På besøg hos en genbrugselsker: Niels Jørgen
Bolig

På besøg hos en genbrugselsker: Niels Jørgen

Julie Schoen
Julie Schoen

En Dior-jakke til 300 kroner og sko, der skiftede farve. Niels Jørgen har gennem årerne fundet tusindvis af skatte på genbrugsmarkedet. Skatte, som kendisserne køber og låner af ham, og som han også selv fikser, så de funkler igen.

Mange af os har prøvet at forelske os i en frakke, som vi har set en kendis bære på TV. Eller et par bukser, studieværten havde på. Vi kender vist alle sammen de der shoppeture, hvor man er ind og ud af butikker i forsøget på at anskaffe sig den beklædningstilstand, man spottede på en kendis. Håbet er, at tøjet vil se lige så godt ud, når det sidder på én selv.

Men for 35-årige Niels Jørgen fra Vesterbro i København er situationen den omvendte. Her kommer kendisserne til ham, for at overtage hans tøj.

I kraft af Niels Jørgen Jørgensen mangeårige arbejde som vurderingsekspert, har han en stærk og bred visuel forståelse, som gør, at han er eminent til at sammensætte et flot look, og det gælder også med tøj, der er købt brugt. Tøjet i Niels Jørgens klædeskab på Vestebro er alt sammen købt brugt, og når han af og til skal have det afsat, har han mange gange prøvet, at det var en kendt, der troppede op hjemme i lejligheden for at blive den nye ejer af hans unikke klæder.

- Jeg har for eksempel være så heldig, at Nanna Øland (læs Oh land) købte noget af mit designertøj. Noget af det har hun båret i musikvideoer. For eksempel er det sæt, som Nanna har på i sin musikvideo, hvor Helena Christensen er med, et sæt, der tidligere har tilhørt mig, fortæller Niels Jørgen.

Også udenlandske navne har aflagt Niels Jørgen et visit for at overtage noget i hans garderobe:

- Madonnas stylist har engang købt en frakke af mig, som jeg siden spottede, at hun havde på, da hun medvirke på forsiden af New York Times. Det var ret sjovt, siger Niels Jørgen.

Og det er faktisk lidt af en gåde, hvordan Niels Jørgen er lykkedes med at få fingrene i det åbenbart så eftertragtede second hand-tøj, for han må ofte give afkald på det pæneste tøj og de flotteste brugte ting, han finder. Hvorfor, kan du blive klogere på herunder.

LÆS OGSÅ: Niels Jørgen fortæller om de bedste brugte gaver, han har givet
LÆS OGSÅ: Niels Jørgen fortæller, hvad der er moderne at købe på DBA lige nu

Da vi spørger Niels Jørgen, hvad han ikke kunne finde på at købe brugt, lyder svaret: ’Hvis jeg på et loppemarked ser en stor bunke med dyner og undertøj, holder jeg mig da lidt tilbage’, griner han
Da vi spørger Niels Jørgen, hvad han ikke kunne finde på at købe brugt, lyder svaret: ’Hvis jeg på et loppemarked ser en stor bunke med dyner og undertøj, holder jeg mig da lidt tilbage’, griner han

De bedste fund skal videre til andre

Det kan gøre én helt euforisk at finde den helt rigtige lædertaske til ingen penge i en stor bunke af brugte tasker. Så kan man bære den om skulderen foreviget og glæde sig over sit gode køb.

Men når de gode fund sker for Niels Jørgen, er det en lidt anden sag. Han kan nemlig ikke altid bare selv tage dem. Faktisk skal han forsøge bedst muligt at få nogle andre til at købe dem.

Det er nemlig en del af hans frivillige arbejde for Blå Kors.

Niels Jørgen arbejder to dage om ugen frivilligt, som visuel merchendise hos Blå Kors i Borgergade i København. Blå Kors er en genbrugsbutik, og her sørger Niels Jørgen for at kigge de brugte varer på hylderne igennem for de bedste tilbud. Og dem udstiller han i butikkens vindue.

- Jeg kan ikke bare tage alt det med hjem, som jeg synes, er flot. Men så kan jeg til gengæld give følelsen af at have givet et godt fund videre til nogle andre, fortæller Niels Jørgen, der dog sagtens kan huske, hvilken ting der har været sværest for ham at give slip på:

En dag fandt jeg et Yves Saint Laurent-tørklæde med logo’er på over det hele til 26 kroner. Jeg vidste dog, at dukken i vinduet ville blive så flot, hvis hun fik tørklædet på, så jeg ”ofrede” mig
fortæller Niels Jørgen med et glimt i øjet.

