Pakkeguide: Pak den ultimative feriekuffert!
Livsstil

Pakkeguide: Pak den ultimative feriekuffert!

Louise Guldager
Louise Guldager

Stresser du også over at pakke til ferien!? Her er Guldlog's bedste råd!

Elsker du at pakke som en del af ferieglæden allerede inden, du er taget af sted? Eller stresser du flere uger i forvejen over at skulle huske og planlægge alt på forhånd? Uanset hvad, får du her den ultimative guide til, hvordan din feriekuffert pakkes bedst denne sommer.

Det første, du skal spørge dig selv om, inden du går i gang, er: Hvad er planerne for min ferie? Skal du ligge i en swimmingpool, på storby-shopping eller slå lejr i de svenske skove? Tjek vejrudsigten på din feriedestination, inden du pakker.

Strandferie betyder sand, vand og sved. Tøjet skal være løst, let, kunne skylles op i hånden og helst ikke behøve strygning. Husk også badetøjet, gerne flere sæt. Især badedragter er hot denne sæson, alle går med det!

Kimono, Sarier eller Tunikaer er også oplagt. Måske dine fødder også vil svulmer op i varmen, så er sandaler et must!
Et lækkert håndklæde og evt. et par gode høretelefoner hvis du vil ligge og høre musik eller lydbog under palmen, er også en rigtig god ide.

Hovedtelefoner på dba

 1. Sony trådløse around-ear høretelefoner WH-1000XM4 (sølv)

  Sony trådløse around-ear høretelefoner WH-1000XM4 (sølv)

  hovedtelefoner Around ear Noise Cancelling, Sony, Sony WH1000XM4S.CE7, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Disse Sony trådløse around-ear høretelefoner WH-1000XM4 er en intelligent hverdagsledsage

  1.633,00 kr.16-05-2024
 2. Jabra Elite 4-Active headphones (sort)

  Jabra Elite 4-Active headphones (sort)

  hovedtelefoner In ear Noise Cancelling, Jabra, Jabra 100-99180000-60, Brugt - tydelig tegn på brug, Lad musikken omslutte dig med disse Jabra Elite 4-Active høretelefoner. De har et ergonomisk, skinne

  594,00 kr.19-04-2024
 3. Bose Noise Cancelling Headphones 700 (Sort)

  Bose Noise Cancelling Headphones 700 (Sort)

  hovedtelefoner Around ear Noise Cancelling, Bose, Bose 794297-0100, Brugt - tegn på brug, De trådløse Bose støjreducerende 700 around-ear høretelefoner repræsenterer fremtidens lydoplevelse. Få stemme

  2.738,00 kr.27-10-2023
 4. Beats Studio Buds true wireless in-ear høretelefoner (rød)

  Beats Studio Buds true wireless in-ear høretelefoner (rød)

  hovedtelefoner In ear Noise Cancelling, Beats, Beats MJ503ZM/A, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Disse Beats Studio Buds true wireless in-ear høretelefoner tager dig med ind i en verden af perf

  1.026,00 kr.20-12-2023
 5. Jabra Elite 4 True Wireless in-ear høretelefoner (dark grey)

  Jabra Elite 4 True Wireless in-ear høretelefoner (dark grey)

  hovedtelefoner In ear Noise Cancelling, Jabra, Jabra 100-99183000-99, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Jabra Elite 4 True Wireless in-ear høretelefonerne har en ekstraordinær lydkvalitet, Acti

  682,00 kr.12-07-2023
 6. JBL Live 770NC trådløse around-ear høretelefoner (sort)

  JBL Live 770NC trådløse around-ear høretelefoner (sort)

  hovedtelefoner Around ear Noise Cancelling, JBL, JBL JBLLIVE770NCBLK, Som ny - I originalindpakning, JBL Live 770NC trådløse around-ear høretelefoner tilbyder en imponerende lydkvalitet med JBL Signat

  939,00 kr.17-04-2024
En lynlås er en rigtig god ide frem for en helt åben strandtaske, så du sikrer dig mod lommetyve.
Louise Guldager

Byferie kræver ofte mere afvekslende tøj. Her kan det mange steder være meget varmt uden for i solen, mens det inden for på hotellet og i butikker er air-condition-koldt. Vælg derfor tøj, som du let kan tage af og på, og behagelige sko. Tænk også over din taske: helst en der kan sidde over skrå da du ellers risikerer at få meget ondt i den ene skulder. Ligesom en lynlås er en rigtig god ide frem for en helt åben strandtaske, så du sikrer dig mod lommetyve. 

Selv er jeg i sommerhus. Her består kufferten af lidt af det hele; varme trøjer til terrassen om aftenen, når der skal grilles skumfiduser, badetøj naturligvis, lette kjoler og enkelte lange bukser. Shorts som er nemme at cykle i, når jeg skal ud i sommerlandet og besøge små lokale gallerier og ikke mindst en stråhat eller 2. Et sjal og et par solbriller er naturligvis også et must! 
Regntøj og gummistøvler bør man nok også pakke i bitter erkendelse af forrige års danske sommervejrs prognoser.

Ligesom en læderjakke kan redde mange kølige sommeraftner. En god huskeregel er desuden, at tre toppe gerne skal gå til en underdel. Vi har vaskemaskine heroppe, men jeg gider det faktisk ikke. Ferien skal bruges på isvafler og krabbefangning ved havnen. Ikke kedeligt indendørs praktik.

Gode pakke-råd:

 • Pak kun det, der står på din pakkeliste. Jo mindre bagage du har med, jo hurtigere og nemmere er det at pakke.
 • Rul tøjet i stedet for at folde det. Mange materialer som for eksempel bomuld, silke og jersey kan med fordel rulles i stedet for at foldes sammen. Så krøller det ikke så let.
 • Brug de små sager som undertøj og strømper til at fylde hulrum ud med. Det afhjælper også, at de mere skrøbelige ting ikke ligger og roder rundt.
 • Rejser du med skjorter, kan du ligge noget hårdt rundt i kraven, for at beskytte den mod tryk. For eksempel et sammenrullet bælte.
 • Cremer, shampoo etc. bør hældes på små flasker, så der ikke medbringes unødige kilo. Husk, at alle væsker i større mængder skal pakkes i indskrevet bagage.
 • Læg de tunge ting så de ligger nederst i kufferten tættest på hjulene, når kufferten står på højkant – så er det lettest at trække rullekufferten rundt i lufthavnen.
 • Øverst i kufferten skal du ligge de fineste ting. Silkekjoler og slips for eksempel.
 • Sko kan blive flade af at ligge i en kuffert. Fyld dem ud med strømper eller andre små ting, så de bevarer formen. Brug skoposer, så undgår du at skofarven smitter af eller eventuelt savs kommer på dit tøj.

Relaterede artikler