Elefant til salg på DBA
SjovUdeliv

Elefant til salg på DBA

Julie Schoen
Julie Schoen

Elefanten Pelle er på jagt efter et nyt hjem. Efter at have festet i 13 år er det nu tid til, at den 190 centimeter høje elefant får sig nogle nye ejere.

En gammel brandbil, nogle ekstremt dyre kropsscannere og et beboelsesvenligt dansk krigsskib fra 2. verdenskrig. På DBA er der lidt af hvert til salg, og alligevel bliver man nogle gange overrasket over, hvad man kan finde i gemmerne på den store genbrugsportal.

Rene har for nyligt sat en ting til salg, som de fleste helt sikkert vil studse over, og som vi her på DBA Guide ikke har set før: En elefant.

Ikke en levende en, og den er på sin vis heller ikke udstoppet. Alligevel ligner den ret godt en normal elefant, og så kan du få den for en slik. Den koster nemlig ”kun” 18.000 kroner. Det lyder umiddelbart af meget, men i denne artikel bliver du klogere på, hvad en "ægte"-udstoppet elefant vil koste dig, og du kan også læse, hvorfor pokker Rene ejer en elefant…. og hvorfor han nu vil af med den.

Læs med under disse DBA-annoncer:

Elefanter, der pynter – til salg på DBA:

 1. Porcelæn , Ukendt, Fin elefant, fået den men er ikke lige mig 50 kr

  Porcelæn , Ukendt, Fin elefant, fået den men er ikke lige mig 50 kr

  50,00 kr.22-03-2023
 2. Elefant med unge i stentøj, fra Afrika

  Elefant med unge i stentøj, fra Afrika

  500,00 kr.22-03-2023
 3. Rødlak elefant, Vintage, Flot vintage rødlak elefant. Siddende elefant med sablen opad og forbenet p

  Rødlak elefant, Vintage, Flot vintage rødlak elefant. Siddende elefant med sablen opad og forbenet på bagbenets knæ. 5,5 cm høj. Perfekt stand. Se også mine andre annoncer

  100,00 kr.22-03-2023
 4. Elephant parade, 2013, "Flower of love" - fantastisk smuk udgave fra Asian elephant foundation.org,

  Elephant parade, 2013, "Flower of love" - fantastisk smuk udgave fra Asian elephant foundation.org, der giver donationer til elefanters velfærd, nummereret og med originale labels og original kasse. M

  450,00 kr.20-03-2023
 5. Truede dyrearter platter, W. S. George, 1988, 3 platter fra serien af platter med truede dyrearter p

  Truede dyrearter platter, W. S. George, 1988, 3 platter fra serien af platter med truede dyrearter produceret af W.S George i 1988 Alle 22 cm i diameter og ubrugte, i original pap emballage (ikke så p

  800,00 kr.20-03-2023
 6. Joghus Keramik elefanter, Joghus, 3 smukke perfekte elefanter fra Joghus keramik. 
1 stk. nr. 3
2 st

  Joghus Keramik elefanter, Joghus, 3 smukke perfekte elefanter fra Joghus keramik. 1 stk. nr. 3 2 stk. nr. 1 Sælges samlet.

  600,00 kr.20-03-2023

145 annoncer i kategorien ’Platter og figurer’ matcher lige nu søgeordet ’elefant’. Se dem her.

25.000 kroner og skåret ud med en sabel

Skal der være fest, så lad der være fest! Rene Bracker har tidligere arbejdet i et eventbureau med at arrangere fester, og for 13 år siden måtte han punge ud med hele 25.000 kroner, da en kunde ville have en elefant ”med” til sin fest.

- Kunden ville holde en fest med temaet Raffels Hotel. Det hele skulle være indisk-inspireret, og kunden ville gerne have en pyntefigur, som forestillede et stort dyr. Så jeg fik lavet elefanten til den lejlighed, fortæller 56-årige Rene.

Elefanten blev skabt af kunstneren Thomas Orbit, som ved hjælp af skumgummi, en sabel (til at snitte) og noget grå maling fik kreeret elefanten til Rene. Det tog kunstneren 20-25 timer at skabe det store dyr, og siden har Rene "hængt på" det sin den kæmpe figur.

