Endelig efterårsferie! 5 aktiviteter, som ikke koster en krone
Livsstil

Endelig efterårsferie! 5 aktiviteter, som ikke koster en krone

Christine
Christine

Skal du holde efterårsferie hjemme? Ugen kan hurtigt blive lang, hvis vennerne er på tur til fjerne himmelstrøg eller er tjekket ind i sommerhuset ved kysten. Men bare rolig. Vi kommer dig til undsætning med fem sjove aktiviteter, som hele familien kan være fælles om.

Har du planer i efterårsferien? Nej, slet ingen? Hvor heldigt! Vi har nemlig fem forslag parate, som du kan kaste dig over, så du skal altså ikke være nervøs for at kede dig. Faktisk må vi endda advare dig på forhånd… Det kan nemlig godt blive lidt uhyggeligt at læse med undervejs, men er du modig nok, er der gys, gru og grin på listen over efterårsferieaktiviteter, som vi folder ud for øjnene af dig her.

Tør du? Så lad os skyde efterårsferien i gang på den allerbedste måde.

Emil fra København sælger sin brugte gameboy for 499 kroner. Den har både fået ny skærm og nyt cover, så den kan klare mange timers spil endnu.
Emil fra København sælger sin brugte gameboy for 499 kroner. Den har både fået ny skærm og nyt cover, så den kan klare mange timers spil endnu.

Kan du huske den her?

Der kan være langt til moster Oda i Thy eller tanten i Tisvilde, hvis man er en lille, utålmodig type. Transporttiden kan heldigvis blive forkortet, hvis rejsen begynder på DBA. Her kan du tanke op på underholdning, som ungerne med garanti ikke allerede har haft mellem hænderne.

Hvis det ikke gav ro på bagsædet at tænde en tablet, må du tage old school-skyts i brug. Send en gameboy fra de gode, gamle dage bagud i bilen og lad Supermario og Donkey Kong kæmpe om opmærksomheden. Mon du kan modstå fristelsen til selv at gribe om gameboyen, når ungerne er lagt i seng om aftenen? Vi tvivler, men på DBA er der spil nok at vælge imellem – og hurra for det! De gamle klassikere kan nemlig kun købes brugt, men heldigvis kan du nøjes med at slippe under 100 kroner for at komme tilbage til 00’ernes storhedstid.

 

Leg godt

Der er en grund til, at Lego er en forkortelse for 'leg godt'. Det er nemlig præcis det, man gør! I efterårsferien er det oplagt at finde kasserne med farvede klodser frem fra skabet, hvis uvejret rusker udenfor.

Boomer børneværelset allerede af de nyeste modeller fra butikkerne? Vi siger det bare: Søg ud på brugtvaremarkedet. Her finder du samlesæt fra da far var dreng og mor en purung pige. Du kan selvfølgelig også finde moderne hits med Star Wars og Harry Potter til en god pris, men der er altså noget særligt over at samle piratskibe og folkevognsrugbrød fra fortiden.

I hvert fald for de voksne… Heldigvis er der noget for alle på DBA: Duplo til de mindste, Disney i kulørte farver til de større og mon ikke, at bedsteforældrene bliver glade over et gensyn med jern-teknik, som er forløberen til Lego Technic.

Find Lego på DBA:

 1. Lego andet, Legomand i træ, Helt ny i æske - butikspris 900kr

  Lego andet, Legomand i træ, Helt ny i æske - butikspris 900kr

  600,00 kr.01-10-2023
 2. Lego Star Wars Inkvisitor-transportskibet Scythe - Lego Star Wars Hos Coop

  Lego Star Wars Inkvisitor-transportskibet Scythe - Lego Star Wars Hos Coop

  Lego Lego Star Wars Inkvisitor-transportskibet Scythe -, Lego Star Wars Inkvisitor-transportskibet Scythe -, Inkvisitor-transportskibet Scythe fra LEGO Star Wars Mærk Kraftens mørke side med Inkvisito

