, A nintendo switch console with a charger in great condition! Console only, no dock and box is included.

  1.400,00 kr.19-03-2023
 2. Nintendo Switch, Lite, Perfekt, Sælger denne Switch Lite. 
Perfekt stand.
Medfølger Orzly cover, opl

  Nintendo Switch, Lite, Perfekt, Sælger denne Switch Lite. Perfekt stand. Medfølger Orzly cover, oplader og taske. Sendes på købers regning.

  975,00 kr.19-03-2023
 3. Nintendo Switch, Lite, Super fin Nintendo switch lite i turkis med tilhørende original etui, oplader

  Nintendo Switch, Lite, Super fin Nintendo switch lite i turkis med tilhørende original etui, oplader samt Pokemon spil. Original kasse og manualer medfølger. Perfekt stand - ikke brugt mange gange og

  900,00 kr.19-03-2023
 4. Nintendo Switch, Lite, God, Nintendo switch lite, købt i Belfast Nord Irland, taske plus skærm besky

  Nintendo Switch, Lite, God, Nintendo switch lite, købt i Belfast Nord Irland, taske plus skærm beskytter følger med. Sproget kan ikke skiftes til dansk men er på engelsk, lader har engelsk stik så hvi

  1.200,00 kr.19-03-2023
 5. Nintendo Switch, God, Nintendo Switch sælges, da den ikke rigtig bliver brugt mere - fungerer 100% s

  Nintendo Switch, God, Nintendo Switch sælges, da den ikke rigtig bliver brugt mere - fungerer 100% som den skal. Alt på billederne medfølger - inkl. lille “Mario “håndtaske” - stor taske til transpor

  2.000,00 kr.19-03-2023
 6. Nintendo Switch, OLED Hvid 2021, God, Sælger denne super fine Nintendo, altid virker og er i rigtig

  Nintendo Switch, OLED Hvid 2021, God, Sælger denne super fine Nintendo, altid virker og er i rigtig god stand under skrammer, der medfølger 3 spil + fjernstyret Mariokart Spil Just Dance Mario Bros d

  2.990,00 kr.19-03-2023

Lige nu er der 180 Nintendo Switch-spil til salg på DBA, og mere end 71 af dem koster under 200 kroner.

Konkurrencemennesket får kamp til stregen og sved på panden med Xbox One
Konkurrencemennesket får kamp til stregen og sved på panden med Xbox One

Microsoft giver dig knoglebrækkende action-spil i 4K-opløsning

Microsoft er på vej med et nyt bæst af en spillemaskine, Xbox Series X, som spås at blive den kraftigste konsol til dato – denne titel besidder de for øvrigt allerede i form af deres Xbox One X. De henvender sig primært til et ældre publikum, hvilket den ikoniske Halo-serie og og den blodige Gears of War-serie er gode beviser på

Den oprindelige Xbox One udkom tilbage i november 2013 og har dermed snart 7 år på bagen.

Det er kutyme, at spillekonsoller i løbet af deres levetid relanceres i nye udgaver. Hardwaren er blevet billigere, hurtigere og lettere at masseproducere. Det nyder både producenten og forbrugerne godt af, og eksempelvis i forhold til Xbox One betød det, at man kunne introducere 4K-afspilning midt inde i konsolgenerationen, da Xbox One S kom på gaden.

Her kan være mange penge at spare, afhængig af om du har brug for 4K-afspilning eller ej. Vil du have den dyreste og nyeste Xbox One X, kan du finde dem på DBA ned til ca. 1.700 kroner. Det er en besparelse på omkring 1.100 kroner.

Du kan gøre en langt bedre handel på Xbox One S, som normalt koster cirka 1.499 kroner, men som du lige nu kan købe for blot 500 kroner på DBA. Begge konsoller kan afspille alle konsollens spil, så dit valg bør i sidste ende afhænge af dit TV - er det 4K eller ej - og af din pengepung.

Xbox One-spil til salg på DBA:

 1. Sunset Overdrive, Xbox One, in Box. Testet og virker som det skal. Se billeder for stand. Kan sendes

  Sunset Overdrive, Xbox One, in Box. Testet og virker som det skal. Se billeder for stand. Kan sendes med GLS på købers regning eller afhentes i Aarhus efter aftale. 96

  79,00 kr.19-03-2023
 2. Skylanders Giants, Xbox One, adventure, Forskellige Skylanders Giants

  Skylanders Giants, Xbox One, adventure, Forskellige Skylanders Giants

  800,00 kr.19-03-2023
 3. Sonic mania plus, Xbox One, Fejlkøb aldrig brugt helt ny

  Sonic mania plus, Xbox One, Fejlkøb aldrig brugt helt ny

  250,00 kr.19-03-2023
 4. LEGO videospil - Stort udvalg til Xbox

  LEGO videospil - Stort udvalg til Xbox

  LEGO videospil - Stort udvalg til Xbox, Xbox One, adventure, Stort udvalg af alle de nyeste og mest efterspurgte LEGO spil til Playstation, Nintendo Switch og Xbox. Bestil inden klokken 20.00 - så sen

  99,00 kr.20-02-2023
 5. Spil 15 stk., Xbox One, action, Samling sælges 15 stk actionspil, alle i god stand. 
Sælges kun saml

  Spil 15 stk., Xbox One, action, Samling sælges 15 stk actionspil, alle i god stand. Sælges kun samlet. Kan sendes på købers regning. Se billederne for titler. Ingen bud tak.

