Anne fra Nybyggerne: Sådan finder du de bedste fund på DBA
SjovLivsstil

Anne fra Nybyggerne: Sådan finder du de bedste fund på DBA

Anne & Todd
Anne & Todd

Er du ny på DBA, aldrig rigtig kommet i gang eller tænker, at det er alt for besværligt? Læs med her i vores lille miniguide til, hvordan du får det mest optimale ud af DBA.

Vi er begge to vilde med loppefund. Vi har desværre hverken tiden eller tålmodigheden til at køre landet rundt til adskillige loppemarkeder, men det betyder jo ikke, at vi ikke er aktive loppeentiuaster, som både køber og sælger i tide og utide. DBA er derfor genialt for os som børnefamilie. For os fungerer app’en meget bedre end websitet. Det er hurtigt, meget mere overskueligt og nemt. Du kan finde den i App Store og i Google Play.

Jeg bliver næsten ugentligt spurgt om, hvordan vi finder de gode genbrugsfund, og ofte bliver jeg også spurgt ind til, hvordan DBA egentlig fungerer. Derfor får I her ’the basics’ og nogle fifs til, hvordan i optimerer købs- og salgs-oplevelsen på DBA.

Vores hjem er fyldt med fund fra DBA. Det er som et stort online loppemarked!
Vores hjem er fyldt med fund fra DBA. Det er som et stort online loppemarked!

Sådan foregår det

Som sagt fungerer DBA som et online genbrugsmarked. Her er alting opdelt i kategorier, og så kan du hurtigt søge i annoncerne, og dét er toppen, skal jeg hilse at sige! Du skal ikke rode dig igennem tusind varer, du søger bare. Easy peasy og så alligevel ikke… Du skal nemlig stadig have en portion god tålmodighed, men det er langt, langt hurtigere end at skulle rode sig igennem annoncerne.

Så hvad gør du så?

Lad os sige, du har set et super fint teak skrivebord et sted, og nu vil du gerne have et lignende i dit hjemmekontor.

Først går du ind på DBA og søger på 'teak skrivebord'. Søgefunktionen på DBA er genial i forhold til søgninger, da den både søger i overskrifterne, men også i annonceteksterne.

Nu får du en række annoncer frem, og et godt tip er at vælge gallerivisning, så ser du annoncerne præcis som på en webshop - nemt og overskueligt.

Skriveborde i teak til salg på DBA:

 1. Skrivebord, Retro teak skrivebord m hylder, skuffer og barskab, Runde ben. Har lidt knubs og pladen

  Skrivebord, Retro teak skrivebord m hylder, skuffer og barskab, Runde ben. Har lidt knubs og pladen trænger til olie. b: 138 d: 69 h: 75.

  750,00 kr.29-09-2023
 2. Skrivebord, Teak, b: 140 d: 70 h: 74, Stort teakskrivebord med tre hylder i hver side samt en lang h

  Skrivebord, Teak, b: 140 d: 70 h: 74, Stort teakskrivebord med tre hylder i hver side samt en lang hylde bagpå, eller gi et bud

  400,00 kr.28-09-2023
 3. Skrivebord, Teak, b: 105 d: 63 h: 75, Dejligt lille teakskrivebord med tre skuffer i den ene side, e

  Skrivebord, Teak, b: 105 d: 63 h: 75, Dejligt lille teakskrivebord med tre skuffer i den ene side, eller gi et bud

  300,00 kr.28-09-2023
 4. Skrivebord, b: 110 d: 68 h: 75, Gammelt teaktræ skrivebord med klap og 2 hylder på bagside . 
Bord

  Skrivebord, b: 110 d: 68 h: 75, Gammelt teaktræ skrivebord med klap og 2 hylder på bagside . Bordet er blevet samlet forkert og derfor hænger pladen . Men det kan rettes .

