Moderigtig studiestart på budget
Livsstil

Moderigtig studiestart på budget

Louise Guldager
Louise Guldager

Vil du gerne have plads i budgettet til både semesterets bøger og nye stilletter? Selvom studietiden banker på døren med alt hvad dertil hører af kulinariske pastaretter tilsat ketchup og dåsebønner, er det fint muligt at være fashionabel studerende – på budget. Vælg brugt og få de dyre mærker, de rigtige tendenser og sæsonens farver ind i skabet.

Der er ingen, der siger, du behøver være indrullet i din mormors gamle turtleneck sweater og sidste vinters udtrådte kondisko, bare fordi du skal have næsen ned i bøgerne og leve af en SU det næste lange stykke tid. Ikke, hvis du ikke har lyst i hvert fald. Det er nemlig fint muligt at få sæsonens tendenser, brands og farver ind i garderoben, selvom finanserne er stramme og køleskabet relativt tomt.

Louise Guldager i skjorte med sløjfe...
Louise Guldager i skjorte med sløjfe...

Der er masser at komme efter, hvis du kigger brugt. Så længe man har en nogenlunde ide om, hvad det er, man leder efter, kan man ved hjælp af de simple søge redskaber på dba.dk finde både specifikke brands og mere generelle tendenser, så man nemt kan skabe sig en opdateret garderobe.

En af sæsonens helt store tendenser er velour. Det bløde materiale er elegant uanset om det er til aftenbrug eller et luksuriøst hverdagslook og det kan bruges på både kjoler eller tasker. Det er nemt at style og virker både afslappet og elegant.

Hvis man vil gå all in på tendensen, så hop gerne i en kimono med eller af velour. Især det populære danske brand Ganni har været bannerfører for dette look, der stadig hitter langt ind i efteråret.

Kimono på dba.dk

 1. Kimono, Johnny Was, str. XL, Grå med blå og hvide blomster, Rayon, Næsten som ny, Smuk kimono i g

  Kimono, Johnny Was, str. XL, Grå med blå og hvide blomster, Rayon, Næsten som ny, Smuk kimono i grå. Smart til et pr jeans eller hvide bukser. Ny pris 2450 kr Kan afhentes i Holte eller køber beta

  600,00 kr.13-06-2024
 2. Kimono, Plus size kimono, Zizzi, str. M, Leo, Polyester , Næsten som ny, Super flot kimono str. M

  Kimono, Plus size kimono, Zizzi, str. M, Leo, Polyester , Næsten som ny, Super flot kimono str. M ( 48-50. Kan sendes. Se mine andre annoncer.

  200,00 kr.13-06-2024
 3. Kimono, Moss Copenhagen, str. XS/S, Rødbrun med grønt print , Polyester , Næsten som ny, Kimonoen

  Kimono, Moss Copenhagen, str. XS/S, Rødbrun med grønt print , Polyester , Næsten som ny, Kimonoen er i rigtig fin stand, kun mærket i nakken er falmet en smule. Bor du i København, Roskilde, Rings

  50,00 kr.13-06-2024
 4. Kimono, Kimono, Lollys laundry , str. S, Rød, Næsten som ny

  Kimono, Kimono, Lollys laundry , str. S, Rød, Næsten som ny

  100,00 kr.13-06-2024
 5. Kimono, Japansk, str. str. 1, Fin japansk kimono i 100% bomuld, oeko-tex. Længde 128cm fra skuldrene

  Kimono, Japansk, str. str. 1, Fin japansk kimono i 100% bomuld, oeko-tex. Længde 128cm fra skuldrene. Mørkeblå, med bånd og pose til at have den i. Den er ny og har ikke været brugt. Sender gerne elle

  450,00 kr.13-06-2024
 6. Kimono, Kimono, Anne vest, str. Medium, Mint, Bomuld brokade, Næsten som ny, Anne Vest mint grøn

  Kimono, Kimono, Anne vest, str. Medium, Mint, Bomuld brokade, Næsten som ny, Anne Vest mint grøn bomulds kimono, str 38. Der er bindebånd og god dyb lomme, smuk brokade med kobber ved ærmerne som

  375,00 kr.13-06-2024
To andre tendenser, som øjensynligt nægter at dø og fortsætter hele efteråret og vinteren ud er frynser og flæser.
Louise Guldager
Louise Guldager med frynser...
Louise Guldager med frynser...

I det hele taget er kimonoen stadig et rigtig godt køb. Den er god nu til sensommeren og igen til efteråret med en langærmet varm trøje under, den kan bruges både til sneakers for et casual cool look og til stilletter for et festligt aftenlook. Især de danske designere Stine Goya  og Designers Remix er stærke her.

To andre tendenser, som øjensynligt nægter at dø og fortsætter hele efteråret og vinteren ud er frynser og flæser. Så det kan du med ro  i sindet investere i allerede.

Frynser på alt fra tasker, tøj og sko til feminine flæser på småblomstrede kjoler tilsat grove, rå støvler, eksempelvis a la dem her fra Chanel

Eller femme fatale flæser på en sart silkeskjorte sammen med et par sexede læderbukser eller et par slidte jeans. Dine jeans kan du så passende klippe til shorts næste sommer, og derved lave en dobbelt-investering, om man vil.

Og apropos jeans er denim i alle afskygninger et stort hit på diverse internationale catwalks. Brug det gerne lag på lag, sammensat i forskellige nuancer eller som lækre detaljer til et ellers enkelt outfit. Især højtaljede nederdele, jeans og shorts hitter stort. Samtidig er denim jo både slidstærkt og holdbart, to gode egenskaber, når man shopper på budget og gerne vil have tingene til at holde længere.

På farveskalaen er især orangegulrød og bordeaux at finde mange steder – og kan du opstøve en gammel mormor skjorte med såkaldt Pussy bow, altså en sløjfe eller et bindebånd foran i en af de ovennævnte nuancer, bliver du muligvis hele fakultetets smarteste hipster. Og med dén titel gør det jo ikke noget, man lever af pasta og ketchup, vel?

Relaterede artikler