Genbrugsindekset 2022: Her er de brugte ting, færrest har solgt
Livsstil

Genbrugsindekset 2022: Her er de brugte ting, færrest har solgt

Sophie Schou Jensen
Sophie Schou Jensen

Hvilke ting er der mon færrest, der sætter til salg, og hvilke ting er sværest at få afsat, når de er brugte? Det har vi netop undersøgt i DBAs årlige undersøgelse, Genbrugsindekset.

Tøj, sko, møbler og tilbehør til boligen. Det er nogle af de ting, vi danskere har solgt allermest brugt det seneste år. Men hvilke ting får vi ikke solgt eller sat til salg

Vores umiddelbare gæt ville være undertøj, en seng og hygiejneprodukter, hvor emballagen er brudt op. Men det er faktisk nogle helt andre ting, færreste danskere får solgt.

Det viser vores spritnye undersøgelse, Genbrugsindekset anno 2022. Traditionen tro har vi dykket ned i danskernes genbrugsvaner, og her har vi altså også fået svar på, hvilke ting færrest af os har fået solgt de seneste 12 måneder.

Der er nul procent af de omkring 2.000 adspurgte, repræsentative danskere, der har svaret, at de det seneste år har solgt en brudekjole og/eller udstyr til brylluppet, et drivhus, en motorbåd og sejlbåd og en knallert, scooter og motorcykel.

Længere nede i artiklen kan du se listen over de brugte sager, der er færrest danskere, der har solgt de seneste 12 måneder. Du kan også se listen over de ting, færrest af os har købt de seneste måneder. Vi kan godt afsløre, at der er en sammenhæng.

Brudekjoler til salg på DBA:

 1. Brudekjole, Marbella Spanien, str. M, Hvid, Ubrugt, Brudekjole I hvid farve med glimmer og korset

  Brudekjole, Marbella Spanien, str. M, Hvid, Ubrugt, Brudekjole I hvid farve med glimmer og korset skønne blonder, flotte detaljer, og flot åben ryg Prinsese drøm Det passe til et str S-M da korse

  1.500,00 kr.04-10-2023
 2. Brudekjole, ., str. S, Ubrugt, Smuk ny kjole ?????????

Sælger denne smukke brudekjole med slør, un

  Brudekjole, ., str. S, Ubrugt, Smuk ny kjole ????????? Sælger denne smukke brudekjole med slør, underskørt samt blåt strømpebånd. Kjolen er aldrig brugt og alle ting kommer med mærker. Målene Talje

  14.000,00 kr.04-10-2023
 3. Brudekjole, ?, str. S, Brudekjole str,XS/S,34/36.kunbrugt til fotografering i få timer. Har fået den

  Brudekjole, ?, str. S, Brudekjole str,XS/S,34/36.kunbrugt til fotografering i få timer. Har fået den syet til om på ryggen så denermere miin stil,så jag harfået den lukket lidt på ryggen, men kansyes

  2.700,00 kr.03-10-2023
 4. Brudekjole, Weise, str. L, cremehvid, datin polyester, Ubrugt, Enkel brudekjole / festkjole med f

  Brudekjole, Weise, str. L, cremehvid, datin polyester, Ubrugt, Enkel brudekjole / festkjole med fine detaljer, Farve cremehvid satin..Kjolen er klokkeformet og tilpasser sig kroppen. kan bruges med

  350,00 kr.03-10-2023
 5. Brudekjole, LILLY, str. findes i flere str., Næsten som ny, Smuk Lilly Kjole med sko

Medfølger sko

  Brudekjole, LILLY, str. findes i flere str., Næsten som ny, Smuk Lilly Kjole med sko Medfølger sko (str.37) ny pris 499kr Begge dele er brugt en gang i otte timer Ny pris: 3998kr Din pris: 400kr

  400,00 kr.03-10-2023
 6. Brudekjole, .., str. M, Strøllese S-M brugt en gang

  Brudekjole, .., str. M, Strøllese S-M brugt en gang

  5.000,00 kr.03-10-2023

Der er mere end 1.500 brudekjoler til salg på DBA. Her finder du de billigste.

DBA: Derfor sælger vi mindst af disse ting

Om det skyldes, at vi slet ikke sætter brugte brudekjoler, drivhuse, motorbåde og motorcykler til salg, eller om det er fordi, der ikke er efterspørgsel på de brugte sager, og vi derfor har svært ved at afsætte dem, ved vi ikke med sikkerhed.

Men i DBAs store undersøgelse, har vi fået svar på, at det også er disse ting, færrest af os har købt BRUGT, så på den måde hænger udbud og efterspørgsel formentlig sammen.

