Kunstobjekt eller spillekonsol? Nu kan den blive din!
Tech

Kunstobjekt eller spillekonsol? Nu kan den blive din!

Louise Guldager
Louise Guldager

Uanset om du er spilnørd og husker de gamle spilkonsoller fra de tidlige teenageår, eller om du er dedikeret designinteresseret og nyder smuk og anderledes kunst i dit hjem, så vil denne lille, firkantede kasse måske overraske dig. Den er nemlig en fusion af begge dele – og særdeles eftertragtet. Nu kan den blive din.

Den ligner nok ikke noget, du har set før. For det har du med stor sandsynlighed ikke. Og så alligevel.

Udgangspunktet for denne håndholdte Pixel Vision lavet i valnød af den svenske kunstner Love Hulten er nemlig den originale Gameboy Advance SP, som mange nok husker fra begyndelsen af år 2000.

I denne udgave er den dog pakket ind i et design-overlegent ydre, der adskiller sig markant fra, hvordan Gameboy ellers typisk tager sig ud. Der er altså i lige så høj grad tale om et eftertragtet kunstobjekt, som om en klassisk tidsrøver af en spilkonsol, fortæller 37-årige Martin Berton, der nu har valgt at sætte den til salg på DBA.

Den kan nemlig kun opstøves på brugtmarkedet og med sin internationale bevågenhed, er de 250 eksemplarer, den er produceret i, ikke noget stort lager. Den særegne konsol blev da også lynhurtigt udsolgt, da den kom på markedet i 2016. Det var nemlig lidt af et mediestunt, da den blev lanceret.

- Jeg havde dengang ikke set noget lignende. Så jeg blev nødt til at købe den, fortæller Martin.

Gameboy til salg på DBA:

 1. Emulator Håndholdt, spillekonsol, Perfekt, Lækker håndholdt konsol med over 15.000 spil på.

Fungere

  Emulator Håndholdt, spillekonsol, Perfekt, Lækker håndholdt konsol med over 15.000 spil på. Fungerer som Atari'er, Gameboy, Gameboy Color og Advance, Sega Master System og Mega Drive, Nintendo NES, S

  600,00 kr.13-06-2024
 2. Gameboy spil Pokemon gold version fra Nintendo (str. Sx cm)

  Gameboy spil Pokemon gold version fra Nintendo (str. Sx cm)

  Nintendo, Spillekonsoller og spil, Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop. Gameboy spil Pokemon gold version fra Nintendo (str. Sx cm) Brand: Nintendo

  230,00 kr.15-02-2024
 3. PowKiddy, spillekonsol, Perfekt, PowKiddy RGB10 retro nostalgi Nintendo Game Boy GBA N64 SEGA PlaySt

  PowKiddy, spillekonsol, Perfekt, PowKiddy RGB10 retro nostalgi Nintendo Game Boy GBA N64 SEGA PlayStation PSP Gul Switch farve Jeg sælger hermed en PowKiddy RGB10 retro spillekonsol med 1GB Ram, et S

  580,00 kr.10-06-2024
 4. Miyoo, spillekonsol, Perfekt, Miyoo RK2020 retro nostalgi Nintendo Game Boy GBA N64 SEGA PlayStation

  Miyoo, spillekonsol, Perfekt, Miyoo RK2020 retro nostalgi Nintendo Game Boy GBA N64 SEGA PlayStation PSP Jeg sælger hermed en Miyoo RK2020 retro spillekonsol med 1GB Ram, et SD-kort (fyldt med spil)

  580,00 kr.10-06-2024
 5. Miyoo, spillekonsol, Perfekt, Miyoo Pocket Go retro GameBoy GBA Nintendo SEGA

Jeg sælger hermed en

  Miyoo, spillekonsol, Perfekt, Miyoo Pocket Go retro GameBoy GBA Nintendo SEGA Jeg sælger hermed en Miyoo Pocket Go retro spillekonsol med et SD-kort (fyldt med spil), SD-kort-læser, ekstra GB-knapper

  570,00 kr.10-06-2024
 6. Miyoo, spillekonsol, Perfekt, Miyoo BittBoy Version 1 retro nostalgi Game Boy Nintendo

Jeg sælger h

  Miyoo, spillekonsol, Perfekt, Miyoo BittBoy Version 1 retro nostalgi Game Boy Nintendo Jeg sælger hermed en Miyoo BittBoy V1 retro spillekonsol, der kan spille Game Boy, Game Boy Color og NES spil. K

  560,00 kr.10-06-2024

Lige nu er der 235 annoncer med gamle Gameboy konsoller til salg på DBA. De fleste befinder sig på Sjælland, men ellers kan det gamle retro guld sendes med posten.

