Tøj er vores favorit, når det kommer til brugte varer
Livsstil

Tøj er vores favorit, når det kommer til brugte varer

Julie Schoen
Julie Schoen

Danskerne er vilde med at handle med genbrug. Det viser DBAs Genbrugsindeks 2022. Men på få områder går det den forkerte vej, og det gør det blandt andet med mændene og deres tøjvaner indenfor genbrug. Modsat står det til, når det gælder kvinder og brugt tøj.

Hvornår har du senest trukket i en sweater, arvet fra din farmor, eller en retro-kjole fundet på et loppemarked? Nye tal viser nemlig, at danskerne er vilde med at handle med brugt tøj. Det fristes man i hvert fald til at konkludere, når man dykker ned i DBAs Genbrugsindeks 2022.

Ifølge undersøgelsen er ’tøj’ nemlig den mest populære genbrugsvare i Danmark, eftersom hele 32 procent af danskerne svarer, at de inden for de seneste 12 måneder har købt og/eller solgt en eller flere stykker brugt tøj.

Derfor er det nærliggende at tænke, at de tomme tøjstativer, der flittigt bliver brugt til at vise second hand-tøj frem på loppemarkeder, har været taget flittigt i brug det seneste år, og antallet af billeder, der viser giner med diverse kjoler, skjorter og T-shirts på DBA må ligeledes være steget. Danskerne er vilde med second hand-mode!

Også sko og støvle-kategorien til kvinder er en brandvarm kategori. I hvert fald når det gælder om at sælge. For kategorien er hvert år på listen over de DBA-kategorier, der sættes flest ting til salg i
Også sko og støvle-kategorien til kvinder er en brandvarm kategori. I hvert fald når det gælder om at sælge. For kategorien er hvert år på listen over de DBA-kategorier, der sættes flest ting til salg i

Kvinder er blevet gladere for brugt tøj end i 2017

At tøj er den mest populære genbrugsvare, kan også mærker på DBA, hvor kategorien ’Tøj og mode’ er den kategori med næstflest nyoprettede annoncer. Kun overgået af DBAs bolig-kategori.

Det er skønt, at danskerne godt kan se fidusen i at både købe og sælge tøj, der har haft et liv før dem. Lige nu ser vi mange eksempler på tøj og stof med nostalgiske mønstre og figurer, der bliver syet om til nyt tøj. De nye måder at genbruge gammelt tøj på kan være årsag til, at så mange flere handler med brugt tøj nu
fortæller Julie Schoen, DBAs talsperson.

Det er dog tydeligt, at det især er kvinderne, der bladrer igennem loppestativerne og som får oprettet annoncerne med det brugte tøj. I 2022 svarer hele 5 ud af 10 kvinder, at de inden for det seneste år har enten købt og/eller solgt brugt tøj. For bare fem år siden var det ”kun” 35 procent.

- Det er helt suverænt, at så mange flere kvinder i dag køber og sælger tøj på brugtmarkedet. Det er jo en fantastisk udvikling, siger Julie Schoen.

Stativer på DBA:

 1. Stativ, CASA SI, Tøj stativ i god stand fra casa si. Den kan gøres længere i siderne, så der er plad

  Stativ, CASA SI, Tøj stativ i god stand fra casa si. Den kan gøres længere i siderne, så der er plads til mere tøj. Mål: Længden er 200 cm, hvis begge sider er hevet ud. Hvis kun den ene side er heve

  200,00 kr.25-06-2024
 2. Speciel gulvlampe, Stuelampe, Benene er fra landmåler stativ, lampen er en filmstudielampe, mål og s

  Speciel gulvlampe, Stuelampe, Benene er fra landmåler stativ, lampen er en filmstudielampe, mål og sælgers mobilnummer på billeder

  1.800,00 kr.24-06-2024
 3. Avis holder magasin bog, Sælger dette fine stativ til aviser, bøger etc

L78
B23
D8

Afhentes nær Fo

  Avis holder magasin bog, Sælger dette fine stativ til aviser, bøger etc L78 B23 D8 Afhentes nær Forum st

  100,00 kr.24-06-2024
 4. Sko stativ, Ikea, Kun afhentning

  Sko stativ, Ikea, Kun afhentning

  100,00 kr.24-06-2024
 5. Skraldespande, Brugt stativ med to spande

  Skraldespande, Brugt stativ med to spande

  100,00 kr.24-06-2024
 6. Garderobe stativ, Pris er for begge

  Garderobe stativ, Pris er for begge

  100,00 kr.24-06-2024

596 annoncer kan du lige nu finde med stativer, du kan bruge til at hænge dit tøj på på loppemarkeder. De billigste kan du finde, her.
  

Mændenes tøjvaner

Knap så fantastisk er det, når vi vender os mod mændenes tøjvaner på genbrugsmarkedet. 18 procent af mændene svarede tilbage i 2017, at de havde handlet med brugt tøj inden for de seneste 12 måneder. I dag er tallet 17 procent.

