DBA bugner med konfirmationstøj: Prisen har aldrig været højere
Livsstil

DBA bugner med konfirmationstøj: Prisen har aldrig været højere

Julie Schoen
Julie Schoen

Der er dobbelt så meget tøj at vælge mellem, når du lige nu bevæger dig ind på DBA for at lede efter et godt tilbud på en konfirmationskjole eller et jakkesæt til selvsamme begivenhed. Men samtidig er priserne høje som sjældent set før. Det er derfor nu, du skal sætte dit konfirmationstøj til salg.

Er der flere perler på, eller bliver kjolerne i stigende grad syet i hånden? Man tænker næsten, at konfirmationstøjet i dag kan være lavet med flere detaljer eller produceret på en dyrere måde, eftersom tøjet lige nu er dyrere end som aldrig før på DBA.

DBAs nye tal viser nemlig, at du lige nu i snit kan sælge dit konfirmationstøj for 500 kroner. Alt det, der er til salg i DBAs konfirmationstøjs-kategori, har altså en medianpris på 500 kroner. Og det er højere end nogensinde før, viser tallene.
Og det er imod tendensen, for samtidig viser tallene fra brugtvareportalen, at der lige nu er omtrent dobbelt så mange aktive annoncer i kategorien, som der eksempelvis var i efteråret.

Den vante teori om ’sælgers marked’ gælder tydeligvis ikke, hvad angår konfirmationstøj – i år. I november var gennemsnitsprisen på en annonce i konfirmationstøjs-kategorien 450 kr., og i december 475 kr.

Pressede økonomier kan være årsag til højere brugtpriser

- Normalt vil man se, at gennemsnitsprisen på brugte varer falder, hvis der er mange af den samme ting til salg på DBA. At det så ikke er sket nu, hvor vi kan se, at konfirmations-kategorien bugner, hænger nok sammen med, at det er konfirmationssæson, så folk håber på, at kunne få mere for deres tøj netop nu, og samtidig kunne man også tænke, at de pressede danske husholdninger gør, at vi sætter prisen en anelse op, fortæller Julie Schoen, DBAs presseansvarlige.

September er den billigste måned, du kan købe konfirmationstøj i på DBA: Her er gennemsnitsprisen nemlig 425 kr.

Et af de gængse og populære konfirmationskjole-brands er Lilly, og her kan du ikke regne med at ligge en plovmand i bytte for en Lilly-konformationskjole. Gennemsnitsprisen på en kjole fra brandet ligger i disse måneder på 1.000 kr. Men havde du købt Lilly-kjolen på DBA i oktober, skulle du kun i gennemsnit have sluppet 538 kroner.

Konfirmationskjoler på DBA:

 1. Konfirmationskjole, real silk, str. 38, Hejsa, jeg sælger min konfirmationskjole, da jeg ikke får de

  Konfirmationskjole, real silk, str. 38, Hejsa, jeg sælger min konfirmationskjole, da jeg ikke får den brugt... stadig flot og ser ud som ny, fejler intet, kjolen er en str 38 og jeg er ca 168 man kan

  2.150,00 kr.28-11-2023
 2. Konfirmationskjole, Panayotis , str. 34, Panayotis Ocean konfirmationskjole str 34. 
Kåret som favor

  Konfirmationskjole, Panayotis , str. 34, Panayotis Ocean konfirmationskjole str 34. Kåret som favorit i 2023 kollektionen. Meget fin kjole som sidder så flot på konfirmanden. ingen pletter eller sli

  2.500,00 kr.28-11-2023
 3. Konfirmationskjole, Lilly, str. 36, Rigtig flot konfirmationskjole med smukt tyl sælges. Brugt få ti

  Konfirmationskjole, Lilly, str. 36, Rigtig flot konfirmationskjole med smukt tyl sælges. Brugt få timer, uden pletter og fremstår som ny. Kjolen har et snøreliv, som kan justeres og vil passe til de

  700,00 kr.28-11-2023
 4. Konfirmationskjole, Lily, str. 38, *BYD* *Seriøse bud modtages*

Todelt konfirmationskjole brugt en

  Konfirmationskjole, Lily, str. 38, *BYD* *Seriøse bud modtages* Todelt konfirmationskjole brugt en enkelt gang Store Bededag 1987. Der er nogle lette misfarvninger på toppens blonder, der enten kan

  1,00 kr.27-11-2023
 5. Konfirmationskjole, Lilly , str. 42, Konfirmations kjole sælges kun brugt 1 gang der kan sendes bill

  Konfirmationskjole, Lilly , str. 42, Konfirmations kjole sælges kun brugt 1 gang der kan sendes billeder med kjolen på hvis det ønskes ellers kan den prøves hjemme hos mig i 2700 Brønshøj

  2.400,00 kr.27-11-2023
 6. Konfirmationskjole, ROSERA, str. 46, Den smukkeste konfirmationskjole mrk ROSERA str 46.
Købt hos MM

  Konfirmationskjole, ROSERA, str. 46, Den smukkeste konfirmationskjole mrk ROSERA str 46. Købt hos MM-Design i Sorø?? Brugt én gang. Renset efter brug. Fremstår som ny.

  1.500,00 kr.27-11-2023

Fakta om søgningerne efter ’konfirmationstøj’:

- Der er mere end dobbelt så mange kvinder som mænd, der søger efter ’konfirmationstøj’ på DBA.

- Det er DBA-brugere bosat i kommunen Frederiksberg, der søger mest ivrigt efter konfirmationstøj.

- Inddelt efter ’by-niveau’ er det brugere fra Stenløse, der søger mest efter konfirmationstøj; dernæst Herning, Brøndby Strand og Silkeborg.

Kilde: DBA

Relaterede artikler