Sådan renser du batterier i dit elektroniske udstyr
Tech

Sådan renser du batterier i dit elektroniske udstyr

Christine
Christine

Har du styr på, hvordan man skifter et batteri? Rust og syre fra et gammelt batteri kan give knas i teknikken. Heldigvis kan det nemt fikses. Læs med her og find ud af, hvordan du igen får liv i dine batteridrevne ting.

Du kender sikkert scenariet med at sidde godt lænet tilbage i sofaen med benene oppe. Det har været en lang dag, og nu fortjener du afslapning foran flimmeren. Du griber remoten, fingrene finder hjemmevant knappen, klik, men ingenting sker. Du prøver igen, ryster måske plastichylstret, men niks… Den er helt død.

Det er tid til et tjek, men hvordan skifter man egentlig et batteri? Stig Bomholt, formand for Repair Cafe Danmark, står klar med tips til, hvordan du griber operationen an. Det kan nemlig blive nødvendigt at alliere sig med både sandpapir og multimeter, før remoten giver livstegn fra sig igen.

Find en ny remote på DBA:

 1. LED, Hitachi, 32", Led
Fjernbetjening 

Hdmi
USB
Bluetooth 
Internet
Trådløs mus og tastatur 


Sort

  LED, Hitachi, 32", Led Fjernbetjening Hdmi USB Bluetooth Internet Trådløs mus og tastatur Sort glas TV bord: 300 kr.

  500,00 kr.06-02-2023
 2. Fjernbetjening, YouSee, Perfekt, 2 stk, HELT NYE, aldrig brugt, samlet

  Fjernbetjening, YouSee, Perfekt, 2 stk, HELT NYE, aldrig brugt, samlet

  100,00 kr.06-02-2023
 3. LED, Philips, 39", Sælges Philips TV med fod og fjernbetjening. 
Størrelse 39 tommer , virker perfek

  LED, Philips, 39", Sælges Philips TV med fod og fjernbetjening. Størrelse 39 tommer , virker perfekt Kan spile YouTube 2x USB 3x Hdmi

  400,00 kr.06-02-2023
 4. Cromecast nyt, Power, Perfekt, Har købt denne i power og får ikke brug for den, er med fjernbetjenin

  Cromecast nyt, Power, Perfekt, Har købt denne i power og får ikke brug for den, er med fjernbetjening

  275,00 kr.06-02-2023
 5. Fjernbetjening , Samsung, God, Fjernbetjening for Samsung tv. Virker fint

  Fjernbetjening , Samsung, God, Fjernbetjening for Samsung tv. Virker fint

  100,00 kr.06-02-2023
 6. TVIP, TVIP, Perfekt, IP TV boks med fjernbetjening sælges
Mulighed for at se op mod 1000 kanaler

  TVIP, TVIP, Perfekt, IP TV boks med fjernbetjening sælges Mulighed for at se op mod 1000 kanaler

  100,00 kr.06-02-2023

Er du på udkig efter en ny remote til tv’et eller anlægget? Der er lige nu mere end 5.000 til salg på DBA.

Pas på dette når du skifter batteriet

Et vækkeur, der ikke vækker dig om morgenen. Et stueur, som stopper med tikke. En forlygte til cyklen, den fjernstyrrede bil, lyskæden, lommelygten… Du har uden tvivl mere end én ting derhjemme, som har brug for batteri for at fungere. I dagligdagen tænker du næppe over det, men pludselig en dag holder batterierne op med at virke.

Hvorfor batteriet svigter, kan skyldes flere ting, fortæller Stig Bomholt fra Repair Cafe Danmark:

- Det kan være, at der faktisk ikke er mere strøm på batteriet, men det kan også skyldes, at batteriet har lækket syre eller fordi, de små kontakter, der berører batteriet, er rustet, forklarer han.

Rust og syre udfordrer teknikken, men heldigvis kan du nemt selv fikse det. Herunder forklarer Stig Bomholt, hvordan du gør.

LÆS OGSÅ: Alt du bør vide, når du køber kameraet brugt

Multimeteret er et godt værktøj at have ved hånden. Mads i Køge sælger denne til 50 kroner.
Multimeteret er et godt værktøj at have ved hånden. Mads i Køge sælger denne til 50 kroner.

Find vatpinde og sandpapir frem

Uanset, hvilken batteridreven ting du skal have fikset, er det samme metode, du skal bruge, forklarer Stig Bomholt. Han anbefaler, at du som det første åbner ind til batteriet for at se, hvordan tingenes tilstand er:

- Det er ofte meget synligt, hvad der er i vejen. Gamle batterier kan afgive syre, som angriber de små metal- eller kontaktplader, plus/minus støder på, og er de angrebet af rust eller syre, kan det være årsagen til, at batteriet ikke virker, fortæller han erfarent.

Kan du med det samme spotte syre og rust, skal du være forsigtig, når du tager batteriet op. Syren kan nemlig angribe tøjet og din hud, så husk at vaske hænder bagefter, hvis ikke du bruger handsker, råder Stig Bomholt.

