5 ting du skal vide, før du køber brugt Bluetooth højtaler på DBA
Tech

5 ting du skal vide, før du køber brugt Bluetooth højtaler på DBA

Simon Hallenslev
Simon Hallenslev

Mens de fleste inkarnerede hi-fi-nørder holder troligt fast i et solidt, gammeldags stereoanlæg, når de skal have deres musik-fix, tyer mange til en Bluetooth højtaler i dag. Det er lidt mere nemt, bekvemt og ikke mindst moderne. Vi giver dig 5 ting du skal vide, før du køber en brugt Bluetooth højtaler på DBA.

Hvis du er en rigtig lydnørd med guldkabler og effektforstærker, er denne artikel ikke til dig. For selvom lyden i de nyere, trådløse Bluetooth højtalere i dag er blevet væsentlig bedre, end de var for blot en håndfuld år siden, er kvaliteten endnu ikke helt oppe og ringe på hi-fi-nørderi-niveau.

Til gengæld har Bluetooth højtalere nogle andre bekvemmeligheder, der også har gjort dem så populære, som de er i dag. De er kompakte og lette at flytte rundt på, hvor nogle også har batteri, så man kan tage musikken med sig i gården, haven eller parken et par timer.

Herudover er de nemme at købe sin telefon til, uden at man behøver bøvle med ledninger og kabler. Du kan afspille din yndlingspodcast fra din mobil med højtaleren i stuen, mens du klarer opvasken i køkkenet.

Særligt Sonos har været med til at sætte de kompakte, trådløse højtalere på verdenskortet, da de både kan afspille musik via wi-fi og Bluetooth-opkobling. På DBA så vi i 2019 og noget af 2020 en kæmpe stigning i antallet af annoncer med Sonos-udstyr, i kølvandet på et nyt system som mærket lancerede.

Hvad end din Bluetooth højtaler skal være Sonos, B&O eller noget helt tredje, kan de købes brugt med stor besparelse på DBA. Inden du køber, er der dog nogle ting, du skal vide og være opmærksom på – ting, som vi gennemgår i artiklen herunder.

Find brugt Bluetooth højtaler til salg på DBA:

 1. JBL Bar 300 soundbar

  JBL Bar 300 soundbar

  Højttaler, JBL, Soundbar Ex. sub, Som ny - I originalindpakning, Med JBL Bar 300 soundbaren kan du forsvinde ind i fantastisk lyd. Den har MultiBeam-teknologi, Virtual Dolby Atmos, 4K gennemgang med

  2.819,00 kr.27-11-2023
 2. Højttaler, Andet mærke, aktiv, God, Kooduu bluetooth højtaler med lys/lampe 

Se link 

https://ww

  Højttaler, Andet mærke, aktiv, God, Kooduu bluetooth højtaler med lys/lampe Se link https://www.coolshop.dk/produkt/synergy-50s-kooduu/23FC5P/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw4MSzBhC8ARIsAPFOuyUjBGYD

  300,00 kr.18-06-2024
 3. Højttaler, JBL, Charge4, Perfekt, Fast pris - sættes ikke ned 
Bluetooth JBL Charge4 
Næste ny - b

  Højttaler, JBL, Charge4, Perfekt, Fast pris - sættes ikke ned Bluetooth JBL Charge4 Næste ny - brugt meget lidt af voksne ( vi har købt en radio i steds for ) Virker 100. % Pris 700 kr ved afh

  700,00 kr.18-06-2024
 4. JBL Flip 6 portable speaker (sort)

  JBL Flip 6 portable speaker (sort)

  Højttaler, JBL, Bluetooth portable, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Tag din musik med dig overalt, takket være denne JBL Flip 6 transportable højttaler. Om det er ved stranden, poolen eller i

  1.083,00 kr.25-04-2024
 5. Sony bærbar trådløs højttaler SRS-XP700 (sort)

  Sony bærbar trådløs højttaler SRS-XP700 (sort)

