Anne fra Nybyggerne: Sådan finder du de bedste fund på DBA
SjovLivsstil

Anne fra Nybyggerne: Sådan finder du de bedste fund på DBA

Anne & Todd
Anne & Todd

Er du ny på DBA, aldrig rigtig kommet i gang eller tænker, at det er alt for besværligt? Læs med her i vores lille miniguide til, hvordan du får det mest optimale ud af DBA.

Vi er begge to vilde med loppefund. Vi har desværre hverken tiden eller tålmodigheden til at køre landet rundt til adskillige loppemarkeder, men det betyder jo ikke, at vi ikke er aktive loppeentiuaster, som både køber og sælger i tide og utide. DBA er derfor genialt for os som børnefamilie. For os fungerer app’en meget bedre end websitet. Det er hurtigt, meget mere overskueligt og nemt. Du kan finde den i App Store og i Google Play.

Jeg bliver næsten ugentligt spurgt om, hvordan vi finder de gode genbrugsfund, og ofte bliver jeg også spurgt ind til, hvordan DBA egentlig fungerer. Derfor får I her ’the basics’ og nogle fifs til, hvordan i optimerer købs- og salgs-oplevelsen på DBA.

Vores hjem er fyldt med fund fra DBA. Det er som et stort online loppemarked!
Vores hjem er fyldt med fund fra DBA. Det er som et stort online loppemarked!

Sådan foregår det

Som sagt fungerer DBA som et online genbrugsmarked. Her er alting opdelt i kategorier, og så kan du hurtigt søge i annoncerne, og dét er toppen, skal jeg hilse at sige! Du skal ikke rode dig igennem tusind varer, du søger bare. Easy peasy og så alligevel ikke… Du skal nemlig stadig have en portion god tålmodighed, men det er langt, langt hurtigere end at skulle rode sig igennem annoncerne.

Så hvad gør du så?

Lad os sige, du har set et super fint teak skrivebord et sted, og nu vil du gerne have et lignende i dit hjemmekontor.

Først går du ind på DBA og søger på 'teak skrivebord'. Søgefunktionen på DBA er genial i forhold til søgninger, da den både søger i overskrifterne, men også i annonceteksterne.

Nu får du en række annoncer frem, og et godt tip er at vælge gallerivisning, så ser du annoncerne præcis som på en webshop - nemt og overskueligt.

Skriveborde i teak til salg på DBA:

 1. Løvig Teak Skrivebord

  Løvig Teak Skrivebord

  Løvig Teak Skrivebord, Peter Løvig Nielsen Hedensted Møbelfabrik Fremstår i original stand. "Gå til Varen." For at se flere fotos af varen. Generel Info. Varen er stadig til salg. Sender ikke va

  16.000,00 kr.08-12-2022
 2. Skrivebord

  Skrivebord

  Skrivebord, b: 134 d: 60 h: 73, Teak skrivebord med 4 kantet ben.

  1.200,00 kr.14-06-2022
 3. Skrivebord, Valdemar Mortensen, b: 148 d: 75 h: 72, Flot stort skrivebord i teak, tegnet af Valdemar

  Skrivebord, Valdemar Mortensen, b: 148 d: 75 h: 72, Flot stort skrivebord i teak, tegnet af Valdemar Mortensen fra Odense. Søgeord: Dansk design, teaktræ, palisander, stol, lænestol, Retro, vinta

  4.000,00 kr.06-12-2022
 4. Skrivebord, Teaktræ , b: 130 d: 70 h: 71, Rigtig fint teaktræs skrivebord med syv skuffer foran og e

  Skrivebord, Teaktræ , b: 130 d: 70 h: 71, Rigtig fint teaktræs skrivebord med syv skuffer foran og en hylde på bagsiden. Bordpladen har lettere brugsmærker, som ses på billedet.

