Derfor bør du købe konsolspillene - brugte
Tech

Derfor bør du købe konsolspillene - brugte

Mikael
Mikael

Microsoft og Sony er på vej med nye, dyre spillekonsoller. Men det er slet ikke nødvendigt at opgradere, og du kan spare mange penge ved at holde fast i den nuværende generation. Konsoller og spil rasler ned i pris, særligt op til nye lanceringer, så tænk dig om og tjek DBA, før du styrter ud i butikkerne. Her kan du læse, hvor mange penge der er at spare.

At spille på konsol kan være en dyr fornøjelse. Du betaler hurtigt 1.500 - 2.000 kroner for selve maskinen og skal efterfølgende betale op mod 550 kroner per spil. En ny konsolgeneration er på vej, og både Microsoft og Sony lancerer sidst på året deres nyeste spillemonstre. Dette sker cirka hvert 7-10 år.

Men du behøver ikke hoppe med på vognen. Du kan spare meget ved at blive hængende lidt endnu.

Der er allerede meget at spare på den nuværende generation i butikkerne, Xbox One og PlayStation 4, imens du kan gøre endnu bedre handler på brugtmarkedet, da folk gerne vil af med deres gamle udstyr, inden det nye udkommer.
   

           

Forskellen på de forskellige konsoller – i store træk

Konsolmarkedet er knap så broget, som det engang har været, men der er stadig forskellige maskiner til forskellige målgrupper. Microsoft og Nintendo kæmper hårdt om de ældste og mest købestærke forbrugere, mens Nintendo har godt fat i den yngre målgruppe.

Hvor gammel er du, og køber du til dig selv eller til et barn? Svarene på disse spørgsmål kan afgøre, hvilken konsol du bør kigge efter.

Forrige konsolgeneration fokuserede meget på bevægelsesfølsom styring. Microsofts Xbox 360 havde sit Kinnect-kamera, Nintendo Wii sine Nunchuck-controllere og Sony sit kamera og Motion-controllere. Den slags bruges ikke i den nuværende generation, men kan stadig være et hit til eksempelvis yngre børn.
Den nuværende generation handler omvendt meget om maskinens grafiske formåen. Her taler man om opløsning og billedhastighed, hvor især Microsofts Xbox One X og PlayStation 4 Pro fører an i ræset.  

SE OGSÅ: DBAs dyreste ATV

Det er svært at fokusere, når Nintendo er med ved morgenbordet
Det er svært at fokusere, når Nintendo er med ved morgenbordet

Denne målgruppe henvender Nintendo sig til

Hvor Microsoft og Sony mest fokuserer på et ældre publikum, har Nintendo med sine børnevenlige spil og stil godt fat i et yngre publikum. Desværre afspejler det sig ikke i prisen. Både konsoller og spil til maskinerne er meget dyre, hvorfor du med fordel kan overveje at kigge efter brugte spil, som kan findes til halv pris eller mindre på DBA.

Nintendos nyeste konsol hedder Nintendo Switch. Den er blevet ufattelig populær og har taget spilverdenen med storm siden lanceringen i marts 2017. Nintendos produkter er kendt for at holde prisen ganske godt, hvorfor en ny Nintendo Switch i dag stadig koster cirka 2.500 kroner. Fordi maskinen stadig er så populær og ny, er det svært at finde de vilde tilbud på den. Priserne ligger på omkring 1.850 kroner og op på DBA.

I juli 2019 lancerede Nintendo en håndholdt udgave af deres Switch i form af Switch Lite. Denne håndholdte konsol har ikke helt de samme egenskaber som den originale udgave, hvoraf den primære er, at den ikke kan sættes til en fladskærm.
Prisen er til gengæld også lavere. I butikkerne koster Nintendo Switch Lite cirka 1.699 kroner. Selvom konsollen stadig er ganske ny, kan du på DBA finde maskiner til omkring 1.100 kroner

Mange forsøger at sælge konsollen sammen med spil, da disse i sig selv også koster 400-500 kroner i butikkerne. Det kan derfor være værd at overveje, hvad du får med udover selve konsollen og ikke fokuserer på prisen alene.

Nintendo Switch og tilbehør på DBA lige nu:

 1. Nintendo Switch, Grey (2019), God, Nintendo Switch Grey (2019) med 13 spil og alt tilbehør

Indehold

  Nintendo Switch, Grey (2019), God, Nintendo Switch Grey (2019) med 13 spil og alt tilbehør Indeholder følgende: 1x Nintendo Switch 1x Switch Case 1x Joycon L + 1x Joycon R 2x Joycon wrist strap 1x Jo

  4.500,00 kr.23-06-2024
 2. Nintendo Switch, OLED, God, Jeg sælger denne Nintendo Switch OLED i Pokemon design, samt Pokemon Sca

  Nintendo Switch, OLED, God, Jeg sælger denne Nintendo Switch OLED i Pokemon design, samt Pokemon Scarlet. Alt originalt tilbehør medfølger, som strømstik, dock, controller. Der medfølger også HDMI st

  2.100,00 kr.23-06-2024
 3. Nintendo Switch, God, Alt i alt for du selve Nintendo switch maskinen, 14 spil, en taske til at bære

  Nintendo Switch, God, Alt i alt for du selve Nintendo switch maskinen, 14 spil, en taske til at bære den med alt nødvendige ting, stander, multiplayer funktion, oplader og controller + ring fit advent

  3.000,00 kr.23-06-2024
 4. Nintendo Switch, Lite, Perfekt, Sælges da den ikke bliver brugt. Fik den i oktober 2023 og brugt en

  Nintendo Switch, Lite, Perfekt, Sælges da den ikke bliver brugt. Fik den i oktober 2023 og brugt en gang. Fremstår fuldstændig som ny. Super Mario Bros. Deluxe medfølger.

