5 ting du skal vide, før du køber brugt Bluetooth højtaler på DBA
Tech

5 ting du skal vide, før du køber brugt Bluetooth højtaler på DBA

Simon Hallenslev
Simon Hallenslev

Mens de fleste inkarnerede hi-fi-nørder holder troligt fast i et solidt, gammeldags stereoanlæg, når de skal have deres musik-fix, tyer mange til en Bluetooth højtaler i dag. Det er lidt mere nemt, bekvemt og ikke mindst moderne. Vi giver dig 5 ting du skal vide, før du køber en brugt Bluetooth højtaler på DBA.

Hvis du er en rigtig lydnørd med guldkabler og effektforstærker, er denne artikel ikke til dig. For selvom lyden i de nyere, trådløse Bluetooth højtalere i dag er blevet væsentlig bedre, end de var for blot en håndfuld år siden, er kvaliteten endnu ikke helt oppe og ringe på hi-fi-nørderi-niveau.

Til gengæld har Bluetooth højtalere nogle andre bekvemmeligheder, der også har gjort dem så populære, som de er i dag. De er kompakte og lette at flytte rundt på, hvor nogle også har batteri, så man kan tage musikken med sig i gården, haven eller parken et par timer.

Herudover er de nemme at købe sin telefon til, uden at man behøver bøvle med ledninger og kabler. Du kan afspille din yndlingspodcast fra din mobil med højtaleren i stuen, mens du klarer opvasken i køkkenet.

Særligt Sonos har været med til at sætte de kompakte, trådløse højtalere på verdenskortet, da de både kan afspille musik via wi-fi og Bluetooth-opkobling. På DBA så vi i 2019 og noget af 2020 en kæmpe stigning i antallet af annoncer med Sonos-udstyr, i kølvandet på et nyt system som mærket lancerede.

Hvad end din Bluetooth højtaler skal være Sonos, B&O eller noget helt tredje, kan de købes brugt med stor besparelse på DBA. Inden du køber, er der dog nogle ting, du skal vide og være opmærksom på – ting, som vi gennemgår i artiklen herunder.

Find brugt Bluetooth højtaler til salg på DBA:

 1. Devialet Phantom II 95 db trådløs højttaler (black matte)

  Devialet Phantom II 95 db trådløs højttaler (black matte)

  Højttaler, Devialet, Bluetooth stationary, Brugt - tegn på brug, Den trådløse Devialet Phantom II 95 db højttaler producerer massiv lyd, så du kan nyde klar, fyldig lyd. Højttaleren har kompakte prop

  7.559,00 kr.20-07-2023
 2. System Audio Air 9 bluetooth højtaler, sort satin, 1 par

  System Audio Air 9 bluetooth højtaler, sort satin, 1 par

  Højttaler, System Audio, Aktive højttalere, PRIS-MATCH! System Audio Air 9 bluetooth højttalersæt | Fantastisk lyd og mange tilslutningsmuligheder. Air 9 fra System Audio sætter nye standarder for ak

  7.495,00 kr.04-04-2023
 3. Yamaha MCR-B270D stereo anlæg, sølv

  Yamaha MCR-B270D stereo anlæg, sølv

  Stereoanlæg, Yamaha, PRIS-MATCH! – BUY & TRY! Yamaha MCR-B270D stereo receiver anlæg | Elegant designet stereo anlæg, med indbygget CD-afspiller, DAB+ radio og Bluetooth streaming. Yamaha MCR-B270D ka

  2.689,00 kr.04-04-2023
 4. Harman Kardon Onyx Studio 7 trådløs bærbar højttaler (sort)

  Harman Kardon Onyx Studio 7 trådløs bærbar højttaler (sort)

  Højttaler, Harman Kardon, Bluetooth portable, Som ny - originalindpakning mangler, Nyd din yndlingsmusik overalt med denne trådløse og bærbare Harman Kardon Onyx Studio 7 højttaler. Tilslut op til 2

  1.495,00 kr.22-05-2023
 5. JBL Clip 4 trådløs bærbar højttaler (blå/pink)

  JBL Clip 4 trådløs bærbar højttaler (blå/pink)

  Højttaler, JBL, Bluetooth portable, Som ny - I originalindpakning, Vær klar til eventyr med denne JBL Clip 4 bærbare højttaler. Med opgraderet lyd, vand- og støvtæt design og en integreret karabinhag

  449,00 kr.14-08-2023
 6. Højttaler, Andet mærke, SACKit BOOMit, 45 W, Perfekt, Godt brugt står som ny,har 2stk.
1 har en fej

  Højttaler, Andet mærke, SACKit BOOMit, 45 W, Perfekt, Godt brugt står som ny,har 2stk. 1 har en fejl batteri (virker kun med oplader ind ) anden virker som den skal. Kan bruges også som en PowerBank

  799,00 kr.16-05-2023

Lige nu er der 827 Bluetooth højtalere til salg på DBA og 74 af dem er fra B&O.