Når devicen er befriet for batteriet, kan du gå i gang med arbejdet:

- Begynd med at børste metalpladen ren for syre, men vær forsigtig! Bagefter tager du et lille stykke sandpapir og renser metallet for at sikre forbindelsen. Er metallet angrebet af rust på grund af syren, bruger du også sandpapiret, for en omhyggelig slibning stopper rustprocessen, guider Stig Bomholt.

Du skal have lidt fingersnilde, for det kan være svært at komme ud i alle kanter med sandpapiret. Heldigvis har Stig Bomholt et tip til dig:

- Kan du tage batteriholderen ud, så gør det, for det giver dig en god arbejdsfrihed. Det er afgørende, du fjerner så meget rust som muligt – og brug ikke vand! Du skal jo ikke kortslutte noget, så anvend en vatpind til at løsne og fjerne det sidste rust, lyder opfordringen.

Du er godt på vej til snart at slænge dig i sofaen, men du er ikke helt i mål endnu. Der er nemlig en vigtig ting, der skal gøres, før batteriet igen sættes i remoten. Hvis du ikke ved, hvad det er, afslører Stig Bomholt det under annoncen.

Find et multimeter på DBA

 1. Andet, Fluke, Philips, Jeg har 4 stk multimeter liggende her hjemme som jeg ønsker at sælge. 

Har

  Andet, Fluke, Philips, Jeg har 4 stk multimeter liggende her hjemme som jeg ønsker at sælge. Har følgende: (Solgt) ___ Fluke 189 true rms multimeter Fluke 87 true rms multimeter ( de to test muligh

  1,00 kr.05-02-2023
 2. Batterier, D / LR20 / MONO • SONY Stamina Platinum ALKALINE, 30 stk. batterier fordelt i 15 pakker.

  Batterier, D / LR20 / MONO • SONY Stamina Platinum ALKALINE, 30 stk. batterier fordelt i 15 pakker. Prisen er en samlet pris for dem alle. De sælges billigt da best før datoen er overskredet. Har test

  149,00 kr.04-02-2023
 3. Måleudstyr, CB-831B multimeter i perfekt stand.

  Måleudstyr, CB-831B multimeter i perfekt stand.

  60,00 kr.30-01-2023
 4. InLine Digitalt Multimeter

  InLine Digitalt Multimeter

  InLine Digitalt Multimeter, PRIS-MATCH! Digitalt Multimeter | Håndholdt multimeter med de mest nødvendige funktioner, inklusiv temperatur.

  149,00 kr.21-02-2022
 5. Måleudstyr, Fluke 8840A, Fluke 8840A multimeter sælges som reservedele.

  Måleudstyr, Fluke 8840A, Fluke 8840A multimeter sælges som reservedele.

  200,00 kr.08-01-2023
 6. Multitester, TMK, multimeter, måleinstrument, model-200,i bakelit, det virker perfekt, hvis du ikke

  Multitester, TMK, multimeter, måleinstrument, model-200,i bakelit, det virker perfekt, hvis du ikke er tilfreds får du din betaling retur, incl fragt begge veje, jeg skal have det tilbage før du får

  200,00 kr.16-12-2022

Et multimeter er en god ting at have ved hånden, når du skal skifte et batteri. Lige nu er der 61 multimetre til salg på DBA.

Efter rensningen gør du dette

Før du sætter nye batterier i, er det en god idé at måle på batteriet med et multimeter, om der overhovedet er strøm på. Det er især smart, hvis du ikke ved, hvor længe batterierne har ligget i skuffen:

- Når du har gjort devicen ren, er det tid til at finde et multimeter frem. Bruger devicen AAA-batterier – altså et 1,5 volts-batteri – indstiller du multimeteret på 2 volt, jævnstrøm, før du tilslutter det til batteriet. Du skal måle på batteriets plus og minus, forklarer Stig Bomholt.

Du ved, batterier virker, hvis måleren viser minimum 1,3 volt og gerne mere. Den må ikke komme for langt ned, guider eksperten, for så får apparatet ikke strøm nok til at virke. Giver multimeteret kun et svagt udsving, skal batteriet skiftes.

Kan du høre, sofaen kalde? Før du smider dig på langs, er der et sidste tip, du ikke må gå glip af. For, hvad gør du egentlig, hvis du ikke har et multimeter i værktøjskassen? Det fortæller Stig Bomholt dig under annoncen.