Rene tænker, at elefanten kunne sælges til nogle, der ejer en dyrepark, og som ville have den stående i indgangsområdet, eller nogle, som kunne bruge den som blikfang i et showroom eller udstillingsvindue
Rene tænker, at elefanten kunne sælges til nogle, der ejer en dyrepark, og som ville have den stående i indgangsområdet, eller nogle, som kunne bruge den som blikfang i et showroom eller udstillingsvindue
Elefanten blev skabt i 2005
Elefanten blev skabt i 2005

Med hund og alien derhjemme er der ikke også plads til en elefant

- Jeg har siden brugt elefanten til en masse fester. For eksempel temafester som 1001 nat, tropefester og andre arrangementer. Men nu er det på tide, at elefanten får nogle nye ejere, siger Rene.

Han er gået på pension, og elefanten, som Rene har døbt ’Pelle’, står nu på et lager i Ølstykke, hvor ingen har særlig meget glæde af den.

Jeg har selv en stor alien stående på mit kontor. Det er også et levn fra min eventtid, så jeg føler ikke rigtig, der også er plads til den store elefant i mit hjem. Desuden har jeg hund, og hunde og elefanter går altså ikke så godt i spænd
griner Rene.
Renes skumgummielefant skal forestille en indisk elefant
Renes skumgummielefant skal forestille en indisk elefant
Pelles stødtænder er lavet i plastik
Pelles stødtænder er lavet i plastik

Et regn-skrækslagent fugleskræmsel

Elefanten er 190 centimeter høj, og den måler 250 centimeter i længden og 70 centimeter i dybden (tykkelsen). Men Pelle vejer kun 25 kilo, fordi den er lavet i skumgummi.

- Det er jo nærmest en vedligeholdsesfri elefant. Den samler kun lidt støv engang i mellem, fortæller Rene.

Det eneste, der kan være et minus ved elefanten, er, at den ikke må stå udenfor, eftersom den ikke kan tåle regn. Så hvis du så muligheder i at bruge den som fugleskræmsel i din have, så må du retænke den plan.

Elefanten er desuden lavet sådan, at hvis du skubber lidt til den, står den og vibrerer lidt, hvilket gør den virkelighedsnær. Det er nemlig sådan med elefanter, at de meget sjældent står stille
fortæller Rene.

Elefanter til de små til salg på DBA:

 1. Bodil Elefant, Krea, Bodil elefant fra Far til fire. Elefanten har magneter i fødderne, så den blive

  Bodil Elefant, Krea, Bodil elefant fra Far til fire. Elefanten har magneter i fødderne, så den bliver på rullebrættet. I rigtig fin stand, brugt af ét barn og fra ikke-ryger hjem. Brættet er også i pe

  65,00 kr.22-03-2023
 2. Bodil Kjær, Elefanten Bodil Kjær. Den har magneter i fødder e, så den kan stå fast på brættet, som l

  Bodil Kjær, Elefanten Bodil Kjær. Den har magneter i fødder e, så den kan stå fast på brættet, som ligeledes er magnetisk.

  60,00 kr.11-03-2023
 3. Elefant på hjul, Rigtig sød elefant som sidder med Velcro fast på hjul med træksnor. Den er inspirer

  Elefant på hjul, Rigtig sød elefant som sidder med Velcro fast på hjul med træksnor. Den er inspireret af Lille Pers Bodil elefant men som unikum design. Fra ikke ryger hjem.

  78,00 kr.04-03-2023
 4. Bodil elefant, Super sød og blød elefant fra filmen "far til 4" Bodil.
I super god stand. Måler 28 c

  Bodil elefant, Super sød og blød elefant fra filmen "far til 4" Bodil. I super god stand. Måler 28 cm høj og 42 cm lang. Magneter i fødderne og "tunge" ben, så elefanten bliver stående når den står på

  150,00 kr.24-01-2023
 5. Bodil, Krea, Bodil elefanten fra Far til Fire film.

Har magneter i fødderne, så den står godt.

Høj

  Bodil, Krea, Bodil elefanten fra Far til Fire film. Har magneter i fødderne, så den står godt. Højde: 17 cm.

  150,00 kr.11-01-2023
 6. Bodil med vogn, Krea, Den populære Bodil-elefant - kendt som Lille Pers tro følgesvend i pæn stand.

  Bodil med vogn, Krea, Den populære Bodil-elefant - kendt som Lille Pers tro følgesvend i pæn stand. Elefanten er forsynet med magneter i fødderne, så den står stabilt på pladen, når børnene trækker de

  80,00 kr.10-01-2023

Lige nu kan du købe hele 81 ”Bodil-elefanter” på DBA. 64 af dem koster 200 kroner eller derunder.

