Populære: Sælg disse type bøger lige nu!
Livsstil

Populære: Sælg disse type bøger lige nu!

Christine
Christine

Der er spænding, drama og adrenalinkicks gemt mellem linjerne, når du begynder på fortællingerne fra skaklitteraturen. Vi dykker ned i dramaet og afslører, hvilken bog en højaktuel Netflix-serie har sørget for, at alle vil læse lige nu.

Sidder du klinet til skærmen, når Beth Harmon forbereder næste træk på det ternede skakbræt? Den nye Netflix-serie ’The Queen’s Gambit’ er hurtigt blevet et hit, og landets boghandlere melder om stor stigning i interessen for skakrelaterede bøger.

Særligt én bog kravler op ad bestsellerlisten, og den har vi selvfølgelig med på listen her, når vi ser nærmere på, hvilke bøger der med stor sandsynlighed sætter dig skakmat i bare spænding. Er du klar til at læne dig tilbage med en god bog? Så tænder vi læselampen nu, og finder nogle af DBA’s skakbøger frem til dig.

Kristian fra Højbjerg ved Aarhus sælger lige nu disse flotte, håndlavede skakbrikker. De kan blive for 200 kroner.
Kristian fra Højbjerg ved Aarhus sælger lige nu disse flotte, håndlavede skakbrikker. De kan blive for 200 kroner.

Mesteren over dem alle

Har du et gammelt skakspil stående, som du ikke bruger? Så er det nu, du med fordel kan sælge det på DBA, mens skakfeberen hænger over landet. I stedet for at lade de små grå knage ved det ternede bræt, kan du i stedet læne dig tilbage i den bløde stol med en god bog - om skak naturligvis.

Vi lægger ud med en ægte klassiker: ’Mesteren og Margarita’ af Mikhail Bulgakov. Her tager vi tilbage til mellemkrigstidens Moskva, hvor den mystiske Woland dukker op med sit bagland af banditter og en skydegal kat, der spiller skak, tyller champagne og går oprejst på bagbenene.

Det lyder vanvittigt, og det er det også, så er du til action og absurde fordrejninger, er dette russiske mesterværk et must. Fra du åbner bogens omslag, til du lader øjnene glide ned over sidste side, venter der spænding, som ikke en gang en moderne thriller kan hamle op med.

Bøger om skak til salg på DBA i dag:

 1. Skak - og mat! af Peter Dürrfeld (bog)

  Skak - og mat! af Peter Dürrfeld (bog)

  Skak - og mat! af Peter Dürrfeld (bog), Skak - og mat! af Peter Dürrfeld (bog), emne: Faglitteratur, Bogen indeholder 117 skakopgaver. Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop:

  65,00 kr.03-11-2023
 2. Tarme i Topform - Indbundet - Krop & Sundhed Hos Coop

  Tarme i Topform - Indbundet - Krop & Sundhed Hos Coop

  Tarme i Topform - Indbundet - Krop & Sundhed Hos C, Anden, emne: Tarme i Topform - Indbundet - Krop & Sundhed Hos C, Tarme i topform Nyser du bare ved tanken om et birketræ, eller har du svært ved at

  190,00 kr.02-04-2023
 3. Skak Under Vulkanen - Barbarotti 7 - Indbundet - Krimi & Spænding Hos Coop

  Skak Under Vulkanen - Barbarotti 7 - Indbundet - Krimi & Spænding Hos Coop

  Skak Under Vulkanen - Barbarotti 7 - Indbundet - K, Anden, genre: Skak Under Vulkanen - Barbarotti 7 - Indbundet - K, Skak under vulkanen "Skak under vulkanen" er den syvende bog i serien om kommissær

  270,00 kr.15-12-2021
 4. Smaragdsliberen - Paperback - Skønlitteratur Hos Coop

  Smaragdsliberen - Paperback - Skønlitteratur Hos Coop

  Smaragdsliberen - Paperback - Skønlitteratur Hos C, Anden, genre: Smaragdsliberen - Paperback - Skønlitteratur Hos C, Smaragdsliberen En poetisk og livsbekræftende fortælling om tilværelsens skrøbelig

