LISTE: Disse ting i garderoben skal du skille dig af med
LivsstilBolig

LISTE: Disse ting i garderoben skal du skille dig af med

Astrid
Astrid

Der er mange fordele ved at rydde ud i garderoben. Du får mere plads, afværger tøjkriser og tjener måske lidt håndører. Læs med her, hvor vi ”klæder dig på til”, hvordan du får mere plads i tøjskabet!

Mangler du plads i kommoden og garderobeskabet? De fleste kan nok nikke genkende til, at der oftere bliver tilføjet nyt tøj, end der bliver ryddet ud i det gamle.

Du kunne selvfølgelig anskaffe dig et større klædeskab, men det vil kun være at udskyde problemet! I stedet må du vende blikket mod din garderobe – sortere, sælge og smide ud.

Vi har samlet en liste med 7 ting, du bør vinke farvel til. Ting, du med sikkerhed ikke kommer til savne. Læs med her!

Der er flere måder at skille sig af med aflagt tøj. Hvis tøjet er i nogenlunde stand, er det en god ide at give det til genbrug.
Der er flere måder at skille sig af med aflagt tøj. Hvis tøjet er i nogenlunde stand, er det en god ide at give det til genbrug.

1. Tøj vi alle har skabet, men som giver os dårlig samvittighed

Det er i og for sig såre simpelt. Hvorfor fylde garderoben med ting, du ikke bruger?

Måske er det vanskeligt at indse, at du har gjort en del fejlkøb gennem årerne. Men uanset hvor længe du forsøger at overbevise dig selv om, at du nok skal få tøjet brugt, vil det højst sandsynligt ikke til ske. Så skil dig af med det – nu.

Vurderer du, at det aflagte tøj stadig er et par knaster værd, kan du forsøge at sælge det på DBA. Er der ikke bid, kan give det væk gratis, eller du kan indlevere det til din lokale genbrugsbutik. Tøjet kan have en større værdi for andre, end du lige tror.

Find Ganni på DBA:

 1. Festkjole, Ganni, str. XS, Grøn, Kjole fra Ganni med palmeprint i modellen Jungle, størrelse xs og

  Festkjole, Ganni, str. XS, Grøn, Kjole fra Ganni med palmeprint i modellen Jungle, størrelse xs og med knapper og lynlås bagpå. Der er elastik i taljen, inderskørt og lommer i siderne. Lette brugste

  400,00 kr.25-03-2023
 2. Anden kjole, Ganni, str. M, Økologisk bomuld, Næsten som ny, Lækker oversize kjole i økologisk bom

  Anden kjole, Ganni, str. M, Økologisk bomuld, Næsten som ny, Lækker oversize kjole i økologisk bomuld. Str. S/M. Der findes også et tyndt bindebånd til kjolen. Måler ca. 60 cm over brystet. Længde

  400,00 kr.25-03-2023
 3. Sommerkjole, Ganni, str. XS, 100% Bomuld, Næsten som ny, Flot kjole. Brugt 1. Gang. Som ny. Str. X

  Sommerkjole, Ganni, str. XS, 100% Bomuld, Næsten som ny, Flot kjole. Brugt 1. Gang. Som ny. Str. Xs.

  400,00 kr.24-03-2023
 4. Anden kjole, Ganni, str. M, Næsten som ny, Ingen brugsspor - brugt få gange

  Anden kjole, Ganni, str. M, Næsten som ny, Ingen brugsspor - brugt få gange

  599,00 kr.24-03-2023
 5. Anden kjole, Ganni, str. M, Sort med gule blomster, viscose crepe, Som ny. Sort med gule blomster,

  Anden kjole, Ganni, str. M, Sort med gule blomster, viscose crepe, Som ny. Sort med gule blomster, str. 38. B 47cm, længde 92cm

  350,00 kr.24-03-2023
 6. Anden kjole, Ganni, str. M, Sort, Viskose/polygamis, Næsten som ny, Super lækker kjole med 2 pynt

  Anden kjole, Ganni, str. M, Sort, Viskose/polygamis, Næsten som ny, Super lækker kjole med 2 pyntelommer Kun brugt få gange

  300,00 kr.24-03-2023

Lige nu kan du finde mere end 300 kjoler fra Ganni på DBA.

2. Disse to ting har du haft i 100 år, og nu må de ud

Du gemmer dem væk bagerst i skuffen, men som årerne går, kan du næsten ikke mase flere sokker ned i skuffen. Og det på trods af, at du kun bruger et lille udsnit af det ellers så store strømpe-udvalg.

Her må reglen gælde: at bruger du dem ikke længere, skal de ud! Desuden skal du også skille dig af med strømper og undertøj, du er flov over og ikke vil have andre ser dig i. Ud, ud og ud!

3. Tøj der afslører, at du til tider kan være klodset

Du har spildt rødvin på din hvide T-shirt og uanset, hvor meget pletfjerner du bakser på t-shirten, vil pletten ikke forsvinde.

’Den skal bare vakses et par gange – så er pletten væk’, fortæller du dig selv. Men du får ikke t-shirten vasket, for du bruger den ikke så længe, der er en plet på. Ja, det er super ærgerligt, men der er ikke andet at sige end ’øv bøv og ud med den’.

LÆS OGSÅ: Silas Holst: Jeg køber mit tøj i Føtex

Kan du ikke få pletten af, men vil gerne gøre et sidste forsøg på at fjerne den, kan det være en ide at sende tøjet til rens.
Kan du ikke få pletten af, men vil gerne gøre et sidste forsøg på at fjerne den, kan det være en ide at sende tøjet til rens.