  450,00 kr.28-09-2023
 5. Skrivebord, b: 143 d: 70 h: 73, Smukt gammelt teak skrivebord. Det har 5 skuffer og en sjov hylde på

  Skrivebord, b: 143 d: 70 h: 73, Smukt gammelt teak skrivebord. Det har 5 skuffer og en sjov hylde på bagsiden. Bordet kan sagtens stå frit da det er flot fra alle sider. Det har den patina der følger

  2.000,00 kr.28-09-2023
 6. ⛔️ RESERVERET | Gunnar Tibergaard Teak skrivebord

  ⛔️ RESERVERET | Gunnar Tibergaard Teak skrivebord

  Skrivebord, Gunnar Tibergaard , For mere info / Reservation: KLIK >>> GÅ TIL VAREN <<< VI HAR ÅBENT UGE 39 TORSDAG 13 - 17:00 LØRDAG 11 - 14:00 Gunnar Tibergaard Fritstående Teak skrivebor

  4.500,00 kr.27-09-2023

Er du villig til at køre langt efter det? 

Hvis ikke, så skal du huske at vinge af i din landsdel eller distancen, du gerne vil køre. Det gør du ude i venstre side, når dine søgeresultater bliver vist. Jeg plejer altid at vælge Jylland, selvom jeg nok egentlig er mest interesseret i det i Nordjylland, men tænk nu hvis det perfekte skrivebord stod i Århus, så er det meget godt at have sonderet terrænet.

Søgefunktionerne i app’en er geniale. De gør, at du kan finde præcis det, du søger i dit nærområde
Søgefunktionerne i app’en er geniale. De gør, at du kan finde præcis det, du søger i dit nærområde
Vidste du..?
At du kan få DBA til at holde øje med, om den ting, du specifikt leder efter på DBA, bliver sat til salg? Alt du skal gøre er at oprette en søgeagent på DBA - det tager under et halvt minut, og så får du en mail, hver gang en annonce oprettes på DBA, som matcher dine søgekriterier. Se hvordan, ved at trykke på video-linket herunder.

Her kan du se en video om, hvordan du nemt opretter en søgeagent.

Pris

Et godt tip er nogle gange at sætte både minimum- og maksimumpris på annoncen. Minimumspris fordi, så kan du ofte sortere de ting fra, som ikke er værd at kigge på. Andre gange er det måske netop de ting, du skal kigge efter, hvis du gerne vil sætte noget i stand. Det kommer lidt an på, hvad du er ude efter.

Hvis der dukker rigtig mange varer op, som eksempelvis sofaer, som er et af de mest populære søgeord på DBA, så kan det være en god ide, at du i venstre side går ind og vælger, hvilken farve, materiale og stand, du ønsker.

LÆS OGSÅ: Liste: De tre største sofatrends lige nu

Vil du gerne finde et godt kup? Så slå prisfiltret til og find fund til små penge. På billedet til venstre kan du se, hvordan du kan søge i prisniveauer på appen, mens den røde firkant på billedet til højre markerer dér, hvor du pris-justerer på desktoppen
Vil du gerne finde et godt kup? Så slå prisfiltret til og find fund til små penge. På billedet til venstre kan du se, hvordan du kan søge i prisniveauer på appen, mens den røde firkant på billedet til højre markerer dér, hvor du pris-justerer på desktoppen

Vi søger ofte på 'slidt’ - altså taster 'slidt' ind i søgefeltet, når vi står på en kategori på DBA, som for eksempel, hvis vi står i skrivebords-kategorien og søger på 'slidt' (se link). Der er som regel penge at spare, og med lidt sandpapir og olie kommer man langt. Et perfekt søndagsprojekt, som ofte ikke kræver mere end noget sandpapir og knofedt.

Slidte møbler på DBA

 1. Mundservietter, Vintage, 13 store gamle smukke mundservietter med monogram. Fra røgfri hjem. Er ikke

  Mundservietter, Vintage, 13 store gamle smukke mundservietter med monogram. Fra røgfri hjem. Er ikke slidte men trænger til en vask.måler 60x60. 3 stk 100 kr. Eller alle 13 stk 400 kr.

