Ibi Makienok bruger helst genbrugstøj på den røde løber
Livsstil

Ibi Makienok bruger helst genbrugstøj på den røde løber

Louise Guldager
Louise Guldager

Ibi Makienok stjæler ofte rampelyset med sin farverige stil og bliver gerne fremhævet for sin stilsikre smag. Men faktisk køber hun oftest sit tøj brugt. Og visse ting, vil hun langt hellere have brugt frem for nyt. Hvad det er – og hvorfor hun prioriterer sådan, kan du læse her.  

Ibi Makienok  har arbejdet både som model, skuespiller, tv-vært og sanger, og for mange er hun nok særligt kendt fra ’Ånderne vender tilbage, ’Go Morgen Danmark’ og senest pogrammet ’Date mig nøgen’. Men hun er også kendt for sit smukke ydre og sin lækre, personlige stil. En stil, som over 70.000 mennesker følger med i dagligt på hendes Instagram profil, og som i høj grad er defineret og skabt af genbrugsguld, som Ibi elsker at gå på jagt efter.

- Siden jeg var 5 år gammel og klædte mig ud sammen med min farmor, der var en herlig dame, har jeg elsket at lege med forskellige udtryk. For mig er genbrugstøj en direkte vej til min personlige stil, fortæller 44-årige Ibi Makienok.

Det startede især i gymnasietiden, hvor hun sammen med sine veninder fandt læderjakker, Dr. Martens støvler,lange maxi-nederdele og militærjakker brugt.

- Vi sparede mange penge ved at købe genbrugstøj og kunne samtidig dyrke den stil, vi synes, var interessant. Det er sådan set det samme, jeg gør i dag, selvom mine incitamenter for at købe genbrugstøj har fået endnu flere lag med tiden. 

Læderjakker til kvinder til salg på DBA:

 1. Læderfrakke, str. 42, Vintage Ladies Fashion, Mørkebrun, Læder/foret, Ubrugt, Let foret fix læder

  Læderfrakke, str. 42, Vintage Ladies Fashion, Mørkebrun, Læder/foret, Ubrugt, Let foret fix læderfrakke fra “vintage” Ladies Fashion - med bælte og 2 yderlommer. Frakken er i flot mørkebrun læder

  600,00 kr.07-12-2023
 2. Pels, str. 36, Skind&Pels, Rødbrun, Rev, Næsten som ny, Mærke: Skind&Pels, Torvegade, Esbjerg. Bu

  Pels, str. 36, Skind&Pels, Rødbrun, Rev, Næsten som ny, Mærke: Skind&Pels, Torvegade, Esbjerg. Butikken får lavet deres egne pelsfrakker Størrelse: 36, passer til M Farve: Rød brun Pelsen: En utrol

  2.995,00 kr.07-12-2023
 3. Skindjakke, str. 40, ON STAGE, Sort, Skind, Ubrugt, ON STAGE super flot og blød skindjakke, str.

  Skindjakke, str. 40, ON STAGE, Sort, Skind, Ubrugt, ON STAGE super flot og blød skindjakke, str. 40 /svarer til 38/40 Sort blødt skind Aldrig brugt Skal ses Meget blødt læder - flæser ved håndled o

  3.000,00 kr.07-12-2023
 4. Læderjakke, str. 40, Stage womens wear, Sort, Ægte læder, Gratis nederdel medfølger, Næsten som n

  Læderjakke, str. 40, Stage womens wear, Sort, Ægte læder, Gratis nederdel medfølger, Næsten som ny, Kort læderjakke med tyndt for. Meget elegant kort jakke. Meget fin til festlige lejligheder. Fler

  150,00 kr.06-12-2023
 5. Læderjakke, str. 42, La gazelle , Sort, Læder, God men brugt, Smuk læderjakke i størrelse 42 
Flo

  Læderjakke, str. 42, La gazelle , Sort, Læder, God men brugt, Smuk læderjakke i størrelse 42 Flot stand. Fra ikke ryger hjem Sender med dao for 44kr.