Tørklædet blev dog hurtigt solgt, og sådan er hans job jo på én og samme tid en smule utaknemmeligt: Når han finder de flotte ting, skal de i vinduet, og hvis de er så flotte, som Niels Jørgen synes, de er, bliver de til gengæld også solgt i en fart. Så er det med at finde noget nyt, hvorimod at man i butikker med nyt tøj bare kan henvise til flere modeller af samme vare.

- Jeg fandt også engang et Gucci-bælte, som jeg da også havde lyst til at købe, men som blev udstillet i stedet for. Ja, det er jo en hårdfin grænse, fortæller Niels Jørgen.

Hans tommelfingerregel for, hvornår noget skal i vinduet, er som følger:

- Jeg tænker, at hvis jeg vil have det med hjem, er det en ting, som skal i vinduet.

Yves Saint Laurant til salg på DBA:

 1. Clutch, Yves Saint Laurent, Sælger denne her smukke taske som jeg ikke bruger længere. Mødes gerne i

  Clutch, Yves Saint Laurent, Sælger denne her smukke taske som jeg ikke bruger længere. Mødes gerne inde i butikken for at garantere ægtheden.

  5.000,00 kr.11-06-2024
 2. Kortholder, Yves Saint Laurent, YSL pung købt i februar, brugt en smule.
Alt medfølger. Kvitering me

  Kortholder, Yves Saint Laurent, YSL pung købt i februar, brugt en smule. Alt medfølger. Kvitering medfølger også. Levering betaler køber for.

  1.800,00 kr.23-05-2024
 3. CASSANDRE MATELASSÉ SMALL ENVELOPE WALLET

  CASSANDRE MATELASSÉ SMALL ENVELOPE WALLET

  Pung, Yves Saint Laurent, CASSANDRE MATELASSÉ SMALL ENVELOPE WALLET 👜 Kvittering medfølger ikke!🧾 Dustbag medfølger ikke! 🛍️ Denne varer er verificeret af vores eksperter! ✅ Højde: ca 7.5 cm 📐 Br

  1.299,00 kr.15-05-2024
 4. Håndtaske, Yves Saint Laurent, Smukkeste helt blå sac du jour fra Saint Laurent.

Den har brugsspor.

  Håndtaske, Yves Saint Laurent, Smukkeste helt blå sac du jour fra Saint Laurent. Den har brugsspor. Kommer med originale papirer som ses på billedet.

  4.500,00 kr.25-03-2024
 5. Mappe, Yves Saint Laurent, Så fed og unik med minimum brugstegn.

Nypris omkring 16000kr 

Giv et bu

  Mappe, Yves Saint Laurent, Så fed og unik med minimum brugstegn. Nypris omkring 16000kr Giv et bud! Tilbyder normalt ikke afhentning men den kan ses efter aftale.

  1.099,00 kr.30-09-2023
 6. Crossbody, Yves Saint Laurent - Lou mini bag, Næsten som ny, alt medfølger. Købt i København maj 20

  Crossbody, Yves Saint Laurent - Lou mini bag, Næsten som ny, alt medfølger. Købt i København maj 2021 Målene på tasken er 19 X 10,5 X 5 CM Nypris 9400,00 kr.

  8.500,00 kr.31-07-2023

3.483 tørklæder kan du lige nu finde på DBA. Dertil kan du finde 235 ting fra Yves Saint Laurent på DBA.

’Det er lidt sjovt, at jeg arbejder i Blå Kors og samtidig bruger så meget af min tid på DBA. Begge virksomheder hedder noget med blåt’, siger Niels Jørgen og griner
’Det er lidt sjovt, at jeg arbejder i Blå Kors og samtidig bruger så meget af min tid på DBA. Begge virksomheder hedder noget med blåt’, siger Niels Jørgen og griner

Niels Jørgen: 10 sofaer i min stue er måske en smule 'overkill'

80 procent af Niels Jørgens lejlighed består af genbrugsfund. Resten har han købt på udsalg fra nyt eller fået i gave. I det hele taget går Niels Jørgen meget op i at genbruge, men han slæber ikke konstant poser af fund hjem fra Blå Kors-butikkerne, fordi han også shopper fundene andre steder:

- Jeg køber en masse på DBA, og jeg går også meget på loppemarkeder. Jeg er nok på et loppemarked hver weekend, og her browser jeg mest. På DBA kan jeg gøre alle slags køb. For du kan finde alt. Om det er et låg til din tupperware, en flot taske, et designerbord eller en skærm til en gammel, grim lampe, der nu er blevet niche, fortæller Niels Jørgen.

