Husker du? Skønne bøger, som sender dig tilbage til barndommen
Børn

Husker du? Skønne bøger, som sender dig tilbage til barndommen

Christine
Christine

Tænd lige læselampen, for det er tid til en god historie. Ved du, hvad du vil læse? Du husker måske nogle af klassikerne fra barndommen, men mon ikke du har overset en enkelt på vejen mod voksenlivet? Vi opfrisker din hukommelse med nostalgisk læsning før sengetid.

 

Her kommer…

Pippi Langstrømpe! Tjulahop-tjulahej, tjulahop-sasa… Har du sunget med på sangen? Selvom det i år er 75 år siden, Astrid Lindgren skrev de første bøger om verdens stærkeste pige med de røde fletninger og den fregnede næsetip, er vi slet ikke færdige med fortællingerne!

For historierne om pigen med den prikkede hest, aben Hr. Nilsson og vennerne Tommy og Annika bliver ved med at tryllebinde både store og små. Men hvorfor er det, at Pippilotta Viktualia Rullegardina Krusemynta Efraimsdatter Langstrømpe fra Villa Villekulla fortsætter med at gå ind i alle hjerter med træsko på?

Det skyldes først og fremmest, at fortællingen er god! Det lyder banalt, men gennem Pippi formidler Astrid Lindgren de små hverdagseventyr og fortæller dem levende og let, så både børn og voksne griner sammen. Samtidig er Pippi en pige med ben i næsen – hun er omsorgsfuld, sjov, tænksom, kærlig, fri og bomstærk!

I dag er Pippi-bøgerne oversat til 77 sprog, udgivet i 65 millioner eksemplarer, og der er både lanceret film og opsat musicals. Derfor tør vi godt sige, at Pippi er en klassiker, du ikke kan undvære i bogreolen.

Pippi Langstrømpe til salg på DBA i dag:

 1. P for Pippi og 299 andre navne fra børnelitteraturen (Bog)

  P for Pippi og 299 andre navne fra børnelitteraturen (Bog)

  P for Pippi og 299 andre navne fra børnelitteratur, P for Pippi og 299 andre navne fra børnelitteratur, 300 navne, der alle stammer fra de bedste børnebøger gennem tiden. For alle litteraturinteresser

  54,00 kr.22-09-2023
 2. Pippi Langstrømpe i Jumlegården

  Pippi Langstrømpe i Jumlegården

  Pippi Langstrømpe i Jumlegården, Pippi Langstrømpe i Jumlegården, Pippi Langstrømpe i Jumlegården Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om varen i vores webshop: www.orderly.shop.

  38,00 kr.21-09-2023
 3. Pippi Langstrømpe lider skibbrud, Astrid Lindgren, anden bog, Dejlig læs-selv bog om Pippi Langstrøm

  Pippi Langstrømpe lider skibbrud, Astrid Lindgren, anden bog, Dejlig læs-selv bog om Pippi Langstrømpe

  30,00 kr.21-09-2023
 4. Pippi Langstrømpe, Astrid Lindgren, "Pippi Langstrømpe" af Astrid Lindgren og s/h illustrationer af

  Pippi Langstrømpe, Astrid Lindgren, "Pippi Langstrømpe" af Astrid Lindgren og s/h illustrationer af Ingrid Nyman. Skandinavisk Bogforlag og uden år. Fra 1960´erne. 90 sider og indeholder 2 historier:

  90,00 kr.21-09-2023
 5. Kender du Pippi Langstrømpe, Astrid Lindgren, Kender du Pippi Langstrømpe. Af Astrid Lindgren. Hardb

  Kender du Pippi Langstrømpe, Astrid Lindgren, Kender du Pippi Langstrømpe. Af Astrid Lindgren. Hardback. Billedbog i stort format. Tegninger af Ingrid Nyman. Bogklubben Rasmus, 1991. Flot eksemplar

  48,00 kr.20-09-2023
 6. Astrid Lindgren - Små Mennesker, Store Drømme 13 - Hardback - Børnebøger Hos ...

  Astrid Lindgren - Små Mennesker, Store Drømme 13 - Hardback - Børnebøger Hos ...

  Astrid Lindgren - Små Mennesker, Store Drømme 13 -, Anden, Astrid Lindgren I denne bogserie kan du lære de mest fantastiske mennesker at kende – fra kunstnere og musikere til designere og videnskabsfo

  134,00 kr.01-10-2022

Lige nu kan du på DBA finde 218 bøger med Pippi Langstrømpe og hendes venner Tommy og Annika.