- Jeg kan kun gisne om, hvorfor det forholder sig sådan, men et bud er, at mænd typisk gerne vil have tøjindkøbet gjort i en fart. Jeg har en forforståelse af, at kvinder oftere går og hygger sig med at finde deres indkøb, og det kræver det også sommetider, når du skal finde den rigtige kjole på brugtmarkedet – det kan kræve tid og ”research”, fordi der er så stort et udvalg, og intet ’item’ er ens. På loppemarkeder skal man nogle gange rode i papkasserne med ’tøj til 20 kroner.’ for at finde guldet. Noget siger mig, at færre mænd end kvinder har tålmodighed til dette, fortæller Julie Schoen, der fortsætter:

- For nogle år siden målte jeg, at der var flere annoncer oprettet af kvindelige brugere end af mandlige brugere i DBAs herretøjskategori. Det understøtter jo pointen om, at mændene ikke selv er så flittige til at få solgt deres tøj. Opdagelser viser dog heldigvis, at det ikke samtidig betyder, at der så ikke er så meget brugt herretøj på portalen, siger Julie Schoen.

LÆS OGSÅ: Disse ting køber vi mest brugt

På DBA har vi undersøgt, at noget af det tøj, der sættes mest til salg af, er bluser, toppe og trøjer til kvinder
På DBA har vi undersøgt, at noget af det tøj, der sættes mest til salg af, er bluser, toppe og trøjer til kvinder

Om Genbrugsindekset 2022:

DBA’s årlige Genbrugsindeks for 2022 blev lanceret den 4. maj 2022. Hvert år udarbejder DBA et genbrugsindeks, der kortlægger danskernes genbrugsvaner. DBA har kortlagt den danske genbrugsøkonomi ved at gennemføre en befolkningsundersøgelse blandt mere end 2.000 repræsentative respondenter og analyseret brugeradfærden på DBA. Læs hele Genbrugsindekset her.
  

De tidligere Genbrugsindekser kan du finde link til herunder:

Lidt udvalg fra DBAs herretøjskategori:

 1. Skjorte, Muji, str. L, Mørkeblå, Hør, Ubrugt, Str 40/ large. 100% hør skjorte - jakke med japansk

  Skjorte, Muji, str. L, Mørkeblå, Hør, Ubrugt, Str 40/ large. 100% hør skjorte - jakke med japanske knapper og krave. Let sommer jakkefra japanske Muji. Ny og ubrugt. Ca mål skulderbredde 51cm, brys

  200,00 kr.25-06-2024
 2. Hættetrøje, Calvin Klein, str. L, Flerfarvet, God men brugt, Flerfarvet Calvin Klein Hoodie jeg ik

  Hættetrøje, Calvin Klein, str. L, Flerfarvet, God men brugt, Flerfarvet Calvin Klein Hoodie jeg ikke går med mere, har været brugt flittigt, men stadig i fin stand, den er nyvasket, ingen synlige pl

  250,00 kr.25-06-2024
 3. Sweatshirt, Smartwool, str. L, Brun, Uld, God men brugt, *sender som sporbar pakke via Dao for 42

  Sweatshirt, Smartwool, str. L, Brun, Uld, God men brugt, *sender som sporbar pakke via Dao for 42 kr *Røg og dyr frit hjem. *NemId valideret Sælger her en lækker uld trøje fra Smartwool Skøn

  180,00 kr.25-06-2024
 4. Top, X, str. M, Ubrugt, Tang, herre tang/top/trøje, nyt, bredte ca 52cm bredten og ca 71cm i længd

  Top, X, str. M, Ubrugt, Tang, herre tang/top/trøje, nyt, bredte ca 52cm bredten og ca 71cm i længden, sælges for kun 120kr, kan også sendes med posten for +50kr

  120,00 kr.25-06-2024
 5. Sweatshirt, libertine libertine, str. M, Mørkeblå, God men brugt

  Sweatshirt, libertine libertine, str. M, Mørkeblå, God men brugt

  50,00 kr.25-06-2024
 6. T-shirt, Under Armour, str. M, Grå, Bomuld, polyester, Ubrugt, Under Armour t-shirt i str. M. Den

  T-shirt, Under Armour, str. M, Grå, Bomuld, polyester, Ubrugt, Under Armour t-shirt i str. M. Den er stor i størrelsen, og er derfor aldrig blevet brugt.

  60,00 kr.25-06-2024

I herretøjskategorien finder du eksempelvis både skjorter, bukser og jakker.

Hvilke ting ville vi helst af med på DBA sidste år. Det kan du finde svar på i artiklen, her.

Hvordan sælger man bedst sine ting? I videoen herunder får du otte salgsråd, og du kan læse dem uddybbet og mere nuanceret i artiklen, her.

Relaterede artikler