Mød en supersælger: Niels Jørgen har øje for de gode genbrugsfund
Livsstil

Mød en supersælger: Niels Jørgen har øje for de gode genbrugsfund

Julie Schoen
Julie Schoen

Kendisserne køber hans tøj, og møblerne er ofte design. I denne artikel kan du møde Niels Jørgen, du måske kender fra TV-programmet ’Fantastiske Hammerslag’, og som er eminent til at spotte de gode genbrugsfund. Flere af dem har han siden solgt videre med god fortjeneste.

Hvis du har haft en stand på et loppemarked, kan du godt regne med, at Niels Jørgen har været forbi den. Niels Jørgen Jørgensen er nemlig en genbrugshaj uden lige. Hver weekend gæster han det ene loppemarked efter det andet, og DBA bliver besøgt hver dag – bare lige for at tjekke, om der var sat noget nyt til salg.

I denne artikel kan du møde en mand, der på lang afstand kan spotte de mest fordelagtige handler, og som derfor også kan vælge at indkassere en stor fortjeneste, hvis han en sjælden gang imellem vælger at sælge sine fund videre.

Niels Jørgen er ikke kun en genbrugselsker og en supersælger – han agerer også vurderingsekspert i TV-programmer. Sidstnævnte gør, at han er endnu bedre til at spotte ting på genbrugsmarkedet, der er til salg til en god pris, og det betyder også, at han ved, hvad han skal tage for sine ting til salg.
 
I denne artikel kan du læse om hans bedste handler, og så deler den flittige genbrugsjager også ud af sine bedste salgstricks.

Bonusinfo om Niels Jørgen: Han vurderer, at han køber tøj på genbrugsmarkedet hver anden uge. Cirka. Men han sælger også en hel del, og det kan du læse meget mere om i denne artikel
Bonusinfo om Niels Jørgen: Han vurderer, at han køber tøj på genbrugsmarkedet hver anden uge. Cirka. Men han sælger også en hel del, og det kan du læse meget mere om i denne artikel

Det begyndte som et tvungent køb, men endte som et af hans bedste salg

Dior, Versace og Chanel. Niels Jørgen elsker at iklæde sig stoffer, der emmer af kvalitet og design. Men det er ofte en dyr fornøjelse at købe det fra nyt, og alene derfor skulle man tro, at Niels Jørgen sværgede til genbrugsmarkedet. Men for genbrugs-entusiasten handler det mere om, at han kan spotte ældre designerfund, som er fra en anden tid, og som derfor kan gøre hans stil mere unik.

Det var også en sjælden set taske, Niels Jørgen fik øje på, da han en dag bladrede gennem DBAs udvalg af Chaneltasker. En taske, som han bare måtte have, men desværre blev prisen på tasken højere, end Niels Jørgen havde troet.

- Chaneltasken er et af mine bedste genbrugsfund, fordi den er en klassiker. Jeg købte den af en dame fra Aalborg. Hun solgte en samling chaneltasker, hvoraf jeg dog kun ville have den ene. Men hun ville kun sælge den, hvis jeg købte alle hendes fem chaneltasker, fortæller Niels Jørgen.

7.000 kroner måtte han slippe for de fem gamle designertasker, der dog intet fejlede. Og i dag er Niels Jørgen kun glad for det tvungende merkøb. Taskerne endte nemlig nærmest med også at blive hans bedste salg. Herunder kan du læse hvorledes:

Chaneltasker til salg på DBA:

 1. Crossbody, Chanel, plast, Smukkeste og sjælden VIP taske fra Chanel. Kan både bæres crossbody og i p

  Crossbody, Chanel, plast, Smukkeste og sjælden VIP taske fra Chanel. Kan både bæres crossbody og i perlekæden som håndtaske. Kommer med dustbag og kasse. Obs tasken er en VIP gave fra Chanel.

  6.500,00 kr.28-01-2023
 2. Pung, Chanel, stof, Smukkeste Chanel pung - helt ny aldrig brugt - ny pris 4000 kr sælges for KUN 30

  Pung, Chanel, stof, Smukkeste Chanel pung - helt ny aldrig brugt - ny pris 4000 kr sælges for KUN 3000 kr

  3.000,00 kr.27-01-2023
 3. Clutch, Chanel, læder, CHANEL CLUTCH

Clutch i caviar. Oprindeligt rød men senere farvet sort, hvorf

  Clutch, Chanel, læder, CHANEL CLUTCH Clutch i caviar. Oprindeligt rød men senere farvet sort, hvorfor den har enkelte pletter indvendigt. Fremstår i god stand. Perfekt som clutch til både hverdag e

  3.600,00 kr.21-01-2023
 4. Crossbody, Chanel, læder, CHANEL PHONEBAG

Mini crossbody i sort caviar fra Chanel. 

