Simon har sat sin 3,77 meter lange, udstoppede krokodille til salg!
Sjov

Simon har sat sin 3,77 meter lange, udstoppede krokodille til salg!

Julie Schoen
Julie Schoen

Den er næsten fire meter lang, vejer 80 kilo, og så er Simons udstoppede kæmpe-krokodille så særlig, at den for en periode er blevet udlånt til en kunstudstilling i København. Nu kan det store, frygtindgydende dyr blive dit!

Et udstoppet egern og en lille, udstoppet fugl. Det var de ikke-levende dyr, som 27-årige Simon Nielsen fra Nykøbing ejede indtil for lidt over et år siden. Men så tog hans smag inden for udstoppede dyr mildest talt en drejning: Simon mødte nemlig en samler, der solgte en kæmpe, udstoppet krodille, og så slog han til.

- Jeg har lidt en skæv smag, og den her krokodille synes jeg bare var vildt fed. Det var simpelthen et for godt tilbud. Den skulle jeg altså bare have, siger Simon, som dog nu har sat det døde, frygtindgydende dyr til salg.

Jeg har børn, og der er desværre ikke så højt til loftet i vores hjem, at krokodillen kan og må stå i det, så nu står den bare på et lager
siger Simon.

Krokodillen er 3,77 meter lang og nok den største udstoppede krokodille, der er sat til salg i verdenen. I hvert fald er det ikke lykkes Simon at finde én, der kan måle sig, men for at være på den sikre side har Simon kun turde skrive i annoncen, at det er den største i Europa.

Krokodillen har en livvidde på 147 centimeter, og den er skudt i Zambia
Krokodillen har en livvidde på 147 centimeter, og den er skudt i Zambia

Det er ikke kun Simon, der er begejstret for sin krokodilles størrelse. Samlingsmedarbejder på Statens Naturhistoriske Museum, Daniel Klingberg Johansson er også imponeret over krokodillens størrelse, da DBA Guide ringer til ham for at høre, hvor særligt det er, se finde en så stor, udstoppet krokodille.

Jamen det er absolut sjældent, man ser en udstoppet krokodille i den størrelsesorden. Det sker stor set aldrig
fortæller Daniel Klingberg Johansson, der har ekspertise i pattedyr, padder og krybdyr.

Han arbejder blandt andet på Zoologisk Museum, hvor de også har en nilkrokodille udstillet, men den er mindre end Simons'. Faktisk har museet kun to krokodiller udstillet lige nu, og de er begge fra 40'erne, så der går lang tid mellem, at museet får nye krokodiller, der kan udstoppes og udstilles.

Krokodillen er citescertificeret af Naturstyrelsen
Krokodillen er citescertificeret af Naturstyrelsen

På kunstudstilling

Krokodillens størrelse har også betydet, at den for en stund er udvandret fra Simons lager:

Der har været rigtig mange henvendelser på den. Blandt andet har en kunstudstilling i København henvendt sig. De har nu lånt krokodillen til deres udstilling de næste ti dage. Krokodillen står i deres udstillingsvindue
siger Simon.

Kunstudstillingen hedder 'Blackbird' og kan findes på Strøget. Det var dog lidt af en forestilling at få krokodillen kørt hen til udstillingen. Simon har ellers en stor trailer, men krokodillen er så stor, at både hale og hoved stak uden for traileren, og det til nogens skræk og advarsel.

- Jeg havde pakket de dele, der stak uden for traileren, ind i gennemsigtig plastik. Halen hang bagerst, så der blev kigget lidt, da vi jeg kørte den på motorvejen. Jeg tror måske nok, der var folk, der troede, den var ægte, griner Simon.