  500,00 kr.05-12-2022
 5. Skrivebord, Teak, b: 146 d: 80 h: 76, Smukt bord i Teak. Bordplade trænger til sandpapir og der er e

  Skrivebord, Teak, b: 146 d: 80 h: 76, Smukt bord i Teak. Bordplade trænger til sandpapir og der er et lille afslag på en liste, se billeder. Unikt, let og elegant gammelt håndlavet bord. Trænger til

  3.300,00 kr.04-12-2022
 6. Skrivebord, Gammelt, b: 120 d: 65 h: 78, Gammelt fint skrivebord med grøn læderskriveplade og messin

  Skrivebord, Gammelt, b: 120 d: 65 h: 78, Gammelt fint skrivebord med grøn læderskriveplade og messingkant og -beslag. Læderrem på den ene skuffe. Den anden skuffe mangler, men kan bruges som en lille

  450,00 kr.04-12-2022

Er du villig til at køre langt efter det? 

Hvis ikke, så skal du huske at vinge af i din landsdel eller distancen, du gerne vil køre. Det gør du ude i venstre side, når dine søgeresultater bliver vist. Jeg plejer altid at vælge Jylland, selvom jeg nok egentlig er mest interesseret i det i Nordjylland, men tænk nu hvis det perfekte skrivebord stod i Århus, så er det meget godt at have sonderet terrænet.

Søgefunktionerne i app’en er geniale. De gør, at du kan finde præcis det, du søger i dit nærområde
Søgefunktionerne i app’en er geniale. De gør, at du kan finde præcis det, du søger i dit nærområde
Vidste du..?
At du kan få DBA til at holde øje med, om den ting, du specifikt leder efter på DBA, bliver sat til salg? Alt du skal gøre er at oprette en søgeagent på DBA - det tager under et halvt minut, og så får du en mail, hver gang en annonce oprettes på DBA, som matcher dine søgekriterier. Se hvordan, ved at trykke på video-linket herunder.

Her kan du se en video om, hvordan du nemt opretter en søgeagent.

Pris

Et godt tip er nogle gange at sætte både minimum- og maksimumpris på annoncen. Minimumspris fordi, så kan du ofte sortere de ting fra, som ikke er værd at kigge på. Andre gange er det måske netop de ting, du skal kigge efter, hvis du gerne vil sætte noget i stand. Det kommer lidt an på, hvad du er ude efter.

Hvis der dukker rigtig mange varer op, som eksempelvis sofaer, som er et af de mest populære søgeord på DBA, så kan det være en god ide, at du i venstre side går ind og vælger, hvilken farve, materiale og stand, du ønsker.

LÆS OGSÅ: Liste: De tre største sofatrends lige nu

Vil du gerne finde et godt kup? Så slå prisfiltret til og find fund til små penge. På billedet til venstre kan du se, hvordan du kan søge i prisniveauer på appen, mens den røde firkant på billedet til højre markerer dér, hvor du pris-justerer på desktoppen
Vil du gerne finde et godt kup? Så slå prisfiltret til og find fund til små penge. På billedet til venstre kan du se, hvordan du kan søge i prisniveauer på appen, mens den røde firkant på billedet til højre markerer dér, hvor du pris-justerer på desktoppen

Vi søger ofte på 'slidt’ - altså taster 'slidt' ind i søgefeltet, når vi står på en kategori på DBA, som for eksempel, hvis vi står i skrivebords-kategorien og søger på 'slidt' (se link). Der er som regel penge at spare, og med lidt sandpapir og olie kommer man langt. Et perfekt søndagsprojekt, som ofte ikke kræver mere end noget sandpapir og knofedt.

Slidte møbler på DBA

 1. Hylde, IKEA, Lack hylder sælges. Jeg har 9 i alt. De er blevet lidt slidte efter brug men fungere he

  Hylde, IKEA, Lack hylder sælges. Jeg har 9 i alt. De er blevet lidt slidte efter brug men fungere helt fint. Jeg sælger alle sammen for 50 kr. De koster 40 kr fra ny af pr styk

  50,00 kr.07-12-2022
 2. Skolekort, Fra før 1961. Gammelt, flot skolekort over Asien med sorte træstokke og kraftige farver.