  829,00 kr.06-04-2023
 3. Lego andet, Lego IDEAS

  Lego andet, Lego IDEAS

  250,00 kr.01-10-2023
 4. Lego andet, Lego æske Flower Bouquet

  Lego andet, Lego æske Flower Bouquet

  100,00 kr.01-10-2023
 5. Lego Dc Batmobile Batmans Jagt På Jokeren - Lego Super Heroes Hos Coop

  Lego Dc Batmobile Batmans Jagt På Jokeren - Lego Super Heroes Hos Coop

  Lego Lego Dc Batmobile Batmans Jagt På Jokeren - Lego S, Lego Dc Batmobile Batmans Jagt På Jokeren - Lego S, Batmans jagt på Jokeren fra LEGO DC Batmobile Byg den ikoniske Batmobile fra 1989 og få fig

  430,00 kr.01-09-2023
 6. Lego Dreamzzz Flyvende Pegasus-hest - Lego Nyheder Hos Coop

  Lego Dreamzzz Flyvende Pegasus-hest - Lego Nyheder Hos Coop

  Lego Lego Dreamzzz Flyvende Pegasus-hest - Lego Nyheder, Lego Dreamzzz Flyvende Pegasus-hest - Lego Nyheder, Flyvende pegasus-hest fra LEGO DREAMZzz Der er helt 2 byggemuligheder med dette seje sæt fr

  470,00 kr.01-09-2023

På DBA kan du både finde Duplo til de mindste og byg-selv-sæt til de større børn.

Tag toget til…

Hvem har ikke ligget på knæ time efter time for at bygge vilde baner, togene kunne tøffe rundt på? For de fleste er Brio barndom, og det er billigt at opdatere samlingen på DBA, så du kan tage toget tilbage til børneværelsets fjerneste destinationer. 

Går turen over store søer, dybe kløfter eller høje bjerge? Broer, trafiklys og tunneller tilfører magi på rejsen, og når du søger efter skinnerne brugt, kan du finde sjældne modeller, der ikke længere kan købes i butikkerne. Det gør din brugte Brio-bane lidt sejere end skolekammeraternes.

Find Brio på DBA:

 1. Brio komfur og vask

  Brio komfur og vask

  150,00 kr.01-10-2023
 2. Tog, Brio tog 
Alle virker som de skal. 
Det sorte er et damplokomotiv. 


Model: Mighty Gold Action

  Tog, Brio tog Alle virker som de skal. Det sorte er et damplokomotiv. Model: Mighty Gold Action Locomotive, Style: 33630 Thomas tog BRIO 33884 Batteridrevet damptog

  200,00 kr.30-09-2023
 3. Dukkeseng, Dukkesengetøj NYT!, TILBUD koster normalt 95kr. Dukke sengetøj. Passer til bl.a. Brio duk

  Dukkeseng, Dukkesengetøj NYT!, TILBUD koster normalt 95kr. Dukke sengetøj. Passer til bl.a. Brio dukkevogn og Smallstuff seng. Til dukker på 40-45cm. Syet i bomuldsstof, bånd og fyld af krøyerkugler/

  75,00 kr.30-09-2023
 4. Klapvogn, Dukkesengetøj NYT!, TILBUD koster normalt 95kr. Dukke sengetøj. Passer til bl.a. Brio dukk

  Klapvogn, Dukkesengetøj NYT!, TILBUD koster normalt 95kr. Dukke sengetøj. Passer til bl.a. Brio dukkevogn og Smallstuff seng. Til dukker på 40-45cm. Syet i bomuldsstof, bånd og fyld af krøyerkugler/ b

  75,00 kr.30-09-2023
 5. Dukkelift, Dukkesengetøj NYT!, TILBUD koster normalt 95kr. Dukke sengetøj. Passer til bl.a. Brio duk