  Højttaler, Sony, High power portable, Som ny - I originalindpakning, Denne bærbare og trådløse Bluetooth Sony højttaler SRS-XP700 giver kraftfuld, men velbalanceret kvalitetslyd med en stærk bas, lan

  3.289,00 kr.17-02-2024
 6. Udsalg - høretelefoner 4+ 4 højttalere-nypris 3000,-

  Udsalg - høretelefoner 4+ 4 højttalere-nypris 3000,-

  hovedtelefoner andre, Andet mærke, Perfekt, Levering dag til dag ved bestilling inden kl.12.00 - undtagen weekend ! Parti af høretelefoner og bluetooth højttalere. 4 stk. af hver i farven grå. De hol

  1.200,00 kr.18-06-2024

Lige nu er der 827 Bluetooth højtalere til salg på DBA og 74 af dem er fra B&O.

1: Størrelse og hørelse

Når du starter din søgen efter en brugt Bluetooth højtaler på DBA, skal du selvfølgelig vide, hvad du gerne vil have. Skal det være en større højtaler, der kan få en fast plads i stuen eller køkkenet, eller skal det være en lille højtaler, du kan smide i tasken, når du skal slikke sol i parken? Eller måske en mellemting?

En god fingerregel er: Jo større størrelse, desto bedre hørelse. En stor højtaler har grundlæggende bedre, dybere og mere kompleks lyd end de små lommehøjtalere. Til gengæld skal man huske, at en større højtaler ikke bare kan tages under armen. Flere større højtalere er afhængige af en konstant strømforsyning og har ikke batteri.

Så hvad skal du have? Det er det, du skal finde ud af med dig selv. Nogle Bluetooth højtalere passer i tasken, andre har størrelse som et regulært stereoanlæg, og så er der dem, der ligger sig midt i mellem, som kommer med et håndtag og kan tages med, selvom de fylder lidt.

Vær opmærksom på, at jo ældre en batteridrevet Bluetooth højtaler er, desto mindre batterilevetid vil den have. Hvis højtaleren er 3-4 år gammel, må du regne med, at der er skåret noget af batterilevetiden.

Denne højtaler fra Marshall Acton kan både pynte i stuen og medbringes til haven. Den sælges for bare 1.000 kroner af Susanne fra Hjallerup.
Denne højtaler fra Marshall Acton kan både pynte i stuen og medbringes til haven. Den sælges for bare 1.000 kroner af Susanne fra Hjallerup.

2: Vandtæthed

Hvis Bluetooth højtaleren købes for at stå i køkkenet eller komme med på picnic, er du nødt til at overveje vandtæthed som en parameter, du skal sortere efter.

Vand og elektronik er generelt uforenelige. Alligevel har flere højtalerproducenter haft dit klodsede dig i baghovedet, fordi de ved, at der snildt kan ryge en tår sukkersød cider ned i højtaleren, når bølgerne går højt til en havefest.

Her skal du kigge efter en såkaldt IP-rating, som angiver højtalerens modstandsdygtighed for både støv, stød og fugt. En høj IP-rating kan læses således: IP67. Det første tal i IP-ratingen, altså her 6, angiver højtalerens modstandsdygtighed over for stød, slag og støv. Det sidste tal, her 7, angiver vandtætheden.

I forhold til vand, er en IP-rating fra 1 til 3 (IPX1-IPX3) en let beskyttelse for fugt og lette vandsprøjt og -dråber, mens en IP-rating på 7 (IPX7) kan klare at være fuldstændigt dækket af vand i op til 30 minutter. Det er ikke sikkert, at sælgeren kender til IP-ratingen selv, så derfor må du ty til en internetsøgning på højtalerens modelnavn for at finde ud af det.