  450,00 kr.18-03-2023
 6. Red Dead Redemption II, Xbox One

  Red Dead Redemption II, Xbox One

  100,00 kr.18-03-2023

Lige nu er der 439 Xbox One-spil til salg på DBA, og mere end 93 af dem koster mindre end 50 kroner.

Sony PlayStation samler hele familien foran fladskærme til dyst og eventyr
Sony PlayStation samler hele familien foran fladskærme til dyst og eventyr

På dette område er PlayStation stærk

Sonys PlayStation går langt tilbage. Den originale PlayStation udkom tilbage i december 1994. Du kan stadig finde dem på DBA, hvor de koster ned til 150 kroner. Den nyeste version af maskinen hedder PlayStation 4, og den kom på gaden i november 2013.

Ligesom Microsoft har Sony igennem årene forbedret hardwaren og sendt nye versioner af konsollen på gaden. Dette skete senest i 2016, hvor PlayStation 4 Slim og den kraftigere PlayStation 4 Pro kom på gaden. Sidstnævnte er særligt god, hvis du har et 4K-tv, men begge kan afspille præcis de samme spil. Sonys primære fokus og styrke ligger i de store, episke, historiedrevne fortællinger, som vi har set det i eksempelvis God of War og Uncharted-serien.

Ligesom Microsoft har Sony annonceret en ny konsolgeneration, blot kaldet PlayStation 5, som skal lande i butikkerne før udgangen af året. Af denne årsag kan du allerede nu spare en del på at købe brugt. Hvor en PlayStation 4 Pro koster cirka 2.600 i butikkerne, kan du på DBA finde den til omkring 1.500 kroner. Er du ligeglad med den højere opløsning i Pro-udgaven, kan du med fordel overveje en normal PlayStation 4. Nypriserne svinger meget, da producenterne har sampakket med ét eller flere spil, men regn med at en konsol koster cirka 2.000 kroner fra ny.

På DBA kan du finde til omkring 1.000 kroner – en besparelse på 50 procent.

OBS:
Vær opmærksom på hvilken generation af maskinen, du køber! Nogle maskiner har 1TB indbygget lagerplads, mens andre må nøjes med 500GB. Du kan udvide pladsen med en ekstern harddisk, men det er stadig klogest at have så meget indbygget lagerplads som muligt.

PlayStation 4-spil til salg på DBA:

 1. Godt og blandet, PS4, anden genre, 9 spil for 300 kr, det er januar udsalg

  Godt og blandet, PS4, anden genre, 9 spil for 300 kr, det er januar udsalg

  300,00 kr.20-03-2023
 2. Call of Duty: Black Ops III, PS4, in Box. Testet og virker som det skal. Se billeder for stand. Kan

  Call of Duty: Black Ops III, PS4, in Box. Testet og virker som det skal. Se billeder for stand. Kan sendes med GLS på købers regning eller afhentes i Aarhus efter aftale. 94

  119,00 kr.19-03-2023
 3. Mafia III, PS4, Complete in Box. Testet og virker som det skal. Se billeder for stand. Kan sendes me

  Mafia III, PS4, Complete in Box. Testet og virker som det skal. Se billeder for stand. Kan sendes med GLS på købers regning eller afhentes i Aarhus efter aftale. 95

  89,00 kr.19-03-2023
 4. Hot wheels unleashed, PS4, Hot wheels unleashed challenge accepted edition til ps4. Helt nyt og i fl

  Hot wheels unleashed, PS4, Hot wheels unleashed challenge accepted edition til ps4. Helt nyt og i flot stand. Kan sendes forsvarligt pakket med GLS.

  500,00 kr.19-03-2023
 5. God of war limited edition, PS4, God of war limited edition i meget flot stand. 

Det ultimative sam

  God of war limited edition, PS4, God of war limited edition i meget flot stand. Det ultimative samlerobjekt som man ikke ser særlig mange af. Selfølgelig komplet. Kan sendes forsvarligt pakket med

  1.000,00 kr.19-03-2023
 6. Fifa, PS4, action, Playstation 4 spil 150 kr

  Fifa, PS4, action, Playstation 4 spil 150 kr

  150,00 kr.19-03-2023

Lige nu er der 1871 PS4-spil til salg på DBA, og mere end 470 af dem koster mindre end 50 kroner.

Er du mere til ægte retro-spil, bør du måske hoppe mere end én konsolgeneration tilbage i tiden og overveje en Atari, som er 80’ernes svar på Fortnite.

Et andet populært fænomen fra 80’erne var de Gamle bip-bip spil, som er nostalgi for alle pengene. 

Har du svært ved at få overblik over alle de tech-produkter, du kan købe på DBA, så giver vi dig i artiklen her et inspirerende overblik.

Vil du game computerspil, uden at comptueren skal fylde en hel hylde, så kan du købe skrivebordet i videoen nedenfor. Her er computeren nemlig bygget som en del af bordet.

Du kan læse mere om Mads Alexanders helt unikke skrivebord, her.

Relaterede artikler