Alt du bør vide, når du køber tagboksen brugt
Motor

Alt du bør vide, når du køber tagboksen brugt

Ebbe Sommerlund
Ebbe Sommerlund

At montere en tagboks er en billig måde at få en større bil på, når du har brug for mere plads. Det er endda ikke særligt svært, men det kan være svært at få købt én, for der er så mange at vælge imellem på brugtmarkedet. Her er nogle råd, der forhåbentlig gør det lettere for dig at navigere i mængden af brugte tagbokse.

Tagbokse bliver sjældent slidt op, og derfor er de et oplagt brugtkøb, hvor du ofte kan spare 40-60 procent af nyprisen - selv på de kendte modeller fra producenten Thule, der er førende indenfor tagbokse.

Lige nu er tagbokse noget af det, folk søger allermest på på DBA, og hvis du er en af de mange, der lige nu står og mangler en tagboks til bilen, så læs med her. For her får du nogle råd til, hvad du bør være opmærksom på, når du køber en tagboks og tagbøjler brugt. Vi begynder med rådene til at få købt brugte tagbøjler:

Bøjlerne skal passe til bilen

Faktisk er bøjlerne til tagboksen det første og vigtigste skridt, da bøjlerne skal passe til bilen. Du kan til de kendte mærker købe forskellige monteringskit til bøjlerne, men start altid med at søge efter brugte bøjler, der har været brugt til en bil magen til din, for så er du sikker på, at de passer. Monteringsbeslag passer typisk til flere biler, og du kan slå typerne op på bøjleproducentens hjemmeside. Nogle bøjler er ovale og lavet i aluminium – de ovale har lidt mindre risiko for støj og er også lettere.

Der er cirka 380 forskellige tagbokse til salg på DBA lige nu og mere end 1.600 forskellige bøjler
Der er cirka 380 forskellige tagbokse til salg på DBA lige nu og mere end 1.600 forskellige bøjler

Bøjlerne er nemmest at montere, hvis din bil har tagrælinger (rails) – altså skinner eller bøjler, der løber på langs af taget. De er nemme at montere bøjler på, men også her skal beslagene passe. Hvis bilen ikke har rails, skal beslagene gribe ned i døråbningen, og det kræver lidt mere opmærksomhed og finesse for ikke at ridse lakken, når du monterer.

Husk at få eventuelle nøgler med til bøjlerne, når du har fundet de rette – det kan være, at sælger har glemt, at der ikke bare følger nøgler med til tagboksen, men også nøgler med til selve bøjlerne, for det gør der til flere af dem.

Tagbøjler til din bil? Find dem på DBA

 1. Tagbøjler, Mercedes, Tagbøjler til Mercedes C 220 D årgang 2017 
Tagbøjler er originale og købt ved

  Tagbøjler, Mercedes, Tagbøjler til Mercedes C 220 D årgang 2017 Tagbøjler er originale og købt ved Mercedes november 2017 - kvittering haves

  900,00 kr.26-03-2023
 2. Tagbøjler, Ukendt, 1 sæt tagbøjler + beslag - kun brugt 3 gange
Passer bl.a. til Peugeot 306
Kan afh

  Tagbøjler, Ukendt, 1 sæt tagbøjler + beslag - kun brugt 3 gange Passer bl.a. til Peugeot 306 Kan afhentes gratis

  1,00 kr.26-03-2023
 3. Tagbøjler, VW, Originale VW tagbøjler. Velholdte og super pæne

  Tagbøjler, VW, Originale VW tagbøjler. Velholdte og super pæne

  1.500,00 kr.26-03-2023
 4. Tagbøjler, Thule, Passer på Mercedes GLB

Brugt 2 gange!

  Tagbøjler, Thule, Passer på Mercedes GLB Brugt 2 gange!

