Skulle man forsøge sig med en scooter…?
Livsstil

Skulle man forsøge sig med en scooter…?

Nicolai Klingenberg
Nicolai Klingenberg

Om at køre scooter i København...

Jeg er bosiddende i København V. Jeg har både bil og cykel – og to så godt som velfungerende ben. Når jeg skal på kontoret, til møde eller bare ud i København, så foregår det som oftest på cykel eller også til fods. Men der er en helt tredje mulighed: En scooter.

Bilen lader jeg lige holde – sådan er det nemlig som oftest, og den bliver primært brugt, når min kæreste, søn og jeg skal besøge venner eller familie.

Nogle vil måske nok mene, at det på ingen måde holder med en scooter eller en knallert 45, som det tohjulede køretøj også kan benævnes. ”Du skal da have en motorcykel!” – den sætning er jeg ofte blevet præsenteret for. Og ja – jeg kunne fint tænke mig en motorcykel, men ikke til brug i byen. For det første koster den langt mere end for eksempel en scooter, den kræver, at jeg tager et nyt kørekort, og så er der vist også noget med en sæson for MC-folket, som mig bekendt ikke rammer ”scooter-nisserne”.

Jeg tror, jeg brugte to timer på at køre frem og tilbage, og jeg mestrede både at skifte gear og kickstarte maskineriet, men til sidst var tanken tom.
Nicolai Klingenberg

Mit eget forhold til motoriserede transportmidler begrænser sig til min ungdom. Mit første møde var stort: Et familiemedlem havde en overordentlig lang indkørsel, hvor jeg kunne prøve hans knallert med fire gear. Jeg tror, jeg brugte to timer på at køre frem og tilbage, og jeg mestrede både at skifte gear og kickstarte maskineriet, men til sidst var tanken tom. Prøveturen satte skub i en lyst, som blev til min egen knallert – den havde jeg i Sverige, hvor mine forældre har sommerhus, og hvor man ikke skal have kørekort til ”moped” – og så må man faktisk føre motorkøretøjet et år før man må i Danmark. Det blev til en sommersæson eller to med den røde knallert i Sverige, men det blev også til en ridset bil, en tur i gruset og et brandsår.

Scootere på dba.dk

 1. Aprilia Habana, 2005, 11574 km, Sort, Komplet Habana 45 scooter. Skal startes op. Har stået længe…..

  Aprilia Habana, 2005, 11574 km, Sort, Komplet Habana 45 scooter. Skal startes op. Har stået længe….. Reg. attest haves.

  4.000,00 kr.13-02-2024

Nu er jeg omtrent 20 år ældre, og den der lyst til at kunne køre mageligt og motormæssigt gennem byen gibber lidt i mig. Jeg ved dog, hvad det ikke skal være – og det er sådan en ”ung gut knallert” med indbygget højtaler, neonlys og tunet motor. Den slags er jeg blevet for gammel til, og så synes jeg ikke, at en sådan scooter klæder nogen mand. Og da slet ikke kvinde.

Skulle det være, så skulle det være en scooter med retro-look – du ved sådan en Vespa lignende sag med kromdetaljer, brune læderdetaljer og et par sidespejle, der ikke efterlader nogen blinde vinkler. El-start? Naturligvis. Og mig bekendt findes der herlige opbevaringsrum til et og andet under sædet.

Vespa på dba.dk

 1. Piaggio Vespa bravo, 1984, Ved ik km, Hvid, Køre og starter fint årgang vides ik.

  Piaggio Vespa bravo, 1984, Ved ik km, Hvid, Køre og starter fint årgang vides ik.

  4.900,00 kr.27-02-2024
 2. Knallert, Vespa Ciao 1973
Starter og kører, men trækker ikke ordentligt.
Lys og bremser virker.
Alt

  Knallert, Vespa Ciao 1973 Starter og kører, men trækker ikke ordentligt. Lys og bremser virker. Alt originalt, undtagen greb. Søgeord knallert ciao vespa piaggio puch

  4.900,00 kr.26-02-2024
 3. Vespa Piaggo SI, 1989, Ny cylinder. Starter og kører fint. Lys og bremser virker . Elektronisk tændi

  Vespa Piaggo SI, 1989, Ny cylinder. Starter og kører fint. Lys og bremser virker . Elektronisk tænding . Ny benzin hane .

  4.500,00 kr.24-02-2024
 4. Vespa LX , 2010, Sølv, Vespa LX til reservedele. Den kan ikke køre, og jeg ved ikke hvorfor. Motor e

  Vespa LX , 2010, Sølv, Vespa LX til reservedele. Den kan ikke køre, og jeg ved ikke hvorfor. Motor er komplet. Der er ikke papir på den.

  1.800,00 kr.17-02-2024
 5. Piaggio Vespa 150, 1963, Sort, Gammel flot Vespa 150 kubik med 3 gear. 
Har stået i min stue de sids

  Piaggio Vespa 150, 1963, Sort, Gammel flot Vespa 150 kubik med 3 gear. Har stået i min stue de sidste 8 år. Startede op og kørte små ture inden da siden har den ikke været udenfor. Den er indregistre

  18.000,00 kr.16-02-2024
 6. Proma Lowboy. Vespa ciao/bravo, Proma Lowboy  Ciao/Bravo
Helt nye, fra gammelt lager. Renset helt

  Proma Lowboy. Vespa ciao/bravo, Proma Lowboy Ciao/Bravo Helt nye, fra gammelt lager. Renset helt ned for gammelt lak. 1 stk. Anthracit grå 2 stk. kobber behandlet 5 gange lak og hærdet i ovnen. 1

  1.200,00 kr.14-02-2024

Der er selvsagt tale om et egoistkøretøj til én, men der er noget fristende over en fin scooter (hvis jeg skriver fed, så hørmer det af førnævnte neonlys og højtaler). I Danmark er scooteren tit ofte blevet forbundet med at være alt andet end fiks, mens den i lande som Spanien og Italien er det meste fikse, kvikke og oplagte køretøj – uanset om man er 16 eller 70, lærling eller direktør. Vi kommer ikke udenom, at farten ikke matcher en motorcykel, men de hastigheder har du ikke brug for i byen.

https://pixabay.com/en/vespa-scooter-man-walking-1073518/
https://pixabay.com/en/vespa-scooter-man-walking-1073518/

Relaterede artikler