1: Størrelse og hørelse

Når du starter din søgen efter en brugt Bluetooth højtaler på DBA, skal du selvfølgelig vide, hvad du gerne vil have. Skal det være en større højtaler, der kan få en fast plads i stuen eller køkkenet, eller skal det være en lille højtaler, du kan smide i tasken, når du skal slikke sol i parken? Eller måske en mellemting?

En god fingerregel er: Jo større størrelse, desto bedre hørelse. En stor højtaler har grundlæggende bedre, dybere og mere kompleks lyd end de små lommehøjtalere. Til gengæld skal man huske, at en større højtaler ikke bare kan tages under armen. Flere større højtalere er afhængige af en konstant strømforsyning og har ikke batteri.

Så hvad skal du have? Det er det, du skal finde ud af med dig selv. Nogle Bluetooth højtalere passer i tasken, andre har størrelse som et regulært stereoanlæg, og så er der dem, der ligger sig midt i mellem, som kommer med et håndtag og kan tages med, selvom de fylder lidt.

Vær opmærksom på, at jo ældre en batteridrevet Bluetooth højtaler er, desto mindre batterilevetid vil den have. Hvis højtaleren er 3-4 år gammel, må du regne med, at der er skåret noget af batterilevetiden.

Denne højtaler fra Marshall Acton kan både pynte i stuen og medbringes til haven. Den sælges for bare 1.000 kroner af Susanne fra Hjallerup.
Denne højtaler fra Marshall Acton kan både pynte i stuen og medbringes til haven. Den sælges for bare 1.000 kroner af Susanne fra Hjallerup.

2: Vandtæthed

Hvis Bluetooth højtaleren købes for at stå i køkkenet eller komme med på picnic, er du nødt til at overveje vandtæthed som en parameter, du skal sortere efter.

Vand og elektronik er generelt uforenelige. Alligevel har flere højtalerproducenter haft dit klodsede dig i baghovedet, fordi de ved, at der snildt kan ryge en tår sukkersød cider ned i højtaleren, når bølgerne går højt til en havefest.

Her skal du kigge efter en såkaldt IP-rating, som angiver højtalerens modstandsdygtighed for både støv, stød og fugt. En høj IP-rating kan læses således: IP67. Det første tal i IP-ratingen, altså her 6, angiver højtalerens modstandsdygtighed over for stød, slag og støv. Det sidste tal, her 7, angiver vandtætheden.

I forhold til vand, er en IP-rating fra 1 til 3 (IPX1-IPX3) en let beskyttelse for fugt og lette vandsprøjt og -dråber, mens en IP-rating på 7 (IPX7) kan klare at være fuldstændigt dækket af vand i op til 30 minutter. Det er ikke sikkert, at sælgeren kender til IP-ratingen selv, så derfor må du ty til en internetsøgning på højtalerens modelnavn for at finde ud af det.

Find brugte hovedtelefoner til salg på DBA:

 1. trådløse hovedtelefoner, Andet mærke, Airpods pro gen 2, Perfekt, Hey. Jeg sælger disse uåbnet airpo

  trådløse hovedtelefoner, Andet mærke, Airpods pro gen 2, Perfekt, Hey. Jeg sælger disse uåbnet airpods pro gen 2, da jeg har fået dem igennem arbejdet :) Jeg har at dem til 900kr, da jeg føler det e

  900,00 kr.28-09-2023
 2. trådløse hovedtelefoner, Apple

  trådløse hovedtelefoner, Apple

  800,00 kr.28-09-2023
 3. trådløse hovedtelefoner, Bose, NC 700, Perfekt, Et par Bose Noise Cancelling 700, i super god stand.

  trådløse hovedtelefoner, Bose, NC 700, Perfekt, Et par Bose Noise Cancelling 700, i super god stand. Ingen tegn på slid. Købt tidligere på året, men desværre kun brugt på en enkelt flyvetur (da jeg ha

  1.350,00 kr.28-09-2023
 4. trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods max, God, Med ledning og boks.

  trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods max, God, Med ledning og boks.

  3.500,00 kr.28-09-2023
 5. trådløse hovedtelefoner, Apple, Har fået de her airpods pro 2. generation i gave som jeg ikke har br

  trådløse hovedtelefoner, Apple, Har fået de her airpods pro 2. generation i gave som jeg ikke har brug for. Helt nye og uåbnet.