Han køber for det meste brugt tøj. Alene af den grund, at det ikke fylder:

- Man kan jo ikke bare blive ved at købe købe sofaer, blot fordi man er vild med printet. Det vil være lidt overkill med ti sofaer inde i min stue, siger Niels Jørgen og slår en latter op.

Niels Jørgen nuværende sofa – som han altså kun har én af – samt hans spisebordslampe og -bord - er alt sammen købt brugt.

Men det seneste genbrugskøb var heldigvis et af dem, der ikke fylder alverden. Det var en frakke fra Pierre Balmain, som han købte på DBA for 200 kroner.

LÆS OGSÅ: Sådan rydder du op med Marie Kondo

Her ses Niels Jørgens seneste genbrugskøb – en blå Pierre Balmain-frakke købt for 200 kroner på DBA
Her ses Niels Jørgens seneste genbrugskøb – en blå Pierre Balmain-frakke købt for 200 kroner på DBA
Niels Jørgens sofa. ’Det er en principsag for mig, at de møbler, jeg køber, er brugte. Hvad enten det er Ikea-møbler eller designer – de skal være brugte. Det er unødvendigt at købe nyt. Hvis man for eksempel mangler en bænk, kan man lige så godt søge efter den brugt i stedet for at gå ind i Hay. På brugtmarkedet finder du dem meget flottere’
Niels Jørgens sofa. ’Det er en principsag for mig, at de møbler, jeg køber, er brugte. Hvad enten det er Ikea-møbler eller designer – de skal være brugte. Det er unødvendigt at købe nyt. Hvis man for eksempel mangler en bænk, kan man lige så godt søge efter den brugt i stedet for at gå ind i Hay. På brugtmarkedet finder du dem meget flottere’

Dette er Niels Jørgens yndlingsfund lige for tiden

Selvom Niels Jørgen mest kommer hjem med tøj, når han har scoutet på genbrugsmarkedet, er hans yndlingsfund er ikke noget, der involverer tøj.

Lige nu er jeg rigtig glad for min kaffekoble. Det er sådan en fra Bodum med kork hals, som jeg har set i butikkerne. Jeg elsker kaffe, men jeg blev nærig i forhold til at købe den, fordi jeg ikke synes, den kom nok på tilbud
griner Niels Jørgen.

Men da en sælger i Århus satte kaffekolben til salg på DBA, slog Niels Jørgen til:

- Han sendte den til mig for ingen penge, og tilmed gav jeg ingen penge for den. Næsten. Og den er endda lavet i glas.

I butikkerne koster kolben 350 kroner, mens Niels Jørgen slap med 150 kroner.

Bodum til salg på DBA:

 1. Porcelæn, Termokrus , Bodum Pavina, 4 stk ny pris er 189kr stk  Sælges samlet ialt

  Porcelæn, Termokrus , Bodum Pavina, 4 stk ny pris er 189kr stk Sælges samlet ialt

  160,00 kr.24-06-2024
 2. Porcelæn, Cabaretfad, Bodum, Brugt få gange. 43 cm

  Porcelæn, Cabaretfad, Bodum, Brugt få gange. 43 cm

  125,00 kr.24-06-2024
 3. Glas, Bodum Hot Pot, Ovnfade, 10 - 16 - 22 cm i diam fine
Kan tages med til Viborg og Amager

  Glas, Bodum Hot Pot, Ovnfade, 10 - 16 - 22 cm i diam fine Kan tages med til Viborg og Amager

  80,00 kr.24-06-2024
 4. Glas, Salt/peber holder, Bodum, 2 stk salt ig peber holder, pæne og velholdte mål h 10 cm m låg, di

