Har gamle batterier ødelagt dit tech? Sådan får du det til at virke igen
Video

Har gamle batterier ødelagt dit tech? Sådan får du det til at virke igen

John G
John G

Irrede batterier har taget livet af syngebamsen og den fjernstyrede bil. Se hvordan du igen kommer ud at køre, og får bamsen til at synge - i videoen herover får du svaret.

Ungerne har gravet noget gammelt legetøj frem, der ikke længere virker. Et batteriskift er ikke nok, for batteriterminalerne er irrede på grund af gamle batterier. Heldigvis kan du i de fleste tilfælde løse problemet ret nemt.

Så snart et irret batteri konstateres, skal de fjernes, så der ikke sker yderligere skade. Herefter afrenses terminalerne i batterikassen, så der igen kan skabes elektrisk forbindelse.

Tag en flad skruetrækker og skrab irret af. Du kan også have glæde af en stålbørste. Denne er især god til fjenderne. Du behøver altså ikke finde en masse værktøj frem.

Herefter fjerner du det afskrabede ir og sætter friske batterier i.

Denne fremgangsmåde benyttes, hvis der er tale om tør ir. Har batteriet derimod lækket væske, er det en anden metode, du skal benytte. Se med i videoen herover, hvor jeg viser dig, hvordan du gør.

HUSK: Hvis legetøj lægges væk, uden at blive brugt i lang tid, er det en god ide at tage batterierne ud.

Find det på DBA

 1. Fjernstyret bil, fjernstyret, Ukendt, Fjernstyret bil med fjernbetjening, genopladeligt batteri, opl

  Fjernstyret bil, fjernstyret, Ukendt, Fjernstyret bil med fjernbetjening, genopladeligt batteri, opladerledning. Fungerer upåklageligt.

  400,00 kr.27-09-2023
 2. Elektrisk, fjernstyret, Elektrisk legetøjsbil uåbnet til børn over 3 år. 
Mercedes Benz 300 Sl. 
Kan

  Elektrisk, fjernstyret, Elektrisk legetøjsbil uåbnet til børn over 3 år. Mercedes Benz 300 Sl. Kan hentes og købes i kirkens korshær genbrugsbutik på Torvegade Christianshavn. Mere info om bil på l

  1.000,00 kr.27-09-2023
 3. Mario Kart fjernstyret bil., fjernstyret, Nintendo, Produceret af NKOK på licens fra Nintendo.

Æske

  Mario Kart fjernstyret bil., fjernstyret, Nintendo, Produceret af NKOK på licens fra Nintendo. Æsken er åbnet. Kan afhentes i Næstved eller sendes for 50 kr. ekstra.

  200,00 kr.26-09-2023
 4. Div rc biler/fjernstyret , fjernstyret, Traxxas/hpi, Hej. 
Jeg har div. Rc biler og en masse dele ti

  Div rc biler/fjernstyret , fjernstyret, Traxxas/hpi, Hej. Jeg har div. Rc biler og en masse dele til som desværre bare samler støv og fylder på mit lager har flere billeder end dem man kan ligge op h

  3.500,00 kr.26-09-2023
 5. Racerbane med biler, fjernstyret, Battle og ræs med Superbiler fra fremtiden med Anki OVERDRIVE
Anki

  Racerbane med biler, fjernstyret, Battle og ræs med Superbiler fra fremtiden med Anki OVERDRIVE Anki OVERDRIVE Starter kit indeholder: 2x Superbiler og en lastbil, Skull og GroundShock ved ikke hvad l

  400,00 kr.24-09-2023
 6. Fjernstyret bil, fjernstyret, Ninco aquabound+, Ninco RC Aquabound er en vendbar og paddebil og lave

  Fjernstyret bil, fjernstyret, Ninco aquabound+, Ninco RC Aquabound er en vendbar og paddebil og laver 360 graders vendinger. Der er intet, der kan stoppe din Aquabound, ikke engang vand! Inkluderer e

  250,00 kr.24-09-2023

Fjernstyrede biler er altid underholdende, og de findes i mange prisklasser. Her er et udvalg for de voksne drengerøve.

Hvad med flydende læk fra batterier?

Det flydende, du ser i batterikassen, er syre. Så på med handsker og sørg for udluftning. Et batterilæk indeholder kemikalier, der kan irritere huden, lungerne og øjne. Sikkerhedsbrillerne fra nytårsaften bør du også iføre dig.

Bagepulver kan bruges til at neutralisere syren fra nikkelkadmium batterier. Alkaline batterier indeholder en anden syretype. Her kan du dyppe en bomuldsklud i eddike eller citronsaft og på den måde neutralisere syren. En gammel tandbørste kan være nyttig.

Jeg vil ikke gå i yderligere detaljer omkring oprydning af kemi med kemi.

LÆS OGSÅ: Tips til køb og behandling af brugt LEGO

I videoen kan du se, hvordan du selv kan rense, så du får samme resultat
I videoen kan du se, hvordan du selv kan rense, så du får samme resultat

3 vedholdende myter om batterier

1. Batterierne holder længere, hvis de opbevares i køleskabet!
Nej! Batterier skal opbevares i originalemballagen til de skal bruges. Gerne ved cirka 18 grader, oplyser Batteriforeningen.

2. Jeg må gerne blande nye og gamle batterier!
Nej! Det skal du ikke gøre. Bruger du nye og gamle batterier sammen, risikerer du, at det ene aflader det andet. Desuden forøges risikoen for lækage.

3. Batterierne må gerne smides i skraldespanden!
Nej! Nej! Nej! Batterier er farligt affald og skal afleveres på genbrugspladsen. Nogle kommuner har en rød miljøboks til farligt affald. Andre tilbyder, at du kan lægge batterierne i en gennemsigtig plastikpose oven på skraldespanden. Så tager renovationsbilen dem med.

I 2015 kom ph.d. studerende Marianne Bigum i øvrigt frem til, at 39 procent af danskerne smider batterier i skraldespanden.

Find det på DBA

 1. Fisher-Price klassikere, Fisher-Price hund med lyd, Hund det kan klappe, synge og tale. Alt virker ?

  Fisher-Price klassikere, Fisher-Price hund med lyd, Hund det kan klappe, synge og tale. Alt virker ??????

  100,00 kr.26-09-2023
 2. Aktivitetslegetøj, Fisher Price Laugh & Learn Say Please snacksæt
Fisher Price Laugh & Learn Say Ple

  Aktivitetslegetøj, Fisher Price Laugh & Learn Say Please snacksæt Fisher Price Laugh & Learn Say Please-snacksæt med Smart Stages-teknologi lærer dit barn om gode manerer, om at sammenligne, om at del

  175,00 kr.28-04-2020

Den syngende bamse fra Fisher Price er en klassiker. Bamsen synger børnesange, lærer barnet om bogstaver og meget andet. Her er ’must have’-bamsen til rimelige priser.

Når du køber nyt legetøj, indeholder det ofte batterier. For enden sidder en lille papir- eller plastiksnip, der skal afmonteres inden brug. Dette er indsat, så legetøjet ikke tømmer batterierne i forretningen. En papir- eller plastiksnip forhindrer ikke, at batterierne kan lække. Derfor skal du altid tage batterierne ud, inden legetøj lægges på eksempelvis loft eller i kælderen.

Lykkedes det ikke at få liv i det gamle legetøj, så skal du på jagt efter noget andet. Her er 8 brugte børneting, der kan inspirere dig. Hvis du er en smule handy, så kan du selv skabe eventyrlige boghylder

Relaterede artikler