Tasken passer

  Crossbody, Chanel, læder, CHANEL PHONEBAG Mini crossbody i sort caviar fra Chanel. Tasken passer perfekt som taske til telefon og kan alt efter mobilen størrelse også rumme en kortholder. Tasken

  10.000,00 kr.21-01-2023
 5. Skuldertaske, Chanel, satin, >>>>KUN SERIØSE HENVENDELSER<<<<

Fin stor Chanel taske i smukt, blødt

  Skuldertaske, Chanel, satin, >>>>KUN SERIØSE HENVENDELSER<<<< Fin stor Chanel taske i smukt, blødt og lækkert satin Udvendig: i sort satin hvor bunden er kviltet. Kæder i sølv med indflettet sort s

  4.500,00 kr.20-01-2023
 6. Crossbody, Chanel, læder, >>>>>KUN SERIØSE HENVENDELSER<<<<<

Chanel vintage Crossbody/skuldertaske

  Crossbody, Chanel, læder, >>>>>KUN SERIØSE HENVENDELSER<<<<< Chanel vintage Crossbody/skuldertaske i det blødeste kalveskind. Mål: 20 x 20 x 4cm Længde på rem er 120cm Udvendig: Flot stand INGEN s

  5.900,00 kr.20-01-2023

124 Chanel-tasker kan du lige nu finde på DBA. Husk, at du også kan finde flere 100 velvære og skønhedsprodukter fra Chanel på DBA.
  

Niels Jørgen og Chaneltasken levede lykkeligt....

- De fire andre tasker har jeg solgt for omkring 3.000 kroner stykket, så jeg har fået 12.000 kroner i alt for taskerne, fortæller Niels Jørgen, der altså tjente 5.000 kroner på sit salg, foruden en gratis Chaneltaske.

Chaneltasken repræsenterer ikke bare den gode handel, Niels Jørgen gjorde sig sig. Genbrugsentusiasten er mest af alt glad for accessorien, fordi den for ham er helt speciel:

Lige den her taske finder du ikke andre steder. Det er en mobilholder-taske. Den er lidt fjollet, men virkelig brugbar i de her tider, hvor man kontant har telefonen klistret til sig – og hvis man ikke har nogen lommer. Der kan lige være et garderobenummer og en dankortholder i - foruden mobilen
fortæller Niels Jørgen.

Så hvis du en dag forelsker dig i en ting, der sælges i et ”lot” (altså sammen med en bunke andre ting), skal du ikke lade sig skræmme. Måske du ligesom Niels Jørgen kan sælge de overskydende ting fra – og endda gøre det med fortjeneste.

LÆS OGSÅ: Statistik: Her er den typiske DBA-bruger

Jørgens Chanel-taske stjæler sig en del opmærksomhed. De ting, Niels Jørgen har den største svaghed for at købe brugte, er tasker og jakker, når det gælder tøj, og inden for boligindretning er lamper og spiseborde hans svage punkt.
Jørgens Chanel-taske stjæler sig en del opmærksomhed. De ting, Niels Jørgen har den største svaghed for at købe brugte, er tasker og jakker, når det gælder tøj, og inden for boligindretning er lamper og spiseborde hans svage punkt.

Dette genbrugsfund har han sparet flest penge på

En af Niels Jørgens ”mærkesager” er, at ”redesigne” de ting, han finder brugt. Niels Jørgen mener nemlig, at folk er blevet for dovne. Finder han for eksempel nogle bukser, der er for lange, som derudover er helt perfekte, går han blot til en skrædder for at få lagt bukserne op. Han gæster også skrædderen, hvis han falder over en oplagt jakke, der dog er udstyret med skulderpuder.

Niels Jørgens mod på at fikse genbrugsfund gælder ikke kun tøj:

- Jeg har lige købt et billigt bord på DBA. Det er et designerbord, men jeg gav kun 50 kroner for det. Det ene ben var nemlig brækket helt i stykker og kunne umiddelbart ikke repareres. Jeg tog ud og kiggede på bordet hos sælger og konstaterede, at resten af bordet var rigtig fint, fortæller Niels Jørgen, der købte designermøblet.