  275,00 kr.06-12-2023
 6. Læderjakke, str. 44, Goldstein, Sort, Læder, Næsten som ny, Super smuk og blød skind jakke 
Kan b

  Læderjakke, str. 44, Goldstein, Sort, Læder, Næsten som ny, Super smuk og blød skind jakke Kan både bruges af mænd og kvinder Kan bruges som oversize look Meget lækker og varm at have på Større

  500,00 kr.06-12-2023

Lige nu er der 2.078 annoncer med kvinde læderjakker til salg til DBA. Ud af dem ligger de 1.258 til under 400 kroner. Det er under halv pris af, hvad en læderjakke typisk koster fra ny.

Derfor elsker Ibi genbrugstøj

Der er flere grunde til, at Ibi Makienok ofte tyr til genbrugstøj frem for nyindkøbt. Det handler ikke kun om økonomi og miljø, skønt det er gode argumenter, fortæller hun:

- Det miljømæssige aspekt er en vigtig bonus. Og hvis man ikke er klar på at skifte hele klædeskabet ud, kan man mikse gammelt med nyt. Det giver en cool stil, og så er vi da ét skridt på vej i den rigtige retning.

Men selvom de gængse argumenter for at købe brugt til klædeskabet ofte er økonomi og miljøhensyn, har Ibi Makienok også andre grunde til at gøre det: 

Jeg elsker historier og fortællinger - det er jo også det, jeg dyrker i mit arbejdsliv. Derfor betyder det noget for mig, når tøj og ting har en historie. Det giver god energi og er mere spændende end noget, der ligner alle andres
fortæller hun og indrømmer, at det nok også hænger sammen med, at hun med egne ord er en ”underholdningstrold”:

- Jeg kan godt lide, når en stil er personlig, og jeg falder gerne for ting, der har historie og er lidt ud over det sædvanelige.

LÆS OGSÅ: Signe Lindkvist fandt endelig dette særlige legetøj til datteren

Ibi Makienok falder ofte for ting, der er lidt særlige og har en unik historie. Et eksempel er den cirkusjakke, som Ibi fandt brugt for mange år siden. Målet er naturligvis ikke at ligne en cirkusdirektør, men sat sammen med et par afslappede jeans og nogle stilletter, udgør det et festligt, anderledes outfit, forklarer hun. Ligesom pailletkjolen her, der vandt hende en særlig titel. Hvad det var, kan du læse herunder
Ibi Makienok falder ofte for ting, der er lidt særlige og har en unik historie. Et eksempel er den cirkusjakke, som Ibi fandt brugt for mange år siden. Målet er naturligvis ikke at ligne en cirkusdirektør, men sat sammen med et par afslappede jeans og nogle stilletter, udgør det et festligt, anderledes outfit, forklarer hun. Ligesom pailletkjolen her, der vandt hende en særlig titel. Hvad det var, kan du læse herunder

Så billig var den kjole, der i medierne blev udråbt til ’månedens kjole’

Der ligger også et andet aspekt i at være en såkaldt ”underholdningstrold”, som Ibi kalder det. Nemlig de mange præmierer og arrangementer, som hun ofte inviteres til:

- Jeg er jo tit på en rød løber, og man gider bare ikke risikere at komme i noget, som én af de andre tropper op i. Og det kan man aldrig vide, når man køber nyt. Derfor vælger jeg næsten altid at tage noget på, der enten er købt i udlandet – eller genbrug. Så ved jeg, at jeg ikke møder min klon på den røde løber. 

Desuden er hun heller ikke bange for at skulle sige til de nysgerrige journalister, der tager billeder og spørger om ophavet for tøjet, at hun er iklædt genbrug:

- Jeg var engang på rød løber i en rigtig drøm af en pailletkjole, der havde kostet mig 400 kroner brugt. Den blev i pressen udråbt til ”månedens kjole” mellem alle de dyre skrud til flere tusinde kroner.