  1.500,00 kr.23-06-2024
 5. Nintendo Switch, 2019, Perfekt, Komplet sæt Nintendo Switch 2019 model med 4 spil, SD kort, rejse ta

  Nintendo Switch, 2019, Perfekt, Komplet sæt Nintendo Switch 2019 model med 4 spil, SD kort, rejse taske, vægmontering, 2 joycon controllere samt uoriginale racerat.. #udvidet beskrivelse Nintendo swi

  1.750,00 kr.23-06-2024
 6. Nintendo Switch, OLED, God, Rigtig fin og ikke meget brugt. Diverse tilbehør medfølger: lader, pro c

  Nintendo Switch, OLED, God, Rigtig fin og ikke meget brugt. Diverse tilbehør medfølger: lader, pro controller, opbevaringstaske. Prisen er fast

  2.200,00 kr.23-06-2024

Lige nu er der 180 Nintendo Switch-spil til salg på DBA, og mere end 71 af dem koster under 200 kroner.

Konkurrencemennesket får kamp til stregen og sved på panden med Xbox One
Konkurrencemennesket får kamp til stregen og sved på panden med Xbox One

Microsoft giver dig knoglebrækkende action-spil i 4K-opløsning

Microsoft er på vej med et nyt bæst af en spillemaskine, Xbox Series X, som spås at blive den kraftigste konsol til dato – denne titel besidder de for øvrigt allerede i form af deres Xbox One X. De henvender sig primært til et ældre publikum, hvilket den ikoniske Halo-serie og og den blodige Gears of War-serie er gode beviser på

Den oprindelige Xbox One udkom tilbage i november 2013 og har dermed snart 7 år på bagen.

Det er kutyme, at spillekonsoller i løbet af deres levetid relanceres i nye udgaver. Hardwaren er blevet billigere, hurtigere og lettere at masseproducere. Det nyder både producenten og forbrugerne godt af, og eksempelvis i forhold til Xbox One betød det, at man kunne introducere 4K-afspilning midt inde i konsolgenerationen, da Xbox One S kom på gaden.

Her kan være mange penge at spare, afhængig af om du har brug for 4K-afspilning eller ej. Vil du have den dyreste og nyeste Xbox One X, kan du finde dem på DBA ned til ca. 1.700 kroner. Det er en besparelse på omkring 1.100 kroner.

Du kan gøre en langt bedre handel på Xbox One S, som normalt koster cirka 1.499 kroner, men som du lige nu kan købe for blot 500 kroner på DBA. Begge konsoller kan afspille alle konsollens spil, så dit valg bør i sidste ende afhænge af dit TV - er det 4K eller ej - og af din pengepung.

Xbox One-spil til salg på DBA:

 1. Skylanders , Xbox One, adventure, Jeg vil gerne hurtigt af med dem ??

  Skylanders , Xbox One, adventure, Jeg vil gerne hurtigt af med dem ??

  125,00 kr.23-06-2024
 2. Watchdogs dedsec edition, Xbox One

  Watchdogs dedsec edition, Xbox One

  400,00 kr.23-06-2024
 3. Dying Light 2 Stay Human xbox one og series x, Xbox Series X

  Dying Light 2 Stay Human xbox one og series x, Xbox Series X

  150,00 kr.23-06-2024
 4. Forskellige gode spil, Xbox One, action, Har en masse spil til salg. Fin stand. Har :
FIFA 15
For Ho

  Forskellige gode spil, Xbox One, action, Har en masse spil til salg. Fin stand. Har : FIFA 15 For Honor (Just Dance SOLGT!) Need to Speed Payback Rayman Legends Star Wars Battlefront Super Lucky's Tal

  80,00 kr.22-06-2024
 5. Blandet spil, Xbox One, anden genre, Call of duty WW2

Batman Arkham Knight 

Madden NFL 25

Le tour

  Blandet spil, Xbox One, anden genre, Call of duty WW2 Batman Arkham Knight Madden NFL 25 Le tour de France 15 Assassin’s creed Unity Fifa 21

  300,00 kr.22-06-2024
 6. Xbox One, Xbox One, anden genre, Virker som den skal bruges bare ikke mere

  Xbox One, Xbox One, anden genre, Virker som den skal bruges bare ikke mere

  500,00 kr.21-06-2024

Lige nu er der 439 Xbox One-spil til salg på DBA, og mere end 93 af dem koster mindre end 50 kroner.

