Trenchcoaten, en klassisk og praktisk gris.

Trenchcoaten, en klassisk og praktisk gris.

25. september 2015

Nogle beklædningsgenstande er fuldstændig umulige at styre udenom - og her taler jeg ikke om hverken trompetbukser eller plateausko. Der findes så mange døgnfluer indenfor modeverdenen, at det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad der er på mode og hvad der blev passé i sidste uge.

Hvis der er noget jeg elsker, så er det klassiske ting der aldrig går af mode. Ikke alene er de en genial investering, men de overlever altså også alle de sære tendenser vi er vidner til gennem årene.

trenchcoat cottoncoat burberry

Jeg kan ikke nævne en eneste ting der slår trenchcoaten - cottoncoaten, om man vil. Kært barn har mange navne, og ikke desto mindre er jeg fan! Måske lige tasker, men tasker redder os ikke igennem vind og vejr, det gør en cottoncoat, og det er præcis derfor den eksisterer.

trenchcoat cottoncoat jakke

Oprindeligt stammer trenchcoaten fra militæret, hvor den blev fremstillet i vandtæt bomuld og agerede praktisk gris for de tusindvis af soldater der tjente land og riger.

Årtier senere hænger den nu i rigtig manges garderobe og er den der faste og tro følgesvend der passer til de fleste lejligheder. Den passer til en høj og chic hæl, en praktisk støvlet eller en tung og snasket gummistøvle. Så der er jo intet at sige til, at den er så populær og aldrig rigtig møder sin overmand

trenchcoat cottoncoat jakke burburry

Jeg har fundet alle de fine trenchcoats på billederne inde på DBA under søgningen her der viser udvalget af trenchcoats - men jeg vil også fiffe om, at man kan finde nogle ret fine vintage cottoncoats her :)

Gå efteråret i møde i en fin klassiker, du aldrig bliver træt af!