  Skolekort, Fra før 1961. Gammelt, flot skolekort over Asien med sorte træstokke og kraftige farver. Mål eks. træstokke 136 cm x 106 cm. Kan dateres til før 1961, da Verden endnu ikke er opdelt i et øs

  150,00 kr.05-12-2022
 3. Håndtag., To sæt håndtag.
Et sæt slidte og et sæt til porcelæn eller træ.

Jeg sender gerne. Køber b

  Håndtag., To sæt håndtag. Et sæt slidte og et sæt til porcelæn eller træ. Jeg sender gerne. Køber betaler porto. Vi kører til Frederiksund området flere gange om året - over Fyn. Det giver måske mu

  40,00 kr.05-12-2022
 4. Ølkasser

  Ølkasser

  Gamle trækasse til øl og vand, Carlsberg m.fl., Gamle trækasser til øl og vand. Fremstår slidte. Carlsberg m.fl. Pr. stk. 125 kr. Kan ses og købes hos Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Aarhus N.

  125,00 kr.19-11-2022
 5. Linseforme gamle, 34 gamle, patinerede linseforme. Er lidt irrede og rustne, men kan måske renses og

  Linseforme gamle, 34 gamle, patinerede linseforme. Er lidt irrede og rustne, men kan måske renses og pudses, men det slidte look er ligesom det fede “franske vintage” look. Kan bruges til pynt, men no

  250,00 kr.24-11-2022
 6. RETRO - bogstøtte i hammerlak, Gamle hammerlakerede bogstøtter i forskellig størrelse, farve og stan

  RETRO - bogstøtte i hammerlak, Gamle hammerlakerede bogstøtter i forskellig størrelse, farve og stand. 50 kr. for de perfekte og ned til 30 kr. for dem, som er slidte eller patinerede. Der er kun, h

  50,00 kr.20-11-2022

Du kan nemt spare flere hundrede kroner ved at søge efter slidte møbler på DBA.

Sådan kontakter du sælger

Lad os sige, du har fundet en vare, som du gerne vil købe - hvad så nu? Det er tid til at kontakte sælger og få gaflet varen.

Vi bruger altid spørgsmål og svar-funktionen – af flere grunde faktisk. Først og fremmest synes vi, at det er bedst og mest sikkert at holde kontakten på DBA’s eget medie, så er både køber og sælger sikre på, at DBA også kan se, hvad der bliver aftalt. Skulle du føle dig usikker på, om sælger er reel nok, eller er du bange for, at du er ved at blive snydt, så kan DBA støtte op og hjælpe dig videre. Vi synes, som sælger derudover også, at det er rarest, at du selv kan bestemme, hvornår du vil kontaktes – altså hvornår du gider at læse de spørgsmål, der er blevet stillet i funktionen til dig.

Ja, du bør prutte om prisen!

JA! Det er altid et forsøg værd. Jeg tror aldrig, jeg har købt eller solgt noget endnu på DBA, hvor der ikke er blevet pruttet lidt om prisen. Måske det bare er os jydere, som er ekstra kække på den front! Prøv alligevel. Et trick for sælger er derfor at sætte prisen lidt ekstra højt, så du faktisk får det, du forventer for varen efter lidt afslag i prisen.

LÆS OGSÅ: Le Gammeltoft: Jeg kan sælge alt på DBA… bortset fra dette

God skik

Det kan næsten ikke understreges nok, at præcis som alle andre steder så gælder pli og respekt også på DBA.

Vil sælger gerne have 2.000 kroner for bordet, men du har lyst til at give 300, så kan du da godt byde dét, men chancen for, at du får bordet for den pris, er nok meget lille, og det er også helt ok. Har du underbudt sælger, så svarer sælger dog som regel også pænt eller lader være med at svare.