Begrænset antal

Den svenske designer Love Hultén er i kunstkredse kendt for at have specialiseret sig i at lave sjældne spillemaskiner, der typisk kun eksisterer som unikaprodukter. Den håndholdte Pixel Vision medførte imidlertid så meget respons, da han teasede for den, at han endte med at sætte den i gang på en Kickstarter-kampagne i 2016, hvorfra den blev sat i produktion i begrænset oplag.

- Den er kun lavet i 250 eksemplarer og bliver typisk solgt endnu dyrere på det internationale marked, fordi den er meget søgt efter. Men jeg har sat prisen her efter efterspørgslen i Danmark, fortæller Martin, der ikke synes, at prisen på de knap 2.000 kroner er høj.

Det er især Love Hulténs egen fascination af de første videospil som Pac-Man eller Asteroids, der har inspireret ham til den moderne konsolversion, tiltænkt den dedikerede spilentusiast.

Alt er håndlavet. Det hele er lavet i lækre materialer, og det er dét, han er kendt for. Nogle af dem, han laver, koster mellem 50.000 – 100.000 kroner
fortæller Martin.
Hjemme hos Martin på Nørrebro er den særlige unikaspilkonsol ophøjet til et stykke udsmykkende interiør, fordi den i lige så høj grad er et kunsthåndværk, mener han
Hjemme hos Martin på Nørrebro er den særlige unikaspilkonsol ophøjet til et stykke udsmykkende interiør, fordi den i lige så høj grad er et kunsthåndværk, mener han

Martin: Jeg havde aldrig købt den her maskine, hvis …

På bagsiden af boksen sidder der et lille USB-stik, hvor det er muligt at overføre spil på. Pixel Vision kan spille alle spil fra blandt andet NES, Gameboy, Atari 2600, Sega Master System og ZX Spectrum.

Så henter man bare spillene ned selv. Det er fuldt lovligt, fordi de er så gamle, så der er ikke rettigheder mere
forklarer Martin.

Han synes også, der er noget særligt lækkert og eksklusivt ved, at man udelukkende sidder og spiller, når man benytter den. Ikke som på en telefon, hvor man typisk ender med at lave en masse andet også.

Martins Pixel Vision-konsol er lavet i amerikansk valnøddetræ, lavet i hånden og blev desuden også skabet i 20 helt særlige udgaver med sort indlæg, knapper i messing og perlemorsindlæg i låget. Til de rigtig kræsne. Det er med andre ord rendyrket nostalgi for feinschmeckere – men det er også mere end dét:

- Jeg er faktisk slet ikke spilnørd. Jeg er designnørd. Jeg husker naturligvis Gameboy og Nintendo, fra da jeg var barn. Men hvis den ikke havde været så tjekket lavet, havde jeg aldrig købt den, fortæller Martin, der ikke vil afvise, at den kan gå hen og blive mange flere penge værd med tiden.

Spil til andre spilkonsoller til salg på DBA:

 1. Dino Dini’s Soccer, Sega Mega Drive, CIB - Cartridge, æske, manual, registration card

PAL region

M

  Dino Dini’s Soccer, Sega Mega Drive, CIB - Cartridge, æske, manual, registration card PAL region Meget god stand. Se billeder.

  150,00 kr.15-06-2024
 2. Sega Master System, Sega Master System, Seks spil til Sega Master System samt et Joy-stick.
Spillend

  Sega Master System, Sega Master System, Seks spil til Sega Master System samt et Joy-stick. Spillende er ikke testet af, men fremstår pæne. Sælges samlet

  650,00 kr.15-06-2024
 3. Pokemon red / pocket monster, Gameboy color

  Pokemon red / pocket monster, Gameboy color

  200,00 kr.15-06-2024
 4. Spy Vs Spy, Sega Master System, Komplet med manual

Kan sendes med:
DAO for 42 kr.
GLS for 44 kr.