  Glas, Salt/peber holder, Bodum, 2 stk salt ig peber holder, pæne og velholdte mål h 10 cm m låg, dia 7 i bunden

  100,00 kr.24-06-2024
 5. Bodum drinkspinde, glas m kork, pris for 2 stk

  Bodum drinkspinde, glas m kork, pris for 2 stk

  Borddækning > Hjemmebaren, Bodum drinkspinde, glas m kork, pris for 2 stk, Skønne, lange retrobasser fra Bodum, af glas, med korkskaft 21,5 cm lange - korken har lidt brugsspor på nogle af pindene PR

  25,00 kr.12-06-2023
 6. Andet, KRUS, BODUM, Har 4 store og 2 små hvide porcelæns krus med sort silicone “kappe” på

De frems

  Andet, KRUS, BODUM, Har 4 store og 2 små hvide porcelæns krus med sort silicone “kappe” på De fremstår uden skår - hakker eller andre brugsspor Prisen er for alle 6 krus De kan hentes i Hørsholm e

  80,00 kr.24-06-2024

1.620 annoncer med Bodum finder du lige nu på DBA. Blandt andet køkkenudstyr, glas og porcelæn.

Her ses et af de genbrugsfund, som Niels Jørgen er mest glad for. Et af dem, han samtidig har gjort sig for nyligt
Her ses et af de genbrugsfund, som Niels Jørgen er mest glad for. Et af dem, han samtidig har gjort sig for nyligt

Dette forsøger Niels Jørgen at undgå, når han køber brugte sager

De fleste genbrugsshoppere er gode til at sammensætte deres fund med nye varer, sådan så det bliver et fint miks af gammelt, der møder nyt. Men Niels Jørgen køber stort set aldrig nyt tøj, andet end det helt basale, og derfor har han lidt en udfordring.

- Jeg har øje for, at det tøj, jeg køber, ikke skal få mig til at ligne en fra 1970’erne. Jeg kan godt købe en flot, gammel bluse fra 1970, men jeg sørger for at tage noget nyere på til den, for at jeg ikke ligner én fra gamle dage. Det gider man jo ikke, fortæller han.

På den anden side vil Niels Jørgen gerne skilte med, at hans tøj er nøje udvalgt og måske også lidt svært at få fat på:

Jeg elsker, når folk komplimenterer og spørger, hvor mit tøj og mine ting er fra. ’Den er fra Blå Kors’, svarer jeg, hvis det nu er tilfældet. Det synes jeg er rigtig fedt at kunne sige, og det siger også en helt del om dig, hvorvidt du køber brugt eller nyt. I min optik har det mere værdi at købe brugt
siger Niels Jørgen og forsætter:

- Jeg synes, jeg er rigtig god til at købe det rigtige ind og klæde mig på. Jeg synes, jeg er god til at bære brugt og bære det flot. Og jeg får meget ros.

Han tænker faktisk ikke engang længere over, at han ”kun” omgiver sig med brugte møbler, ting og tøj. Det er bare blevet naturligt for ham. Og det ved hans omgangskreds godt.

LÆS OGSÅ: Statistik: Her er den typiske DBA-bruger

Et af de brugtkøb, det kribler i Niels Jørgens fingre for at tage i brug, er et par – ifølge Niels Jørgen – ’virkelig flotte Chanel-skistøvler’, som han købte på DBA. ’Det er et par Moon boots, så man ligner lidt en teletubbie i dem, og derfor venter jeg med at tage dem på, til når det sner. Ellers er de for fjollede’, griner han
Et af de brugtkøb, det kribler i Niels Jørgens fingre for at tage i brug, er et par – ifølge Niels Jørgen – ’virkelig flotte Chanel-skistøvler’, som han købte på DBA. ’Det er et par Moon boots, så man ligner lidt en teletubbie i dem, og derfor venter jeg med at tage dem på, til når det sner. Ellers er de for fjollede’, griner han

Dior-jakke fik hjertemassage for 200 kroner

Niels Jørgen ikke kun køber brugt tøj. Han giver det også sommetider ”førstehjælp”. Finder han noget, han kan se, har potentiale, kan det hurtigt komme en tur forbi Niels Jørgens lokale skrædder.

- Jeg købte en gang en super flot frakke til 100 kroner. Den var af tydelig dyr kvalitet, men skuldrene var for store. Jeg havde dog overskud til at gå hen til en skrædder med den, for at få flyttet skuldrene på den, fortæller Niels Jørgen.