Herefter kontaktede Niels Jørgen en møbelsnedeker, som gav ham et tilbud: 600 kroner for et nyt bordben.

Selvom 600 kroner lyder meget, når spisebordet kun havde kostet Niels Jørgen 50 kroner, er det stadig penge, der er godt givet ud:

I dag ville jeg kunne sælge bordet for 7.000 kroner
fortæller Niels Jørgen.

Og det skal lige tilføjes til historien, at snedekeren lavede bordet lynhurtigt. Nu står spisebordet i Niels Jørgens stue. Det skal ikke sælges foreløbigt.

Bordet kan du se på et billede lidt længere nede i artiklen.

Designerspiseborde til salg på DBA:

 1. Spisebord m/stole, Træ, INGATORP, b: 110 l: 155, Rundt bord med udtræk fra Ikea af serien INGATORP.

  Spisebord m/stole, Træ, INGATORP, b: 110 l: 155, Rundt bord med udtræk fra Ikea af serien INGATORP. Bordet er 110cm i diameter og kan trækkes ud til 155cm i længden. Tillægspladen er indbygget i b

  1.000,00 kr.28-01-2023
 2. Spisebord, Hvid laminat, Fra ILVA/Idemøbler, b: 100 l: 170, Hvidt bord med sort kant og stålben sælg

  Spisebord, Hvid laminat, Fra ILVA/Idemøbler, b: 100 l: 170, Hvidt bord med sort kant og stålben sælges. 2 tillægsplader medfølger (den ene plade ligger i bordet, vist på billedet). Få brugsspor.

  2.000,00 kr.28-01-2023
 3. Spisebord m/stole, God som ny brugt , b: 70 l: 120, Fast pris ! 
Spisebord og 4 Spisebordsstol Blå

  Spisebord m/stole, God som ny brugt , b: 70 l: 120, Fast pris ! Spisebord og 4 Spisebordsstol Blå Velour sælges kun som sæt til 1.399 Flot og klassisk bord med hvid bordplade og sorte ben. Bordet e

  1.399,00 kr.28-01-2023
 4. Spisebord, Massivt træ, b: 100 l: 250, Massivt rustikt Spisebord incl. 8 stole Mål uden ekstra plade

  Spisebord, Massivt træ, b: 100 l: 250, Massivt rustikt Spisebord incl. 8 stole Mål uden ekstra plade 100 x 200 cm. incl. tillægs plade 100x250 cm. Bordplade tykkelse 4 cm. Står med flot patina, men ka

  1.800,00 kr.28-01-2023
 5. Spisebord, Egetræ, b: 90 l: 130, Jeg sælger mit egetræs spisebord. Det er med hollandsk udtræk, hvil

  Spisebord, Egetræ, b: 90 l: 130, Jeg sælger mit egetræs spisebord. Det er med hollandsk udtræk, hvilket betyder at bordet nemt kan blive ca 100 cm længere og pladerne sidder i bordet, så de ikke skal

  500,00 kr.28-01-2023
 6. Spisebord, Mahogni , Hepplewhite, Hepplewhite Hobbyprojekt. Skal afhentes, det står skilt af, i stel

  Spisebord, Mahogni , Hepplewhite, Hepplewhite Hobbyprojekt. Skal afhentes, det står skilt af, i stel, 2 bordender + 3 tillægsplader. I skal selv være i stand til at løfte det ud fra 1 plans hus. Fast

  2.000,00 kr.28-01-2023

I DBAs møbelkategori finder du en underkategori, der hedder ’Arkitekttegnet: Møbler og belysning’.
  

Solgt tøj til kendisser

Niels Jørgens tøjstil falder ikke kun i hans egen smag. Også visse kendisser deler samme stil, og det har resulteret i, at genbrugsentusiasten har solgt tøj til flere af slagsen.

Han nævner eksempelvis sangeren ’Oh Land’ og Madonnas stylist.

Sidstnævnte købte en frakke af Niels Jørgen, som han noget tid efter spottede, at hun havde på i en artikel i New York Times.

Hvad ’Oh Land’ har købt af Niels Jørgen, kan du læse dig klogere på i DBA Guide-artiklen, her.

