Derfor kan du lige nu gøre et scoop ved at købe brugt udstyr fra Sonos
Tech

Derfor kan du lige nu gøre et scoop ved at købe brugt udstyr fra Sonos

John G
John G

Sonos-højttalere er særdeles eftertragtede, men også dyre. Lige nu bugner brugtmarkedet af Sonos-udstyr til den helt rigtige pris, så du kan få Sonos i hele huset billigt. Hvorfor folk netop nu sælger ud af deres Sonos, og hvor meget du vil kunne spare, kan du få svar på, her.

Sonos er for mange toppen af lyd til alle rum – også kendt som multiroom. Det er hjemmelydens svar på ”iPhone” eller ”Tesla”.

Det, som kendetegner Sonos, ud over lyd og funktioner, er prisen. Det er forholdsvist dyrt at komme i gang. Til gengæld er efterspørgslen høj, og Sonos kan også sælges til gode priser på DBA, hvis du på et tidspunkt vil af med dem igen.

Lige nu kan du gøre en god handel på Sonos, og det er der én særlig grund til. Den vender jeg tilbage til om lidt.

I denne artikel får du også tips til, hvad du skal se efter, når du køber Sonos brugt. Der er nemlig nogle gamle produkter fra Sonos, som stadig holder, men du kan også risikere at støde på faldgruber.

Brugt Sonos-udstyr på DBA:

 1. Sonos Roam SL trådløs bærbar højttaler (sort)

  Sonos Roam SL trådløs bærbar højttaler (sort)

  Højttaler, Sonos, Bluetooth portable, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Denne bærbare trådløse Sonos Roam SL-højttaler leverer skøn afbalanceret lyd, som du kan nyde overalt. Med robust IP67-k

  1.228,00 kr.14-01-2024
 2. SONOS strømkabel I, hvid | 3,5 meter

  SONOS strømkabel I, hvid | 3,5 meter

  Højttaler, SONOS, Stærkstrømskabel, PRIS-MATCH! SONOS strømkabel I | Sonos strømkabel I som er lavet i kvalitetsmaterialer, designet til brug sammen med Sonos Arc, Amp, Beam, Five, Sub (gen 3), Playb

  299,00 kr.06-03-2023
 3. SONOS Port streamer inkl. B&O 2.0 dual mono kit (ekskl. PowerLink kabler), sort

  SONOS Port streamer inkl. B&O 2.0 dual mono kit (ekskl. PowerLink kabler), sort

  Højttaler, SONOS, Musik streaming afspiller, PRIS-MATCH! – BUY & TRY! SONOS Port kit til B&O | Sonos streaming løsning til eksisterende aktive B&O højttalere, f.eks. Beolab 6000, Beolab 8000 og Beola

  3.599,00 kr.30-08-2023
 4. SONOS Line-in adapter til ERA, hvid

  SONOS Line-in adapter til ERA, hvid

  Højttaler, SONOS, Signal konverter / konverter kabel (aktiv), PRIS-MATCH! SONOS Line-in adapter til ERA | Tilslut enhver analog lydkilde som eksempelvis en pladespiller til Era 100, 300 eller Move 2

  189,00 kr.31-07-2023
 5. Sonos One vægbeslag (hvid)

  Sonos One vægbeslag (hvid)

  Højttaler, Sonos, Sonos SS1WMWW1, Audio Brackets, Som ny - I originalindpakning, Sonos One vægbeslag giver dig en stabil og sikker måde at montere din Sonos One, One SL eller Play:1 højttaler til din

  469,00 kr.05-12-2023
 6. Højttaler, SONOS, Play:5, 1.gen, aktiv, 120 W, Perfekt

  Højttaler, SONOS, Play:5, 1.gen, aktiv, 120 W, Perfekt

  900,00 kr.23-02-2024

Der kommer lige nu over 200 annoncer frem på DBA, hvor søgeordet ”Sonos” indgår. ”Sonos” er et af de mest populære søgeord på DBA ind til nu i 2020.
  

Forstå forskellen på de gamle og nye Sonos-produkter

Omkring årsskiftet havnede Sonos i regulær shitstorm. I korte træk handlede sagen om, at Sonos ville udfase gamle produkter og tvinge ejerne af velfungerende, ældre enheder til at købe nye – selvom de gamle ikke fejlede noget.

Shitstormen ramte så hårdt, at Sonos skiftede strategi.

Højtaler-virksomheden opdelte efterfølgende deres produkter i to kategorier: Gamle og nye. Til disse hører en gammel og ny app. Navnene på de to apps er henholdsvis ’Sonos’ (gamle produkter) og ’Sonos S2’ (nye produkter)

Vigtigt:
Gamle Sonos-enheder fungerer ikke på den nye app, men nye enheder virker i den gamle app. Når du kører nye Sonos-enheder på den gamle app, vil software og funktionalitet være reduceret til, hvad de gamle enheder har af muligheder og funktioner.

Nogle af de produkter, som jeg synes, stadig holder, er dem, jeg har skrevet op i de to nedenstående lister.