”Frakke-operationen” kostede ham 200 kroner, men de i alt 300 kroner, frakken er endt med at koste ham, er Niels Jørgen godt tilfreds med:

- Jeg har jo fået en helt ny Dior-jakke for de penge. En jakke, der passer mig perfekt.

Også nogle bukser, som Niels Jørgen fandt i en bunke af brugt tøj, blev adopteret af ham og kastet i hænderne på en skrædder. Bukserne var i god kvalitet, men de skulle lægges op.

- Jeg tror det er uvidenhed, der gør, at folk ikke går til skrædder med de ting, de finder brugt, som har potentiale, lyder efterrationaliseringen fra Niels Jørgen.

Han oplyser derfor, at det koster mellem 150-200 kroner at få lagt begge bukseben op.

- For de penge kan du jo ikke engang købe nye bukser i Zara. Jo, måske noget fra deres grimme, billige linje, griner han.

Dior-frakker til salg på DBA:

 1. Blazer, str. 38, Christian Dior, Sort, Næsten som ny, Flot blazer i str. 44 - Italiensk (svarer ti

  Blazer, str. 38, Christian Dior, Sort, Næsten som ny, Flot blazer i str. 44 - Italiensk (svarer til M eller L)

  6.000,00 kr.05-05-2024
 2. Frakke, str. findes i flere str., Se foto, Grå tweet og blød brun out Dior jakke, Se ovenover, Go

  Frakke, str. findes i flere str., Se foto, Grå tweet og blød brun out Dior jakke, Se ovenover, God men brugt, Fin grå tweet jakke varm og pæn str 38, kr 100, brun outdoor jakke med dobbelt lynlås ,

  100,00 kr.11-11-2023

Klik her og find jakker og frakker fra Dior. Du kan finde 62 beklædningsdele fra Dior, og klik her for at finde Dior i kategorien ’skønhed og velvære’.
  
  

Sådan kan du få sko til at skifte farve

Det er langt fra, at tøjet eller møblerne er lige sådan, som Niels Jørgen vil have dem, når han spotter dem på brugtmarkedet. Derfor har han efterhånden gjort det til hverdag at opsøge eksperter, der kan indfri varernes potentiale.

- Finder du et bord, kan du altså godt bruge 10 minutter på at slibe bordpladen. Det kan du gå i byggemarkedet og få rådgivning til, hvordan. Du kan også sagtens gå ind på et renseri med en bluse og den tilhørende rødvinsplet for at høre, om den kan komme af, råder Niels Jørgen, der er klar med endnu flere tips og tricks.

- Hos skomageren kan du få vejledning om, hvorvidt det kan betale sig at lappe skoene – for eksempel sætte nye såler på. Folk skal generelt finde overskuddet og tiden til at reparere.

Niels Jørgens sko er et traskende eksempel på, hvordan en ting, man ikke var 100 procent tilfreds med, kan blive lige det, man ønskede sig:

Jeg havde engang ledt i lang tid efter et par sko. Da jeg endelig fandt dem, var de i den forkerte farve. Jeg gik ned til skomageren og spurgte ham, hvordan jeg skulle indfarve dem. Skomageren fortalte mig, hvordan jeg selv kunne farve dem ved først at remse dem ned med acetone, for derefter at bruge den rigtige læderfarve, som han havde i sit sortiment
fortæller Niels Jørgen, hvis sko i dag er i den farve, han foretrækker.
Her ses de sko, som Niels Jørgen købte brugt turkis og fik hjælp af skomageren til at male sorte
Her ses de sko, som Niels Jørgen købte brugt turkis og fik hjælp af skomageren til at male sorte
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på dbaguide@ebay.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
I Blå Kors-butikken kan Niels Jørgen sagtens finde på at købe noget til ti kroner. ’Sådan nogle ting, som man altid kan bruge: Et rivejern, en sølvske. Ting, man måske ikke lige mangler, men altid kan bruge. Det kunne også være sølvtøj’
I Blå Kors-butikken kan Niels Jørgen sagtens finde på at købe noget til ti kroner. ’Sådan nogle ting, som man altid kan bruge: Et rivejern, en sølvske. Ting, man måske ikke lige mangler, men altid kan bruge. Det kunne også være sølvtøj’

Denne ting leder Niels Jørgen efter lige nu på brugtmarkedet

Nu hvor Niels Jørgen har anskaffet sig en kaffekolbe er næste trin at finde en kaffekværn.