Sony PlayStation samler hele familien foran fladskærme til dyst og eventyr
Sony PlayStation samler hele familien foran fladskærme til dyst og eventyr

På dette område er PlayStation stærk

Sonys PlayStation går langt tilbage. Den originale PlayStation udkom tilbage i december 1994. Du kan stadig finde dem på DBA, hvor de koster ned til 150 kroner. Den nyeste version af maskinen hedder PlayStation 4, og den kom på gaden i november 2013.

Ligesom Microsoft har Sony igennem årene forbedret hardwaren og sendt nye versioner af konsollen på gaden. Dette skete senest i 2016, hvor PlayStation 4 Slim og den kraftigere PlayStation 4 Pro kom på gaden. Sidstnævnte er særligt god, hvis du har et 4K-tv, men begge kan afspille præcis de samme spil. Sonys primære fokus og styrke ligger i de store, episke, historiedrevne fortællinger, som vi har set det i eksempelvis God of War og Uncharted-serien.

Ligesom Microsoft har Sony annonceret en ny konsolgeneration, blot kaldet PlayStation 5, som skal lande i butikkerne før udgangen af året. Af denne årsag kan du allerede nu spare en del på at købe brugt. Hvor en PlayStation 4 Pro koster cirka 2.600 i butikkerne, kan du på DBA finde den til omkring 1.500 kroner. Er du ligeglad med den højere opløsning i Pro-udgaven, kan du med fordel overveje en normal PlayStation 4. Nypriserne svinger meget, da producenterne har sampakket med ét eller flere spil, men regn med at en konsol koster cirka 2.000 kroner fra ny.

På DBA kan du finde til omkring 1.000 kroner – en besparelse på 50 procent.

OBS:
Vær opmærksom på hvilken generation af maskinen, du køber! Nogle maskiner har 1TB indbygget lagerplads, mens andre må nøjes med 500GB. Du kan udvide pladsen med en ekstern harddisk, men det er stadig klogest at have så meget indbygget lagerplads som muligt.

PlayStation 4-spil til salg på DBA:

 1. Controller, PS4, Sælger 4 ps4 controllere

Sælges kun samlet 300kr ialt

2 af dem virker 
1 virker k

  Controller, PS4, Sælger 4 ps4 controllere Sælges kun samlet 300kr ialt 2 af dem virker 1 virker kun når den er til strøm 1 ventre analog stik virker ikke Prisen er fast!!

  300,00 kr.23-06-2024
 2. Bloodborne og Destiny, PS4, adventure, To PS4 spil sælges, da de aldrig har haft interesse. 
Destiny

  Bloodborne og Destiny, PS4, adventure, To PS4 spil sælges, da de aldrig har haft interesse. Destiny: The Taken King har aldrig været spillet - 75 kr Bloodborne har været brugt én gang - 100 kr Sælge

  150,00 kr.23-06-2024
 3. SKYLANDERS IMAGINATORS / TRAP TEAM figurer, PS4, action, FIGURERNE SÆLGES FRA 50KR TIL 400KR PR STK.

  SKYLANDERS IMAGINATORS / TRAP TEAM figurer, PS4, action, FIGURERNE SÆLGES FRA 50KR TIL 400KR PR STK. MINI SKYLANDERS FIGURER 50KR PR STK. CRASH 200KR DR.NEO CORTEX 200KR KAOS 250KR SPOTLIGHT 40

  50,00 kr.23-06-2024
 4. Wreckfest, PS4, racing, ingen ridser (se øvrige spil til salg på profilen)

  Wreckfest, PS4, racing, ingen ridser (se øvrige spil til salg på profilen)

  75,00 kr.23-06-2024
 5. Unravel I + II , PS4, adventure, (Yarny Bundle: Unravel + Unravel Two), ingen ridser (se øvrige spil

  Unravel I + II , PS4, adventure, (Yarny Bundle: Unravel + Unravel Two), ingen ridser (se øvrige spil til salg på profilen)

  100,00 kr.23-06-2024
 6. Riders Republic, PS4, simulation, mulighed for opgradering til PS5, ingen ridser (se øvrige spil til

  Riders Republic, PS4, simulation, mulighed for opgradering til PS5, ingen ridser (se øvrige spil til salg på profilen)

  75,00 kr.23-06-2024

Lige nu er der 1871 PS4-spil til salg på DBA, og mere end 470 af dem koster mindre end 50 kroner.

Er du mere til ægte retro-spil, bør du måske hoppe mere end én konsolgeneration tilbage i tiden og overveje en Atari, som er 80’ernes svar på Fortnite.

Et andet populært fænomen fra 80’erne var de Gamle bip-bip spil, som er nostalgi for alle pengene. 

Har du svært ved at få overblik over alle de tech-produkter, du kan købe på DBA, så giver vi dig i artiklen her et inspirerende overblik.

Vil du game computerspil, uden at comptueren skal fylde en hel hylde, så kan du købe skrivebordet i videoen nedenfor. Her er computeren nemlig bygget som en del af bordet.

Du kan læse mere om Mads Alexanders helt unikke skrivebord, her.

Relaterede artikler