Find brugte hovedtelefoner til salg på DBA:

 1. trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods Pro (2nd generation), Perfekt, Ubrudt forsegling, helt nye.

  trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods Pro (2nd generation), Perfekt, Ubrudt forsegling, helt nye. Kvittering haves. Send SMS på 22 91 42 30, hvis du er interesseret. Sælges, da jeg fik dem med

  1.600,00 kr.18-06-2024
 2. trådløse hovedtelefoner, B&O, Portal PC/PS, Perfekt, Super gaming- og Office-headset, som også er fa

  trådløse hovedtelefoner, B&O, Portal PC/PS, Perfekt, Super gaming- og Office-headset, som også er fantastisk som almindeligt Bluetooth-headset til musik. Effektiv aktiv støjreduktion (ANC) med trinløs

  1.100,00 kr.18-06-2024
 3. trådløse hovedtelefoner, B&O, H9i, Perfekt, Trådløse høretelefoner i modellen H9i fra B&O. Brugt for

  trådløse hovedtelefoner, B&O, H9i, Perfekt, Trådløse høretelefoner i modellen H9i fra B&O. Brugt for lidt, og derfor i rigtig god stand. Flot design og suveræn kvalitet med noise cancelling-funktion.

  999,00 kr.18-06-2024
 4. trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods, Perfekt, Helt nye AirPods med oplader boks/charging case i

  trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods, Perfekt, Helt nye AirPods med oplader boks/charging case i uåbnet pakke Fået i forbindelse med skift af mobil-abonnement

  750,00 kr.18-06-2024
 5. trådløse hovedtelefoner, Sony, WH 1000mx3, God, Sælger disse trådløse Sony hørertelefoner. De har br

  trådløse hovedtelefoner, Sony, WH 1000mx3, God, Sælger disse trådløse Sony hørertelefoner. De har brugsspor, men fungerer upåklageligt. Batteriet holder længe. Sælges uden oplader eller ledning.

  500,00 kr.18-06-2024
 6. trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods Pro 2 gen., God, Sælger mine trådløse AirPods Pro 2 generati

  trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods Pro 2 gen., God, Sælger mine trådløse AirPods Pro 2 generations høretelefoner, da jeg lige har fået nye. De fungerer helt perfekt og fremstår i en rigtig god st

  700,00 kr.18-06-2024

Hvis musikken skal med dig i bussen, er der også 917 annoncer med trådløse hovedtelefoner på DBA lige nu.

3: Bluetooth-version

Bluetooth, som i øvrigt er opkaldt efter danske Harald Blåtand, så dagens lys for første gang for over 20 år siden. Dengang var det version 1, der blev lanceret, og selvfølgelig er teknologien blevet videreudviklet og finpudset siden.

Den nyeste version Bluetooth, du kan købe højtalere og hovedtelefoner med i dag, er derfor version 5. Jo nyere en version Bluetooth, du kan få fat i, desto hurtigere vil opkoblingen reagere, ligesom rækkevidden også er størst i de nye versioner.

Den seneste version 5 har en rækkevidde på helt op til 120 meter og kører med en hastighed på op til 2 MB i sekundet. En ældre version 4.2 har en rækkevidde på omkring 30 meter og 1 MB i sekundet.

Det er klart, at de nyeste versioner også er de dyreste, og her skal du gøre op med dig selv, hvad du kan leve med samt, hvad du vil betale. Som hovedregel vil vi ikke anbefale at købe ældre versioner end version 4, da forbindelse og hastighed her hurtigt vil føles sløv og gammeldags sammenlignet med nutidens standard.

Mange Bluetooth højtalere i dag er også kompatible med wi-fi-opkobling, som understøtter en multi-rums funktion og ikke er begrænset af Bluetooth-teknologiens maksimale rækkevidde. Med højtaleren på wi-fi kan du sidde med din iPad i stuen og spille musik i det fjerneste værelse, uanset hvor stort dit hus måtte være.

Denne lille, dansk designede højtaler SACKit passer pænt i lommen og kan spille musik i 5 timer på batteri. Sælges af Ed fra København for bare 225 kroner.
Denne lille, dansk designede højtaler SACKit passer pænt i lommen og kan spille musik i 5 timer på batteri. Sælges af Ed fra København for bare 225 kroner.