  900,00 kr.28-09-2023
 6. trådløse hovedtelefoner, Apple, Airpods pro, Perfekt, Airpods pro virker som de skal

  trådløse hovedtelefoner, Apple, Airpods pro, Perfekt, Airpods pro virker som de skal

  500,00 kr.28-09-2023

Hvis musikken skal med dig i bussen, er der også 917 annoncer med trådløse hovedtelefoner på DBA lige nu.

3: Bluetooth-version

Bluetooth, som i øvrigt er opkaldt efter danske Harald Blåtand, så dagens lys for første gang for over 20 år siden. Dengang var det version 1, der blev lanceret, og selvfølgelig er teknologien blevet videreudviklet og finpudset siden.

Den nyeste version Bluetooth, du kan købe højtalere og hovedtelefoner med i dag, er derfor version 5. Jo nyere en version Bluetooth, du kan få fat i, desto hurtigere vil opkoblingen reagere, ligesom rækkevidden også er størst i de nye versioner.

Den seneste version 5 har en rækkevidde på helt op til 120 meter og kører med en hastighed på op til 2 MB i sekundet. En ældre version 4.2 har en rækkevidde på omkring 30 meter og 1 MB i sekundet.

Det er klart, at de nyeste versioner også er de dyreste, og her skal du gøre op med dig selv, hvad du kan leve med samt, hvad du vil betale. Som hovedregel vil vi ikke anbefale at købe ældre versioner end version 4, da forbindelse og hastighed her hurtigt vil føles sløv og gammeldags sammenlignet med nutidens standard.

Mange Bluetooth højtalere i dag er også kompatible med wi-fi-opkobling, som understøtter en multi-rums funktion og ikke er begrænset af Bluetooth-teknologiens maksimale rækkevidde. Med højtaleren på wi-fi kan du sidde med din iPad i stuen og spille musik i det fjerneste værelse, uanset hvor stort dit hus måtte være.

Denne lille, dansk designede højtaler SACKit passer pænt i lommen og kan spille musik i 5 timer på batteri. Sælges af Ed fra København for bare 225 kroner.
Denne lille, dansk designede højtaler SACKit passer pænt i lommen og kan spille musik i 5 timer på batteri. Sælges af Ed fra København for bare 225 kroner.

4: AUX-indgang

Med den trådløse opkobling dækket, skal du også være opmærksom på, om du dertil vil have en god, gammeldags AUX-indgang i din højtaler. Det virker måske fjollet med en moderne, trådløs opkobling, men kan alligevel have sine fordele.

Det kan være, at enheden, du afspiller din musik fra, er en ældre enhed med en dårlig Bluetooth-forbindelse. Dér kan det være rart blot at smide et stik i, hvor du ved, at det virker. Uden en AUX-indgang er du afhængig af, at den trådløse forbindelse virker hver gang.

Måske du også vil bruge din Bluetooth højtaler til at spille musik fra din gamle plade- eller CD-afspiller, som med garanti ikke har mulighed for trådløs opkobling. Her er et AUX-stik godt at have, men det er ikke alle Bluetooth højtalere, der har indgang til det.

Find brugte pladespillere til salg på DBA:

 1. Pro-Ject Acryl It tallerken til pladespiller

  Pro-Ject Acryl It tallerken til pladespiller

  Pladespiller tilbehør og reserverdele, Pro-Ject, PRIS-MATCH! Pro-Ject Acryl It tallerken til pladespiller | Opgradering til Debut og 1Xpression pladespillere fra Pro-Ject

  995,00 kr.04-04-2023
 2. Cambridge Audio Alva Solo MM RIAA forforstærker

  Cambridge Audio Alva Solo MM RIAA forforstærker

  Pladespiller RIAA forstærker, Cambridge Audio, PRIS-MATCH! Cambridge Audio Alva Solo MM RIAA forstærker | Nyd enhver detalje fra din vinyl samling, i aller højeste kvalitet, med Alva Solo MM RIAA forf

  1.995,00 kr.04-04-2023
 3. Pro-Ject VC-S2 ALU pladevaskemaskine

  Pro-Ject VC-S2 ALU pladevaskemaskine

  Vinylpladevaskere og tilbehør, Pro-Ject, PRIS-MATCH! Pro-Ject VC-S2 ALU pladevaskemaskine | Premium pladevasker fra Pro-Ject i meget høj byggekvalitet. VC-S2 Alu leverer en super effektiv rensning af

  3.395,00 kr.04-04-2023
 4. Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio forretning

  Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio forretning

  200,00 kr.28-09-2023
 5. Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio butik

  Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio butik

  200,00 kr.28-09-2023
 6. Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio butik

  Pickup, Andet, Nål, Perfekt, Nos nål fra gammel radio butik

  200,00 kr.28-09-2023

Lige nu er der intet mindre end 1.523 pladespillere til salg på DBA.