En lille fortælling for de mindste

Kan du huske Mis med de blå øjne? Den lille billedbog af Egon Mathiesen er perfekt læsning for de mindste, så har du en lille spirrevip derhjemme på mellem tre og seks år, er denne fine fortælling en sikker succes.

Det er nemlig ikke svært at identificere sig med den lille Mis, som modsat de andre katte ikke har gule øjne. Som titlen fortæller, har Mis blå øjne, og det får de andre katte til at pege poter ad Mis og drille. Det ville slå de fleste omkuld, men Mis er modig og tager ud i verden for at gå sine egne veje…

På en poetisk og jordnær måde fortæller forfatteren, at det er helt okay at være helt sig selv, for selvom du har blå, blå øjne, kan du stadig fange de fedeste mus i flokken.

LÆS OGSÅ: Barn i 90’erne? Så havde du med garanti disse 7 CD’er derhjemme

Lige nu sælger Tina fra Græsted dette fine eksemplar af Pippi for 100 kroner, og hun sender det gerne med posten til dig.
Lige nu sælger Tina fra Græsted dette fine eksemplar af Pippi for 100 kroner, og hun sender det gerne med posten til dig.

Mon de når hjem til pandekagetid?

Rasmus, Pingo, Skæg og Pelle er klar på nye eventyr!

Sådan lyder det i sangen, og siden 1951 har de 4 venner sejlet ud på opdagelse i skibet ’Mary’ med sælen ’Skæg’ som styrmand. Det er Carla og Vilhelm Hansen, som står bag bøgerne, der i dag er udgivet i mere end 20 millioner eksemplarer og endda er blevet gjort levende på tegnefilm.

Det er en imponerende karriere, Rasmus Klump og vennerne har haft, men selvom man skulle tro, at de kunne trænge til en rolig pensionisttilværelse, får de næppe lov. Der er nemlig altid en grund til at kaste trosserne i land, lette anker og sejle på opdagelse efter store og små eventyr. Nye venner skal mødes, de skal måske hjælpes og Skæg skal fortælle historier om sin søulketid i Biscayen, før skibet vendes og turen går hjem til en stor stak friskebagte pandekager.

Rasmus Klump-bøger til salg:

 1. Min lille Rasmus Klump bog om ord af Gitte Ladefoged (Bog)

  Min lille Rasmus Klump bog om ord af Gitte Ladefoged (Bog)

  Min lille Rasmus Klump bog om ord af Gitte Ladefog, Min lille Rasmus Klump bog om ord af Gitte Ladefog, Sprog: Dansk Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om varen i vores webshop: www.or

  54,00 kr.22-09-2023
 2. Rasmus Klump træffer mutter ansjos

  Rasmus Klump træffer mutter ansjos

  Rasmus Klump træffer mutter ansjos, Rasmus Klump træffer mutter ansjos, Rasmus Klump træffer mutter ansjos Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om varen i vores webshop: www.orderly.shop.

  32,00 kr.22-09-2023
 3. Pixi bøger med Rasmus Klump

  Pixi bøger med Rasmus Klump

  Pixi bøger med Rasmus Klump, Pixi bøger med Rasmus Klump, 3 stk Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om varen i vores webshop: www.orderly.shop.

  32,00 kr.22-09-2023
 4. Klassiker, Rasmus Klump på fisketur

  Klassiker, Rasmus Klump på fisketur

  Klassiker, Rasmus Klump på fisketur, Klassiker, Rasmus Klump på fisketur, Klassiker, Rasmus Klump på fisketur Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om varen i vores webshop: www.orderly.sh

  49,00 kr.22-09-2023
 5. Rasmus Klump på Nordpolen - og 6 andre historier af Carla Hansen, Vilh Hansen...

  Rasmus Klump på Nordpolen - og 6 andre historier af Carla Hansen, Vilh Hansen...

  Rasmus Klump på Nordpolen - og 6 andre historier a, Rasmus Klump på Nordpolen - og 6 andre historier a, Udgivelsesår: 2013 Sprog: Dansk Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om varen i vo

  54,00 kr.22-09-2023
 6. Rasmus Klump træffer mutter Ansjos af Carla Hansen, Vilh Hansen (Bog)

  Rasmus Klump træffer mutter Ansjos af Carla Hansen, Vilh Hansen (Bog)

  Rasmus Klump træffer mutter Ansjos af Carla Hansen, Rasmus Klump træffer mutter Ansjos af Carla Hansen, Udgivelsesår: 2014 Sprog: Dansk Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om varen i vo

  54,00 kr.22-09-2023

Netop nu er der mere end 300 Rasmus Klump-bøger til salg på DBA.