  Dukkelift, Dukkesengetøj NYT!, TILBUD koster normalt 95kr. Dukke sengetøj. Passer til bl.a. Brio dukkevogn og Smallstuff seng. Til dukker på 40-45cm. Syet i bomuldsstof, bånd og fyld af krøyerkugler/

  75,00 kr.30-09-2023
 6. Dukkevogn, Dukkesengetøj NYT!, TILBUD koster normalt 95kr. Dukke sengetøj. Passer til bl.a. Brio duk

  Dukkevogn, Dukkesengetøj NYT!, TILBUD koster normalt 95kr. Dukke sengetøj. Passer til bl.a. Brio dukkevogn og Smallstuff seng. Til dukker på 40-45cm. Syet i bomuldsstof, bånd og fyld af krøyerkugler/

  75,00 kr.30-09-2023

Du finder et stort udvalg af Brio på DBA. Her kan du se det, der koster under 100 kroner.

Tør du hoppe med på tendensen?

Skeletterne rasler ud af skabet, flagermusene flakser febrilsk forbi, en ugle tuder, og heksene hikser i natten. Halloween er en uhyggeligt hyggelig efterårstradition, som for alvor har fået fat i danskerne.

Er du modig nok, er det tid til at pynte haven med lysende græskarhoveder, fylde maven med godter og gå gennem gaderne i den mest skræmmende udklædning.

Er du vokset ud af looket fra sidste år, skal du svinge forbi DBA, hvor du for under 100 kroner kan blive forvandlet til et mageløst monster, et skræmmende skelet eller en hylende heks.

Bliv klar til Halloween! Jacob sælger udklædningskjolen for 30 kroner, og han sender den selvfølgelig til dig, hvis ikke du selv kan hente den i Glumsø.
Bliv klar til Halloween! Jacob sælger udklædningskjolen for 30 kroner, og han sender den selvfølgelig til dig, hvis ikke du selv kan hente den i Glumsø.

Bliv klar til Halloween på DBA:

 1. Girafkostume, Nuttet udklædning til fx fastelavn, Halloween ell bare alm. leg. 
Str. 1-2 år.
Afhentn

  Girafkostume, Nuttet udklædning til fx fastelavn, Halloween ell bare alm. leg. Str. 1-2 år. Afhentning i Ballerup kan evt. arrangeres, hvis ønsket.

  100,00 kr.30-09-2023
 2. Skelet, Skelet i naturlig størrelse til Halloween, uddannelse eller spøgelse på loftet. Bildte naboe

  Skelet, Skelet i naturlig størrelse til Halloween, uddannelse eller spøgelse på loftet. Bildte naboen ind at det var min ex. så det skal væk nu før politiet dukker op.

  1.500,00 kr.30-09-2023
 3. Halloween str 10-12 år, Brugt en gang.
Det kan afhentes på adressen eller sendes med gls til nærmest

  Halloween str 10-12 år, Brugt en gang. Det kan afhentes på adressen eller sendes med gls til nærmeste pakkeshop for 54 kr.

  65,00 kr.30-09-2023
 4. Halloween ting, 100kr for tingene
25kr for heksedragt 10-12 år
Afhent det hele idag lørdag for 100kr

  Halloween ting, 100kr for tingene 25kr for heksedragt 10-12 år Afhent det hele idag lørdag for 100kr

  125,00 kr.30-09-2023
 5. Halloween, Du køber 2 hoveder og 1 hånd 

Det ene hovede kan lyse og laver lyde

Du køber det du ser

  Halloween, Du køber 2 hoveder og 1 hånd Det ene hovede kan lyse og laver lyde Du køber det du ser Hentes i lyngby 2800 lundtofteparken Kan sendes for 56 kr i porto

  150,00 kr.30-09-2023
 6. Græskar - halloween, 32cm højt med diameter på 30cm - af keramisk materiale og altså ikke brandfarli

  Græskar - halloween, 32cm højt med diameter på 30cm - af keramisk materiale og altså ikke brandfarligt, men kan naturligvis blive meget varmt, hvis der anvendes for stort fyrfadslys - fabrikat fremgår

  100,00 kr.30-09-2023

Skab en uhyggelig stemning med den helt rigtige pynt. På DBA kan du både finde udklædning og festartikler til Halloween, så efterårsferien bliver uhyggeligt hyggelig.