Vækkeure til salg netop nu:

 1. Vækkeur, Vækkeur med lys, Lysterapi lampe / vække ur
Kan sendes

  Vækkeur, Vækkeur med lys, Lysterapi lampe / vække ur Kan sendes

  200,00 kr.06-02-2023
 2. Vækkeur, OBH Nordica, Retro
18x14x4
Virker

  Vækkeur, OBH Nordica, Retro 18x14x4 Virker

  150,00 kr.06-02-2023
 3. Vækkeur, Retro vækkeur, Gammel / retro vækkeur som går fint.... giv et bud

  Vækkeur, Retro vækkeur, Gammel / retro vækkeur som går fint.... giv et bud

  550,00 kr.05-02-2023
 4. Vækkeur, 2 stk 100.-
Projektor Ur…NYT..Med vækkeur og Radio, Både til batteri og 220 v, Få uret vist

  Vækkeur, 2 stk 100.- Projektor Ur…NYT..Med vækkeur og Radio, Både til batteri og 220 v, Få uret vist i loftet eller på væggen, Det kan indstilles så uret vises hele tiden.

  75,00 kr.05-02-2023
 5. Vækkeur, Lumie, Lumie Bodyclock, aldrig brugt eller åbnet for. Kan hentes i Viby J

  Vækkeur, Lumie, Lumie Bodyclock, aldrig brugt eller åbnet for. Kan hentes i Viby J

  400,00 kr.04-02-2023
 6. Vækkeur, Auriol, Trådløst Alarm klokke 

35kr

  Vækkeur, Auriol, Trådløst Alarm klokke 35kr

  35,00 kr.04-02-2023

Vil du være sikker på at komme op om morgenen? Lige nu er der mange flotte vækkeure til salg på DBA.

Et smart tip fra eksperten

Er du en af dem, der ikke har et multimeter ved hånden i hverdagen, og kender du heller ikke en handy type, som kan låne dig et? Fortvivl ikke. Du kan faktisk købe nogle billige batteritest, som du kan bruge i stedet. Har du flere batterier i devicen, skal du selvfølgelig måle på begge batterier, hvad enten du bruger multimeter eller batteritest:

- Du skal selvfølgelig kun skifte de batterier, som ikke virker længere. Det kan jo godt være, at det kun er det ene, som ikke længere virker, og det er det, du kan finde ud af ved at måle på batteriet, fortæller Stig Bomholt og tilføjer afslutningsvist:

- Tag altid batterierne ud, hvis du ikke skal bruge produktet i lang tid. Det er den eneste måde, du kan være sikker på, at de ikke lækker syre og ødelægger apparatet. Det gælder også, hvis du bruger genopladelige batterier, lyder opfordringen fra eksperten.

Lyskæder til salg i dag:

 1. Lyskæde med figurer, lyskæde med forskellige figurer. 5,3 m. lang passer lige omkring en dør

ikke r

  Lyskæde med figurer, lyskæde med forskellige figurer. 5,3 m. lang passer lige omkring en dør ikke ryger Forsendelse for købers regning Produkt Lyskæde med figurer Produkt Lyskæde med figurer

  50,00 kr.06-02-2023
 2. Twinkly Strings Lyskæde - Farvet lys - 32 meter -, Twinkly Strings Lyskæde - Farvet lys - 32 meter -

  Twinkly Strings Lyskæde - Farvet lys - 32 meter -, Twinkly Strings Lyskæde - Farvet lys - 32 meter - 400 Lys RGB Oplys dit juletræ i flotte farver og animationer og imponer dine gæster juleaften, me

  750,00 kr.05-02-2023
 3. Lyskæder, Helt nyt lyskæde
USB US Remote Control Copper Light String 10 Meter 100 Lys Timer/fjernbet

  Lyskæder, Helt nyt lyskæde USB US Remote Control Copper Light String 10 Meter 100 Lys Timer/fjernbetjening Med 8 Functioner

  75,00 kr.05-02-2023
 4. Lyskæde

  Lyskæde

  25,00 kr.04-02-2023
 5. Guldsmede, Og stjerner fra gamle lyskæder. Monter på nye kæder eller brug dem i dørkranse.

  Guldsmede, Og stjerner fra gamle lyskæder. Monter på nye kæder eller brug dem i dørkranse.

  50,00 kr.04-02-2023
 6. Juletræskæde, Meget gamle sommerfugle “ pærer “ og lidt ekstra lyspærer til rep. Af gamle lyskæder.

  Juletræskæde, Meget gamle sommerfugle “ pærer “ og lidt ekstra lyspærer til rep. Af gamle lyskæder.

  75,00 kr.04-02-2023

Lyskæder er super hyggelige stemningsspredere. Find en flot lyskæde på DBA lige nu.

Er du den trådløse type? Hvis du hverken er til batterier eller ledninger, er du nok hoppet med på trenden med trådløse devices. Sonos er en af de mest populære brands, når det gælder musikafspilning, men det er dyrt at købe udstyret. Eller er det? Læs med her for at finde ud af, hvorfor du lige nu kan gøre et scoop ved at købe brugt Sonos på DBA.

Det er ikke alt, der kan nøjes med et par batterier for at give fuld valuta for pengene. Det er 33-årige Martin helt enig i, for han har selv bygget sin gamer computer. Det har givet ham en computer, som passer perfekt til hans ønsker – og så har han samtidig sparet en masse penge. Se med i videoen, hvor han forklarer, hvordan han gjorde.

Relaterede artikler