- Fællesnævneren for de ting, færrest af os svarer, at vi har fået solgt indenfor de seneste 12 måneder, er, at det er store ting. Store ting kan virke uoverkommelige at få sat til salg, og de kan også for købere virke uoverskuelige at købe – hvordan får man for eksempel bakset et drivhus hjem i sin egen have?, siger Julie Schoen, DBAs talsperson og fortsætter: 

- Brudekjolen er dog ikke en ”stor” ting, men det er den i overført forstand. Den fylder i skabet, og det kan være rigtig svært at tage sig sammen til at sælge sin brudekjole, fordi den ofte er fyldt med en masse minder og jeg tror, mange lidt føler sig ”forpligtet” til at gemme den, siger Julie Schoen.

Det overrasker hende derfor ikke, at netop disse ting er dem, færrest af os har fået solgt. Men hun er alligevel en smule undrende over, hvordan det kan være, at danskerne det seneste år har været så ”uflittige” til at få solgt motorcyklen, knallerten og motorbåden.

- Når danskerne svarer, at de ikke har solgt disse tre ting, ved vi jo ikke, om det skyldes, at danskerne ikke har fået sat tingene til salg, eller om det skyldes, at tingene er til salg, men at der har manglet købere. Den mest oplagte forklaring er, at det er de færreste danskere, der overhovedet har en båd, en motorcykel eller en knallert at sælge, og derfor er disse ”sjældne” salgsvarer. Alligevel overrasker det mig, at det er få, der har solgt en af disse ting i den senest målte periode.

Julie Schoen er talsperson for DBA og redaktør på DBA Guide.
Julie Schoen er talsperson for DBA og redaktør på DBA Guide.

Camila har haft disse varer til salg i årevis – næsten ingen bider på krogen

Én af dem, der netop nu har en brudekjole til salg her på DBA, er 45-årige Camila Nielsen fra Ramløse ved Nordsjælland. Faktisk har hun hele fem af slagsen til salg på DBA.

- Jeg skulle selv giftes for cirka fem år siden. Jeg faldt for en brudekjole fra en svensk butik, som var gået konkurs, men for at få kjolen skulle jeg købe alle fem. De er rigtig flotte, i gammel stil og rigtig god kvalitet, fortæller Camila.

Camila blev aldrig gift, og de sidste fire til fem år har hun haft alle fem ubrugte brudekjoler til salg her på genbrugsportalen, men der er altså ikke rigtig nogen, der har slået til endnu.

- Jeg tror, folk tænker, det er den ene gang i livet, så alt skal være nyt, ens eget og perfekt til deres bryllup, og derfor køber de en ny kjole. Hvis man vælger, at man ikke vil sælge sin brudekjole, må det være fordi, man har fået et særligt forhold til den og ikke vil skille sig af med den, siger Camila.

LÆS OGSÅ: Så mange penge køber vi brugt for om året – Mette-Marie springer skalaen

Camila sælger blandt andet denne smukke Brinkman brudekjole i størrelse 42. Hun vil gerne have 4.500 kroner i bytte for kjolen. Hvis Camila en dag bliver gift, vil hun gerne giftes i en brugt brudekjole, men det skal ikke være én af de fem, som var tiltænkt et bryllup med en mand, hun ikke er sammen med i dag.
Camila sælger blandt andet denne smukke Brinkman brudekjole i størrelse 42. Hun vil gerne have 4.500 kroner i bytte for kjolen. Hvis Camila en dag bliver gift, vil hun gerne giftes i en brugt brudekjole, men det skal ikke være én af de fem, som var tiltænkt et bryllup med en mand, hun ikke er sammen med i dag.

Camila tror tendensen ændrer sig

De seneste fire måneder har Camila dog pludselig fået en del henvendelser på de smukke brudekjoler, hun har til salg.

- Jeg tror, folk er ved at få et andet forhold til det. I mange år ville man jo heller ikke købe noget brugt til sit nyfødte barn, men det har ændret sig nu, og det tror jeg også, det gør med tiden, når det handler om bryllupper, lyder det fra Camila.

Noget tyder på, at Camila har ret i, at tendensen vender. I foråret udarbejdede DBA nemlig en undersøgelse, som viser, at brugte brudekjoler pludselig er kommet i høj kurs. I 2021 blev der foretaget omkring 220.000 søgninger på brugte brudekjoler på DBA. Til sammenligning lød tallet i 2020 på omkring 59.000 søgninger. Det er en stigning på 270 procentpoint. Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Selvom Camila har fået flere henvendelser på de smukke brudekjoler, er det endnu ikke lykkedes hende at sælge en eneste. Nu skyldes det dog mere, at hun ikke kan finde den kasse, de blev pakket ned i, da hun skulle flytte. Hun er dog sikker på, de er et sted, og at hun finder de unikke kjoler inden for nærmeste fremtid, så andre kan få glæde af dem på deres store dag.