- Nu har jeg jo kaffekolben, men jeg mangler en kværn. Jeg har set en helt bestemt én fra Bodum, som jeg synes er flot, siger Niels Jørgen, der forsikrer, at han altid er på udkig efter et eller andet

Og hvis det ikke er til ham selv, er det i arbejdsmedfør. Og ikke kun i forbindelse med Blå Kors. Niels Jørgen har nemlig også brugt tid på at hjælpe med at indrette ’Reffen’, der er det ”nye” street food-sted på Refshaleøen på Amager.

Sammen med en indretningskonsulent indrettede de det trendy sted med brugte møbler. Hele stedet blev indrettet med brugte ting, bortset fra lamperne i pærerne. De var nye.

Det skaber bare en hel anden stemning med brugte møbler
fortæller Niels Jørgen.

Kaffekværne på DBA:

 1. GRAEF kaffekværn. Ikke brugt særlig meget., GRAEF, GRAEF kaffekværn. Så god som ny. 1 år gammel og i

  GRAEF kaffekværn. Ikke brugt særlig meget., GRAEF, GRAEF kaffekværn. Så god som ny. 1 år gammel og ikke brugt så meget. Nypris 750 kr.

  300,00 kr.24-06-2024
 2. DeLonghi Kaffekværn KG89

  DeLonghi Kaffekværn KG89

  Coffee Grinder, Delonghi, En kaffekværn fra DeLonghi er perfekt til alle kaffeelskere. Stand: Brugt - Let slitage

  328,00 kr.04-04-2024
 3. Kaffemaskine, Smeg, Model DCF02RDEU. Rød Smeg kaffemaskine. Afkalket hyppigt og generelt velholdt. K

  Kaffemaskine, Smeg, Model DCF02RDEU. Rød Smeg kaffemaskine. Afkalket hyppigt og generelt velholdt. Køb sammen med matchende kaffekværn for 1200 kr i alt. OBS! Der er gået et par elementer i det venstr

  750,00 kr.23-06-2024
 4. Kaffekværn, Smeg, Model CGF01RDEU. Rød Smeg kaffekværn. Rengjort og velholdt. Kun lidt brugt. Køb sa

  Kaffekværn, Smeg, Model CGF01RDEU. Rød Smeg kaffekværn. Rengjort og velholdt. Kun lidt brugt. Køb sammen med matchende rød kaffemaskine for 1200 kr i alt.

  750,00 kr.23-06-2024
 5. Wilfa kaffekværn, Elektrisk kaffekværner fra mærket Wilfa.
Virker som den skal. Laver både til kogek

  Wilfa kaffekværn, Elektrisk kaffekværner fra mærket Wilfa. Virker som den skal. Laver både til kogekaffe, filterkaffe, stempelkaffe, mokka og aeropress. Nypris 889 kr. Afhentes i 2665 Vallensbæk

  600,00 kr.23-06-2024
 6. Wilfa Svart Aroma kaffekværn CGWS130B

  Wilfa Svart Aroma kaffekværn CGWS130B

  Coffee Grinder, Wilfa, Lav en lækker kop kaffe hver gang, takket være Wilfa Svarte Aroma kaffekværnen. Wilfa kværnen sikre, at du kan få friskkværnet kaffe med ekstra meget smag i. Stand: Som ny - or

  711,00 kr.16-04-2024

268 kaffekværne kan du i skrivende stund finde på DBA.

Her ses et billede af det lokale på Reffen, som Niels Jørgen hjalp til med at indrette. Møblerne var købt brugte
Her ses et billede af det lokale på Reffen, som Niels Jørgen hjalp til med at indrette. Møblerne var købt brugte
Her er billeder af Reffen, som Niels Jørgen hjalp til med at indrette med genbrugsfund. ’DBA har så bred en sælgerskare, at der ikke er noget, der er ufint at sætte til salg. Det betyder, du let kan finde nogle skatte på sitet’, siger Niels Jørgen
Her er billeder af Reffen, som Niels Jørgen hjalp til med at indrette med genbrugsfund. ’DBA har så bred en sælgerskare, at der ikke er noget, der er ufint at sætte til salg. Det betyder, du let kan finde nogle skatte på sitet’, siger Niels Jørgen