Der er ikke noget, der hedder dårligt vejr…

.. Kun dårlig påklædning. Du kender med garanti den talemåde, men der er også noget om snakken. Badetøjet er skiftet ud med huer, handsker og uldne sokker, og så længe det look ligger øverst i skuffen, skal du ikke sidde inde i varmen. Du skal ud i efterårsskoven og samle kastanjer. Det er en af de hyggeligste ting, du kan lave i ferien, især hvis du tager madpakke og varm kakao med.

Når lommerne er fyldte med guld, kan du lade fantasien få frit løb og forme finurlige kastanjedyr ved spisebordet. Ved du, hvordan man laver et pindsvin? Det gør du sådan her:

Tøm en æske tændstikker, knæk svovlen af de små pinde og placer dem på den øverste halvdel af kastanjen. Præcis sådan ja, helt tæt. Nu mangler pindsvinet bare en lille snude og to øjne, som du maler på. Det er ikke så svært, så du kan hurtigt skabe en hel familie, der kan flytte ind i vindueskarmen.

LÆS OGSÅ: 5 grunde til at købe dine sneakers brugt

Bliv klædt på til regnvejret! Christina i Kolding sælger den fine regnfrakke til 75 kroner, så du kan blive klar til at komme ud i efterårsvejret.
Bliv klædt på til regnvejret! Christina i Kolding sælger den fine regnfrakke til 75 kroner, så du kan blive klar til at komme ud i efterårsvejret.

Tip til det perfekte snobrød

Det hyggeligste ved efteråret er at krybe tæt sammen i skumringen og stirre ind i flammerne fra bålet, der lyser op og varmer. Langsomt sænker mørket sig som en dyb dyne omkring jer og i takt med, at flammerne forsvinder, gnistrer gløderne.

Og gløderne er præcis dem, der er værd at vente på! I hvert fald, hvis du vil riste skumfiduser, lave popcorn, bage pandekager eller gå direkte efter klassikeren: Snobrød.

Men, hvordan er det nu, man gør… Hvis du ikke er en garvet outdoortype, der sover i telt og laver bål tit og ofte, ligger snobrødssnoningen nok ikke forrest i hukommelsen, gør den? Du får lige en opdatering herunder.

Først finder du en god pind, som du spidser i den ene ende. Tag så fat i en klump dej, tril den til en aflang pølse og sno den om pinden, før du firer det hele ind over gløderne. Snobrødet er færdigt, når det er gyldent og let slipper pinden – i hvert fald i teorien.
For lad os nu bare være ærlige: Hvem har nogensinde bagt et snobrød, der ikke var sort udenpå, men alligevel råt indeni? Kun de rigtigt seje, og så selvfølgelig dem, der kender det her pro-tip. I stedet for at holde pinden svævende over gløderne, så du bliver træt i armen og dypper brødet i en kombination af ild og aske, kan du balancere snobrødspinden på bålfadets kant. Det er vejen til succes!

Find et bålfad på DBA:

 1. Bålfad, Lille hyggeligt bålfad, til sensommerens hygge.

  Bålfad, Lille hyggeligt bålfad, til sensommerens hygge.