  135,00 kr.15-12-2021
 5. Skaknovelle Og Andre Historier - Hæftet - Noveller Hos Coop

  Skaknovelle Og Andre Historier - Hæftet - Noveller Hos Coop

  Skaknovelle Og Andre Historier - Hæftet - Noveller, Anden, genre: Skaknovelle Og Andre Historier - Hæftet - Noveller, Skaknovelle og andre historier "Skaknovelle" foregår på passagerdamperen fra New Y

  225,00 kr.15-12-2021
 6. Mesteren Og Margarita - Hæftet - Science Fiction & Fantasy Hos Coop

  Mesteren Og Margarita - Hæftet - Science Fiction & Fantasy Hos Coop

  Mesteren Og Margarita - Hæftet - Science Fiction &, Anden, genre: Mesteren Og Margarita - Hæftet - Science Fiction &, Mesteren og Margarita I mellemkrigstidens Moskva dukker Satan op i skikkelse af ma

  252,00 kr.15-12-2021

Lige nu kan du på DBA finde et stort udvalg af bøger om skak – fra faglitteratur til skønlitteratur.

Her er bogen alle vil læse

Boghandlerne melder begejstrede, at Walter Tevis’ 37 år gamle roman, er bogen alle vil læse for tiden. Når vi fortæller, at bogen hedder ’The Queen’s Gambit’ eller ’Dronninggambit’ på dansk, forstår du sikkert, hvorfor den er så populær.

Det er nemlig den, der er grundlaget for Netflixs nyeste seersucces af samme navn. 62 millioner mennesker har set serien i løbet af den første måned, og selvom det nok ikke er lige så mange, der har læst romanen, er den alligevel kravlet til tops på 'The New York Bestseller List'.

Har du været uden internetforbindelse det sidste stykke tid? Så er du nok en af de få, der endnu ikke ved, hvad ’The Queen’s Gambit’ handler om. Lad os imidlertid løfte sløret en anelse. Både bog og serie udspiller sig i 1950’ernes USA – på samme tid som ’Mad Men’ – hvor det purunge skakgeni Beth Harmon slår sine folder. Beth har en barsk barndom bag sig, og vi følger hendes hårde kamp for at slå igennem i en skakverden, hvor mændene tager både første, midterste og sidste træk.

Er du vild med fortællinger om underdogs, der gør oprør mod verden, må du ikke snyde dig selv for dette drama.

LÆS OGSÅ: Dekorer din væg med bøger

Dette gamle skakspil fra 1934 sælges med den originale kuffert til. Spillet kan hentes i Hvalsø.
Dette gamle skakspil fra 1934 sælges med den originale kuffert til. Spillet kan hentes i Hvalsø.

Advarsel: Denne bog kan du ikke lægge fra dig igen

Før du læser videre, må vi lige komme med en lille advarsel. David Keith Cohlers ’Skakmat’ er en af de bøger, du ikke kan lægge fra dig, før du har læst rub og stub. Du skal derfor først sætte dig til rette i læselampens skær, når du ved, at du har god tid til at få det hele med.

Her får du nemlig et plot, der er skruet så strategisk sammen, at du straks suges ind i universet. Thrilleren begynder med et mord for øjnene af 50.000 måbende baseball-tilskuere på Yankee Stadion, og herfra tager det fart. Den ene sportsstjerne efter den anden må lade livet, og politiet har ikke skyggen af et spor, de kan forfølge.

Gør dig klar til en bog, der med garanti sætter dig skakmat af spænding og giv dig selv lov til at gyse gennem denne vanvittige pageturner.

LÆS OGSÅ: Husker du? Børnebøger du med garanti kan genkende

Du kan finde 'Skakmat' på DBA til kun 25 kroner.
Du kan finde 'Skakmat' på DBA til kun 25 kroner.

Fortællingen der giver ’The Queen’s Gambit’ kamp til stregen

Ingen snak om skak uden at nævne ’Chess’ – også selvom, vi her har med en musical at gøre. Her er der både spænding, god musik og et trekantsdrama af dimensioner, som får fortællingen til at udvikle sig.

