Tøj er vores favorit, når det kommer til brugte varer
Livsstil

Tøj er vores favorit, når det kommer til brugte varer

Julie Schoen
Julie Schoen

Danskerne er vilde med at handle med genbrug. Det viser DBAs Genbrugsindeks 2022. Men på få områder går det den forkerte vej, og det gør det blandt andet med mændene og deres tøjvaner indenfor genbrug. Modsat står det til, når det gælder kvinder og brugt tøj.

Hvornår har du senest trukket i en sweater, arvet fra din farmor, eller en retro-kjole fundet på et loppemarked? Nye tal viser nemlig, at danskerne er vilde med at handle med brugt tøj. Det fristes man i hvert fald til at konkludere, når man dykker ned i DBAs Genbrugsindeks 2022.

Ifølge undersøgelsen er ’tøj’ nemlig den mest populære genbrugsvare i Danmark, eftersom hele 32 procent af danskerne svarer, at de inden for de seneste 12 måneder har købt og/eller solgt en eller flere stykker brugt tøj.

Derfor er det nærliggende at tænke, at de tomme tøjstativer, der flittigt bliver brugt til at vise second hand-tøj frem på loppemarkeder, har været taget flittigt i brug det seneste år, og antallet af billeder, der viser giner med diverse kjoler, skjorter og T-shirts på DBA må ligeledes være steget. Danskerne er vilde med second hand-mode!

Også sko og støvle-kategorien til kvinder er en brandvarm kategori. I hvert fald når det gælder om at sælge. For kategorien er hvert år på listen over de DBA-kategorier, der sættes flest ting til salg i
Også sko og støvle-kategorien til kvinder er en brandvarm kategori. I hvert fald når det gælder om at sælge. For kategorien er hvert år på listen over de DBA-kategorier, der sættes flest ting til salg i

Kvinder er blevet gladere for brugt tøj end i 2017

At tøj er den mest populære genbrugsvare, kan også mærker på DBA, hvor kategorien ’Tøj og mode’ er den kategori med næstflest nyoprettede annoncer. Kun overgået af DBAs bolig-kategori.

Det er skønt, at danskerne godt kan se fidusen i at både købe og sælge tøj, der har haft et liv før dem. Lige nu ser vi mange eksempler på tøj og stof med nostalgiske mønstre og figurer, der bliver syet om til nyt tøj. De nye måder at genbruge gammelt tøj på kan være årsag til, at så mange flere handler med brugt tøj nu
fortæller Julie Schoen, DBAs talsperson.

Det er dog tydeligt, at det især er kvinderne, der bladrer igennem loppestativerne og som får oprettet annoncerne med det brugte tøj. I 2022 svarer hele 5 ud af 10 kvinder, at de inden for det seneste år har enten købt og/eller solgt brugt tøj. For bare fem år siden var det ”kun” 35 procent.

- Det er helt suverænt, at så mange flere kvinder i dag køber og sælger tøj på brugtmarkedet. Det er jo en fantastisk udvikling, siger Julie Schoen.

Stativer på DBA:

 1. Servantestel, Madam blå, Kun kanden er Madam blå. Øvrigt følger med, samt 2 engle.
Servantestellet m

  Servantestel, Madam blå, Kun kanden er Madam blå. Øvrigt følger med, samt 2 engle. Servantestellet med stativ måler i højde 135 cm.

  375,00 kr.29-11-2023
 2. Boksestativ dobbeltsidet

  Boksestativ dobbeltsidet

  Boksestativ dobbeltsidet, Dette boksestativ kan hjælpe med at forbedre bokseslag, hastighed og koordinering, så brugeren kan træne og udvikle bokse- og sparketeknikker. Boksesættet leveres med stålsta

  1.850,00 kr.29-11-2023
 3. Opbevaringskurv / stativ, Bloomingville, Nordic Opbevaringskurv fra Bloomingville i sort.
Mål: 50x24

  Opbevaringskurv / stativ, Bloomingville, Nordic Opbevaringskurv fra Bloomingville i sort. Mål: 50x24x75 (længde x bredde x højde) Som ny.

  200,00 kr.29-11-2023
 4. Montana, Montana reservedele. Lågerne er blevet sprøjtelakeret på ny. 

Små låger: 38x35 cm
Store lå

  Montana, Montana reservedele. Lågerne er blevet sprøjtelakeret på ny. Små låger: 38x35 cm Store låger: 68x33 cm Skuffer: 37x35 cm Stativ til skuffer: 34x34 cm Giv et bud

  1.234,00 kr.29-11-2023
 5. Tøjstativ, Ukendt, Helt enkelt hvidt metal stativ

  Tøjstativ, Ukendt, Helt enkelt hvidt metal stativ

  175,00 kr.29-11-2023
 6. Tøjstativ, Ziito, Ziito tøjstativ udført i jernrør, med 2 træhylder. Hylderne er i mørkt, brændt fyr

  Tøjstativ, Ziito, Ziito tøjstativ udført i jernrør, med 2 træhylder. Hylderne er i mørkt, brændt fyrretræ. Det er i rigtig god stand. Hylderne måler 88 x 35cm (BxD) Stativ mål: 150 x 100 x 47 cm (HxB

  500,00 kr.29-11-2023

596 annoncer kan du lige nu finde med stativer, du kan bruge til at hænge dit tøj på på loppemarkeder. De billigste kan du finde, her.
  

