Moderigtig studiestart på budget
Livsstil

Moderigtig studiestart på budget

Louise Guldager
Louise Guldager

Vil du gerne have plads i budgettet til både semesterets bøger og nye stilletter? Selvom studietiden banker på døren med alt hvad dertil hører af kulinariske pastaretter tilsat ketchup og dåsebønner, er det fint muligt at være fashionabel studerende – på budget. Vælg brugt og få de dyre mærker, de rigtige tendenser og sæsonens farver ind i skabet.

Der er ingen, der siger, du behøver være indrullet i din mormors gamle turtleneck sweater og sidste vinters udtrådte kondisko, bare fordi du skal have næsen ned i bøgerne og leve af en SU det næste lange stykke tid. Ikke, hvis du ikke har lyst i hvert fald. Det er nemlig fint muligt at få sæsonens tendenser, brands og farver ind i garderoben, selvom finanserne er stramme og køleskabet relativt tomt.

Louise Guldager i skjorte med sløjfe...
Louise Guldager i skjorte med sløjfe...

Der er masser at komme efter, hvis du kigger brugt. Så længe man har en nogenlunde ide om, hvad det er, man leder efter, kan man ved hjælp af de simple søge redskaber på dba.dk finde både specifikke brands og mere generelle tendenser, så man nemt kan skabe sig en opdateret garderobe.

En af sæsonens helt store tendenser er velour. Det bløde materiale er elegant uanset om det er til aftenbrug eller et luksuriøst hverdagslook og det kan bruges på både kjoler eller tasker. Det er nemt at style og virker både afslappet og elegant.

Hvis man vil gå all in på tendensen, så hop gerne i en kimono med eller af velour. Især det populære danske brand Ganni har været bannerfører for dette look, der stadig hitter langt ind i efteråret.

Kimono på dba.dk

 1. Kimono, Maisonette, str. One size, Næsten som ny, Flot badekåbe str one size med flot motiv med mus

  Kimono, Maisonette, str. One size, Næsten som ny, Flot badekåbe str one size med flot motiv med muslingeskaller og stjerner.

  100,00 kr.05-12-2022
 2. Kimono, Silkekimono, Antik japansk, str. L, Sort, Silke, God men brugt, Sælger denne smukke antik

  Kimono, Silkekimono, Antik japansk, str. L, Sort, Silke, God men brugt, Sælger denne smukke antikke japanske kimono i ren silke. Den er sort udenpå med smukt bambusmotiv med guldbroderi. Foret er i

  799,00 kr.04-12-2022
 3. Kimono, Silkekimono, Japansk, str. One size, Blomstret, Silke, God men brugt, Fin japansk kimono.

  Kimono, Silkekimono, Japansk, str. One size, Blomstret, Silke, God men brugt, Fin japansk kimono. Den har desværre lidt pletter, deraf prisen. Den kommer direkte fra Japan, så den har en del vint

  375,00 kr.04-12-2022
 4. Kimono, Karmamia , str. Xs, Grøn , Næsten som ny, Brugt to gange 
Fin åben med bukser oh top el lu

  Kimono, Karmamia , str. Xs, Grøn , Næsten som ny, Brugt to gange Fin åben med bukser oh top el lukket som kjole

  1.000,00 kr.04-12-2022
 5. Kimono, Karmamia , str. Xs , Bronze , Ubrugt, Ny med mærke 

Fin som kjole el åbne med top og jean

  Kimono, Karmamia , str. Xs , Bronze , Ubrugt, Ny med mærke Fin som kjole el åbne med top og jeans

  1.100,00 kr.04-12-2022
 6. Kimono, Vintage, Vintage, str. 36/38, Rød, 100% bomuld, Næsten som ny, Vintage kimono syet i 100%

  Kimono, Vintage, Vintage, str. 36/38, Rød, 100% bomuld, Næsten som ny, Vintage kimono syet i 100% bomuld i satin vævning. Mørk rød bund med blomster i dueblå og hvid. Den er svær at datere, da den

  200,00 kr.03-12-2022
To andre tendenser, som øjensynligt nægter at dø og fortsætter hele efteråret og vinteren ud er frynser og flæser.
Louise Guldager
Louise Guldager med frynser...
Louise Guldager med frynser...

I det hele taget er kimonoen stadig et rigtig godt køb. Den er god nu til sensommeren og igen til efteråret med en langærmet varm trøje under, den kan bruges både til sneakers for et casual cool look og til stilletter for et festligt aftenlook. Især de danske designere Stine Goya  og Designers Remix er stærke her.

To andre tendenser, som øjensynligt nægter at dø og fortsætter hele efteråret og vinteren ud er frynser og flæser. Så det kan du med ro  i sindet investere i allerede.

Frynser på alt fra tasker, tøj og sko til feminine flæser på småblomstrede kjoler tilsat grove, rå støvler, eksempelvis a la dem her fra Chanel

Eller femme fatale flæser på en sart silkeskjorte sammen med et par sexede læderbukser eller et par slidte jeans. Dine jeans kan du så passende klippe til shorts næste sommer, og derved lave en dobbelt-investering, om man vil.

Og apropos jeans er denim i alle afskygninger et stort hit på diverse internationale catwalks. Brug det gerne lag på lag, sammensat i forskellige nuancer eller som lækre detaljer til et ellers enkelt outfit. Især højtaljede nederdele, jeans og shorts hitter stort. Samtidig er denim jo både slidstærkt og holdbart, to gode egenskaber, når man shopper på budget og gerne vil have tingene til at holde længere.

På farveskalaen er især orangegulrød og bordeaux at finde mange steder – og kan du opstøve en gammel mormor skjorte med såkaldt Pussy bow, altså en sløjfe eller et bindebånd foran i en af de ovennævnte nuancer, bliver du muligvis hele fakultetets smarteste hipster. Og med dén titel gør det jo ikke noget, man lever af pasta og ketchup, vel?

Relaterede artikler