’Chess’ begynder ved skakbrættet, hvor verdensmesteren Frederick Trumper skal forsvare sin titel mod Anatoly Sergievsky. Det lyder banalt, men nu kommer twisten: det handler ikke kun om skak. For i takt med, at trækkene tages på det ternede bræt, folder en politisk krig sig ud i baggrunden. Læg dertil en hemmelig forelskede, et skjult kys i kulissen og en kone, der dukker uanmeldt op, så er du garanteret spænding på samme niveau som i ’The Queen’s Gambit’. 

LÆS OGSÅ: Sådan får du bedst solgt dine studiebøger

'Mesteren og Margarita' er en af verdenshistoriens helt store klassikere.
'Mesteren og Margarita' er en af verdenshistoriens helt store klassikere.

Sådan lokker du ungerne væk fra computeren

Det kan være svært at få ungerne væk fra computeren, det ved de fleste forældre vist godt… Har du prøvet at lokke med et spil skak? Det har nok ikke haft den store virkning indtil videre, men måske du skulle prøve igen. I hvert fald, hvis man skal tro på statistikkerne.

For efter kun 10 dage på Netflix har ’The Queen’s Gambit’ øget antallet af søgninger på skakspil med 273 procent på eBay. Det lyder vildt, især når vi fortæller, at det betyder, at der søges på skakspil hvert sjette sekund! Google kan desuden melde om samme interesse, for her er søgningerne på skak fordoblet.

Vi tør derfor godt love, at der venter lige så meget spænding i et spil skak som i et computerspil, og mangler du overbevisende argumenter, kan du jo bare bruge bøgerne på listen her.

Skakspil til salg på DBA netop nu:

 1. Simpson, Skak, brætspil, Fint skak med Simpsons

Se mine andre annoncer

  Simpson, Skak, brætspil, Fint skak med Simpsons Se mine andre annoncer

  300,00 kr.02-12-2023
 2. Skak, nyt og uåbnet, Skak, brætspil

  Skak, nyt og uåbnet, Skak, brætspil

  75,00 kr.02-12-2023
 3. Scrabble, Danmarksspillet, brætspil, Ludo, skak, vildkat, etc 
God mængderabat 25-125

  Scrabble, Danmarksspillet, brætspil, Ludo, skak, vildkat, etc God mængderabat 25-125

  25,00 kr.02-12-2023
 4. Skak Backgammon Spil, brætspil, Skak spilleplade med backgammon på indersiden 40 x 40 cm. Brættet ka

  Skak Backgammon Spil, brætspil, Skak spilleplade med backgammon på indersiden 40 x 40 cm. Brættet kan foldes på midten og lukkes. Der medfølger 4 små terninger, backgammon brikker samt skakfigurer.

  400,00 kr.02-12-2023
 5. Skak brikker i træ med foldbar bræt 175 kr, brætspil, Skak brikker i træ med foldbar bræt 175 kr

  Skak brikker i træ med foldbar bræt 175 kr, brætspil, Skak brikker i træ med foldbar bræt 175 kr

  175,00 kr.02-12-2023
 6. Skak brikker i plast 300 kr, brætspil, Skak brikker i plast 300 kr

  Skak brikker i plast 300 kr, brætspil, Skak brikker i plast 300 kr

  300,00 kr.02-12-2023

Vil du hellere spille skak end læse om det? På DBA kan du finde lige det skakspil, du står og mangler.

Der er nogle bøger, man bare aldrig glemmer – det ved alle læseheste. Kan du huske alle dem, vi har på listen her? Der er med garanti en enkelt eller to, du har glemt med tiden, men så kan du få hukommelsen frisket op på ny i artiklen. Det kan jo endda være, at du finder inspiration til, hvad der skal lånes med hjem fra biblioteket næste gang.

Lykkedes det ikke at lokke ungerne med til et spil skak? Hvis børnene insisterer på at blive siddende ved computerskærmen, er der brug for det rigtige udstyr. Museskader må i hvert fald undgåes! I denne video guider gamer cadiaN dig til den rigtige musemåtte, så der er garanteret good gaming fra start til slut.

Relaterede artikler