Pailletkjoler til salg på DBA:

 1. Festkjole, Pieces, str. XS, Sort, Næsten som ny, Super flot palliet kjole - har kun være på 1 gang

  Festkjole, Pieces, str. XS, Sort, Næsten som ny, Super flot palliet kjole - har kun være på 1 gang. Nypris 480 kr - sælges for 250 kr ??

  250,00 kr.03-12-2023
 2. Gallakjole, Sander design , str. M, Sort, Palliet , Næsten som ny, Smuk Luxus Palliet galla kjole

  Gallakjole, Sander design , str. M, Sort, Palliet , Næsten som ny, Smuk Luxus Palliet galla kjole med høj slids kryds på ryg lukkes foran som hals smykke Str.36-38 Kun brugt en gang til et modesh

  1.500,00 kr.27-11-2023
 3. Pailletkjole, ., str. S, Galla kjole - fest kjole - cocktail dress - palliet kjole - julefrokost kjo

  Pailletkjole, ., str. S, Galla kjole - fest kjole - cocktail dress - palliet kjole - julefrokost kjole - party - nytårsdress…. Sort. Str. xs - s. Brugt 1 x Perfekt stand. Så flot på…. Sælges billigt.

  200,00 kr.26-11-2023
 4. Pailletkjole, Shein , str. M, Sølv/hvid, Ubrugt, Sælger denne palliet kjole, da den er lidt for st

  Pailletkjole, Shein , str. M, Sølv/hvid, Ubrugt, Sælger denne palliet kjole, da den er lidt for stor til mig, samt den ikke rigtigt er min stil. Måske er den mere dig? Kjolen er perfekt til dig d

  150,00 kr.22-11-2023
 5. Cocktailkjole, Rotate, str. L, Sort, Palliet, Ubrugt, Fantastik smuk og klædelig festkjole - der

  Cocktailkjole, Rotate, str. L, Sort, Palliet, Ubrugt, Fantastik smuk og klædelig festkjole - der desværre er købt for lille. Den er udsolgt i modellen på alle hjemmesider. Søgeord # julefrokost #

  1.600,00 kr.22-11-2023
 6. Cocktailkjole, Asos, str. M, Cream, Palliet, Ubrugt, Flot festkjole, med store ærmer og dyb udskæ

  Cocktailkjole, Asos, str. M, Cream, Palliet, Ubrugt, Flot festkjole, med store ærmer og dyb udskæring. Pefekt til nytårsaften. Aldrig brugt.

  230,00 kr.19-11-2023

Lige nu er der 272 annoncer med pailletkjoler til salg på DBA. 119 af dem koster under 150 kroner, så du kan sagtens klæde dig på til den røde løber og fest, uden at lænse kontoen.

Disse 3 ting skal du ifølge Ibi med fordel købe brugt

1) Rød løber eller ej, der er masser argumenter for at købe brugt, fortæller Ibi. Faktisk er der nogle ting, som hun helt foretrækker brugt frem for ny. Fordi det er bedre køb, slet og ret:

- Læderjakker er faktisk federe, når de er brugt. Selvfølgelig findes de også i kiksede udgaver, men finder man den rette stil, så er det en vildt god investering. De holder i mange år. Og bliver kun smukkere af at blive brugt.

2) En anden ting, man med fordel kan kigge efter brugt, er ifølge Ibi en trenchcoat.

Trenchcoats er meget oppe i tiden, og de må gerne være lidt oversize og hænge løst på skulderen. Her kan man virkelig få noget for pengene, hvis man kigger brugt - og hvem bekymrer sig om, hvad der står i nakken? De kan findes rigtig billigt.

