”Tudegrim lampe sælges” - Per sviner sine ting til, og det virker
Livsstil

”Tudegrim lampe sælges” - Per sviner sine ting til, og det virker

Sophie Schou Jensen
Sophie Schou Jensen

En tudegrim lampe, et møghus og en højtaler, som er alle forældres værste mareridt. Det er blot nogle af de ting Per Jensen fra Brønderslev har fået solgt ved netop at tillægge diverse skældsord til sagerne. Faktisk har det vist sig, at han har meget større succes med at sælge sine ting, når han sviner dem til.

”Er du som forældre klar til at blive udsat for terror fra dit på alle måder tonedøve barn, som for alt i verden ønsker sig en fed højtaler med en indbygget mixer på stativ og en rigtig mikrofon med kabel + kabel til medieafspilleren, så der kan skråles med på alt det ligegyldige lort, som møgungerne lytter til nu til dags ??”

Sådan lyder begyndelsen på en salgsannonce, som Per Jensen har lagt op her på DBA og på sin Facebook-side, hvor han sælger de ting, ham og familien i Brønderslev ikke længere har brug for.

Og som annoncen lyder, taler Per altså ikke ligefrem pænt om sin datters højtaler, som han gerne vil af med og have 950 kroner i bytte for. Faktisk taler han ikke ret pænt om nogle af de mange ting, han sætter til salg.

- Jeg har haft en profil på DBA siden år 2000, og jeg har virkelig haft mange ting, som har været til salg over en lang periode. Nu har jeg fundet ud af, at varen næsten sælger sig selv, når jeg hænger den ud. Så jeg bander mine egne sager langt væk, siger Per og fortsætter:

- Og så bruger jeg en masse humor. Jeg har altid godt kunnet li’ at få folk til at grine, og det har jeg taget med over i mine salgsannoncer, fortæller Per.

Inden Per begyndte at svine sine sager til i sine salgsannoncer, kunne hans ting være til salg i månedsvis og nogle gange i halve og hele år. Nu bliver de selvsamme ting revet væk. Det er alt fra dukkehus og højtalere til lamper og rulleskøjter. Du kan se Pers profil på DBA her.

LÆS OGSÅ: Så mange penge køber vi brugt for om året – Mette-Marie springer skalaen

Da vi taler med  Per har datterens højtaler været til salg i fire dage, og ifølge Per er det et dårligt tegn. Hans sager plejer at ryge samme dag, som han sætter dem til salg – når han altså giver dem en sviner med på vejen.
Da vi taler med Per har datterens højtaler været til salg i fire dage, og ifølge Per er det et dårligt tegn. Hans sager plejer at ryge samme dag, som han sætter dem til salg – når han altså giver dem en sviner med på vejen.

Det hele begyndte med en tudegrim lampe

Pers anderledes måde at sælge sine ting på begyndte i april. Han havde en grå lampe fra Ikea liggende, som han virkelig gerne ville af med. Den havde været til salg på DBA og Facebook i over et halvt år, men der var ingen, der bed på. Faktisk havde han ikke fået en eneste henvendelse på den.

- Min familie og jeg køber selv mange brugte ting, og vi har det dårligt med at smide ting ud. Vi snakkede om, om vi bare skulle smide lampen ud, men så fik jeg idéen til at lave lidt løjer og satire ud af det, fortæller den 45-årige nordjyde.

”Tudegrim lampe sælges for 75 kroner. Sælges med det største støvlag, da det er med til at camouflere, hvor grim den egentlig er”, skrev Per blandt andet om lampen i sin salgsannonce. Den skæve tone viste sig i den grad at give pote.

- Jeg fik ti henvendelser på den første time. Det var lidt sjovt. Det havde jeg ikke regnet med. Så lige siden har jeg prøvet at lave noget satire i min opslag. Den traditionelle måde nåede jeg ikke langt med, siger Per og fortsætter:

- Når man kan se, det har en så positiv effekt, bliver man drevet lidt af det.

Jeg synes, det er sjovt at se folks reaktioner. Jeg presser måske også lidt min egen grænse i forhold til, hvor stregen er, og hvad man må skrive i forhold til Janteloven, siger Per.

LÆS OGSÅ: Danskerne slår rekord: Så mange penge har vi tjent på brugte sager

Sådan lød Pers første, anderledes annonce.
Sådan lød Pers første, anderledes annonce.

Sådan reagerer folk på Pers anderledes salgsannoncer

Per beskriver selv tonen i sine salgsannoncer som humoristisk. Det er dog ikke alle, der synes, hans opslag er lige sjove. Nogle skriver til Per, at de synes, han er plat, og de beder ham om at stoppe.

