Har gamle batterier ødelagt dit tech? Sådan får du det til at virke igen
Video

Har gamle batterier ødelagt dit tech? Sådan får du det til at virke igen

John G
John G

Irrede batterier har taget livet af syngebamsen og den fjernstyrede bil. Se hvordan du igen kommer ud at køre, og får bamsen til at synge - i videoen herover får du svaret.

Ungerne har gravet noget gammelt legetøj frem, der ikke længere virker. Et batteriskift er ikke nok, for batteriterminalerne er irrede på grund af gamle batterier. Heldigvis kan du i de fleste tilfælde løse problemet ret nemt.

Så snart et irret batteri konstateres, skal de fjernes, så der ikke sker yderligere skade. Herefter afrenses terminalerne i batterikassen, så der igen kan skabes elektrisk forbindelse.

Tag en flad skruetrækker og skrab irret af. Du kan også have glæde af en stålbørste. Denne er især god til fjenderne. Du behøver altså ikke finde en masse værktøj frem.

Herefter fjerner du det afskrabede ir og sætter friske batterier i.

Denne fremgangsmåde benyttes, hvis der er tale om tør ir. Har batteriet derimod lækket væske, er det en anden metode, du skal benytte. Se med i videoen herover, hvor jeg viser dig, hvordan du gør.

HUSK: Hvis legetøj lægges væk, uden at blive brugt i lang tid, er det en god ide at tage batterierne ud.

Find det på DBA

 1. Racerbane, fjernstyret, Anki overdrive, Anki overdrive racerbace sælges. Der medfølger 12 sporstykke

  Racerbane, fjernstyret, Anki overdrive, Anki overdrive racerbace sælges. Der medfølger 12 sporstykker, 4 biler og en lader. Vær opmærksom på at bilerne skal have skiftet batteri.

  350,00 kr.27-05-2024
 2. Brandstation med biler og båd, fjernstyret, Playmobil, Brandstation
Biler
Båd med motor
Manitou
Bran

  Brandstation med biler og båd, fjernstyret, Playmobil, Brandstation Biler Båd med motor Manitou Brandmænd

  750,00 kr.26-05-2024
 3. 1/18 Bil, fjernstyret, Hobbyplus CR18P Trailhunter, Monteret med stålfælge og dæk fra Injora.

  1/18 Bil, fjernstyret, Hobbyplus CR18P Trailhunter, Monteret med stålfælge og dæk fra Injora.

  1.300,00 kr.24-05-2024
 4. Mercedes elbil børn, Mercedes GLA45 elbil til børn, som kan fjernstyres via en fjernbetjening. 

Hju

  Mercedes elbil børn, Mercedes GLA45 elbil til børn, som kan fjernstyres via en fjernbetjening. Hjulkapslerne medfølger. Bilen har almindelige brugsspor. https://www.br.dk/produkter/mercedes-gla-45-

  600,00 kr.23-05-2024
 5. Bil, fjernstyret, Porsche 911, 1 bateri til bil +leder
1 bateri til remote

  Bil, fjernstyret, Porsche 911, 1 bateri til bil +leder 1 bateri til remote

  1.000,00 kr.22-05-2024
 6. El bil, fjernstyret, Audi, Pæn el børne Audi bil køre som den skal og batteri er mere end 50% alle l

  El bil, fjernstyret, Audi, Pæn el børne Audi bil køre som den skal og batteri er mere end 50% alle lys virker og der er musik og usb stik til, nye pris var 3000kr og ca 2 år gammel .. Obs der ikke fje

  1.500,00 kr.22-05-2024

Fjernstyrede biler er altid underholdende, og de findes i mange prisklasser. Her er et udvalg for de voksne drengerøve.

Hvad med flydende læk fra batterier?

Det flydende, du ser i batterikassen, er syre. Så på med handsker og sørg for udluftning. Et batterilæk indeholder kemikalier, der kan irritere huden, lungerne og øjne. Sikkerhedsbrillerne fra nytårsaften bør du også iføre dig.

Bagepulver kan bruges til at neutralisere syren fra nikkelkadmium batterier. Alkaline batterier indeholder en anden syretype. Her kan du dyppe en bomuldsklud i eddike eller citronsaft og på den måde neutralisere syren. En gammel tandbørste kan være nyttig.

Jeg vil ikke gå i yderligere detaljer omkring oprydning af kemi med kemi.

LÆS OGSÅ: Tips til køb og behandling af brugt LEGO

I videoen kan du se, hvordan du selv kan rense, så du får samme resultat
I videoen kan du se, hvordan du selv kan rense, så du får samme resultat

3 vedholdende myter om batterier

1. Batterierne holder længere, hvis de opbevares i køleskabet!
Nej! Batterier skal opbevares i originalemballagen til de skal bruges. Gerne ved cirka 18 grader, oplyser Batteriforeningen.

2. Jeg må gerne blande nye og gamle batterier!
Nej! Det skal du ikke gøre. Bruger du nye og gamle batterier sammen, risikerer du, at det ene aflader det andet. Desuden forøges risikoen for lækage.

3. Batterierne må gerne smides i skraldespanden!
Nej! Nej! Nej! Batterier er farligt affald og skal afleveres på genbrugspladsen. Nogle kommuner har en rød miljøboks til farligt affald. Andre tilbyder, at du kan lægge batterierne i en gennemsigtig plastikpose oven på skraldespanden. Så tager renovationsbilen dem med.

I 2015 kom ph.d. studerende Marianne Bigum i øvrigt frem til, at 39 procent af danskerne smider batterier i skraldespanden.

Den syngende bamse fra Fisher Price er en klassiker. Bamsen synger børnesange, lærer barnet om bogstaver og meget andet. Her er ’must have’-bamsen til rimelige priser.

Når du køber nyt legetøj, indeholder det ofte batterier. For enden sidder en lille papir- eller plastiksnip, der skal afmonteres inden brug. Dette er indsat, så legetøjet ikke tømmer batterierne i forretningen. En papir- eller plastiksnip forhindrer ikke, at batterierne kan lække. Derfor skal du altid tage batterierne ud, inden legetøj lægges på eksempelvis loft eller i kælderen.

Lykkedes det ikke at få liv i det gamle legetøj, så skal du på jagt efter noget andet. Her er 8 brugte børneting, der kan inspirere dig. Hvis du er en smule handy, så kan du selv skabe eventyrlige boghylder

Relaterede artikler