Camila har svært ved at huske, hvad hun gav for brudekjolerne. Noget siger hende, at hun gav 2.800 kroner for alle fem brudekjoler og en nytårskjole. Hun vil gerne have alt fra 1.200 kroner til 4.500 kroner i bytte for de ubrugte kjoler.

LÆS OGSÅ: Maya og Bella forvandler brugt sengetøj til populært tøj

Camilla er en vaskeægte genbrugshaj. I hendes nye hus er det kun hendes datters seng, et spisebord og to sofaborde, hun har købt fra ny. Spisebordet og sofabordene er dog de eneste ting i hjemmet, hun faktisk ikke er glade for.
Camilla er en vaskeægte genbrugshaj. I hendes nye hus er det kun hendes datters seng, et spisebord og to sofaborde, hun har købt fra ny. Spisebordet og sofabordene er dog de eneste ting i hjemmet, hun faktisk ikke er glade for.

Liste: Disse brugte ting har færrest af os solgt de seneste 12 måneder

Herunder kan du danne dig et overblik over, hvilke ting færrest af os har solgt det seneste år:

1: Brudekjoler og udstyr: 0%

2: Drivhuse: 0%

3: Motorbåde og sejlbåde: 0%

4: Knallerter, scootere og motorcykler: 0%

5: Campingvogn og udstyr: 1%

6: Havemaskiner: 1%

7: Organiske Haveredskaber: 1%

8: Udendørslegeredskaber: 1%

9: Sports og træningsudstyr: 1%

10: Musikinstrumenter: 1%

11: Haveredskaber: 1%

12: Grill og grilludstyr: 1%

13: Tablets: 1%

14: Sportsudstyr: 1%

15: Ure: 1%

16: Motionsmaskiner: 1%

17: Værktøj: 1%

18: Havemøbler: 1%

Liste: Disse brugte ting har færrest af os købt de seneste 12 måneder

Herunder kan du danne dig et overblik over, hvilke ting færrest af os har købt det seneste år:

1: Brudekjoler og udstyr: 0%

2: Drivhuse: 0%

3: Motorbåde og sejlbåde: 0%

4: Campingvogn og udstyr: 1%

5: Musikinstrumenter: 1%

6: Havemaskiner: 1%

7: Organiske Haveredskaber: 2%

8: Udendørslegeredskaber: 2%

9: Sports og træningsudstyr: 2%

10: Knallerter, scootere og motorcykler: 2%

11: Haveredskaber: 2%

12: Grill og grilludstyr: 2%

13: Tablets: 2%

14: Sportsudstyr: 2%

15: Lp’er: 2%

Motorbåde til salg på DBA:

 1. Champion Allante 233

  Champion Allante 233

  Champion Allante 233, Motorbåd, årg. 1991, Mercruiser, benzin, ferskvandskølet, indenbordsmotor, skrog: glasfiber, hjemhavn: København S, Champion Allante 233 BEMÆRK motor fra Mercruiser er lagt i bå

  79.000,00 kr.25-04-2022
 2. Fletcher Bravo Arrowstreak 17 Classic m/Mercury 100 hk ELPTO og Indespension ...

  Fletcher Bravo Arrowstreak 17 Classic m/Mercury 100 hk ELPTO og Indespension ...

  Fletcher, Motorbåd, årg. 1994, fod 18, Mercury, motorårgang: 1994, skrog: glasfiber, Fletcher Bravo Arrowstreak 17 Classic m/Mercury 100 hk ELPTO og Indespension trailer Fletcher Bravo Arrowstreak 17

  49.900,00 kr.08-07-2023
 3. Larson 180 SEI LX, Volvo 3.0

  Larson 180 SEI LX, Volvo 3.0

  Larson, Motorbåd, årg. 2007, fod 19, Volvo Penta, Benzin, skrog: Glasfiber, Larson 180 SEI LX, Volvo 3.0 Glasfiberdørk inklusiv aftageligt gulvtæppe. Der medfølger kaleche til cockpit og bov. I 2018

  89.900,00 kr.08-07-2023
 4. Fjordjollen 470 Sport

  Fjordjollen 470 Sport

  Fjordjollen 470 Sport, Motorbåd, årg. 2022, fod 15, ukendt, skrog: Glasfiber, bredde 0.00, dybde 0.00, Kg, hjemhavn: Vejle, Båden er beliggende, Vejle. Klik på »» Gå til varen «« og se MK Biler & Både