SE OGSÅ: VIDEO: Gamle vinduer laves om til små vitrineskabe

Her er det bord, som Niels Jørgen kun gav 50 kroner for, og som han i dag vurderer ville kunne sælges for 7.000 kroner.
Her er det bord, som Niels Jørgen kun gav 50 kroner for, og som han i dag vurderer ville kunne sælges for 7.000 kroner.

Niels Jørgens bedste salgstip

Niels Jørgen arbejder som frivillig hos Blå Kors i København, hvor han udvælger genbrugsting fra butikken, som med fordel kan udstilles og styles i vinduerne. Derfor er det nok ikke nogen overraskelse, at Niels Jørgen - med sin baggrund - har et stort fokus på, at man skal style de ting, man har til salg på DBA.

- Mit bedste salgsråd er at tænke i instagramvenlige billeder. Jeg ved godt, det er et begreb, der er gennemtærsket, men det er altså den ideelle måde at få dine ting solgt på, fortæller Niels Jørgen, der er klar på at uddybe:

Puds og polér dine ting, inden du tager billedet. Find den rigtige baggrund og brug et flot underlag. Brug for eksempel en dug som underlag og brug en bluse som baggrunds”tapet”. Og hav gerne en grøn plante i nærheden. Tænk opstilling
lyder rådene fra Niels Jørgen.

LÆS OGSÅ: Boost dit salg med disse 8 DBA-råd fra en supersælger

Han tipper også om, at du får meget lettere ved at få afsat dine brugte ting, hvis du har taget billeder af dem i dagslys frem for kunstigt lys.

Mosaikborde til salg på DBA:

 1. Mosaikbord, Sælger disse 3 flotte mosaik sideborde da jeg skal flytte
Kom gerne med bud

  Mosaikbord, Sælger disse 3 flotte mosaik sideborde da jeg skal flytte Kom gerne med bud

  599,00 kr.27-01-2023
 2. Glasbord, Bord, lille glasbord kraftigt hvidmalet smedejernsramme med glasplade. 41x41cm, højde 41cm

  Glasbord, Bord, lille glasbord kraftigt hvidmalet smedejernsramme med glasplade. 41x41cm, højde 41cm. Glaspladen har en revne i det ene hjørne. Den holder fint men alternativt kunne den skiftes ud med

  150,00 kr.24-01-2023
 3. Mosaik sofabord
 Kr. 1200,-

  Mosaik sofabord Kr. 1200,-

  Mosaik sofabord Kr. 1200,-, Mosaik sofabord Kr. 1200,-, WWW.ANTIKPJOT.DK Sofabord med aluminiums stel og bordplade med stenmosaik, fra 1970erne. H 46cm B 100cm D 50cm Emne nr. 72749

  1.200,00 kr.07-10-2022
 4. Sybord, b: 44 l: 71 h: 55, Pr. styk 250,-
Begge 400,- 

To ældre syborde med skuffer og messingdetal

  Sybord, b: 44 l: 71 h: 55, Pr. styk 250,- Begge 400,- To ældre syborde med skuffer og messingdetaljer. Den ene har indsatsen i skuffen og hjul. Ønsker man bordene ens, kan hjulene fjernes. Kan bru

  200,00 kr.08-10-2022
 5. Sofabord, b: 45 l: 45 h: 42, Sofabord med sort stel, samt overflade af mosaik.

  Sofabord, b: 45 l: 45 h: 42, Sofabord med sort stel, samt overflade af mosaik.

  350,00 kr.02-10-2022
 6. Mosaikbord, Ukendt, metal, b: 40 l: 40 h: 45, Sælger dette fine mosaik bord....bordet er oprindelig

  Mosaikbord, Ukendt, metal, b: 40 l: 40 h: 45, Sælger dette fine mosaik bord....bordet er oprindeligt til indendørs brug da det er en træplade, men den blevet lakeret underneden så den kan også godt

  350,00 kr.28-09-2022

Klik her og find nogle af de mosaikborde, du kan finde lige nu på DBA.
  

Denne type ting trender lige nu på genbrugsmarkedet

Når du sætter noget til salg, har du lettest ved at få det solgt, hvis det samtidig er en ting, der er moderne. Så hvad trender lige nu, og er der noget særligt, der især trender på genbrugsmarkedet?

Niels Jørgen beskræftiger sig også professionelt med genbrug i den forstand, at han er fast ekspert  i TV2-programmet ’Fantastiske Hammerslag’. Det giver ham en adgangsbillet til at kloge sig på, hvad der i dag burde gå som varmt brød på brugtmarkedet. Og den invitation tager Niels Jørgen gerne imod:

- Mosaik. Skriveborde, kun af mosaik for eksempel. Og meget af det, kan du jo selv lave, hvis du er kreativ. Cubeformet sofaborde i mosaik er også meget populære lige nu.