I den sidste liste ’øvrige ældre enheder’ finder du produkter, som fungerer med både den gamle og nye app. Enhederne er således ikke udfaset endnu. Vil du bygge et Sonos-system, alene baseret på produkter, som fungerer med den nye Sonos S2-app, er det i denne liste, du finder inspiration.

Gamle enheder

- Zone Player
- CR200
- Bridge
- Connect (første generation)
- Connect Amp (første generation)
- Play 5 (første generation)

De øvrige ældre enheder

Herunder kan du se en liste med de produkter fra Sonos, der er de ældste i porteføljen.

- Play 1
- Play 3
- Play 5 (anden generation)
- Playbase
- Playbar
- Connect (anden generation)
- Connect Amp (anden generation)

LÆS OGSÅ: Så mange penge sparer du på at købe brugt hi-fi

Her er en velholdt Sonos Play 1 højttaler. Selvom der er kommet nyere udgaver på markedet, lyder Play 1 fortsat rigtigt godt
Her er en velholdt Sonos Play 1 højttaler. Selvom der er kommet nyere udgaver på markedet, lyder Play 1 fortsat rigtigt godt

Her er Sonos-guldet, som jeg fandt på DBA

På DBA var det let for mig at finde nogle særdeles attraktivt priser på Sonos, men der er også det modsatte – produkter, som er prissat ALT for højt.

Jeg fandt dog hurtigt nogle særdeles attraktive og velholdte produkter til helt rimelige priser. Se listen herunder.

- Sonos Play 1: 900-1.100 kroner (Tidligere nypris: Cirka 1.400 kroner)
- Sonos Play 3: 900 kroner (Tidligere nypris: Cirka 2.100 kroner)
- Sonos Play 5 (første generation): 1.000 – 1.500 kroner (Tidligere nypris: Cirka 4.600 kroner)
- Sonos Sub: 4.595 kroner (Tidligere nypris: Cirka 5.200 kroner)
- Sonos Connect (anden generation): 1.795 kroner (Tidligere nypris: Cirka 3.000 kroner)
- Sonos Amp: 1.000 - 2.200 kroner (Nypris: Cirka 5.200 kroner)

Derudover fandt jeg en sælger, som solgte et fedt sæt med to Sonos One-højttalere og Sonos Sub for i alt 7.000 kroner. Nyprisen for sættet er godt 9.400 kroner. Måske kunne dette sæt bydes ned i 6.000 kroner. Det vil jeg betragte som en rigtig god deal.

Ovenstående er fundet den dag, hvor jeg skrev denne artikel (sidst i maj 2020). Udvalget har helt sikkert ændret sig siden da. Derfor skal du selv på DBA-jagt for at finde præcis det, du ønsker dig.

Et andet interessant køb er Sonos Connect. Det er en boks, som du sætter til dit nuværende musikanlæg via et phonokabel (i AUX-porten). Så kan du bruge alle tjenesterne fra Sonos på din nuværende forstærker og med de højttalere, du allerede har og holder af.

Sonos Connect er udgået hos Sonos og erstattet af Sonos Port, der koster 3.399 kroner – en prisforskel på godt 1.600 kroner. Connect er dog stadig et godt produkt.

Hvis du allerede har passive højttalere (det vil sige uden indbygget forstærker), eller er du på jagt efter brugte højttalere på DBA, er det Sonos Amp, du køber. Amp er en forstærker med højttalertilslutninger og indgang til eksempelvis CD-afspiller eller pladespiller. Altså et lille streaminganlæg i én enkelt boks.

Brugte højttalere, du kan anvende med Sonos Amp:

 1. Højttaler, Andet mærke, Fenton AV320BT , 200 W, God, Surround Forstærker AV320BT 5.1 / Bluetooth /

  Højttaler, Andet mærke, Fenton AV320BT , 200 W, God, Surround Forstærker AV320BT 5.1 / Bluetooth / Karaoke / USB MP3 / 200W

  600,00 kr.24-02-2024
 2. Højttaler, Dali, Concept 1, passiv, 100 W, God, Velspillende, model med lyse træsider. Sætpris

  Højttaler, Dali, Concept 1, passiv, 100 W, God, Velspillende, model med lyse træsider. Sætpris

  500,00 kr.24-02-2024
 3. Devialet Mania trådløs bærbar højttaler (deep black)

  Devialet Mania trådløs bærbar højttaler (deep black)

  Højttaler, Devialet, Bluetooth portable, Som ny - I originalindpakning, Nyd utrolig lyd overalt med denne Devialet Mania trådløse bærbare højttaler. Den fantastiske lyd tilpasser sig altid til dine o

  5.639,00 kr.05-08-2023
 4. Devialet Phantom I Gecko vægmount

  Devialet Phantom I Gecko vægmount

  Højttaler, Devialet, Devialet DEV00039F, Audio Brackets, Som ny - I originalindpakning, Find den bedste plads til din Devialet Phantom Premier højttaler på væggen og justér den til den perfekte posit