  61.900,00 kr.14-12-2022
 5. Flipper 535 HT

  Flipper 535 HT

  Flipper, Motorbåd, årg. 1979, fod 17, hk 60, Johnson, Benzin, bredde 2,00, dybde 0,80, Kg 440, hjemhavn: Brøndby Havn, Fin Hardtop til små penge, sejler virkelig godt. båden er med en Johnson 2 takt

  49.900,00 kr.06-08-2023
 6. Holstebro Z16

  Holstebro Z16

  Holstebro Plastværk Z16, Motorbåd, årg. 1984, hk 18, Volvo Penta, Diesel, bredde 1.85, dybde 0.75, Kg 1200, hjemhavn: Bådmægleren Vejle, Fin 16 fods motorbåd med velkørende Volvo Penta. Perfekt båd

  19.800,00 kr.04-10-2023

Lige nu er der mere end 3.400 motorbåde til salg på DBA, mens der er mere end 1.000 sejlbåde til salg.

Om Genbrugsindekset 2022:

DBA’s årlige Genbrugsindeks for 2022 blev lanceret den 4. maj 2022. Hvert år udarbejder DBA et genbrugsindeks, der kortlægger danskernes genbrugsvaner. DBA har kortlagt den danske genbrugsøkonomi ved at gennemføre en befolkningsundersøgelse blandt mere end 2.000 repræsentative respondenter og analyseret brugeradfærden på DBA. Læs hele Genbrugsindekset her.

Drivhuse til salg på DBA:

 1. Drivhus, b: 258 l: 379 h: Sidehøjde 137 Højde til kip 247 +, Ældre Juliana drivhus med dobbelte s

  Drivhus, b: 258 l: 379 h: Sidehøjde 137 Højde til kip 247 +, Ældre Juliana drivhus med dobbelte skydedøre, 6 felter glas og 4 loftsvinduer - 1 med automatisk åbning - (2 af vinduerne mangler glas)

  3.000,00 kr.02-10-2023
 2. Drivhus, b: 60 l: 126 h: 160/130, Praktisk vægdrivhus i polykarbonat. Taget og halvdelen af fronten

  Drivhus, b: 60 l: 126 h: 160/130, Praktisk vægdrivhus i polykarbonat. Taget og halvdelen af fronten kan åbnes. Der medfølger 2 kapilærkasser og 1 -skjuler samt et plantebord. Kan flyttes samlet.

  600,00 kr.02-10-2023
 3. SCANDIC THOR 16,6

  SCANDIC THOR 16,6

  Drivhus, b: 433 l: 430 h: 255, KAN FORHÅNDSRESERVERES! Forventes på lager første halvdel af september. Udstillet i showroomet. Mulighed for ekstra hængslet dørsæt, ekstra skydedørssæt eller tilbygning

  32.850,00 kr.08-08-2023
 4. drivhus

  drivhus

  Drivhus, b: 300 l: 500 h: 290, 4-kantet trædrivhus, på 3x5m. Lavet i tryk. imp træ. Umalet. sideglas er 3 mm glas, tagglas er 4 mm hærdet glas. Vi kan også tilbyde maling, opsætning, tagrender, zinkin

  38.000,00 kr.14-11-2022
 5. Drivhus, Vi sælger vores væg drivhus. Købt for 1500 for nyt, sælges for 200. Kan sagtens bruges uden

  Drivhus, Vi sælger vores væg drivhus. Købt for 1500 for nyt, sælges for 200. Kan sagtens bruges uden nogle problemer, men har fået en lille revne i siden, men ikke noget som gør noget. Det er plastic

  200,00 kr.01-10-2023
 6. Drivhus, Nyt aldrig brugt

  Drivhus, Nyt aldrig brugt

  149,00 kr.01-10-2023

Der er omkring 1.200 drivhuse til salg på DBA. Her finder du de billigste.

Hvis du har nogle af tingene på listerne over de mest upopulære ting at sælge og købe til at ligge og samle støv, skal du ikke være bange for at prøve at sætte dem til salg. Du kan altid give det et skud. Der skal nok være én person, der på et eller andet tidspunkt kan få glæde af dine aflagte sager. Her kan du læse, hvordan du opretter en annonce via DBA-appen.

I denne artikel giver vi dig otte tips til, hvordan du booster dine DBA-salg. Hvis du ikke orker at læse dem, kan du se videoen herunder:

Relaterede artikler