3) Har du fået blod på tanden til at kigge efter brugt til klædeskabet,er Ibis sidste gode råd at kigge efter bælter:

- Der er simpelthen ingen grund til at købe dem fra nye. Du kan spare mange penge, og de fejler typisk ingenting. Er det ægte læder, bliver de tværtimod kun blødere og pænere med tiden, fortæller Ibi, der godt tør eksperimentere lidt, når hun finder outfits frem om morgenen. Derfor bruger hun eksempelvis også nogle gange slips som bælte, en anden ting, man med fordel kan finde billigt brugt.

Hun kigger også efter T-shirts og trøjer med fede print på. Som eksempelvis en af favoritterne; en vintage vindjakke, hun fandt brugt for år tilbage med et tryk, hvor der står ’VM i Argentina ´78’.

- Det er sgu da sjovt. Og de må gerne være slidt på den fede Roskilde-måde! Man kan sagtens være fashionabel og stilet, selvom det er genbrug.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Hver tredje dansker handler brugt for miljøets skyld

Ibi har især et skarpt øje for ting, som skiller sig ud og rummer en sød eller finurlig historie. Som den grønne, aflange taske, hun købte alene, fordi den er så speciel. ’Der er hul i bunden til, at man kan trække et par lange handsker ud. Det er da en sjov detalje’. Eller den gamle cigaretholder fra 20érne, hvor der kommer en hånd op, når man hiver i toppen. Jeg elsker den slags.’
Ibi har især et skarpt øje for ting, som skiller sig ud og rummer en sød eller finurlig historie. Som den grønne, aflange taske, hun købte alene, fordi den er så speciel. ’Der er hul i bunden til, at man kan trække et par lange handsker ud. Det er da en sjov detalje’. Eller den gamle cigaretholder fra 20érne, hvor der kommer en hånd op, når man hiver i toppen. Jeg elsker den slags.’

Trenchcoats til salg på DBA:

 1. Frakke, str. 38, Only, Grå, God men brugt, Fin trenchcoat i str M.
Den er 102 cm lang.
Kan sendes

  Frakke, str. 38, Only, Grå, God men brugt, Fin trenchcoat i str M. Den er 102 cm lang. Kan sendes eller afhentes.

  200,00 kr.06-12-2023
 2. Trenchcoat, str. 34, ONLY, God men brugt, Trenchcoat i flot stand, dog lidt fnulret. 

Kan sendes e

  Trenchcoat, str. 34, ONLY, God men brugt, Trenchcoat i flot stand, dog lidt fnulret. Kan sendes eller afhentes i København

  100,00 kr.06-12-2023
 3. Trenchcoat, str. 38, Burberry, Sand, Næsten som ny, Super flot vintage Burberry trenchcoat - “spec

  Trenchcoat, str. 38, Burberry, Sand, Næsten som ny, Super flot vintage Burberry trenchcoat - “specialfly for Magasin”. Ingen str-angivelse men passer str 38-40. Har hængt nyrenset i skab/ikke ryger

  1.800,00 kr.06-12-2023
 4. Trenchcoat, str. 44, Herlufs design DK, Boumuld, polyester, Ubrugt

  Trenchcoat, str. 44, Herlufs design DK, Boumuld, polyester, Ubrugt

  850,00 kr.06-12-2023
 5. Uldfrakke, str. 50, Casanova, Sort, Uld/foer nylon polyamid, Ubrugt, Enkelt og klassisk uld Trenc

  Uldfrakke, str. 50, Casanova, Sort, Uld/foer nylon polyamid, Ubrugt, Enkelt og klassisk uld Trenchcoat fra Casanova str 50 i sort med skjult knaplukning og robust bælte til livet - Frakken er i fre

  350,00 kr.05-12-2023
 6. Trenchcoat, str. 34, Burberry, Sort, God men brugt

  Trenchcoat, str. 34, Burberry, Sort, God men brugt

  2.250,00 kr.05-12-2023

Lige nu er der 454 trenchcoats til kvinder til salg på DBA. Ud af disse, der ligger 238 af dem til under 250 kroner, som er langt under halv pris af nypris.