En ting er i hvert fald sikkert: Du kommer meget, meget langt med venlighed.

Slidte møbler på DBA:

 1. Eames, LCM , Loungestol, . Stolen har brugsspor i form af lidt slidte kanter (se fotos). Desuden har

  Eames, LCM , Loungestol, . Stolen har brugsspor i form af lidt slidte kanter (se fotos). Desuden har ryglænet været faldet af og er sat på igen med epoxy lim. Det sidder godt fast nu. Stolen er stabi

  2.500,00 kr.07-12-2022
 2. Børge Mogensen, BM 122, 4 x stole, 4 ældre stole, slidte men pæne, én af dem har dog beskadiget fine

  Børge Mogensen, BM 122, 4 x stole, 4 ældre stole, slidte men pæne, én af dem har dog beskadiget finer på bagsiden af ryglænet. Sælges kun samlet. 1000 kr./stk. den 4. følger gratis med. OS! Befinder

  2.200,00 kr.05-12-2022
 3. Bruno Mathsson, Eva, Lænestol, 2 stk. Eva stole , slidte og gjorde skal skiftes.

  Bruno Mathsson, Eva, Lænestol, 2 stk. Eva stole , slidte og gjorde skal skiftes.

  4.000,00 kr.24-11-2022
 4. Arne Jacobsen, 7'er, Stole, Godt slidte 7'er stole sælges. Samlet pris.

  Arne Jacobsen, 7'er, Stole, Godt slidte 7'er stole sælges. Samlet pris.

  1.100,00 kr.23-11-2022
 5. Poul M. Volther, J61, Spisebordsstol, 6 stk Poul Volther for fdb stole. Model j61.

To af sæderne se

  Poul M. Volther, J61, Spisebordsstol, 6 stk Poul Volther for fdb stole. Model j61. To af sæderne ser ret ubrugte ud, to er meget slidte og to er midt imellem. 600kr pr styk. Samlet 3600kr

  600,00 kr.18-11-2022
 6. Arne Jacobsen, Oxford, Stol, To styks Arne Jacobsen Oxford stole sælges. De er fra 1984.

Som det ka

  Arne Jacobsen, Oxford, Stol, To styks Arne Jacobsen Oxford stole sælges. De er fra 1984. Som det kan ses på billederne er læderet på armlænene slidte og burde blive skiftet. Selve læderet på stolene

  5.000,00 kr.03-11-2022


Sådan handler du sikrest på DBA

Det er klart mest sikkert, hvis du selv henter varen. Så har du set varen, og der er ikke noget at komme efter. Køber du lamper eller andet elektronik, er det altså også ok at spørge, om du lige må sætte den til strøm, og her taler jeg altså af erfaring - jeg er kommet hjem med en lampe, som ikke virkede.

Køber du en mindre vare, som skal sendes, handler det om tiltro til sælger, og det kan nogle gange føles lidt grænseoverskridende.

Vi kan begge rigtig godt lide, at man kan CPR-validere sig igennem DBA, så ved du, at sælger har givet DBA rettigheder til, at de kan finde frem til dennes navn og adresse. Det handler nok også meget om mavefornemmelse, for desværre er der svindlerne og luskepelsene derude.

Er det for godt til at være sandt? For billigt? Sælger for ivrig eller andet, så tænk dig om en ekstra gang. Hvis du for eksempel står og skal købe eller sælge en ny bil, så kan du læse disse råd til, hvordan du sikrest gør dette i denne artikel, som indeholder en sikkerhedsguide til køb af en brugt bil, og i denne artikel får du en guide til, hvordan du sikrest får solgt din bil.

Du kan få flere tips og tricks fra DBA Support, ved at klikke her.

Jeg er heldigvis stadig ikke blevet snydt, og DBA har gjort det nemt for sælger at sende, så heldigvis er der mange muligheder for at gøre nogle gode køb og få det tilsendt. 