- Nogle bliver forarget. Humor er jo en svær ting. Det er en balancegang, og jeg kan ikke definere, hvor grænsen går. Det kommer bare til mig, og så prøver jeg at sende det afsted. Så må jeg reflektere over de tilbagemeldinger, der kommer.

Størstedelen er dog vilde med Pers atypiske salgsannoncer. Det er også derfor, han for et par måneder siden valgte at lave Facebook-gruppen ’Rådne opslag og salg af skrammel’. I skrivende stund har gruppen 958 følgere. For nogle følgere er gruppen blevet meget mere end en salgsside – mange ser den mere som en satireside.

- Nogle vil gerne have, jeg sælger mere, fordi de er spændt på at se min næste tekst. Det er lidt sjovt, at der er nogen, der sidder og venter. Hvis de bare føler sig underholdt, så er det også okay med mig, siger Per.

 

Lamper til salg på DBA

 1. Lampe, Fungerer fint Bruger E14 lille fatning

  Lampe, Fungerer fint Bruger E14 lille fatning

  79,00 kr.01-04-2023
 2. Lysekrone, Spisebordslampe Ny lampe i indpakning med fatning og så videre klar til opsætning

  Lysekrone, Spisebordslampe Ny lampe i indpakning med fatning og så videre klar til opsætning

  89,00 kr.01-04-2023
 3. Anden loftslampe, Gamle lamper, 3 gamle lamper - dråbeformet og flæseskærme
- dråbeformet lampe med

  Anden loftslampe, Gamle lamper, 3 gamle lamper - dråbeformet og flæseskærme - dråbeformet lampe med pære og ophæng, intakt - 90 kr - 2 flæseskærme med ophæng og pærer - 175 kr. Plus evt Porto

  90,00 kr.01-04-2023
 4. Væglampe, Dyberg Larsen, DL 25 - højde 16,2 cm - matsort, rustfrit stål. Ubrugt i original emballage

  Væglampe, Dyberg Larsen, DL 25 - højde 16,2 cm - matsort, rustfrit stål. Ubrugt i original emballage, 2 stk. Nypris pr stk 649 kr. Fatning G9. Billede er taget af anden opsat lampe (kan evt medfølge

  700,00 kr.01-04-2023
 5. Lampe, Flot vintage lampe i hvid porcelæn/ fajance.
Med blomster og mønstre.
Ca h uden fatning 22 cm

  Lampe, Flot vintage lampe i hvid porcelæn/ fajance. Med blomster og mønstre. Ca h uden fatning 22 cm. Intakt. Sender 55 kr.

  235,00 kr.01-04-2023
 6. H:40 cm Vintage ekstra stor hvid Murano mushroom lampe

  H:40 cm Vintage ekstra stor hvid Murano mushroom lampe

  Lampe, Murano lampe, Ekstra stor vintage Murano mushroom lampe med swirl. Mundblæst i hvid glas. Håndlavet i Italien, 1970erne, og kommer med ny hvid ledning. ⁠⁠H:40 cm D:35 cm Item 332-20 Shop onl

  5.800,00 kr.14-12-2022

Der er mere end 34.000 lamper til salg på DBA. Mere end 7.000 af dem er loftslamper.

Salgsannoncer, der gør en forskel for folk, der har det svært

Der er altså dem, der hader Pers salgsannoncer. Der er også dem, der følger med, fordi de gerne vil købe hans ting. Og så er der dem, der følger med for at få et godt grin. Og for nogle betyder det grin måske mere, end man umiddelbart skulle tro.

Per modtager nemlig indimellem private beskeder fra folk, som fortæller, hvor glade de er for hans opslag, og hvor stor betydning hans skæve annoncer har for dem.

- Af dem som har skrevet privat til mig, har det været overvældende i den forstand, at der er nogle, som bruger mine opslag som “hverdags-booster” hvis man kan kalde det for det. Op til flere har skrevet, at de tjekker hver dag i et håb om, at jeg har smidt flere ting til salg, så dagen kan starte med et grin, fortæller nordjyden.

Per har blandt andet fået beskeder fra folk, som han ikke kender, som skriver, at i svære perioder i deres liv, hjælper annoncerne dem til at få en god begyndelse på dagen.

- Det er jo en vild tillid at give mig, at sende så “blottet” beskeder. Jeg tager jo tykt pis på det hele, og jeg synes, det er vildt, at det kan betyde så meget for nogle. Beskederne er positive skrevet, men for mig overvældende, at annoncerne kan betyde så meget for nogen. Det havde jeg aldrig forestillet mig, for det er jo bare gak og løjer, siger Per.