Tunnelsyn og øje for detaljen

Når man er en ægte genbrugshaj, som Ibi Makienok, har man også en del handler med i bagagen. Derfor har hun i mange år benyttet DBA, både som sælger og køber - og det gælder langt fra kun garderoben. Hun har engang købt en bambus-sofa af et ældre ægtepar på DBA, som hun kørte til Brøndby for at hente. Da hun så den, blev hun meget positivt overrasket.

- Det var en ægte, gammel divan, virkelig sej og smuk. Jeg syede selv nye hynder til den, og nu står den i vores sommerhus, og jeg elsker den.

Pointen er, fortæller Ibi, at man ofte kan finde ting brugt fra ældre generationer, der ikke har samme værdi for dem mere – og dermed gøre en rigtig god handel. Hvis man ved, hvad man går efter og vil have.

Når jeg søger efter noget, beslutter jeg inden HVAD, jeg leder efter - og så sætter mit tunnelsyn ind. Så går jeg kun efter det. Ellers bliver jeg forvirret og får flyttet fokus. Og hvis jeg så finder det – udvider jeg synet.

Et andet eksempel på Ibis evne til at se muligheder i andres aflagte ting er hendes forkærlighed for små skåle.

I gamle dage var der mange, der brugte sådan nogle små skåle til smør eller som askebæger ved bordet. Det er der jo ingen, der gør længere, og derfor kan de findes meget billigt. Dem bruger jeg som soya skåle, når jeg dækker op til sushi. Det ser så fint og festligt ud.

Bambussofaer til salg på DBA:

 1. Vintage 2 per sofa i lakeret bambus med løse hynder

  Vintage 2 per sofa i lakeret bambus med løse hynder

  Sofa, bambus, 2 pers., Dansk design, Smuk sofa i lakeret bambus med løse hynder! Her en sofa der virkelig kan noget, vi er helt vilde med disse designs mange af de gode gamle udestue / havemøbler er

  2.600,00 kr.12-02-2023
 2. Kurvemøbler, bambus, 2 pers., Utrolig velholdt og meget lidt brugt 2 personers Kurve/bambussofa sælg

  Kurvemøbler, bambus, 2 pers., Utrolig velholdt og meget lidt brugt 2 personers Kurve/bambussofa sælges. Har altid stået inde. Kan ses og afhentes i Ølstykke

  350,00 kr.06-12-2023
 3. Sofa, bambus, North by North, Skal sælges billigt og hurtigt give et bud Jeg kan eventuelt hjælpe me

  Sofa, bambus, North by North, Skal sælges billigt og hurtigt give et bud Jeg kan eventuelt hjælpe med levering kan både bruges indendørs og udendørs. Havesofa. Højde 80 dybde 80 bredde 180cm

  600,00 kr.05-12-2023
 4. Sofa, bambus, 2 pers. , Vintage, Fransk vintage fund. 

Den smukkeste 2.personers sofa i perfekt sta

  Sofa, bambus, 2 pers. , Vintage, Fransk vintage fund. Den smukkeste 2.personers sofa i perfekt stand med helt nye puder og madras med uld kvadratstof lavet af skrædder på Frederiksberg. Sofaen har

  5.800,00 kr.19-11-2023
 5. Kurvemøbler, bambus, 1 pers., Flet sidde skammel , 50 cm og 39 cm høj.

  Kurvemøbler, bambus, 1 pers., Flet sidde skammel , 50 cm og 39 cm høj.

  500,00 kr.19-11-2023
 6. Daybed, bambus, 1 pers., Stort set helt ny. 