  1.474,00 kr.15-01-2024
 5. SANUS vægbeslag til Sonos ERA300, sort, 2 stk. pakke

  SANUS vægbeslag til Sonos ERA300, sort, 2 stk. pakke

  Højttaler, SANUS, Højttalerbeslag og ophæng, PRIS-MATCH! SANUS vægbeslag til Sonos Era 300 | Sonos Era 300 vægophæng fra Sanus. Beslaget kan nemt drejes og justeres op og ned, for optimal vinkling af

  679,00 kr.27-11-2023
 6. LG Soundbars S60Q

  LG Soundbars S60Q

  Højttaler, LG, Soundbar Incl. Sub, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, LG 2.1 Ch 300W Soundbar S60Q - forbedrer din tv-lyd med rig og klar lyd Stand: Brugt - lidt brugsridser kan forekomme

  2.738,00 kr.10-10-2023

Køber du streamingboksen Sonos Amp, har du brug for brugte højttalere. Der er RIGTIG mange til salg på DBA, hvilket gør det til købers marked - næsten 7.000 privatannoncer.
  

Sådan undgår du at betale overpriser i en brugthandel

Som nævnt er prissætningen på nogle brugtsalgsannoncer helt hen i skoven, men her får du et rigtigt godt tip.

Sonos har en officiel webshop, hvor de sælger renoverede højttalere til skarpe priser. Der er tale om produkter, der er istandsat, så de er fuldt på højde med nye enheder – endda med 2 års garanti og reklamationsret.

Hvorfor så ikke bare købe via Sonos? Hvorfor købe brugt?

...fordi det er MEGET begrænset, hvor mange produkter Sonos har til salg. De vil jo ikke underminere salget af nye produkter. Det, du kan bruge siden til, er at finde prisniveauet på brugte enheder. Hvis en renoveret Sonos One kan fås til 1.239 kroner hos Sonos (såfremt de har nogle på lager), må du under ingen omstændigheder give mere i en brugthandel, hvor du ikke har reklamationsret. Du kan bruge siden som argument for at få prisen på de brugte Sonos-enheder længere ned.

LÆS OGSÅ: Her kan du få et overblik over alle DBAs tech-produkter
LÆS OGSÅ: Dette kan du bruge din gamle smartphone til

Den populære Sonos Play 5 i den første generation. Det er en god højttaler til en lille stue. Køber du to ens, kan de sættes op i stereopar inde i Sonos appen
Den populære Sonos Play 5 i den første generation. Det er en god højttaler til en lille stue. Køber du to ens, kan de sættes op i stereopar inde i Sonos appen

Min teori: Derfor sættes Sonos til salg netop nu

Hvorfor Sonos-udstyr havner på DBA, kan jeg selvfølgelig ikke præcist vide. Men jeg har en formodning.

Efter det kom frem, at Sonos ville udfase gamle produkter, den tidligere omtalte shitstorm, er mange Sonos-ejere blevet nervøse og vil gerne sælge deres ældre enheder så længe, de er noget værd.

Jeg har tidligere skrevet en Sonos-guide, hvor jeg hævdede, at det stort set var umuligt at finde brugt Sonos-udstyr på DBA. Men nu er mængden af Sonos-udstyr vokset markant. Det kunne hænge sammen med shitstormen.

Er det så sikkert at købe brugt Sonos:
Ja!
Efter min bedste overbevisning vil Sonos holde sig i ro i forhold til gamle enheder. De vil fungere i den gamle app med den funktionalitet, der findes nu. Sikkert er det dog, at Sonos ikke kommer til at lancere nye funktioner til disse enheder, men derfor kan de jo sagtens spille fint hjemme hos dig.

Vidste du i øvrigt?
.. at søgeordet ’Sonos’ et af de mest populære søgeord på DBA indtil nu i 2020. 122.807 gange er der blevet søgt på Sonos, hvis man måler i 2020 frem til midten af maj. Det gør ’Sonos’ til den mest populære søgning i kategorien ’Billede og lyd’. Med andre ord: Der er STOR interesse for produkterne på brugtmarkedet.
Sonos Sub og to stk. Sonos One i ét komplet sæt fundet på DBA til blot 7.000 kroner. Lige til at hænge op
Sonos Sub og to stk. Sonos One i ét komplet sæt fundet på DBA til blot 7.000 kroner. Lige til at hænge op

Hvis ikke du er vild med de moderne streamingløsninger, kan du gå retrovejen. Her er hvad du skal overveje, før du køber et brugt retroanlæg til musik. Nu vi er ved retrolyd. Tjek lige om dit loft gemmer på en gammel Walkman. Den gamle Walkman kan nemlig være mange penge værd.

Vil du se, hvordan DBAs dyreste skrivebord tager sig ud, så tjek filmen herunder. Skrivebordet er en bekostelig affære at erhverve sig, fordi det har indbygget en computer i skuffen. Den tekniske designer bag det hele er 25-årige Mads.
I videoen tegner og fortæller han om sit seje tech-skrivebord.


Læs mere om skrivebordet, her.

Relaterede artikler