Niels Jørgens 3 råd til dig, der vil købe brugt
  

1. Det rigtige kommer til den, der …

- Du skal have tålmodighed. Den helt rigtige sofa kan tage et halvt års tid at finde. Da jeg skulle finde min, sad jeg på nogle hynder på gulvet i et godt stykke tid, fordi jeg ikke ville gå på kompromis og bare købe en sofa for at have noget at sidde på, fortæller Niels Jørgen, der havde sendt den gamle til genbrug i en måske lidt for hurtig hast i forhold til den tid, han havde regnet med, at det tog at skaffe sig en ny.

I dag har han fundet sig den helt rigtige sofa, som han synes, er ’super flot’.
   

2. Ikke vær doven

- Vær ikke for snerpet og sippet i dine indkøb. De fleste ting kan fixes eller renses ned. Og det er også charmerende at vide, at du selv har trykker nye ledninger gennem den gamle lampe, siger Niels Jørgen og understreger, at det også kan være hyggeligt at bruge tid sammen med sine ting.
  

3. Kan man fodre grise med dem?

- Når jeg går på et loppemarked, ved jeg, hvad en ting bør koste. Det er en følelse, jeg har, som snakker sammen med min erfaring. En musselmalet sukkerskål kan let være rigtig dyr på et loppemarked, men du kan samtidig fodre grise med dem, fordi der er produceret så mange, og den viden giver mig rum til at prutte sådan en ting som denne ned i pris. For går den ikke, finder jeg nok sukkerskålen et andet sted til en anden pris, fortæller Niels Jørgen.

Han siger, at man for det meste godt kan prutte ting 100 kroner ned i pris. Han giver også gerne et eksempel på ting, du burde kunne prutte mere ned i pris end ”bare” 100 kroners afslag:

- Yngre mennesker kan jo godt lide at have de her Isbjørne-porcelænsfigurer stående, for de er meget cool. Men de er også produceret i hobetal, så hvis de i en butik koster 2.000 kroner, bør de være udbudt til omkring 1.200 kroner på et loppemarked. Og så burde du kunne tage figuren hjem for 900 kroner, råder Niels Jørgen og tilføjer:

- Ellers støder du nok på den samme figur igen en anden dag.

LÆS OGSÅ: Sådan får du besked, når der er gratis ting på DBA nær dig

Niels Jørgen bruger dagligt DBA, hvor han leder efter møbler, tøj, sko og alt muligt derimellem. For eksempel har han købt denne isbjørn brugt
Niels Jørgen bruger dagligt DBA, hvor han leder efter møbler, tøj, sko og alt muligt derimellem. For eksempel har han købt denne isbjørn brugt

Niels Jørgen er ikke kun en genbrugshaj, når det handler om at indrette og udsmykke sig med brugtfund. Han er også god til at gøre gode handler, når han sælger sine ting videre. Og det gør han tit. Og nogle gange endda med fortjeneste. Engang blev han ”tvunget” til at købe 4 chaneltasker, kun for at kunne blive ejer af den 5., men det viste sig at blive en indbringende handel for Niels Jørgen, der kunne sælge de fire tasker videre for mere end det dobbelte. Læs om det i artiklen her, såfremt den er udkommet.

Er du en nær ven eller familiemedlem til Niels Jørgen, kan du også regne med, at han tropper op med en brugt ting, pakket ind, hvis du inviterer til fødelsdag. Niels Jørgen giver nemlig ofte gaver, som han har fundet second hand. Ikke alle falder i lige god jord. Det kan du læse om i artiklen, som bliver udgivet til november, her.

I kraft af Niels Jørgens arbejde har et godt tag om moden. Han er derfor eminent til at spotte de genbrugsting, du skal købe nu, inden de stiger i værdi – inden de bliver så moderne, at alle har dem og sælger dem dyrt. I artiklen her kan du læse, hvad du skal skaffe dig fra genbrugsmarkedet nu, hvis du vil bo moderne.

En kajak i entreen og en påfugl i stuen. I videoen herunder kan du lære en anden genbrugselsker at kende: Nemlig Camilla fra Gilleleje, som du også kan læse mere om, her.

Relaterede artikler