LÆS OGSÅ: Niels Jørgen: Her er 6 møbler, det bedst kan betale sig at købe på DBA 

Her kan du se en broche, som Niels Jørgen også har skilt sig af med.
Her kan du se en broche, som Niels Jørgen også har skilt sig af med.
Er du også en superkrejler?
Hvis du ligesom Niels Jørgen elsker at gøre en god handel – og du også ofte gør det - så kan det meget vel være dig, som DBA Guide næste gang bringer en artikel eller video med. Vi vil meget gerne både høre fra supersælgere og superkøbere på DBA. Skriv til Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com
Niels Jørgen køber og får også gaver, der er fra brugtmarkedet. Det har DBA Guide tidligere taget en snak med ham om. Skriv ’Niels Jørgen’ i søgefeltet på DBA Guide og læs de tre tidligere artikler, som vi har udgivet med genbrugsmennesket.
Niels Jørgen køber og får også gaver, der er fra brugtmarkedet. Det har DBA Guide tidligere taget en snak med ham om. Skriv ’Niels Jørgen’ i søgefeltet på DBA Guide og læs de tre tidligere artikler, som vi har udgivet med genbrugsmennesket.

’Sofa’ er det mest populære møbel på DBA år efter år:

 1. Sofa, læder, 3 pers. , Marie Stoyby, Lædersofa med patina.Ny pris ca. 36000 kr.

  Sofa, læder, 3 pers. , Marie Stoyby, Lædersofa med patina.Ny pris ca. 36000 kr.

  6.000,00 kr.28-01-2023
 2. Sofagruppe, Sofagruppe (3x)

Vi sælger vores sofagruppe. Enkeltstol (90 cm bred), lang sektion (180

  Sofagruppe, Sofagruppe (3x) Vi sælger vores sofagruppe. Enkeltstol (90 cm bred), lang sektion (180 cm) og medium sektion (133 cm bred). Sammen for 4.500 DKK. Ingen pletter eller skader. Sædehøjde: 45

  4.500,00 kr.28-01-2023
 3. Sofa, læder, 2 pers., BYD??

  Sofa, læder, 2 pers., BYD??

  500,00 kr.28-01-2023
 4. Sofagruppe, stof

  Sofagruppe, stof

  900,00 kr.28-01-2023
 5. Sofa, 2 pers. , IKEA VALLENTUNA, Sælger disse sofa moduler, 3 sæde moduler, 2 ryglæn og 1 side modul

  Sofa, 2 pers. , IKEA VALLENTUNA, Sælger disse sofa moduler, 3 sæde moduler, 2 ryglæn og 1 side modul. Stand er okay, den ene underplade, når man åbner sofaen, er lidt medtaget men kan sagtens benytt

  2.000,00 kr.28-01-2023
 6. Sofa, stof, 2 pers. , Jysk, Næsten ikke brugt og forholdsvis ny sofa 2,5 personers. 83 dyb 171 bred

  Sofa, stof, 2 pers. , Jysk, Næsten ikke brugt og forholdsvis ny sofa 2,5 personers. 83 dyb 171 bred og 60 cm høj. Ny pris i jysk 3299 kr. egedal sofa lysegrå.

  500,00 kr.28-01-2023

5.575 sofaer kan du lige nu finde på DBA.

Niels Jørgen er langt fra den eneste supersælger, som DBA Guide har bragt artikler om. Her kan du få et overblik over de andre artikler om supersælgere, som du kan læse lige nu på DBA Guide.

Du kan blandt andet blive klog på, hvilke 10 ting du kan købe billigt på de fleste loppemarkeder, og som du kan sælge med en god fortjeneste på DBA eller andre platformer. Det er 23-årige Hans-Christian, der er rådenes ejermand, og han har gjort en hel forretning ud af at gøre gode handler. Du kan læse, hvordan hele hans karriere begyndte, her.

De fleste sælger dog ikke ud på DBA for at gøre en god handel, men for at komme af med deres ting eller få råd til noget andet. Sidstnævnte er situationen for Sara, som du kan møde i videoen herunder. Hun sælger ud af hjemmet for at få råd til et par nye sneakers.


Læs mere om Sara, her.

Relaterede artikler