  100,00 kr.29-09-2023
 2. Lysestager, 2 rå lystager - tror, at det er messing. De er lidt slidte og irret. Måler 20 cm. Sælges

  Lysestager, 2 rå lystager - tror, at det er messing. De er lidt slidte og irret. Måler 20 cm. Sælges samlet

  150,00 kr.28-09-2023
 3. Selvklæbende trappemåtter 10 stk. 56x17x3 cm sort

  Selvklæbende trappemåtter 10 stk. 56x17x3 cm sort

  Selvklæbende trappemåtter 10 stk. 56x17x3 cm sort, Disse trappemåtter er ikke bare et dekorativt supplement til din boligindretning, men beskytter dig også mod at glide, når du går op og ned ad trappe

  184,00 kr.26-09-2023
 4. Selvklæbende trappemåtter 10 stk. 56x17x3 cm beige

  Selvklæbende trappemåtter 10 stk. 56x17x3 cm beige

  Selvklæbende trappemåtter 10 stk. 56x17x3 cm beige, Disse trappemåtter er ikke bare et dekorativt supplement til din boligindretning, men beskytter dig også mod at glide, når du går op og ned ad trapp

  168,00 kr.26-09-2023
 5. Selvklæbende trappemåtter 15 stk. 65 x 24,5 x 3,5 cm grå

  Selvklæbende trappemåtter 15 stk. 65 x 24,5 x 3,5 cm grå

  Selvklæbende trappemåtter 15 stk. 65 x 24,5 x 3,5 , Disse trappemåtter er ikke bare et dekorativt supplement til din boligindretning, men beskytter dig også mod at glide, når du går op og ned ad trapp

  297,00 kr.26-09-2023
 6. Selvklæbende trappemåtter 15 stk. 65 x 24,5 x 3,5 cm antracitgrå

  Selvklæbende trappemåtter 15 stk. 65 x 24,5 x 3,5 cm antracitgrå

  Selvklæbende trappemåtter 15 stk. 65 x 24,5 x 3,5 , Disse trappemåtter er ikke bare et dekorativt supplement til din boligindretning, men beskytter dig også mod at glide, når du går op og ned ad trapp

  290,00 kr.26-09-2023

Du kan nemt spare flere hundrede kroner ved at søge efter slidte møbler på DBA.

Sådan kontakter du sælger

Lad os sige, du har fundet en vare, som du gerne vil købe - hvad så nu? Det er tid til at kontakte sælger og få gaflet varen.

Vi bruger altid spørgsmål og svar-funktionen – af flere grunde faktisk. Først og fremmest synes vi, at det er bedst og mest sikkert at holde kontakten på DBA’s eget medie, så er både køber og sælger sikre på, at DBA også kan se, hvad der bliver aftalt. Skulle du føle dig usikker på, om sælger er reel nok, eller er du bange for, at du er ved at blive snydt, så kan DBA støtte op og hjælpe dig videre. Vi synes, som sælger derudover også, at det er rarest, at du selv kan bestemme, hvornår du vil kontaktes – altså hvornår du gider at læse de spørgsmål, der er blevet stillet i funktionen til dig.

Ja, du bør prutte om prisen!

JA! Det er altid et forsøg værd. Jeg tror aldrig, jeg har købt eller solgt noget endnu på DBA, hvor der ikke er blevet pruttet lidt om prisen. Måske det bare er os jydere, som er ekstra kække på den front! Prøv alligevel. Et trick for sælger er derfor at sætte prisen lidt ekstra højt, så du faktisk får det, du forventer for varen efter lidt afslag i prisen.

LÆS OGSÅ: Le Gammeltoft: Jeg kan sælge alt på DBA… bortset fra dette

God skik

Det kan næsten ikke understreges nok, at præcis som alle andre steder så gælder pli og respekt også på DBA.

