Genbrugsindekset 2022: Her er de brugte ting, færrest har solgt
Livsstil

Genbrugsindekset 2022: Her er de brugte ting, færrest har solgt

Sophie Schou Jensen
Sophie Schou Jensen

Hvilke ting er der mon færrest, der sætter til salg, og hvilke ting er sværest at få afsat, når de er brugte? Det har vi netop undersøgt i DBAs årlige undersøgelse, Genbrugsindekset.

Tøj, sko, møbler og tilbehør til boligen. Det er nogle af de ting, vi danskere har solgt allermest brugt det seneste år. Men hvilke ting får vi ikke solgt eller sat til salg

Vores umiddelbare gæt ville være undertøj, en seng og hygiejneprodukter, hvor emballagen er brudt op. Men det er faktisk nogle helt andre ting, færreste danskere får solgt.

Det viser vores spritnye undersøgelse, Genbrugsindekset anno 2022. Traditionen tro har vi dykket ned i danskernes genbrugsvaner, og her har vi altså også fået svar på, hvilke ting færrest af os har fået solgt de seneste 12 måneder.

Der er nul procent af de omkring 2.000 adspurgte, repræsentative danskere, der har svaret, at de det seneste år har solgt en brudekjole og/eller udstyr til brylluppet, et drivhus, en motorbåd og sejlbåd og en knallert, scooter og motorcykel.

Længere nede i artiklen kan du se listen over de brugte sager, der er færrest danskere, der har solgt de seneste 12 måneder. Du kan også se listen over de ting, færrest af os har købt de seneste måneder. Vi kan godt afsløre, at der er en sammenhæng.

Brudekjoler til salg på DBA:

 1. Brudekjole, ., str. S, Næsten som ny, 
Den er utroligt elegant og passer perfekt til enhver brud, d

  Brudekjole, ., str. S, Næsten som ny, Den er utroligt elegant og passer perfekt til enhver brud, der ønsker at føle sig som en drøm på sin store dag! nypris på 18.000 kroner, men jeg sælger den til

  6.000,00 kr.21-02-2024
 2. Brudekjole, Panayotis, str. L, Hvid, Tyl, God men brugt, BYD GERNE!

Sælger min bryllupskjole, kø

  Brudekjole, Panayotis, str. L, Hvid, Tyl, God men brugt, BYD GERNE! Sælger min bryllupskjole, købt hos PANAYOTIS Den er brugt i få timer. Kjolen er ikke renset, Men er heller ikke meget beskidt, d

  15.000,00 kr.21-02-2024
 3. Brudekjole, Ukendt, str. S, Hvide, Næsten som ny, Jeg havde kjolen på 3 timer. Den er super elegan

  Brudekjole, Ukendt, str. S, Hvide, Næsten som ny, Jeg havde kjolen på 3 timer. Den er super elegant, smuk og helt ny. Sløret følger med. Kjole er mega flot siddende

  7.999,00 kr.20-02-2024
 4. Brudekjole, Kjoler, str. S

  Brudekjole, Kjoler, str. S

  2.000,00 kr.19-02-2024
 5. Brudekjole, Iz wedding house, str. S, Jeg sælger min brudekjole, som kun blev brugt en gang. Den har

  Brudekjole, Iz wedding house, str. S, Jeg sælger min brudekjole, som kun blev brugt en gang. Den har nogle små brugstegn, men kan let vaskes af. Kjolen er designet fra bunden af i Istanbul, hver detal

  13.000,00 kr.19-02-2024
 6. Brudekjole, Weise, str. L, crmehvid, polyester satin, Ubrugt, Sød brudekjole / festkjole med fine

  Brudekjole, Weise, str. L, crmehvid, polyester satin, Ubrugt, Sød brudekjole / festkjole med fine detaljer, Farve cremehvid satin..Kjolen er klokkeformet og tilpasser sig kroppen. kan bruges med el

  375,00 kr.19-02-2024

Der er mere end 1.500 brudekjoler til salg på DBA. Her finder du de billigste.

DBA: Derfor sælger vi mindst af disse ting

Om det skyldes, at vi slet ikke sætter brugte brudekjoler, drivhuse, motorbåde og motorcykler til salg, eller om det er fordi, der ikke er efterspørgsel på de brugte sager, og vi derfor har svært ved at afsætte dem, ved vi ikke med sikkerhed.

Men i DBAs store undersøgelse, har vi fået svar på, at det også er disse ting, færrest af os har købt BRUGT, så på den måde hænger udbud og efterspørgsel formentlig sammen.