Mændenes tøjvaner

Knap så fantastisk er det, når vi vender os mod mændenes tøjvaner på genbrugsmarkedet. 18 procent af mændene svarede tilbage i 2017, at de havde handlet med brugt tøj inden for de seneste 12 måneder. I dag er tallet 17 procent.

- Jeg kan kun gisne om, hvorfor det forholder sig sådan, men et bud er, at mænd typisk gerne vil have tøjindkøbet gjort i en fart. Jeg har en forforståelse af, at kvinder oftere går og hygger sig med at finde deres indkøb, og det kræver det også sommetider, når du skal finde den rigtige kjole på brugtmarkedet – det kan kræve tid og ”research”, fordi der er så stort et udvalg, og intet ’item’ er ens. På loppemarkeder skal man nogle gange rode i papkasserne med ’tøj til 20 kroner.’ for at finde guldet. Noget siger mig, at færre mænd end kvinder har tålmodighed til dette, fortæller Julie Schoen, der fortsætter:

- For nogle år siden målte jeg, at der var flere annoncer oprettet af kvindelige brugere end af mandlige brugere i DBAs herretøjskategori. Det understøtter jo pointen om, at mændene ikke selv er så flittige til at få solgt deres tøj. Opdagelser viser dog heldigvis, at det ikke samtidig betyder, at der så ikke er så meget brugt herretøj på portalen, siger Julie Schoen.

LÆS OGSÅ: Disse ting køber vi mest brugt

På DBA har vi undersøgt, at noget af det tøj, der sættes mest til salg af, er bluser, toppe og trøjer til kvinder
På DBA har vi undersøgt, at noget af det tøj, der sættes mest til salg af, er bluser, toppe og trøjer til kvinder

Om Genbrugsindekset 2022:

DBA’s årlige Genbrugsindeks for 2022 blev lanceret den 4. maj 2022. Hvert år udarbejder DBA et genbrugsindeks, der kortlægger danskernes genbrugsvaner. DBA har kortlagt den danske genbrugsøkonomi ved at gennemføre en befolkningsundersøgelse blandt mere end 2.000 repræsentative respondenter og analyseret brugeradfærden på DBA. Læs hele Genbrugsindekset her.
  

De tidligere Genbrugsindekser kan du finde link til herunder:

Lidt udvalg fra DBAs herretøjskategori:

 1. T-shirt, Nike, str. S, Grå, Ubrugt, 
Sælger denne fede t-shirt fra Nike. Den er ny og ubrugt og ha

  T-shirt, Nike, str. S, Grå, Ubrugt, Sælger denne fede t-shirt fra Nike. Den er ny og ubrugt og har stadig prisskiltet hængende.

  120,00 kr.29-11-2023
 2. T-shirt, Hummel, umbro, puma, addidas, Nike, H20, str. findes i flere str., Blandede, Ubrugt, 
65

  T-shirt, Hummel, umbro, puma, addidas, Nike, H20, str. findes i flere str., Blandede, Ubrugt, 65 Helt nye T-shirts sportstrøjer, fodbold trøjer neutrale i blandede størrelser til julegaver. Sælges

  1.500,00 kr.29-11-2023
 3. Skjorte, Rosso Malaspino, str. L, Ubrugt, Fed italiensk skjorte. Stadig med prismærke 700 kr. Kan s

  Skjorte, Rosso Malaspino, str. L, Ubrugt, Fed italiensk skjorte. Stadig med prismærke 700 kr. Kan sendes for 45 kr.

  100,00 kr.29-11-2023
 4. T-shirt, Lindbergh, str. L, Ny herre t-shirts fra Lindbergh i str L.
Fra røg og dyrefrit hjem. 
Pris

  T-shirt, Lindbergh, str. L, Ny herre t-shirts fra Lindbergh i str L. Fra røg og dyrefrit hjem. Pris: 75 kr. Sender gerne med GLS for 110 kr inkl bluse og fragt.

  75,00 kr.29-11-2023
 5. Hættetrøje, Peak Performance, str. L, Rød, God men brugt

  Hættetrøje, Peak Performance, str. L, Rød, God men brugt

  200,00 kr.29-11-2023
 6. Polo t-shirt, Tommy Hilfiger , str. M, Næsten som ny, Hej jeg har denne lækre Tommy polo-shirt til

  Polo t-shirt, Tommy Hilfiger , str. M, Næsten som ny, Hej jeg har denne lækre Tommy polo-shirt til salg. Den er brugt og vasket 1 gang. Kun til afhentning på Amagerbro.

  185,00 kr.29-11-2023

I herretøjskategorien finder du eksempelvis både skjorter, bukser og jakker.

Hvilke ting ville vi helst af med på DBA sidste år. Det kan du finde svar på i artiklen, her.

Hvordan sælger man bedst sine ting? I videoen herunder får du otte salgsråd, og du kan læse dem uddybbet og mere nuanceret i artiklen, her.

Relaterede artikler