Firmaet ville ikke betale på grund af denne formulering

Elefanten havde dog svært ved at holde sig ordentlig oprejst efter en af Renes firmafester. Her havde nogle fordrukne gæster nemlig forsøgt at kravle op på elefanten, hvilket resulterede i, at benet blev bukket.

- Det kom de også til at betale for. Efter aftale med firmaet sendte vi dem en faktura, så vi kunne få skaden udbedret. På fakturaen skrev vi dog ’voldtaget elefant’, og den formulering kunne firmaet ikke forlige sig med, så vi måtte omformulere på fakturaen, før de gad at betale, griner Rene. 

Elefantens ben blev rettet op igen, og i dag kan man ifølge Rene ikke se skaden.

LÆS OGSÅ: Simon har sat sin 3,77 meter lange udstoppede krokodille til salg!

Elefanten er 190 centimeter høj, og den måler 250 centimeter i længden og 70 centimeter i dybden (tykkelsen)
Elefanten er 190 centimeter høj, og den måler 250 centimeter i længden og 70 centimeter i dybden (tykkelsen)

Så dyr er en ”ægte” udstoppet elefant

Rene vil have 18.000 kroner for sin elefant. Og det er billigt i forhold til, hvad det ville koste at købe en udstoppet model. Det fortæller Daniel Klingberg Johansson, der er Samlingsmedarbejder på Statens Naturhistoriske Museum.

Vi har ingen udstoppede elefanter på Zoologisk Museum, og jeg vil tro, at årsagen er, at de er pisse dyre at få lavet. Elefanter er ret tykhudet, og så er de jo nogle store dyr, så der vil være meget forarbejdning. Men der er opstillet nogle skelletter på museet.

HØR OGSÅ: Anders Blichfeldt fra ’Big fat snake’ sælger dine instrumenter på DBA

Hvis du vil se en udstoppet elefant, må du til jagtmusset i Nørre Nebel, hvor ejeren har sådan en stående. Det har eftersigende kostet en halv million kroner at købe tilladelse til at skyde elefanten, få den udstoppet og fragtet hjem.

Men om så elefanten døde lige for næsen af udstopningsmedarbejderne på museet, er det stadig en dyr fornøjelse af få arbejdet lavet:

Daniel Klingberg Johansson fortæller nemlig, at selvom den store han-elefant Chieng Mai fra Zoologisk Have i København døde sidste år, valgte museet kun at bruge hans skellet.

Andre elefant”ting” til salg på DBA:

 1. Billeder, Maleri, Dejligt maleri i flotte stærke garver. Tåler sollys. Maleriet vil være super til

  Billeder, Maleri, Dejligt maleri i flotte stærke garver. Tåler sollys. Maleriet vil være super til ethvert børneværelse. Det har både by, land, vand,himmel og viser om hvordan verden er med dyr som e

  1.500,00 kr.23-03-2023
 2. Træfigurer, Elefant, Træ elefant med rullende hjul som ben. Længde 18 cm. Højde 15 cm. Pris 150 kr.

  Træfigurer, Elefant, Træ elefant med rullende hjul som ben. Længde 18 cm. Højde 15 cm. Pris 150 kr. Se også mine andre annoncer.

  150,00 kr.23-03-2023
 3. Keramik, Elefant, Rigtig flot elefant fra Harry Tilgman keramik 
Fejlfri

  Keramik, Elefant, Rigtig flot elefant fra Harry Tilgman keramik Fejlfri

  300,00 kr.22-03-2023
 4. Militær, Dansk Brevkort 1 maj 1942, Dansk Brevkort 1 maj 1942

Pænt originalt Dansk Brevkort fra 1 m

  Militær, Dansk Brevkort 1 maj 1942, Dansk Brevkort 1 maj 1942 Pænt originalt Dansk Brevkort fra 1 maj 1942, med gode tyske stempler. Brevet er sendt d. 30.4.1942 og stemplet d. 1. maj. 1942 i Aalbo

  60,00 kr.22-03-2023
 5. Oplukkere, Elefant oplukker fra Georg Jensen, Oplukker fra Georg Jensen. Har nogle ridser men har he

  Oplukkere, Elefant oplukker fra Georg Jensen, Oplukker fra Georg Jensen. Har nogle ridser men har heller aldrig været pudset. Nypris: 300 kr.