- Fællesnævneren for de ting, færrest af os svarer, at vi har fået solgt indenfor de seneste 12 måneder, er, at det er store ting. Store ting kan virke uoverkommelige at få sat til salg, og de kan også for købere virke uoverskuelige at købe – hvordan får man for eksempel bakset et drivhus hjem i sin egen have?, siger Julie Schoen, DBAs talsperson og fortsætter: 

- Brudekjolen er dog ikke en ”stor” ting, men det er den i overført forstand. Den fylder i skabet, og det kan være rigtig svært at tage sig sammen til at sælge sin brudekjole, fordi den ofte er fyldt med en masse minder og jeg tror, mange lidt føler sig ”forpligtet” til at gemme den, siger Julie Schoen.

Det overrasker hende derfor ikke, at netop disse ting er dem, færrest af os har fået solgt. Men hun er alligevel en smule undrende over, hvordan det kan være, at danskerne det seneste år har været så ”uflittige” til at få solgt motorcyklen, knallerten og motorbåden.

- Når danskerne svarer, at de ikke har solgt disse tre ting, ved vi jo ikke, om det skyldes, at danskerne ikke har fået sat tingene til salg, eller om det skyldes, at tingene er til salg, men at der har manglet købere. Den mest oplagte forklaring er, at det er de færreste danskere, der overhovedet har en båd, en motorcykel eller en knallert at sælge, og derfor er disse ”sjældne” salgsvarer. Alligevel overrasker det mig, at det er få, der har solgt en af disse ting i den senest målte periode.

Julie Schoen er talsperson for DBA og redaktør på DBA Guide.
Julie Schoen er talsperson for DBA og redaktør på DBA Guide.

Camila har haft disse varer til salg i årevis – næsten ingen bider på krogen

Én af dem, der netop nu har en brudekjole til salg her på DBA, er 45-årige Camila Nielsen fra Ramløse ved Nordsjælland. Faktisk har hun hele fem af slagsen til salg på DBA.

- Jeg skulle selv giftes for cirka fem år siden. Jeg faldt for en brudekjole fra en svensk butik, som var gået konkurs, men for at få kjolen skulle jeg købe alle fem. De er rigtig flotte, i gammel stil og rigtig god kvalitet, fortæller Camila.

Camila blev aldrig gift, og de sidste fire til fem år har hun haft alle fem ubrugte brudekjoler til salg her på genbrugsportalen, men der er altså ikke rigtig nogen, der har slået til endnu.

- Jeg tror, folk tænker, det er den ene gang i livet, så alt skal være nyt, ens eget og perfekt til deres bryllup, og derfor køber de en ny kjole. Hvis man vælger, at man ikke vil sælge sin brudekjole, må det være fordi, man har fået et særligt forhold til den og ikke vil skille sig af med den, siger Camila.

LÆS OGSÅ: Så mange penge køber vi brugt for om året – Mette-Marie springer skalaen

Camila sælger blandt andet denne smukke Brinkman brudekjole i størrelse 42. Hun vil gerne have 4.500 kroner i bytte for kjolen. Hvis Camila en dag bliver gift, vil hun gerne giftes i en brugt brudekjole, men det skal ikke være én af de fem, som var tiltænkt et bryllup med en mand, hun ikke er sammen med i dag.
Camila sælger blandt andet denne smukke Brinkman brudekjole i størrelse 42. Hun vil gerne have 4.500 kroner i bytte for kjolen. Hvis Camila en dag bliver gift, vil hun gerne giftes i en brugt brudekjole, men det skal ikke være én af de fem, som var tiltænkt et bryllup med en mand, hun ikke er sammen med i dag.

Camila tror tendensen ændrer sig

De seneste fire måneder har Camila dog pludselig fået en del henvendelser på de smukke brudekjoler, hun har til salg.

- Jeg tror, folk er ved at få et andet forhold til det. I mange år ville man jo heller ikke købe noget brugt til sit nyfødte barn, men det har ændret sig nu, og det tror jeg også, det gør med tiden, når det handler om bryllupper, lyder det fra Camila.

Noget tyder på, at Camila har ret i, at tendensen vender. I foråret udarbejdede DBA nemlig en undersøgelse, som viser, at brugte brudekjoler pludselig er kommet i høj kurs. I 2021 blev der foretaget omkring 220.000 søgninger på brugte brudekjoler på DBA. Til sammenligning lød tallet i 2020 på omkring 59.000 søgninger. Det er en stigning på 270 procentpoint. Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Selvom Camila har fået flere henvendelser på de smukke brudekjoler, er det endnu ikke lykkedes hende at sælge en eneste. Nu skyldes det dog mere, at hun ikke kan finde den kasse, de blev pakket ned i, da hun skulle flytte. Hun er dog sikker på, de er et sted, og at hun finder de unikke kjoler inden for nærmeste fremtid, så andre kan få glæde af dem på deres store dag.

