DBA bugner med konfirmationstøj: Prisen har aldrig været højere
Livsstil

DBA bugner med konfirmationstøj: Prisen har aldrig været højere

Julie Schoen
Julie Schoen

Der er dobbelt så meget tøj at vælge mellem, når du lige nu bevæger dig ind på DBA for at lede efter et godt tilbud på en konfirmationskjole eller et jakkesæt til selvsamme begivenhed. Men samtidig er priserne høje som sjældent set før. Det er derfor nu, du skal sætte dit konfirmationstøj til salg.

Er der flere perler på, eller bliver kjolerne i stigende grad syet i hånden? Man tænker næsten, at konfirmationstøjet i dag kan være lavet med flere detaljer eller produceret på en dyrere måde, eftersom tøjet lige nu er dyrere end som aldrig før på DBA.

DBAs nye tal viser nemlig, at du lige nu i snit kan sælge dit konfirmationstøj for 500 kroner. Alt det, der er til salg i DBAs konfirmationstøjs-kategori, har altså en medianpris på 500 kroner. Og det er højere end nogensinde før, viser tallene.
Og det er imod tendensen, for samtidig viser tallene fra brugtvareportalen, at der lige nu er omtrent dobbelt så mange aktive annoncer i kategorien, som der eksempelvis var i efteråret.

Den vante teori om ’sælgers marked’ gælder tydeligvis ikke, hvad angår konfirmationstøj – i år. I november var gennemsnitsprisen på en annonce i konfirmationstøjs-kategorien 450 kr., og i december 475 kr.

Pressede økonomier kan være årsag til højere brugtpriser

- Normalt vil man se, at gennemsnitsprisen på brugte varer falder, hvis der er mange af den samme ting til salg på DBA. At det så ikke er sket nu, hvor vi kan se, at konfirmations-kategorien bugner, hænger nok sammen med, at det er konfirmationssæson, så folk håber på, at kunne få mere for deres tøj netop nu, og samtidig kunne man også tænke, at de pressede danske husholdninger gør, at vi sætter prisen en anelse op, fortæller Julie Schoen, DBAs presseansvarlige.

September er den billigste måned, du kan købe konfirmationstøj i på DBA: Her er gennemsnitsprisen nemlig 425 kr.

Et af de gængse og populære konfirmationskjole-brands er Lilly, og her kan du ikke regne med at ligge en plovmand i bytte for en Lilly-konformationskjole. Gennemsnitsprisen på en kjole fra brandet ligger i disse måneder på 1.000 kr. Men havde du købt Lilly-kjolen på DBA i oktober, skulle du kun i gennemsnit have sluppet 538 kroner.

Konfirmationskjoler på DBA:

 1. Konfirmationskjole, Lilly, str. 32, Smuk konfirmationskjole fra Lilly. Str. 32. Brugt én dag, stand

  Konfirmationskjole, Lilly, str. 32, Smuk konfirmationskjole fra Lilly. Str. 32. Brugt én dag, stand som ny.

  250,00 kr.20-06-2024
 2. Konfirmationskjole, Brudedesign , str. 38, Super smuk kjole fra brudedesign i str 38.
Den kan spænde

  Konfirmationskjole, Brudedesign , str. 38, Super smuk kjole fra brudedesign i str 38. Den kan spændes ind i ryggen og kan defor også passes af en str 36 som min datter er. Kjolen er renset efter den

  2.000,00 kr.19-06-2024
 3. Konfirmationskjole, Holmelund, str. 42, Konfirmationskjole brugt kun en gang. Det er en str 42 men e

  Konfirmationskjole, Holmelund, str. 42, Konfirmationskjole brugt kun en gang. Det er en str 42 men er lille i str. pris fra ny 3600 kr model 2023. Kan prøves, røgfri hjem

  1.500,00 kr.19-06-2024
 4. Konfirmationskjole, Ukendt, str. S/M, Toppen er lace-overtrukket, hvilket går med ud i ærmerne, og h

  Konfirmationskjole, Ukendt, str. S/M, Toppen er lace-overtrukket, hvilket går med ud i ærmerne, og har et solidt blødt inderlag. Der er en smule boning i toppen, både foran og på ryggen, hvilke gør ma

  750,00 kr.16-06-2024
 5. Konfirmationskjole, Lilly, str. 40, Supersød kjole, kun brugt én gang og er renset. Nypris 2500 kr k

  Konfirmationskjole, Lilly, str. 40, Supersød kjole, kun brugt én gang og er renset. Nypris 2500 kr købt hos Skott i Rold. Er i Århus men kan også afhentes i Dragør efter nærmere aftale. Kan sendes for

  700,00 kr.16-06-2024
 6. Konfirmationskjole, Partyline, str. 36, Sælges for 500 kr.
Inkl. hvidt sjal.

Skal afhentes i Sorø

  Konfirmationskjole, Partyline, str. 36, Sælges for 500 kr. Inkl. hvidt sjal. Skal afhentes i Sorø

  500,00 kr.15-06-2024

Fakta om søgningerne efter ’konfirmationstøj’:

- Der er mere end dobbelt så mange kvinder som mænd, der søger efter ’konfirmationstøj’ på DBA.

- Det er DBA-brugere bosat i kommunen Frederiksberg, der søger mest ivrigt efter konfirmationstøj.

- Inddelt efter ’by-niveau’ er det brugere fra Stenløse, der søger mest efter konfirmationstøj; dernæst Herning, Brøndby Strand og Silkeborg.

Kilde: DBA

Relaterede artikler