En magisk blyant og et næsehorn som kæledyr er lattermild læsning

Ole Lund Kirkegaard står nok bag nogle af de mest udødelige klassikere, når snakken falder på børnebøger. ’Gummitarzan’, ’Lille Virgil’, ’Hodja fra Pjort’ og ikke mindst ’Otto er et næsehorn’ er titler, der får de fleste til at smile bare ved tanken.

For der er noget finurligt ved de fantasifulde verdener, som forfatteren finder frem. På en gang er det nemlig både helt naturligt og totalt vildt, da Topper tegner et gult næsehorn på væggen, og det store dyr pludselig bliver levende og springer ud fra tapetet.

Kan du huske, hvad Topper gør med næsehornet? Hvis ikke må du hellere få fingrene i børnebogen fra 1972, for det er hylende morsomt at finde ud af, hvordan Topper forsøger at skjule næsehornet på anden sal.

Find Otto er et næsehorn på DBA:

 1. MANGE SKØNNE KLASSISKE BØRNEBØGER, BJARNE REUTER / OLE LUND KIRKEGAARD, MANGE FORSKELLIGE TITLER - S

  MANGE SKØNNE KLASSISKE BØRNEBØGER, BJARNE REUTER / OLE LUND KIRKEGAARD, MANGE FORSKELLIGE TITLER - SE OGSÅ ALLE DE ANDRE ANNONCER MED BØGER - RABAT GIVES VED KØB AF 3 BØGER + PRISER FRA 25,- ————————

  25,00 kr.20-09-2023
 2. Gummi-Tarzan og andre gode historier (stor), Ole Lund Kirkegaard, Samleudgave med fire af Ole Lund K

  Gummi-Tarzan og andre gode historier (stor), Ole Lund Kirkegaard, Samleudgave med fire af Ole Lund Kirkegaards skønneste og mest populære historier: Albert , Otto er et næsehorn, Gummi-Tarzan og Per o

  75,00 kr.20-09-2023
 3. Otto er et næsehorn, Ole Lund Kirkegaard, Gummi Tarzan 
Otto er et næsehorn 
Frode og alle de andre

  Otto er et næsehorn, Ole Lund Kirkegaard, Gummi Tarzan Otto er et næsehorn Frode og alle de andre rødder Hodja fra Pjort Orla frøsnapper

  25,00 kr.18-09-2023
 4. Diverse, Diverse, Emil fra Lønneberg , prins hat, Junglebogen , antboy, Otto er et næsehorn, mystisk

  Diverse, Diverse, Emil fra Lønneberg , prins hat, Junglebogen , antboy, Otto er et næsehorn, mystiske tyv

  100,00 kr.04-09-2023
 5. Kirkegaard bøger, Ole Lund Kirkegaard, Forskellige kirkegaard bøger

Otto er et næsehorn paperback 2

  Kirkegaard bøger, Ole Lund Kirkegaard, Forskellige kirkegaard bøger Otto er et næsehorn paperback 25,- Otto er et næsehord hardback 30,- SOLGT Gummi Tarzan 30,- Orla Frøsnapper læs selv 25,- SOLGT

  25,00 kr.29-08-2023
 6. Lyd bøger, ukendt, Flere forskellige lydbøger

Folk og røvere i Kardemommeby
Otto er et næsehorn
Vi

  Lyd bøger, ukendt, Flere forskellige lydbøger Folk og røvere i Kardemommeby Otto er et næsehorn Vi har det dejligt i Bulderby Emil fra Lønneberg Jul hos børnene i Bulderby Pippi Langstrømpe Mere om E

  30,00 kr.29-08-2023

Lige nu er der 149 eksemplarer af Otto er et næsehorn til salg på DBA, men vil du hellere bladre i Gummi Tarzan, finder du bøgerne her.

Kan du ikke få nok af bøger? Du kan bruge bøgerne som vægdekoration i hjemmet, og her viser vi dig, hvordan du gør. Det vil uden tvivl bringe lykke på børneværelset, hvis yndlingsbøgerne ikke kun står på reolen, mens også hænges op på væggen som farverigt tapet.

For nogle er det ikke nok bare at tænde læselampen om aftenen og blunde med bøgerne i skødet. En af dem er Laila, der har en imponerende samling af Anders And. Her i videoen viser hun dig det første eksemplar af tegneserien, og hun fortæller også, hvor meget bøgerne er værd. Det viser sig nemlig, at de gamle fortællinger koster mere end de nye.

Relaterede artikler