  800,00 kr.26-03-2023
 5. Tagbøjler, Mercedes, Originale tagbøjler til GLE-klasse. Brugt på en skiferie. Som nye. Nypris 2400,

  Tagbøjler, Mercedes, Originale tagbøjler til GLE-klasse. Brugt på en skiferie. Som nye. Nypris 2400,-

  1.500,00 kr.26-03-2023
 6. Tagbøjler, Skoda, Originale Skoda tagbøjler til en Skoda Rapid Spaceback - kode 5JJ. 

Fejler ingent

  Tagbøjler, Skoda, Originale Skoda tagbøjler til en Skoda Rapid Spaceback - kode 5JJ. Fejler ingenting - vi fik købt de forkerte til vores Rapid.

  600,00 kr.26-03-2023

Her kan du se alle de 1.600 tagbøjler til bilen, der lige nu er til salg på DBA.

Originale bøjler kan findes på DBA

Ofte kan du finde originale bøjler brugt og billigt til din bil på DBA. De ikke-originale bøjler er dog produceret af de samme fabrikanter, så kvalitetsmæssigt er der ikke forskel på en bøjle, hvor der står Thule, og en der står Renault på.

Undgå larm fra bøjlerne

Måske har du hørt bøjler, der larmer, når de er monteret. Den irriterende hylelyd er som regel let at undgå, hvis du sørger for, at alle huller og revner på bøjlerne er lukket af. På nye bøjler er der plastik med, som kan klippes af i den rigtige længde, men i en snæver vending, kan du også bruge tape. Ovale rør larmer en smule mindre end trapezformede.

Pak tingene i boksen godt ind. Ikke alle bokse er helt fugttætte
Pak tingene i boksen godt ind. Ikke alle bokse er helt fugttætte

Spænd bøjlerne fast på bilen

Første gang du spænder bøjlerne fast, bør du gøre det uden, at tagboksen er monteret på bøjlerne. Det er klart nemmest. Beslagene på bøjlerne skal også være løse, og du bør få én til at hjælpe dig med at styre dem. Når bøjlerne er monteret, skal boksen sættes fast, og her skal du muligvis flytte beslagene.

I nogle bokse er der huller, så du nemt kan flytte dem, og i andre bokse skal man bore nye huller – dette gælder som regel kun gamle bokse. Husk, at der skal være metal mellem beslaget i boksen og selve boksen.

Når du kører af sted med en boks på taget, er det en god ide at tjekke, at bøjlerne er ordentligt spændt til. De skal spændes fast, men ikke alt, hvad du kan. Så ødelægger du nemlig gevindet.

Find tagbøjler fra Thule, her

 1. Tagbøjler, Thule, Passer på Mercedes GLB

Brugt 2 gange!

  Tagbøjler, Thule, Passer på Mercedes GLB Brugt 2 gange!

  800,00 kr.26-03-2023
 2. Tagbøjler, thule, 2 stk Thule tagbøjler passer til Volvo V60
Kun brugt en gang

  Tagbøjler, thule, 2 stk Thule tagbøjler passer til Volvo V60 Kun brugt en gang

  250,00 kr.26-03-2023
 3. Tagbøjler, Thule, Har disse tagbøjler som blev brugt på en Nissan Qashqai med tagræling. Bøjlerne bl

  Tagbøjler, Thule, Har disse tagbøjler som blev brugt på en Nissan Qashqai med tagræling. Bøjlerne blev brugt kun en gang og er som ny.

  1.500,00 kr.26-03-2023
 4. Tagbøjler, Thule, Har siddet på Ford Transit fra 2011

  Tagbøjler, Thule, Har siddet på Ford Transit fra 2011

  600,00 kr.26-03-2023
 5. Tagbøjler, Thule, Thule Wingbar Edge 86 cm + Evo Edge fodsæt + Thule Kit sælges. Brugt to gange med

  Tagbøjler, Thule, Thule Wingbar Edge 86 cm + Evo Edge fodsæt + Thule Kit sælges. Brugt to gange med tagboks og sælges grundet køb af ny bil. De mest aerodynamiske tagbøjler på markedet. Til lukkede r

  1.300,00 kr.26-03-2023
 6. Tagbøjler, Thule, Passer til BMW 318 touring

  Tagbøjler, Thule, Passer til BMW 318 touring

  250,00 kr.26-03-2023

Der er lige nu over 500 annoncer med tagbøjler fra Thule på DBA, og du kan se dem alle, her.