  100,00 kr.30-09-2023
 2. Bålfad, Bålfad med låg i fin stand. 
60 cm Ø

  Bålfad, Bålfad med låg i fin stand. 60 cm Ø

  400,00 kr.30-09-2023
 3. Kuglegrill, Weber, Fin grill eller bålfad

  Kuglegrill, Weber, Fin grill eller bålfad

  250,00 kr.29-09-2023
 4. Bålfad Corten, Flot Corten stål bålfad på fod. Højde 30 cm. Diameter 70 cm

  Bålfad Corten, Flot Corten stål bålfad på fod. Højde 30 cm. Diameter 70 cm

  950,00 kr.27-09-2023
 5. Bålfad, God til snobrød eller bare hygge med bål. Aldrig brugt 

55x55cm

  Bålfad, God til snobrød eller bare hygge med bål. Aldrig brugt 55x55cm

  500,00 kr.27-09-2023
 6. Bålsted, Trip Trap, Bålfad med ben
(Skagerak)
Aldrig brugt, stadig i kasse

  Bålsted, Trip Trap, Bålfad med ben (Skagerak) Aldrig brugt, stadig i kasse

  600,00 kr.26-09-2023

Har du ikke allerede et bålfad? Du finder et stort udvalg af flotte fade på DBA, og her kan du se dem, der koster under 200 kroner.

 

Det er en sikker vinder

Keder du dig i efterårsferien? Det går ikke, så nu får du et forslag, som med garanti kommer til at tage tid: Puslespil. Klassiske tidsslugere fra barndommen, som de voksne faktisk også godt kan kaste sig over i efterårsmørket.

De hardcore kan forsøge at knække koden med puslerier på 1.000, 2.000 eller 5.000 forskellige brikker, men keder du dig alligevel ikke så meget, kan du nøjes med et mindre motiv eller gå efter et knoppuslespil.

LÆS OGSÅ: Figurer fra barndommen: Find dem på DBA

Knoppuslespil er for de allermindste eller dem, der har meget lidt tålmodighed. De to fine spil koster 15 kroner hver, og sælgeren Malene sender dem til dig hele vejen fra Græsted.
Knoppuslespil er for de allermindste eller dem, der har meget lidt tålmodighed. De to fine spil koster 15 kroner hver, og sælgeren Malene sender dem til dig hele vejen fra Græsted.

Skal vi ikke bare se en film?

De røde næser lyser op i landskabet og skinner om kap med træernes flammende kroner. Bladene drysser ned fra grenene, regnen trommer mod ruden, og vinden hyler i hanebåndene. Det er ægte efterår, og ved du, hvad det betyder?

At det er tid til at krybe ned under dynen, finde en god film frem fra gemmerne og spise bland-selv-slik eller popcorn. Vejret er perfekt til et gensyn med de gamle tøsefilm eller en hyggelig klassiker fra Disney, som DBA leverer, når de ikke ligger online, for hvis ikke man skal smide sig på langs med hele familien i efterårsferien, hvornår så? Vi spørger bare.

LÆS OGSÅ: Disse Disney-film er steget i værdi

Løvernes Konge er en sikker vinder, når hele familien skal samles til filmhygge. Du kan købe denne DVD af Tom for 45 kroner. Han sender den gerne, men du kan også selv hente den på Frederiksberg.
Løvernes Konge er en sikker vinder, når hele familien skal samles til filmhygge. Du kan købe denne DVD af Tom for 45 kroner. Han sender den gerne, men du kan også selv hente den på Frederiksberg.

De fleste forbinder nok foråret med havearbejde, men faktisk er det lige så aktuelt at trække i arbejdstøjet i efteråret. Det gjorde Grete, og her i artiklen kan du se resultatet. Hun skabte nemlig en grøn oase, hvor et ganske særligt træ blev prikken over i’et.

Det er efterår, det er indetid, det er nu, du kan kaste dig over alle de DIY-projekter, du har drømt om. Har du nogle på listen? Hvis ikke skal du se med i videoen herunder eller dykke ned i denne artikel, hvor vi viser dig, hvordan du forvandler en brugt barstol til et moderne mosaikbord.

Relaterede artikler