Camila har svært ved at huske, hvad hun gav for brudekjolerne. Noget siger hende, at hun gav 2.800 kroner for alle fem brudekjoler og en nytårskjole. Hun vil gerne have alt fra 1.200 kroner til 4.500 kroner i bytte for de ubrugte kjoler.

LÆS OGSÅ: Maya og Bella forvandler brugt sengetøj til populært tøj

Camilla er en vaskeægte genbrugshaj. I hendes nye hus er det kun hendes datters seng, et spisebord og to sofaborde, hun har købt fra ny. Spisebordet og sofabordene er dog de eneste ting i hjemmet, hun faktisk ikke er glade for.
Camilla er en vaskeægte genbrugshaj. I hendes nye hus er det kun hendes datters seng, et spisebord og to sofaborde, hun har købt fra ny. Spisebordet og sofabordene er dog de eneste ting i hjemmet, hun faktisk ikke er glade for.

Liste: Disse brugte ting har færrest af os solgt de seneste 12 måneder

Herunder kan du danne dig et overblik over, hvilke ting færrest af os har solgt det seneste år:

1: Brudekjoler og udstyr: 0%

2: Drivhuse: 0%

3: Motorbåde og sejlbåde: 0%

4: Knallerter, scootere og motorcykler: 0%

5: Campingvogn og udstyr: 1%

6: Havemaskiner: 1%

7: Organiske Haveredskaber: 1%

8: Udendørslegeredskaber: 1%

9: Sports og træningsudstyr: 1%

10: Musikinstrumenter: 1%

11: Haveredskaber: 1%

12: Grill og grilludstyr: 1%

13: Tablets: 1%

14: Sportsudstyr: 1%

15: Ure: 1%

16: Motionsmaskiner: 1%

17: Værktøj: 1%

18: Havemøbler: 1%

Liste: Disse brugte ting har færrest af os købt de seneste 12 måneder

Herunder kan du danne dig et overblik over, hvilke ting færrest af os har købt det seneste år:

1: Brudekjoler og udstyr: 0%

2: Drivhuse: 0%

3: Motorbåde og sejlbåde: 0%

4: Campingvogn og udstyr: 1%

5: Musikinstrumenter: 1%

6: Havemaskiner: 1%

7: Organiske Haveredskaber: 2%

8: Udendørslegeredskaber: 2%

9: Sports og træningsudstyr: 2%

10: Knallerter, scootere og motorcykler: 2%

11: Haveredskaber: 2%

12: Grill og grilludstyr: 2%

13: Tablets: 2%

14: Sportsudstyr: 2%

15: Lp’er: 2%

Motorbåde til salg på DBA:

 1. KAN FINANSIERES UDEN UDBETALING

  KAN FINANSIERES UDEN UDBETALING

  Windy 24HC, Motorbåd, fod 24, BMW, diesel, hjemhavn: Næstved havn, Fin Windy 24 fods båd til små penge Lille køkken, TV, Toilet, solceller og plads til masser af hygge til den lille familie :) BMW D

  74.900,00 kr.23-03-2023
 2. Crescent , Motorbåd, årg. 1990, 15 fod, 50 hk , Yamaha, benzin, motorårgang: 2003, saltvandskølet, u

  Crescent , Motorbåd, årg. 1990, 15 fod, 50 hk , Yamaha, benzin, motorårgang: 2003, saltvandskølet, udenbordsmotor, skrog: glasfiber, bredde 185, dybde 0,65, Kg 600, hjemhavn: Kaløvig, 495 Hardtop med

  45.000,00 kr.21-02-2024
 3. Pelican Predator

  Pelican Predator

  Pelican Predator, Motorbåd, årg. 2019, hk 5, Yamaha, benzin, skrog: plast, Står som ny! Attraktiv finansiering tilbydes! Her er muligheden for at erhverve dig en fiks lille båd som er perfekt til fi

  34.900,00 kr.18-03-2022
 4. Uttern 5000 MC m Mariner F50 hk 4 takt & inkl trailer m elspil

  Uttern 5000 MC m Mariner F50 hk 4 takt & inkl trailer m elspil

  Uttern 5000 MC, Motorbåd, årg. 1997, fod 16, hk 50, Mariner F50 hk, motorårgang: 1998, skrog: Glasfiber, Uttern 5000 MC m Mariner F50 hk 4 takt & inkl trailer m elspil Uttern 5000 MC m Mariner F50