70x200x30

  Daybed, bambus, 1 pers., Stort set helt ny. 70x200x30

  1.100,00 kr.18-11-2023

Lige nu er der 60 bambussofaer til salg på DBA. Bambus har fået et stort come-back i indretningen de senere år, og her er mange penge at spare, når man kigger brugt. Men du skal helst bo på Sjælland, for her står de 40 af dem til salg.

Her ses den vindjakke, som Ibi er meget glad for, her brugt af hendes søn. Og et eksempel på endnu et bambusmøbel, hun har fundet brugt på DBA. For det er ikke kun garderoben, hun køber brugt. Også boligen bærer præg af hendes hang for gode fund
Her ses den vindjakke, som Ibi er meget glad for, her brugt af hendes søn. Og et eksempel på endnu et bambusmøbel, hun har fundet brugt på DBA. For det er ikke kun garderoben, hun køber brugt. Også boligen bærer præg af hendes hang for gode fund

En helt ny undersøgelse viser, at danskerne genbruger som aldrig før. Faktisk er det knap 8 ud af ti danskere, der inden for de seneste 12 måneder har handlet brugt. Og det er faktisk ofte de samme overvejelser, som dem Ibi Makienok skildrer her. Læs her og se, hvor mange penge danskerne gennemsnitligt bruger om året på at handle brugt.

Er du ligesom Ibi vild med genbrugsjakker, så læs med her, hvor vi guider til de bedste genbrugs-vinterjakker, så du er klar til den kommende sæson. Nogle trends egner sig nemlig bedre til at findes brugt. Læs med her og se de 8 tendenser, du med fordel kan lede efter på DBA.

Andre kendisser, der bruger DBA

- TV-vært, Thomas Skov. Har bl.a. købt en slikautomat på DBA

- TV-vært, Adam Duvå Hall. Han har bl.a. købt og solgt en Commodore 64 på DBA

- Model, Oliver Bjerrehuus. Han har bl.a. solgt sin guitar på DBA

- Skuespiller, Silas Holst. Han har bl.a. købt et Barbiehus på DBA

- Debattør, Tweek Queen. Hun har bl.a. solgt sine guldstøvler på DBA

- Debattør, Nikita Klæstrup. Hun har bl.a. solgt hundevalpe på DBA

- Politiker, Pernille Rosenkrantz-Theil. Hun har bl.a. købt et kukur på DBA.

- DJ, Le Gammeltoft. Hun har bl.a. solgt sit ventilationsanlæg på DBA

- Politiker, Christine Antorini. Hun har bl.a. solgt din seng på DBA 

- Komiker, Thomas Eje. Han har bl.a. solgt et klaver på DBA

- TV-vært, Line Baun Danielsen. Hun har bl.a. købt Louboutin-stiletter på DBA

- Livsstilsekspert, Flemming Møldrup. Han har bl.a. købt en Berlingo på DBA

- Millionær, Karsten Ree. Han har bl.a. købt vinterdæk på DBA

- Musiker, Anders Blichfeldt. Han har bl.a. købt en operationslampe på DBA

- Musiker, Peter Viskinde. Han har bl.a. solgt sin Mercedes på DBA

- Politiker, Manu Sareen. Han har bl.a. købt et modeltog på DBA

- TV-vært, Christiane Schaumburg-Müller. Hun har bl.a. købt en Chaneljakke brugt

- Skuespiller, Sofie Lassen-Kahlke. Hun har bl.a. købt brugt tøj

- Balletdanser, Cecilie Lassen. Hun har bl.a. købt møbler brugt

- Sanger, Kaya Brüel. Hun har bl.a. købt et ur brugt

- Sanger, Barbara Moleko. Hun har bl.a. købt Brio-tog brugt


En anden kendis, som vi her på DBA Gudie har mødtes med, er politiker Uffe Elbæk. I videoen herunder kan du høre, hvad han helt konkret selv genbruger hjemme i husstanden:Du kan læse mere om politikerens genbrugsvaner i artiklen, her.

Relaterede artikler