Strik er hot
Livsstil

Strik er hot

Louise Guldager
Louise Guldager

Strik er hot

Det er faktisk ikke kun, fordi det er januar. Det gør det hele en tand mere praktisk, indrømmet, men skeler man bare en smule til alle de større modehuse og designere netop nu, er én af sæsonens største trends strik. I alle afskygninger. Stormasket, fintstrikket, med vrangen ud, som detaljer på et outfit eller som hele sæt - det spiller ingen rolle, så længe det er STRIK.

Som tilføjelse til et look, diskret detalje eller ganske enkelt lag på lag, more is more. Her taler jeg ikke kun om striktrøjer så tykke som marokkanske rya-gulvtæpper, nææ også strikbukser er f.eks. et af de helt store hit. Og det kan faktisk være ganske pænt, samtidig med at det unægtelig er en af de mere behagelige trends, sat op over for forrige års mystiske uhyrligheder, som f.eks. transparente underdele, latex leggins eller cykelshorts – som vi jo alle godt ved, kun klæder få og ikke behager mange.

Da jeg personligt er en rigtig frossenpind, elsker jeg simpelthen lun strik. Nogen kunne måske også fristes til at kalde mig samler. Og jeg stopper bestemt heller ikke kun ved trøjerne. Strikkede kjoler er jeg kæmpe fan af her om vinteren. De er tilpas casual og afslappede, men samtidig feminine og klædelige – og ja, lune. Og så går de rigtig godt i spænd med et par tykke strømper, modsat en tynd kjole, hvilket jo kun gavner, når temperaturen viser minus 5 grader eller mere. Lige nu kan du også snildt tilsætte en tyk trøje OVER en strikkjole, det bliver du kun endnu mere smart af.

Strik er hot. Lige nu må det også meget gerne være – eller se – hjemmegjort ud. Kan du tilmed selv strikke, er det bare med at komme i gang. For det bliver næsten ikke mere cool end dét.

Måske du blot skal i gang med at få købt lidt garn? Flere store designhuse har lavet kollektioner, hvor du selv skal strikke dit design. Du får både mønster og garn – og så strikker du ellers din egen designerbluse. Find din strikkeopskrift på dba.dk og skab dit helt eget personlige look.

Har du børn kan du også overveje en matchende striktrøje eller tophue til dig selv og mindsten – så rammer du topmålet af coolness netop nu. Jojo, den er skam god nok. Alle store stjerner og fashionistaer med respekt for sig selv og streetstylefotografernes linse har med garanti tigget og bedt en bedstemor eller to om lidt hjemmeproduceret strik.

Tænk endelig i farver og lad det hele gerne se lidt tilfældigt cool ud. 70er vibes er stadig et hit og det samme er farveskalaen derfra også. Vi skal dyrke nostalgien og autenticiteten. Og det gælder både i moden - og i boligen. Strik tager tid, det kræver overskud og tålmodighed. Og netop overskud og tid er en efterhånden langt mere eftertragtet valuta end penge i et forbrugssamfund, som vores. Hvis du er til det mere enkle look, så er marineblå lige nu en meget populær fashion-darling og et godt alternativ til sort. Knap så hårdt, men stadig nemt og klædeligt.

Jeg elsker at strik er in. For jeg personligt er all in på strik. Når kulden bider og man er mageligt anlagt, er det i virkeligheden det eneste, der duer. Og så gør det jo ikke noget, man er "på stikkerne" rent modemæssigt i de lune godter samtidig, vel?

 

Lune hilsner
Louise


Find det på DBA

 1. Pung, Tommy Hilfiger, Pung/kortholder, fået i fødselsdagsgave, aldrig brugt.

  Pung, Tommy Hilfiger, Pung/kortholder, fået i fødselsdagsgave, aldrig brugt.

  300,00 kr.08-12-2022
 2. Andet, str. L, Moncler, Sort, Strik/Dunvest, Næsten som ny, Moncler Strik/Vest sælges.

Moncler j

  Andet, str. L, Moncler, Sort, Strik/Dunvest, Næsten som ny, Moncler Strik/Vest sælges. Moncler jakken er også købt i Kaufmann i Slotsarkaderne Hillerød. (Har 1 annonce lign mere) Står absolut fej

  1.500,00 kr.08-12-2022
 3. Stiletter, str. 39,5, Jimmy Choo, Brugt 1 gang
Ægte Jimmy Choo

  Stiletter, str. 39,5, Jimmy Choo, Brugt 1 gang Ægte Jimmy Choo

  1.250,00 kr.08-12-2022
 4. Regnjakke, str. L, Stone Island, Sort, Næsten som ny, Stone Island trøje sælges.

Købt i Kaufmann

  Regnjakke, str. L, Stone Island, Sort, Næsten som ny, Stone Island trøje sælges. Købt i Kaufmann i Slotsarkaderne Hillerød, medfølger naturligvis også kvittering fra dem med. -Der er ingen pletter

  1.095,00 kr.08-12-2022
 5. Pels, str. 38, …, Pels vest med lynlås funktion. 
Kan både blive til jakke og vest 
Størrelsen er 36

  Pels, str. 38, …, Pels vest med lynlås funktion. Kan både blive til jakke og vest Størrelsen er 36-38

  2.900,00 kr.08-12-2022
 6. Hættetrøje, Nike Tottenham, str. L, Blå, Bomuld, Næsten som ny

  Hættetrøje, Nike Tottenham, str. L, Blå, Bomuld, Næsten som ny

  125,00 kr.08-12-2022

Relaterede artikler