  Spy Vs Spy, Sega Master System, Komplet med manual Kan sendes med: DAO for 42 kr. GLS for 44 kr.

  125,00 kr.15-06-2024
 5. Game Boy Color + Original Nintendo Game Boy Printe, Game Boy Color + Original Nintendo Game Boy Prin

  Game Boy Color + Original Nintendo Game Boy Printe, Game Boy Color + Original Nintendo Game Boy Printe, Game Boy Color + Original Nintendo Game Boy Printer + 1 Spil ( Jimmy White´s ) + Original Taske.

  900,00 kr.15-06-2024
 6. 5.25” diskette renser, Commodore, Diskette renser til 5.25” disketter i farven blå. Disketten kan st

  5.25” diskette renser, Commodore, Diskette renser til 5.25” disketter i farven blå. Disketten kan støtte i en holder mens man renser disketten. Man kan dreje med en knop så diskette skiven drejer hele

  40,00 kr.15-06-2024

Under kategorien ’Computere og spilkonsoller’ finder du ’spil til andre spilkonsoller’, som rummer masser af gamle spil til for eksempel Sega Master System, Commodore 64, Amiga, Dreamcast og mange flere. Der er 523 annoncer i kategorien.

Her er konsollens nypris

Inde bag det lidt anderledes ydre på den eksklusive spilkonsol, gemmer der sig en Raspberry Pi A+ computer, som altså er i stand til at emulere en række klassiske spilsystemer, som for eksempel Atari, Game Boy og Sega Master System, fortæller Martin.

Det betyder også, at Pixel Vision-konsollen har otte gigabyte hukommelse, hvilket svarer til, at der er plads til cirka 10.000 spil.

Prisen, da de blev udbudt via Kickstarter, lå på 4.000 svenske kroner, mens den særlige perlemorsudgave lå til 7.000 svenske kroner. I dag kan maskinerne kun findes brugt, og derfor kan prisen godt vise sig højere, da de betragtes som unikaprodukter.

Det kan måske lyde som en lidt brysk pris for en lille, firkantet emulator på bare 95 x 95 millimeter. Men det er meget mere end blot en fancy gaming-konsol, forklarer Martin, der derfor stort set heller ikke har spillet på den, siden han købte den. Den står bare fremme til pynt hjemme i lejligheden på Nørrebro.

- Det er et designobjekt. Jeg har den stående fremme, fordi den er flot. Når den er lukket sammen, ligner det næsten et smykkeskrin. Det er et lille kunsthåndværk.

Her kan du se hele Martins annonce på konsollen.

LÆS OGSÅ: Har du nogensinde set en gamerstol så vild?

I Martins udgave af konsollen medfølger det originale etui i læder også - og det er med til at fuldende helhedsfornemmelsen, forklarer han. Det er mere end bare en smuk konsol. Det er et designobjekt
I Martins udgave af konsollen medfølger det originale etui i læder også - og det er med til at fuldende helhedsfornemmelsen, forklarer han. Det er mere end bare en smuk konsol. Det er et designobjekt

Det er langt fra kun de gamle Gameboys og spilkonsoller, der i dag er så retro, at de er både penge og interesse værd hos en stor købergruppe. Det gælder faktisk for mange af medie-fortidens levn. Hvornår har du for eksempel sidst tænkt på dine gamle VHS-bånd? Der kan være mange grunde til, at du har lyst til at smide dem ud, men måske du lige skal læse med her. De kan faktisk være mange penge værd.

Sidder du og overvejer, om du mon har nogle gamle computerspil, der kan være penge værd? Har du eksempelvis et CD-baseret spil, så er det et af de spil, der er steget mest i værdi i forhold til, hvad du købte dem for. Her kan du blive klogere på, hvilke computerspil der er noget værd.

Hvilke tech-dimser skiller DBA Guides tech-ekspert sig aldrig af med? I videoen herunder kan du se svaret, og du kan læse mere i artiklen, her.

Relaterede artikler