Tøj er vores favorit, når det kommer til brugte varer
Livsstil

Tøj er vores favorit, når det kommer til brugte varer

Julie Schoen
Julie Schoen

Danskerne er vilde med at handle med genbrug. Det viser DBAs Genbrugsindeks 2022. Men på få områder går det den forkerte vej, og det gør det blandt andet med mændene og deres tøjvaner indenfor genbrug. Modsat står det til, når det gælder kvinder og brugt tøj.

Hvornår har du senest trukket i en sweater, arvet fra din farmor, eller en retro-kjole fundet på et loppemarked? Nye tal viser nemlig, at danskerne er vilde med at handle med brugt tøj. Det fristes man i hvert fald til at konkludere, når man dykker ned i DBAs Genbrugsindeks 2022.

Ifølge undersøgelsen er ’tøj’ nemlig den mest populære genbrugsvare i Danmark, eftersom hele 32 procent af danskerne svarer, at de inden for de seneste 12 måneder har købt og/eller solgt en eller flere stykker brugt tøj.

Derfor er det nærliggende at tænke, at de tomme tøjstativer, der flittigt bliver brugt til at vise second hand-tøj frem på loppemarkeder, har været taget flittigt i brug det seneste år, og antallet af billeder, der viser giner med diverse kjoler, skjorter og T-shirts på DBA må ligeledes være steget. Danskerne er vilde med second hand-mode!

Også sko og støvle-kategorien til kvinder er en brandvarm kategori. I hvert fald når det gælder om at sælge. For kategorien er hvert år på listen over de DBA-kategorier, der sættes flest ting til salg i
Også sko og støvle-kategorien til kvinder er en brandvarm kategori. I hvert fald når det gælder om at sælge. For kategorien er hvert år på listen over de DBA-kategorier, der sættes flest ting til salg i

Kvinder er blevet gladere for brugt tøj end i 2017

At tøj er den mest populære genbrugsvare, kan også mærker på DBA, hvor kategorien ’Tøj og mode’ er den kategori med næstflest nyoprettede annoncer. Kun overgået af DBAs bolig-kategori.

Det er skønt, at danskerne godt kan se fidusen i at både købe og sælge tøj, der har haft et liv før dem. Lige nu ser vi mange eksempler på tøj og stof med nostalgiske mønstre og figurer, der bliver syet om til nyt tøj. De nye måder at genbruge gammelt tøj på kan være årsag til, at så mange flere handler med brugt tøj nu
fortæller Julie Schoen, DBAs talsperson.

Det er dog tydeligt, at det især er kvinderne, der bladrer igennem loppestativerne og som får oprettet annoncerne med det brugte tøj. I 2022 svarer hele 5 ud af 10 kvinder, at de inden for det seneste år har enten købt og/eller solgt brugt tøj. For bare fem år siden var det ”kun” 35 procent.

- Det er helt suverænt, at så mange flere kvinder i dag køber og sælger tøj på brugtmarkedet. Det er jo en fantastisk udvikling, siger Julie Schoen.

Stativer på DBA:

 1. Trådkurve, Stativ med tre trådkurve til at sætte i et skab, f.eks til sortering af vasketøj ;-) B 44

  Trådkurve, Stativ med tre trådkurve til at sætte i et skab, f.eks til sortering af vasketøj ;-) B 44 H 55 D 53 cm. Stabilt og med justerbare “fødder” Hvidt metal.

  150,00 kr.05-02-2023
 2. Tøj stativ

  Tøj stativ

  400,00 kr.05-02-2023
 3. Hay Loop Stand Wardrope tøjstativ, Hay, Flot stativ sælges. Målene lyder på 130x60x150cm. Der er få

  Hay Loop Stand Wardrope tøjstativ, Hay, Flot stativ sælges. Målene lyder på 130x60x150cm. Der er få spor fra brug. Det er den store model. Kommer fra dyre- og røgfrit hjem.

  500,00 kr.05-02-2023
 4. OPHÆNG I VANDRØR

  OPHÆNG I VANDRØR

  MARZELLO VÆG TIL VÆG BØJLESTANG I SORT, RAW58, MARZELLO VÆG TIL VÆG BØJLESTANG I SORT Vi er en webshop der sælger flotte bolig løsninger i rustikke vandrør. Vores store udvalg af spændene produkter k

  479,00 kr.22-06-2020
 5. OPHÆNG I VANDRØR

  OPHÆNG I VANDRØR

  INES BØJLESTANG TIL VÆG I SØLV, RAW58, INES BØJLESTANG TIL VÆG I SØLV Vi er en webshop der sælger flotte bolig løsninger i rustikke vandrør. Vores store udvalg af spændene produkter kan ses og købes

  349,00 kr.22-06-2020
 6. OPHÆNG I VANDRØR - 10% I RABAT I DAG!