5: Lydkvalitet og generel stand

Til slut er der selvfølgelig højtalerens stand at tage stilling til. Højtalere og andet hi-fi-udstyr skal du altid se og afprøve, før du køber brugt – og det gælder selvfølgelig også en Bluetooth højtaler.

Lydkvaliteten er det første og vigtigste, du skal bide mærke i. Skratter og kratter lyden? Så skal du takke nej til handlen og lede efter en ny højtaler. Sæt dit yndlingsnummer på og lyt godt efter alle toner, høje som lave, samt bassen. Lyder det, som det skal, er du godt på vej.

Tydelige skrammer, hakker, mærker eller ridser er også noget, du skal have øje for. Det er en god indikator for, hvordan særligt en bærbar Bluetooth højtaler er blevet behandlet i sin levetid. En højtaler, der har stået det meste af sit liv i et hjørne af en stue, har det utvivlsomt bedre end én, der har været på tur i parken og til havefester hver weekend.

Disse to parametre er de vigtigste at bide mærke i, når du skal købe brugt Bluetooth højtaler. Hvis du vil have en mere indgående viden om, hvordan du vurderer standen på en brugt højtaler, skal du læse vores 5 råd til at købe brugte højtalere.

Find brugte stereoanlæg til salg på DBA:

 1. MiniJack til stereo RCA CAT5e extender

  MiniJack til stereo RCA CAT5e extender

  Signal forlængere, Andet, PRIS-MATCH! MiniJack til stereo RCA CAT5e extender | Minijack til stereo RCA extendersæt, der gør det muligt at forlænge et stereo signal med op til 50 meter, over et CAT5e n

  129,00 kr.05-01-2023
 2. Tangent Tuner II DAB+ og FM afspiller

  Tangent Tuner II DAB+ og FM afspiller

  Radio tuner, Tangent, PRIS-MATCH! – BUY & TRY! Tangent Tuner II DAB+ og FM afspiller | Med Tangents nye Tuner ll kan du uden problemer modtage det nye DAB+signal i fremragende lydkvalitet.

  1.499,00 kr.04-04-2023
 3. Yamaha CRX-B370D CD-receiver med radio, sort

  Yamaha CRX-B370D CD-receiver med radio, sort

  Stereo receiver, Yamaha, PRIS-MATCH! – BUY & TRY! Yamaha CRX-B370D CD-receiver | Den lille populære CRX-B370D er et kompakt alt-i-et anlæg med CD-afspiller, DAB+ og FM radio. Tilslut blot et par højtt

  2.289,00 kr.04-04-2023
 4. Yamaha MCR-B270D stereo anlæg, sølv

  Yamaha MCR-B270D stereo anlæg, sølv

  Stereoanlæg, Yamaha, PRIS-MATCH! – BUY & TRY! Yamaha MCR-B270D stereo receiver anlæg | Elegant designet stereo anlæg, med indbygget CD-afspiller, DAB+ radio og Bluetooth streaming. Yamaha MCR-B270D ka

  2.689,00 kr.04-04-2023
 5. Clicktronic stereo Phono RCA lydkabel (RCA han - han) | 10 meter

  Clicktronic stereo Phono RCA lydkabel (RCA han - han) | 10 meter

  Lydkabel, analog (RCA, Jack, XLR osv.), Clicktronic, PRIS-MATCH! Clicktronic stereo Phono RCA lydkabel | Lækkert stereokabel fra Clicktronic i Casual serien, gode stik, godt skærmet kabel til en fornu

  359,00 kr.15-03-2022
 6. Clicktronic Toslink lydkabel | 5 meter

  Clicktronic Toslink lydkabel | 5 meter

  Lydkabel, digital (Toslink, Coax, AUB osv.), Clicktronic, PRIS-MATCH! Clicktronic Toslink lydkabel | Kvalitets digital Toslink lydkabler fra Clicktronic til forbindelse af f.eks. computer med anlæg el

  169,00 kr.15-03-2022

Hvis en lille, gnaldet Bluetooth højtaler ikke er lyd nok for dig, er der 2.700 fuldfede stereoanlæg til salg på DBA lige nu.

Hvis du gerne vil have lyd fra et ordentligt stereoanlæg, men også vil have bekvemmelighederne fra den trådløse streaming, kan læse hvordan du bygger et fedt streaming musikanlæg til under 5.000 kroner, der slår Sonos med længder.

Hvis du allerede har styr på dine højtalere, kan du læse her, hvordan du får bedst mulig lyd ud af dine højtalere.

Selv hvis du betragter dig selv som Danmarks største hi-fi-nørd, kan du i nedenstående video med al sandsynlighed møde din overmand. Vi har nemlig snakket med Mark, der sælger DBAs dyreste højtalere, som koster det samme, som hvad gennemsnitsdanskeren betaler for et hus.

Relaterede artikler