Her er andre udstoppede dyr, der er sat til salg på DBA

 1. Udstoppede dyr, Kanariefugl, Kanariefugl sælges billigt skal afhentes i Holstebro

  Udstoppede dyr, Kanariefugl, Kanariefugl sælges billigt skal afhentes i Holstebro

  200,00 kr.07-06-2023
 2. Udstoppede dyr, Solsort, Fin solsort

  Udstoppede dyr, Solsort, Fin solsort

  550,00 kr.07-06-2023
 3. Udstoppede dyr, Fugl, Fin fugl 
Sælges billigt skal afhentes i holstebro Bud

  Udstoppede dyr, Fugl, Fin fugl Sælges billigt skal afhentes i holstebro Bud

  500,00 kr.07-06-2023
 4. Udstoppede dyr, Sommerfugl i ramme, Utrolig flot sommerfugl (Chilasa clytia)) i ramme. På bagsiden e

  Udstoppede dyr, Sommerfugl i ramme, Utrolig flot sommerfugl (Chilasa clytia)) i ramme. På bagsiden er der beskrivelse af sommerfuglens cyklus. Rammen er 12 x 12 cm og har en krog så den kan hænges o

  250,00 kr.07-06-2023
 5. Udstoppede dyr, Grævling, Rigtig flot grævling på flot træ stuppe.

  Udstoppede dyr, Grævling, Rigtig flot grævling på flot træ stuppe.

  3.000,00 kr.07-06-2023
 6. Udstoppede dyr, Flot udstoppet musvåge, Udstoppet musvåge i rigtig flot stand H49cm x L44cm mp 1200k

  Udstoppede dyr, Flot udstoppet musvåge, Udstoppet musvåge i rigtig flot stand H49cm x L44cm mp 1200kr afhentes i 8570 Trustrup eller sendes for 54kr

  1.200,00 kr.07-06-2023

Mens nogle folk på motorvejen måske fik sig lidt af et chok, så er Simons små børn dog meget mere afslappede overfor den store krokodille.

- De har kravlet lidt på den. Den er robust og kan holde til meget, men den skal ikke decideres leges på, så det er nok meget godt, at den står på lager, siger Simon.

Han forklarer, at han har navngivet krokodillen 'Sigurd', så hvis de skulle blive lidt nervøse for det store, døde kødædende dyr, så har Simon bare tænkt sig at udbryde 'Jamen det er jo bare Sigurd. Han er ikke ond'. Smart taktik.

Simon fortæller, at krokodillen har kostet 150.000 kroner med udstopning, hjemtransport og tilladelse. Han sælger den for 88.400 kroner
Simon fortæller, at krokodillen har kostet 150.000 kroner med udstopning, hjemtransport og tilladelse. Han sælger den for 88.400 kroner
Hvis du elsker krokodiller, men ikke har plads til en næsten fire meter lang én i stuen, kan du overveje blot at bruge skinnet fra den til for eksempel at lave en sofa? Det forslår Simon i hvert fald
Hvis du elsker krokodiller, men ikke har plads til en næsten fire meter lang én i stuen, kan du overveje blot at bruge skinnet fra den til for eksempel at lave en sofa? Det forslår Simon i hvert fald

Særlig svært at udstoppe krokodiller 


Sigurd er omkring 20 år gammel og er en nilkrokodille. Selvom han er kæmpe, er nilkrokodillen ikke den krokodilleart, der kan blive størst. Det er saltvandskrokodillen, der er det største, nulevende krybdyr. Nogle hanner kan blive op til 6-7 meter og veje mere end 1.000 kilo.

Simon fortæller, at det var den tidligere ejere, der selv havde skudt Sigurd og fået den udstoppet. Et job, der ikke har været helt let. Daniel Klingberg Johansson, fra Statens Naturhistoriske Museum fortæller nemlig, at det er særlig svært at udstoppe krokodiller, fordi deres skin er hårdt at arbejde med.

Ifølge Simon var den tidligere ejer noget af en samler, når det gjalt udstoppede dyr. Men hvis du bliver den nye ejer af Sigurd, behøver du ikke at beholde den udstoppet. Simon fortæller, at man jo kan vælge at få lavet eksempelvis en sofa ud af krokodilleskinnet eller lignende.