Når du har styr på bøjlerne, kommer turen til selve tagboksen. Her er mine gode råd til køb af brugt tagboks:

Køb den rigtige størrelse

Boksene findes i mange forskellige længder og højder. Optimalt set bør tagboksen ikke stikke mere end ti centimeter ud over forruderammen foroven, og bagtil er det rarest, hvis du kan åbne bagklappen. Du bør vælge så lav en boks som muligt i forhold til dit pladsbehov, da højere bokse kræver mere brændstof. Nogle bokse kan åbnes fra begge sider, hvilket kan være rart.

Tjek boksen inden køb

Når du har fundet en boks i den rette størrelse, er der nogle ting, du bør tjekke. Først og fremmest om den lukker og åbner perfekt, og at låsene virker. Selve boksen må ikke have revner, da den dels bliver utæt og dels kan gå i stykker ved en hård opbremsning. Der skal være de rette beslag til montering på bøjlerne – som regel skal der være et stykke metal mellem beslag og den indvendige bund i boksen.

Se Renault tagbokse til salg på DBA

 1. Tagboks, Fin og velholdt tagboks , brugt på en Renault cleo 3 gange på ferie syd på 
Sælges pga ny b

  Tagboks, Fin og velholdt tagboks , brugt på en Renault cleo 3 gange på ferie syd på Sælges pga ny bil Altid opbevaret inde

  2.000,00 kr.17-03-2023

Her kan du se de forskellige tagboksene, der lige nu er til salg på DBA.

Spænd tingene fast i boksen

Når du har købt en tagboks, skal du sørge for, at tingene ikke kan rutsje rundt. I de fleste bokse er der remme til fastspænding, og dem bør du bruge. De tunge ting skal ligge nederst og fremme i boksen, men generelt bør du kun pakke de letteste ting i boksen og huske på, at der kan blive meget varmt inde i kassen.

Pak gerne tingene i vandtætte poser – i hvert fald indtil du er sikker på, at boksen kan holde 100 procent tæt.

De fleste biler og bokse kan holde til 50-75 kilo, men du bør pakke mindre end det, hvis du kan, da vægt på taget kan give mere ustabil kørsel – især i en undvigemanøvre.

Køb en lift til din tagboks

Det er muligt at købe en lift til en tagboks, så du kan hejse den op i loftet i garagen eller carporten. Det er supersmart og gør, at du nemmere kan klare monteringen alene. Samtidig får du opbevaring af boksen. Faktisk er liftene så populære hos ejerne, at der sjældent er brugte til salg på DBA.

En tagboks koster lidt ekstra i brændstof, så kør kun med den, når du har brug for den
En tagboks koster lidt ekstra i brændstof, så kør kun med den, når du har brug for den

Alternativer til tagboks

Hvis du har træk på bilen, findes der bagagebokse til at montere på trækket af bilen. De er nemme at have med at gøre, men du bør vælge en, der kan kippes, så du kan komme til bagagerummet. Ligesom med tagboksen bør vægten holdes nede, da vægt på krogen påvirker køreegenskaberne. Brugte bagagebokse til anhængertrækket er også populære på DBA.

Det var mine fem råd til, hvad du bør vide, når du køber en brugt tagboks og mine fire råd til dig, der er på jagt efter brugte tagbøjler. Hvis du er på udkig efter en tagboks, så læs denne artikel, hvor vi giver dig et hurtigt overblik over,alle de forskellige tagbokse, der lige nu er til salg på DBA.

Relaterede artikler