  OPHÆNG I VANDRØR - 10% I RABAT I DAG!

  LIAM BØJLESTANG TIL VÆG I SØLV, RAW58, LIAM BØJLESTANG TIL VÆG I SØLV Vi er en webshop der sælger flotte bolig løsninger i rustikke vandrør. Vores store udvalg af spændene produkter kan ses og købes

  386,00 kr.22-06-2020

596 annoncer kan du lige nu finde med stativer, du kan bruge til at hænge dit tøj på på loppemarkeder. De billigste kan du finde, her.
  

Mændenes tøjvaner

Knap så fantastisk er det, når vi vender os mod mændenes tøjvaner på genbrugsmarkedet. 18 procent af mændene svarede tilbage i 2017, at de havde handlet med brugt tøj inden for de seneste 12 måneder. I dag er tallet 17 procent.

- Jeg kan kun gisne om, hvorfor det forholder sig sådan, men et bud er, at mænd typisk gerne vil have tøjindkøbet gjort i en fart. Jeg har en forforståelse af, at kvinder oftere går og hygger sig med at finde deres indkøb, og det kræver det også sommetider, når du skal finde den rigtige kjole på brugtmarkedet – det kan kræve tid og ”research”, fordi der er så stort et udvalg, og intet ’item’ er ens. På loppemarkeder skal man nogle gange rode i papkasserne med ’tøj til 20 kroner.’ for at finde guldet. Noget siger mig, at færre mænd end kvinder har tålmodighed til dette, fortæller Julie Schoen, der fortsætter:

- For nogle år siden målte jeg, at der var flere annoncer oprettet af kvindelige brugere end af mandlige brugere i DBAs herretøjskategori. Det understøtter jo pointen om, at mændene ikke selv er så flittige til at få solgt deres tøj. Opdagelser viser dog heldigvis, at det ikke samtidig betyder, at der så ikke er så meget brugt herretøj på portalen, siger Julie Schoen.

LÆS OGSÅ: Disse ting køber vi mest brugt

På DBA har vi undersøgt, at noget af det tøj, der sættes mest til salg af, er bluser, toppe og trøjer til kvinder
På DBA har vi undersøgt, at noget af det tøj, der sættes mest til salg af, er bluser, toppe og trøjer til kvinder

Om Genbrugsindekset 2022:

DBA’s årlige Genbrugsindeks for 2022 blev lanceret den 4. maj 2022. Hvert år udarbejder DBA et genbrugsindeks, der kortlægger danskernes genbrugsvaner. DBA har kortlagt den danske genbrugsøkonomi ved at gennemføre en befolkningsundersøgelse blandt mere end 2.000 repræsentative respondenter og analyseret brugeradfærden på DBA. Læs hele Genbrugsindekset her.
  

De tidligere Genbrugsindekser kan du finde link til herunder:

Lidt udvalg fra DBAs herretøjskategori:

 1. Skjorte, Ralph Lauren , str. XXL, Mørke blå, God men brugt

  Skjorte, Ralph Lauren , str. XXL, Mørke blå, God men brugt

  50,00 kr.05-02-2023
 2. Bluse, Moncler , str. M, Grøn, sort, Bomuld , Næsten som ny, Tag begge for 1900 . Den grønne er b

  Bluse, Moncler , str. M, Grøn, sort, Bomuld , Næsten som ny, Tag begge for 1900 . Den grønne er brugt 5 gange. Den sort er godt brugt. Ny pris på grønne 1500. Nypris på sort 1000.

  1.900,00 kr.05-02-2023
 3. Skjorte, Tommy Hilfiger , str. XL, Blå, God men brugt

  Skjorte, Tommy Hilfiger , str. XL, Blå, God men brugt

  50,00 kr.05-02-2023
 4. Skjorte, Selected, str. XXL, Mønstret hvid, God men brugt

  Skjorte, Selected, str. XXL, Mønstret hvid, God men brugt

  50,00 kr.05-02-2023
 5. Skjorte, Matínique, str. XXL, Mønstret hvid, God men brugt

  Skjorte, Matínique, str. XXL, Mønstret hvid, God men brugt

  50,00 kr.05-02-2023
 6. Skjorte, Tommy Hilfiger, str. XXL, Stribet blå hvid, God men brugt

  Skjorte, Tommy Hilfiger, str. XXL, Stribet blå hvid, God men brugt

  50,00 kr.05-02-2023

I herretøjskategorien finder du eksempelvis både skjorter, bukser og jakker.

Hvilke ting ville vi helst af med på DBA sidste år. Det kan du finde svar på i artiklen, her.

Hvordan sælger man bedst sine ting? I videoen herunder får du otte salgsråd, og du kan læse dem uddybbet og mere nuanceret i artiklen, her.

Relaterede artikler