  80,00 kr.22-03-2023
 6. Keramik, Sjælden hvid Palshus elefant 
12,5 cm høj

  Keramik, Sjælden hvid Palshus elefant 12,5 cm høj

  4.800,00 kr.21-03-2023

I kategorien ’Diverse samlinger og objekter’ kan man altid finde lidt af hvert. Blandt andet en del annoncer med elefanter.

Disse har været interesseret i Renes elefant

Hvis Renes elefant havde været en "ægte"-udstoppet elefant, havde han dog nok heller ikke måtte sælge den, forklarer Daniel Klingberg Johansson, som minder om, at der er mange fredningsregler.

- Så er det nemmere at købe og sælge replikaer. Et replika er en kopi af udstoppede dyr. Kopier, der ligner rigtig godt, og som er i bedre kvalitet end Renes elefant. Et elefant-replika koster 80.000 dollars, forklarer Daniel Klingberg Johansson.

LÆS OGSÅ: Guide: 7 måder at finde billige genbrugsfund på

80.000 dollars svarer til 509.542 kroner. Så hvis du vil spare lidt penge.. men så også gå på kompromis med kvaliteten, kan du købe Renes skumgummi-elefant til ”kun” 18.000 kroner. Og til den pris har Rene da også fået en del henvendelser:

Der er altid nogle, der er nysgerrige, som bare vil have et glimt af Pelle – som egentlig fra start af ikke er interesseret i at købe den. Men jeg har også fået henvendelser fra nogle, som kunne være interesseret i at have elefanten stående i deres showroom
forklarer Rene.

OPDATERING: Elefanten står nu i en dyrepark i Hillerød. Den blev solgt dertil slut august 2018.

Men Pelle vejer kun 25 kilo, fordi den er lavet i skumgummi
Men Pelle vejer kun 25 kilo, fordi den er lavet i skumgummi

Udstoppede dyr til salg på DBA:

 1. Udstoppede dyr, Lechwe Vandbuk, Utrolig flot og velholdt skuldermonteret Lechwe Vandbuk 
Højde: 118

  Udstoppede dyr, Lechwe Vandbuk, Utrolig flot og velholdt skuldermonteret Lechwe Vandbuk Højde: 118 cm Bredde: 65 cm Dybde: 60 cm Til jagtstuen, hallen, foyer og stuen mv. Jeg skal til Fyn og Sjæl

  2.200,00 kr.23-03-2023
 2. Udstoppede dyr, Udstoppet and, Ældre udstoppet and. Lidt medtaget. 300kr

  Udstoppede dyr, Udstoppet and, Ældre udstoppet and. Lidt medtaget. 300kr

  300,00 kr.23-03-2023
 3. Udstoppede dyr, Ægte kranie

  Udstoppede dyr, Ægte kranie

  125,00 kr.23-03-2023
 4. Udstoppede dyr, Ægte kranie, Ægte kranie malet grønt

  Udstoppede dyr, Ægte kranie, Ægte kranie malet grønt

  125,00 kr.23-03-2023
 5. Udstoppede dyr, Ramme med forskellige edderkopper

  Udstoppede dyr, Ramme med forskellige edderkopper

  500,00 kr.23-03-2023
 6. Sommerfugl i ramme

  Sommerfugl i ramme

  Udstoppede dyr, Sommerfugl , Smuk blå sommerfugl Morpho nestira ( Santa Catarina ) i messing glasramme. Sat op på filt. Sommerfulgens mål: Længde ca 9 cm, Bredde ca 10 cm (kan variere lidt) Ramme di

  475,00 kr.23-03-2023

386 udstoppede dyr kan lige nu købes på DBA.

Elefant-efterligninger er bestemt ikke noget, der særlig ofte kommer til salg på DBA. Derfor er der nok heller ikke så mange, der skriver ’elefant’ i DBAs søgefelt. Men det er til gengæld en helt anden sag med ordet ’iPhone’. Det er nemlig det mest eftertragtede på DBA, og her kan du se resten af listen over de ting, som flest danskere søgte efter i 2017 på DBA.

Du kan også skille dig ud fra mængden ved IKKE at købe det, som alle søger efter på DBA, men i stedet købe en cirkusvogn. Sådan en er nemlig til salg lige nu, og her kan du læse mere om den – den har nemlig tilhørt cirkusdirektøren i Cirkus Arena.

Relaterede artikler