4: AUX-indgang

Med den trådløse opkobling dækket, skal du også være opmærksom på, om du dertil vil have en god, gammeldags AUX-indgang i din højtaler. Det virker måske fjollet med en moderne, trådløs opkobling, men kan alligevel have sine fordele.

Det kan være, at enheden, du afspiller din musik fra, er en ældre enhed med en dårlig Bluetooth-forbindelse. Dér kan det være rart blot at smide et stik i, hvor du ved, at det virker. Uden en AUX-indgang er du afhængig af, at den trådløse forbindelse virker hver gang.

Måske du også vil bruge din Bluetooth højtaler til at spille musik fra din gamle plade- eller CD-afspiller, som med garanti ikke har mulighed for trådløs opkobling. Her er et AUX-stik godt at have, men det er ikke alle Bluetooth højtalere, der har indgang til det.

Find brugte pladespillere til salg på DBA:

 1. Pladespiller, Pioneer, PL-540, God, Vintage. Legendarisk pladespiller med auto-return.
Hastigheden e

  Pladespiller, Pioneer, PL-540, God, Vintage. Legendarisk pladespiller med auto-return. Hastigheden er PLL-Quartz styret. Monteret med Philips 400 pick-up i god stand. Gummifødder mangler, men medfølge

  800,00 kr.18-06-2024
 2. Pladespiller, Technics, SL1210MK2, Rimelig, Sælges som beset. Hvis sælger vil teste så medbring Pick

  Pladespiller, Technics, SL1210MK2, Rimelig, Sælges som beset. Hvis sælger vil teste så medbring Pickup og vinyl. Sælges enkeltvis til 5500 eller 10000 inkl flightcase

  5.500,00 kr.18-06-2024
 3. Pladespiller, Pioneer, PL-200, God, Pioneer PL-200 pladespiller fra 1979 i super stand. Direct drive

  Pladespiller, Pioneer, PL-200, God, Pioneer PL-200 pladespiller fra 1979 i super stand. Direct drive så hurtig start og ingen problemer med slidt rem. Monteret med en rigtig god pickup, Shure M-105E.

  900,00 kr.18-06-2024
 4. Pladespiller, Technics, Fg servo automatisk sl-BD22, God, Technics FG servo sl bd- 22. Med p 24 tech

  Pladespiller, Technics, Fg servo automatisk sl-BD22, God, Technics FG servo sl bd- 22. Med p 24 technics pickup. Der er 2 priser en uden rem eller en med monteret ny rem statich off måtte med følger

  1.200,00 kr.18-06-2024
 5. Pladespiller, Garrard, Arena, God, Gammel pladespiller Arena, Gerrard fra 60-70’erne. Har ikke været

  Pladespiller, Garrard, Arena, God, Gammel pladespiller Arena, Gerrard fra 60-70’erne. Har ikke været brugt i mange år. Der følger kabler og ledninger med. Der også en nyere pladespiller af mærket AGK,

  900,00 kr.18-06-2024
 6. Pro-Ject Clamp It pladestrammer

  Pro-Ject Clamp It pladestrammer

  Pladespiller tilbehør og reserverdele, Pro-Ject, PRIS-MATCH! Pro-Ject Clamp It, pladestrammer | Få en endnu bedre lyd ud af dine plader med denne elegante pladestrammer fra Pro-Ject. Passer på de fles

  795,00 kr.03-12-2022

Lige nu er der intet mindre end 1.523 pladespillere til salg på DBA.

5: Lydkvalitet og generel stand

Til slut er der selvfølgelig højtalerens stand at tage stilling til. Højtalere og andet hi-fi-udstyr skal du altid se og afprøve, før du køber brugt – og det gælder selvfølgelig også en Bluetooth højtaler.

Lydkvaliteten er det første og vigtigste, du skal bide mærke i. Skratter og kratter lyden? Så skal du takke nej til handlen og lede efter en ny højtaler. Sæt dit yndlingsnummer på og lyt godt efter alle toner, høje som lave, samt bassen. Lyder det, som det skal, er du godt på vej.