Vil sælger gerne have 2.000 kroner for bordet, men du har lyst til at give 300, så kan du da godt byde dét, men chancen for, at du får bordet for den pris, er nok meget lille, og det er også helt ok. Har du underbudt sælger, så svarer sælger dog som regel også pænt eller lader være med at svare.

En ting er i hvert fald sikkert: Du kommer meget, meget langt med venlighed.

Slidte møbler på DBA:

 1. Anden arkitekt, 60*60*90h

S højde 45 

Anerkendt arkitekt Sigvard Bernadotte

400 pr stk da de er l

  Anden arkitekt, 60*60*90h S højde 45 Anerkendt arkitekt Sigvard Bernadotte 400 pr stk da de er lidt slidte men kom og prøv

  400,00 kr.26-09-2023
 2. Anden arkitekt, Tulip armchairs , Stole, 2 stk smukke, men slidte eero saarinen tulip armchairs. Træ

  Anden arkitekt, Tulip armchairs , Stole, 2 stk smukke, men slidte eero saarinen tulip armchairs. Trænger til en kærlig hånd. Samlet pris

  1.500,00 kr.24-09-2023
 3. Anden arkitekt, Lænestol, Smuk, blå, overpolstret lænestol.
Dansk snedkermester 1930-1950.
Armlæn er

  Anden arkitekt, Lænestol, Smuk, blå, overpolstret lænestol. Dansk snedkermester 1930-1950. Armlæn er slidte, det samme er fjedrene. Ellers virker stolen stabil i konstruktionen. Højde 78cm Bredde 74c

  1.500,00 kr.23-09-2023
 4. Magnus Olesen, Pelikan, Barstol, Pelikan Opus af Magnus Olesen for Bent Krogh – barstol med ryg og s

  Magnus Olesen, Pelikan, Barstol, Pelikan Opus af Magnus Olesen for Bent Krogh – barstol med ryg og sæde i PUR-gummi og mat grå stel og krom fodhviler. Haves 2 stk i sort, 2 stk i lys gul, 1 stk orang

  350,00 kr.17-09-2023
 5. Fritz Hansen, Aulastole, Fire let slidte aulastole designet af Fritz Hansen. Fra 40’erne

  Fritz Hansen, Aulastole, Fire let slidte aulastole designet af Fritz Hansen. Fra 40’erne

  300,00 kr.12-09-2023
 6. Charles Eames Ea-108 stol i hvidt læder

  Charles Eames Ea-108 stol i hvidt læder

  EA-108, Stol, Eames, Designer: Charles Eames Producent: Vitra Model: Ea-108 Mål: Højde: 83 / Bredde: 52,5 / Dybde: 59 / Armhøjde: 67,5 / Siddehøjde: 42,5 cm Materialer: Hvidt læder på front, og h

  8.500,00 kr.17-11-2021


Sådan handler du sikrest på DBA

Det er klart mest sikkert, hvis du selv henter varen. Så har du set varen, og der er ikke noget at komme efter. Køber du lamper eller andet elektronik, er det altså også ok at spørge, om du lige må sætte den til strøm, og her taler jeg altså af erfaring - jeg er kommet hjem med en lampe, som ikke virkede.

Køber du en mindre vare, som skal sendes, handler det om tiltro til sælger, og det kan nogle gange føles lidt grænseoverskridende.

Vi kan begge rigtig godt lide, at man kan CPR-validere sig igennem DBA, så ved du, at sælger har givet DBA rettigheder til, at de kan finde frem til dennes navn og adresse. Det handler nok også meget om mavefornemmelse, for desværre er der svindlerne og luskepelsene derude.

Er det for godt til at være sandt? For billigt? Sælger for ivrig eller andet, så tænk dig om en ekstra gang. Hvis du for eksempel står og skal købe eller sælge en ny bil, så kan du læse disse råd til, hvordan du sikrest gør dette i denne artikel, som indeholder en sikkerhedsguide til køb af en brugt bil, og i denne artikel får du en guide til, hvordan du sikrest får solgt din bil.

