Vi sætter fut i tidsmaskinen og skruer tiden tilbage til 1700-tallet, hvor man ser de første eksempler på manchetknapper, som vi kender dem i dag. Dog vil spekulative tunger fortælle, at man også har set spor af ”manchetknapper” i det gamle Egypten, men disse var i en noget anden form, end vi kender dem i dag.
I 1700-tallet var det udelukkende folk med talrige mønter i lommen og i banken, som havde råd til at erhverve sig manchetknapper. Det skyldes blandt andet, at sådanne knapper var bestillingsarbejde, og at det anvendte materiale typisk var guld eller sølv.
Er du mand, så vil jeg så sandelig mene, at du skal eje et par manchetknapper – og det behøver ikke koste en formue. Det bliver selvsagt mere kosteligt, hvis du går efter guld, men sølv er mindst lige så brugbart – og det er de mindre ædle metaller faktisk også.
Som tiden gik fik driftige mænd øjnene op for maskineri, som tillod at producere billigere manchetknapper af ditto materialer, og dermed voksede målgruppen for manchetknapper gevaldigt. Gennem tiden så man desuden enkemænd, som bar manchetknapper med glas i, hvorunder der lå et hår fra deres afdøde kone. Manchetknapper med emalje-detaljer vandt også flot frem – og i særdeleshed i Rusland, hvor man også så Faberge æg med den flotte emalje.
Fidusen med manchetknapper er, at en almindelig, hvid ”mellemlederskjorte” bliver langt mere levende at se på.
Manchetknapper, sølv, Vintage forsølvet manchetknapper slipsenål E, Har bokstavet E en betydning og er man til 1950 stil og måske en relation USA? Jeg har dette flotte herresmykke sæt med manchetknapp
299,00 kr.Jewellery, -, Manchetknapper i gult guld, hvidguld, 18 karat Punch til stede, men ikke særlig synlig, som vist på billederne Objekttypologi: Tvillinger Køn: Mand Materiale: Gulguld, Hvidguld Materiale
3.725,00 kr.Georg Jensen Sølv Manchetknapper No 27 (1915-1927), Sølv, Georg Jensen, Der er 1 varer på lager. Georg Jensen Sølv Manchetknapper No 27 (1915-1927) Perlemor Diam 1.7 cm Samlet vægt 7.3 gr Denne vare k
6.500,00 kr.Sterlingsølv Manchetknapper fra ca. 1940-1960, Andet, Par manchetknapper i sterlingsølv fra ca. 1940 til 1960. Stemplet "STERLING DENMARK 925". Selve manchetten måler 2,3 cm. x 1,0 cm. Velholdt s
475,00 kr.Eiler & Marløe Par manchetknapper fra 1930-1940, Andet, Eiler & Marløe sølv, par moderne manchetknapper. Eiler & Marløe var sølvsmed i København fra 1920 til 1967. Disse er fra ca. 1930-1940. Desi
675,00 kr.N.E. From Sølv Manchetknapper fra ca. 1950-1960, Andet, Par manchetknapper i sterlingsølv fra ca. 1950 til 1960. Stemplet "STERLING NE FROM". Selve manchetten 2,0 cm. Perfekt stand. Der er 1 stk.
475,00 kr.Nå. For år tilbage fandt jeg et par manchetknapper på DBA – de lignede ingenlunde noget, jeg tidligere havde set, og teksten lød, at det måske var vintage. De var absolut billige, så jeg slog til, og selvom de vist ikke har mange år på bagen, så er de blevet luftet et par gange siden. Fidusen med manchetknapper er, at en almindelig, hvid ”mellemlederskjorte” bliver langt mere levende at se på.
Uanset om du trækker i en skjorte med jeans til eller komplet (jakke)sæt, så kan du fint smide et par manchetknapper i skjorten. Går du med ur? Så kan du lade urets ”farve” (og eventuelt materiale) matche knapperne, og går du ”all in”, så lur lige på bæltespændet – måske kan du også finde et ”match” her.
Manchetknapper er desuden en alle tiders gave – man kan ikke få knapper nok, så vær ikke bange for at give et sæt, når nogen skal begaves. Er du til det gennemførte eller i hvert fald mere personlige , kan du med lethed få graveret initialer i knapperne – enten modtagerens, eller måske dit og hans forbogstav, hvis du nu er kvinde. I sidstnævnte tilfælde vil det dog nok være en fordel, hvis I danner par…
Om end du ikke skal regne med at finde et royalt sæt knapper på DBA, vil det måske være interessant for dig at vide, at der engang blev solgt et par manchetknapper for over to millioner kroner – ”knapperne” havde tilhørt Kong Edward den ottende.
Du kan begynde inspirationen på DBA – dog vil jeg mene, at du bør gå pænt uden om de ”sjove” manchetknapper, som er udført som ølkrus, vandhaner eller logoer fra bilfirmaer.