Kongeord blev også et flittigt anvendt søgeord på DBA
Livsstil

Kongeord blev også et flittigt anvendt søgeord på DBA

Julie Schoen
Julie Schoen

Bogen blev udsolgt over hele landet, og det fik folk til at strømme til DBA. Her kan du købe bogen langt billigere end nypris. Læs hvem i Danmark, der i størst grad satte sig til tasterne for at få fingrene i den blå bog på den blå app.

Den blev udgivet fra den ene dag til den anden. Pludselig var en ny bog på gaden. Kongeord. Kong Frederiks bog. En bog, vi ikke anede ville komme, og som boghandlerne derfor ikke har kunne skrive folk op til. Og nok derfor, blev den udsolgt rundt omkring i landet: Ingen havde åbenbart forudset, hvor godt den kongeblå ”bibel” ville sælge.

Og da butikkerne meldte udsolgt, vendte folk sig mod DBA for at prøve lykken her. Det kan vi i dag se i DBAs data for januar, som netop er blevet tilgængelige:

I januar blev det kongelige og boglige ord ’kongeord’ indtastet hele 1.994 gange på den blå portals søgefelt.

Det er nemlig allerede nu muligt at købe bogen billigere her på DBA end i boghandleren
Det er nemlig allerede nu muligt at købe bogen billigere her på DBA end i boghandleren

Billigere end boghandleren

Og heldigvis kunne den blå bog da også købes på den blå portal. Der har de seneste par uger været en del annoncer med bogen. Både annoncer fra folk, der efterlyser, at de er villige købere, og annoncer med bogen til salg.

I dag er der i skrivende stund tre bøger til salg, som alle kan erhverves for mindre end nyprisen. Det skyldes, at folk hurtigt har nået at læse sig gennem bogen, og nu sælger de så så videre for en mindre beløb. Det er dermed din mulighed for at erhverve dig den kongelige overraskelsesbog før din nabo og billigere end din kollega.

Andre bøger om kongehuset på DBA:

 1. Podium Edition 1, Aschehoug, emne: design, Mode og livsstil i Europas kongehuse - Royal Mode.
Podium

  Podium Edition 1, Aschehoug, emne: design, Mode og livsstil i Europas kongehuse - Royal Mode. Podium Edition 2 - Tæt på Marie Cavallier. Mary - prinsesse med stil /Jan Körner og Jim Lyngvild. Hardback

  30,00 kr.15-06-2024
 2. Hedens Opdyrkning i Danmark , emne: historie og samfund, Hedens Opdyrkning i Danmark , Mindebog udgi

  Hedens Opdyrkning i Danmark , emne: historie og samfund, Hedens Opdyrkning i Danmark , Mindebog udgivet ved Oprettelsen af Kongehus , 440 sider, Hardback , inbundet , fint udgave , illustreret af mang

  300,00 kr.14-06-2024
 3. Frederik Danmarks Kronprins, Tre regenter, Poul Jørgensen, emne: historie og samfund, 2 bøger om Kon

  Frederik Danmarks Kronprins, Tre regenter, Poul Jørgensen, emne: historie og samfund, 2 bøger om Kongen og Kongehuset med utrolig mange flotte billeder: - Frederik Danmarks Kronprins, Poul Jørgensen,

  50,00 kr.13-06-2024
 4. Bl.a. Samtale med Regentparret, Sølvbryllupsbogen, Bodil Cath, Mugge, emne: historie og samfund, 3 b

  Bl.a. Samtale med Regentparret, Sølvbryllupsbogen, Bodil Cath, Mugge, emne: historie og samfund, 3 bøger om Kongehuset med utrolig mange flotte billeder: - Det Kongelige år i billeder, Bladforlaget a

  50,00 kr.13-06-2024
 5. I Øjenhøjde - 100 Klummer om nærværende Ledelse, Alfrd Josefsen, emne: organisation og ledelse, 
Sof

  I Øjenhøjde - 100 Klummer om nærværende Ledelse, Alfrd Josefsen, emne: organisation og ledelse, Softcover, 238 sider. Som ny. Sendes gerne, porto = 50 kr. MobilePay. Steen Hildebrandt, Ph.D. Prof

  100,00 kr.11-06-2024
 6. Dynastiet Glücksborg af Jes Fabricius Møller (Bog)

  Dynastiet Glücksborg af Jes Fabricius Møller (Bog)

  Dynastiet Glücksborg af Jes Fabricius Møller (Bog), Dynastiet Glücksborg af Jes Fabricius Møller (Bog), emne: Faglitteratur, Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.s

  175,00 kr.11-06-2024

Presseansvarlig undrer sig over denne tendens

Hvor læser de flest bøger, hvor er de mest boglige, hvor er der plads til en ny plads i bogreolen og hvor er de mest royale og loyale. Svaret på alle de spørgsmål afdækker nok, hvilken boghandler der først kunne melde udsolgt af ’Kongeord’, men dykker man ned i DBAs data over, hvilke byer der ”gik mest i blåt”, da Kongen publicerede sin nye bog, er svaret Vejle.

Indbyggerne fra Vejle står nemlig for de fleste søgninger efter bogen på DBA.

Og det undrer DBAs presseansvarlige, Julie Schoen sig over:

- Man skulle måske tro, at det især var indbyggere fra mindre byer, der satte sig til tasterne for at få fingre i bogen, fordi der ikke er lige så mange boghandlere at prøve lykken hos i de mindre byer som i København, hvor der er kortere mellem boghandlerne, fortæller hun.

Byer, der søger mest på bogen

(i prioriteret rækkefølge – 1 = først)

 1. Vejle
 2. Kbh S
 3. Kbh Ø
 4. Hvidovre
 5. Aarhus C
 6. Kbh N
 7. Kbh K
 8. Ballerup
Kilde: DBA, januar

DBA er et spejl af danskernes interesser

Foruden, at Kongeord er en populær genbrugsstørrelse i Vejle, kan DBAs data også sladre om, at det primært er kvinder, der er ”ude efter Kong Frederik” og at det især er danskerne i alderen 50-59, der har sat sig til tasterne efter hans bog på den blå app.

- Når der er noget, der optager danskerne, kan vi også se det på DBA. DBA er en slags ’google’, bare med ’genbrug’. Hvis Tinkas nissehue er udsolgt, eller når danskerne skal på skiferie, kan vi også se det i de søgemønstre, der viser sig på DBA. Og derfor kan vi også se i vores nyeste data, at kongen nu har udgivet en ny bog, fortæller Julie Schoen, presseansvarlig for DBA.

Kvinderne ville have fingre i Kongen

Andelen af kvinder, der har søgt efter bogen brugt, udgør 40 %, mens mænd udgør 37 %. 23 % er DBA-brugere, som ikke er logget ind.

Kilde: DBA, januar, 2024
Her er et eksempel på en af de annoncer, der lige nu er på DBA
Her er et eksempel på en af de annoncer, der lige nu er på DBA

Hos denne aldersgruppe er den blå bibel mest populær

24 % af søgningerne efter bogen, står de 50-59 årige for.

19 % af søgningerne efter bogen står de 60 år eller ældre for

18 % .... 40-49 årige

12 % .... 30-39 årige

6 % .... 20-29 årige

21 % .... er ikke logget ind

Kilde: DBA, januar, 2024

Relaterede artikler