Du kan få flere tips og tricks fra DBA Support, ved at klikke her.

Jeg er heldigvis stadig ikke blevet snydt, og DBA har gjort det nemt for sælger at sende, så heldigvis er der mange muligheder for at gøre nogle gode køb og få det tilsendt. 

LÆS OGSÅ: Video: På besøg hos genbrugselskeren, Rie

Ting til salg på DBA:

 1. Loungestol, stof, Lækker stor blomstret lænestol / lounge stol i vævet gobelin stof. Fremstår uden s

  Loungestol, stof, Lækker stor blomstret lænestol / lounge stol i vævet gobelin stof. Fremstår uden slid eller brugspor. Kan leveres i stor København for 100kr. Måler: Højde ryg: 76,5 Bredde sæde:58

  600,00 kr.29-09-2023
 2. Farstrup Stol

  Farstrup Stol

  Lænestol, stof, Farstrup, Farstrup hvilestol, med kip bar ryk, sæde højde 47 cm dybde 45, fin stand

  1.500,00 kr.29-09-2023
 3. Gyngestol, træ, Gyngestol i fin stand. Kom med et bud. Skal afhentes nær Holstebro

  Gyngestol, træ, Gyngestol i fin stand. Kom med et bud. Skal afhentes nær Holstebro

  2,00 kr.29-09-2023
 4. Drejestol, læder, Stressless, Ældre Stressless lænestol med fodskammel.
Skal afhentes i Silkeborg.

  Drejestol, læder, Stressless, Ældre Stressless lænestol med fodskammel. Skal afhentes i Silkeborg.

  300,00 kr.29-09-2023
 5. Lænestol, stof, Ikea - Tullsta, Ældre lænestol fra IKEA. Der kan tilkøbes nyt betræk i IKEA.

  Lænestol, stof, Ikea - Tullsta, Ældre lænestol fra IKEA. Der kan tilkøbes nyt betræk i IKEA.

  250,00 kr.29-09-2023
 6. Læderlænestol, læder, stressles, 
Stress Les  Lækker Komfortabel Læder Stol. med Lækker Komfort. me

  Læderlænestol, læder, stressles, Stress Les Lækker Komfortabel Læder Stol. med Lækker Komfort. med skammel, Velholdt og fra Røgfrit Hjem Byttes. med læne stol med skammel-i stil som på sidste bille

  2.350,00 kr.29-09-2023


Vi anbefaler dig at få en personlig profilside på DBA

Så kan vi anbefale at opgradere og få en plus-profil. Det koster 29,- om måneden, og så får du en personlig profilside, gode rabatter på fragt og premiumvisning på dine annoncer, så den figurerer højere og er mere synligt. Sådan kan folk også vælge at følge din profil på DBA. Det betyder, at hver gang, du lægger en ting til salg, vil dine følgere få en meddelelse.

En personlig profilside giver tryghed for køberne, og samtidig god mulighed for rabatter på fragt og premiumvisninger på dine annoncer
En personlig profilside giver tryghed for køberne, og samtidig god mulighed for rabatter på fragt og premiumvisninger på dine annoncer

Så er det bare at oprette annoncer. Du kan læse mere her om, hvordan du laver annoncer, der sælger godt på DBA. Og klik her for at se en video, hvor vi guider dig til, hvordan du med ting fra skuffen kan pakke dine DBA-salg ind og klar til at blive sendt bedst muligt.

Hvis du lige nu er interesseret i DBA, fordi du gerne vil have solgt dine studiebøger, så kan vi afsløre, at det også er lige nu, der sælges flest studiebøger på DBA, så din timing er rigtig. Her får du en guide til, hvordan du bedst får solgt studiebøgerne.

God købelyst -  Vi håber, I finder nogle gode fund!

Relaterede artikler