OPDATERING: Simons krokodille er siden denne artikel blev skrevet, solgt.

Udstoppede krokodiller til salg på DBA lige nu

 1. Udstoppede dyr, Udstoppet krokodille, Brun Fuskus Caiman krokodille. Ca. 1,5m fra næse til halespids

  Udstoppede dyr, Udstoppet krokodille, Brun Fuskus Caiman krokodille. Ca. 1,5m fra næse til halespids. Rygbredde 15cm og højde 25cm. Købt i 1970 ved Panamakanalen. Er tilladt at sælge. Fast pris 6000k

  3.400,00 kr.31-10-2022
 2. Udstoppede dyr, Siam krokodille kranie på ca 20 cm.
Mange andre kranier haves.
Send sms

  Udstoppede dyr, Siam krokodille kranie på ca 20 cm. Mange andre kranier haves. Send sms

  900,00 kr.01-04-2022

Hvis du bliver den nye ejer af Sigurd, skal du dog ikke regne med, at Sigurd kan stå i vinduet og skræmme ubudne gæster. Daniel Klingberg Johansson fortæller nemlig, at udstoppede dyr ikke har godt af at stå i sollys, for så udtørrer de og blegner. De skal også helst stå i et rum, hvor luftigheden ikke er så svingende. 

Du kan heller ikke stille krokodillen ud i haven for at agere fugleskræmsel, for udstoppede dyr tåler ikke vind og vejr. Desuden vil det langt fra være alle fugle, der vil blive bange for et dyr som Sigurd, eftersom mange fugle kun færdes i Danmark og derfor ikke kender til krokodiller og deres appetit.

Udstoppede dyr på DBA

 1. Udstoppede dyr, Flot medicinsk menneskekranie.
Flere menneske dele haves.
Send sms

  Udstoppede dyr, Flot medicinsk menneskekranie. Flere menneske dele haves. Send sms

  5.200,00 kr.06-06-2023
 2. Udstoppede dyr, KRONHJORT GEVIR, Luxus jagttrofæ.
Originalt, stor og smukt jagttrofæ fra kronhjort.

  Udstoppede dyr, KRONHJORT GEVIR, Luxus jagttrofæ. Originalt, stor og smukt jagttrofæ fra kronhjort. 12 takker pænt jagttrofæ - kronhjort gevir med store perler på. SYMMETRISK ! Medalje hjort - mellem

  7.850,00 kr.05-06-2023
 3. Udstoppede dyr, Sælger dette flotte gnu-hoved grundet ommøblering i vores stue. 

Det i rigtig god s

  Udstoppede dyr, Sælger dette flotte gnu-hoved grundet ommøblering i vores stue. Det i rigtig god stand og med vægophæng bagpå. Kom med et (seriøst) bud! Perfekt til kontoret eller butikken der sk

  5.000,00 kr.05-06-2023
 4. Udstoppede dyr, KØBES, Tucan KØBES ok

  Udstoppede dyr, KØBES, Tucan KØBES ok

  12.345,00 kr.03-06-2023
 5. Udstoppede dyr, Due, Søger fin udstoppede due

  Udstoppede dyr, Due, Søger fin udstoppede due

  12.345,00 kr.02-06-2023
 6. Udstoppede dyr, Isfugl, 
Søger fin udstoppet is fugl

  Udstoppede dyr, Isfugl, Søger fin udstoppet is fugl

  12.345,00 kr.02-06-2023

Du kan se alle de udstoppede dyr, der lige nu er til salg på DBA, her. Der er cirka 160 udstoppede dyr til salg på DBA for 500 kroner eller mindre.

En udstoppt kæmpe-krokodille er bare en af de mange finurlige ting, du kan købe på DBA. Vidste du for eksempel, at du kan købe hække, gødning og buske på DBA? Her kan du læse mere om, hvordan du skal gøre, hvis du vil købe eller sælge din busk, hæk eller plante på DBA.

Relaterede artikler