LÆS OGSÅ: Video: På besøg hos genbrugselskeren, Rie

Ting til salg på DBA:

 1. Brugt, nypolstret 7'er, Svane eller æg

  Brugt, nypolstret 7'er, Svane eller æg

  Andet, læder, Æg, svane, 7er stole med sælskind. Et af Møbelpolstren.DK's speciale. Vi har købt de største og fineste sælskind til dette formål på CPH Fur's auktioner. Brugt æg nybetrukket med sælski

  33.500,00 kr.23-11-2020
 2. Lænestol

  Lænestol

  Lænestol, stof, KAN LEVERES , Fin solskinsgul lænestol med god siddekomfort. Stolens mål er H 73 B 80 D 72 Siddehøjde 42. Henvendelser besvares hurtigt alle dage. Møblet er til salg så længe det er p

  600,00 kr.18-06-2022
 3. Lænestol model SK 2019, KVADRAT møbeluld - ny produceret

  Lænestol model SK 2019, KVADRAT møbeluld - ny produceret

  Lænestol, stof, SK 2019 monocreativity, Ny produceret lænestol Model SK 2019. Kvalitets KVADRAT møbeluld Hallingdal. Massiv egtræ ben og negle. Løse sæde hynde af naturlig kokos måtte. Designet og fre

  8.900,00 kr.23-08-2022
 4. HIMOLLA 9107 LÆNESTOL MEDIUM M/LØFT

  HIMOLLA 9107 LÆNESTOL MEDIUM M/LØFT

  Læderlænestol, læder, Himolla lænestol med motor. Stolen har mange funktioner som gør at den både kan hjælpe en med at komme op og ned men også kan lænes tilbage og løfte fodskammel. Normalpris kr. 1

  9.999,00 kr.22-08-2022
 5. Søren Ladefoged Skammel

  Søren Ladefoged Skammel

  Søren Ladefoged Skammel, Andet, Fodskammel, Teak "Gå til Varen." For at se flere fotos af varen. Generel Info. Varen er stadig til salg. Sender ikke varer. Levering kan evt. aftales i Storkøbenh

  2.200,00 kr.08-12-2022
 6. Lænestol

  Lænestol

  Lænestol, læder, Dansk Møbelproducent , Højrygget lænestol i læder. Monteret på Fempasfod i mørkbejdset bøgetræ. Kan ligges ned i ryggen. Trænger til læderfedt,ellers pæn stand. Evt kan lev aftales.

  700,00 kr.23-12-2020


Vi anbefaler dig at få en personlig profilside på DBA

Så kan vi anbefale at opgradere og få en plus-profil. Det koster 29,- om måneden, og så får du en personlig profilside, gode rabatter på fragt og premiumvisning på dine annoncer, så den figurerer højere og er mere synligt. Sådan kan folk også vælge at følge din profil på DBA. Det betyder, at hver gang, du lægger en ting til salg, vil dine følgere få en meddelelse.

En personlig profilside giver tryghed for køberne, og samtidig god mulighed for rabatter på fragt og premiumvisninger på dine annoncer
En personlig profilside giver tryghed for køberne, og samtidig god mulighed for rabatter på fragt og premiumvisninger på dine annoncer

Så er det bare at oprette annoncer. Du kan læse mere her om, hvordan du laver annoncer, der sælger godt på DBA. Og klik her for at se en video, hvor vi guider dig til, hvordan du med ting fra skuffen kan pakke dine DBA-salg ind og klar til at blive sendt bedst muligt.

Hvis du lige nu er interesseret i DBA, fordi du gerne vil have solgt dine studiebøger, så kan vi afsløre, at det også er lige nu, der sælges flest studiebøger på DBA, så din timing er rigtig. Her får du en guide til, hvordan du bedst får solgt studiebøgerne.

God købelyst -  Vi håber, I finder nogle gode fund!

Relaterede artikler