4. Disse sko skal du skille dig af med

Av, av, av. Vi kender alle følelsen af at have sko på, der langsomt og smertefuldt gnaver sig ind i foden.

’De skal nok give sig. De skal bare gås til’. Og sådan er det ofte – men desværre ikke altid. Er du indehaver af et par sko, der bare ikke vil give sig, er det på tide at tage afsked. Måske én med en mindre fod kan få glæde af dem.

Find Bili Bi på DBA:

 1. Vinterstøvler, str. 37, Bili Bi, sort/naturlig, læder ruskind spil, Næsten som ny, Skøn vinterstø

  Vinterstøvler, str. 37, Bili Bi, sort/naturlig, læder ruskind spil, Næsten som ny, Skøn vinterstøvle fra Billi Bi i en lækker kombination af sort læder/ruskind og brun meleret pels (fake fur). Stø

  500,00 kr.10-03-2023
 2. Støvletter, str. 37, Bili bi, Sort, Læder, Næsten som ny, Støvler, str. 37, Bili bi, Sort, Næsten

  Støvletter, str. 37, Bili bi, Sort, Læder, Næsten som ny, Støvler, str. 37, Bili bi, Sort, Næsten som ny Rigtig flotte ankelstøvler, flot til nederdele og bukser. Har været brugt to gange og er so

  500,00 kr.04-03-2023
 3. Anden damesko, str. 37, Bili Bi, Sort, Skind, Ubrugt, Fineste sko fra Billi Bi - aldrig brugt

  Anden damesko, str. 37, Bili Bi, Sort, Skind, Ubrugt, Fineste sko fra Billi Bi - aldrig brugt

  550,00 kr.22-02-2023
 4. Støvler, str. 37, Bili bi, Sort, Skind, Ubrugt, Sprit nye.

  Støvler, str. 37, Bili bi, Sort, Skind, Ubrugt, Sprit nye.

  699,00 kr.20-02-2023
 5. Støvler, str. 37, Bili bi, Sorte, Skin, Næsten som ny, Velholdte støvler fra Bili bi.

  Støvler, str. 37, Bili bi, Sorte, Skin, Næsten som ny, Velholdte støvler fra Bili bi.

  300,00 kr.07-01-2023
 6. Støvler, str. 38, Billi Bi, Sort, Snakepræget skind, God men brugt, Lækre Bili Bi støvler. Sælges

  Støvler, str. 38, Billi Bi, Sort, Snakepræget skind, God men brugt, Lækre Bili Bi støvler. Sælges billigt. Størrelse 38.

  300,00 kr.06-10-2022

På DBA kan du lige nu finde mere end 20 par sko fra Bili Bi.

5. Tøj der afslører dit tidligere jeg

Har du enten tabt dig eller taget et par kilo på i årernes løb, har du sikkert en del tøj i garderoben, du ikke længere kan passe.

Du håber måske på at kunne passe det igen engang – men hvem ved lige, hvornår det bliver. Skil dig hellere af med det, du ikke kan passe – og fokuser på det i din garderobe, der sidder, som det skal og virkelig klæder dig.

Livet er simpelthen for kort til, at du skal gå og ærgre dig, hver gang du åbner skabet, og finder en top fra din ”tynde periode”, som så minder dig om, at du ikke længere kan passe den. UD!

6. Tøj du har været lidt for glad for

Det tøj, du bruger allermest, er med god grund også det tøj, du vasker allermest. Men at vaske tøjet igen og igen slider utroligt meget på klunset.

Selvom du ikke har slidt hul i dine gamle toppe, kan de sagtens være blevet vasket så mange gange, at de synes så nussede, at du ikke længere bruger dem… eller ikke længere bør bruge dem.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du garderoben mere bæredygtig

Både vask og opbevar dit tøj hensigtsmæssigt, hvis du gerne vil passe på det.
Både vask og opbevar dit tøj hensigtsmæssigt, hvis du gerne vil passe på det.

7. Tøj der afslører de forkerte ting

Hullet tøj… Er du den kreative type, der elsker at sy, er det sikkert intet problem at stoppe strømper og fikse en syning hist og her.

Har du ikke nål og tråd liggende, eller er det simpelthen umuligt at sy hullet, så det ser bare nogenlunde ud, er det et tegn på, at du bør skille dig af med dit hullede tøj.

Selvom du ikke kan sy hullet i din bluse, kan det være, du alligevel kan få den solgt på DBA. Der findes mange kreative sjæle derude, som kan upcycle selv de mest mærkværdige ting. Husk dog altid at være ærlig omkring standen af den vare, du sælger.

LÆS OGSÅ: Ibi Makiennok: Mit bedste genbrugs-fund

Hvis der er hul i dine yndlings jeans, og kan du ikke få dig selv til at smide dem ud, kan du overveje at sende dem forbi en syerske.
Hvis der er hul i dine yndlings jeans, og kan du ikke få dig selv til at smide dem ud, kan du overveje at sende dem forbi en syerske.

Skal noget af tøjet fra din garderobe sælges videre, kan du med fordel læse med her. Vi har samlet den ultimative guide til, hvordan du nemt og hurtigt får dine ting solgt.

Selvom det kan være en god ide at få ryddet ud i garderoben, er det ikke noget, alle praktiserer. Cassandra lever nemlig for sneakers og kommer nok aldrig at skille sig af med dem. Se hendes store samling i videoen nedenfor.
Du kan læse mere om Cassandras vilde sneakers-samling, her.

Relaterede artikler