  69.800,00 kr.21-02-2024
 5. Selco Ancas Queen 24

  Selco Ancas Queen 24

  Selco Ancas Queen 24, Motorbåd, fod 25, hk 165, Volvo Penta, Benzin, Ferskvandskøling, skrog: Glasfiber, Selco Ancas Queen 24 Ældre Selco Ancas Queen 24 med en volvo penta B30 Medfølgende udstyr:

  35.000,00 kr.23-01-2024
 6. Finnsejler 29

  Finnsejler 29

  Finnsejler 29, Motorbåd, Stabil og sødygtig motorsejler som har en rigtig god indretning, og gode sovepladser. Beliggende i vandet og kan overtages med det samme. Skal ses. Er søsat. Se mere på www

  98.000,00 kr.12-08-2022

Lige nu er der mere end 3.400 motorbåde til salg på DBA, mens der er mere end 1.000 sejlbåde til salg.

Om Genbrugsindekset 2022:

DBA’s årlige Genbrugsindeks for 2022 blev lanceret den 4. maj 2022. Hvert år udarbejder DBA et genbrugsindeks, der kortlægger danskernes genbrugsvaner. DBA har kortlagt den danske genbrugsøkonomi ved at gennemføre en befolkningsundersøgelse blandt mere end 2.000 repræsentative respondenter og analyseret brugeradfærden på DBA. Læs hele Genbrugsindekset her.

Drivhuse til salg på DBA:

 1. Drivhus, b: 130 l: 180 h: 245, Flytbar drivhus / orangeri På hjul. Lavet i træ. PROJEKT skal have ny

  Drivhus, b: 130 l: 180 h: 245, Flytbar drivhus / orangeri På hjul. Lavet i træ. PROJEKT skal have nyt tag + nye plexiglasruder. Står adskilt.

  1.800,00 kr.21-02-2024
 2. Drivhus, b: 25 l: 60 h: 30, Mini drivhus til altanen eller vindueskarmen.
Evt. til stiklinger eller

  Drivhus, b: 25 l: 60 h: 30, Mini drivhus til altanen eller vindueskarmen. Evt. til stiklinger eller til at forspire inden potter. Fin stand.

  250,00 kr.21-02-2024
 3. Drivhus, b: 280 l: 380 h: 250, Juliana drivhus.
Skal nedtages af køber, jeg hjælper gerne i det omga

  Drivhus, b: 280 l: 380 h: 250, Juliana drivhus. Skal nedtages af køber, jeg hjælper gerne i det omgang jeg har tid.

  1.000,00 kr.21-02-2024
 4. Drivhus, b: 255 l: 380 h: 220, Fint Juliana drivhus som bare trænger til lidt rengøring.
4-5 stykker

  Drivhus, b: 255 l: 380 h: 220, Fint Juliana drivhus som bare trænger til lidt rengøring. 4-5 stykker glas der er mere eller mindre itu. Køber demonterer selv.

  2.500,00 kr.21-02-2024
 5. Drivhus, b: 1,20 l: 4,76 h: 1,50, GrowCamp og Palram-Canopia: Trio af højtydende drivhus til Salg!

  Drivhus, b: 1,20 l: 4,76 h: 1,50, GrowCamp og Palram-Canopia: Trio af højtydende drivhus til Salg! Ny pris for alle tre drivhuse er 10.650,-dkk. De sælges nu for 4.500,-dkk. Drivhusene har været brug

  4.500,00 kr.21-02-2024
 6. Drivhus, b: 2,5 meter l: 3 meter h: 2 meter, Brugt drivhus kan afhentes

  Drivhus, b: 2,5 meter l: 3 meter h: 2 meter, Brugt drivhus kan afhentes

  2.500,00 kr.20-02-2024

Der er omkring 1.200 drivhuse til salg på DBA. Her finder du de billigste.

Hvis du har nogle af tingene på listerne over de mest upopulære ting at sælge og købe til at ligge og samle støv, skal du ikke være bange for at prøve at sætte dem til salg. Du kan altid give det et skud. Der skal nok være én person, der på et eller andet tidspunkt kan få glæde af dine aflagte sager. Her kan du læse, hvordan du opretter en annonce via DBA-appen.

I denne artikel giver vi dig otte tips til, hvordan du booster dine DBA-salg. Hvis du ikke orker at læse dem, kan du se videoen herunder:

Relaterede artikler