LÆS OGSÅ: Maya og Bella forvandler brugt sengetøj til populært tøj

D enne salgsannonce er blandt Pers yndlings. Hans datters dukkehus havde været til salg i mere end et halvt år. Det blev solgt samme dag, da han lavede denne salgsannonce.
D enne salgsannonce er blandt Pers yndlings. Hans datters dukkehus havde været til salg i mere end et halvt år. Det blev solgt samme dag, da han lavede denne salgsannonce.

Få Pers tips: Sådan kan du få humoren med ind i dine salgsannoncer

Når Per skriver sine sjove og atypiske salgsannoncer kommer det automatisk til ham. Han bruger lidt længere tid på annoncerne, end hvis han skulle skrive traditionelle af slagsen, men han sælger altså også sine ting langt hurtigere end tidligere.

Hvis du gerne vil gøre ham kunsten efter, bør du læse med her, hvor han deler sine tips med os:

- Man skal jo skrive noget, man kan stå inde for. Og så skal man være opmærksom på, at når man vælger at skrive anderledes, har det to udfald. Enten er det positivt eller også får man huk. Nogen hader mine opslag og vil ikke handle med mig på grund af det sprog, jeg bruger, og sådan er det jo. Det må jeg acceptere – både det gode og det trælse, siger Per.

Han understreger også, at man skal huske, hvad det egentlige formål med opslaget er – nemlig at sælge sine ting.

Fra DBAs side vil vi minde dig om, at de ting, du selv tænker, ikke er noget værd, sagtens kan være guld for andre. De nyeste tal fra DBAs store undersøgelse, Genbrugsindekset 2022, viser, at flere og flere danskere køber brugte ting. Det er altså bare med at komme i gang med at oprette annoncer på DBA eller i DBA-appen.

Dukkehuse til salg på DBA:

 1. Dukkehus, My home., Fuldt møbleret og en familie med mor, far og 4 børn. Huset måler B: 65 cm, D: 30

  Dukkehus, My home., Fuldt møbleret og en familie med mor, far og 4 børn. Huset måler B: 65 cm, D: 30 cm og H: 61 cm. Rigtig mange møbler til stue, køkken, badeværelse og soveværelser. Taget kan nemt t

  325,00 kr.01-04-2023
 2. Dukkehus, Dukkehus med møbler og dukke, Dukkehus med møbler og Snehvide dukke.
Der er nogle små mang

  Dukkehus, Dukkehus med møbler og dukke, Dukkehus med møbler og Snehvide dukke. Der er nogle små mangler på huset (skodder til nogle vinduer og en gryde til pejsen) Huset kan foldes sammen så det ikke

  80,00 kr.01-04-2023
 3. Dukkehus, Dukkehus, Dukkehus af træ med lidt indhold.

  Dukkehus, Dukkehus, Dukkehus af træ med lidt indhold.

  200,00 kr.01-04-2023
 4. Dukkehus, Le toy van, Lyserødt kvalitets dukkehus i træ som næsten ikke er blevet brugt og som derfo

  Dukkehus, Le toy van, Lyserødt kvalitets dukkehus i træ som næsten ikke er blevet brugt og som derfor sælges videre. Størrelsen på huset er 60x67x35 og alt på billedet inde i dukkehuset følger med. Vi

  550,00 kr.01-04-2023
 5. Dukkehus, Lundby dukkehus med diverse møbler, Børnebørn er vokset fra dukkehuset så det skal videre

  Dukkehus, Lundby dukkehus med diverse møbler, Børnebørn er vokset fra dukkehuset så det skal videre Der følger diverse møbler med

  400,00 kr.01-04-2023
 6. Dukkehus, Stort robust dukkehus, Robust dukkehus i træ. Kan bla.a. bruges til Barbie. 

Har du lyst

  Dukkehus, Stort robust dukkehus, Robust dukkehus i træ. Kan bla.a. bruges til Barbie. Har du lyst til at være kreativ med lidt nyt tapet/gulvtæppe, kan det blive rigtig flot. Bredde/dybde/højde: 10

  200,00 kr.01-04-2023

Der er mere end 5.000 dukkehuse til salg på DBA.

Hvis det ikke lige er dig at lave den type salgsannoncer, som Per laver, men du gerne vil forbedre dine annoncer, kan vi anbefale dig at læsse denne artikel. Her giver vi dig en række tips til, hvordan du skriver annoncer, der sælger.

Du kan også tage et kig på denne artikel, hvor vi giver dig otte råd til, hvordan du booster dine salg. I videoen herunder fortæller DBA Guides redaktør, Julie Schoen, dig mere om de otte råd:

Relaterede artikler