Tydelige skrammer, hakker, mærker eller ridser er også noget, du skal have øje for. Det er en god indikator for, hvordan særligt en bærbar Bluetooth højtaler er blevet behandlet i sin levetid. En højtaler, der har stået det meste af sit liv i et hjørne af en stue, har det utvivlsomt bedre end én, der har været på tur i parken og til havefester hver weekend.

Disse to parametre er de vigtigste at bide mærke i, når du skal købe brugt Bluetooth højtaler. Hvis du vil have en mere indgående viden om, hvordan du vurderer standen på en brugt højtaler, skal du læse vores 5 råd til at købe brugte højtalere.

Find brugte stereoanlæg til salg på DBA:

 1. Stereoanlæg , Nad, NAD B&W, Rimelig, Små skrammer på højtalere. Diskanter har en lille bule hver.

  Stereoanlæg , Nad, NAD B&W, Rimelig, Små skrammer på højtalere. Diskanter har en lille bule hver.

  2.500,00 kr.18-06-2024
 2. BeoSound Balance Nordic Ice Refurbished

  BeoSound Balance Nordic Ice Refurbished

  BeoSound Balance Nordic Ice Refurbished, BeoSound Balance Nordic Ice Refurbished, Bang & Olufsen BeoSound Balance Nordic Ice. Streaming via AirPlay 2, Chromecast, Bluetooth. Kraftfuld og autentisk B

  15.550,00 kr.27-10-2023
 3. Andet , Andet mærke, DIN JACK PHONO, God, Flere hundrede HIFI kabler og stik.
DIN Højtalerstik, DIN

  Andet , Andet mærke, DIN JACK PHONO, God, Flere hundrede HIFI kabler og stik. DIN Højtalerstik, DIN lydkabelstik, JACK stik, Phono stik mf. Diverse længder. Sælges samlet for kr. 200,- Kan sendes som

  200,00 kr.18-06-2024
 4. Netværksafspiller , Bluesound Node 2i, Perfekt, Fantastisk netværksstreamer med både digitale og ana

  Netværksafspiller , Bluesound Node 2i, Perfekt, Fantastisk netværksstreamer med både digitale og analog ind/udgange. Masser af musiktjenester og mulighed for afspilning fra din NAS eller USB harddisk.

  2.200,00 kr.18-06-2024
 5. Stereoanlæg , Bang & Olufsen, Beosound Century, Perfekt, High-end CD/Kassette/Forstærker kombo fra m

  Stereoanlæg , Bang & Olufsen, Beosound Century, Perfekt, High-end CD/Kassette/Forstærker kombo fra midt-90erne. Fungerer 100% og klar til brug, SERVICERET med rengøring, rensning og afmagnetisering

  700,00 kr.18-06-2024
 6. Logitech Computer Højtalere fra Logitech (str. 25 x 9 cm)

  Logitech Computer Højtalere fra Logitech (str. 25 x 9 cm)

  Logitech Computer Højtalere fra Logitech (str. 25 , Logitech, Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop. Et sæt af to sorte computerhøjtalere fra mærket Logitec

  120,00 kr.20-05-2024

Hvis en lille, gnaldet Bluetooth højtaler ikke er lyd nok for dig, er der 2.700 fuldfede stereoanlæg til salg på DBA lige nu.

Hvis du gerne vil have lyd fra et ordentligt stereoanlæg, men også vil have bekvemmelighederne fra den trådløse streaming, kan læse hvordan du bygger et fedt streaming musikanlæg til under 5.000 kroner, der slår Sonos med længder.

Hvis du allerede har styr på dine højtalere, kan du læse her, hvordan du får bedst mulig lyd ud af dine højtalere.

Selv hvis du betragter dig selv som Danmarks største hi-fi-nørd, kan du i nedenstående video med al sandsynlighed møde din overmand. Vi har nemlig snakket med Mark, der sælger DBAs dyreste højtalere, som koster det samme, som hvad gennemsnitsdanskeren betaler for et hus.

Relaterede artikler